Hiring
$18,500-$23,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
Salary negotiable
15 days ago
啱啱開店既時候已經去過幾次,呢次終於記得影低。這間餐廳有舊式美國餐廳既氣氛,有別於新式打卡餐廳。食物方面如果喜歡意粉係多汁重奶油既,咁呢間適合你,份量亦相當大,個人最喜歡既係意粉,試過其他菜式都係好食。但可惜牛肉味道稍微淡左啲,但熟既程度是可以的,芝士通心粉雖簡單但味道絕對唔馬虎。講番佢哋出名既芝士蛋糕,最喜歡都係Godiva,味道係我試過比較冇咁甜。試過其他幾款,真係甜到吃幾啖已經好夠好膩,不過個人唔太好食咁甜,喜歡好甜既朋友不妨一試。
啱啱開店既時候已經去過幾次,呢次終於記得影低。

2022-09-17 531 views
今日來個美式午餐。LuLu 沙律,呢個超好吃~幾層脆脆的雲吞皮,夾著沙律菜,雞肉。Salad Dressing 酸酸甜甜,非常開胃😍!芝士波菜拼墨西哥粟米片,芝士波菜 super creamy,原來配粟米片係非常夾的,吃的時候還暖暖❤️要讚一下粟米片加左少少調味,呢d係細心位👍👍意大利手工薄餅,熱既時候好味~但放凍了就稍微太硬。還是襯熱食好多了!整體來說,非常滿意,地方舒服,食物美味!就是份量大,肚子小🤣🤣 cheese cake 要留下次了!
今日來個美式午餐。

2022-09-07 870 views
很傳統的美國餐廳 充滿北美風情 燈光暗 餐廳面積很大 最重要是食物份量也大 適合一大班朋友歡聚今天4大1小 一坐下就送上牛油和麵包 甜鹹各2份 熱熱的 外脆內軟除去餐前麵包不計 點了5款食物加1款甜品 送上來時令我大吃一驚 實在太大份了 芝樂坊粟米片 看圖片 大家幻想一下 一隻白色的橢圓形碟 直徑有45公分 鋪滿了一片片的粟米片中間有芝士醬 上有三款不同的醬料 很香脆 好味巴馬臣芝士蒜蓉包 新鮮出爐 內有拉絲芝士 配上獨特的蒜蓉醬及香茄醬 口感一流香辣路易斯安娜雞肉意粉,炸得很薄的雞肉 看以為是豬扒 醬汁惹味 意粉軟硬度適中墨西哥北部辣鷄肉夾餅 外型漂亮兩旁伴上黑豆醬及小量炒飯 很吸引細細粒卡真辣雞肉配飯 可能吃到這時已經很飽 感覺很普通 雖然飽 但是也忍不住叫了一個星期日專有的甜品 甜圈班戟 份量依然是頗大 圓形直徑是20公分 鬆化香口 值得一試雖然有很多款芝士蛋糕 但吃不下了 還打包了三大盒走呢強烈建議大家如果要去吃的話 至少要有四人以上 才可以試多啲款式
細細粒卡真辣雞肉配飯 可能吃到這時已經很飽 感覺很普通
雖然有很多款芝士蛋糕 但吃不下了 還打包了三大盒走呢
2022-08-21
30 Minutes (Dine In)
$287 (Lunch)
2022-09-06 773 views
之前食過幾次Cheesecake Factory,都覺得唔錯,鹹點抵食夾大份,甜品又吸引,所以同朋友行行下街揾野食,我就提議黎呢度。6點未夠,唔使排隊,可以直入。一坐低就有餐包上枱,有兩三款包,包軟熟,都唔錯。跟住叫左個蟹肉餅,碟大但份量少,而且蟹肉較鬆散。最估唔到嘅係叫左個炸雞菠蘿蝦飯,完全同想像唔同。一上枱,朋友同我都相對無言,呢個似西式咕嚕肉飯,所謂炸雞竟然唔夠脆,蝦肉細少,重點係個汁太酸了,估唔到係咁嘅味道。跟住諗住揀甜品,點知選擇少,只係得三款蛋糕,味道樣子都揀唔落手,最後無食甜品,真係估唔到食物差左,我地都大失所望。

一坐低就有餐包上枱,有兩三款包,包軟熟,都唔錯。
跟住叫左個蟹肉餅,碟大但份量少,而且蟹肉較鬆散。

2022-09-05 583 views
我帶朋友去吃,兩個人叫左幾道菜,吃唔哂,碟碟都好有份量,味道未算最頂級,但值得一試,價錢當然偏貴啦!不過係尖沙咀應該算普通價,如有預算限制就唔建議吃!芝士蛋糕值得試,不過會偏甜!

