Restaurant: The Jungle
Info:

這間尼泊爾菜餐廳位於佐敦廟街,已開業多年。熱帶雨林的自然風格令人自在舒適,yo喜歡在這裡與朋友相聚聊天,品嘗異國風味美食😋✨PANIPURI 香料酱酥炸球 $68在尼泊爾餐廳必食的一道小食辛辣香脆的酥炸球球😚配上清新微酸的湯汁味道獨特又香口美味!✨Lunch Set $98up /位▪️Momo (Chicken, Pork, Paneer)Momo餃子是另一道yo愛吃的尼泊爾菜有嚼勁的餃子皮包裹住鮮香帶汁肉餡這次我選了雞肉餡的蒸餃momo搭配微辣醬汁好惹味🤗▪️RIB EYE ( AUSTRALIAN GRASS FED) +$48with Mashed potatoes and beef jus. 澳洲草飼肉眼大約5成熟表面焦香. 內裡肉質粉嫩多汁海鹽粒吊味更突顯香濃的牛肉味馬鈴薯泥淋上牛肉汁. 又香又細滑😋▪️Chukauni 楚卡烏尼 +$38具有尼泊爾特色的薯仔乳酪. 味道酸香辛辣醬汁柔滑. 薯仔軟綿入味▪️Mixed Berries Smoothie 混合莓果果昔▪️Tropical Smoothie 熱帶果昔跟餐飲品有多款選擇果昔繽紛色彩令人賞心悅目清新香滑. 甜而不膩▪️Chef'

✨PANIPURI 香料酱酥炸球 $68

在尼泊爾餐廳必食的一道小食
辛辣香脆的酥炸球球😚
配上清新微酸的湯汁
味道獨特又香口美味!

✨Lunch Set $98up /位

▪️Tropical Smoothie 熱帶果昔

跟餐飲品有多款選擇
果昔繽紛色彩令人賞心悅目
清新香滑. 甜而不膩

▪️Chef's Daily Soup & Desserts
Lunch set 配有香滑的主廚每日例湯
加$38還可享用富有尼泊爾特色的
招牌提拉米蘇和藏紅花風味的Kheer配堅果
  • 尼泊爾餃子
  • Pani Puri 香料醬酥炸球
  • Pani Puri
這間餐廳由裝潢到菜式都好有特色,主打尼泊爾菜及fusion菜式;進入小店就瞬間置身於熱帶叢林中,在異國風情下享受美食🌳🥗Starter🥣▪️Chef's daily soup▪️沙律以Mozzarella芝士配搭蕃茄青瓜,味道清新醒胃。🍽Main🍽▪️Momo雞肉餃子是必點的小店signature菜式,選了一半蒸一半煎,大大隻入口勁juicy,點上醬汁一口接一口食不停。▪️澳大利亞草飼Rib Eye牛扒煎得好靚,五成熟肉質鮮嫩,牛味濃郁,點上牛肉汁同薯蓉一併食,更有風味。🍴Sides🍴▪️雞翼以招牌醬汁調製,煮法不會太油膩,鹹香中帶點酸酸味道都幾開胃。▪️Chukauni酸馬鈴薯乳酪沙拉,醬汁好creamy,我們用來點落其他菜式一併食更滋味!🍰Dessert🍯▪️Tiramisu口感幼滑輕盈,味道有層次,不會過甜膩!▪️Kheer源自印度的米布丁,由牛乳、生米和糖製作的夏日甜點,清爽可口,營養豐富。🍹Drink🍸▪️Pom Collins▪️Mixed Berries Smoothie2杯夏日飲品勁igable,好味又消暑解渴。

