今次我哋去咗銅鑼灣<The Musicbox Grill House & Bar  > 🤩🤩  ,位置就係銅鑼灣廣場二期隔離嘅 The L Square,  ,地點喺銅鑼灣嘅中心,但係餐廳一入到去非常有氣氛 ,好似即時去咗尖沙咀同埋中環嘅酒吧街一樣🥂  , 餐廳有氣氛之餘裝修亦都非常用心 , 牆內有一個打碟嘅位 , DJ週不時都會過去露返兩手🤗🤗🤗 , 餐廳裝修係就舊色嘅美式餐廳風格😍😍 , 當中有唔少嘅公仔同埋擺設都非常適合攞嚟打卡😍 , 今次我哋試咗Chef ‘s Tasting menu , 另外仲叫咗小食同埋意大利粉 , 價錢唔貴之餘 , 味道亦都係銅鑼灣西餐嘅上級水準, 可以話係銅鑼灣臥虎藏龍嘅西餐廳 , 非常有驚喜  !!🤤🤤首先要講下我哋今次食嘅套餐Chef ‘s Tasting menu $368🫡凱撒沙律🥗🍞🥓前菜嘅沙律菜新鮮爽脆 , 配搭脆脆嘅煙肉碎同埋麵包粒 , 再加埋大量嘅parliamson cheese🧀 , 配合埋一齊 , 淨係前菜嘅沙律都已經有驚喜 , 未食過咁好食嘅沙律😆新英倫週打蜆湯😆😆濃稠的湯充滿牛奶和忌廉的香味,口感細膩 , 配上

凱撒沙律🥗🍞🥓

新英倫週打蜆湯😆😆
濃稠的湯充滿牛奶和忌廉的香味,口感細膩 , 配上蜆肉、薯仔及洋蔥配料🧅🥔,口感豐富,鮮味十足, 配搭嘅蒜蓉包鋪滿芝士然後再焗 , 配合週打蜆湯 , 令到味道更上一層樓🤭

鮑魚海鮮拼盤 (蒜蓉牛油汁)🦐🦑
海鮮拼盤雖然份量唔多 , 但係每一樣味道都非常精緻 , 種類亦都非常多😲   , 當中嘅鮑魚絕對係主角 , 鮑魚配搭蒜蓉牛油汁意想不到咁夾 , 鮑魚煙韌鮮甜 , 配搭濃味嘅醬汁,非常惹味 , 拼盤裏面仲有蜆肉 , 青口 , 同埋墨魚仔🦑 , 每一種配搭蒜蓉牛油汁都非常之出色🧈

120 穀飼阿根廷安格斯肉眼扒 (8安士)🥩🐃主菜嘅牛扒絕對係今日嘅主角💯 , 我哋揀咗五成熟 , 牛扒非常軟嫩  , 肉質非常有油脂感 ,
表面亦都煎得非常焦香😻 , 肉質嘅嫩滑程度係放把刀上去拉一拉就已經切到 🙀, 但係食落口並唔會非常油膩 , 而且仲非常有肉味🥩 , 呢個價錢嘅set menu 竟然有呢個質素 , 非常滿足 !!!🔥
黑松露意大利雲吞🥟煙靭雲吞皮掛滿濃郁的黑松露忌廉汁,入面有牛肝菌🍄‍🟫,口感非常有質感🙈
法式焦糖燉蛋🍮上面嘅焦糖燒得非常香脆 , 而且燉蛋非常香滑 , 有濃鬱嘅蛋香同埋雲呢拿味, 而且份量亦都十足  , 絕對唔會食唔夠喉🤤
單點 : 克里奧爾炸蠔 $ 118🦪
蠔味道非常鮮甜 ,而且炸得非常香口😏 , 配合秘製醬汁帶少少微辣 , 係非常好食嘅炸物 , 食到停唔到口 !

