2016-05-02 7498 views
香港旅遊業下滑。自己有數天假期,選擇留港消費,支持香港經濟!4月20日星期三下午,天陰。久違的赤柱湾畔,平日遊人稀疏。浪涛拍岸,空氣彌漫著海洋氣息,悠然神往。良朋相伴,憑欄遠觀,翠山環抱,天水一色,無邊無涯,舒暢、開朗。微風輕拂,笑説閒聊,愜意無比。大碼海鲜桶内,十多顆青口,數隻蝦和蜆相互簇擁,身上都沾過白酒蒜茸忌廉汁,泛著酒香。蝦隻爽口;蜆肉保留了海水咸鮮;不知是否季節關係,青口算不上大隻,進食時要拔除那小撮毛毛。烤豬肋骨配燒烤汁。豬肋骨肉稔滑,肉汁鎖住。燒烤醬汁加入了 Guiness 啤酒,香濃,咸度若稍調淡更好。Raspberry Float 是紅桑子糖漿混合梳打水,再加上一球雪糕,冰涼解渴。士多啤梨杯伴青檸雪葩及脆乳酪。引人入勝的瓶中花卉!新鮮士多啤梨跟脆卜卜的乳酪來個組合,性格截然不同,卻又相處融洽。奶白色的「花泥」蘊含雙重口感。首先,薄薄一陣鮮奶油忌廉,很輕身;下層幻化為豐厚,帶㸃甜味的杰忌亷狀 Mascarpone Cheese。(Mascarpone Cheese 意大利軟芝士 就是 Tiramisu 𥚃的白色層;其中步驟包括將芝士加入糖,打至忌廉狀。)糖製的瓶蓋,吃下
士多啤梨杯伴青檸雪葩及脆乳酪。引人入勝的瓶中花卉!新鮮士多啤梨跟脆卜卜的乳酪來個組合,性格截然不同,卻又相處融洽。奶白色的「花泥」蘊含雙重口感。首先,薄薄一陣鮮奶油忌廉,很輕身;下層幻化為豐厚,帶㸃甜味的杰忌亷狀 Mascarpone Cheese。(Mascarpone Cheese 意大利軟芝士 就是 Tiramisu 𥚃的白色層;其中步驟包括將芝士加入糖,打至忌廉狀。)糖製的瓶蓋,吃下未見甜膩。
青檸雪葩上,透薄的檸檬片塗過糖膠後冰了,外脆內軟。雪葩的檸酸清新、醒神。瞬间,精神煥發。
結賬時,額外驚喜:歺㕔正提供不同信用咭優惠,有低至75折。訂位時不妨詢問詳情、最低消費等。

其實香港的好去處包羅萬有:如畫景致、佳餚美饌、文化藝術...各適其適。作為香港一分子,共度時艱,留港消费,是我樂意的小承担。
2016-04-20
$280 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 海鮮桶
  • 士多啤梨杯伴青檸雪葩及脆乳酪
2016-03-23 3904 views
望著個海食海鮮拼盤!難得平日放假,入去赤柱 hea 下。 平時假日入赤柱好多人,一啲都無寧靜休閒感覺。今次星期一,又係白色情人節,終於可以靜靜地咁望著個海嘆返個 lunch / tea (因為當時已經 4 點)。 揀咗呢間海邊餐廳,上二樓坐室外望下海景,吹下海風,最正係無人食煙!!! 太好啦!兩個人,要咗個 seafood platter 同 fish and chips。個 seafood platter 賣相唔錯!有帶子、龍蝦仔、長腳蟹、蝦、青口、藍青口同蜆,配有檸檬、醋同番茄醬。帶子有調過味,酸酸地、似平時食吞拿魚他他啲汁咁。 全部海鮮都好新鮮,尤其係蝦,好彈牙! 三百幾蚊,有咁o既環境,合理。Fish and chips 俾我想像中好!經驗話俾我知,通常呢啲靚景餐廳,食物都唔好要求太多,今次有例外。 首先啲魚o既份量都幾多,有3件,平時一般都係得1-2件。脆漿整得唔錯,無同啲魚肉分開,炸出黎無油淋琳,魚肉夠嫩滑,可以同啲專門正 fish and chips 舖頭比拼。想叫嘢飲時,侍應話部咖啡機壞咗,所以飲品就要咗 Earl grey tea 同菠蘿汁。正正常常,ok 啦,但咁
望著個海食海鮮拼盤!
fish and chips
想叫嘢飲時,侍應話部咖啡機壞咗,所以飲品就要咗 Earl grey tea 同菠蘿汁。正正常常,ok 啦,但咁 chill 嘅環境,冇得叫咖啡,感覺差少少。最後埋單 6百幾,不過以環境靚,又唔係貴到飛起嘅餐廳,食物質素真係唔錯!
2016-03-14
$300 (Tea)
2016-03-10 2802 views
本來今日入嚟係食泗益,點知無開><(今日星期三咋喎!佢休例二)😍😍揀呢間係因為個outlook好吸引~~我地揀左坐室內上左2樓,因為啱啱落完雨驚會好焗。呢到有3層,女士洗手間係頂樓。成個環境都好有海邊渡假小屋feel🙂仲有幾多遊客嚟呢到食添。三人叫左三個tea set份量好夠好大碟加上都係煎煎炸炸比較油膩...最後食唔晒😅😅不過個set係唔包嘢飲,都唔知仲叫唔叫set😂仲要加10%我地叫左份burger、雞翼、炸魚薯條同三杯嘢飲。但係大部份都好油喔!魚柳同雞翼佢無吸一吸啲油先上或者揾菜墊底,魚柳一切開個脆漿到係有油流出嚟😑😑,雞翼食到最底果啲好似紅油浸咁,我地驚左無食到。不過味道係ok嘅!個包好大個又厚,不過啲肉柴左少少好dry係homemade feel~~薯條有啲勁咸,可能用幼鹽會均勻啲。朋友話佢杯蕃茄汁好好味好清爽!我杯凍咖啡就無咩特別la。下次應該會試過第間。