🥗Starter🥣

▪️雞翼
▪️Chukauni

🍰Dessert🍯
▪️Tiramisu
口感幼滑輕盈,味道有層次,不會過甜膩!
▪️Kheer

🍹Drink🍸
▪️Pom Collins
▪️Mixed Berries Smoothie
2杯夏日飲品勁igable,好味又消暑解渴。
2024-09-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-16 1926 views
同老公去咗呢間特色尼泊爾菜餐廳食午餐,小店以熱帶森林為主題,仲有個好靚水吧位。Set Lunch 由$98up 包前菜、主菜、飲品,另外可按需要加錢加配甜品/ 配菜/ 特飲。Starter:🔶Daily Soup or Salad 個湯好濃郁,係啲豆類&菇而成,有微微的辣。沙律係芝士蕃茄,配搭沙律醬醋很清新。Main: 🔶Momo (Pork) 尼泊爾豬肉餃子餃子可以揀蒸或者煎,我哋揀了蒸,成個蒸籠咁樣上枱,每隻都好大粒足料,重點係佢配搭的醬汁一定要點好好味。🔶Egg Roll 蛋卷第一次食呢個蛋卷,皮係加入蛋煎香,入面包住炒麵,調味有少少辣辣地,好有特色幾好食,旁邊嘅炸洋蔥絲好香口。Dessert:🔶Tiramisu 🔶KheerTiramisu 蛋糕賣相靚食落幾香滑;Kheer係米布甸,藏紅花味加上不少果仁,老公好鍾意呢個甜品。Drink:🔶Tropical Smoothie 🔶Mixed Berries Smoothie 飲品顏色賣相靚又足料,消暑解渴。

Starter:

🔶Kheer

Drink:
🔶Tropical Smoothie
🔶Mixed Berries Smoothie
飲品顏色賣相靚又足料,消暑解渴。
Type of Meal
Lunch
2024-11-05 191 views
近日尼泊爾菜也是十分流行~這家小酒館不大,我們那天walk in 也是剩最後一個桌子了,非常幸運!除了尼泊爾菜,還有國際美食都可以吃的到。🥟MOMO (煎/蒸)88HKD說到尼泊爾菜就會想起MOMO 了,他們這邊的餃子。這裡最好的是可以點一半炸一半蒸,2個不一樣的口感。他們的辣椒醬是highlight,配上去十分美味。🍝Chicken Chowmein 雞肉炒麵 88HKD這個是他們傳統菜,不一樣的炒麵味道。麵條彈牙,混合不同的配菜,挺好吃的。🥙The jungle taco 烤牛肉墨西哥卷148HKD熱疼疼的貼板牛肉,可以自己加醬,配菜,一定要配那個酸奶醬,好吃!但是這個價錢我覺得分量略少🍕Truffle pizza 黑松露薄餅 158HKD中規中矩的pizza 挺大一個,吃上去沒有很濃郁的松露味,不過這價錢也不指望太多哈哈哈哈哈比較推薦想嘗不一樣味道的你~如果喜歡喝酒的話也可以來這裡試試,菜式有很多不一樣的地方。地方比較小,記得預定。

🥟MOMO (煎/蒸)88HKD

🍝Chicken Chowmein 雞肉炒麵 88HKD

🍕Truffle pizza 黑松露薄餅 158HKD

2024-10-18 610 views
尼泊爾🇳🇵菜在香港可算是相當稀有,這家那麼特色又方便的自然要嚐嚐МОМО** Pork, Steamed dumplings 🥟 $68尼泊爾餃子又叫momo這些豬肉餃子有著小籠包的外貌,入口鬆軟多汁,而且𣎴會太厚皮,值得一試"THE JUNGLE" TACOS 🌮 $128** Cajun Chicken墨西哥卷餅的吸引力,在於其多元化的醬料美乃滋 蕃茄醬🥫跟牛油果醬🥑入口豐盈又多汁,雞肉帶點微辣,配一些生菜🥬絲 口感相當清新!Kirat Traditional Set 🍚$118傳統尼泊爾米飯拼盤,除了味道濃郁的薑黃飯,跟五花腩肉外 還有發酵黃豆,尼泊爾醬跟水牛肉乾,口味有點像馬拉的辣死那媽,卻又比較清淡,沒那麼濃味比我想像中更特別Pom Collins🍸$48一杯清新的無酒精雞尾酒,刺激着我的味蕾Chocolate Lava Cake 🍰 $68一小球雪糕放在鬆軟的朱古力蛋糕上,甜而不膩The Jungle (佐敦)佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖

