2022-11-20 1796 views
食晚餐~8:15-10:30時段早5分鐘覺準入架 唔洗太早到限時2小時的不任食蒸海鮮首先,可選2款主海鮮龍蝦/蜆/蟹(今次:龍蝦🦞&蜆)龍蝦 每人半邊,可以蜆 清甜 多汁 好味再十選6款小海鮮/小碟頭基本上想食海鮮都叫到9成我地全海鮮 係無叫蠔圖是我個人好味排行榜蜆》龍蝦〉魷魚🦑腸粉(沙爹醬)醬好味蟶子(豉椒)夠大隻八寶飯 蒸飯蒸乾身飯粒,唔林唔爛,料味唔算香,定係我地唔識揀…佢23款揀8款(不可種複選)am…飯質最好食😅🤣多寶魚(剁椒)好細舊 無乜肉食蒸開邊蝦(泰式酸甜醬)太細隻再邊,食醬食唔到蝦最得意佢海鮮點都會俾3-4款醬提供俾你揀黎蒸煮!個人最欣賞剁椒!但係每次蒸好都要等服務員開蓋捧出!坐上層6-8台得2位姐姐…服務算係咁!最好係佢都有俾埋少少配碟既小蔬菜🥬
食晚餐~8:15-10:30時段
早5分鐘覺準入架 唔洗太早到
限時2小時的不任食蒸海鮮

首先,可選2款主海鮮
龍蝦/蜆/蟹(今次:龍蝦🦞&蜆)
龍蝦 每人半邊,可以

蜆 清甜 多汁 好味

蜆》龍蝦〉
魷魚🦑腸粉(沙爹醬)醬好味

蟶子(豉椒)夠大隻

多寶魚(剁椒)好細舊 無乜肉食

蒸開邊蝦(泰式酸甜醬)太細隻再邊,食醬食唔到蝦

但係每次蒸好都要等服務員開蓋捧出!
坐上層6-8台得2位姐姐…
服務算係咁!

最好係佢都有俾埋少少配碟既小蔬菜🥬
2022-10-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 八寶蒸飯
😌簡簡單單同屋企人一齊食餐🎂生日飯🥢家人都鍾意食海鮮食海鮮蒸鍋就一定無錯🥰我地叫左「龍蝦肉蟹餐」🦞🦀🍱海鮮款式多選擇,🐙🦑🦐🦞🦀🐠🐚🍚就連調味方法都可以款款唔同😳🇹🇭 泰式汁好有驚喜酸辣得好過癮👍🏻唔想食咁多海鮮仲有豬頸肉或其他肉類選擇☺️心多多既就一定好開心😃😋仲有老火燉湯同清潤糖水🍨🌟一餐滿足晒不同願望🤩叫左啤酒🍻夠冰凍~仲凍埋杯比客用最後八寶飯已經飽到食唔晒要打包🥡負責我哋張枱嗰個店員全程跟足幫手蒸晒所有海鮮又唔會過老,服務仲好好好有禮貌👍🏻仲要無加一,又唔係老闆,仲要係part-time 都咁好態度,依家真係好少有。
😌簡簡單單同屋企人一齊食餐🎂生日飯🥢
家人都鍾意食海鮮食海鮮蒸鍋就一定無錯🥰
我地叫左「龍蝦肉蟹餐」🦞🦀🍱
海鮮款式多選擇,🐙🦑🦐🦞🦀🐠🐚🍚
就連調味方法都可以款款唔同😳
🌟一餐滿足晒不同願望🤩
叫左啤酒🍻夠冰凍~仲凍埋杯比客用
最後八寶飯已經飽到食唔晒要打包🥡

2022-11-02 1026 views
天氣再轉涼,又係時候食打邊爐🍲今次食左個龍蝦海鮮套餐,龍蝦好大隻每樣海鮮都保持新鮮,好好味加埋火鍋配料好足夠😍打邊爐好過癮不過呢間最後就無粥底,食唔到海鮮湯底的精華😅
天氣再轉涼,又係時候食打邊爐🍲
今次食左個龍蝦海鮮套餐,龍蝦好大隻
每樣海鮮都保持新鮮,好好味
加埋火鍋配料好足夠😍打邊爐好過癮
不過呢間最後就無粥底,食唔到海鮮湯底的精華😅

