2024-01-07 734 views
我地見呢間韓國野食種類多,又唔使等位,可以直入。就試下啦~ 叫左個2 人午餐$328,Qr code 落單,揀左蒜香醬油炸雞,芝士炒年糕拉面,脆炸紫菜飯卷同2 杯飲品。炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食 脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。

芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食

脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
2023-12-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
一人午餐推介!一個人又想食韓國嘢,呢度有午市套餐!一坐低就有三碗前菜:有泡菜、白蘿蔔、通菜,三款都好好食!白蘿蔔好爽口,通才有蒜蓉味好香,泡菜少少辣好易入口!而且係食嘢包埋唔使另外俾錢!電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!先上咗杯茶,跟餐免費!估唔到茶味好香好特別,有麥嘅香味~好好飲!我叫咗炸壽司,牛肉餡,都好大份切開有八大嚿!個皮炸到好香脆啊!好似食薯片咁,而且一啲都唔油膩!呢個堅好食~非常足料食完真係好飽!午餐70幾蚊起,性價比高!

電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!

午餐70幾蚊起,性價比高!
2023-10-16 683 views
原來葵芳都有抵食韓國菜🇰🇷 今次嗌咗個lunch set,價錢300幾包韓式小菜,4件炸雞,一份主食,炸韓式飯卷同2杯野飲⭐️秘楓糖炸雞炸雞被楓糖醬包滿,食落咸咸甜甜,有啲似甜醬油味😂 炸到好脆好多汁🤟🏻 個set仲有其他味道可以揀玫瑰醬寬粉炒年糕超惹味嘅一個主食🤤 年糕同寬粉都係無敵煙韌嘅野,口感🆙⬆️ 玫瑰醬比一般韓式辣醬更溫和冇咁辣,適合食到小辣以下人士食用😂 入面仲有啲煙肉片同腸仔炸韓式牛肉飯卷食完年糕再食呢個真係飽到傻🤣 飯卷好大夠又足料,炸完外脆內軟yum yum 😋 梳打不過不失,正常梳打一杯🥃

秘楓糖炸雞

玫瑰醬寬粉炒年糕

炸韓式牛肉飯卷

梳打
不過不失,正常梳打一杯🥃
【葵芳韓食一次過滿足曬所有願望😋】係葵芳行得太耐,又唔想食小食😝想坐低就去到新都會,行行下就食咗呢一間😋呢一間集結左五大品牌,好多韓國嘢食🇰🇷之前睇上網評論唔太好,但都試下!食完覺得幾好😆-🍴鐵板熱炒海陸空(💰: 278)個個都叫呢個鍋,都幾SIGNATURE😆佢有2款鍋揀,包括韓海熱炒海陸空同鐵板熱炒海陸空,今次叫咗鐵板熱炒海陸空 ☺️佢入面有魚糕湯、魚蛋etc. 紅色果啲係自選嘅辣炒小章魚🐙、豬腸😋偏辣!不過好韓🇰🇷仲有香辣無骨雞腳🌶️全部嘢都愈食愈上癮,唔想停🫢隱藏食法應該係將紅色嘅嘢放入湯都沖淡冇咁辣😬一大班人SHARE啱曬!.🍴泡菜煎餅(💰: 108)粉比較多,偏厚,但煎得夠香脆😚泡菜味好夠!唔落醬都夠曬味🤣材料方面有蝦、蔥,份量好多!.🍴炸醬麵 (💰: 78)同一般食到少少唔同🥺佢唔係好多薯仔果啲炸醬麵~ 個麵口感似烏冬嘅幼版,煮到好淋😥個人唔推呢個😫-💡份量好多,我地3個人叫3樣嘢都食唔曬要拎走🙈.💡MENU選擇多,一大班人SHARE啱曬!-💎推介指數: 💎💎💎💎 (選擇多!)💡性價比:✨✨✨🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️-
【葵芳韓食一次過滿足曬所有願望😋】
🍴鐵板熱炒海陸空(💰: 278)

🍴泡菜煎餅(💰: 108)

🍴炸醬麵 (💰: 78)