阿根廷紅蝦意大利粉 $198🦐🦐🦐🦐意粉 一上碟嘅時候真係嚇親 , 大大隻嘅阿根廷紅蝦竟然有四隻咁多 ! 大蝦肉質軟嫩, 蝦頭嘅蝦膏超級鮮甜😋 , 味道濃鬱 , 而且意大利粉亦都非常掛汁 , 每一啖都食得出紅蝦先有嘅獨有香味 !!🤗
餐廳有打歌的地方,晚上來吃,超有氣氛,裝修也以音樂為主題,到處也掛滿黑膠碟等!凱撒沙律配風乾車打芝士粒的生菜清脆,加上芝士及炸香的煙肉粒,很美味!新英倫周打海鮮湯的海鮮超足料,每匙羹拿起也滿載了海鮮,有小龍蝦、蟹肉、魷魚、蜆肉等,超滿足!鮑魚海鮮拼盤有鮑魚、青口、大蜆、八爪魚、大蝦、德國腸、薯仔及粟米,材料十足豐富,鮑魚超大隻,底下的牛油蒜蓉更是十分惹味!澳洲肉眼牛扒8安士也很重份量,肉扒的肉汁豐盈,肉質腍軟,牛肉味香濃!新鮮黑松露意大利雲吞也很美味,一碟4粒剛剛好,黑松露味濃郁美味!法式焦糖燉蛋,蛋香味很突出,質感幼滑,頂上的焦糖很脆香,為餐點劃上完美的句號!

2024-08-03 281 views
今次應該係第四次去。叫左個2人 set,第一樣野應該係上湯,但係我食完個牛扒個湯都未到,同職員講,先發現原來湯係未上既。另外叫左個fish and chip, 食完成餐都冇黎到,後尾check番單發現根本連落都冇落單。職員有d失手。食物味道係好好既,牛油蜆,意粉同埋個牛扒都好好食
2024-08-02
$464 (Dinner)
  • 香蒜牛油煮蜆
  • 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
2024-07-30 446 views
好耐無去銅鑼灣找野食。近排多數係灣仔覓食。因老婆想去銅鑼灣做美容按摩。所以今晚好理所當然在銅鑼灣找吃。當我們習慣地行過舊街時,見到一間新開專食牛扒餐廳。牛扒是至愛美食。必然之選。阿根廷穀飼安格斯肉眼牛扒。不知點鮮係香港就好想食安格斯肉眼牛扒可能太掛念的原因。係餐廳內所叫的安格斯肉眼牛扒。價錢真不算太貴。貨真貨實之餘。品質保證。入口即溶。牛味香濃。係口腔內遲遲不散。有如飲了一杯味厚回甘的陳年普洱。那種牛肉散發出來的高級牛香。普通的安格斯難以匹敵。穀飼安格斯肉眼首選。海鮮意大利粉。本身醬汁係意大利粉上掛汁已特別出眾的味道!加埋新鮮的鮮蝦。帶子。青口種種配搭更是雙得益章。令到味蕾更加豐滿!

2024-06-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-07-30 434 views
The Musicbox Grill House & Bar 🍖🎶銅鑼灣嘅The Musicbox Grill House & Bar,係一間有音樂表演既西餐廳,氣氛一流🎵🍷Deep Fried Lady's Finger (Okra) 🫛前菜點咗炸秋葵,好香口,配埋特製嘅蘸醬,味道好出色!食唔捨得停口😋Meat Lover's Pizza🍖肉食控嘅天堂,,成個pizza 都係肉,包括牛肉,火腿,同埋滿滿嘅芝士Surf & Turf (Medium Rare) 🥩🦐主菜係Surf & Turf,牛扒4成熟,煮到剛剛好嘅Medium Rare,肉質嫩滑多汁,海蝦新鮮彈牙星期五晚嚟,全場都坐滿人,如果想嚟嘅朋友仔就記得提早預約啦✨

Meat Lover's Pizza🍖

Surf & Turf (Medium Rare) 🥩🦐

2024-06-21
$330 (Dinner)
🎧ྀི The Musicbox Grill House & Bar駱克道459-461號The L. Square 8樓入門口已經籠罩住好開心嘅氣氛, 返工後同一班朋友聚下. 聽住一首首經典又懷舊嘅金曲, 00後表示好enjoy! 🎶入夜之後氣氛更加熱鬧, DJ打碟, 老闆又好熱情咁樣上前同我哋傾偈.𓌉◯𓇋 Dinner set for two $738 - Old Bay Sweet Corn Chowder 老海灣粟米周打湯忌廉香滑, 湯味濃郁, 咬到一塊塊蘑菇, 足料有口感, 飲到停唔到口. 旁邊嘅香蒜烘麵包, 牛油香氣十足, 點埋湯食一流. - Garlic Butter Clams 香蒜牛油煮蜆蜆肉鮮甜, 非常乾淨無食到沙. 大大碟毫不吝嗇, 決定下次嚟都要再食. - Tequila Lime Cream Salmon 煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁三文魚煎起好香, 油脂足夠 完全唔會嚡口, 醬汁酸酸甜甜都幾得意. 伴碟有沙律菜、薯仔. - Australian Grass Fed Beef Ribeye 草飼澳洲肉限牛扒揀咗五成熟,

