2024-11-12 0 views
平時黎開旺角行街多數飲開對面鴨仔嗰間,今次俾阿一檸檬茶隻鱷魚公仔吸引咗,決定試一試呢間得唔得。第一次是當然要叫返佢嘅招牌手打檸檬茶,個人不太喜歡飲品太甜,於是嗌咗微甜少冰,檸檬用嘅係香水檸檬,配上鴨屎香檸檬茶,甜到相信大部份香港人都能接受,冰度方面,啱啱飲嘅時候溫度非常解渴,一路行一路飲,直到飲完一刻味道都沒有變淡。下次會想試吓佢個西瓜特飲,而相對對面黃色嗰間檸檬茶,佢嘅茶味會比較濃,而且冰量可以按照自己個人喜好選擇。

招牌手打檸檬茶
招牌手打檸檬茶
2024-09-03 211 views
今時今日手打檸檬茶店開到成行成市,點樣揀返間好飲嘅? 認住呢隻鱷魚就可以,今日食完飯諗住買杯嘢飲嚟咗呢度飲檸檬茶嗌咗佢兩隻幾特別嘅茶飲而家買仲有隻鱷魚仔送,仲有餅同埋扇,贈品非常多😝😝點完之後店員即刻用強壯嘅手臂手打檸檬💪💪真材實料招牌苦瓜檸檬茶苦瓜經過處理後,苦味減輕,保留了其健康益處,特別適合想要清熱解毒的食客。檸檬的香氣和微酸的味道與苦瓜完美融合,讓整杯茶飲清爽可口,既解渴又有助於消化,特別適合炎熱的夏天。招牌鴨屎香檸檬茶鴨屎香檸檬以其獨特的香氣和濃郁的滋味而聞名,與檸檬的酸甜形成了絕妙的平衡。這道茶飲不僅香氣撲鼻,口感層次豐富

而家買仲有隻鱷魚仔送,仲有餅同埋扇,贈品非常多😝😝

點完之後店員即刻用強壯嘅手臂手打檸檬💪💪真材實料

招牌苦瓜檸檬茶

招牌鴨屎香檸檬茶

店名:啊一檸檬茶地點:旺角豉油街菜式:茶飲餐牌:新品專區系列、手打香水檸檬茶、霸王桶系列、熱飲系列、鮮果檸檬島、輕乳茶、生椰乳、新奇檸檬島、厚乳奶茶,期間限定等等楊枝甘露 $35 加椰果$6楊枝甘露當然係椰奶加芒果同柚子肉,呢度仲有寒天晶球,我再加椰果,料都半杯,好豐富。飲落係適量椰奶加芒果甜香,仲有爽口口感。甜度無得揀,不過我等好多冰都融左先飲,完全唔覺甜。超大桶手打西瓜椰椰 $49超大桶手打西瓜椰椰好大杯,係有西瓜肉,香片茶,椰奶同凍凍jelly。飲落係清淡茶味帶啖啖椰奶香,最正係啖啖都有西瓜肉同凍凍滑滑jelly。我揀左少糖,甜度剛好。而家買任何兩杯茶飲,送嘉頓夾心全麥曲奇試食裝1份 (抺茶味同雙重朱古力味)。
店名:啊一檸檬茶
地點:旺角豉油街
菜式:茶飲

