🥵排隊溫度已經好熱, 入到去冇分別因為同大堂黐住開放式.(食物非常普通, 室溫太熱除咗雪糕係覺得正常)#蛋糕大部分都係mousse全部室溫擺入口暖根本就唔想食同埋好唔衛生.#魚生櫃都唔夠凍, 刺身北寄貝擺室溫大不銹鋼兜咁夾畀你,好似兩餸飯咁. 連三文魚都冇味道# 凍海蝦正常.尤其是蟹腳,👎🏻 較為幼身, 最慘拆開見肉係黃色好梳唔完整乾咗水, 唔止一隻係咁生蠔:👎🏻 細隻得嚟好薄, 未發育冇肉食新鮮度真係唔食都冇損失.同價位佐敦A( 熱盤冇特別) 和牛牛舌, 同埋燒牛肉👏🏻係好食嘅但係樣貌普通. 咖哩是咖哩牛好食, 偏鹹. 手抓餅配埋好食夠香脆.( 總結係: 冇下次) 未試過buffet或餐廳啲刺身及冷盤食物都係暖.
🥵排隊溫度已經好熱,
入到去冇分別因為同大堂黐住開放式.
(食物非常普通, 室溫太熱除咗雪糕係覺得正常)
# 凍海蝦正常.
同價位佐敦A
中秋食乜好?近期食過性價比高嘅酒店自助午餐!有買一送一,全家一齊食真係好抵!星期日去full house,佢開埋扒房嗰邊啲枱俾人食自助餐,帶住小朋友坐扒房嗰邊比出邊大堂自助餐坐得仲舒服,仲送埋超大海景,簡直 💯!👍食過咁多間自助午餐,好少午餐都會有長腳蟹🦀同埋即開生蠔!生蠔新鮮好味!沙律🥗有成10種款式,都非常高質!熱食都有成17款咁多,烤牛肉烤羊架燒鰻魚牛舌牛尾都有!Movenpick 雪糕係任食!小朋友都有好多嘢食啱食,例如即叫即整嘅窩夫,好特別嘅芝士(紫紅色同綠色)等等。👎沙律bar嘅醬汁比較少,雪糕也不是獨,立包裝的,咖啡機沒有奶類咖啡選擇,如果這些都改善一下就會更好了!整體分數:🌟🌟🌟🌟Baby friendly: 👶👶👶👶👶📍 The Promenade餐廳 (紅磡)紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店大堂Wondering what to eat during Mid-Autumn Festival?Just tried an amazing hotel buffet recently with great value for money! They had a buy-on
中秋食乜好?

沙律🥗有成10種款式,都非常高質!
熱食都有成17款咁多,烤牛肉烤羊架燒鰻魚牛舌牛尾都有!
Movenpick 雪糕係任食!

整體分數:🌟🌟🌟🌟
Baby friendly: 👶👶👶👶👶

📍 The Promenade餐廳 (紅磡)
紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店大堂

Just tried an amazing hotel buffet recently with great value for money! They had a buy-one-get-one-free deal, perfect for a family feast! Went to Full House on a Sunday, where they set up the buffet tables in the steakhouse area. Sitting with the kids in the steakhouse was even more comfortable than in the lobby buffet area, plus the super large sea view was just 💯!

👍 Having been to so many buffet lunches, it's rare to find one with Alaskan King Crab 🦀 and freshly shucked oysters! The oysters were fresh and delicious! The salad bar 🥗 had about 10 different types, all very high quality! There were around 17 hot dishes, including roasted beef, lamb racks, grilled eel, ox tongue, and oxtail!

Movenpick ice cream was all-you-can-eat! There were plenty of options for the kids too, like made-to-order waffles and unique cheeses (purple and green)!

👎 The salad bar dressings were a bit scarce, and the ice cream was not in individual, pre-packaged servings. The coffee machine lacked non-dairy options. Some improvements in these areas would make the experience even better!

