2022-11-15 701 views
Happy Friday 同屋企人來到觀塘搵野食,其實之前係附近返工已經有留意開佢,不過午餐都係同一個餐牌就有啲貴,食晚餐感覺好啲😂US Prime Rib Eye (medium well ) $258一上枱都幾大塊,肉質夠哂淋,牛肉味都好重,但都略略有啲熟,下次應該試五成;上面有一個大嘅燒蒜頭,加埋落牛扒度食又另一種風味~薯條有辣粉幾惹味,整體都脆Angus Sirloin (medium well) $198相對rib eye明顯失色左,有啲過熟,肉質偏鞋,整體都叫有牛肉味,但rib eye始終最好Black Country $178兩大粒北海道帶子夠哂新鮮,有咬口,可惜嘅係食完牛扒太重口味,再食就完全冇味😂呀媽未食牛扒嗰時試就覺得好味架,所以大家如果同時點牛扒同意粉,記得食意粉先⋯Spanish Pork Belly $168味道好似中式嘅滷水豬肉😂😂賣相就似燒肉,不過個皮就冇咁厚同脆,連埋肥膏一齊食都幾唔錯~Tiramisu $68Tiramisu cream夠軟滑,咖啡味夠濃,重點係手指餅唔濕😆係難得好味嘅tiramisu ,不愧係signature ❤️總結:我會推薦餐廳

Black Country $178

Spanish Pork Belly $168

Tiramisu $68

總結:我會推薦餐廳嘅rib eye同tiramisu,價錢晚餐來說就還可以,座位係梳化位都夠闊,但係太耐就淋得滯,氣氛環境都靚,位置離觀塘地鐵站十分鐘左右,大家去開附近都不妨試吓~

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~
2022-11-09 603 views
見到個tiramisu吸引左入去雖然最後無嗌😂.我地嗌左個牛扒&魚賣相就…um…啲薯條好味嘅個蒜頭正!不過個牛我本身嗌五成佢出到嚟係咁(下圖)🙃魚就不過不失啦.飽肚嘅所以嗌唔到tiramisu
見到個tiramisu吸引左入去
雖然最後無嗌😂
我地嗌左個牛扒&魚

賣相就…um…
啲薯條好味嘅

個蒜頭正!
不過個牛我本身嗌五成
佢出到嚟係咁(下圖)

🙃

魚就不過不失啦
飽肚嘅
所以嗌唔到tiramisu
2022-10-25 849 views
😌 小編依日朝早又到觀塘做嘢,處理完之後就去bookmark咗好耐嘅café食lunch,享受下me time。[ 亂闖試飲試食 ]🍰 Hunt Signature Tiramisu 😋😋😋😋非常吸睛嘅Tiramisu,打卡一流!主要用手指餅做,仲係好堅挺,咖啡味可以再多少少,中間放咗一片乾橙提升香味,同時放咗幾少少薄荷味🌱嘅朱古力薄片🍫,整體食落偏甜。😆🍝 Prawn Linguine 😋😋😋😋望落簡單嘅大蝦🍤扁意粉,其實用咗佢哋自家製嘅龍蝦湯🦞做醬汁,食落好鮮甜!意粉煮得軟硬度適中,大蝦嘅肉質亦好爽好彈牙。☕️ Cappuccino (6oz) 😋😋😋😋😋奶打得好幼滑,飲到淡淡咖啡味,調配得啱啱好,熱度適中。☺️午餐 💵💵💵💵💵💵 約港幣$300/人 💁🏻‍♀️ 依間café嘅價錢屬中高水平,地方寬敞,可以容納唔少食客,好適合大家嚟聚餐,享受下假日時光。🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow !

[ 亂闖試飲試食 ]

🍝 Prawn Linguine 😋😋😋😋

☕️ Cappuccino (6oz) 😋😋😋😋😋
奶打得好幼滑,飲到淡淡咖啡味,調配得啱啱好,熱度適中。☺️

午餐 💵💵💵💵💵💵 約港幣$300/人

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow !
Hunt Signature Tiramisu
Prawn Linguine
Cappuccino (6oz)
2022-10-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
Hunt Signature Tiramisu
Prawn Linguine
Cappuccino (6oz)
2022-10-17 777 views
依間cafe係朋友仔介紹我去試Tiramisu~餐廳外係藍色外框玻璃大門幾有格調~入面牆身以歐美塗鴉風為主~樓底高好有空間感,當晚平日walkin唔太多人~環境寧靜適合同閨蜜傾吓計🍝食物質素唔錯,色澤賣相都吸引~特別推薦Tiramisu👏🏻1️⃣Tuna Risotto $158依款吞拿魚意大利飯賣相唔錯~以菠菜汁整成,意大利飯軟硬度適中,但菠菜味唔太出,比較欣賞佢啲detail位配芒果肉同乾花瓣襯落靚靚~表面三文魚籽食落新鮮,吞拿魚肉幾厚身望落粉嫩,整體味道無太大驚喜~2️⃣Spanish Pork Belly $168依款西班牙豬腩肉賣相肥瘦分明,表皮十分香脆~肉質軟淋~肥膏位置食落似jelly出奇地唔覺得肥膩🥺特別鍾意佢配既汁~檸檬乳酪醬同芒果汁,食落好清新,旁邊仲配左杏脯肉同埋車厘子肉,食落幾開胃🍒3️⃣Hunt Signature Tiramisu $78💯依款Tiramisu賣相靚靚用乾橙片做襯托,cream食落好滑身,手指餅乾濕度做得啱啱好,唔會太乾亦無太多水份,咖啡酒幾香濃,加上表面朱古力脆片食落多左一種crispy口感,推薦👍🏻👍🏻4️⃣Green Tea Latte $44叫左6o

1️⃣Tuna Risotto $158

2️⃣Spanish Pork Belly $168

4️⃣Green Tea Latte $44
叫左6oz Green tea latte賣相簡約~飲落抹茶味唔算太濃,奶味較重口感幾幼滑。
Grilled sea bass ($178):賣相幾靚,用左南瓜蓉同紫薯粒做底,鱸魚外皮煎得香脆,魚質嫩滑,沾上南瓜蓉一齊食味道幾特別US prime rib eye ($258):揀左medium rare,雖然扒係偏薄身,不過煎得恰到好處,裏面帶有粉嫩肉質,食落有黑椒香味,不過略嫌肥膏多左啲。薯條最正係撈左辣粉好惹味Tiramisu ($78):果然係餐廳嘅signature,mascarpone cream好滑帶有香濃咖啡味同埋淡淡嘅rum酒味,又唔會太甜,推薦!

$339 (Dinner)
  • Tiramisu
2022-10-06 492 views
今日7 人。 放工觀塘附近搵食。我們是遲到了。但服務生態度十分差。像我們阻收工。今時今日咁嘅服務態度。有好食既食物都無用。 希望服務生態度改善,才會考慮再光顧。.。。。
2022-10-04 455 views
今日喺觀塘做嘢,午餐時間喺工業區搵嘢食,呢間室內裝修風格好有格調嘅咖啡店吸引到我。呢間咖啡店主打Fusion菜,我點咗一份封門柳食,深啡色嘅醬汁酸酸地,佢嘅配菜係黑色糯米飯。唔知係咪因為封門柳嘅關係,佢嘅肉質偏乾同「鞋」。考慮到佢喺觀塘工業區開業,呢碟主菜賣到接近180蚊嘅價位,我心理有少少唔平衡。不過,佢嘅鮮奶咖啡拉花幾精緻,而且奶味好香濃。US Hanger Steak $178Latte#觀塘 #KwunTong #cafehopping #Latte

