2022-07-31 38 views
以前每日返工都一定經過鰂魚涌,估唔到今日舊地重遊竟然俾小編發現到一間隱世小店!餐廳既環境雖然唔大,坐位唔算好多,但燈火光明,勝在感覺到充滿一份人情味係入面🥰而且價錢方面夠親民,感覺有少少似四川菜小餐館,對於喜愛食辣又或者鍾意椒麻香既粉絲一定唔好錯過呢個機會!🌶🍽 紅館🥒 涼拌手拍青瓜($36)青瓜爽口,涼拌汁味道酸辣開胃,拎黎做前菜就岩哂👍🏻🐏 大大碗羊肉湯麵($78)份量就唔洗多講啦,大大碗夠哂飽肚,但用料一D都唔馬虎!羊肉肉質軟滑夠腍,肉香而且無膻味,而香味完全充斥整碗湯麵,令到每一啖都佈滿濃濃既羊味,唔錯唔錯。🐟 招牌酸菜魚($148)勁多:酸菜!魚!同埋芽菜阿!送到黎既時候用瓦煲裝住,bulubulu咁~新鮮滾熱辣,瓦煲既熱力令到酸菜以及辣椒既香氣一直散發著,未食都已經係一種享受。而魚肉腍身無骨,可以放心大啖咁食,份量上完全唔洗擔心,夠哂同朋友開心share👍🏻🐥 四川椒麻雞-半隻($98)椒麻雞半隻既份量足夠,味道上仲要係麻而不辣,怕辣既朋友絕對可以放心食啦!見到鋪滿勁多香蔥、芫茜、花椒既香氣,望到都已經好想試啦!雞肉嫩滑而雞皮爽口,配埋椒麻醬汁一齊食,有種麻中帶甜既味道,夠

🍽 紅館
🥒 涼拌手拍青瓜($36)
青瓜爽口,涼拌汁味道酸辣開胃,拎黎做前菜就岩哂👍🏻
🐏 大大碗羊肉湯麵($78)
🐟 招牌酸菜魚($148)
🐥 四川椒麻雞-半隻($98)
椒麻雞半隻既份量足夠,味道上仲要係麻而不辣,怕辣既朋友絕對可以放心食啦!見到鋪滿勁多香蔥、芫茜、花椒既香氣,望到都已經好想試啦!雞肉嫩滑而雞皮爽口,配埋椒麻醬汁一齊食,有種麻中帶甜既味道,夠惹味之餘仲會有種愈食愈想食既感覺!🤭
🥃 自家製羅漢果茶($9)
羅漢果茶清甜,唔知點解食完辣既小編覺得飲返啖羅漢果茶個喉嚨就好舒服啦,一定係夠哂潤啦!

💡小知識:羅漢果茶其實功效有好多,基本既係清熱潤肺,化痰止咳同降血脂。不過要留意既係由於羅漢果茶屬於偏涼,如果寒底既人士要注意,經常飲用可能會令肚瀉,不過凡事都切勿過量。
🍽 紅館 @the_red_cuisine
🏡 鰂魚涌海堤街18-22號地下D10號舖

推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
餵食指數 :🤤🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #隱世小店 #鰂魚涌 #酸菜魚 #大排檔 #川菜 #小菜 #煲仔菜 #紅館
2022-07-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 招牌酸菜魚
  • 四川椒麻雞
  • 大大碗羊肉湯麵
2022-07-31 28 views
太太話好耐未食過酸菜魚啦😂趁出開去香港果邊,就上OpenRice 搵左呢間係鰂魚涌嘅「紅館」去到見到已經爆爆地場😂好彩都比我哋搵到位!見到隔離幾枱都有叫酸菜魚!睇黎係人氣菜式😬招牌酸菜魚 $148果然係冇改錯名!招牌真係招牌,無得傾!😂啲魚啖啖肉 入哂味😋好味😊冰凍藍妹啤酒🍻 $38 + $68 鑊氣豉椒炒蜆抵食推介!冰凍藍妹啤酒🍻 配 鑊氣豉椒炒蜆 性價比好高😋👍炒蜆真係夠哂鑊氣!正🤤招牌麻辣大波波魚蛋 $27/3粒以為要去到長洲先有嘅大波波魚蛋,係呢度都食到啦😂爽口彈牙😋