💡份量好多,我地3個人叫3樣嘢都食唔曬要拎走🙈
💡MENU選擇多,一大班人SHARE啱曬!
💎推介指數: 💎💎💎💎 (選擇多!)
💡性價比:✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️
Lunch時間嚟到大排長龍,餐牌勁多野選,呢間餐廳匯集咗幾間韓國🇰🇷嘅美食品牌,一次過食晒唔同種類嘅韓國嘢,包括韓式中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜、韓式健康養生粥品 Juk Story🍲、連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗 及布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha🥘👉🏼連鎖炸雞 NeNe Chicken-炸雞四重奏炸雞係Nene Chicken出品, 有八件無骨雞件, 一次過食齊4款口味:招牌、韓式甜辣、白郡主、蒜香醬油, 無骨啖啖肉, 肉質JUICY, 加咗醬汁嘅炸雞仍然保持香脆, 四種味道都非常惹味👉🏼中華料理 恭合春Gonghwachoon-海鮮辣炒碼麵碗麵真係大大碗分量十足, 湯底濃郁, 微微辣很開胃, 配料多到不得了, 有蝦、魷魚、青口同埋八爪魚, 青口同大蝦都好新鮮彈牙, 麵條煙靭而且好索湯👉🏼秘製滷豬腳豬腳勁大盤, 份量又係好大, 豬腳本身醃得入味又不鹹,肉質軟腍, 配上生菜,辣醬等一齊包住食, 中和油膩感👉🏼韓式自製手抓飯餐廳有提供手套, 放滿咗蟹子、青瓜粒、吞拿魚同沙律醬仲有超多紫菜伴碟, 呢道菜玩味十足👉🏼Setoka用上濟洲濃縮橙汁配梳打水, 夏

👉🏼連鎖炸雞 NeNe Chicken-炸雞四重奏

👉🏼中華料理 恭合春Gonghwachoon-海鮮辣炒碼麵

👉🏼秘製滷豬腳

👉🏼韓式自製手抓飯

👉🏼Setoka
用上濟洲濃縮橙汁配梳打水, 夏天飲幾爽
2023-07-20 387 views
放工相約左朋友去葵芳行下商場。到食飯搵餐廳嘅時侯就見到一間未食過嘅韓國菜《The Jang》。原來該餐廳包含咗五個美食品牌 包含炸雞NeNe Chicken, 韓粥Juk Story, 路邊攤Jang Pocha, 恭合春 和 烤肉MaJang BBQ。粟米初雪炸雞 $135食得韓國菜,當然唔少得炸雞。炸雞面頭黃色嘅粉末其實係香濃粟米芝士調味粉,令到雞肉充滿芝香又帶少少甜。雞皮香脆雞肉又嫩滑。秘製滷豬腳 $208豬腳份量都幾大,用左秘製滷水汁醃製致深棕色,外皮有嚼勁又彈牙,內層豬肉就軟腍入味。炸醬麵 $78食之前先撈勻一下,麵身上面仲有煎蛋、青瓜絲和醃製蘿蔔。麵身彈牙又掛汁,口感比較黏稠濃郁,充滿肉味。莞島鮑魚粥 $113米飯煮到綿密嘅口感,入面仲有鮑魚片,非常入味。

粟米初雪炸雞 $135
食得韓國菜,當然唔少得炸雞炸雞面頭黃色嘅粉末其實係香濃粟米芝士調味粉,令到雞肉充滿芝香又帶少少甜。雞皮香脆雞肉又嫩滑。

秘製滷豬腳 $208

炸醬麵 $78

莞島鮑魚粥 $113
米飯煮到綿密嘅口感,入面仲有鮑魚片,非常入味。
2023-07-10 350 views
吃了好久了一直没来得及发,每次朋友让我推荐韩料想吃炸酱面的时候我就会推荐这家!!就在尖沙咀k11(喜茶那个k11)📌炸酱面面是很有弹性非常爽滑的口感,拌上浓厚的炸酱可太好吃了,好吃到我停不下来!之前吃过别家的都不好吃,这家是非常正宗地道的🉑️📌铁板热炒海陆空很丰富,里面有鱼糕汤、辣炒小章鱼、辣炒猪肠、辣鸡脚,好有特色!也是必点招牌菜了,好吃👍🏻📌海鲜炒码面这个一般,不推荐,面煮的太软了没有弹性嚼劲,但味道还是不错的,里面的海鲜也新鲜好吃
📌炸酱面

