2019-01-23 1086 views
諗住開開心心食個雞煲,點知個雞煲一開始就漏單,等咗半個鐘都未到。個電池爐又廢,煲極都唔滾。最癲係杯凍檸茶,落單後9個字先岀。催咗幾次單,個伙記同我講可能就岀...另一個呀姐竟然同我講「你唔好玩我啦!」而家都唔知邊個玩邊個。叫加湯又淨係hea我,最後都係要我自己加。一句講哂貴加服務差又唔好食。任何一間任食雞煲都好食過佢。難聽啲講句真係食吉邊仲好。呢間嘢一定唔會再有下次,係請都唔黎。如果你睇緊呢篇嘢,又係都要黎食,咁我建議你可以一坐低就叫咗嘢飲先

2019-01-23
$230 (Dinner)
2019-01-18 1124 views
上次食完一品之後一直心思思想再去食,因為佢個雞煲的確係幾好食。今次同朋友出去食飯,諗唔到食乜嘢就去咗旺角食一品雞煲啦!星期六嘅晚上由於冇book位我哋等左大約30分鐘先有枱,但係好好彩侍應俾咗一張靠窗嘅大枱我哋。即刻飲番杯酸梅湯先,酸梅湯落得太多堂有啲甜不過不失咁啦。太肚餓關係所以我哋即刻叫咗個麻辣雞煲食先,今次朋友唔食得辣所以我哋叫咗個微辣嚟食,個雞煲上咗嚟一陣,但係個侍應唔記得幫我地搞搞佢。所以最後個雞係燒窿咗少少嚟食,好彩都唔係咁難食⋯但係總括而言我就覺得紅磡嗰間比旺角嗰間好食啦。

2019-01-13 911 views
朋友是喜歡食雞煲的人。這個一品雞煲聽過幾次,真正嘗試好似係幾個月前。雞煲的雞其實有少少講究,不同於我地平時食的白切雞感覺,也不是燒雞的堅韌位。而是入口普通的有咬勁。值得一試。
朋友是喜歡食雞煲的人。
這個一品雞煲聽過幾次,真正嘗試好似係幾個月前。
而是入口普通的有咬勁。值得一試。
2018-11-15
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
2019-01-12 649 views
😃一品雞煲之前就已經覺得應該不錯。菜單餐品都記得是有芝士醬料。阿妹最只要芝士。那麼其他湯底就不在其下或者不在考慮範圍。雞煲的湯料當然不能直接飲喇,菜品單品是有少少貴。

雞煲的湯料當然不能直接飲喇,菜品單品是有少少貴。
  • 麻辣秘製鷄煲「一隻」
2019-01-06 786 views
星期五晚7點多到店排了一個多鐘左右就到來都是食雞煲,雞煲好食無問題但銅易黏底,較最細都要多搞拌才不易焦重點來了!!!一直吃時想低頭想飲一口凍檸茶竟發現小強看到匙上的小強什麼胃口都全沒雞煲多好食都扣到負分希望環境衛生好好改善一下客人先食得開心又放心跟店員說就立刻取走再換了新一杯就像是小事,跟想找員工換,都在忙執枱但我已經胃口全沒,由其在圖中可看得出凍檸茶已被飲了數口想換其他又沒人理,只好再細心檢查新檸茶沒異物就作罷
星期五晚7點多到店排了一個多鐘左右就到
來都是食雞煲雞煲好食無問題
但銅易黏底,較最細都要多搞拌才不易焦
重點來了!!!
一直吃時想低頭想飲一口凍檸茶竟發現小強

看到匙上的小強什麼胃口都全沒
雞煲多好食都扣到負分
希望環境衛生好好改善一下
客人先食得開心又放心

跟店員說就立刻取走再換了新一杯
就像是小事,跟想找員工換,都在忙執枱
但我已經胃口全沒,由其
在圖中可看得出凍檸茶已被飲了數口
想換其他又沒人理,只好再細心檢查新檸茶沒異物就作罷
2018-12-27 888 views
人好多呀,可能是因為在openrice上面也很火的原因?但是個人覺得這家店非常咸!為什麼這麼多本地人推薦呢?位置很好找,雖然是樓上鋪,但招牌顯眼。選擇的種類很多,感覺是升級版的鬍鬚佬雞煲。店員服務很好,可能是因為這樣能夠吸引更多人食完再想食拿個打包盒子,廢話多過茶。整個鮑魚雞煲幾乎飽到吃不下!脆碗的味道有點淡水魚的味道,墨魚滑還可以,總體來說會再來第二次。人生一大樂事 最後加多個出前一丁 食飽飲醉最好就係返屋企瞓覺
人好多呀,可能是因為在openrice上面也很火的原因?
但是個人覺得這家店非常咸!
為什麼這麼多本地人推薦呢?
位置很好找,雖然是樓上鋪,但招牌顯眼。
選擇的種類很多,感覺是升級版的鬍鬚佬雞煲

