2022-07-28 3956 views
所謂的隱世其實個個都知,因為好多KOL已去打卡,專登請假嚟,但人好多,跟Google 指示行入村行咗20mins 先到,熱到一個點,三十幾度,快中暑🔥,其實另一邊經過新公屋5分鐘就到。預早book 位,online system 幾專業,餐廳自助型式,全場無冷氣,自己搵位,有蓋用餐具無乜人坐, 因為無得打卡📸,檯下有蚊香,幾貼心,郊區嚟講衞生做得非常好,完全無蚊同蝨,幾整潔。食物定價偏高,一個all day breakfast 要150, 無set , 飲品另外order , 打卡位當然係湖邊, 共有四個,當然都full , 見有人走咗咁我地行上前,原來已太遲,因為打卡區同用餐區中間其實有個waiting area , 有傘,有矮檯,可以食住野等。講返啲野食,用料其實高質,西蘭花🥦苗,柑都好食,不過150都係唔太值等咗over 一個鐘終於可以到打卡區,不過waiting area 嘅人望住其實打卡太耐都有少少壓力😅。Book 位時已講明有限時,由於order 時已俾咗錢所以唔會再走嚟叫埋單,亦無人收碟,提你夠鐘嘅方式係打俾你📱😏,所以其實整個過程熱之外仲有啲急促,唔chill 嘅。

食物定價偏高,一個all day breakfast

2022-07-21
$210 (Lunch)
2022-07-20 92 views
今次黎度梅窩既the hideout 山長水遠入到黎差啲冇得入,因為冇book到咁熱天氣等真係好辛苦但我既等待係冇白費,呢度真係好舒服好靚咖啡係精品咖啡好好飲如果大家想黎記得要網上預約:Thehideout.hk
但我既等待係冇白費,呢度真係好舒服好靚
咖啡係精品咖啡好好飲
如果大家想黎記得要網上預約:
Thehideout.hk
2022-07-18 2546 views
放假又好天,又想有一個渡假旅行 feel 輕鬆過一日,就快閃出走離島一次係梅窩就開左一間超人氣打卡咖啡店,咖啡店環境優美,充滿峇里渡假風用上奶白色貨櫃設計成煮食區,用餐區全部都係室外,分為有蓋用餐區及露天用餐區,空間感十足當中的露天用餐區湖邊座位面對住大魚塘,係咖啡店必定打卡之選叫一杯即製手沖咖啡,一個美味的甜品,慢慢享受大自然景色,Chill 好 Feel由於咖啡店都係比較郊外地方,店主都非常細心,都會提供蚊怕水比大家使用如果大家都擔心餵飽毒蚊,建議自備防蚊神器食物方面 :Salmon Toast : 吐司用上酸種麵包,加上新鮮既沙律菜及煙三文魚,味道一流Banana Chocolate Toast : 外脆內軟的丹麥千層吐司,夾著軟滑香濃鮮忌廉、香蕉片及朱古力榛子醬,好 sweet 好邪惡,必選甜品Iced Latte : 選擇了 Ben & Jerry,非常香堅果味濃,口感順滑Iced Chocolate Milk : 朱古力香滑味濃,用上大大粒冰粒,冰凍得來又唔會變淡Ours Tips : 必需上網預約及每人 $50 按金留位,用膳時間為兩個鐘,而且池邊的用膳位只得四張,先到先

當中的露天用餐區湖邊座位面對住大魚塘,係咖啡店必定打卡之選

如果大家都擔心餵飽毒蚊,建議自備防蚊神器

食物方面 :