МОМО
** Pork, Steamed dumplings 🥟

尼泊爾餃子又叫momo

"THE JUNGLE" TACOS 🌮
** Cajun Chicken

墨西哥卷餅的吸引力,在於其多元化的醬料
美乃滋 蕃茄醬🥫跟牛油果醬🥑

Kirat Traditional Set 🍚

比我想像中更特別

Pom Collins🍸

一杯清新的無酒精雞尾酒,刺激着我的味蕾

Chocolate Lava Cake 🍰
一小球雪糕放在鬆軟的朱古力蛋糕上,甜而不膩

The Jungle (佐敦)
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
💚 好少食尼泊爾菜,甚至記憶中其實唔知有冇食過🤣 見到佐敦有一間都幾多好評嘅尼泊爾餐廳所以就去試吓😁💚 見到有lunch set唔使煩就直接嗌左兩個lunch set~ ♡ 前菜可以揀湯或者沙律。湯飲落係薯仔+豆湯,加少少香葉嘅味道,都幾特別😝♡ 沙律就係水牛芝士加生蕃茄,仲有薄荷醬同醋。 我平時唔食生蕃茄因為覺得好腥,但係呢度啲生蕃茄又幾好食!幾鍾意呢個沙律☺️💚 Momo 🥟 尼泊爾餃子總共有八隻餃子!隻隻都好大隻👍🏼 記得可以揀一半煎一半蒸~ 咁就兩款口味都可以食晒😁 入邊有豬肉,洋蔥等。蒸嗰邊有啲似小籠包,煎嗰邊就非常香口!自己就比較鍾意食煎嘅餃子多啲😝💚 Dal Bhaat “Nepalese Rice Set” 尼泊爾米飯套餐 嚟到尼泊爾餐廳唔想嗌牛扒或者pizza,想試多啲尼泊爾特色菜😎 所以就嗌咗個尼泊爾米飯套餐,果然對我嚟講真係幾新奇有趣🤩成個套餐幾豐富,有醃菜有湯又有肉。湯有豐富豆味!豬肉微辣~ 整體都好有風味,可以一試😎💚 House Tiramisu +$38最後可以加錢要埋甜品!Tiramisu蛋糕不過不失,上邊有一個米紙做嘅蝴蝶幾有趣💚 藏紅花風味的 “Khe

💚 Momo 🥟 尼泊爾餃子

💚 House Tiramisu +$38

💚 藏紅花風味的 “Kheer” +$38
反而呢個特色甜品係必嗌!初頭唔知係咩嚟,原來食落去米布甸再加混合堅果,唔會太甜,又係值得一試嘅特色甜品☺️

💚 Mixed Berries Smoothie / Tropical Smoothie +各$38
兩杯Smoothie都好大杯!加咗菠蘿, 藍莓同埋花等點綴,又靚又好飲🥰