US Hanger Steak $178

US Hanger Steak
2022-10-02 369 views
觀塘很多咖啡店,但都是要上樓才會見到的,而這間經過一定會望一眼,藍藍牆壁,入面放著感覺舒服沙發,內裡牆上有著一幅烘焙豆機,不期然地吸引了入去。Cafe Americano10oz $48雖然有層次感, after taste都好, 但明顯沒有tune shot, 入口係燶味, 浪費了咖啡豆本質。由於已預約其他餐廳食午飯, 所以未能試到店內Signature Tiramisu, 下次可一試。如有Ice Americano更好, 很久沒有夏天飲熱熱的😂

Cafe Americano
10oz $48

2022-10-02
$53 (Other)
2022-09-26 487 views
喺觀塘眾多打卡cafe之中,一直都好想試呢間嘅Tiramisu,系佢地嘅Signature之一。手指餅嘅口感比較濕潤唔係話好重咖啡味,反而係啲cream就幾香滑同重咖啡味!另外都點咗個5成熟嘅Rib Eye ($258)配有薯條,但切開發現都已經差唔多well done 味道都偏鹹好重鹽味黑椒味🙈意粉就揀左Prawn Linguine ($158) 就系一個蝦意粉,味道正常,擺盤都幾靚飲品方面,點咗一杯Honey Lime Soda ($58) & 一杯Sparkle Coffee Ball($62)後者配搭幾特別,一杯expresso 一杯石榴汁一杯Tonic water,可因應自己嘅喜好配搭比例

終於有時間去試新野,上星期日同細佬一行幾人去食,佢地就食過幾次都覺得值得推介🥰觀塘站行入黎大約8分鐘左右,地點唔算好方便,不過星期日人少少易行都OK🙂Spanish Pork Belly 大熱推介❤️落單時會提醒一下係比較肥肉多的,不過我地幾個人每人一口所以都可以,表層少少脆脆感覺,中間既肥肉軟熟香滑,肉質鬆軟,怪不得係必點之選!Angus Sirloin質素幾高,件扒熟度係我地想要既,加分位係個蒜頭,好食到我地要搶🤣Sea Urchin & Foie gras Linguie主角海膽都幾鮮,加件煎脆左既鵝🤤拌碟仲有芒果粒,成件事睇落好豐富🫠Tiramisu甜品必點第一位🏅香濃滑身但又唔係好甜,不過一個人食的話會比較漏,都係開心分享比較好!Double Chocolate Mousse朱古力夠濃,Mousse 質感都不錯🤤焦糖好脆又唔係好甜飲品都OK 但末算好出色🫥甜品同主菜就真係高質🫶🏻

Spanish Pork Belly

Angus Sirloin

主角海膽都幾鮮,加件煎脆左既鵝🤤
拌碟仲有芒果粒,成件事睇落好豐富🫠

Tiramisu

Double Chocolate Mousse
朱古力夠濃,Mousse 質感都不錯🤤
焦糖好脆又唔係好甜

飲品都OK 但末算好出色🫥甜品同主菜就真係高質🫶🏻
2022-09-16 405 views
平時成日黎呢區食飯,但呢間餐廳都係第一次試,由於係星期日,所以餐廳都幾滿座,好彩都咁岩有位姐!US Prime Rib Eye我地都唔中意食太熟,所以叫左5成熟,個扒煎得好香脆,而且非常厚身,火喉控制得好好!吃落勁juicy,重有我至愛既粗薯條。Prawn Linguine份量幾多,d蝦香蒜味好香,體積大重要勁彈牙,呢個意粉配上香濃既龍蝦醬,特別香口,簡直食唔停呀!Tiramisu呢個真係必叫!睇過咁多食評個個都話要叫呢個甜品,咖啡同酒味都勁重,面頭亦都有d好幼滑既cream,成件事係超級夾!而且d裝飾都勁靚,十分適合打卡!