駱克道459-461號The L. Square 8樓

香蒜牛油煮蜆

- Tequila Lime Cream Salmon
煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁

草飼澳洲肉限牛扒
揀咗五成熟, 牛肉入味, 唔會好韌好多筋. 兩款醬汁選擇, 法式蜜醬汁、芥末, 建議可以加少少鹽提味. 伴碟嘅大啡菇大粒多汁, 仲有蕃茄仔、薯角.

- Cheesecake 芝士蛋糕
- Creme Brulee 焦糖燉蛋

𓌉◯𓇋 Lobster Thermidor 芝士焗龍蝦
Special offer!!! 二人餐送半隻大龍蝦
蝦肉飽滿, 肉質 口感甜嫩.

𓌉◯𓇋 Truffle Mushroom Ravioli
黑松露意大利雲吞 $138
醬身比較濃厚, 好香嘅黑松露味, 加埋啲蘑菇仔味道鮮甜. 如果雲吞皮略為薄少少就更加好了.

𓌉◯𓇋 Triple Chocolate Fudge Cake $98
食咗兩款set嘅甜品都未多喉, 仲想試埋佢最後一款, 果然有驚喜. 超濃嘅朱古力, 但又唔會好甜, 口感幼滑.

𐃯 Taylors Shiraz $96
食牛扒點少得紅酒. 由於牛扒脂肪分配平均, 配合嚟杯酒體唔太重嘅就啱啱好, 同牛肉溢出嘅油脂契合口感好滑.

𐃯 Blueberry Mojito $88

𐃯 Fruity Blossom $68
有mocktail選擇, 啱晒第二日要返工嘅我. 士多啤梨同橙嘅配搭好清新, 水果甜味好易入口.

approx. $330/ppl

食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
Garlic Butter Clams 香蒜牛油煮蜆
Creme Brulee 焦糖燉蛋 ;Cheesecake 芝士蛋糕
Lobster Thermidor 芝士焗龍蝦
Truffle Mushroom Ravioli 黑松露意大利雲吞
Triple Chocolate Fudge Cake
2024-07-26 343 views
The Musicbox Grill House & Bar🌟 音樂做主題嘅扒房 型格有特色凡惠顧二人套餐送龍蝦半隻,四人套餐送龍蝦全隻!☆║.............║☆Dinner set for 2 $738‼️ 老海灣粟米周打湯✅ 主要係海鮮味為主 淡忌廉佔嘅比例剛剛好 就算飲曬成碗都唔會滯‼️ 香蒜牛油煮蜆✅ 蜆肉份量多 大隻 鮮甜 無沙 cp值高夠抵食😍✅ 附送嘅蒜蓉包沾上底嘅湯汁 更加享受到牛油蒜香味 亦帶出兩種唔同嘅口感‼️ 烤蒙古豬扒 10安士✅ 附上兩款唔同口味嘅醬汁 任君選擇✅ 第一次嘗試甜口嘅烤豬扒 覺得好驚喜 豬肉肥瘦比例完美 想嘗試唔同嘅味道組合嘅時候就可以沾上旁邊嘅兩款醬汁 酸酸甜甜好match 降低左個油膩感‼️ 草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)✅ 牛扒軟嫩多汁 肉質鮮美 唔洗額外灑鹽就已經好能夠品嚐到肉本身嘅味道 賣相亦十分用心‼️ 精選蛋糕: 芝士蛋糕 焦糖燉蛋✅ 芝士蛋糕甜度適中 唔會膩口 燉蛋蛋香味濃 口感順滑 配上厚薄適中嘅焦糖面 係用心之作📍 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓☎️ 電話號碼 23386908📷 Canon

🌟 音樂做主題嘅扒房 型格有特色
凡惠顧二人套餐送龍蝦半隻,四人套餐送龍蝦全隻!