😍😍揀呢間係因為個outlook好吸引~~

我地揀左坐室內上左2樓,因為啱啱落完雨驚會好焗。

不過個set係唔包嘢飲,都唔知仲叫唔叫set😂

仲要加10%

我地叫左份burger、雞翼、炸魚薯條同三杯嘢飲。

薯條有啲勁咸,可能用幼鹽會均勻啲。

朋友話佢杯蕃茄汁好好味好清爽!我杯凍咖啡就無咩特別la。

下次應該會試過第間。
蕃茄汁、青檸梳打
凍咖啡
炸魚薯條
雞翼
2016-03-09
$200 (Tea)
蕃茄汁、青檸梳打
雞翼
2016-02-18 1919 views
今天是美妮與維尼一起慶祝的第一個情人節,便特意選了富有異國情調的Boathouse吃個情人節晚餐。美妮早在大半年前,因為公司的聚餐活動,已到過Boathouse用餐。在赤柱眾多的餐廳中,維尼偏偏選中了美妮曾到過的Boathouse,可謂非常巧合。在整座Boathouse內,美妮最喜歡的就是一樓的用餐位置。巧合地,我們這次被店員安排在一樓用餐,正合美妮的心意。Boathouse內的懷舊裝潢,給人簡單又浪漫的感覺,非常舒適。而英倫水手風的設計使餐廳更具特色。船屋沙津新鮮蔬菜配上生果,配上微酸的醬汁伴吃,異常開胃。而且蔬菜也沒有苦澀的味道,食慾隨之湧上心頭。海鮮拼盤六款海鮮包括帶子、蟹腳、小龍蝦、大蝦、海蜆、青口,而最美味的是蟹腳,淡淡的海水味令蟹腳更為鮮甜。海蜆的肥美實在太有咬感,令人驚喜。帶子、大蝦、青口的水準也不錯,只是小龍蝦的質感不夠爽甜。海鮮伴以提供的Cocktail Sauce、醋或檸檬來品嚐,會有別一番的風味。檸檬可用來辟除海水的味道,能帶出海鮮的鮮味。而Cocktail Sauce能使海鮮的味道變得酸甜開胃。西冷牛扒我們選擇西冷牛扒為五成熟,咬下去的肉質是非常嫩滑。吃的時候,

西冷牛扒
我們選擇西冷牛扒為五成熟,咬下去的肉質是非常嫩滑。吃的時候,牛扒配以香濃的醬汁可帶出肉質的鮮味,又能提高味道的層次。薯仔比較爽口,如果能煮至較為淋身,可令醬汁更為入味。

檸檬芝士蛋糕配紅桑子啫喱
碟上的裝飾襯托著圓條形的蛋糕,既簡約又特別。雲呢拿雪糕富有濃厚的牛奶味道,口感細滑香軟。紅桑子啫喱包裹著檸檬芝士蛋糕的配搭,令蛋糕的質感增添層次

