Restaurant: The Flame Bar & Restaurant
Terms & Details:
2024-06-23 150 views
純粹因為地點就腳。收工方便。 先揀呢間餐廳, 點左個香草白蝦闊意粉同餐牌上完全2樣野, 非常求其!生啤變了。有酸味。赖得同職員講。唔飲就算。總括嚟講唔好食。無下次 。。
生啤變了。有酸味。赖得同職員講。唔飲就算。

總括嚟講唔好食。無下次 。。
2024-06-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
網上見到觀塘有牛扒放題,牛扒薯條任食,即刻心心眼, 加上設有戶外平台,餐廳氛圍特別 chill,重點係可以帶狗狗🐶 活動包場有9折!餐廳位於1亞太中心,交通非常方便,牛扒放題CP值高!我哋食兩件牛扒,再追加沙律、餐湯 及 甜品,已經飽飽好滿足,值得再來!追加凱撒沙律Caesar salad 的靈魂羅馬生菜,食落非常爽脆清甜,灑滿芝士和煙肉碎,不但香氣撲鼻,而且很惹味。追加是日餐湯上枱熱辣辣很新鮮,忌廉湯入口順滑,很清新,味濃突出,非常滋味。澳洲特級安格斯牛扒🥩8安士餐廳正在推廣優惠牛扒,薯條任食,我和朋友也很喜歡吃牛扒,於是決定一戰!任食薯條,新鮮炸起,熱辣辣非常惹味。外層脆內層軟,沾上我最喜愛的蕃茄汁和鹽,最美味的配搭。任食主角澳洲特級安格斯牛扒,我們點了 medium ,成熟度剛剛好,牛扒大大件足足有8安士重量。有驚喜,外層煎得香口,封鎖了肉汁,內裡軟熟,肉汁豐富,口感非常好。澳洲M3安格斯肉眼扒10安士每日供應,主角肉眼扒只此一件,而薯條任食。餐廳的澳洲M3安格斯肉眼扒特別有質素,肉眼扒 我喜歡 5成熟偏向 rare。牛扒烤得非常香口,柔軟到剛好,肉色粉嫩,入口即溶,牛味濃郁,美
追加凱撒沙律
追加是日餐湯
澳洲特級安格斯牛扒🥩8安士
澳洲M3安格斯肉眼扒10安士
每日供應,主角肉眼扒只此一件,而薯條任食。
餐廳的澳洲M3安格斯肉眼扒特別有質素,肉眼扒 我喜歡 5成熟偏向 rare。牛扒烤得非常香口,柔軟到剛好,肉色粉嫩,入口即溶,牛味濃郁,美味有水準。
不點醬汁原汁原味,加上清新配菜,減低油膩感,更加滋味。
火焰甜品
火焰法式焦糖燉蛋,招牌菜之一。打卡一流,侍應點火前貼心提我拍片呀!。頂部火焰慢慢向下落,焦糖燉蛋緩緩露出來了。
蛋味很香,面頭焦糖脆口,甜度適中,甜味和蛋味平衡得剛好,很清新有驚喜,圓滿了這一頓晚餐。
意大利芝士蛋糕
最後意大利芝士蛋糕,忌廉味濃厚,口感柔軟,帶有一絲咖啡香氣,甜中有甘。
$268 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 牛扒薯條任食
  • 薯條任食
  • 凱撒沙律
  • 澳洲M3安格斯肉眼扒10安士
  • 火焰法式焦糖燉蛋
2024-06-08 211 views
這家西餐廳位於觀塘站附近,交通方便。餐廳的內部氣氛輕鬆,設有戶內及戶外用餐位置,可帶狗進入,可包場且有9折,店員服務有禮。這家西餐廳推出了特別優惠,牛扒薯條任食,每位268元,逢星一至四供應,任食澳洲特級安格斯牛扒,我們選了七成熟,牛扒每塊約8安士,外層香口,內層半熟,肉汁多,口感不柴。任食薯條,熱辣辣,外脆內軟,有薯仔味和鹽味。跟餐追加凱撒沙律每位38元,羅馬生菜爽脆鮮甜,芝士香氣撲鼻,煙肉碎惹味。追加餐湯每位15元,蕃茄忌廉湯,蕃茄酸味突出。追加甜品每位25元,意大利芝士蛋糕,忌廉味濃,咖啡味香,甜味適中。單點熱檸檬茶22元,味道正常。單點朱古力咖啡 28元,入口順滑,咖啡香,牛奶滑,朱古力味濃。
任食薯條,熱辣辣,外脆內軟,有薯仔味和鹽味。
追加餐湯每位15元,蕃茄忌廉湯,蕃茄酸味突出。
單點熱檸檬茶22元,味道正常。
2024-06-05
2024-06-05 202 views
這天到觀塘一田大特價購物,在附近找餐廳吃,一直知道1亞太中心很多餐廳,就找未吃過的來試試。這大廈一直有人龍在排升降機,我們今次去這間比較方便,搭扶手電梯已可到達。職員說餐廳正在推廣肉眼扒買一送一,我們也很喜歡吃牛扒,於是就決定點這個餐。另外加了沙律,湯,甜品和飲品,使這餐晚飯更豐富。沙律菜很新鮮,而且有滿滿芝士粉非常滋味,亦有麵包粒。是日餐湯是南瓜湯,帶creamy口感,很清新,不會太膩。主角出場了,是澳洲肉眼扒(10安士),我的是5成熟,家人的是7成熟,順便可以比較一下是否有分別,我那份5成剛好,很粉嫩,朋友7成的粉嫩部位相對少,廚師也很有水準。牛扒有炭烤味,非常香口,而且牛味濃郁,有嚼勁之餘不會韌,很美味。點上醬汁更加滋味。配菜方面很清新,是豆,粟米仔和甘筍,可以減低油膩感。甜品方面是蛋糕,有果醬帶有酸酸甜甜的感覺,另外蛋糕口感柔軟,份量適中,令這餐晚飯更加美滿。我為了打卡,飲品點了富士山,有奶作為富士山的頂部,奶味很香,面頭舖了花作裝飾,職員上菜會把飲管分開放,沒有影響打卡的外觀,很細心,底部帶有忌廉味。家人點了雜果賓治,說很清新,甜酸味平衡得剛好。職員親切有禮,值得一讚,餐廳出