📌铁板热炒海陆空

📌海鲜炒码面
2023-07-08 351 views
今日去葵廣行街,行完街決定過新都會食野。同朋友想食韓國野,剛好見到新開張無耐的餐廳。餐廳好多的選擇,有燒肉、有炸雞放題、又有韓國的不同主食。一定有一款岩你。餐廳雲集了韓國4大美食品牌,包括中華料理 恭合春、養生粥品、連鎖 等招牌美食。餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。前菜有醃蘿蔔、泡菜、連偶,開胃1.炸醬麵($78)中華料理炸醬麵,好耐無食。是韓國的味道。麵質有口感,大量炸醬的。配料有荷包蛋和青瓜絲,附上醃黃蘿蔔。2.秘製滷豬腳($208)勁大份的滷豬腳。非常有骨膠原,配有大量的蔬菜、蒜、青辣椒。3.脆炸紫菜飯卷-醬烤牛肉($78)紫菜飯卷內有蛋絲、紅蘿蔔絲、醬烤牛肉和飯。4.莞島鮑魚粥($113)粥非常綿密,鮮甜。內有粒粒鮑魚,口感豐富。5.粟米初雪炸雞(八件)($135)無骨,外脆內軟,肉質嫩滑多汁。是韓國的蜜糖芝士味,芝士勁多。6.Ocean($58)7.Setoka($68)濟州最出名的柑橘汁,100%果汁,可以加上旁邊的梳打水,飲落鮮甜清新。
今日去葵廣行街,行完街決定過新都會食野。

同朋友想食韓國野,剛好見到新開張無耐的餐廳。

餐廳好多的選擇,有燒肉、有炸雞放題、又有韓國的不同主食。

一定有一款岩你。

餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。

前菜有醃蘿蔔、泡菜、連偶,開胃

1.炸醬麵($78)
中華料理炸醬麵,好耐無食。是韓國的味道。

麵質有口感,大量炸醬的。
配料有荷包蛋和青瓜絲,附上醃黃蘿蔔。

2.秘製滷豬腳($208)

勁大份的滷豬腳。
非常有骨膠原,配有大量的蔬菜、蒜、青辣椒。

3.脆炸紫菜飯卷-醬烤牛肉($78)

紫菜飯卷內有蛋絲、紅蘿蔔絲、醬烤牛肉和飯。

4.莞島鮑魚粥($113)

粥非常綿密,鮮甜。
內有粒粒鮑魚,口感豐富。

5.粟米初雪炸雞(八件)($135)

無骨,外脆內軟,肉質嫩滑多汁。
是韓國的蜜糖芝士味,芝士勁多。

6.Ocean($58)

7.Setoka($68)

2023-07-04
$350 (Dinner)
2023-07-04 870 views
上次食完隔黎間韓式燒肉之後,留意到隔黎都開左間韓國菜,除左地道韓菜,仲可以係到食到Nene Chicken😳款式都幾多▪️秘製滷豬腳🍖$208 豬腳勁大盤🤩切開一片片,可以夾生菜、韓式泡菜、韓式小菜一齊食。豬腳本身都滷得好入味,肉質軟腍▪️海鮮辣炒碼麵🍜$88估唔到S size都咁多麵,足夠兩個人食,入面有青口、魷魚、蝦鋪滿整碗麵,湯底辣而濃郁,麵質爽滑▪️脆炸紫菜飯卷(香脆炸蝦)🍤$78 飯卷份量較多,呢個價錢都抵叫,外層有一層金黃炸衣,入面包住韓式壽司材料,除左炸蝦外,仲有芝士、牛肉等款式可以揀▪️炸雞四重奏🍗$145炸雞係同公司Nene Chicken 出品😳四重奏有無骨雞件八件,每個味道有兩件,包括蒜香醬油、白郡主、甜辣同招牌,外皮脆卜卜,口感唔油膩,個人最鍾意白郡主炸雞,有沙律醬汁之餘仲帶一點清新洋蔥味▪️莞島鮑魚粥🍲$113鮑魚肉切片,粥嘅口感都幾綿滑,味道較清,偏向健康養生▪️Setoka🍊$68上次係隔離間燒肉都飲過呢杯,用上濟洲濃縮橙汁,最得意可以自己溝橙汁同梳打水嘅比例,適合個人口味▪️水果乳酪沙冰🥝$58揀左我最愛嘅奇異果味😚味道偏甜,果汁感重,粒粒沙冰口感,乳酪味就飲唔出