在一年一度的情人節,Boathouse沒有推出昂貴的情人節套餐,而選擇用平時的菜式招待顧客,令人喜出望外。而且店員的熱情款待,食物的新鮮美味,都令顧客留下深刻回憶。不過,得悉這間餐廳將會改建為酒店,真是十分可惜。希望日後也有機會再到Boathouse回味一番
2016-02-14
Valentine's Day
  • 海鮮拼盤,
2016-02-16 1554 views
今日同男朋友來赤柱行街,好彩無book到晚上枱,我地只係walk in入去食個tea先有位,食個景,菜送馬馬地,我男朋友話個漢堡包馬馬地,我叫左個青口同蜆,青口好嫩幾好食,但個蜆就差到食到有粒係變左味.仲有個沙律都馬馬地,兩個人食左5百幾!
2016-02-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2016-01-16 2354 views
赤柱聖誕海濱市集,德國小食攤位是人氣之冠。只是我倆從沒排隊的耐性,寧可到大街酒吧那邊,享用海邊午茶好了。 這家海邊浪漫小屋,已在赤柱屹立多年,即使牆色改變了,仍是大街上最具風情的酒吧。曾在赤柱工作的我,每天經過這浪漫的酒吧街,卻從不曾光顧當中過任何一家,這天來到這熟悉又陌生的Boathouse,想起往事點滴,百感交雜。  假日關係,只有露天位置可選了,吹吹海風感覺也不錯,坐在暖爐旁感覺十分舒服。 店員送來餐牌,假日遊客區竟有午市套餐供應,沒有趁火打劫之餘也不算貴,因此幾乎每桌都點選了套餐。只是我倆想來點特別的,因此選擇a la carte。  雜錦海鮮桶($188)為二人份量,可自選醬汁。三款海鮮當中最鮮味的是海蜆,每隻都碩大肥美,蜆身漲卜卜的! 黑青口是半熟狀態,海水味更為突出,味道鮮甜得很,雖然個兒有點偏小,也是水準之作。  海蝦則比較遜色,感覺不是鮮貨,鮮味也差一點點。選配的是龍蝦汁,不是稠身的汁醬,但那鮮味濃郁得來不會死咸,作為海鮮的dipping更能提昇鮮味,而用來點蒜蓉包也是美味的。 士多啤梨芝士杯伴青檸雪葩及脆乳酪($68)是一道內外兼備的甜點,先嚐一口酸香的青檸雪葩,特
赤柱聖誕海濱市集,德國小食攤位是人氣之冠

2027 views

雜錦海鮮桶

士多啤梨芝士杯伴青檸雪葩及脆乳酪($68)是一道內外兼備的甜點,先嚐一口酸香的青檸雪葩,特愛雪葩那片甜美的蜜餞檸檬片。焦糖脆餅內是柔滑的mascarpone cheese,甜度略高了點,但配上酸甜的士多啤梨和焦糖脆脆正好平衡膩感,這樣一酸一甜的配搭,令味道更有層次
士多啤梨芝士杯伴青檸雪葩及脆乳酪

而這Chilled Juice.Pineapple($47)則教人有點失望,不是鮮榨的菠蘿汁,甜度也有點過了,早知如此選啤酒或cocktail還好吧!
Chilled Juice.Pineapple

離開前在Boathouse內遊走一圈,才發現室內別有洞天!
懷舊的異國風,到處瀰漫着英式殖民風格,感覺十分浪漫

只可惜這座古老建築
將會隨着改建消失,我們又行將失去這古蹟遺產了。
2015-12-12
$170 (Lunch)
士多啤梨芝士杯伴青檸雪葩及脆乳酪
雜錦海鮮桶
2015-12-20 1957 views
好多年無去赤柱,今年有聖誕市集所以就去下啦行完市集想搵個地方坐底食餐好見到呢個環境幾舒服 menu 又岩食 就試下啦我都幾肚餓 就點左個beef burger 賣相唔錯 薯條普通 有啲炸得好硬 又無咩味個burger 夠哂大 有牛肉,生菜,芝士同蕃茄一咬落塊肉到.....無味架我真係唔係幾明點解無味食到最後邊位先有少少洋蔥味燒汁@@ 肉質好乾好鞋 食完個包係醫左肚 但無味覺享受 我朋友食 salmon tortilla wrap 望落都係好吸引 但同樣係無味嘅我地本身都係食得好淡味嘅人 但都唔係好接受到完全無味嘅食物lunch set 無野飲 我地叫左杯apple juice 甘嘅野 黎左cranberry juice 都唔緊要啦 利賓納味都ok好飲嘅 總括黎講 如果改善下食物味道 都ok嘅店員都好有禮物 服務周到價錢當然較貴 似終遊客區 又近海邊可以睇到日落都幾正架
好多年無去赤柱,今年有聖誕市集所以就去下啦

