2022-11-26
餐廳以藍白色做主調🔵⚪️充滿歐陸風情 感覺好舒服💕食物高質 擺盤超用心 無論環境定食物都一樣咁靚 好啱打卡 今次我地仲坐到靚靚窗邊打卡位😍真係好開心❤️我哋叫左兩個晚餐🥰 包括:湯🥣 +頭盤🥗 +主菜 🐟🥩另加一個頭盤 🥗兩杯飲品 🍹同一個甜品🍰湯🥣海鮮周打魚湯🐟 跟餐+$88魚湯味道好鮮甜 好濃郁😍仲有海鮮同薯蓉伴碟❤️好正松露蘑菇忌廉湯🥣 跟餐+$68飲落好香濃松露味🥰 質感濃稠仲有菇同薯蓉伴碟 菇味好濃 好好味😋頭盤🥗熟成油甘柚子醋沙律🥗甘魚刺身厚切新鮮🐟配埋個柚子醋沙律🥗 味道酸酸地係一個好開胃嘅前菜❤️西班牙烤八爪魚🐙八爪魚🐙 煙韌彈牙配埋酸酸地嘅水瓜榴🥒 蒜頭同醬汁食落微微辣 味道好夾☺️巴馬火腿(24個月) ·水牛芝士 ·蜜瓜$138我覺得呢個前菜係必點😍擺盤實在太靚啦❤️ 將巴馬火腿🐖水牛芝士同蜜瓜擺放到好似一個花環咁 再加左食用花做點綴 好精緻 靚到唔捨得食🥰主菜🥩香煎比目魚配柚子汁沙律🐟 $498比目魚魚皮煎得好香脆🐟無骨啖啖肉 魚肉仲好鮮嫩配埋個柚子汁沙律 🥗味道好配合沙律上加上食用花令成個賣相更吸睛😍慢煮西班牙純橡果黑毛豬。風乾腩肉炒甜豆🐖 $398黑毛豬肉質嫩滑軟腍 🐷半
今次我地仲坐到靚靚窗邊打卡位😍真係好開心❤️
無骨啖啖肉 魚肉仲好鮮嫩
配埋個柚子汁沙律 🥗味道好配合
沙律上加上食用花令成個賣相更吸睛😍
慢煮西班牙純橡果黑毛豬。風乾腩肉炒甜豆🐖 $398
黑毛豬肉質嫩滑軟腍 🐷半肥瘦嘅肉咬落滲出油香👍🏻 肉味香濃 底層仲放咗腩肉炒甜豆食落好香
甜品🍰
玫瑰蘋果批🍎 $128
甜品一上枱即刻心心眼😍好有心思嘅一道甜品
用一片片蘋果砌成玫瑰花🌹 賣相真係好靚😍 蘋果批批皮焗得微微酥脆 切開內餡有好多蘋果粒🍎 味道唔太甜 配上乳酪做嘅醬汁 好特別❤️
飲品🍹
草莓蔓越莓特飲🍓$58
碟豆花檸檬蜜。自家漬🍋$58
兩杯飲品都係必點❤️賣相勁靚 好有少女心 真係好啱用嚟打卡😍佢哋嘅自家制冰粒 加咗碟豆花同花瓣🌷好有心思
碟豆花嗰杯漸層顏色好靚 好夢幻
加左自家製嘅檸檬漬蜜🍋味道好清新解渴