Ours Tips : 必需上網預約及每人 $50 按金留位,用膳時間為兩個鐘,而且池邊的用膳位只得四張,先到先得,同埋需要一點運氣

$200 (Tea)
  • Banana Chocolate Toast
2022-07-11 133 views
係Bookmark好耐既梅窩打卡cafe🙊場地唔係好大,但聽聞好full,要預早上網book💁🏻‍♀️門口唔算明顯,入到去女主人輕輕介紹,提供埋蚊怕水,講左句「當自己屋企就得」,so sweet💓-大熱天時食戶外,打卡湖邊位雖然靚同打卡able,但食野都係建議揀返有瓦遮頭既位,有大風扇吹住都ok,而且枱大大張,坐得舒服d,食到悶悶地再出去打卡就perfect☀️吖仲有咖啡豆賣~同埋廁所乾淨&涼,用竹特別涼?-🔸 Hideout breakfast $150叫左2個share食😆Nice,特別中意個蛋,好滑😋-🔸 Avocado Toast $130擺盤靚,又係勁打卡able🤭不過味道一般,有股中東味蓋過曬牛油果嘅味🥲-🔸Tiger Prawn Paster $150天氣太熱冇乜胃口,最尾先食佢搞到好滯,但係都有鮮味嘅,但就食唔落雪糕🥲-🔸Ice Matcha Latte $60🔸Ice Chocolate Milk $57呢兩款飲品一般,貴呀-{4人共$810}🍽️ Hideout #sis梅窩 #打卡cafe #梅窩美食 #hkfood #hkfoodie #eat #
🔸 Hideout breakfast $150
叫左2個share食😆Nice,特別中意個蛋,好滑😋
🔸 Avocado Toast $130
🔸Tiger Prawn Paster $150
🔸Ice Matcha Latte $60
🔸Ice Chocolate Milk $57
呢兩款飲品一般,貴呀
{4人共$810}
🍽️ Hideout
#sis梅窩 #打卡cafe #梅窩美食 #hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相機食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt
2022-07-09 73 views
期待已久,終於可以係weekend試呢間人氣Cafe。黎之前要online book左先可以入到去食,記住要book咗先,唔好摸門釘!我個陣mon住幾時有opening可以book,book左1分鐘就見到同日嘅time slot full晒。環境💯有度假嘅感覺,因為要book位,所以唔會好多人係度,真係可以好好靜下嘅Cafe牛油果多士🍞菜式簡單,有蕃茄喺牛油果上面,所以感覺都比較清新,啱夏天食All day breakfast🍳正正常常,冇乜特別,熱食嘅部份可以再熱少少,咁就更好啦
期待已久,終於可以係weekend試呢間人氣Cafe。

環境💯

牛油果多士🍞
菜式簡單,有蕃茄喺牛油果上面,所以感覺都比較清新,啱夏天食

All day breakfast🍳
正正常常,冇乜特別,熱食嘅部份可以再熱少少,咁就更好啦

2022-07-03 129 views
📍梅窩 -# The Hideout —其實過嚟呢度 真係為咗打卡放鬆下 如果你唔鍾意太多人 建議Book第一節 9:00嚟到。 因為我走個陣 11點 成個場都已經full 晒🤣反而我9點嚟 仲可以慢慢影相 揀位坐 個陣都係得3-4枱客人 環境會舒服啲🙈🙈不過留意返 佢有分Morning menu 同 Afternoon menu 如果想食甜品 好似要中午2:00後 先有甜品食 。 我個陣朝早去 就得啲Breakfast、Toast、Scone 等等!—The Hideout Breakfast分別有酸種麵包、炒滑蛋、蘑菇、德國香草腸、風乾火腿、羽衣甘藍。整體嚟講食物味道正常水準 不過不失 但唔可以話好有驚喜因為佢主食款式都唔多 得果兩款 我地就叫晒兩款 感覺會飽肚啲🤣🤣 —Avocado Toast我想講呢個牛油果蕃茄酸種麵包 超多蕃茄仔🤣其實佢牛油果都比得好多 不過相片望落會覺得佢薄薄一層牛油果🙈 味道就係想像到嘅蕃茄加牛油果味🤣 正常配搭😄—Dirty, Matcha Latte反而飲品出色啲 個人覺得Dirty同Matcha Latte都好好飲🥰🥰——
📍梅窩