行完市集想搵個地方坐底食餐好

見到呢個環境幾舒服 menu 又岩食 就試下啦

我都幾肚餓 就點左個beef burger
賣相唔錯 薯條普通 有啲炸得好硬 又無咩味

個burger 夠哂大 有牛肉,生菜,芝士同蕃茄

一咬落塊肉到.....無味架

店員都好有禮物 服務周到

價錢當然較貴 似終遊客區 又近海邊

可以睇到日落都幾正架
2015-12-19
$200 (Tea)
赤柱,我已經大概有三、四年沒去了吧!今次特意和男友去探訪「The Boathouse」,記憶中的藍屋換成了黃屋,好不順眼! 但是,我們還是進去用餐。因為聞說The Boathouse快將拆毀,再建酒店,故此我們都想去參觀一下下,當作留一個記念吧!我們點了一客Large Seafood Bucket,這個有驚喜,水準出乎意料之外高!青口、大蝦、大蜆都煮到半生熟,半透明的大蝦,又滑又彈口,很有咬感。配以醬汁來吃,更惹味!這個Seafood Bucket雖然索價近三百,但會覺得值得,因為真的很鮮味!我們更order了一杯white wine及rose wine,簡直是吃海鮮必備!(但作為house wine質素可以好一點呢!)另外,我們點了一客三文魚意大利雲吞,男友第一次這款食品,他就覺得很一般。而我自己在歐洲的時間很喜歡吃呢,特別愛吃蔬菜料。今次三文魚料可算是第一次吃到,料頭的水份不足,吃起來有點乾身!下次還是選芝士/蔬菜比較安全,哈哈! 整的來說,食品不差,只是價錢不親民。對於藍屋變為黃屋,總是覺得不一樣了,有一份遺憾感。再過一段時間就要拆掉,有時間的話就好好去體會一下啦,畢竟是香港的回
對於藍屋變為黃屋,總是覺得不一樣了,有一份遺憾感。
再過一段時間就要拆掉,有時間的話就好好去體會一下啦,畢竟是香港的回憶。
Large Seafood Bucket.
三文魚意大利雲吞。
店名:The Boathouse
地址:慈赤柱赤柱大街86-88號
2015-10-19 2837 views
難得的週末, 當然是想帶著愛人逃離繁忙的都市。但在香港這個寸金尺土的地方, 又談何容易呀! 這個星期天,帶著老公, 兩個人, 坐了一小時的巴士, 來到赤柱這個多年沒來的地方。不知是否因為大熱的關係沒想像中那麼多遊客。先逛逛赤柱大街, 發現人不多, 有些商店還關門了, 才驚覺, 香港的旅遊業可能真的如報章上說的一樣 正在萎縮。但這沒有影響到我們的心情, 反而可以輕鬆自在地逛街。逛了一回, 餓了, 老公從赤柱大街上多間餐廳中, 選了這間。我們要求坐在樓上室內的座位(因為我們都快熱死了), 店員很快就為我們安排坐到2樓的一張兩人枱。我第一樣order的, 就是兩杯冰水, 店員也很快為我們拿來。冷靜下來後, 我們慢慢選我們的午餐。 這餐廳在假日的中午也有set lunch 提供, 我們每人點了一個set lunch大, 再加一份Greek Salad。Greek Salad 的賣相和水準也不錯, 我特別喜歡酸荀, 所用的番茄和燈籠椒也很清新, 但洋蔥太大片, 可以再切小一點。Set lunch的其中一個, Tandoori Chicken roll, 賣相不錯, 有很多紅蘿蔔和菜, 但雞上的T