☆║.............║☆

Dinner set for 2 $738

‼️ 老海灣粟米周打湯

‼️ 香蒜牛油煮蜆

✅ 蜆肉份量多 大隻 鮮甜 無沙 cp值高夠抵食😍

‼️ 烤蒙古豬扒 10安士

✅ 附上兩款唔同口味嘅醬汁 任君選擇

‼️ 草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)

‼️ 精選蛋糕: 芝士蛋糕 焦糖燉蛋

☎️ 電話號碼 23386908

📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
最近想食牛扒同埋burger,有朋友介紹咗喺銅鑼灣有間餐廳樣樣嘢都好好食,而且裝修都幾有特色,於是就去試下。6 course chef's tasting menu $368包括有📌凱撒沙律🥗新鮮嘅沙律菜配上滿滿嘅芝士粉🧀,仲有燒香咗嘅煙肉粒,夠曬健康📌新英倫周打蜆湯配上一片蒜蓉包,蜆肉鮮甜,而且質地滑口,好飲📌蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤非常有驚喜,一上枱好香,令食您大開。鮑魚同鮮蝦彈牙 青口同蜆多肉新鮮有淡淡海水味 八爪魚鮮嫩 📌120穀飼阿根廷安格斯牛扒 (8安士)牛扒高質,店長推薦medium rare剛好,肉汁多。牛扒無筋容易切。碳燒烤味突出,跟燒汁同另一個帶有鮮味嘅醬就將口感同味道層次提升,以及更豐富,大愛♥️♥️♥️📌黑松露意大利雲吞黑松露控大愛,估唔到有四粒雲吞咁多,一粒一口剛剛好,可以食得斯文啲😆📌法式焦糖燉蛋係我咁耐以嚟食過最好食嘅燉蛋,面層焦糖脆口,配上香濃嘅蛋味,甜度啱啱好,以及豐富嘅texture,好滿足♥️♥️♥️P.S. 餐廳店員refill水好勤力。最特別係甜甜既士多啤梨🍓🍓🍓味水!!薄荷水、檸檬水飲得多,呢個真係第一次見、第一次試,一開始以為自己飲錯,😱😱😱 WHAT!!

包括有
📌凱撒沙律🥗

📌新英倫周打蜆湯
配上一片蒜蓉包,蜆肉鮮甜,而且質地滑口,好飲

📌蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤

📌120穀飼阿根廷安格斯牛扒 (8安士)

📌黑松露意大利雲吞

📌法式焦糖燉蛋

P.S. 餐廳店員refill水好勤力。最特別係甜甜既士多啤梨🍓🍓🍓味水!!薄荷水、檸檬水飲得多,呢個真係第一次見、第一次試,一開始以為自己飲錯,😱😱😱 WHAT!!!點解水有生果味!!!!直至朋友提醒水裡面有士多啤梨🍓🍓🍓先發現原來係佢😆😆😆