店員服務很好,可能是因為這樣能夠吸引更多人食完再想食
拿個打包盒子,廢話多過茶。

整個鮑魚雞煲幾乎飽到吃不下!
脆碗的味道有點淡水魚的味道,
墨魚滑還可以,總體來說會再來第二次。
2018-12-22 825 views
自從食過一品之後,成日都會心掛掛想食佢個牛什雞煲🐮🐣好香好麻嘅辣雞,再加上好入味嘅牛什,欲罷不能喔!!星期3晚3個女人仔又黎食,可能平日,所以等左15mins就可以入座點左個枱枱都會嗌嘅響鈴,超大杯嘅青檸水,簡直就係人間極品如果大家唔抗拒食洋蔥嘅話,可以試下下次叫雞煲嘅時候,叫廚房落多一份紫洋蔥(當然要加錢啦🤣)一齊炒下先拎出黎,嘩嘩嘩,果種好味真係不得了九菜餃同雲吞係我食雞煲打邊邊必備嘅,如果大家食得辣,可以點返個粉絲埋尾💞💕
點左個枱枱都會嗌嘅響鈴,超大杯嘅青檸水,簡直就係人間極品
2018-12-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 牛什雞煲,大青檸水,響鈴
2018-12-20 1399 views
朋友生日選了我最愛的一品雞煲,今次是第一次到旺角分店,6:30鋪面已站滿人,由於用餐時間只有2小時,大部分顧客都在等齊人才入座放下生日蛋糕就入座點餐。先來經典的麻辣雞煲一隻及大檸茶,一如既往的好吃(土瓜灣店粉絲)雞煲醬汁豐富,雞是滑滑的,惹味!檸檬茶茶味濃檸檬剛好不酸不苦再來就是點打邊爐的配菜,生日的朋友選自己喜歡的,各款都是配角還是雞煲好吃。 特別一提,冬瓜吸引了所有濃汁,美味美味。蜂巢豆腐吸引了湯味後很辣,卻非常過癮!關於服務,一如既往的來去匆匆,快狠準,也體貼我們是慶生的也給予足夠時間用餐及切蛋糕。還是一品最好,平實,好味

麻辣雞煲

大檸茶

冬瓜、豚肉、餃子、魚皮餃、魚皮

蝦滑、墨魚滑

響鈴、蜂巢豆腐

粟米、西洋菜

還是一品最好,平實,好味
2018-11-18
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
麻辣雞煲
📍旺角📍麻辣秘製雞煲🔥超抵食🤤一到冬天就心思思想食雞煲🐔尤其係要夠辣夠麻🤤先食得夠爽😆之前未食過呢間,就嚟試下,睇完價錢都覺得幾抵食💓💓一上枱就聞到好香,仲有啲洋蔥🧡啲雞都煮得幾入味,好有麻香😝仲有啲肉又夠嫩😏😏辣而不嗆🤓🤓之後再叫咗碟牛要嚟打邊爐😆啲紋都好靚👍🏻切得又夠薄,真係碌兩碌就食得😎好有牛味🐮🐮啲帶子又夠大隻😍😍😍好鮮甜💓仲有佢哋杯凍檸茶,真係勁大杯❤️食完飲一啖夠曬爽🤣🤣🤣
📍旺角📍麻辣秘製雞煲🔥超抵食🤤

• 麻辣雞煲
2018-11-27 1259 views
等寂寞到夜深我哋六個人來說當然唔希望搭枱所以服務員經常叫我地搭枱節省時間但我認為要傾密計點可以同人同一張枱不過我深信要食好嘢係要時間等候所以我哋等左九個字終於有一張枱係屬於我哋先叫一隻雞少辣雞煲我鍾意來這裏食係因為佢嘅雞特別濃郁汁不是很少也不算多但每次加水打邊爐的時候我一定會先抽起雞汁作之後調味自用 一品是我吃過最香港最好味的雞煲火鍋