Set lunch的其中一個, Tandoori Chicken roll, 賣相不錯, 有很多紅蘿蔔和菜, 但雞上的Tandoori的味做得比較淡, 吃起來, 食唔到有Tandoori醬的味,而雞是雞胸肉, 所以雞的肉質不滑。旁邊伴有自製的醬,有淡淡的薄荷味, 吃時需要加醬一起吃, 否則會太乾。喜歡重口味的朋友不要點這個。
Fish and chips, 份量十分多, 足夠兩個人吃。三大塊魚柳加粗切薯條, 店員送到枱上時還很熱, 很香。 未食已經流口水了。
皮炸得香脆, 但厚了一點, 有進步的空間。魚肉是軟滑的, 但魚味不足, 不算傑出之作。 粗切薯條反而值得一讚,夠 香脆,薯味濃, 不會過油。

總括來說, 食物不過不失, 服務環境值得讚賞。
本身已聽聞呢間餐廳出名浪漫格調,環境高檔,而且對住美麗既海景,所以係度拍拖用膳,識女仔追女仔一流,而我亦聽聞呢度不時都有人求婚,所以我亦選擇係度進行,咁場地主管Alan得知我既計劃後亦十分幫手,幫我準備又不斷配合及參與,比意見,令到進行時果氣氛一流,而且亦不忙服務其他客人,做到樣樣兼顧,最後當然十分成功,而在場人仕亦十分快樂. 呢度食野有高檔酒店質素,但價錢相對合宜,適合喜歡浪漫既人係度經常相聚,兩款冷或熱海鮮桶,又新鮮,又可口,唔會腥,一次叫兩款別有一番滋味,每份可以供約4人用,而羊架五成熟完全無蘇味及軟綿綿,雞肉沙拉亦十分一流爽口鮮甜,加上叫左支甜白酒亦相當可口,總括來講,以合宜既價錢,係度能享受一流既海景,一流既場地,一流既浪漫感覺,一流既像Alan及其團隊既服務,美味既食物,真係一個約會好地方.趁改建前真係要黎多幾次:)
凍海鮮桶
,雞肉沙拉
2015-09-15
$350 (Dinner)
凍海鮮桶
  • 海鮮桶
  • seafood bucket
2015-08-18 3391 views
記得兩年前同女朋友到boathouse慶祝周年紀念,今年已經係我地嘅第四年😆,刻意安排重臨舊地,去到嚇左一跳全幢大厦變左黃色😱,一問至知原來依然係boathouse😂,到步後被職員帶到一樓露台位置嘅坐位,望返尼個咁靚嘅景,之前對赤柱嘅印象出晒黎,冇得輸👍👍!我地order 左一個什海鲜桶,一個燒烤豬骨和一個蜆肉湯,食物質數ok, 海鲜夠鲜味,燒豬骨肉質夠淋夠入味,唯一有小小意見就係order左兩杯飲品遲遲未到,向侍應生追問第一次佢話就到了,過多五分鐘飲品依然未到,再追問一次,睇佢嘅表情已經吾多想理我,只點了頭!最後飲品來了,不過就偏甜,我已經吾敢再打擾佢地了,我地飲左一半就算了!除左尼件事整體都係ok嘅,希望boathouse嘅收費同服務態度可以成正比!期待下次再來☺☺
2015-08-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Lunch)
2015-08-09 3206 views
今天是周末,到赤柱逛逛街,享受一下陽光與白雲,所以選了The Boat House享用晚餐,順便睇日落。Green salad with fruits一。今次我們選了雜錦海鮮桶,包括青口、大蜆、大蝦,份量十足,一桶滿滿的,沒有剩下空殼無肉的,這個一定要試,大滿足呀!非洲雞有少少辣,肉質滑,好味西蘭花鲜菇扭扭意粉配香草汁,用料十足,朋友至愛

Green salad with fruits

周打魚湯

一。
Assorted seafood bucket with white wine garlic sauce

African chicken

非洲雞有少少辣,肉質滑,好味

B

西蘭花鲜菇扭扭意粉配香草汁,用料十足,朋友至愛

Lemon cheese cake with raspberry jelly

Toffee cake

Dead of chocolate
2015-08-09
$300 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
African chicken
Dead of chocolate
  • seafood bucket
係我同女朋友拍拖第一年黎果陣仲係藍屋,french fries,ribs,salad 完全無得輸.BBQ Ribs 好入味,比現家0既TIVO 好食.第二年轉左CHEF TEAM ,仲係藍屋.不過已經好明顯趺左WATT.BBQ RIBS 已經唔入味,明顯係焓熟上汁再焗.真心兩回事,同已經好明顯成條TEAM 轉左.最近一次去,都係最後一次去,果陣已經係黃屋.連個seafood platter 都唔得.料太差唔夠新鮮根本做唔到凍食.又洗唔乾淨,好多蟹仔係入面.完全浪費!可以我地兩個嘴饞難服侍,其實廚師用唔用心.老闆有無心做生意真係好易食得出.好快連黃屋都變酒店,但其實最原本0既藍屋一早已經消失