5 course brunch menu $168
除咗有同上嘅📌凱撒沙律、好足料同大有幾粒通粉嘅📌意大利雜菜湯、📌法式焦糖燉蛋

📌軟殼蟹漢堡
🦀好脆,搭配牛油烤過嘅麵包,鬆軟又香,裡面係加左Mustard,所以食起黎少少辣又開胃。薯條係厚切,仲好有薯味,熱辣辣+脆邊,點茄汁好正🤗

仲包兩杯餐飲📌凍檸茶同📌凍咖啡

📌龍蝦湯🦞 $98
試完兩款咁出色嘅湯,當然想再upgrade試下龍蝦湯high class下,果然好多龍蝦肉同埋好濃嘅龍蝦味,飲到飄飄然😆

配上呢一度嘅環境裝修同氣氛,好chill好享受🤗🤗🤗

📍The Musicbox Grill House & Bar

#TheMusicboxGrill
#bar
#銅鑼灣
#高質
#士多啤梨味水
#特色餐廳
#情調餐廳

2024-07-22 442 views
呢間嘅肉眼扒同埋黃油雞都好好食,啱晒我呢個食肉獸😝😝😝🤩草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋肉質鮮嫩多汁。牛扒經過草飼飼料的餵養,味道更為豐富。它搭配著烤薯和兩顆煎蛋,蛋黃微微流出,增添了菜餚的豐富口感。這道菜的烤薯外酥內軟,帶有微妙的烤焦香氣,與牛扒的鮮嫩口感形成了完美的搭配😝😝🤩68°C慢煮的黃油雞(半隻)經過68°C的慢煮處理,保持了雞肉的嫩滑口感。雞肉本身帶有濃郁的香氣,搭配鮮蝦和莎莎醬,增添了菜餚的鮮味和層次感。粟米片的脆脆口感與雞肉的柔嫩搭配得天衣無縫,使整道菜更具風味😍😍🤩雞尾鮮蝦伴莎莎醬及粟米片每一隻鮮蝦都經過精心處理,保持了其原有的鮮味和彈性。莎莎醬的酸甜味與鮮蝦的鮮美相互輝映,給菜餚帶來了一種獨特的風味。粟米片的脆脆口感為整道菜增添了一種令人愉悅的食感👏👏🤩老海灣粟米周打湯濃郁香甜,粟米粒口感豐富👍🤩意大利雜菜湯以多種蔬菜為基礎,口感順滑,調味剛好🫶🫶🤩凍檸茶清涼解渴,清新宜人🥰🥰🤩Earl grey茶香氣迷人,入口順滑甜美🙌🙌
呢間嘅肉眼扒同埋黃油雞都好好食,啱晒我呢個食肉獸😝😝😝

🤩草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋

🤩68°C慢煮的黃油雞(半隻)

🤩雞尾鮮蝦伴莎莎醬及粟米片

🤩老海灣粟米周打湯
濃郁香甜,粟米粒口感豐富👍

🤩意大利雜菜湯
以多種蔬菜為基礎,口感順滑,調味剛好🫶🫶

🤩凍檸茶
清涼解渴,清新宜人🥰🥰

🤩Earl grey
茶香氣迷人,入口順滑甜美🙌🙌
2024-07-21 298 views
⭐️All day breakfast 全日早餐⭐️香草大肉腸肉汁豐富。帶子鮮甜香口。芝士同大啡菇中間仲鋪滿左滿滿嘅蘑菇片,正👍煙肉片大大塊炸得非常香脆可口。⭐️Mongolian pork 蒙古豬扒配雙蛋⭐️豬肉味香濃, 肉質特別紮實彈牙,味味可口,超讚👍👍👍👍⭐️Soft shell crab burger 軟殼蟹漢堡⭐️大大隻軟殼蟹,Burger 嘅面層仲鋪咗滿滿嘅蟹肉🤤🤤🤤,而底層嘅醬汁係辣辣哋嘅芥末青瓜蛋黃醬,所以食起嚟有一點點辣😋

⭐️All day breakfast 全日早餐⭐️

⭐️Mongolian pork 蒙古豬扒配雙蛋⭐️
豬肉味香濃, 肉質特別紮實彈牙,味味可口,超讚👍👍👍👍

2024-07-20 394 views
位於銅鑼灣駱克道的「The Musicbox Grill House & Bar」,係一間以音樂元素為主題的酒吧西餐廳🍴店內裝修型格有特色晚市時段設有6道菜晚餐或二人套餐凱撒沙律新鮮爽脆的羅馬生菜,拌勻適量凱撒沙律醬、煙肉碎及麵包粒,清新開胃意大利雜菜湯入口清甜的意大利雜菜湯,當中有唔少西芹、粟米芯及雜菜等等,健康美味!伴碟仲有烤得香脆的蒜蓉包鮑魚海鮮拼盤可以選擇蒜蓉牛油或卡真口味,我就揀咗卡真口味。鮑魚、蜆肉、青口、鮮蝦及辣肉腸等等每款海鮮都沾滿卡真汁,微辣惹味120日穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒8安士重的安格斯肉眼牛扒,來自阿根廷的120日穀飼牛🐮烤至七成熟剛剛好,肉質軟嫩,牛味濃郁黑松露意大利雲吞意大利雲吞外皮滑溜,當中包住肉碎及芝士等餡料,芝味香濃。每粒雲吞都被黑松露忌廉汁包裹着,大滿足呀酸辣海鮮意大利粉意粉口感軟硬適中,加入咗酸辣汁、忌廉及紅椒粒等等一齊烹調,色香味俱全,酸酸辣辣,好滋味!海鮮有帶子、鮮蝦、魷魚及蜆肉,每款都有兩件,鮮甜味美,而且吸收晒醬汁嘅精華法式焦糖燉蛋即叫即燒的焦糖燉蛋,表層焦糖香脆甜美,底層的燉蛋口感軟滑,甜而不膩,充滿蛋香