我地就叫晒兩款 感覺會飽肚啲🤣🤣

Avocado Toast

我想講呢個牛油果蕃茄酸種麵包 超多蕃茄仔🤣
味道就係想像到嘅蕃茄加牛油果味🤣 正常配搭😄

Dirty, Matcha Latte

都好好飲🥰🥰
——

如果你問我值唔值得嚟 我會話值得
雖然遠係遠啲 不過難得放假 同好朋友一齊入嚟梅窩 放鬆下放空一下 都係一個唔錯嘅選擇☺️
2022-05-04
Type of Meal
Breakfast
🏞呢間位於梅窩嘅 @thehideouthk係餐廳? Café? 定景點? 我已傻傻分不清😆🫣不過肯定係食景多過食嘢啦講明先🫶🏻全個menu上面最高CP值嘅應該就係個✨𝐴𝑙𝑙 𝐷𝑎𝑦 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑘𝑓𝑎𝑠𝑡嘢飲就叫左✨𝐼𝑐𝑒 𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 👌🏻仲有個甜品✨𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑇𝑎𝑟𝑡 🫳🏻 Any肥。食景嚟講我覺得都OK🤭 飲品好過嘢食想坐Bina呢個位嘅話 最好早啲到同上網book定❗️Bina 10點黎到都係得返一兩張枱咋😉 無得指定坐邊所以最好早啲黎‼️ 限時兩個鐘~完。#飲食係一種享受唔淨係為左生存#無論平定貴都一定要花費得明明白白 #eat_withbina #eat_cafe_withbina #eat_梅窩_withbina
🏞呢間位於梅窩嘅 @thehideouthk

嘢飲就叫左✨𝐼𝑐𝑒 𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 👌🏻
Ice  Black

仲有個甜品✨𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑇𝑎𝑟𝑡 🫳🏻
Chocolate  Tart

Any肥。食景嚟講我覺得都OK🤭 飲品好過嘢食
想坐Bina呢個位嘅話 最好早啲到同上網book定❗️
Bina 10點黎到都係得返一兩張枱咋😉
無得指定坐邊所以最好早啲黎‼️ 限時兩個鐘~

完。

#飲食係一種享受唔淨係為左生存
#無論平定貴都一定要花費得明明白白
#eat_withbina
#eat_cafe_withbina
#eat_梅窩_withbina
All  day  breakfast
Ice  Black
【峇里度假風Cafe | The Hideout🏝】難得放假,想體驗下大自然又想chill下,好自然就會諗起去離島歎下嘢飲。今次同朋友於平日前往梅窩,打算去一去網絡熱門打卡Cafe The Hideout relax 下。💆🏻‍♀️The Hideout比人話隱世唔係冇道理,單靠Google Map確係好難搵到位置。我一路睇其他網友嘅路線教學先搵到間Cafe。由碼頭前往,至少要行約15分鐘。呢間Cafe位於一個荒地停車場之中,各位留意嘅係,絕對要book好位先好去❗️因為walk in 嘅話一黎好大機會冇位,二黎由於地點與梅窩商店距離甚遠,要搵地方hea一來一回都要唔少腳骨力。💦我地冇預約情況下4:30去到,店員表示要等20分鐘有位先會打電話通知,而Cafe門外並無座位以供等候之用,所以唯有行返出去。幸運地,我地最後於5點前得到座位。但係last order 係5:00 所以要盡快叫嘢食。今次我地只係簡單叫左幾杯野飲,加一個Cake。🔸Daily Cake - Tiramitsu $60甜度適中,口感綿滑,朱古力味香濃,整體不錯。🔸Ice Mocha, Chocolate Milk, Ma
【峇里度假風Cafe | The Hideout🏝】

今次我地只係簡單叫左幾杯野飲,加一個Cake。

🔸Daily Cake - Tiramitsu $60
甜度適中,口感綿滑,朱古力味香濃,整體不錯。

🔸Ice Mocha, Chocolate Milk, Matcha Latte ($60@1)
飲品可以一個字形容:「淡」。衰啲講,我自己沖都好過佢,比$60買杯得少少味嘅水真係有啲唔高興…可能去得打卡cafe,店家成本都去曬場地管理上。。
———————————————————————
仲有一個不太滿意的地方係,飲品由落單到拎得等左半個鐘嘅時間。。到底係咪等得太耐以致冰溶得太快,導致飲品過稀? 抑或本身飲品本來就係咁淡就真係無從考究..

📷打卡方面,除非你一入去已經霸到水塘邊位置入座,否則係絕對好難隨便打卡。因為其他顧客會一路坐水塘邊食嘢打卡直至離開...所以我地都係臨關門,等其他顧客離去,先sip到位打卡。

另外店員並不會隨著太陽嘅方向移動露天位置嘅大傘。所以就坐時,有遮等於無遮,完全暴露喺陽光之下...
———————————————————————
整體而言,呢間只係一間打卡Cafe,唔好對飲品嘅水平有太多期望.......而且要留意嘅係,由於係戶外Cafe並無冷氣,夏天前往嘅話一定要注意防曬同帶風扇仔!