好快連黃屋都變酒店,但其實最原本0既藍屋一早已經消失
2015-06-10
2015-08-05 2377 views
難得今日同老公一齊放假,所以下午既時候,我地出發去左我地第一次拍拖既地方:赤柱,甜蜜一下… 今日太陽好大,到6點幾都未落山,但我地既肚就已經餓到不得了。於是我地選擇左全赤柱最出名既Boathouse作為我地今晚既晚餐。去到既時候,人流並唔係太多,所以一拎位,就已經有位。我地被安排係3樓既座位,待應生好禮貌咁問我地想坐室內定室外,但由於太熱啦,我地選擇坐係室內涼冷氣 其實之前黎個Boathouse 食飯好幾次,不過由藍色變左做黃色,都係第一次,所以希望佢地啲食物冇變差啦我地叫左一個細既seafood bucket in white wine cream sauce, 本身係有青口,蝦同蜆,可惜地青口冇哂,所以蝦同蜆俾多啲。蝦好爽口彈牙,個汁幾好食,配海鮮一流。不過可惜係啲蜆有沙,咬到啲沙,隻牙都真係幾Main course方而,老公叫左Pork Rib, 而我就叫左spaghetti with tiger prawns, basil and cream sauce先講個Pork rib,燒得好淋身,啲肉好容易就同啲骨分開左,個汁好入味,我同老公都覺得唔錯相反我個意粉就有點失望,一啲味

Seafood bucket with white wine cream sauce
Pork Ribs
相反我個意粉就有點失望,一啲味都冇,其實都幾肯定廚師冇調味。可能佢諗住我地叫左個Pork rib頗重味,所以個意粉就冇調味啦
Spaghetti with tiger prawns, basil and cream sauce
甜品方面,我地叫左Strawberry Mascarpone with lime sorbet and crispy yogurt
Strawberry好甜,mascarpone 好smooth,lime sorbet 夠酸,整個配搭唔錯,算係全晚最好食既一道菜
Strawberry mascarpone with lime sorbet and crispy yogurt
服務方面,係3樓一層,由2個待應負責,不過佢地著shirt,所以我相信佢地兩個比較高級。由於晚飯時間,人流亦開始愈黎愈多,眼見佢地開始有啲手忙腳亂,有新客自己坐低左10分鐘以上,都冇人發現。到20分鐘左右,其中一個待應先發現,再去拎餐牌俾佢地睇。
因為有室內室外,仲要係晚飯時候,人手安排上比較不足,而2位待應仍唔夠細心,掛住傾計都未能發現有新客人坐下,有點失策。
食物方面,冇以前黎食個陣咁好食,調味不夠,選擇不多,比較失色。難道換左廚師?藍色既船屋換左新裝,變成黃色既船屋後,食物亦都跟住變味嗎?哩個就要由大家去試下啦
$500 (Dinner)
Pork Ribs
2015-05-02 4003 views
睇新聞知佢就結業,美麗華集團要將佢變成十層樓高酒店,立即黎食!點知去到已經變左黃色,以前成日話想去食,又遠,又唔方便,到我真係要的起心肝去食,已經變左真係要及時做你自己想做嘅事,如果唔係,返唔到轉頭架!坐定定,同男朋友談下情,傾下計,幾舒服架!不過有蚊咬我,可能近海啦,又唔開冷氣!無所謂嘅,小問題😎見到隔離好多客都嗌seafood bucket, 而我地就咪seafood platter 哈哈哈😂😂😂😂一黎到,其他人都望住我地,真係好大份!男朋友同我都即刻心心眼😍😍 又幾好味啵!食完platter都填飽左一半個肚,嗌多個意粉!不過不失,無話特別出色咁,同其他西餐一樣,大同小異!☺️你個士多啤梨咩咩咩加個lime雪芭,好清新好好味,仲要幾抵食好似6x蚊☺️😁然後坐多陣就走嚕!算完左我一直想黎嘅心願😈
Balcony
真係要及時做你自己想做嘅事,如果唔係,返唔到轉頭架!

Seafood platter

一黎到,其他人都望住我地,真係好大份!
男朋友同我都即刻心心眼😍😍 又幾好味啵!

Tiger prawn pasta

Strawberry xxxxxx