招牌酸菜魚 $148

冰凍藍妹啤酒🍻 $38 + $68 鑊氣豉椒炒蜆

招牌麻辣大波波魚蛋 $27/3粒

以為要去到長洲先有嘅大波波魚蛋,係呢度都食到啦😂爽口彈牙😋
2022-07-31 36 views
有冷氣嘅大牌檔!見到好多人叫 就試下個招牌酸菜魚!入面有勁多酸菜、芽菜!魚嘅份量都唔少!上碟嘅時候仲係熱辣辣嫁!勁香!不過魚應該係用冰鮮魚柳?(純推測)不過魚嘅質地都幾好嘅!肉質好腍而且冇骨的!另外再叫咗個鑊氣豉椒炒蜆(´▽`)個人比較推薦呢個多啲!蜆嘅份量唔少!食落冇沙而且幾新鮮(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)雖然醬嘅份量有啲多 不過都唔會太咸!老闆娘仲話而家黎每人都會送一shot茅台酒(///▽///)酒精濃度真係幾高下!飲完塊面即刻紅咗少少(・・;)笑死Last photo credit by 酒鬼男友(◐‿◑)�
有冷氣嘅大牌檔!
2022-07-30 44 views
#fatxquarrybay ‼️川 菜 大 排 檔 ‼️•① [ 紅 油 口 水 雞 ]| 雞肉很滑,而且很入味(^^♪喜歡麻的感覺嘅人必試✌🏻撈埋白飯試簡直最惹味 :3本身想試吓佢個 四 川 椒 麻 雞 ,可惜個日賣晒了|𓋪8/10·② [ 脆 皮 鍋 燒 上 海 湯 麵 ]|湯底可以選擇清湯/ 麻辣。我選了清湯。脆皮鍋燒其實就係腩肉,食落去好大煙熏味~整體上可以的。|𓋪7.5/10·③ [ 招 牌 麻 辣 大 波 波 魚 蛋 ]| 咬落去好彈口😛又係喜歡麻辣的朋友一定喜歡~|𓋪8/10·④ [ 爽 蝦 紅 油 抄 手 ]| 入面隻蝦係真係幾爽口~ |𓋪7.5/10•⑤ [ 饅 頭 ]|呢個有啲失望…食唔出外脆內軟比較似食緊普通包。|𓋪4/10•The Red Cuisine (Hoi Tai Street) (Quarry Bay)Shop D10, G/F, 18-22 Hoi Tai Street, Quarry Bay#food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #hongkongfoodies #
#fatxquarrybay
‼️川 菜 大 排 檔 ‼️

① [ 紅 油 口 水 雞 ]

| 雞肉很滑,而且很入味(^^♪
喜歡麻的感覺嘅人必試✌🏻
撈埋白飯試簡直最惹味 :3
本身想試吓佢個 四 川 椒 麻 雞 ,可惜個日賣晒了|
𓋪8/10
② [ 脆 皮 鍋 燒 上 海 湯 麵 ]
|湯底可以選擇清湯/ 麻辣。
我選了清湯。
脆皮鍋燒其實就係腩肉,食落去好大煙熏味~整體上可以的。|
𓋪7.5/10

④ [ 爽 蝦 紅 油 抄 手 ]

| 入面隻蝦係真係幾爽口~ |
𓋪7.5/10

⑤ [ 饅 頭 ]

|呢個有啲失望…
食唔出外脆內軟
比較似食緊普通包。|
𓋪4/10

#food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食 #quarrybay #quarrybayfood #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌食物
紅館🌶🔥📍 鰂魚涌海堤街18-22號地下D10號舖鐘意食辣野朋友唔好錯過~呢間隱世川菜好推薦🫰👏🏻食完唔會口渴口乾😁好多款川菜菜式都有得食招牌煲仔菜~酸菜魚$188老闆娘介紹必試之選😍一試魚🐟片~超滑幼嫩簡左小辣~酸同辣味🔥好夠🌶但感覺不會油膩👏🏻👏🏻配料勁足~洋蔥🧅芽菜、酸菜另加薯粉一客$14放埋落煲仔到😍因為用上煲仔上菜~新鮮滾熱辣~即時放入薯粉薯粉吸收酸辣湯底😋好味脆皮鍋燒湯麵$69脆炸豬肉,香而不油湯底清香~配上湯麵🍜真心推薦❤️👌🏻呢款唔係辣野但堅好味😚山西老陳醋皮蛋$36麻辣香料醬辣度剛好食落好開胃自製羅漢果茶$9特登叫來飲下🤣清下熱氣好抵食👏🏻人均$200仲要有限時優惠~堂食每位免費🆓送15m中國白酒52%😂好勁酒精含量~白酒🍶配辣野幾過癮~
紅館🌶🔥
📍 鰂魚涌海堤街18-22號地下D10號舖