楊枝甘露 $35 加椰果$6
楊枝甘露,超大桶手打西瓜椰椰
超大桶手打西瓜椰椰 $49
2024-08-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$41 (Tea)
楊枝甘露,超大桶手打西瓜椰椰
旺角路上看到人手一只好可爱的小鳄鱼🐊龙哥说想要~找找在哪裡🧐?!原来是香港旺角“啊一柠檬茶”在做活动!-🌟西瓜柠檬茶大热天的!喝这杯解暑真爽!入口先是柠檬的清新酸爽,西瓜的甜美滑入喉中,与柠檬的酸形成美妙对比,仿佛置身夏日果园!另外記得拿🎁小扇子🪭大熱天真是貼心啊!-🌟手打柠檬绿茶新鲜饱满的香水柠檬🍋現場捶打出果汁和香气滿滿的五窨茉莉花茶冲泡,满口鲜香入口酸甜鲜活,茶香回甘,冲散燥热😉
旺角路上看到人手一只好可爱的小鳄鱼🐊
龙哥说想要~找找在哪裡🧐?!
原来是香港旺角“啊一柠檬茶”在做活动!
🌟西瓜柠檬茶
大热天的!喝这杯解暑真爽!
另外記得拿🎁小扇子🪭大熱天真是貼心啊!
🌟手打柠檬绿茶
新鲜饱满的香水柠檬🍋現場捶打出果汁
和香气滿滿的五窨茉莉花茶冲泡,满口鲜香
入口酸甜鲜活,茶香回甘,冲散燥热😉
2024-08-27 132 views
必試鴨屎香檸檬茶 🍋 🍋 手打鴨屎香檸檬茶皇牌TOP 1必試!入口微帶花果香,茶底甘香而不苦澀,配上新鮮檸檬,與茶香交融,感覺清爽,每口也交織著茶香與檸檬帶來既清新之中,大推🍍 阿菠蘿四季春檸檬茶夏天天氣又焗又熱,飲品內加入菠蘿元素,感覺大感清新!四季春清新優香搭配菠蘿果,甘甜爽口,口感十足,甜度雖固定,但甜度適中,消暑良品啊一檸檬茶(旺角店)📍九龍旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖
必試鴨屎香檸檬茶 🍋

🍋 手打鴨屎香檸檬茶

🍍 阿菠蘿四季春檸檬茶

啊一檸檬茶(旺角店)
📍九龍旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖

2024-08-25 170 views
旺角有好多間飲品鋪, 今日去左D間啊一檸檬茶, 叫左兩款:1.鴨屎香手打凍檸檬茶鴨屎香手打凍檸檬茶是一款充滿驚喜的夏日飲料。飲品的名字聽到都令人會心一笑,但實際上是由新鮮檸檬汁和鴨屎香調製而成,綿密順口,酸甜適中,回味無窮。在炎夏的夏天, 清爽飲品都能為你帶來心情上的舒暢。它不僅可以解渴,還能喚醒味蕾,為悶熱的夏日注入一抹清新。2. 椰乳楊枝金露椰乳楊枝金露是一道清新迷人的甜品。雪白的椰乳與嫩黃的楊枝果肉交織,形成了令人垂涎的視覺效果。飲用時,椰汁的香濃與楊枝的清甜完美融合,層次豐富,回味悠長。冰涼順滑的質地更是讓人陶醉其中。這道甜品不僅清爽怡人,還蘊含著熱帶水果的活力。無論是夏日消暑,還是悠閒小憩,它都能為你帶來絕妙的味蕾享受。
旺角有好多間飲品鋪, 今日去左D間啊一檸檬茶, 叫左兩款:

1.鴨屎香手打凍檸檬茶

2. 椰乳楊枝金露

2024-08-24 103 views
近排愛上鴨屎香檸檬茶,試過好多間手打檸檬茶茶店,我最鍾意就係呢間 【啊一手打檸檬茶】🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋全香港有八間分店受歡迎程度爆曬燈佢哋條配嘅鴨屎檸檬香味同酸度啱啱好,就算冇講少甜都可以接受,而且仲有得意嘅鱷魚仔送添芒果水果茶食到粒粒台灣芒果,茶底係香水檸檬,酸甜酸甜好開胃好適合夏天飲鮮橙檸檬茶冇諗過原來鮮橙配埋鴨屎香檸檬茶可以咁夾,香味一試難忘啊一檸檬茶旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖手打鴨屎香檸檬茶
全香港有八間分店受歡迎程度爆曬燈

芒果水果茶

鮮橙檸檬茶

冇諗過原來鮮橙配埋鴨屎香檸檬茶可以咁夾,香味一試難忘

啊一檸檬茶
旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖手打鴨屎香檸檬茶
2024-08-23 146 views
“廢水”店可算開到成行成市, 單單這條鼓油街就已經開了好幾間, 尤其最近興起的檸檬茶類別就最得大家歡心 😁 炎炎夏日喝一杯透心涼的檸檬茶感覺又真的爽 😌 這間店是主打檸檬茶, 但都有少量奶茶, 椰乳跟熱飲供大家選擇。污糟邋遢檸檬茶 $38單從名字是一定未能知道它是什麼 😆 其實是用茉莉花茶做茶底, 再加入桑葚, 菠蘿和青蘋果, 每喝一啖都能吃到一粒粒桑葚果肉, 材料甚多, 所以它是紫黑色的 ☺️水蜜桃檸檬茶 $36水蜜桃則用四季春做底, 雖然未試過喝這款茶, 但水蜜桃的果香加上茶香, 整杯飲品都非常清爽 🤗 對比污糟邋遢檸檬茶我更喜歡水蜜桃, 雖然飲品內有不少切碎的蜜桃果粒, 但與一大粒桑葚比較桑葚更有口感 😬整體兩杯飲品清爽解喝之餘, 味道都很好, 點了少糖少冰都做到效果, 另外會加送細細隻鱷魚公仔, 可以嘗試儲齊一套 🤪 可以喝檸檬茶又有公仔, 自然開心。