不過可以稱讚嘅地方係,店家為客人提供蚊怕水。而且洗手間裝橫一樣保持渡假風,就算喺呢啲户外地方都keep到整潔。

📌注意事項:
- 用餐時間1️⃣2️⃣0️⃣分鐘
- 逢星期二休息,記得打電話提早預約
- 沒有加一
2022-05-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
⊹🌴 𝑇ℎ𝑒 𝐻𝑖𝑑𝑒𝑜𝑢𝑡°゚・ᴍᴜɪ ᴡᴏ//早過返工系列 但好值得一來真的有被治癒到的感覺星期六的早上 雖然無藍天白雲但起碼無落雨 今個六月來說已好不錯除了戶外對魚塘位置亦有有蓋遮掩的座位 食物味道表現正常 好夠份量但定價略貴 再睇返pastry + dessert 都唔平覺得可以有更好選擇兩小時轉眼就過 記得要book 位呀! // 🍵 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟞𝟘🥤 𝕃𝕚𝕞𝕖 𝕄𝕚𝕟𝕥 𝕊𝕠𝕕𝕒 $𝟞𝟘🥑 𝔸𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟛𝟘🥐 ℙ𝕒𝕚𝕟 𝔸𝕦 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 $𝟝𝟘🍫 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 𝕋𝕒𝕣𝕥 $𝟟𝟘゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2022➪#kafehopping_muiwo

🌴 𝑇ℎ𝑒 𝐻𝑖𝑑𝑒𝑜𝑢𝑡°゚・ᴍᴜɪ ᴡᴏ

食物味道表現正常 好夠份量
但定價略貴 再睇返pastry + dessert 都唔平
覺得可以有更好選擇

兩小時轉眼就過
記得要book 位呀!

🍵 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 $𝟞𝟘

🥤 𝕃𝕚𝕞𝕖 𝕄𝕚𝕟𝕥 𝕊𝕠𝕕𝕒 $𝟞𝟘
🥑 𝔸𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟛𝟘

🥐 ℙ𝕒𝕚𝕟 𝔸𝕦 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 $𝟝𝟘
🍫 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 𝕋𝕒𝕣𝕥 $𝟟𝟘

➪#kafehoppinginhk2022
➪#kafehopping_muiwo
2022-06-22 86 views
好耐冇去離島,今次同友人黎到位於梅窩最近新打卡熱點-The hideout,入面地方都算大,有室外同室內坐位,打卡位就係室外池塘邊既位置,我地預先網上一早預約好11am,平日早上吾多人,好開心坐倒打卡位用餐食物方面叫左兩款,The hideout breakfast $130,擺盤幾靚味道普通正常,其中個炒蘑菇幾香,但份量偏少,麵包配Parma ham炒蛋食系吾錯Banana Chocolate Toast $120,依個甜品反而出色香蕉朱古力多士賣相精緻幾好食,吐司烘完之後外脆內軟仲有層酥皮,吐司沾滿朱古力榛子醬,面層有好多香蕉片同鮮忌廉好正整體方面食物偏貴但勝在打卡一流,鍾意影相嘅朋友可以不妨一試
整體方面食物偏貴但勝在打卡一流,鍾意影相嘅朋友可以不妨一試
2022-06-12 200 views
呢間世外桃源既梅窩cafe係幾chill既如果唔咪夏天黎嘅話。入面其實都係得一個對湖既打卡位,其他就冇乜特別,佢有蚊怕水同蚊膏供應既,咁打卡既位都係輪流影下相,位就任坐咁。個對湖既景就係咁跟著要講食物啦!叫左all the breakfast $130, latte $50另一杯係lime and mint soda $60, 想講一啲都唔值!啲嘢一啲都唔好食,野飲又唔好飲,地方又遠,天氣又熱,可能我叫親既野都唔好食掛。咁不過公平啲講句,呢間cafe都真係sell打卡既,但食物質素咁差個心理唔咪好平衡,因為打卡位都係得個湖影下相,仲要好多人等,俾人望住又好尷尬咁,呢啲真係去一次都唔會再去。

個對湖既景就係咁

跟著要講食物啦!