鐘意食辣野朋友唔好錯過~
呢間隱世川菜好推薦🫰👏🏻
食完唔會口渴口乾😁
好多款川菜菜式都有得食

招牌煲仔菜~酸菜魚$188
老闆娘介紹必試之選
😍一試魚🐟片~超滑幼嫩
簡左小辣~酸同辣味🔥好夠🌶
但感覺不會油膩👏🏻👏🏻
配料勁足~洋蔥🧅芽菜、酸菜
另加薯粉一客$14
放埋落煲仔到😍
因為用上煲仔上菜~
新鮮滾熱辣~即時放入薯粉

食落好開胃

自製羅漢果茶$9
特登叫來飲下🤣清下熱氣

好抵食👏🏻人均$200
仲要有限時優惠~
堂食每位免費🆓送15m中國白酒
52%😂好勁酒精含量~
白酒🍶配辣野幾過癮~
2022-07-27 93 views
放工去左紅館食飯,呢間真心係一間好隱世既小店,因為鋪頭位置係後巷裡面。餐廳係傳統港式食店裝修,牆食貼滿食物照片,感覺好地道。鋪頭細細間,不過有好多野食,例如原煲煲仔菜、麻辣菜式等等,仲有多款冰涷酒款(啤酒$32-38/中國白酒$68-720)。招牌酸菜魚 $148同平時出面餐廳食到既味道有唔同,呢個味道真係好有川菜麻辣味,魚肉大大塊好夠淋身,酸菜亦不錯呢!香辣牛肉炒鴛鴦 $88原來鴛鴦係兩款麵,再加埋牛肉片一齊炒得好香好有鑊氣,而且辣度十足,真係好味!山西老陳醋皮蛋 $36皮蛋有好多,幾抵食,又香又辣,整得好好!

餐廳係傳統港式食店裝修,牆食貼滿食物照片,感覺好地道。

招牌酸菜魚 $148

香辣牛肉炒鴛鴦 $88

山西老陳醋皮蛋

山西老陳醋皮蛋 $36
皮蛋有好多,幾抵食,又香又辣,整得好好!
Type of Meal
Dinner
山西老陳醋皮蛋
2022-07-24 54 views
原來鰂魚涌站除咗太古 呢頭都唔少小店 咁啱spot到間與別不同食地道煲仔菜嘅小店 行入巷仔已經見到門面紅噹噹 必試佢啲麻辣菜式、水煮魚啦🌶順便啤一啤就更開胃 高級啲嘅仲有醬香型同濃香型嘅中國白酒任選 唔係講笑 呢間犀利到坐坐下見到有外國人專程食辣 有興趣食辣飲酒不彷試試。。。🦔👉重慶水煮無骨龍利柳 $148大中小辣入面自問挑戰咗小辣版嘅水煮魚已經好滿足🥴又辣又麻好過癮!好彩啲後勁唔係好over 食到尾段先流鼻水kekee 龍利柳作為配料雖少見 但好方便咁厚肉又無魚皮 唔食魚嘅仲有牛肉、羊肉、成部冒菜🍜另加薯粉一客 $14呢度嘅薯粉量唔少的 但帶比我濛粉嘅感覺 同薯粉一樣咁跣手 但就係少梗啲厚度同煙韌感。。。🦔👉黃金炸饅頭 $88粒粒炸落真係似黃金咁靚 加上擺得咁整齊真係會好高期望值🤡煉奶好啱留低解辣kekee。。。🦔👉豉椒炒蜆好懷念呢碟小菜 濃濃豉椒味 邊食辣邊食佢好惹味!。。。🦔👉自家製羅漢果茶(sugar-free) $9估唔到底下仲有杯墊🤭好似飲啡咁別緻 味道清淡唔會過濃啱哂送川菜

👉重慶水煮無骨龍利柳 $148

🍜

另加薯粉一客 $14

👉黃金炸饅頭 $88

👉豉椒炒蜆
好懷念呢碟小菜 濃濃豉椒味 邊食辣邊食佢好惹味!