污糟邋遢檸檬茶 $38

水蜜桃檸檬茶 $36

2024-08-16
Type of Meal
Other
2024-08-22 81 views
手打檸檬茶今年在本港突然紅起🍋這間內地連鎖品牌的檸檬茶早已嚐過到處也有分店😆今天天氣實在太熱☀️經過發現小店又推出了一些新產品當然要試試啦😛✩‧₊士多啤梨檸檬茶(少甜少冰)士多啤梨味突出🍓檸檬和茶味相對較淡點了少甜,甜度剛剛好搭配宜人✩‧₊污糟邋遢檸檬茶(少甜少冰)單看名字能猜到裏面有什麼嗎?原來包含了菠蘿、桑葚和青蘋果💚以清香茉莉茶為茶底這杯比起士多啤梨相對較甜能吃到一粒粒桑葚果粒🫐🍇很清爽呢現在大部份飲品還推出了超大桶裝絕對是掃街之選🧊
手打檸檬茶今年在本港突然紅起🍋
這間內地連鎖品牌的檸檬茶早已嚐過
到處也有分店😆
今天天氣實在太熱☀️
經過發現小店又推出了一些新產品
當然要試試啦😛

✩‧₊士多啤梨檸檬茶(少甜少冰)

士多啤梨味突出🍓
檸檬和茶味相對較淡
點了少甜,甜度剛剛好
搭配宜人

✩‧₊污糟邋遢檸檬茶(少甜少冰)

單看名字能猜到裏面有什麼嗎?
原來包含了菠蘿、桑葚和青蘋果💚
以清香茉莉茶為茶底
這杯比起士多啤梨相對較甜
能吃到一粒粒桑葚果粒🫐🍇
很清爽呢

現在大部份飲品還推出了超大桶裝
絕對是掃街之選🧊
2024-08-21 120 views
夏日炎炎,去開旺角一定要黎呢間檸檬茶飲店,真係無得輸!今日喺旺角見到一間鋪頭有賣西瓜飲品,被吸引左,決定試下。每杯會送咗隻可愛嘅小鱷魚,打卡超啱!佢送左2隻粉紅色小鱷魚俾我同我朋友 😍 反晒白眼咁,好可愛呀 ,可以拎番屋企,佢仲有唔同款式。朋友叫咗蜜桃手打檸檬茶,我試咗一口,好清新。水蜜桃嘅甜味配上新鮮鴨屎香檸檬味,口感層次豐富,想飲多幾啖🤣我叫嘅手打西瓜椰椰飲品,西瓜汁同椰汁嘅組合真係驚喜。西瓜嘅甜同椰汁嘅細膩味道形成對比,十分解渴同消暑,仲有椰果粒係底 ,有咬口。飲品嘅甜度可以調整,如果唔太鐘意甜,可以試下半糖或三分糖。喺旺角逛街嘅時候,手提住飲品一邊行,特別喺炎熱嘅夏天,真係超正!

飲品嘅甜度可以調整,如果唔太鐘意甜,可以試下半糖或三分糖。

@theonelemontea_official 手打檸檬茶最近好hit, 旺角豉油街已經有好幾間🤣 點解小編會幫襯呢間?唔單止係因為見到好多鱷魚公仔,而且連外國人都幫襯,見佢買得咁開心,小編就買一杯試下🤣估吾到呢間選擇好豐富,完全令你選擇困難症。店員好好心,介紹小編試下期間限定。咁我就叫左杯蜜桃茉莉小青柑,少甜少冰。茉莉茶底好清爽,一啲都唔澀。蜜桃醬清香,不會死甜,加上淡淡嘅小青柑酸香味,層次感都好高,而且都食到啖啖果肉。啊一檸檬茶 (豉油街)旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖#旺角美食 #旺角飲品 #旺角 #啊一檸檬茶 #豉油街 #手打檸檬茶 #蜜桃茉莉小青柑 #鱷魚 #白眼 #可愛 #foodie #foodiehk #hkfoodie
@theonelemontea_official

