2022-07-28
所謂的隱世其實個個都知,因為好多KOL已去打卡,專登請假嚟,但人好多,跟Google 指示行入村行咗20mins 先到,熱到一個點,三十幾度,快中暑🔥,其實另一邊經過新公屋5分鐘就到。預早book 位,online system 幾專業,餐廳自助型式,全場無冷氣,自己搵位,有蓋用餐具無乜人坐, 因為無得打卡📸,檯下有蚊香,幾貼心,郊區嚟講衞生做得非常好,完全無蚊同蝨,幾整潔。食物定價偏高,一個all day breakfast 要150, 無set , 飲品另外order , 打卡位當然係湖邊, 共有四個,當然都full , 見有人走咗咁我地行上前,原來已太遲,因為打卡區同用餐區中間其實有個waiting area , 有傘,有矮檯,可以食住野等。講返啲野食,用料其實高質,西蘭花🥦苗,柑都好食,不過150都係唔太值等咗over 一個鐘終於可以到打卡區,不過waiting area 嘅人望住其實打卡太耐都有少少壓力😅。Book 位時已講明有限時,由於order 時已俾咗錢所以唔會再走嚟叫埋單,亦無人收碟,提你夠鐘嘅方式係打俾你📱😏,所以其實整個過程熱之外仲有啲急促,唔chill 嘅。
食物定價偏高,一個all day breakfast