另外加了沙律,湯,甜品和飲品,使這餐晚飯更豐富。

沙律菜很新鮮,而且有滿滿芝士粉非常滋味,亦有麵包粒。

是日餐湯是南瓜湯,帶creamy口感,很清新,不會太膩。

配菜方面很清新,是豆,粟米仔和甘筍,可以減低油膩感。

家人點了雜果賓治,說很清新,甜酸味平衡得剛好。

職員親切有禮,值得一讚,餐廳出菜速道快之餘亦有次序。環境舒適,仲有戶外平台,見到有客人帶同狗狗一起前來,這餐廳很適合和家人朋友聚會。職員話包場有9折優惠。
2024-05-25
2024-06-04 155 views
最近發現官塘有間酒吧餐廳,新出牛扒任食,即時吸引到我去潮聖下!餐廳位於亞太中心三樓,非常易搵,佔地好大,有bar 枱位,有卡座及大圓枱,更有戶外位,但當日落雨就冇出去。既然係酒吧餐廳當然播放強勁音樂,當時正值happy hour, 附近有其他枱有大量客人舉杯暢飲,氣氛非常熱鬧,第一次於熱鬧的酒吧据扒感覺幾特別!任食澳洲特級安格斯牛扒、薯條兩小時,更加錢追加餐湯、凱撒沙律及甜品上菜速度極快,大約五分鐘內已上齊餐湯、凱撒沙律、澳洲特級安格斯牛扒同薯條餐湯係雜菜湯、凱撒沙律菜非常新鮮,味道比較清淡,好健康薯條份量超大筒,熱辣辣一定好食!每件澳洲特級安格斯牛扒有8安士,肉質非常有嚼勁,牛扒汁味道較淡,愛食清淡人士絕對適合,食兩件牛扒已經回本。据扒當然想飲返杯,點左一點cocktail lycee bloom , moktail Okinawa pineapple special,打卡一流!最後以非常甜的甜品作總結

餐湯係雜菜湯、凱撒沙律菜非常新鮮,味道比較清淡,好健康

薯條份量超大筒,熱辣辣一定好食!

最後以非常甜的甜品作總結
2024-05-28
2024-06-04 131 views
今日去咗觀塘apm行街 夜晚去咗隔離嘅亞太中心度食晚飯 呢間西餐廳Weekend有Special Offer 澳洲肉眼扒10安士買一送一 另外可以加錢有埋湯沙律甜品等等今日嘅例湯係西蘭花忌廉湯 忌廉湯就飲得多 西蘭花味嘅忌廉湯就真係第一次試 個味道都幾特別 凱撒沙律 有芝士碎 煙肉 脆麵包粒 配搭住爽脆嘅沙律菜 至於主菜澳洲肉眼扒 我哋叫咗五成熟 肉質都唔錯 咬落仲有肉汁 生熟程度控制得宜 伴碟仲有啲蘆筍紅蘿蔔仔蕃茄仔粟米仔等等 不過呢個餐就冇跟薯條 但其實食完10安士已經好飽 所以都可能係其中一個原因點解呢個餐冇跟埋澱粉例如薯條或者薯蓉另外我哋叫咗兩杯Cocktail 一杯係Strawberry Smoothie 另一杯係Sparkling Blue Hawaiian 兩杯都好Colorful超吸睛 甜甜地又帶有D酒 令呢餐氣氛更加美好最後叫埋甜品 係Tiramisu蛋糕 為呢餐完美作結