2022-10-27 1699 views
星期日與家人一起到鍋心八鮮蒸鍋食晚餐,位於太子花園街207-209號地舖。 我們食第一個時段所以大概五點半已經到達餐廳,點了龍蝦肉蟹餐$278一位🥢, 除了有肉蟹和龍蝦之外,還可以自選六款海鮮或肉類, 每款海鮮亦可以選擇不同的醬料調味。 一坐低店員會為我們送上一碗燉湯😋, 熱辣辣味道清甜。 然後到龍蝦、鮑魚、魷魚腸粉、帶子、蠔、開邊海蝦、孜然牛肉和肉蟹, 我最喜歡泰式醬蒸龍蝦🦞, 酸酸辣辣好開胃。 然後到八寶蒸飯, 可以選擇八款配料, 份量都幾多,其實食唔曬😅。 最後還有木瓜燉雪耳, 甜度適中,滋潤好味。 整體都不錯, 價錢相宜,值得一試。     🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

整體都不錯, 價錢相宜,值得一試。

燉湯

孜然牛肉
肉蟹
木瓜燉雪耳糖水
2022-09-17 1379 views
早咗大約一個月訂位, 唔知係唔係因為天氣關係, 今次比起上次食明顯少人咗好多, 就算walk-in都完全冇問題一坐低店員即刻送上燉湯, 足料而且味道鮮美👍🏻套餐方面選擇左肉蟹同白蜆, 另外六款就揀左鮑魚、聖子、生蠔、魷魚腸粉、海蝦同多寶魚,其中我最鍾意肉蟹同生蠔,前者非常之多膏又啖啖肉, 後者配上冬陰功醬就非常惹味😆所有海鮮都好新鮮, 不過海蝦同聖子略嫌比較瘦削所以失色咗少少食晒海鮮都已經七八成飽,食埋糖水真係飽到上心口所以蒸飯都只係食咗一碗就食唔落, 只好打包拎走🙈餐廳唔需要收加一服務費,兩個人埋單都只係四百幾蚊,想食海鮮又唔想自己整嘅話呢度絕對啱晒😋
一坐低店員即刻送上燉湯, 足料而且味道鮮美👍🏻

2022-09-11
$228 (Dinner)
  • 鮑魚
2022-09-12 934 views
今次叫嘅係$228一位 嘅肉蟹餐 包左八款蒸海鮮 花多眼亂有排揀 一行四人所以影嘅通常都係四人嘅份量一入座已經每人一盅緊冬瓜湯 勁足料 飲完好舒服一開始係陳皮蒸鮑魚 一人份量 好鮮 無咩腥味泰式醬硯 個泰式醬相當惹味 好似去左泰國夜市食嘅魷魚俾個隻醬 但就無咁辣金銀蒜蒸蝦 雖然蝦仔細細隻 但細隻就鮮味 加埋蒜蓉真係無得輸豉汁蒸元貝 略嫌豉汁太濃味 食唔到元貝本身嘅味道咖哩魷魚腸粉 咖哩好好味 魷魚配腸粉感覺新奇多寶魚 好滑雖然有啲多骨 但好好食清蒸蟹 都好多膏同滑到最後嘅八寶蒸飯 好多款配料可以揀 最好食係 臘腸同梅菜 份量大到食唔晒以為八寶蒸飯已經係最後 點知仲有盅雪梨雪耳糖水 清潤一下 即刻解左蒸飯嘅膩💕要再去試埋其他海鮮 臨走聽到店員話第二輪已經無得walk in 因為海鮮唔夠 佢地應該每日先預訂海鮮唔會留過夜想食記得提早book 枱啦