👉自家製羅漢果茶(sugar-free) $9
2022-07-24 24 views
我真係超鍾意食辣嘢 喺香港要搵間好食嘅辣野真係唔容易😵呢間隱世小店真係要推介一下 佢嘅辣係香麻辣都齊而且食完唔會係超級勁口渴🤤最特別係仲有唔同嘅煲仔小菜 成班人食既話,就可以有辣有唔辣任君選擇😎而且佢仲有超多各式各樣嘅酒..由中國酒到冰凍啤酒都有齊..啱曬一路食嘢一路飲酒吹水👍🏻個水煮羊肉超足料 入面有勁多羊肉🐐我哋嗰日叫咗少辣 但我朋友都覺得太辣原來仲有特設嘅bb辣勁貼心☺️個雲吞雞煲都好好味雲吞勁大粒😋而且爽口彈牙 雞肉都好嫩滑🐔食完覺得勁滿足除咗酒同汽水呢度仲有羅漢果茶勁啱清下熱氣❤️
我真係超鍾意食辣嘢
喺香港要搵間好食嘅辣野
真係唔容易😵

呢間隱世小店真係要推介一下
佢嘅辣係香麻辣都齊
而且食完唔會係超級勁口渴🤤

最特別係仲有唔同嘅煲仔小菜
成班人食既話,就可以有辣有唔辣任君選擇😎

而且佢仲有超多各式各樣嘅酒..
由中國酒到冰凍啤酒都有齊..
啱曬一路食嘢一路飲酒吹水👍🏻

除咗酒同汽水
呢度仲有羅漢果茶
勁啱清下熱氣❤️
2022-07-21 28 views
有冷氣嘅大牌檔!
老公黎接放工,我諗住係附近食埋飯先返屋企,口痕想食辣野就黎左紅館啦😋坐底睇餐牌見樣樣嘢都好吸引,最後叫左呢啲👇🏼😋招牌酸菜魚 ($148)酸菜魚用煲仔上可以保持溫度,魚既份量都幾多同大舊,魚肉食落都滑同淋身,酸辣度比例ok,聞落都有酸菜香辣椒香,辣度係食落辣同香口,酸度如果再酸啲會更好食😋大大碗羊肉湯麵 ($78)羊肉份量頗多,冇咩羊羶味,只有酥香,我地叫左唔辣,湯底幾清甜都幾好食,啲麵都滑同幾爽口👍🏼麻辣豬肚絲 ($48)細細碗但入面有勁多豬肚,辣度中等,豬肚炆得幾淋身,入哂味🌶😋自家制羅漢果茶 ($9@)食辣野要飲杯羅漢果茶解辣,清甜幾好飲又解渴👍🏼原來店內有宣傳每日6-9pm堂食客人可免費享中國白酒一杯。啤酒都有優惠,青島啤酒大支裝($36)買一送一,買藍妹可+$68叫豉椒炒蜆,都好抵食,下次再過黎再試。環境方面店內乾淨,冷氣足夠,食辣野唔驚食到流晒大汗👍🏼

招牌酸菜魚 ($148)

招牌酸菜魚

大大碗羊肉湯麵 ($78)

大大碗羊肉湯麵

麻辣豬肚絲 ($48)

麻辣豬肚絲

自家制羅漢果茶 ($9@)
食辣野要飲杯羅漢果茶解辣,清甜幾好飲又解渴👍🏼
自家制羅漢果茶

環境方面店內乾淨,冷氣足夠,食辣野唔驚食到流晒大汗👍🏼

2022-07-19
$150 (Dinner)
自家制羅漢果茶
2022-07-18 49 views
【港島隱世小巷川菜】紅館 📍 鰂魚涌👅7/10 開餐前 老闆娘過黎同我地講今個月做promotion - 晚市堂食既客人有Free Drink 🍹 wine就飲得多,中國白酒真係未試過😚52度大曲酒- 倒出黎好香既菠蘿🍍甜味, 55到最高酒精嚟講入口好smooth, 好開胃😚✨ 招牌酸菜魚煲仔式既酸菜魚真係第一次見🤩別具風味!由於個湯底酸酸辣辣好開胃 忍唔住追加左個薯粉撈埋一齊食!唔好浪費仼何一條酸菜😝 ✨手拍青瓜細細粒~唔單止容易食,仲令每一粒都沾滿左個source! 零舍惹味😙食重口味菜配埋冰凍既啤酒🍻真係正正子!仲點一讚個酒碗係凍冰冰架🤩 好細心☺️有助瞬間解辣!
【港島隱世小巷川菜】

紅館 📍 鰂魚涌

👅7/10

✨ 招牌酸菜魚
煲仔式既酸菜魚真係第一次見🤩別具風
味!