Overall rating: 🌟🌟🌟🌟
Baby friendly: 👶👶👶👶👶

📍 The Promenade Restaurant (Hung Hom)
Lobby, Kerry Hotel, 20 Hung Luen Road, Hung Hom, Kowloon

#foodie #foodiemum #hkfoodie #hkmum #foodtravelermumfoodie #hkfoodblogger #香港美食 #深圳一日遊 #深圳美食#深圳好去處

2024-09-10 3007 views
早餐buffet 水準好一般下,無嘢特別好食,無乜服務態度可言,已經無咩客,但無人擺位。然後個blueberry jam黑色嘅🤔諗左兩秒,都係放棄。以後唔會再食,本身book 左夜晚buffet 都即刻cancel
2024-09-10
Birthday
對住咁靚嘅維港食自助餐就已經好正、座位區仲要係高樓底就非常之心曠神怡呢個價位有新鮮開嘅美國生蠔、特別嘅有阿根廷紅蝦刺身,非常之肥美同新鮮新鮮嘅炸蝦🍤天婦羅配埋綠茶鹽、仲有即埸燒烤鰻魚肉質10分鮮味特級大骨肉眼牛肉十分之讚生熟程度剛剛好肉質又滑,而且多款醬汁甜品仲有11款Movenpick雪糕、選擇比出邊嘅自助餐款式多。榴槤嘅甜品仲要大大嚿榴槤放喺布甸上面好有誠意
2024-08-05
$330 (Lunch)
Dining Offer
  • 特級大骨肉眼牛肉
  • 綠茶鹽
  • 11款Movenpick雪糕
2024-08-08 4751 views
同朋友慶祝生日,book左呢度食buffet 食物選擇唔係太多,味道不錯既有鵝肝多士,同生蠔甜品仲有榴槤蓉配雪糕 榴槤蓉唔似加製品,真係似新鮮榴槤肉製咁預約時講低有生日朋友,就會送埋個小小生日日蛋糕.
同朋友慶祝生日,book左呢度食buffet
食物選擇唔係太多,味道不錯既
有鵝肝多士,同生蠔
甜品仲有榴槤蓉配雪糕
榴槤蓉唔似加製品,真係似新鮮榴槤肉製咁
預約時講低有生日朋友,就會送埋個小小生日日蛋糕.
2024-07-28
Type of Meal
Dinner
  • 生蠔
  • 鴨肝
2024-07-07 5265 views
估唔到平日中午黎食竟然有咁既人氣 😂差唔多Full house 一黎去左睇下有咩刺身食 竟然有阿根廷紅蝦 十分大隻 但正常 收貨八爪魚🐙都可以 每人一次比3隻生蠔 比較重鹹味海水味 食唔到蠔味 拎左一隻冇再拎拎左d松葉蟹同蝦 正正常常 取左一d 熟食 有燒菠蘿 玉子燒鰻魚 玉子超甜 食糖水咁 鰻魚好食熱辣辣 菠蘿夠甜燒到剛剛好 之後拎咗啲甜品食 種類都好多拎左 有出名嘅芒果拿破崙 不過今次整得唔夠脆榴槤撻 舊cream係榴槤蓉 加cream 都食到滿滿既榴槤味章魚小丸子 唔推介 只係食到粉漿 同食麵粉冇分別雪糕有12款 movenpick 簡左自己鍾意食嘅朱古力同試食藍莓芝士蛋糕同新出嘅椰子味 藍莓芝士蛋糕好食 椰子味有椰粒係入面 👍🏻👍🏻總結: 平食自助餐之選
估唔到平日中午黎食竟然有咁既人氣 😂

同試食藍莓芝士蛋糕同新出嘅椰子味
藍莓芝士蛋糕好食 椰子味有椰粒係入面 👍🏻👍🏻

總結: 平食自助餐之選

2024-06-11 4328 views
我特登download呢個openrice app黎寫,真係好失望,生日去食,刺身冇味,蟹冇味,其他野食一般,牛唔好食,海鮮唔新鮮,又細隻,甜品還好,真係好難食難食到要寫呢個食評,我仲要做左勁多research點估到咁難食啊。大家食之前留意下,真係搞唔掂 人生第一次寫食評。🙏🏿雖然環境衛生服務ok 正,但味道真係好難食接受唔到比咁多錢係呢個結果啊。