▪️秘製滷豬腳🍖$208

▪️海鮮辣炒碼麵🍜$88

海鮮辣炒碼麵

▪️脆炸紫菜飯卷(香脆炸蝦)🍤$78

▪️炸雞四重奏🍗$145

▪️莞島鮑魚粥🍲$113
鮑魚肉切片,粥嘅口感都幾綿滑,味道較清,偏向健康養生

▪️Setoka🍊$68

▪️水果乳酪沙冰🥝$58

水果乳酪沙冰
海鮮辣炒碼麵
水果乳酪沙冰
🌃 食肆為韓國料理餐廳,位於葵芳新都會廣場1樓,鄰近於葵芳港鐵站E出口,餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。 .🌃 餐廳雲集了韓國4大美食品牌,包括中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜、養生粥品 Juk Story🍲、連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗 及布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha🥘 嘅招牌食品。.🥘 布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha 🥘 🥘 韓海熱炒海陸空 🥘 💲498👉 可以自由選擇海、陸、空嘅組合, 小編選了辣炒小章魚、 甜辣炒豬皮、 香辣無骨雞腳,這些都會放在熱鍋嘅四邊,辣炒小章魚都係韓國幾出名嘅夜市小食,混合咗甜中帶辣嘅醬汁, 食落幾彈牙惹味,而甜辣炒豬皮都炒至十分爽身,冇因為煮得過耐而溶化, 而香辣無骨雞腳嘅辣度後勁十足, 十分惹味,而熱鍋正中間就係雜錦海鮮湯,有齊紅蟹、藍花蟹、鮑魚、鮮蝦同埋紅扇貝等海鮮食材, 簡直十分豐富,海鮮嚟講都算鮮甜, 加上特別調製嘅海鮮湯,惹味十足。.🍷飲品方面選擇了1932抱川一洞•覃恩韓國專上米酒,飲落比較清甜易入口,有着純米嘅香味,有少少飲緊乳酸嘅感覺。.🍗 連鎖炸雞 NeNe Chic

🥘 布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha 🥘
🥘 韓海熱炒海陸空 🥘
💲498

🍗 連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗
🍗 炸雞四重奏🍗
💲145
👉 呢一個可以試到四款唔同口味嘅炸雞, 包括蒜香醬油、白忌廉洋蔥、甜辣同埋原味炸雞,每款各兩件, 炸雞食落係無骨嘅,炸得外脆內軟,內裏能夠鎖住肉汁😋, 肉質都幾嫩滑, 小編比較喜歡甜辣嘅口味,餐廳喺調教甜辣度嘅比例唔錯。

🍜 中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜
🍜 海鮮辣炒碼麵 🍜
💲98
👉 小編選了大size, 結果麵嘅份量多到2個人都食唔曬🤣, 雖然出現"炒"嘅字眼, 炒碼麵其實係屬於湯面嘅一種, 混合咗鮮魷、 章魚 、青口、蝦仁、蜆肉、帶子等豐富嘅海鮮,配上辛辣嘅湯底,麵條食落煙韌彈牙。