一行四人所以影嘅通常都係四人嘅份量

• 果皮蒸鮑魚
  • 清蒸蟹
  • 燉湯
2022-09-06 656 views
平均兩個月去一次,上星期竟然經歷不愉快事件,服務態度奇差,環境非常嘈吵,一路食一路執杯杯碟碟,杯碟互相碰撞好嘈,根本不能同閨蜜傾偈,不要說傾偈,聽都聽唔清楚對方說話。
2022-08-21 1198 views
幾年前,同朋友食過一次一直都好想再食但之前一直都好難book位拖下拖下,早排又食多次,更加激發我要同老公嚟食一次啱啱遇鞍剛剛,老公今日又放假,上星期打嚟又book到位wor~~~未夠五點半開始入得,坐低即刻上個湯整體嚟講野食好食,CP值高嘅只係店員令人感覺唔太舒服之前食幾次啲姐姐都好nice但今次… 好似要受佢地氣咁呢期無白蜆就轉咗貴妃蚌,肉蟹無,唔知轉咗花蟹,店員仲要「好有心」咁講「今次廚房成隻比你地呀,正得半隻,下次無得咁咖啦」黑人問號… 其實係你自己換,唔係我地要求,又其實一隻都係你地自己決定,「下次無得咁」講到好似我求佢換一隻比我地咁..
幾年前,同朋友食過一次一直都好想再食
但之前一直都好難book位
拖下拖下,早排又食多次,更加激發我要同老公嚟食一次
未夠五點半開始入得,坐低即刻上個湯
整體嚟講野食好食,CP值高嘅
只係店員令人感覺唔太舒服
冬陰功X元貝
沙嗲醬X魷魚腸粉
古法豆醬X蟹
2022-08-21
$300 (Dinner)
  • 沙嗲醬魷魚腸粉
2022-08-19 716 views
💥新鮮蒸海鮮廢人餐📍鍋心|太子📍人均消費 $ 2 X X #CL太子 #CL四圍食 #CL中餐⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️淨係開晚市既蒸海鮮😮我地揀咗肉係龍蝦餐💟 6小時足料燉湯叫完餐之後就首先來一個足料燉湯,有雞腳蟲草花豬肉等等,非常入味,食得出係無味精😽💟 蒸海鮮除咗肉蟹同龍蝦之外,我哋仲揀咗鮑魚、沙白蜆、多寶魚、 蟶子、鮮蝦、象拔蚌😍全部可以自選咩醬😉例如有果皮、泰式醬、蒜蓉、碎辣椒、麵豉醬,跟番自己喜好就可以啦😊值得一提嘅係海鮮全部會有店員幫手去煮完全可以做廢人😝💟 八寶蒸飯都係可以自選配菜,我哋揀咗臘腸、蟲草花、牛脷、牛腩、排骨🤣撈埋一齊食好正🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥新鮮蒸海鮮廢人餐

回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2022-08-07 794 views
鍋心八鮮蒸鍋一直都好出名今次終於黎到食一定一定要電話先預約黎到都仲要排隊入座冇訂座應該都冇咩機會食到所有海鮮都好好味 我哋仲加錢要多兩隻蠔好大隻好鮮甜以為會食唔飽 但係又有燉湯又有蒸飯蒸飯好大兜 亦都好好味絕對值回票價
鍋心八鮮蒸鍋一直都好出名

蒸飯好大兜 亦都好好味
絕對值回票價
2022-07-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$278 (Dinner)
2022-08-02 625 views
雞煲食厭了,這間在佐敦的鍋心粥底火鍋,有生猛螃蟹+活跳跳的鮮蝦+生鮮多寶魚等等,好多選擇,另外七種新鮮海鮮,再加入白粥熬底的湯火鍋,可以整成粥鍋底,值得一試!目前有2款海鮮(肉蟹及沙白)+ 新鮮時令海鮮 7 選 5 + 任選8款配料。