晚市時段設有6道菜晚餐或二人套餐

凱撒沙律

意大利雜菜湯

鮑魚海鮮拼盤

120日穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒

黑松露意大利雲吞

酸辣海鮮意大利粉

法式焦糖燉蛋

$300 (Dinner)
The Musicbox House🎵🎶 Lets Chilll🎊🥂🍽🍾✨..銅鑼灣一間以音樂作主題既美式餐廳🍽,主打美國南部地道菜式、海鮮 & 燒烤,好有氣氛呢!環境寬敞,場內設有打碟機及專業音響設備,亦播住美式輕音樂,感覺輕鬆又放鬆。【6 Course Chef's Tasting Menu🍽】 $368 p.p.🔸Caesar Salad凱撒沙律 (沙律菜新鮮爽脆 有bacon)🔸New England Clam Chowder 新英倫周打蜆湯 (濃郁滿滿薯蓉 & 蜆肉)🔸Abalone Seafood Boil (Garlic Butter)鮑魚海鮮拼盤(蒜蓉牛油)喜歡嚐辣可試試卡真,更惹味。🔸120 Days Argentinian Grain Fed Ribeye(8oz)120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)medium肉質軟腍,有肉香又粉嫩。🔸Truffle Mushroom Tortellini黑松露意大利雲吞 (松露醬香令雲吞更誘人)🔸Creme Brulee法式焦糖燉蛋 (超級香滑蠻有忌廉蛋香💛)Upgrade: Cocktail +$68 🔸Pina Cola

🔸Caesar Salad
凱撒沙律 (沙律菜新鮮爽脆 有bacon)

🔸New England Clam Chowder
新英倫周打蜆湯 (濃郁滿滿薯蓉 & 蜆肉)

鮑魚海鮮拼盤(蒜蓉牛油)
喜歡嚐辣可試試卡真,更惹味。

120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
medium肉質軟腍,有肉香又粉嫩。

🔸Truffle Mushroom Tortellini
黑松露意大利雲吞 (松露醬香令雲吞更誘人)

🔸Creme Brulee
法式焦糖燉蛋 (超級香滑蠻有忌廉蛋香💛)

Upgrade: Cocktail +$68
🔸Pina Colada🍹
(rum, Malibu, coco milk, milk, pineapple juice)
酸甜開胃又帶有酒味,好岩vibes 喔!

🔸Seafood Lover $198
龍蝦汁海鮮意大利粉

用上數款海鮮:scallops, prawns, clams, calamari, 加上龍蝦汁味道帶鮮甜🧡,滿足矣~
×××[The Musicbox Grill House & Bar]×××
©銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓
同朋友慶祝生日, 佢喜歡聽歌, 我就揀左呢間以音樂做主題的西餐廳食晚飯慶祝.呢度裝潢很富有音樂色彩感覺, 一入到門口, 已見到有部打碟機和音響器材, 又可以打碟, 好似Disco捽碟咁, 現場播放輕快的歌曲, 令心情放鬆~*Dinner set for 2 (限時優惠送半隻龍蝦)*凱撒沙律配風乾車打芝士粒, 沙律菜新鮮很開胃*老海灣粟米周打湯,  粟米周打湯好creamy, 配上香脆一小塊蒜蓉法包送口*香蒜牛油煮蜆一黎到見到, 份量真係好多, 蜆肉好鮮肥美, 滑得黎又有咬口, 加埋很香蒜味的湯汁一齊食, 好味~跟餐送半隻龍蝦, 龍蝦多膏,肉質彈牙爽甜, 芝士味香濃, 一定要食~*草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)手掌大的肉眼牛扒表面煎得很香, 食落牛味濃多肉汁,十分juicy, 讚~ *煎三文魚配酸辣濃舌蘭忌廉汁厚身的三文魚魚皮煎至香脆可口, 好有魚味,加埋個酸辣忌廉汁,味道很有層次*甜品兩款:芝士蛋糕、法式焦糖布甸燉蛋芝士蛋糕芝士味香濃滑口~最頂層有香濃和色澤金黃的焦糖, 布甸燉蛋質感綿滑, 蛋味清香~今晚都好多人黎食飯, 差不多full house, 朋友都好滿意和享受這餐美味又豐富的晚

*Dinner set for 2 (限時優惠送半隻龍蝦)