2024-05-14 8220 views
用餐日期:2024/05/03可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$224.4餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間適量距離 服務:服務員有禮服務態度非常好 收碟及時 食物及時refill沙律吧:有雜錦沙律菜+生菜 8款配料 8款已調好味的沙律 7款醬汁 4款火腿片 1款冷麵 沙律菜調好味的沙律都選擇不錯味道好 如配料多些選擇 有煙三文魚 黑醋醬/柚子醋更好 希望店方改善 芝士:有7款芝士 包括自助餐中較少見的1款紫紅色芝士 該紫紅色的芝士香濃味道好 如芝士都有放名牌 有提供羊奶芝士 更好 希望店方改善冰鎮海鮮:有6款(蝦 蟹腳 小龍蝦 藍青口 翡翠螺 青口)試了蟹腳 蟹腳外觀不錯但肉質偏乾而且偏咸味道一般 不推薦 生蠔:這家有提供生蠔 這是酒店自助午餐較少有提供的 也是服務加分的地方 試了3隻生蠔 生蠔新鮮尺寸中等味道鮮甜爽滑 推薦 刺身/壽司:有5款刺身(阿根廷紅蝦 赤貝 立魚 吞拿魚 三文魚)+4款壽司 試了阿根廷紅蝦 吞拿魚 三文魚 這家的刺身新鮮切得厚身 紅蝦很大隻而且1份是2大隻 是食物服務加分之處 如有提供油金魚就更完美 推薦麵包:有
用餐日期:2024/05/03
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$224.4
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間適量距離

麵包:有2款麵包 因沒提供麵包烤烘機麵包已變凍關係沒試 希望店方未來會提供麵包烤烘機加熱
湯品:有中湯甘筍豬展湯+1款西式蘑菇湯 試了蘑菇湯 這家蘑菇湯很足料有香濃蘑味不咸味道好 推薦

熱食:有約17款熱食+4款烤物(烤牛肉+烤羊架+烤鰻魚+烤菠蘿)+幾款炸物+5款印式+4款點心+海蟹粥+麵檔 試了烤牛肉+玉子燒+牛舌+牛尾+炸松子魚+幾款菜 牛肉烤得剛好肉質非常嫩滑也不肥 牛舌牛尾都很入味很稔味道很好 其他幾款熟食味道不錯 食物服務特別加分的是這家有提供羊架 這是酒店平日中午自助餐極少提供的 而且這烤肉檔的廚師很好人 我出去拿取羊架時剛好沒羊架 廚師說要等約20分鐘左右 我便放棄回座位 到約20分鐘左右服務員主動送上切好的3塊羊架 說是烤肉檔廚師安排的 真的很感動很謝謝烤肉檔廚師的善意安排 我是好羊的人 這家的羊架烤得剛好有羊味不肥肉質很嫩滑 非常推薦給喜愛羊肉的客人

甜品:有2款中式甜品(豆腐花+紅豆沙)+約18款西式甜品/糕餅(包括4款榴槤味)+窩夫餅 這家的甜品難得有榴槤味選擇 是喜愛榴槤客人的大好喜訊 試了榴褳雪梅娘+榴槤椰子斑蘭蛋糕+芒果拿破崙+綠茶芒果蛋糕+櫻花果凍+櫻花軟芝士蛋糕+椰汁芝士蛋糕+豆腐花+紅豆沙 中式甜品豆腐花+紅豆沙夠熱混和一起食味道很好 2款榴槤有榴槤香味 5款西式甜品/蛋糕都不過甜味道好 推薦

水果:有5款 都有去皮 試了5款 味道正常鮮甜 推薦

雪糕:有12款沒獨立包裝的Movebpick 因不是haagen-dazs雪糕品牌也沒獨立包裝沒試 如雪糕是haagen-dazs獨立包裝更衛生更好 希望店方改善
飲品:有果汁 汽水 凍咖啡 凍紅茶 牛奶 冰粒 熱茶 熱水 檸檬片 1部只出Espresso+Coffee的非奶類咖啡機 這家的凍飲是去過的酒店中午自助餐中最多選擇的 也是食物加分之處 如咖啡機有出奶類咖啡選擇更好 希望店方改善