🍲 養生粥品 Juk Story 🍲
🍲 莞島鮑魚粥 🍲
💲113
👉 食落十分鮮甜,粥嘅口感比較綿密濃稠,用上了莞島水域鮑魚內臟調製而成,味道層次感十足。

🍸 Setoka 🍸
💲68
👉 有一樽濟州蜜柑汁同埋一瓶梳打水,可以自行調教成蜜柑梳打, 飲落幾清新,帶點柑橘嘅香氣。

📍 The Jang - Korea Pocha & Cuisine (新都會廣場)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner
一間餐廳集合𝟒個韓國品牌,包括百年老店韓式中華料理 恭合春𝐺𝑜𝑛𝑔ℎ𝑤𝑎𝑐ℎ𝑜𝑜𝑛、首間進駐香港的韓式健康養生粥品 𝐽𝑢𝑘 𝑆𝑡𝑜𝑟𝑦、知名連鎖炸雞 𝑁𝑒𝑁𝑒 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛及布帳馬車熱炒自家品牌 𝐽𝑎𝑛𝑔 𝑃𝑜𝑐ℎ𝑎,想吃甚麼都有!͜͡!͜͡!͜͡環境餐廳環境面積大,一邊是餐廳,一邊是燒肉區。餐牌說明有𝟒個韓國品牌,當然有不少食物選擇,傳統韓式、韓式中華料理都有。 秘製滷豬腳 $𝟸𝟶𝟾必點秘製滷豬腳,份量𝟸個人絕對夠,醃得入味又不鹹,沾上微辣醬,夾上配菜,再用生菜包好,超好吃❤︎︎ 莞島鮑魚粥 $𝟷𝟷𝟹少見的莞島鮑魚粥,用韓式的餐具盛載,粥濃稠剛好,是帶有米飯口感的粥,還有切成條狀的鮑魚,令粥帶鮮味。 海鮮辣炒碼麵 $𝟾𝟾(𝚂)點了𝑆 𝑠𝑖𝑧𝑒的海鮮辣炒碼麵,但份量也很驚人(⊙_⊙)超足料!⃝有青口、八爪魚、蝦,麵也超多,微微辣很開胃,絕對划算。 Sᴇᴛᴏᴋᴀ $𝟼𝟾𝑆𝑒𝑡𝑜𝑘𝑎是濟洲橙汁配梳打水,瓶身是小熊外貌超打卡,原本比較甜,配梳打水頓時變得清新一點。

餐廳環境面積大,一邊是餐廳,一邊是燒肉區。

餐牌
2051 views

秘製滷豬腳 $𝟸𝟶𝟾

莞島鮑魚粥 $𝟷𝟷𝟹
莞島鮑魚粥

海鮮辣炒碼麵 $𝟾𝟾(𝚂)
海鮮辣炒碼麵 (𝚂)
海鮮辣炒碼麵 (𝚂)

Sᴇᴛᴏᴋᴀ $𝟼𝟾
Sᴇᴛᴏᴋᴀ

莞島鮑魚粥
非常厲害嘅一間韓國餐廳🤩集結五大品牌:Juk story、Nene chicken、GongHwaChoon恭合春、Modern MaJang 馬場洞烤肉、Jang Pocha可以一間店入面有晒所有韓國熱門人氣菜式🔥位於葵芳新都會廣場,相當方便易搵餐牌選擇甚多,多為一啲可以同人分享嘅菜式前菜先黎醃蘿蔔、泡菜、芽菜,又酸甜又辣,可以開胃▶️ 炸醬麵 (S: $78)屬於中華料理,必點菜式❗️本身俾多$10已經有L size (真係超巨型,見對面個男人獨食成兜),不過我哋想試多啲嘢,所以叫S size拉麵底,上面放上大量炸醬,一隻煎荷包蛋、青瓜絲,附送一碟醃黃蘿蔔麵質Q彈有嚼勁🍜入口似超幼身烏冬,我哋個個都好鍾意😋同時比較黏身🍜可以黐埋一舊,令佢非常掛醬,每條麵條都沾滿炸醬炸醬令麵條望落油亮,非常吸引唔會好油或好稀,夠濃稠睇顏色以為會好鹹,點知甜而不膩,仲好香黑豆/春醬味,炒入豬肉粒同洋蔥🧅更加惹味荷包蛋雖冇流心效果🍳但撈勻咗食到煎香邊嘅一塊塊蛋白,的確好夾▶️ 自製手抓飯-吞拿魚 ($98+10)飯底可揀白飯或泡菜炒飯,我哋揀白飯份量好大碟,材料除咗吞拿魚仲有三色豆、青瓜、超大量蟹籽同海鹽紫菜
可以一間店入面有晒所有韓國熱門人氣菜式🔥
位於葵芳新都會廣場,相當方便易搵
餐牌選擇甚多,多為一啲可以同人分享嘅菜式