✨手拍青瓜

2022-07-17 472 views
位於鰂魚涌海堤街的紅館匿藏係小巷裡如不是係附近反工或是街坊相信都幾難搵到而錯過好食的川式菜館打開歺牌,有多款川味的紅油丶酸辣菜式,仲有多款大排檔的小炒及麻辣菜式,亦有從未係大排檔見過的茅台。第一次黎食,嗌左招牌酸菜魚,豉椒炒硯,紅油抄手,仲有必叫的啤酒,以及試左杯中國白酒。呢杯係中式白酒-瀘州老窖大曲酒每位堂食的食客都會送上一杯佢有陣好香甜的菠蘿味雪凍左的白酒即使係52%酒精都變得易左入囗初嘗後有種好快係口腔蒸發後而火燒喉的感覺隨後散發著微鹹帶酸的黑豆味都好適合同班朋友係度食野一邊飲野一邊食小炒。招牌酸菜魚歺廳選用了龍脷柳做酸菜魚用咗瓦煲裝住嘅酸菜魚非常保溫成煲煲仔飯 好有特色酸菜魚 無骨又滑溜湯底不油膩又超多酸胃浸埋啲白飯當泡飯食都好正爽蝦紅油抄手醬汁顏色好紅潤,紅油夠辣烏酸亦酸甜蝦又真係爽滑又彈牙加上皮薄配埋啲汁超開胃豉椒炒蜆配藍妹有優惠豉椒炒蜆充滿獲氣,無沙,非常惹味,好食支藍妹佢仲畀咗兩碗戰鬥碗畀我哋除咗支啤酒係冰凍 連個碗都雪凍咗 好鬼正
位於鰂魚涌海堤街的紅館

雪凍左的白酒
即使係52%酒精都變得易左入囗
初嘗後有種好快係口腔蒸發後而火燒喉的感覺
隨後散發著微鹹帶酸的黑豆味
都好適合同班朋友係度食野一邊飲野一邊食小炒。

歺廳選用了龍脷柳做酸菜魚
用咗瓦煲裝住嘅酸菜魚非常保溫
成煲煲仔飯 好有特色
酸菜魚 無骨又滑溜

湯底不油膩又超多酸胃
浸埋啲白飯當泡飯食都好正

爽蝦紅油抄手

醬汁顏色好紅潤,紅油夠辣烏酸亦酸甜
蝦又真係爽滑又彈牙
加上皮薄配埋啲汁超開胃

豉椒炒蜆配藍妹有優惠

豉椒炒蜆充滿獲氣,無沙,非常惹味,好食

支藍妹佢仲畀咗兩碗戰鬥碗畀我哋
除咗支啤酒係冰凍
連個碗都雪凍咗 好鬼正

• 爽蝦紅油抄手
2022-07-15 47 views
紅館,呢間舖頭個名已經夠哂噱頭,亦都聽得出係專門食辣既。今次dinner兩個人嗌左豉椒炒蜆同重慶水煮雙拼(牛肉&龍利柳)再加白飯。餸菜方面,豉椒炒蜆大碟,好惹味得來又夠鑊氣、D醬汁用黎送飯食就岩岩好la。另外重慶水煮雙拼嗌左BB辣,對於唔食得辣既朋友黎講就岩岩好,惹味得黎又有d嘴唇麻麻既感覺,食得辣既建議試下加辣。牛肉非常嫩滑、龍利柳肉質鬆軟、配埋底下吸左辣油嘅配菜 芽菜同埋甜洋蔥,送飯簡直一流👍👏🏼上菜速度都好快,由落單到上齊餸都只係短短8分鐘既時間。店員既服務態度都好好,好親切。餐廳環境衛生、坐得舒服,又有冷氣又有風扇 夏天嚟食住辣野都唔會覺得熱👍下次會想嚟試更多嘅餸菜😋例如係煲仔魚香茄子、酸菜魚同埋紅油抄手