2022-07-29 573 views
第一次食八寶飯☝🏻一次過可以食晒八款惹味餸😍特別啲嘅有醬油漬牛脷同柱侯牛粒 牛味濃郁好軟腍入味🐮蝦醬豬腩肉超濃郁惹味甘香🦐🐷撈勻其他嘅幾款配料 口感非常豐富✨
上星期同朋友食鍋心八鮮蒸鍋,訂枱時因有朋友未能出席,而前後改左3次日期,但接電話嘅員工態度都好好,好有禮貌👍🏻我地當日去到見到都好多客,好彩安排入座亦好流暢,座位安排也算舒適👌🏻一坐低就有老火燉湯飲:料足👌🏻我地叫左B餐-龍蝦配白蜆餐$248當中7樣可再揀6種海鮮蒸:有鮑魚、蒸蝦、魷魚、象拔蚌、蠔、多寶魚整體海鮮都清洗得好乾淨同好新鮮👍🏻特色在於可選自己喜歡醬料即時蒸,稍為遜色係蒸蝦稍為細小,但海鮮整體味道都算鮮甜味美,同埋蒸好有專人處理,咩都唔駛理😋最後八寶飯自選餸料有好多款揀,我哋揀左蝦醬腩肉、雞骨餅、豉汁排骨、銀魚仔、沙爹豬頸肉、冬菇絲、欖菜四季豆、惠洲甜梅菜。整體即蒸飯最出色,配埋甜豉油,色香味俱全😍最後仲食埋雪耳糖水贈送,好飽。🥢總結:食左8款海鮮加支飲品,埋單唔洗加一都係每人$270,個八寶飯都食唔晒要打包,真心抵!最重要唔駛自己處理海鮮洗餐死😅

一坐低就有老火燉湯飲:料足👌🏻

我地叫左B餐-龍蝦配白蜆餐$248
整體海鮮都清洗得好乾淨同好新鮮👍🏻

整體即蒸飯最出色,配埋甜豉油,色香味俱全😍

最後仲食埋雪耳糖水贈送,好飽。

🥢總結:
最重要唔駛自己處理海鮮洗餐死😅
2022-06-22
$270 (Dinner)
  • 金銀蒜蒸龍蝦
  • 果皮蒸鮑魚
  • 紅糟蒸魷魚腸粉
2022-06-18 903 views
我去左太子食蒸海鮮朋友仔生日,我揀左間性價比超高既間海鮮店,其實我睇左都好幾間,但今次來試下新野,278揀左個龍蝦蟹肉套餐,$278你出面食普通野都要呢個價錢啦,龍蝦介要係澳龍 ,你澳龍自己街市買都要200蚊隻,其實好抵食呢個價錢。佢呢間驚海鮮唔同一般,一般既係普通蒸,呢間佢有 豉汁 泰式汁 蒜蓉 剁椒可以連海鮮一起蒸,所以有唔同既味覺享受俾你不足之處就係蝦太細隻,聖子唔係聖子王,但呢個價錢可以啦,平價之選鍋心八鮮蒸鍋 網址: https://s.openrice.com/QrbS0HIG800~uogh6Aw地址: 太子花園街207-209號地舖電話: 28862334=====================#鍋心 #蒸海鮮 #foodie ..#smoothie #vitamins #vitamin #berrypicking #picking #summer #icecream #blackberry #vitaminc #berries #blueberry #yummi #pickingtime #smoothietime #pietime #strawberry
我去左太子食蒸海鮮

鍋心八鮮蒸鍋

地址: 太子花園街207-209號地舖
電話: 28862334
=====================

#鍋心 #蒸海鮮 #foodie .
#smoothie #vitamins #vitamin #berrypicking #picking #summer #icecream #blackberry #vitaminc #berries #blueberry #yummi #pickingtime #smoothietime #pietime #strawberry #farmtobar #blueberries #strawberries #springday #eatinghealthy #intags #raspberry #tasty #organic #farm #garden