前菜先黎醃蘿蔔、泡菜、芽菜,又酸甜又辣,可以開胃

▶️ 炸醬麵 (S: $78)
屬於中華料理,必點菜式❗️
炸醬麵

麵質Q彈有嚼勁🍜入口似超幼身烏冬,我哋個個都好鍾意😋
炸醬令麵條望落油亮,非常吸引
唔會好油或好稀,夠濃稠

▶️ 自製手抓飯-吞拿魚 ($98+10)
飯底可揀白飯或泡菜炒飯,我哋揀白飯
份量好大碟,材料除咗吞拿魚仲有三色豆、青瓜、超大量蟹籽同海鹽紫菜碎
自製手抓飯

最開心係玩嘅過程🤣餐廳有提供手套
將所有材料撈勻,再搓成波波 (~15粒乒乓波咁大嘅波波)
味道最出係紫菜,食落有鹹香
精粹係蟹籽,食到好多一粒粒爽口嘅嘢
飯質唔錯,粒粒飽滿似珍珠米,帶少少黏度🍙
落咗唔少麻油,令米飯更易成形同有光澤

用上罐頭吞拿魚,味道唔腥,不過如果份量比例再多啲就好啦!
三色豆加咗唔係好覺 (大家唔使驚haha)
青瓜永遠配吞拿魚都冇錯🥒
成個味道上都幾似濃味啲嘅日式飯團
小朋友食一定好開心,我哋大细路都好enjoy🙈

▶️ 炸雞四重奏 ($145)
有選擇困難嘅朋友仔唔使驚!
呢度可以一次過試晒四款口味
蜜糖芥末🍯:芥末味道有啲太重
蒜香醬油:鹹中帶甜,係四款口味入邊最好食嘅
白郡主/白忌廉洋蔥:似carbonara,不過味道偏淡,洋蔥亦比較生
韓式甜辣:唔辣而偏甜,似泰式雞醬

全部無骨,懶人之選🤣
一客八件,同人分享可以試晒全部口味
雞肉滑嫩多汁🐔
炸皮唔厚,非常香口脆卜卜 (反而呢個凍咗都唔驚),感覺唔油膩👍🏻
炸雞四重奏

▶️ 脆炸紫菜飯卷- 香脆炸蝦 ($78)
可以揀醬汁,我哋揀咗蛋黃醬(Mayo)
飯卷包咗魚糕、蛋絲、紅蘿蔔絲、炸蝦、飯
鍾意佢飯比較少,炸蝦佔咗飯卷嘅一大部份🍤
不過唔知係咪食物快凍嘅原因,覺得炸紫菜同炸蝦唔夠脆口,有啲失色
同時魚糕有輕微噏味,可能叫雙重芝士或醬烤牛肉會好味啲
脆炸紫菜飯卷

▶️ Setoka ($68)
估唔到起香港都見到可愛嘅石頭爺爺膠樽,諗返起我嘅濟州之旅😌
一樽濟州柑橘汁配上罐裝梳打水,可以自己調教比例
我自己冇咁鍾意飲有氣飲品,固然落少啲梳打水
柑橘汁係一個冇咁酸嘅橙汁🍊
本身偏甜,被融化嘅冰溝淡咗之後變得好清新
本身玻璃杯底部落咗少許柚子汁?溝匀咗之後冇咁似普通橙汁
食完啲又鹹又辣嘅嘢之後飲番杯,超級爽🧊令成餐昇華咗
Setoka