💚 最後溫馨小提示就係呢度上菜都需要啲時間😆 唔好預到啲時間咁抆,要學識慢活😝
2024-10-07 601 views
早前假日同幾個朋友去試佐敦一間尼泊爾菜,但整體感覺一般🫢前菜🌮墨西哥粟米脆片,香口好食🫕香料醬酥炸球(Pani Puri),好特別,個醬汁喺個壼度倒出嚟,酸酸辣辣,值得一試👍🏻 仲可以打下卡🤭主食🥟尼泊爾餃子(Momo),確實為佢而黎😎,揀左半蒸半煎,兩款入邊又多汁多肉,真係皮薄餡正,點埋佢配嘅辣醬仲好惹味🫔墨西哥烤牛肉夾住墨西哥薄餅,點埋三個醬一齊食口感好豐富,肉味又濃😚🐽烤豬腩肉😜比想像中冇咁唔油膩,烤得啱啱好,肉嫩味濃😙甜品🧁朱古力心太軟,唔太推薦,完全冇軟只有硬,好似食緊一嚿朱古力咁🍫🍨🥵環境都差左少少,皆因位和位之間都好迫,同隔籬枱超級近,加上當日個冷氣好似壞咗咁,超級焗!真係一個減分位😥
早前假日同幾個朋友去試佐敦一間尼泊爾菜,但整體感覺一般🫢

前菜
🌮墨西哥粟米脆片,香口好食

主食

🐽烤豬腩肉😜比想像中冇咁唔油膩,烤得啱啱好,肉嫩味濃😙

甜品

2024-10-03 616 views
如果想在佐敦尋找一個令人放鬆的午餐去處不妨考慮 @the_junglehk 🌴如置身於叢林SET LUNCH只需$98!包含前菜 主菜 飲料更可以優惠價升級菜式 特飲/添加小吃 甜品⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯。STARTERS 🥗Chefs Daily Soup or Chef's Daily Salad是日主廚推薦是忌廉蘑菇湯🍲口感濃郁滑順而沙律則是水牛芝士番茄 好驚喜 相當有誠意·。MAINS🥟Momo (Chicken/ Pork/ Paneer)尼泊爾餃子選擇雞肉餡 半蒸半炸 附招牌醬汁炸得外酥內嫩 蒸就像小籠包 爆汁帶香料味🥩Rib Eye (Australian Grass Fed)肉食者一定滿意的8.8oz澳洲草飼肋眼牛排配上滑順薯蓉和濃郁牛肉汁 肉質超粉嫩軟腍·。DESSERTS 🍩House Tiramisu🍨Saffron Infused "Kheer" with Mixed Nuts記得留肚品嚐招牌甜品 無論是傳統提拉米蘇還是撒著混合堅果的Kheer 都是完美的結尾·。SPECIAL DRINKS🍍Tropical Smoothie🍓Mixed Ber
如果想在佐敦尋找一個令人放鬆的午餐去處
。STARTERS
是日主廚推薦是忌廉蘑菇湯🍲口感濃郁滑順
而沙律則是水牛芝士番茄 好驚喜 相當有誠意
。MAINS
🥟Momo (Chicken/ Pork/ Paneer)
尼泊爾餃子選擇雞肉餡 半蒸半炸 附招牌醬汁
炸得外酥內嫩 蒸就像小籠包 爆汁帶香料味
肉食者一定滿意的8.8oz澳洲草飼肋眼牛排
配上滑順薯蓉和濃郁牛肉汁 肉質超粉嫩軟腍
。DESSERTS
🍩House Tiramisu
記得留肚品嚐招牌甜品 無論是傳統提拉米蘇
還是撒著混合堅果的Kheer 都是完美的結尾
。SPECIAL DRINKS
🍍Tropical Smoothie
🍓Mixed Berries Smoothie
兩款smoothie賣相好靚 插上水果和鮮花裝飾
色彩繽紛 熱帶果昔及混合果果昔 清新又營養
2024-09-29 535 views
在綠油油的森林佈景大樹擺設下 恍如置身於森林中🌴🦜😚 加上第一次試尼泊爾菜 感覺特別有異國情調✨️《Lunch sets 》$98 up 非常掋食🤑【STARTERS】Chef's Daily Soup 忌廉蘑菇湯 正常發揮Chef's Daily Salad以為係普通沙律菜 點知係Mozzarella tomato salad水牛芝士蕃茄沙律 😍有驚喜 蕃茄酸酸甜甜配上幼滑芝士非常夾【SIDES】Chicken Wings( House Sauce) $48香料味濃郁 微甜微酸 又是從未食過嘅驚喜味道😆尼泊爾版的土匪雞翼㊙️【MAINS】 Momo (Chicken) 尼泊爾餃子 可以揀煎或者蒸餃 今次揀左蒸餃 原汁原味皮薄肉汁多😋餃子醬好有亮點✨️ 多種香料衝擊味蕾 入口香又辣得舒服 味道很獨特😆Egg Roll(v) (Add on Fries)+$18素食尼泊爾蛋卷 煎得金黃香口的蛋卷 包著特色醬炒麵加上沙律菜 口感層次清爽又豐富💚薯條是原條幼身薯條整成巢裝🪹 炸得香脆配上無得輸嘅番茄醬🍅 好好食😋【DESSERT】 (+$38)House Tiramisu 質地挺身口感綿密 好似吃