但每次加水打邊爐的時候我一定會先抽起雞汁
作之後調味自用

一品是我吃過最香港最好味的雞煲火鍋
2018-11-26 788 views
真係唔明呢間嘢竟然咁多好評,服務又差喎叫咗半隻微辣雞煲,味精好重,味道好咸,要不斷飲水,直頭冇加湯打邊爐🤮🤮🤮另外叫咗火爆豬潤,老到咬唔開一定冇下次,搵笨
真係唔明呢間嘢竟然咁多好評,服務又差喎

另外叫咗火爆豬潤,老到咬唔開

一定冇下次,搵笨

2018-11-15 1136 views
一去到可能因為六點無乜人 食完準備走就見到好多人等位兩個女仔諗住嗌半隻就夠啦 點知食食下覺得唔對路應該嗌一隻 因為真係好惹味 停唔到嗌左麻辣秘製雞煲 小辣 因為呢到唔係任食既關係 我覺得食材係新鮮好食啲 一分錢 一分貨啊嘛 啲雞係啖啖肉而且肉質好滑 所以食得好快 後悔嗌左半隻雞 之後都係嗌左啲娃娃菜烏冬同餃子 呢啲就無影到相 份量方面覺得可以大份啲 價錢唔平啊嘛最signature一定有呢本XL凍檸水份 大大杯啱哂兩份飲 抵飲又易認

一去到可能因為六點無乜人 食完準備走就見到好多人等位

• 雞煲
2018-11-14 804 views
女朋友好中意食雞煲,次次都會帶佢嚟呢間一品雞煲食。餐廳佔全層,所以卡位很多,仲有不少大枱俾一大班人食飯。我地每次都會叫秘製雞煲小辣,同一定會叫白飯一齊食,因為佢雞煲個汁真係好正,又麻又辣仲要甜甜哋,至少可以撈到兩碗飯。食完雞就可以加湯打邊爐,今次就叫左雪花肥牛、羊肉片、萵筍、鮮淮山、韮菜拼魚皮餃同埋桂花蚌。雪花肥牛好有牛肉味,當然偏肥,厚薄適中,下次會叫埋手切肥牛。羊肉片羶味都幾濃,如果中意食其實都唔錯既。蒿筍好吸味,放入湯淥耐D,淋D好食D。鮮淮山又係吸味既食物,想食爽嘅就唔好淥太耐,唔係食落就粉粉地。桂花蚌鮮甜,配埋呢個雞煲湯底食一流呀
女朋友好中意食雞煲,次次都會帶佢嚟呢間一品雞煲食。
餐廳佔全層,所以卡位很多,仲有不少大枱俾一大班人食飯。
羊肉片羶味都幾濃,如果中意食其實都唔錯既。
桂花蚌鮮甜,配埋呢個雞煲湯底食一流呀
2018-10-29
$400 (Dinner)
2018-11-12 783 views
雞煲嚟講呢,不論係放題定散叫,相信大家呢幾年都食過好多間💁🏻食過咁多間之後,我依然會翻食嘅雞煲就係一品,散叫始終比較有質素嘅保證。我地5個朋友一齊去食,友人7點前就去到拎飛,門口已經爆哂人,好彩我地等咗半個鐘左右就有位入,比預期中快了。麻辣秘製雞煲我地叫咗一隻雞,小辣。個雞煲一打香蓋我地已經流哂口水,雞件香濃惹味彈牙,配埋紫洋蔥,芫荽,辣椒,秘製醬汁,食到停唔到口。手切肥牛肉質嫩滑,好有牛味,油脂分佈平均。炸響鈴自家新鮮炸嘅大大碌響鈴,熱辣辣脆卜卜上枱,必食推介👍🏻出面啲漏氣響鈴同佢無得比。呢到出名大大杯嘢飲,我次次都係飲凍檸茶,可以解油膩又唔澀,茶底香濃且甜度適中。
手切肥牛
肉質嫩滑,好有牛味,油脂分佈平均。
炸響鈴
2018-11-01 1005 views
我已經第三次去食了,雞煲還是甘好味,好正,最出色都係個雞煲啦。打邊爐都係其次,打邊爐啲料都算好新鮮。但價錢唔平,算係貴。。但服務差了,服務員全部都低頭一族,一係就方圓十里都無人,十叫九唔應,隔離台既客人都發晒脾氣,就算應完你都等好耐先有野到,如果價錢平就無所謂,問題價錢仲唔平,我地去既時間係6點半,座位只是坐了三份一,都已經甘樣,坐滿既時候真係唔知佢地點搞不如做放題啦,所有野都自取,咪更快更方便!
我已經第三次去食了,雞煲還是甘好味
不如做放題啦,所有野都自取,咪更快更方便!
2018-10-31
$250 (Dinner)
  • 雞煲