2022-06-12
又係同閨密的共同探索之旅今次2人心有靈犀都想到訪梅窩!係東涌巴士🚌總站坐3ᴍ/中環碼頭️坐船⛵皆可2者都需時40-50ᴍɪɴs⏱ 我哋來回都係坐巴士11點幾到咗東涌 1點入到去就搵咗新開的湖邊ᴄᴀғᴇ先 之前睇ᴘᴏsᴛ見到有人介紹就ᴛᴀʀɢᴇᴛ咗 不過我見網上資料係話只接受ᴡᴀʟᴋ ɪɴ去到發現 原來有ᴏɴʟɪɴᴇ ʙᴏᴏᴋɪɴɢ而店員告知當日ғᴜʟʟ ʙᴏᴏᴋɪɴɢ 失望🙍🏻‍♀️ 堅持叫店員留低我哋電話☎️等有人ɴᴏ sʜᴏᴡ可以比我地補上店員開頭仲話無乜可能點知轉個頭 我哋係茶餐廳坐低準備落單之際 前後只係半個鐘內嘅事 就收到電話了😹 小確幸☘️ᴄᴀғᴇ係消防局附近有個農場入口 門口寫住私人用地 嚴禁擅闖🚫我哋以為行錯路但ɢᴏᴏɢʟᴇ ᴍᴀᴘ又真係指果個方向見到有人行出來就入去了 之後向前行多陣就會見到ᴄᴀғᴇ入口 ᴄᴀғᴇ係ғʀᴇᴇ sᴇᴀᴛɪɴɢ 限時2ʜʀs打卡的食物籮只有3個所以大家都係輪流用 我哋涉咗個湖邊位點餐位置 係由貨櫃組裝而成 點完會有個提示器比你 咖啡豆有3種可選 分別係ɴᴜᴛᴛʏ果仁 | ғʀᴜɪᴛʏ果香 | ғʟᴏʀᴀʟ花香食物就主打 輕食甜品🍰🍪定價唔平我哋只點
又係同閨密的共同探索之旅

食個下午茶 可惜茶記5點
已經閂咗😩係無乜嘢落肚
嘅飢荒狀態下一到東涌站
即刻搵渣哥救肚😳巨好吃
燒賣為郊游日畫上句號。

/ 溫馨提示🫶🏻 /

一定一定要有防蚊神器 我就係嫌重
無帶到支蚊怕水去 結果雙腳遭殃
針咗20幾次 好毒啊佢哋😵
2022-05-25 1753 views
最近成日俾而間梅窩cafe洗版😂原因係佢個池塘景超有渡假feel🏝但究竟值唔值得去呢😗😗講左野食先, 早餐來講都真係幾貴💸🔹The Hideout Breakfast ($130)係一個好普通既ADB, 同埋份量偏少...蛋唔滑唔香, 同埋凍既🥶 腸仔都係凍既😰係得個炒菇幾香, 但份量太少, 食兩啖就食曬😂🔹Avocado Toast ($130)而個toast裝飾幾有心思幾靚🥑牛油果粒上面有調味蕃茄仔同洋蔥粒, 送包都唔錯🥖但略嫌個包唔夠脆, 可能俾d toppings搞到淋曬😅🔹EM combo ($52) & Iced Cappuccino ($50)咖啡可以揀咖啡豆, 我揀左nutty d 既豆☕️咖啡味都幾濃, 不過都係偏貴🙈入面都算大, 但打卡位就得池塘邊既位, 要自己霸位🙈我book左10點, 去到居然都full full地😅食物一般般但貴, 應該價錢係包埋俾你食個景😂而個景值唔值咁貴入去食就見仁見智啦🙈🙈🙈評分: 🍀🍀🍀 (1🍀係環境分)
最近成日俾而間梅窩cafe洗版😂
原因係佢個池塘景超有渡假feel🏝
但究竟值唔值得去呢😗😗

講左野食先, 早餐來講都真係幾貴💸
🔹The Hideout Breakfast ($130)
係一個好普通既ADB, 同埋份量偏少...
蛋唔滑唔香, 同埋凍既🥶 腸仔都係凍既😰
係得個炒菇幾香, 但份量太少, 食兩啖就食曬😂

🔹Avocado Toast ($130)
而個toast裝飾幾有心思幾靚🥑
牛油果粒上面有調味蕃茄仔同洋蔥粒, 送包都唔錯🥖
但略嫌個包唔夠脆, 可能俾d toppings搞到淋曬😅