非常出色而有水準嘅韓國菜🇰🇷即使韓國當地都未必食到咁多款式嘅餐廳,超級推介炸醬麵同炸雞❤️
上菜速度快,落完單冇耐就一次過上晒所有嘢,服務員態度亦唔錯
環境舒服,店舖好大,分成韓燒同非韓燒區域,減少油煙問題
一個平日夜晚嚟食晚餐都唔少人,差唔多坐滿
價錢大概 ~$230/人,已經食到非常飽🤰🏻全部菜預你分享,足夠2-3個人食,個人認為性價比高
快啲叫埋朋友仔一齊去試吓~
$230 (Dinner)
炸醬麵
自製手抓飯
Setoka
收工之後同friend去咗「The Jang - Korea Pocha & Cuisine」食晚飯🍽️呢間韓國餐廳匯集咗多間韓國人氣美食品牌😱.韓海熱炒海陸空🥘海揀咗辣炒小章魚🌊陸揀咗甜辣炒豬皮🐖空揀香辣無骨雞腳☁️湯揀雜錦海鮮湯🥣有鮑魚、青口、紅扇貝、紅蟹、藍花蟹🦀上枱已經見到正中有一隻蟹😍旁邊小章魚好彈牙🐙豬皮口感qq😜雞腳香甜入味😋.炸雞四重奏(8件)🍗有4款口味,包括招牌✨甜辣🌶️蒜香醬油🧄白郡主💁🏻‍♀️白郡主味比較特別,係白忌廉加洋蔥🧅炸雞香脆嫩滑😆無骨juicy👍🏻.莞島鮑魚粥🥣有好多切片莞島鮑魚🐚而且粥底加入鮑魚肝製成肝醬熬煮🔥質感綿滑,味道鮮甜🤤再配上生醃辣醬嘅魷魚🦑好味又養生☺️.海鮮辣炒碼麵280g🍜有青口、蝦🦐小章魚、蜆肉、帆立貝、菜🥬芽菜、洋蔥、木耳🖤筍、冬菇等🍄辣辣哋好開胃🌶️麵條煙靭.小菜🥢有泡菜、芽菜、醃蘿蔔🥕.荔枝梳打(Jar)🥤荔枝味偏甜🥺.Setoka🍊香甜濟州柑橘汁🇰🇷加入梳打即刻refreshing💦
小菜🥢有泡菜、芽菜、醃蘿蔔🥕
荔枝梳打(Jar)🥤荔枝味偏甜🥺
  • 韓海熱炒海陸空
1K
2023-06-24 124 views
“秘製滷豬腳”($208)“海鮮辣炒碼麵”($88)“脆炸紫菜飯卷”($78)“Setoka”($68)葵芳新都會有間韓國餐廳The Jang呢間餐廳嘅特別之處係一次過集合4大品牌1️⃣布帳馬車熱炒 Jang Pocha2️⃣韓式中華料理 恭合春3️⃣為人熟悉炸雞品牌 NeNe Chicken4️⃣粥品 Juk Story菜式真係多到唔知點揀好😍我地首先點咗份Pocha嘅秘製滷豬腳🐷豬腳嘅份量比想像中大😛食落外皮十分q彈,肉質腍滑🤤更可以配上生菜,辣醬等一齊食好爽😚第2道菜就點咗恭合春嘅海鮮辣炒碼麵海鮮真係非常豐富有青口,小章魚🐙,魷魚🦑,蜆肉,蝦🦐湯底愈食愈辣超級過癮🌶手打麵條入口順滑,而且好索湯😋最後點咗Nene嘅醬烤牛肉脆炸紫菜飯卷🐮紫菜炸到金黃香脆😍入面餡料爆滿😛加上甜辣醬夠哂惹味😋飲品方面點咗Setoka其實即係濟州島柑果汁加梳打🍊清清甜甜好解膩☺️因為實在太飽所以冇點到Juk Story🥹下次再嚟一定要試埋😝
“秘製滷豬腳”($208)
“海鮮辣炒碼麵”($88)
“脆炸紫菜飯卷”($78)
“Setoka”($68)