凱撒沙律 有芝士碎 煙肉 脆麵包粒 配搭住爽脆嘅沙律菜

最後叫埋甜品 係Tiramisu蛋糕 為呢餐完美作結

鐘意食牛扒朋友仔🥩我有好介紹位於觀塘The Flame Bar & Restaurant 平日逢星期一至四 每位$268 無限添加🥩牛扒🍟薯條牛扒喺澳洲特級安格斯牛扒(8oz)牛扒我地選了五成熟🥩來到賣相都好靚色澤唔錯,吃落我地都覺得唔算好生,所以我地order第二轉時同店員講想再生少少,上到枱我地覺得色澤更加粉嫩,吃落比起第一轉軟嫩很多👍其實個人口味🤭大家吃唔到太生,可點五成先,如果覺得想再生啲可以第二轉🥩點一份試咗先,咁就唔會浪費食牛扒當然點番杯red wine🍷 cocktail🍹另外我地再加Caesar Salad +$38Daily Soup +$15 Daily Dessert +$25真心我覺得沙律唔錯,好新鮮爽脆是日餐湯很濃郁甜品喺 Tiramisu味道很濃烈唔錯👍總括餐廳食物唔錯,吃二次其實已經回本,環境舒適寬敞好relax🥂另設有室外位置,入夜很有氣氛✨️店員親切友善👍
鐘意食牛扒朋友仔🥩我有好介紹
每位$268 無限添加🥩牛扒🍟薯條
牛扒喺澳洲特級安格斯牛扒(8oz)

食牛扒當然點番杯red wine🍷 cocktail🍹

另外我地再加
Caesar Salad +$38
Daily Soup +$15
Daily Dessert +$25

真心我覺得沙律唔錯,好新鮮爽脆
是日餐湯很濃郁

甜品喺 Tiramisu
味道很濃烈唔錯👍

2024-05-29
2024-05-29 109 views
發現原來觀塘亞太中心都幾多好嘢食。今日過咗嚟呢間西餐廳食牛,性價比都唔錯, $268一個set,加錢有沙律,南瓜西湯,甜品,食得非常之滿足。 南瓜湯做得很有質素,好啊,好香,特濃南瓜味👍🏻👍🏻 沙律味調得好好,濃郁嘅芝士味,青菜新鮮。 講返個主菜,澳洲特級安格斯西冷牛扒肉質鮮嫩,雖然有筋位但係一啲都唔韌,配上濃濃嘅黑椒味十分唔錯。 澳洲M3安格斯肉眼扒質素更加高!牛味好香濃!帶點燒烤味,有質素。個人認為以呢個價錢食到呢個質素嘅牛算係性價比高! 餐廳環境幾舒筋,outdoor 位格調都唔唔錯!去觀塘多咗個食嘢好地方!
2024-05-28 81 views
餐廳好寬敞,有大量卡位,空間感十足,坐得好舒服 + 同朋友慢慢傾偈都不怕被打擾Lunch menu非常抵食,有粉麵飯、牛豬雞羊、🇲🇽🌮🌯、🍔等等,$88-$150左右,包餐湯/沙律同飲品❣️週末優惠❣️$398澳洲肉眼扒 做緊買一送一!😱平均每人$200就可以食到10安士肉眼扒!Add On追加* Caesar Salad +$38* Daily Soup +$15* Daily Dessert +$25餐湯個優惠係唔包餐湯我加咗2個湯,想有儀式感多啲🤣🥗凱撒沙律份量比想像中大,蔬菜洗得乾淨,食得出新鮮爽甜,建議叫嚟平衡下食扒既油膩感🥩勁大塊扒!肉質又唔會韌,輕輕切開,會見到佢好厚身但仍然充滿肉汁😋配料有粟米芯、蕃茄仔、薯仔、露筍、甘筍等✨星期一至四個優惠係5:00-9:30pm牛扒&薯條任食😍 可以揀澳洲特級安格斯牛扒8安士/ 澳洲M3安格斯肉眼扒 10安士🔷環境🌆戶外座位有起碼6枱,加埋有遮陽傘同搖搖凳,都可以打下卡室內就坐得闊落舒服,私隱度又夠高🫶🏻

❣️週末優惠❣️
$398澳洲肉眼扒 做緊買一送一!😱
平均每人$200就可以食到10安士肉眼扒!