啊一檸檬茶 (豉油街)
旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖

2024-08-17 63 views
熱辣辣天氣要飲啲爽口冰茶,啊一檸檬茶系個好選擇,行近少少已經聞到好香嘅檸檬香味。啊一檸檬茶店面超容易找到,旺角E2出口冇幾遠就到。唔哋有好多嘢飲選擇,仲有好多鱷魚公仔俾你打卡。夏天必飲西瓜檸檬茶,大大桶非常誇張!口感清新,西瓜味道突出,陣陣香味,加上檸檬茶爽口醒神,同西瓜好夾。另外都要飲手打蕃石榴檸檬茶,粉紅色好靚,清新淡雅。 呢個出面好少有得飲,蕃石榴果肉,酸甜可口,回甘不膩,茶味清爽。夏天解渴一流!

2024-08-16 64 views
好耐冇去旺角行街,最近天氣真係熱到一出街就出哂汗,見到旺角呢一間新開嘅一檸檬茶,門口排咗場場人龍去試吓超大桶黃皮冰茶$47廣東雞心黃皮果肉配合啊一四窖茉莉茶,在自然本位中交疊酸澀甘甜。生津解渴,縱享冰爽。超大桶啊菠蘿檸檬茶$49選用金鑽鳳梨,攜帶成熟熱情的香甜氣息,彌散開來,果肉細膩,飽滿脆嫩,汁水充盈,馥鬱香甜。融合了清香香水檸檬,每一口都能咀嚼到馥鬱香甜的鳳梨果肉,清爽過癮📍啊一檸檬茶旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖

超大桶黃皮冰茶$47

超大桶啊菠蘿檸檬茶$49

📍啊一檸檬茶
旺角豉油街36-42號榮高樓地下3號舖
TakeAway
📍“啊一檸檬茶”- 旺角今次食食食之旅黎到旺角😌呢排啲天氣唔系勁熱就落大雨,行出街幾分鐘就已經爆汗🥵近期檸檬茶真系超超超紅,條街差唔多個個都手拎住杯,所以今次試吓呢間多人排隊嘅😎🍴番石榴蜜桃檸檬茶(少冰走糖)💰HK$42✨推薦指數:9/10見到佢出咗呢款期間限定,又有齊👧🏻中意嘅番石榴同蜜桃🍑,就即刻嗌嚟試吓😍呢杯超足料,勁多番石榴同蜜桃肉,單靠水果唔洗加糖已經好夠甜,飲每一啖都食到番石榴籽同蜜桃肉,再有檸檬茶嘅甘香,好好飲😋🍴九制陳皮小青柑(少冰少糖)💰HK$38✨推薦指數:8/10九制陳皮就食得多,飲品又真係未試過😆見到咁特別就嗌嚟試吓😗飲落個味道幾特別,陳皮同青檸產生化學作用製造咗另一種新嘅味出嚟🤣所以唔系好單飲到陳皮同青檸本身嘅味,整體唔會太甜幾Fresh😂
📍“啊一檸檬茶”- 旺角

今次食食食之旅黎到旺角😌

🍴番石榴蜜桃檸檬茶(少冰走糖)
💰HK$42
✨推薦指數:9/10

🍴九制陳皮小青柑(少冰少糖)
💰HK$38
✨推薦指數:8/10

2024-08-16 37 views
天氣炎熱,出街流汗已成常態,每次帶唔夠水,就會去附近嘅手搖店嗌嘢飲解渴。行到啊一檸檬茶,諗住舖頭應該主打手打檸檬茶,但原來都有唔少其他選擇。手打西瓜檸檬茶清甜,消暑聖品,真材實料,食到西瓜肉,檸檬茶茶味唔算濃郁,主要係西瓜味為主,解渴好飲,清涼舒爽。楊枝甘露甜度適中,不會好重糖漿味,同樣真材實料,食到淡淡芒果肉,配埋楊枝粒,滋味十足。每杯嘢飲都送咗一隻鱷魚仔,好cute,店員送埋扇仔,非常適合喺冇冷氣嘅地方行街用。💕

手打西瓜檸檬茶

楊枝甘露