總結:這家中午自助餐是暫時去過的中午自助餐中性價比最高也是最推薦的1家 這家環境舒適 服務員有禮服務態度非常好 在自家網站有買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 這家中午自助餐難得有生蠔+羊架 沙律菜海鮮刺身熟食麵檔甜品水果雪糕飲品都選擇多味道好 如沙律菜配料多些選擇 有提供柚子醋/黑醋醬 油金魚刺身 麵包烤烘機 芝士名稱 雪糕有Hagen-dazs獨立包裝 咖啡機有出奶類咖啡選擇 更好 整體是非常推薦的自助午餐餐廳

餐廳環境:
2024-05-03
$224.4 (Lunch)
2024-05-12 4129 views
朋友買了優惠券,開心去食餐好,真心到達時見到人流多到一嗰。。。嚇死人。。。有旅行團,所以下次約平日會更好。意想不到時有榴槤甜品。有榴槤雪梅娘,榴槤椰子班蘭蛋糕,榴槤慕絲蛋糕,櫻花甜品系列,當然唔少得係雪糕啦。。。因為人多在冷盤區,所以先甜品,再熱食,最後再冷盤。真心厲害,自助餐時段內除了“榴槤雪梅娘”外,其他也再添了,所以榴槤愛好者,要先取此。冷盤中什麼長腳蟹,麵包蟹,蝦,蚌,生,蜆。。。刺身中什麼紅蝦,三文魚,吞拿魚,八爪魚。。。熱盤中什麼羊架,牛扒,東風螺,燒鰻魚,天婦羅蝦,玉子燒等等,樣樣都有添。。。只要你有耐性,一定可以一一品嚐。#黃埔君綽#好地點#櫻花榴槤樣樣齊#人會多d#真心係超值

冷盤中什麼長腳蟹,麵包蟹,蝦,蚌,生,蜆。。。
刺身中什麼紅蝦,三文魚,吞拿魚,八爪魚。。。

只要你有耐性,一定可以一一品嚐。

#黃埔君綽
#好地點
#櫻花榴槤樣樣齊
#人會多d
#真心係超值
2024-04-28 3605 views
農曆新年假期同家人到有live band 的紅磡海逸酒店享受dinner buffetBuffet 食物有冷盤凍蝦、蟹、生蠔、刺身長腳蟹、青口…生蠔🦪雖然細細隻但勝在新鮮有淡淡的海水味刺身三文魚、魷魚、油甘魚、帶子新鮮充滿海鮮味🤩麵包蟹多膏鮮甜,唔會太膩蝦🦐新鮮肉質彈牙爽脆😋青口唔腥有口感長腳蟹有點失望,唔太新鮮有一陣雪味😔熟食亦包羅萬有,有燒牛肉、羊架、燒龍蝦尾、蒸魚、點心、粉麵飯等等….燒牛肉半生熟牛味十足,肉汁豐富嫩滑羊架唔太羶,肉質生熟剛好燒龍蝦尾彈牙鮮甜美味甜品亦多不勝數,豆腐花、朱古力毛士、芒果蛋糕🍰Movenpick雪糕, 各式飲品汽水、啤酒、白酒、咖啡☕️檸茶…..7點半左右 live band 開始開腔唱歌,因應農曆年有賀年歌曲,亦有懷舊抒情慢歌,唔會令環境太嘈吵,歌聲美食夜景盡收眼簾

Buffet 食物有冷盤凍蝦、蟹、生蠔、刺身長腳蟹、青口…

生蠔🦪雖然細細隻但勝在新鮮有淡淡的海水味
刺身三文魚、魷魚、油甘魚、帶子新鮮充滿海鮮味🤩
麵包蟹多膏鮮甜,唔會太膩
蝦🦐新鮮肉質彈牙爽脆😋
青口唔腥有口感
長腳蟹有點失望,唔太新鮮有一陣雪味😔