US Prime Rib Eye

Tiramisu
2022-09-10 524 views
午餐.1) Hunt Signature Tiramisu $78好味 一啲都唔甜叫咗後上 但叫完等咗都一段時間才送到嚟.2) US Prime Rib Eye $258叫咗5成熟 但嚟到有8-9成熟😂😂塊扒比較薄 同埋有好多肥膏但味道係唔錯嘅煎得有啲香脆 都有啲肉汁呢個價錢少貴.3) Tuna Risotto $158吞拿魚有驚喜 好鮮甜飲就有啲芝士 好味 但無乜大驚喜.4) Prawn Linguine $158味道正常.食物整體都唔錯最鍾意個tiramisulunch都幾多人最好就book定位
午餐

最鍾意個tiramisu
lunch都幾多人
最好就book定位
2022-08-29 704 views
同閨密食生日飯,見大家都住綠色線就揀左觀塘區。揀完先知原來呢間餐廳離地鐵站都有啲距離,好彩有google map同埋藍色嘅門口好搶眼,其實都唔算難搵嘅😅2位閨密話呢排太熱冇乜胃口,所以叫得幾樣野,估唔到都幾好食。🍽Hunter Fries即炸的粗薯條,仲灑上芝士同紅椒粉,帶少少辣,都唔錯🍽Sea Urchin & Foie grad Linguine 呢個有齊我最鐘意嘅海膽、鵝肝、三文魚籽,味道好夾又唔會漏,仲要整到鬼咁靚,真係唔捨得夾亂佢,打卡一流👍🏻🍽Hanger Steak呢個又好好好食,個汁甜甜地仲配左新鮮無花果,好fresh,擺得好好靚👍🏻🍽Signature Tiramisu朋友極力推薦,果然又靚又好味,唔太甜,好大件,必點👍🏻🍸飲品:朋友叫左2杯都一般,有啲淡。反而我叫左Mint Lime Soda都ok嘅,但唔特別推介了!總結:食物款款都唔錯,唯一嫌佢以呢個份量嚟講,又好似貴左少少,我地都食左$700+,其實正常食量嘅我會覺有d唔夠飽。我地星期六18:30去都坐到21:00左右先走,環境舒適,好適合同知己閨蜜嚟邊食晚飯邊傾計👍🏻

🍽Hunter Fries
即炸的粗薯條,仲灑上芝士同紅椒粉,帶少少辣,都唔錯

🍽Hanger Steak

🍽Signature Tiramisu
朋友極力推薦,果然又靚又好味,唔太甜,好大件,必點👍🏻

$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • Hunt Signature Tiramisu
  • Sea Urchin & Foie gras Linguine
2022-08-20 666 views
約左朋友於觀塘一聚對觀塘搵食一竅不通下,朋友介紹試下尼間 Cafe hea 下,附近環境不是旺區,人流少好多,感覺較清靜。環境乾淨簡潔,傾計休息不錯嘅地方。all day breakfast 賣相豐富 伴左好多新鮮嘅沙律菜7成慢煮牛柳,望落好仲生咁,食落去都ok ,個汁甜甜少酸好開胃最後兩杯啡都正正常常餐廳內仲有漢堡包選擇,食物種類唔算多,每個擺盤都用心,味道都可以,價錢唔貴,如多在觀塘出入,我可能都會繼續試埋其他食物。
約左朋友於觀塘一聚

,附近環境不是旺區,人流少好多,感覺較清靜。

環境乾淨簡潔,傾計休息不錯
嘅地方。

all day breakfast 賣相豐富
伴左好多新鮮嘅沙律菜

最後兩杯啡都正正常常

餐廳內仲有漢堡包選擇,食物種類唔算多,每個擺盤都用心
2022-06-19
$200 (Lunch)
2022-08-02 517 views
今次叫左肉眼牛扒,牛扒屬於肋脊部位,脂肪比例較高,油花非常豐富!咬落味道較甘香,口感軟腍,肉味會較西冷牛扒淡!如果喜歡較有嚼勁口感的朋友,可以叫西冷牛扒,肉味比肉眼濃郁,油花不算多,但分佈平均,而且有彈!會再次到訪!