芝士蛋糕值得試,不過會偏甜!
2021-10-29
$300 (Dinner)
  • 鹹焦糖芝士蛋糕
2022-09-04 651 views
平日下午嚟食,都等咗半個鐘,入面都幾大幾多座位。menu就全日都一樣,會有麵包送上。麵包有2款,一個多啲麥喺面頭,濃啲,另一個就冇,2款都好好食,熱辣辣好軟熟,配埋牛油好食。今次食卡邦尼意粉配雞肉唔係平時食嗰種一片白色汁好多芝士粉同火腿係配煙肉、青豆、蒜香巴馬臣芝士忌廉汁唔算勁多汁,但幾好食好多青豆,由於本人本身鍾意食青豆所以冇問題佢有得揀配唔配雞肉,唔配平啲雞肉係雞胸肉,少少鞋但都ok,同埋都好多雞肉第一次試burger美式芝士漢堡睇落同平時burger店食啲size差唔多,但好足料,食半個都好飽個牛肉好香好濃牛味薯條好香脆一如以往都係多到食唔晒,第一次嚟唔知道,一人一個主菜再叫小食,點知個小食超大碟。今次每人叫一個主菜,估唔到都食唔晒,打包左少少意粉同薯條。

今次食卡邦尼意粉配雞肉
唔係平時食嗰種一片白色汁好多芝士粉同火腿
係配煙肉、青豆、蒜香巴馬臣芝士忌廉汁
唔算勁多汁,但幾好食
好多青豆,由於本人本身鍾意食青豆所以冇問題
佢有得揀配唔配雞肉,唔配平啲
雞肉係雞胸肉,少少鞋但都ok,同埋都好多雞肉

第一次試burger
美式芝士漢堡
個牛肉好香好濃牛味
薯條好香脆

2022-07-09
30 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
2022-09-03 797 views
其實本人係第一個光顧佢哋香港店嘅顧客, grand opening當日第一個排隊 (所以我有一個迷你芝士蛋糕磁石作為紀念品🤗) 只係一直都未幫佢哋寫食評記得最初光顧cheesecake factory係喺三藩市Union Square對面Macy’s百貨頂樓 要排成個鐘先食到 但一食之下驚為天人 相對嚟講個人較喜歡CF多過Lady M, 芝士綿密口感更勝千層蛋糕早陣子疫情嚴峻之時曾經閉店 曾經擔心香港店會從此關閉 但今日再去到訪就覺得擔心係多餘😂 未開舖已經有好多人排隊 證明佢哋喺香港都仲係受歡迎嘅當然佢哋有主食例如seafood, steak, pasta等等, 份量頗多選擇亦不少 但對於我嚟講焦點依然係cheesecake, 所以其他食物就暫時不論單計cheesecake佢哋已經有27款選擇 而最受歡迎亦都係個人大愛嘅係原味同紅絲絨蛋糕原味蛋糕可以加士多啤梨同忌廉 令到層次口感更為豐富 至於red velvet就差不多等於每次嘅指定項目 表面塗上糖漿 味道偏甜 中層係芝士蛋糕 而中間夾雜住紅絲絨 然後再加上旁邊嘅忌廉令其更綿滑 如果唔係大愛甜品的話未必可以一個人食哂🤣如果想當正餐去
無敵紅絲絨芝士蛋糕
如果想當正餐去食的話一定要叫多啲朋友一齊分享 咁就可以叫多啲菜式
無敵紅絲絨芝士蛋糕
2022-09-01 519 views
同男朋友去尖沙咀就好鍾意黎食😍,雖然食物小貴,但因為我係芝士蛋糕控,食物夠晒大份之餘,位置闊落坐得都好舒服,好適合大食情侶👩‍❤️‍👨或朋友聚餐,可以慢慢坐😬👍🏻菜式種類真係好多,Menu好大本,黎之前睇定或者排隊嘅時候諗定,入座就可以叫,可以慳返好多時間🤣🤣******************************✨送餐包🥖可以免費refill❗️啡色的黑糖包比白色的好吃,配埋🧈牛油真係好正,但唔好食咁多啊!要留肚比主菜同甜品🤭✨香脆雞肉蝦配菠蘿🍍🍤🍚 $158CRISPY PINEAPPLE CHICKEN AND SHRIMP甜辣醬炸雞肉同炸蝦、配埋新鮮菠蘿可以解膩,仲有荷蘭豆同蘑菇洋蔥,仲有大大個白飯,一定夠飽肚!✨煙熏B.B.Q.漢堡🍔🍟 $168SMOKEHOUSE B.B.Q. BURGER漢堡配有煙肉、車打芝士、炸洋蔥絲燒烤醬加落漢堡好惹味,我鍾意薯條多到要打包😂不過粗薯條都幾好食,好飽肚✨士力架朱古力焦糖芝士蛋糕🍫🍰 $84CHOCOLATE CARAMELICIOUS CHEESECAKE MADE WITH SNICKERS®士力架芝士蛋糕,有焦糖、花生同大大舊cr