燒牛肉半生熟牛味十足,肉汁豐富嫩滑
羊架唔太羶,肉質生熟剛好
燒龍蝦尾彈牙鮮甜美味

2024-02-16
$800 (Dinner)
2024-04-06 3199 views
尋晚食完晚餐buffet,美國生蠔中size大部份都脹卜卜唔會餓到瘦曬,上湯龍蝦好彈牙味道適中,鴨掌入味好滑,花膠黏口有一定厚度咬落去好有口感,但略嫌老抽加多左,好鍾意食嗰啲鵝肝好味,章魚燒唔太多粉煷得唔燶唔大粒成粒放落口外脆內軟,羊架調味好冇乜騷味,但燒得熟咗少少,一定要試吓蒸點心,天婦羅粉漿開得好好薄,熱艋冷盤沙律湯甜品都🌟級水準。 魚、粉麵、咖喱就認真麻麻地。食咗18只生蠔,仲好多其他食物回晒本,😋值得一試👍🏻扺🥰
好多都無食過自助餐,因為想食蠔同鵝肝,搵左好多間,最後決定去The Promenade,可能我哋比較遲Book位,所以按排的位置都偏遠,但吾緊要,反正左右兩邊都係吉枱,仲可以安安靜靜同老公食餐飯。但由於座位位於Live-Band附近,都比較嘈。講番食物,我哋準備6:30入座,現場見到好多食物,好多種類,當時都期待,坐好後就開始攞食物,本身想先攞左鵝肝,負責的廚師剛開始煎,OK,咁去攞小籠包,見到好多人都話小籠包必食,大廚先開始包緊小籠包。。。咁唯有攞牛扒,鰻魚同甜蛋。。。牛扒可能佢剛切左個邊位俾我,好韌同好乾,完全無肉味,鰻魚好燶,又咸,甜蛋尚算正常。。,老公出去攞食物時,佢剛見到鵝肝煎好,就攞左一份俾我,佢自己就攞左好多長腳蟹腳同牛扒,鵝鴡尚算OK,長腳蟹腳無咩味道,佢食個件牛扒太生,所以都食吾落(補充番,收碟服務員同我哋講,好多人都食左一啖就吾要件牛扒,可能煎得吾好食),之後都有食啲基本野,蠔,魚生,咖喱,沙律。。。。。當然都有攞到大家話好味嘅小籠包,係多汁同尚算OK,反而我覺得蒜泥白肉就係全場最好味。。。其他都係一般但佢哋補充食物真係好慢,小籠包食左一次後,想再出去攞,又係等廚師

,完全無肉味,鰻魚好燶
,又咸,甜蛋尚算正常
。。。其他都係一般

但佢哋補充食物真係好慢,小籠包食左一次後,想再出去攞,又係等廚師搓緊個皮,蒸都未蒸,鵝肝又係等佢慢慢煎,最過份我覺得好味嘅蒜泥白肉,只見過一次,就無再出。。。。成晚我都係食左好少野,行到出去攞食物,樣樣都係等佢補充中,搞到無晒興緻。

至於服務方面,尚算OK啦,但有個別服務員吾知係咪未瞓醒,仲有食物係碟裡面,佢竟然要想收走,我話未食完,佢反問番我仲未食完?同埋地方好迫,啲服務員好鍾恴企係走廊中間吾走開,食客人來人往,佢都若無其事企係度。。都吾知佢想點。

總括嚟講,食物種類係好多,但吾好食,補充食物又慢,吾會再去。
2024-02-22
$650 (Dinner)
  • 小籠包,蒜泥白肉
2024-02-17 3109 views
17/2到這裡吃自助午餐,其實都無期望果然沒有令我哋有驚喜真的好差,熱食;冷盆;甜品;刺身都無一樣可以比個鑽佢,絕無下次雖然價錢平,但都唔可以食垃圾架,平過它的酒店都試過,都好過佢,証明不是價錢問題。!!
17/2到這裡吃自助午餐,其實都無期望
果然沒有令我哋有驚喜
真的好差,
熱食;冷盆;甜品刺身都無一樣可以比個鑽佢,絕無下次
紅磡|𝓣𝓱𝓮 𝓹𝓻𝓸𝓶𝓮𝓷𝓪𝓭𝓮🍽️性價比高𝓑𝓾𝓯𝓯𝓮𝓽🧡甜品先係重點🤣⚠️限時優惠只限100位⚠️6百幾蚊1位,晚市嚟講算幾抵~有長腳蟹、生蠔、刺身、牛排、鵝肝多士,種類都算多~尤其係呢度嘅甜品🥰幾出色🧡呢度嘅主題會定期更換,今次係中國菜主題🇨🇳有糖醋魚、豉汁炒蜆、蝦仁炒菜、辣酒煮花螺、龍蝦伊麵、花膠小棠菜、蒜泥白肉 等等…個人覺得唔錯👍🏻有酒樓嘅水準~————————————————————————凍海鮮- 小龍蝦今次麻麻地,冇咩味🥲- 長腳蟹必食🦀🦀🦀晚市好快就會refill👍🏻嚟親都要食兩碟🤤🤤🤤- 其他海鮮就冇點食,因為之前試過覺得麻麻~刺身- 即叫即切,師傅切得好快手👍🏻- 幾新鮮,可以試吓大大隻嘅蝦刺身、同厚切三文魚牛排- 5成熟❤️好稔好多汁😋小籠包- 必食⚠️皮唔厚,勁多汁☺️一出爐就好快比人攞曬~⚜️甜品款式都唔少,幾欣賞呢度嘅甜品- 好可惜今次冇麵包布甸🥲因為佢個醬好出色😌如果見到見不妨一試~- 芒果拿破侖就正常發揮,酥皮好脆、唔會好油膩,芒果是甜的🤪- 榴連糯米糍卷都唔錯,聞到好香榴槤味,同埋有榴槤果蓉🥰- 窩夫幾好食,即整熱辣辣,外脆內軟~- 雪糕牌子係ℳ𝑜𝓋𝑒𝓃𝓅𝒾𝒸𝓀,

