2016-08-18
話說前嗰排咪興pokemon go嘅 ,行經鰂魚涌嘅我捉捉吓覺得肚餓喎 ,咪openrice吓周圍有咩想食嘅野醫肚囉。點鬼知一試完依間野,就係跟住嗰一個禮拜食咗幾次啦,食咗咁多次好野,當然要share吓啦!我呢第一日就當場嗌咗個the gambler食,即係雞堡!侍應一攞個包過嚟嗰時,已經見到個包好大個,但140蚊係單嗌嗰包囉,想要薯條同野飲就另外加錢,價錢接受到啦一啖咬落個包到,好彩個口夠大!食得出雞肉炸得好脆,同個醬好match!!個醬有少少辣夾埋個西芹沙律同埋食到有藍芝士味,個藍芝士唔濃味同個雞好夾,一食落口好有層次感!又脆又少少辣又有沙律夾好fresh好match(睇返個menu,原來仲有落牛油添),食完都有少少罪惡感我去嗰時就平日下午3點幾,餐廳少少人咁,幾靜幾好格調,啱晒三四個fd坐底慢慢傾計!餐廳又有wifi 坐係度都捉到精靈呀好啦,我係食咗幾次嘅,但次次都唔記得相機食先,因為次次都忍唔住食先所以影得咁少相,下次再光臨要記得影先!