*凱撒沙律配風乾車打芝士粒, 沙律菜新鮮很開胃
*香蒜牛油煮蜆

*草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)

*煎三文魚配酸辣濃舌蘭忌廉汁

*甜品兩款:芝士蛋糕、法式焦糖布甸燉蛋

芝士蛋糕芝士味香濃滑口~
今晚都好多人黎食飯, 差不多full house, 朋友都好滿意和享受這餐美味又豐富的晚餐, 仲有歌聽, 佢話好幸福喎, 哈哈哈!
2024-07-08
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 草飼澳洲肉眼牛扒
2024-07-15 254 views
想搵個坐得舒服,可以CHILL下又有80/90年代嘅外語金曲聽,可以黎呢度。有個DJ打碟位,加上燈光及牆上特色海報佈置,電視不停播放經典外語MTV,遇著熟悉嘅旋律,身體不期然都想跟住郁。除咗有Happy Hour,仲有個6道菜嘅Tasting Menu,由餐湯食到甜品,無咩主意想食咩嘅都係個唔錯嘅選擇。簡單地叫個凱撒沙律 ($88), 另加燒鷄胸 ($48),成客份量可作為輕怡版主菜都得呀。爽脆羅馬生菜配香脆煙肉片,淋上凱撒沙律醬汁,已經相當清新開胃。而加錢要嘅燒鷄胸,外面有層燒烤香味,肉質出奇地嫩滑,食到少少黑椒碎味。牛魔王友人點選草飼澳洲肉眼牛扒 ($298),以木板上菜,有薯仔及啡菇作配菜,另有燒汁及芥末籽醬點食。件肉眼牛扒有10安士,獨享絶對有餘。整件”披上”格仔燒紋,散發肉香。柯打五成熟,切開後入面仍見半紅色,肉汁緩緩流出,頗鬆軟又帶少少嚼口。加少少芥末醬食晒成件都唔覺膩。我就食燒鷄漢堡 ($128)作為今晚主菜,見到有薯條個好拍檔,不感意外吧?!炸物從來好難抗拒,未食主角,先食薯條。粗度係我歡喜嘅,熱脆滿滿。鏡頭又返返黎主角度,飽身係有烘香過,外脆內鬆軟; 半熱熔芝士舖係鷄

鏡頭又返返黎主角度,飽身係有烘香過,外脆內鬆軟; 半熱熔芝士舖係鷄肉上,仲有紫洋蔥,生菜及蕃茄,加多塊咸香脆煙肉,個醬係辣版他他醬,為呢個漢堡增加刺激度。
今餐除咗飽肚外,視覺及聽覺都相當滿足呀。
Type of Meal
Dinner
2024-07-14 219 views
今日跟閨蜜來到一家打卡神店Musicbox閨蜜說要坐得舒服一點搵到呢間CP值高價錢相宜的西餐廳我哋叫咗個二人餐這陣子還送了半隻龍蝦,好抵食!我哋都叫咗粟米周打湯和雜菜湯一試最大驚喜其實係旁邊那塊多士是我吃過最好吃的蒜蓉包跟餐湯很配搭小食是香蒜牛油煮蜆大量香口的蒜蓉和幼滑的牛油配搭蜆確實是一絕蜆肉新鮮亦很肥美。主菜叫咗個澳洲肉眼牛扒肉質嫩滑,熟度適中烤蒙古豬扒是店員推薦,他說味道很似叉燒,但是比較西式那種.確實賣相和味道也很不錯,咬下去啖啖肉汁,加上秘製醬汁又不會很韌,我們吃完也很推薦!
今日跟閨蜜來到一家打卡神店Musicbox
閨蜜說要坐得舒服一點
搵到呢間CP值高
價錢相宜的西餐廳
我哋叫咗個二人餐
這陣子還送了半隻龍蝦,好抵食!

我哋都叫咗粟米周打湯和雜菜湯一試
最大驚喜其實係旁邊那塊多士
是我吃過最好吃的蒜蓉包
跟餐湯很配搭

小食是香蒜牛油煮蜆
大量香口的蒜蓉和幼滑的牛油
配搭蜆確實是一絕
蜆肉新鮮亦很肥美。

主菜叫咗個澳洲肉眼牛扒
肉質嫩滑,熟度適中
烤蒙古豬扒是店員推薦,他說味道很似叉燒,但是比較西式那種.
  • 草飼澳洲肉眼牛扒