⚠️限時優惠只限100位⚠️

呢度嘅主題會定期更換,今次係中國菜主題🇨🇳
————————————————————————
凍海鮮
- 小龍蝦今次麻麻地,冇咩味🥲
- 其他海鮮就冇點食,因為之前試過覺得麻麻~

刺身
- 即叫即切,師傅切得好快手👍🏻
- 幾新鮮,可以試吓大大隻嘅蝦刺身、同厚切三文魚

牛排
- 5成熟❤️好稔好多汁😋

小籠包
- 必食⚠️皮唔厚,勁多汁☺️一出爐就好快比人攞曬~

⚜️甜品款式都唔少,幾欣賞呢度嘅甜品
- 榴連糯米糍卷都唔錯,聞到好香榴槤味,同埋有榴槤果蓉🥰
- 窩夫幾好食,即整熱辣辣,外脆內軟~
- 雪糕牌子係ℳ𝑜𝓋𝑒𝓃𝓅𝒾𝒸𝓀,亦有日本出品嘅包裝雪糕👍🏻

🔺有加一服務費

整體而言
▪️味道 4 / 5
▪️環境 4 / 5
▪️抵食 4 / 5

📍黃埔德豐街20嘅九龍海逸君卓酒店大堂

2024-01-21
$680 (Dinner)
  • 刺身
  • 小籠包
2024-02-04 5309 views
明天開始正式復工搵奶粉錢😭為了安撫心靈,老公請我食自助餐,順便食番哂大肚時冇得食既生冷野( ⩌⩊⩌)✧/經過一番篩選,我們選了初次拍拖時,試過覺得性價比幾高,而且芒果拿破崙好好味的The Promenade🥰/The Promenade 一月「滋味六重奏」自助晚餐𝕊𝕖𝕒𝕗𝕠𝕠𝕕 海鮮類有生蠔、長腳蟹、麵包蟹、小龍蝦、田螺、青口和海蝦,種類繁多:/🌟生蠔專人新鮮即開,沖洗也十分仔細,size以自助餐來說算正常,唔算非常鮮甜,但入口都唔怕腥,肉質爽脆,吃完口腔散發著一陣鐵銹味lol/⭐️長腳蟹海水味濃,偏鹹和瘦削,所以試左一round就冇再哂時間拆殼/⭐️麵包蟹蟹膏雖然多,不過對我來說比較腥,老公就覺得還可以👌🏻/🌟熟蝦正常水準,爽甜彈牙!/𝕊𝕒𝕤𝕙𝕚𝕞𝕚 & 𝕊𝕦𝕤𝕙𝕚🌟三文魚鮮甜肥美,我encore了好幾份😋/🌟帆立貝非常大粒又厚肉,鮮甜美味,是刺身區的MVPჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)/⭐️西班牙紅蝦正常水準,不過要自己剝蝦殼,見到蝦腸冇咩食慾嘅我淺嚐左一隻就算/⭐️油甘魚、吞拿魚偏瘦,正常唔怕腥,但又唔特別好食咁😛/⭐️赤貝爽脆,但冇咩味道/ℍ𝕠𝕥 𝔻𝕚𝕤𝕙𝕖𝕤熟食類款色算多,不過熱炒類質素比較一般:
The Promenade 一月「滋味六重奏」自助晚餐

