2024-08-21 162 views
夏日炎炎,去開旺角一定要黎呢間檸檬茶飲店,真係無得輸!今日喺旺角見到一間鋪頭有賣西瓜飲品,被吸引左,決定試下。每杯會送咗隻可愛嘅小鱷魚,打卡超啱!佢送左2隻粉紅色小鱷魚俾我同我朋友 😍 反晒白眼咁,好可愛呀 ,可以拎番屋企,佢仲有唔同款式。朋友叫咗蜜桃手打檸檬茶,我試咗一口,好清新。水蜜桃嘅甜味配上新鮮鴨屎香檸檬味,口感層次豐富,想飲多幾啖🤣我叫嘅手打西瓜椰椰飲品,西瓜汁同椰汁嘅組合真係驚喜。西瓜嘅甜同椰汁嘅細膩味道形成對比,十分解渴同消暑,仲有椰果粒係底 ,有咬口。飲品嘅甜度可以調整,如果唔太鐘意甜,可以試下半糖或三分糖。喺旺角逛街嘅時候,手提住飲品一邊行,特別喺炎熱嘅夏天,真係超正!

飲品嘅甜度可以調整,如果唔太鐘意甜,可以試下半糖或三分糖。