2017-07-05
因為有老細請所以先會嚟試,尖沙咀區自助餐已經試得七七八八,呢間我覺得不過不失,ok既係食到英國膏蟹,唔ok既係無咗蟹腳同龍蝦鉗。對於我呢d眼闊肚窄既人嚟講,食自助餐要識揀先會回本,而我只會掃海鮮同重點食物,熱盤或普通食物就可免則免,費時太容易飽同獲利回吐。冷凍食物~刺身、壽司、龍蝦、生蠔、蜆、青口、翡翠螺、冷面熱食食物~燒牛肉、燒羊架、燒帶子、燒蝦、煎鴨肝多士、中西湯、飯、燒骨、車仔粉麵、炒菜、牛肝菌介子雲吞、咖哩羊、燒賣蝦餃、焗田螺、芝士、雪糕、甜品個人心水推介海鮮/刺身英國膏蟹蟹蓋:蓋超多膏,creamy程度相等雄性大閘蟹,但膏既份量係爆蓋法國生蠔:細細隻但好creamy,好鮮兼重海水味,一共食咗10隻油甘魚刺身&帶子刺身:同樣鮮甜,厚切有口感熱食准山花膠燉湯:真材實料,飲落清甜無味精牛肝菌介子雲吞:最正係個汁,好松露味,皮又唔會過厚羊架:半生熟,好羶好嫩西班牙燒骨:好入味好香口,一d都唔鞋,因為半肉半肥膏香煎鴨肝多士:每次只會煎6件,6面都煎得好香好脆,而每件都好厚同有油份鐵板蝦拼帶子:開邊蝦燒得啱啱好又彈牙,而帶子又厚又大粒好有質感甜品芒果拿破崙:酥皮超脆化,芒果又合時唔酸香橙
個人心水推介
海鮮/刺身
油甘魚刺身&帶子刺身:同樣鮮甜,厚切有口感
熱食
准山花膠燉湯:真材實料,飲落清甜無味精
牛肝菌介子雲吞:最正係個汁,好松露味,皮又唔會過厚
羊架:半生熟,好羶好嫩
西班牙燒骨:好入味好香口,一d都唔鞋,因為半肉半肥膏
甜品
芒果拿破崙:酥皮超脆化,芒果又合時唔酸
香橙啫喱:橙味重,質地又唔會太水
後記:當日人客唔多,所以食物補充得好快。服務好,侍應有禮貌,收碟快。