✨送餐包🥖可以免費refill❗️

✨香脆雞肉蝦配菠蘿🍍🍤🍚 $158

✨煙熏B.B.Q.漢堡🍔🍟 $168
SMOKEHOUSE B.B.Q. BURGER
漢堡配有煙肉、車打芝士、炸洋蔥絲
燒烤醬加落漢堡好惹味,我鍾意
薯條多到要打包😂不過粗薯條都幾好食,好飽肚

✨士力架朱古力焦糖芝士蛋糕🍫🍰 $84
士力架芝士蛋糕,有焦糖、花生同大大舊cream伴碟
舊cream好有牛奶味反而可以中和芝士蛋糕嘅甜膩🤣芝士蛋糕唔係普通餅底而係布朗尼 我鐘意👍🏻
士力架朱古力焦糖芝士蛋糕
30 Minutes (Dine In)
$225.5 (Lunch)
士力架朱古力焦糖芝士蛋糕
  • 餐前麵包
2022-08-24 504 views
美国菜,点了一个披萨一份蛋糕。【1】餐前面包:两种,一种是白面包,一种似乎是加了糖的麦包,比较喜欢吃第二种,第一种太硬了;【2】披萨:一份everything,也是烤的比较硬,使用的材料也比较普通,一般;【3】蛋糕:时间比较晚了,蛋糕品种不多,就点了菠萝反转芝士蛋糕,比较甜腻,一份两个人吃也没吃完。服务:一般,店员不会主动询问需求,需要自己问。服务费10%总结:价格人均125,但口味不太符合个人。
美国菜,点了一个披萨一份蛋糕。
服务:一般,店员不会主动询问需求,需要自己问。服务费10%
总结:价格人均125,但口味不太符合个人。
👩‍👩‍👦‍👦每次的家庭聚會、朋友聚會、同事聚會,我都會推薦The Cheesecake Factory。原因除了他的份量夠大,而且色香味俱全。😋更加重要的是在這間餐廳用餐,恍如在美國生活一般,令我想起以前在國內生活的一點一滴。❤️🥬大吃貨很愛吃沙律,這裏的凱撒沙律是必點知菜。除了沙律菜非常新鮮,還有很多配菜,分量充足,小廚神與大吃貨不足5分鐘就把整碟沙律吃光了😆我們再點了一個卡邦尼芝士意粉🍝,有蛋蛋的芝士香味,配上軟硬適中的意粉,是主餐之選。上桌時,我們都嚇呆了🤫因為份量之大,根本不是我們二人能吃完的,可是我們很貪吃,小廚神不斷點菜,最後這道菜我們吃不完。🙈🥩小廚神是牛排愛好者。我們點了一個牛排與三文魚的配搭,作為另一個主菜。🐟三文魚略帶鮮味,但是不足以感受到三文魚的油香,略為減分。以牛排表現不俗,吃得出不是劣質牛排,而且烹調手法不錯,可以吃到肉質油香。😍在鼎鼎大名的The Cheesecake Factory用餐,我們卻沒有點到甜品,更加沒有吃到芝士蛋糕🧀🍰聽上來是很可笑的,但是我想告訴大家, The Cheesecake Factory的重點食物並不只是在於甜品,還有很多美味的菜式