@steam.sweet.seafood

想食海鮮蒸鍋,之前食過呢間鍋心都幾好食,都幾抵食,二百幾蚊一個人可以一個燉湯,食到八款海鮮再加一個八寶飯,一個甜品,開埋超高性價比寫海鮮都新鮮好食嘅!🍴$278一位 龍蝦肉蟹餐,包一個燉湯,有八款海鮮,八寶飯(可以自選八個餸),再有一個中式糖水,真係超抵食勁豐富啊!分兩個時段一係5:30一係就8:15,想食記得打電話去訂位啊,通常Walk in都好難會有位🤣🍴冬瓜紅蘿蔔豬肉 (6/10)比較清香一點,淡淡地,有啲似豬肉燉湯。🍴金銀蒜蒸龍蝦 (7.8/10)龍蝦有膏,個個都幾甘幾香,肉質都算彈牙鮮甜。🍴果皮蒸鮑魚 (8/10)都幾大隻,肉質彈牙新鮮,蘿蔔清甜。🍴蒜蓉蒸蠔 (3/10)一開始未蒸熟嘅話就好腥,後尾蒸返就好啲,但都係有少少腥,好似係本地流浮山生蠔。🍴豉汁蒸蟶子 (7/10)聖子都大隻爽口,冇沙,ok的。🍴泰式醬青口 (5/10)泰式醬辣辣地酸酸地,青口感覺有啲腥,麻麻哋😂🍴沙嗲醬魷魚腸粉 (8/10)沙嗲汁好香,少少辣好香花生味,魷魚雖然好細條但都幾彈牙,腸粉好軟糯掛汁,估唔到有驚喜!🍴剁椒多寶魚 (8/10)多寶魚魚質好滑,剁椒好香辣,幾好食。🍴泰式醬蒸膏蟹 (7/10)啲

🍴冬瓜紅蘿蔔豬肉 (6/10)
比較清香一點,淡淡地,有啲似豬肉燉湯。

🍴金銀蒜蒸龍蝦 (7.8/10)
龍蝦有膏,個個都幾甘幾香,肉質都算彈牙鮮甜。

🍴果皮蒸鮑魚 (8/10)
都幾大隻,肉質彈牙新鮮,蘿蔔清甜。

🍴蒜蓉蒸蠔 (3/10)

🍴豉汁蒸蟶子 (7/10)
聖子都大隻爽口,冇沙,ok的。

🍴泰式醬青口 (5/10)
泰式醬辣辣地酸酸地,青口感覺有啲腥,麻麻哋😂

🍴沙嗲醬魷魚腸粉 (8/10)

🍴剁椒多寶魚 (8/10)
多寶魚魚質好滑,剁椒好香辣,幾好食。

🍴泰式醬蒸膏蟹 (7/10)
啲膏都幾香,甘甘苦苦,肉質都算鮮甜彈牙,但好似同泰式醬唔太夾🫠

🍴八寶飯 (9/10)
要咗蝦醬豬腩肉,秘製雞軟骨肉餅,馬蹄豬肉餅
,醬油漬牛脷,柱侯牛粒,土魷絲,淮山,芋頭,蝦醬豬腩肉好香濃嘅蝦醬味唔會太肥膩,雞軟骨肉餅頭軟骨好爽口幾香,牛脷牛粒好香口有牛肉味好軟淋,淮山好爽脆,整體來講個飯口感好豐富,好香口,加埋甜豉油甜甜哋,真心幾好食!

🍴木瓜桃膠糖水 (7.5/10)
好彩個糖水係凍嘅!之前食嘅嘢太熱,凍嘅糖水就啱啱好!木瓜好淋,桃膠好有口感,甜甜地,唔會太甜,仲有杞子龍眼肉紅棗,感覺好補身!

推薦指數:8/10
二百零蚊一個人有咁多嘢食,海鮮都算新鮮,但唔好揀蠔同青口,泰式醬都唔推介🤣服務都好有禮貌,店員會幫你蒸海鮮同埋分俾你食,真心幾好食,啲嘢都係新鮮自家製,大滿足!
PS個飯好可能食唔晒,可以自備盒帶走(食過幾次冇一次係食得晒🤣