Add On追加
* Caesar Salad +$38
* Daily Soup +$15
* Daily Dessert +$25

餐湯
個優惠係唔包餐湯
我加咗2個湯,想有儀式感多啲🤣

🥗凱撒沙律

配料有粟米芯、蕃茄仔、薯仔、露筍、甘筍等

🔷環境
🌆戶外座位有起碼6枱,加埋有遮陽傘同搖搖凳,都可以打下卡
室內就坐得闊落舒服,私隱度又夠高🫶🏻

2024-05-28 90 views
放工去左間性價比好高嘅牛扒餐廳,每日都有唔同嘅優惠 例如牛扒薯條任食 牛扒買一送一!我地今次試左佢嘅買一送一澳洲肉眼扒10oz dinner set 包埋餐湯+沙律+飲品同甜品都係$348喳!超抵食啊!!南瓜湯/ season salad 兩樣野都大大份 南瓜湯聞落已經好香 味道都好濃郁 食完啲前菜都幾開胃澳洲肉眼扒我地分別叫左三成同五成熟 五成熟口感會豐富啲 而三成熟肉質就食落會嫩啲旋風啤酒薯食牛扒一定要配埋薯條先正!因為呢個set本身冇 所以我哋自己加咗份~照炸薯皇 大大份又熱辣辣 超正!火焰焦糖燉蛋/ tiramisu 睇得又食得嘅焦糖燉蛋 正~不過tiramisu就偏甜~Tequila sunrise / latte 呢款cocktail我諗女仔都會好鍾意 甜甜地又唔會好重酒味 latte有靚靚拉花~

南瓜湯/ season salad

澳洲肉眼扒

旋風啤酒薯

火焰焦糖燉蛋/ tiramisu
睇得又食得嘅焦糖燉蛋 正~不過tiramisu就偏甜~

Tequila sunrise / latte
朋友喺觀塘返工,發現有間平時lunch幫襯開嘅餐廳,任食牛扒🥩薯條任食😍,真係好吸引!岩哂食肉獸😍🍖🥩🥰我哋2個女仔食量唔多🥰我哋就weekend 試咗買一送一既澳洲肉眼扒(10安士)($348買一送一)💕💕埋單每人$150+,非常抵食😍 唔好睇佢買一送一,牛扒份量十足,肉質也很好前菜沙律🥗、湯💕Caesar Salad菜夠新鮮,配搭沙律醬&芝士粉南瓜🎃湯味道唔錯肉質非常好,牛味香濃,值得推介💖✨✨牛扒好大塊,揀7成熟,煎得剛剛好外面煎得香脆,肉汁仍然keep到,咬落去牛味香濃,肉質嫩口,配牛扒汁好好味😋我地叫咗薯條🍟一邊傾計一邊食,即叫即炸薯條超好味🤤熱辣辣好香脆朋友想飲Cocktail,叫咗杯VIRGIN COLADA 菠蘿🍍mocktail甜甜地易入口,菠蘿味濃我叫咗杯Latte,解一解薯條既油膩配薯條好夾✨✨

唔好睇佢買一送一,牛扒份量十足,肉質也很好

前菜沙律🥗、湯💕
Caesar Salad菜夠新鮮,配搭沙律醬&芝士粉
南瓜🎃湯味道唔錯

肉質非常好,牛味香濃,值得推介💖✨✨
牛扒好大塊,揀7成熟,煎得剛剛好

朋友想飲Cocktail,叫咗杯VIRGIN COLADA
菠蘿🍍mocktail甜甜地易入口,菠蘿味濃

我叫咗杯Latte,解一解薯條既油膩
配薯條好夾✨✨
  • 澳洲肉眼扒
2024-05-28 34 views
$348買一送一10oz肉眼,逢星期六日特別優惠,又真係幾正,即係每人$174就有超級大塊肉眼,叫咗三成熟都剛剛好。額外佢仲可以有add on+$38有caesar salad,+$15有餐湯,想加埋甜品就$25。真係一個唔錯嘅選擇,因應自己嘅喜好可以隨便揀。8:00前叫杯cocktail$42,今日其實食得有啲滯,所以想飲啲酸啲嘅嘢開下胃口,叫咗杯Okinawa Pineapple Special,冇錯,就係我想要嘅味道酸酸甜甜勁開胃,仲要配上一塊新鮮菠蘿。今日嘅甜品係Tiramisu ,咖啡味都幾重唔錯,餐湯同沙律整體上都基本操作。