在鼎鼎大名的The Cheesecake Factory用餐,我們卻沒有點到甜品,更加沒有吃到芝士蛋糕🧀🍰聽上來是很可笑的,但是我想告訴大家, The Cheesecake Factory的重點食物並不只是在於甜品,還有很多美味的菜式等待大家發掘的。歡迎大家隨時告訴小廚神與大吃貨有什麼好吃的跟好玩的。😉😉

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

芝樂坊餐廳 The Cheesecake Factory

地址: Shop G102, G/F, Gateway Arcade, Harbour City, 25 Canton Road Tsim Sha Tsui
電話:27916628
$300 (Dinner)
2022-08-17 675 views
每年生日我阿媽都指定要去呢間,貪佢坐得舒服,而Cheese cake亦都係佢嘅至愛,咁當然要來cheesecake factory啦💕💕💕呢度有35款芝士蛋糕,好彩仲未食厭
2022-08-17 370 views
呢間餐廳好啱大時大節嚟食,最緊要叫多幾個人一齊share嘢食。餐前麵包好好食,媲美隔離outback。雖然呢間出名食cheese cake,但係佢啲cheese cake太大份,對於香港人嚟講有啲滯。
2022-08-14 627 views
水牛城香辣雞翼🍗雞翼炸過,撈滿汁之後雞翼仲會有小小脆,酸酸辣辣咁😋,再配上藍芝士醬同西芹條,幾清新😊肉香滿溢意式烤餅🍕成份pizza都有好多肉🍖,有火腿,有肉粒,仲有香腸,食完會超滿足🫠,充滿芝士同蕃茄醬味🍅,鍾意食肉的大家一定要試30週年紀念朱古力芝士蛋糕🍰朱古力味🍫勁濃郁,配上芝士蛋糕🧀,仲有朱古力忌廉,勁多layer,一次食到唔同的味道,好特別,成件蛋糕整體黎講好夾,值得一試🤤,但有啲太甜,可以幾個人share一舊尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖

水牛城香辣雞翼🍗

肉香滿溢意式烤餅🍕

30週年紀念朱古力芝士蛋糕🍰

尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖
食過幾次 之前都覺得唔錯 遇過一班好既staff 但隔左一年後再去 新既呢班員工 唔掂 無禮貌朋友生日再去 野食都hea 左好多 叫左個medium rare 既牛扒 出到黎係well done !短期內唔會再去.
短期內唔會再去.
2022-08-07
Celebration
Birthday
2022-08-09 427 views
已經第五次嚟呢家美國餐廳,原因就係突然間好想食啲濃味嘅嘢。但知道呢間cheese cake Factory係冇得book位,一定要Walk in,但係通常都會一大堆人喺出邊等位,所以見佢10:00就開門,我哋11:30到就去到避開人群,我哋今次成功,去到嘅時候出邊完全冇人等位,可以即刻入餐廳就坐。所以建議想食cheese cake Factory嘅,都係一早去攞位好啲。今日得兩個人嚟食,知道每碟份量都好大,所以只係嗌咗兩樣嘢。好想食pasta,但係又唔想再食four cheese macaron, 所以就嗌咗呢一個長通粉,可惜我唔係太鍾意。個醬汁都唔錯嘅, 但係佢加咗大量脆脆,係會令到個長通粉口感特別啲嘅,但每一啖都滿口脆片,唔係好食到啲醬汁。另外我哋點咗呢一個egg roll sampler, 一次過可以試晒四款春卷,係一個好好嘅選擇。佢有四個醬汁俾我哋選擇,牛油果醬就係普通嘅牛油果醬,另外有日本燒肉醬,千島醬,同埋有孜然味嘅甜醬,孜然味嘅醬係好特別,但係就真係好甜好甜。兩個人食晒兩碟嘢之後都已經好飽,本來想試佢哋好吸引嘅蛋糕,但我記得佢哋嘅蛋糕係超甜超heavy,所以我哋都冇再叫啦

Eggroll  samplers

兩個人食晒兩碟嘢之後都已經好飽,本來想試佢哋好吸引嘅蛋糕,但我記得佢哋嘅蛋糕係超甜超heavy,所以我哋都冇再叫啦。
2022-08-07
$170 (Lunch)
Eggroll  samplers