《Lunch sets 》$98 up 非常掋食🤑

【SIDES】

香料味濃郁 微甜微酸 又是從未食過嘅驚喜味道😆
尼泊爾版的土匪雞翼㊙️

【MAINS】

Momo (Chicken)

尼泊爾餃子 可以揀煎或者蒸餃 今次揀左蒸餃 原汁原味

素食尼泊爾蛋卷 煎得金黃香口的蛋卷 包著特色醬炒麵
加上沙律菜 口感層次清爽又豐富💚薯條是原條幼身薯條
整成巢裝🪹 炸得香脆配上無得輸嘅番茄醬🍅 好好食😋

【DESSERT】 (+$38)

House Tiramisu

質地挺身口感綿密 好似吃蛋糕咁🍰
味道方面咖啡味及酒味都較淡
但Mascarpone cheese甜味突出🍼濃郁奶香

Saffron infused "Kheer" with mixed nuts

加入了 藏红花 同粒粒堅果 的米布丁 軟綿綿像糊狀
富有米香🍚口感豐富

【Special drinks 】(+$38)

🍍Tropical Smoothie
滿滿菠蘿熱情的鮮果香氣🍹 清新怡人
🍓Mixed Berries Smoothie
用香甜草莓 藍莓 清爽製成的綿密冰沙🫐

「The Jungle」
📍佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
2024-09-29 380 views
正宗尼泊爾菜好少會選擇食尼泊爾菜,一嚟覺得好少去呢度旅行,對尼泊爾嘅菜式唔太認識,不過今日喺朋友嘅介紹底下,食咗依間尼泊爾菜,覺得都好正宗🥹🥹蘑菇湯雞肉豬肉蒸餃子🥟蒸餃帶有一種清新的口感,肉的細膩與香料的搭配😍😍🤩炸雞肉豬肉餃子外皮酥脆,內餡香氣四溢,肉的鮮香與香脆的外皮☺️☺️🤩菠蘿 Smoothie清新可口,帶有濃郁的菠蘿香氣😋😋🤩熱茶能夠中和餃子的油膩感😣🤩Kheer甜而不膩😜香濃的奶香讓人感到滿足,是一個很好的餐後甜品選擇。🤩 Tiramisu濃郁的咖啡與奶酪的結合,層次感十足😗😗
正宗尼泊爾菜