咖啡可以揀咖啡豆, 我揀左nutty d 既豆☕️
咖啡味都幾濃, 不過都係偏貴🙈

入面都算大, 但打卡位就得池塘邊既位, 要自己霸位🙈

我book左10點, 去到居然都full full地😅
食物一般般但貴, 應該價錢係包埋俾你食個景😂
而個景值唔值咁貴入去食就見仁見智啦🙈🙈🙈
評分: 🍀🍀🍀 (1🍀係環境分)
2022-05-25 237 views
諗住黎食景 無深究餐牌就book左位黎到一望餐牌 覺得食物同飲品價錢有d貴不過山長水遠黎到⋯⋯都試下啦 🧁香蕉朱古力吐司 個賣相好靚 配埋個湖景 簡直以為去左泰國呀🤩🤩 吐司即叫即整 一切落去發出清脆既聲音 一聽就知好脆口 香蕉加朱古力無得輸 好食😋☕️Oat milk latte 真係冇諗過呢度既咖啡會好飲 有質素呀🥳🥳好香既nutty咖啡豆🤎🤎🤎餐廳環境幾靚 有奶茶色貨櫃😍湖景😍 最緊要係空間感好好 枱與枱唔會擺得太密 湖邊座位亦只有4組😄😄😄 餐廳需要預約 用餐2小時 所以餐廳內同一時間都唔算太多客人👍🏻👍🏻注意⚠️只有戶外座位 大家要趁未到盛夏 快d同朋友去chill下 有旅行既感覺 當散心啦 香港人🫶🏻
諗住黎食景 無深究餐牌就book左位

黎到一望餐牌 覺得食物同飲品價錢有d貴
不過山長水遠黎到⋯⋯都試下啦

🧁香蕉朱古力吐司

☕️Oat milk latte

2022-05-24 222 views
📍The Hideout Cáfe 梅窩(朋友亂闖的腳😂)好啦係時候同大家分享The Hideout嘅第二集!主要就淨係分享食物啦!唔知道有冇眼利嘅朋友仔留意到啲嘢😂文章嘅尾部同大家揭曉!☕️凍白咖啡Flat White (Ben+Jerry豆)我覺得呢一隻豆酸味比較重,所以唔係我杯茶🤣🙏🏼但係都順口嘅!不過我成日都覺得咖啡飲熱嘅先好飲 可惜嗰日入到梅窩真係太曬冇辦法叫熱嘅(。 ́︿ ̀。)下次有機會再去就試吓啦☕️凍牛奶咖啡Iced Latte (Ethiopia豆)朋友叫嘅Iced Latte~ 都係一隻比較酸嘅豆黎!唔知係咪掛住影相 所以杯咖啡就凍曬🤣🤣☕️凍朱古力咖啡Iced Mocha 🍫朱古力酥Chocolate Pastry 朋友叫嘅Chocolate Pastry~ 入邊嘅朱古力餡料比較少(。 ́︿ ̀。)性價比唔算太高🥪司康餅Scone配果醬+忌廉呢個Scone好飽肚 而且有兩種醬可以點 所以每啖都好似有啲新鮮感🤣🤣唔錯吖!輕食好選擇🌭全日早餐All-day Breakfast 當日見到個Menu第一行就係依個All-day Breakfast我就即刻叫咗(*ˉ︶ˉ*)比較起其他嘅
📍The Hideout Cáfe 梅窩

☕️凍白咖啡Flat White (Ben+Jerry豆)

☕️凍牛奶咖啡Iced Latte (Ethiopia豆)

☕️凍朱古力咖啡Iced Mocha

🍫朱古力酥Chocolate Pastry
Pastry

🥪司康餅Scone配果醬+忌廉

🌭全日早餐All-day Breakfast
當日見到個Menu第一行就係依個All-day Breakfast我就即刻叫咗(*ˉ︶ˉ*)比較起其他嘅Cafe the Hideout俾嘅料都好高性價比,睇最後一幅圖就見到有Parma Ham, 腸仔(應該係豬肉腸吧!),Sour Dough等等!回味無窮😚😚🥰

文章開首嘅重點黎啦!🥰就係!!!個炒蛋上面原來黐住咗隻活生生嘅烏蠅!仲要唔係坐低先有 係由頭到尾都係啲蛋上面🥸

不過講真嗰句又唔會太介意 因為始終係戶外地方 昆蟲呢啲嘢好難避免😘一笑置之就罷了!

環境同食物都唔錯啊!而且員工服務態度良好!推薦大家黎hehe😚

📍 梅窩The Hideout Cafe @thehideouthk
☁️大嶼山梅窩銀礦灣路