葵芳新都會有間韓國餐廳The Jang
4️⃣粥品 Juk Story
菜式真係多到唔知點揀好😍
我地首先點咗份Pocha嘅秘製滷豬腳🐷
豬腳嘅份量比想像中大😛
食落外皮十分q彈,肉質腍滑🤤
更可以配上生菜,辣醬等一齊食好爽😚
第2道菜就點咗恭合春嘅海鮮辣炒碼麵
海鮮真係非常豐富
有青口,小章魚🐙,魷魚🦑,蜆肉,蝦🦐
湯底愈食愈辣超級過癮🌶
手打麵條入口順滑,而且好索湯😋
最後點咗Nene嘅醬烤牛肉脆炸紫菜飯卷🐮
紫菜炸到金黃香脆😍
入面餡料爆滿😛加上甜辣醬夠哂惹味😋
飲品方面點咗Setoka
其實即係濟州島柑果汁加梳打🍊
清清甜甜好解膩☺️
因為實在太飽所以冇點到Juk Story🥹
下次再嚟一定要試埋😝
經過葵芳,又有新發現!在連鎖壽司店附近,找到韓食店門外寫The JANG集合五個韓國美食品牌包括食炸雞的 NeNe Chicken、主打韓國粥品 Juk Story、韓國路邊攤熱炒美食的 Jang Pocha、韓式中華料理的恭合春,以及韓燒的Modern Majang BBQ。走進店內,無論是牆壁、桌椅、燈飾都充滿著韓式的氛圍總括而言是一家集合韓國美食於一生極具韓式風格的餐廳餐廳採用QR Code下單3款前菜是泡菜、芽菜同翠玉瓜,好開胃的 //炸雞四重奏 $145//是我最喜愛的Nene Chicken出品,四重奏可以一次過食齊4款口味:招牌、韓式甜辣、白郡主、蒜香醬油,啱晒選擇困難症嘅我食炸雞一定要食無骨,啱晒我呢d懶人,外皮炸得香脆,內層肉質嫩滑,juicy得不得了!最鐘意招牌,配上蜜糖芥末醬,甜甜的。最驚喜是白群主好似忌廉的醬汁,外皮沾上醬汁都依然炸得非常酥脆,又唔會炸得太乾,上面佈滿好多生洋蔥夠惹味//海鮮辣炒碼麵 $88//下?乜唔係炒,點解係湯麵上?原來碼一字是解作湯麵的配料,先炒再熬煮成香辣湯底,鮮甜開胃而少少偏辣,但辣得好過癮。叫細份都已經好大份!配料多到不得了,有蝦、
經過葵芳,又有新發現!
在連鎖壽司店附近,找到韓食店
門外寫The JANG集合五個韓國美食品牌

走進店內,無論是牆壁、
桌椅、燈飾都充滿著韓式的氛圍
總括而言是一家集合韓國美食於一生
極具韓式風格的餐廳
餐廳採用QR Code下單
3款前菜是泡菜、芽菜同翠玉瓜,好開胃的

//炸雞四重奏 $145//

//海鮮辣炒碼麵 $88//
下?乜唔係炒,點解係湯麵上?
叫細份都已經好大份!配料多到不得了,有蝦、魷魚、青口同埋八爪魚,其中最鍾意係蝦
有大蝦又有蝦仁,大蝦尾部連殼 口感爽彈新鮮
配菜就有泡菜、洋蔥、蘿蔔、韭菜、雲同埋冬菇片。麵條夠幼身,口感彈牙,超級索湯,湯底有泡菜辛辣味,香辣可口

//秘製滷豬腳 $208//
豬腳以秘製韓式滷水汁炆煮,然後起骨切片
肉質嫰滑,肥瘦分明但一點油膩感也沒有,醬汁香甜入味: 用生菜、大白菜、醃蘿蔔絲、蒜頭、韓式豆瓣醬夾住一齊食,口感更豐富,份量又係好大,4個人Share食都仲得!呢個價錢好抵食!

//韓式手抓飯(吞拿魚) $108//
強烈推介!韓式手抓飯泡菜炒飯底上面放滿咗蟹子、青瓜粒、吞拿魚同沙律醬仲有超多紫菜伴碟
餐廳很細心地預備數套膠手套,不用怕弄污穢
戴上手套只要用手先把所有材料撈匀
然後隨你喜歡搓成唔同大小的飯糰
可以一邊食一邊享受很有樂趣
搓成飯糰後,口感非常豐富,每一啖都份量十足!

//Setoka $68//
是一種類似橙汁的飲品,橙汁加梳打分開上,讓食客自行調配。入口非常清涼,而且帶有果香味。

• 秘製滷豬腳
  • 炸雞四重奏