上菜速度都好快,由落單到上齊餸都只係短短8分鐘既時間。

2022-07-14
$150 (Dinner)
2022-07-15 36 views
超愛吃川菜的一定要來,經街坊介紹來到港島區鰂魚衝,小巷裡有一家叫「紅館」的川菜館,雖說大排檔風格,但座位還是十分舒服的,而且有冷氣,夏天食辣也能吃到爽。小店滴色,看似普通,餐牌都多正宗菜式選擇,我們都係十五十六唸下食咩,因為第一次來,想點特色少少的菜式。前菜點了麻辣豬肚絲,賣相吸引多香菜,醬汁調製的同豬肚絲撈埋一起,酸酸辣辣,十分開胃。菜式就點了必食推介重慶水煮紐西蘭羊肉,鮮蝦雲吞滑雞煲(雞湯/麻辣底),風味乾煸肥腸。首先雞煲有兩種款,我們終於選擇了雞湯湯底,果然沒有選錯,雞肉嫩滑雲吞好吃不為奇,對我來講,這個雞湯真係絕頂的好喝,用來撈飯更加好味,全部送飯都真係一流。第二就係這個重慶水煮羊肉,上桌時熱騰騰的,新鮮出爐還在滾,不要看這個好像好多辣椒沈沒的羊肉,撈撈裡面羊肉份量還真挺多,而且夠騷夠入味,同埋芽菜一齊食,再配啖白酒🍶,真係絕配啊。還有這個乾煸肥腸,肥腸夠肥美入味,配菜有香菜洋蔥等,上桌時也是熱騰騰的,全部都炒得超級入味,食到咁上下,肥腸用來配啤酒🍻更為野味,真係夠曬地道大排檔風味。重點一提,這裡啤酒買一送一($36),除了冰凍啤酒(用戰鬥碗飲好正)還有中國白酒,真係超級棒,配
重點一提,這裡啤酒買一送一($36),除了冰凍啤酒(用戰鬥碗飲好正)還有中國白酒,真係超級棒,配川菜一流,值得一試。
麻辣豬肚絲 $48
重慶水煮紐西蘭羊肉 $158
鮮蝦雲吞滑雞煲(雞湯)$138
風味乾煸肥腸 $126
2022-07-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2022-07-13 57 views
好味 #晚餐 分享去了鰂魚涌工作後經過海堤街發現了在行入面叫紅館這家隱世小店在店門外看見好多藝人都有嚟食過和介紹過呢間小店是食川菜的店內牆上裝飾掛了辣椒串 同埋揮春好有中國色彩,氣氛很喜慶😊有啲原煲煲仔菜好吸引同埋好多麻辣菜式大排檔風味~鮮蝦雲吞或雞煲138有麻辣湯底同埋雞湯底選擇我就叫了雞湯底有四大粒足料鮮蝦雲吞每粒都成隻匙羹咁大😁雞肉好嫩滑😋~麻辣鹹魚肉粒炒飯98原來炒飯都可以有麻辣味上桌時已經係非常香噴噴 我哋先食個雲吞雞煲和薯粉到食這個炒飯時巳放了一段時間但仲係出曬煙熱辣辣煲仔飯真係保暖得好勁喎😊個炒飯雖然不是彩色但係幾好食好多肉粒又有蝦米仔又麻又辣又鹹香😁好味😋~汽水9~ 自家製羅漢果茶 9 好清甜潤喉😊~ 薯粉一客 14加落雞煲食😋見到青島啤酒大樽裝買一送一好抵喎😁鍾意食飯啤啤佢嘅朋友就啱曬😁好多川菜款式我都鍾意例如酸菜魚😋😊又平民價哈哈,我一定要再嚟食啊😄😄加一服務295/2人
好味 #晚餐 分享
去了鰂魚涌工作後
經過海堤街發現了在行入面叫紅館這家隱世小店
在店門外看見好多藝人都有嚟食過和介紹過呢間小店
是食川菜的
店內牆上裝飾掛了辣椒串
同埋揮春
好有中國色彩,氣氛很喜慶😊

有啲原煲煲仔菜好吸引

好抵喎😁
鍾意食飯啤啤佢嘅朋友就啱曬😁

好多川菜款式我都鍾意
例如酸菜魚😋😊又平民價
哈哈,我一定要再嚟食啊😄😄

加一服務
295/2人