2022-08-01
呢一年都成日聽人講生酮飲食,但係我又冇咩點試過😣 難得同朋友去奧海城行街,就梗係要順便試埋呢一間新開嘅生酮飲食啦🥸佢係太空艙做主題🚀 外表已經好吸引,亦都好多打卡位!食物種類都好多,我哋唔執輸都叫咗好多嘢食😝🥗 煙三文魚煙肉粟米牛油果沙律 $88佢呢個份量真係好多,入面有恰蛋、煙三文魚🍣、粟米、牛油果🥑煙肉、沙律菜、蕃茄、燒夭貝,超多野食😝 我哋兩個人好努力先食得晒佢!日式燒豬腩肉配紫薑 $48啲豬腩肉肥瘦適中,配搭紫薑酸酸地幾開胃,同埋唔會太肥膩🫣 佢每一個菜都會有寫蛋白質、脂肪、卡路里,確保你每日攝取足夠嘅份量😊🍡 香辣腰果芝麻醬肉丸 $52本身唔係太食腰果,但係佢呢個係切粒嘅腰果整成嘅醬,而且啲醬甜甜地幾好食😋個肉丸係炸肉丸嚟,好脆口😙好食!漢堡扒椰菜花飯 $78佢個漢堡扒真係醃得唔錯🤩啖啖肉!個椰菜花飯就係將啲椰菜花切到勁細粒,好似飯咁食,食落去都好容易入口💚唔會話唔夠飽,我朋友話好好食😝如果佢公司樓下有嘅話一定會日日買黎食🤣🤣 跟餐蜜桃烏龍同椰子水,呢兩個都好Flash好健康,飲完都唔會有罪惡感☺️ 總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛💛🤍服務態度 : 💛💛💛💛💛環境
🥗 煙三文魚煙肉粟米牛油果沙律 $88
日式燒豬腩肉配紫薑 $48
🍡 香辣腰果芝麻醬肉丸 $52
漢堡扒椰菜花飯 $78
總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛💛🤍
服務態度 : 💛💛💛💛💛
環境打卡 : 💛💛💛💛🤍
回頭指數 : 💛💛💛💛🤍
📍The Engine(大角咀)
🏢大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號舖
🕗星期一至日 12:00 - 21:00