2024-05-26
揾食老友電告探店資料,話在觀塘這商厦内西餐扒房正推一介澳洲牛肉肉眼扒買一送一優惠,約定走訪一回,鋸鋸牛扒👏樸實無華的扒房佈置, 火紅色的牆身裝飾,和店名好配襯,更有露天平台雅座,可惜到達時候下著雨,只好選室內卡座😀坐下先叫飲品,紅酒及青檸梳打,正好開開口胃,和老友吹下水😀再快速點了10安士澳洲牛肉眼扒買一👏送一套餐,付費追加凱撒沙律,是日餐湯及甜品😀凱撒沙律一道清淡全素頭盤, 簡單又爽口😋餐湯是南瓜忌廉湯, 好有南瓜味, 湯頭濃郁香滑😋10安士重量級澳洲肉眼扒, 跟燒汁蔬菜伴碟,肉質到位,入口夠肉味又滑嫩,油脂唔多,合口味,食五成熟抉擇正確😋跟尾甜品是好正的意大利出名糕餅提拉米蘇(tiramisu), 芝士和朱古力味混合得理想😋鋸牛扒,飲餐飲,樂也👏

坐下先叫飲品,紅酒及青檸梳打,正好開開口胃,和老友吹下水😀
紅酒

青檸梳打

凱撒沙律一道清淡全素頭盤, 簡單又爽口😋
凱撒沙律

餐湯是南瓜忌廉湯, 好有南瓜味, 湯頭濃郁香滑😋
南瓜忌廉湯

十安士澳洲肉眼牛扒

甜品-提拉米蘇 tiramisu

鋸牛扒,飲餐飲,樂也👏
南瓜忌廉湯
十安士澳洲肉眼牛扒
甜品-提拉米蘇 tiramisu
  • 甜品-提拉米蘇tiramisu
2024-05-27 51 views
行街偶然發現嘅超筍優惠!!人均唔使200食到超大塊肉眼扒🤤凱撒沙律沙律菜好新鮮,食落好爽脆,配住個沙律醬好開胃~食沙律好中意食麵包粒,佢有唔少麵包粒,大大舊,好香脆10oz澳洲肉眼扒主角梗係塊扒啦~ 一上菜嗰下心諗真係好抵🤣🤣又厚又大塊,仲大過隻✋叫咗medium,切開見到粉粉哋啱啱好。食落肉質紮實,仲要好juicy!真係啖啖食落去都有汁,而且一啲都唔韌,好好食Tiramisu飯後甜品有tiramisu真係太幸福喇,有香甜嘅咖啡酒味,加上面嗰層微苦嘅可可粉同埋幼滑嘅馬斯卡彭芝士,十分好滿足!!Okinawa Pineapple Special另外叫咗杯特飲都好唔錯,除咗有好香嘅菠蘿味,飲落有少少似雜果賓治,又甜又香,推薦~
行街偶然發現嘅超筍優惠!!人均唔使200食到超大塊肉眼扒🤤

10oz澳洲肉眼扒

Tiramisu

Okinawa Pineapple Special

2024-05-26 103 views
這間西餐廳正在做澳洲肉眼排買一送一,非常抵食。先來個凱撒沙律,清新不油膩,又能突出蔬菜本身的清新爽脆。麵包粒增添了不少酥脆口感,與嫩滑的羅馬生菜葉遙相呼應。而那濃郁無比的南瓜湯,湯頭濃郁鮮甜,一入口便能感受到南瓜的天然甘甜,配以適量的香料調製,恰到好處,喝下去回甘無比,暖胃又補充營養,實在是開胃前菜的絕佳選擇。澳洲精選肉眼排的堅實質感,搭配餐廳細心調製出的獨特汁料,令這道經典菜式散發出別樹一幟的風味。上口即感受到肉質飽滿多汁,帶有淡淡的煙熏香氣,內裡更保持著完美的粉嫩程度,切開一刀流露出誘人的粉紅色。肉汁裡飽含了上等肉醬的精髓,淋在肉排上,層次豐富,入口即化,甘香醇厚。由於咁好味,忍不住叫了紅酒配上美味肉眼排,更能盡顯此菜式的動人韻味,堪稱上佳。香濃綿密的tiramisu更是這頓大餐的完美收尾,收舒適的輕鬆氣氛,咖啡味與酒香相互輝映,細密的泡沫質感直溶在舌尖,留下久久難忘的甜蜜餘韻。
這間西餐廳正在做澳洲肉眼排買一送一,非常抵食。