𝕊𝕖𝕒𝕗𝕠𝕠𝕕
🌟生蠔
⭐️長腳蟹
海水味濃,偏鹹和瘦削,所以試左一round就冇再哂時間拆殼
⭐️麵包蟹
蟹膏雖然多,不過對我來說比較腥,老公就覺得還可以👌🏻
🌟熟蝦
正常水準,爽甜彈牙!
𝕊𝕒𝕤𝕙𝕚𝕞𝕚 & 𝕊𝕦𝕤𝕙𝕚
🌟三文魚
鮮甜肥美,我encore了好幾份😋
🌟帆立貝
⭐️西班牙紅蝦
⭐️油甘魚、吞拿魚
偏瘦,正常唔怕腥,但又唔特別好食咁😛
⭐️赤貝
爽脆,但冇咩味道
ℍ𝕠𝕥 𝔻𝕚𝕤𝕙𝕖𝕤
熟食類款色算多,不過熱炒類質素比較一般:
🌟鵝肝多士
厚切鵝肝肥美 ,配牛油多士,爆脂的感覺實在太可怕,淺嚐半份就好了🫣
🌟️燒肉眼
即叫即切,終於可以食五成熟的我表示開心,有肉香也不錯
⭐️薑蔥炒龍蝦
龍蝦啖啖肉,肉爽不過唔算甜,配薑蔥炒幾惹味
⭐️小籠包
大大粒好多汁,暖暖地爆開都唔怕辣親

🌟咖哩雞
配脆卜卜的脆餅老公話好味

⭐️磯煮鮑魚
炆得入味夠軟腍
⭐️四季豆辣炒蝦仁
蝦仁爽彈,醬汁惹味
⭐️水煮魚
望落好惹味,但魚肉唔新鮮🫣可能我夾果時得番啲頭頭尾尾
⭐️自選湯麵
食得太多生冷野,臨尾食番碗湯麵暖胃🍜清湯金邊粉配肥牛、龍蝦丸,似街頭粉麵風味
ℂ𝕠𝕝𝕕 ℙ𝕝𝕒𝕥𝕖𝕤
冷盤除了有沙津、芝士拼盤等,還有川式的五香牛𦟌等,可惜眼闊肚窄的我吃不下了
𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥
🌟芒果拿破崙
招牌的芒果拿破崙一如既往的好吃,酥皮酥脆,芒果香甜,吉士細滑,甜甜的好味道👍🏻我們一人吃了兩件!
⭐️燕窩蛋撻
用暖爐烘住,保持熱辣辣,撻皮酥脆鬆,內餡的蛋漿奶味偏濃
🌟朱古力慕絲蛋糕
呢款朱古力慕絲蛋糕朱古力味香濃,入口軟滑,意外地十分美味!可惜想再拎既時候已經冇哂,亦冇再refill,轉左其他蛋糕,只係食左一啖既老公不斷碎碎唸我唔留返俾佢|ू•ω•` )
🌟豆腐花
豆腐花幾滑,暖胃岩哂
⭐️薑汁撞奶
滿心期待的我試左一啖驚覺超!級!薑!😳除非好鍾意食薑,如果唔係唔好拎,浪費食物(*/ω\*)
除此之外,還有多款蛋糕、榴槤甜品專區、Movenpick雪糕和窩夫等,可惜戰鬥力大減的我試唔晒咁多🥺
𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜𝕤
飲品方面有白酒、紅酒、橙汁、可樂汽水、咖啡、茶等任飲,不用額外加購,都幾抵🙌🏻
這個自助餐是預早付款訂座的,享有首100名賓客尊享七五折優惠後,每位連加一$635.8,還可以易賞錢儲分,相當優惠!
用餐時間為晚上六時半至十時,款色算多,以這個價錢來說,質素也相稱。不過臨近九時已經處於收爐狀態,食物也沒有再refill ,掛住番去湊仔的我都提早離開了(*ˊᵕˋ*)ノ"
  • 刺身