蘑菇湯
雞肉豬肉蒸餃子🥟
蒸餃帶有一種清新的口感,肉的細膩與香料的搭配😍😍

🤩炸雞肉豬肉餃子
外皮酥脆,內餡香氣四溢,肉的鮮香與香脆的外皮☺️☺️

🤩菠蘿 Smoothie
清新可口,帶有濃郁的菠蘿香氣😋😋

🤩熱茶
能夠中和餃子的油膩感😣

🤩Kheer

🤩 Tiramisu
濃郁的咖啡與奶酪的結合,層次感十足😗😗
2K
🌳隱世森林系小店尼泊爾菜🌳-成日行過呢間餐廳嘅門口都比佢嘅門前植物吸引住 所以揾咗一日嚟尋幽探秘 原來係一間主打尼泊爾特色菜嘅小店同酒吧🇳🇵店入面都貫徹森林風 有好多植物 就好似Alice in the wonderland咁 好有feel😙 當日下午去仲有lunch set $98起 包餐湯或沙律 加主菜😋-🐣Egg Roll with Fries 🐣蛋卷加薯條 +$18 蛋卷好香口 係以煎蛋形式包住中間嘅蔬菜 同埋好惹味嘅醬汁😋 醬汁甜甜辣辣咁好開胃😗 我哋仲配咗薯條 佢哋呢一款係行平時好少見好幼身嘅流派 落咗好多香料 所以好夠味🤓-🍮Saffron-infused Kheer with mixed nuts 🍮藏紅花風味米布甸 +$38甜品我哋揀咗呢個特色嘅米布甸 佢用咗藏紅花調味 所以食落有淡淡嘅香料味 仲有啲開心果碎喺面😙 米布甸食落口粒粒分明 有少少黏性 甜甜地有啲似煉奶嘅感覺😘-🍲Daily Soup 是日餐湯餐湯係南瓜湯 飲得出用南瓜蓉打成嘅纖維感 夠晒足料-📍The Jungle (佐敦)佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
🌳隱世森林系小店尼泊爾菜🌳
🐣Egg Roll with Fries
🐣蛋卷加薯條 +$18

🍮藏紅花風味米布甸 +$38

🍲Daily Soup 是日餐湯
餐湯係南瓜湯 飲得出用南瓜蓉打成嘅纖維感 夠晒足料

📍The Jungle (佐敦)
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖
佐敦特色尼泊爾餐廳😳🥟我第一次食尼泊爾菜💗!今日去咗佐敦廟街一間cozy嘅尼泊爾餐廳食飯,呢度嘅裝修佈置好有心機好有feel,地方細細但都坐得舒服☺️ 我揀咗一堆富有尼泊爾特色嘅嘢食🫶🏻🥙 PANIPURI 香料酱酥炸球 ($68)呢個酥炸球係一薄脆球,裏面裝住一啲香料、薯蓉等,仲可以加埋個酸酸哋好開胃嘅汁😋 口感豐富,幾特別!🥟 MOMO尼泊爾餃子($88)我係為咗呢個餃子而嚟!餃子可以揀蒸或煎,我哋揀咗蒸,但原來係可以一半半!下次嚟要食晒兩種😙 餃子超大隻,而且肉汁豐富又好香😋🍝 PENNE ARRABIATA 香辣茄醬長通粉($118)茄醬香濃加上有少少麻辣,長通粉軟硬適中、好掛汁🤤🥓 FAJITAS'S墨西哥燒肉 - GRILLED BEEF 烤牛肉 ($178)呢個墨西哥燒肉有齊食材可以自己包成Taco🇲🇽 有炒洋蔥、三色椒、軟墨西哥粟米薄餅、番茄莎莎醬、牛油果醬、酸奶油,可以按自己喜好加入適合份量😋 牛肉仲要好香好juicy好好味🤤!🌮 “THE JUNGLE” TACOS墨西哥卷 - CAJUN CHICKEN 美國西南風味雞 ($128)我哋仲另外叫咗個雞肉墨西哥卷🌮,一
佐敦特色尼泊爾餐廳😳🥟

🥙 PANIPURI 香料酱酥炸球 ($68)

🥟 MOMO尼泊爾餃子($88)

茄醬香濃加上有少少麻辣,長通粉軟硬適中、好掛汁🤤

我哋仲另外叫咗個雞肉墨西哥卷🌮,一樣有咁多食材,充滿墨西哥風味,好香😋

Cocktail 🍹 WELCOME TO THE JUNGLE ($90)
RUM, DARK RUN, ABSINTH, FRESH LIME, PASSIONFRUIT, GRAPEFRUIT

Mocktail 🍍 Tropical Smoothie ($80)
Fresh Pineapple, Mango, Passionfruit, Vanilla Ice Cream.

📍 The Jungle
2024-09-01 936 views
價錢相宜,食物質素高高高!暫時食每一樣嘢都覺得高質!推介momo必食、Daily Pizza都好有驚喜肉眼牛扒配薯條都好正!覺得佢嘅薯條正過Five Guys😙😙下次會試埋佢嘅smoothie😝店員服務態度好,座位舒適,配埋柔和音樂,會覺得冇哂煩惱,簡簡單單一個下午,重點係坐2-3個鐘都唔會趕你走(當然都係因為佢啲嘢食都要等返半個鐘🤣🤣🤣🤣)係一間執咗會覺得好可惜嘅餐廳!大家要多多支持~
價錢相宜,食物質素高高高!
暫時食每一樣嘢都覺得高質!
推介momo必食、Daily Pizza都好有驚喜
下次會試埋佢嘅smoothie😝
係一間執咗會覺得好可惜嘅餐廳!
大家要多多支持~
  • Thai Chicken Pizza
2024-08-25 1228 views
佐敦呢間尼泊爾賽有好好食嘅Momo😆午餐一個價錢($98)已經有前菜、主菜同飲品~ 尼泊爾餃子可以揀一半蒸一半炸,可以選擇雞肉、豬肉或者Paneer印度奶酪餡料,我哋就揀咗雞肉餡,餡料份量爆棚,而且充滿肉汁,埋佢哋嘅醬汁真係充滿異國風情🔥另外仲可以試埋佢哋新出嘅菜式,包括有素食嘅蛋捲(+$18)同埋清淡口味嘅豬肉湯麵,鍾意食肉嘅話仲可以食埋肉眼扒(+$48)添,份量都唔細,質素同扒房都有得揮🫡
衝住食評嘅其中一篇"爆汁煎餃子"而黎見到"爆汁"呢個字真係忍唔住突登黎到食完之後真心有d失望因為根本一啲汁都冇均真啲講句其實唔難食,佢調味都做得幾好我會形容味道中上 揀咗halfhalf豬肉尼泊爾餃子 ($88) (7/10)蒸既話感覺似係冇水嘅小籠包煎就似炸餃子汁就無,但沾佢d 醬食都ok特別既如果唔係同爆汁想像分別咁大,我諗應該可以比高分d另外果碟小食($68)有d 太辣 (6/10)我本身唔係好食得辣撇除佢辣味道有d 似墨西哥nachos我諗都ok好送酒另外佢d 野飲個樣好似幾吸引但今日冇試到覺得經過開如果同朋友想搵地方飲嘢又唔駛等位的話先會再考慮不過環境有少少迫坐得唔算好舒服加上今日天氣好熱,入到去冷氣又唔夠著住背心都一路食嘢一路出汗雖然裝修幾靚但都冇心情欣賞ps要加一收費
衝住食評嘅其中一篇"爆汁煎餃子"而黎
見到"爆汁"呢個字真係忍唔住

突登黎到
食完之後真心有d失望

因為根本一啲汁都冇

均真啲講句
其實唔難食,佢調味都做得幾好
我會形容味道中上
蒸既話感覺似係冇水嘅小籠包
煎就似炸餃子
汁就無,但沾佢d 醬食都ok特別既
如果唔係同爆汁想像分別咁大,我諗應該可以比高分d

另外果碟小食($68)有d 太辣 (6/10)
我本身唔係好食得辣

但今日冇試到
覺得經過開如果同朋友想搵地方飲嘢又唔駛等位的話先會再考慮
不過環境有少少迫
坐得唔算好舒服
加上今日天氣好熱,入到去冷氣又唔夠
著住背心都一路食嘢一路出汗
雖然裝修幾靚但都冇心情欣賞

ps要加一收費

momo  (half  half)
2024-08-07
$90 (Tea)