4 day(s) ago 16 views
🧩熊妹獨愛九龍灣,因為有好多野行好多野食。就到聖誕🎄,今日同瑪姬皇后來九龍灣閒逛一下買聖誕禮物🎁俾皇子們。📌緊係食飽先有氣力行街喇🛒!來到「MegaBox」九樓以上都係食肆層,發現11樓有《The Salted Pig》,實不相瞞,熊妹聽過呢間餐廳好耐但都未食過,今日終於有機會一試。📌環境好大,佔據11樓一大個角落部位,兩邊大廳,一邊卡位梳化位🛋️,一邊大廳梳化長枱位,同多人大枱,以墨綠色配啡色木系格調,感覺時尚得來又好柔和,仲要有隻綠色大豬🐖放喺大廳坐陣,咁大隻生招牌行過都會望多兩眼👀。📌五點黎到仲趕得切有下午茶,下午茶有豬肋骨🍖、漢堡包🍔、三文治🥪、意粉🍝等等,通通都係$78包一杯嘢飲,另外仲可以加$20追加小食,咁大規模嘅餐廳,呢個價錢嘅下午茶真係好抵食!醬燒豬肋骨,$78下午茶份量的豬肋骨有兩條,岩哂二人份量!豬肋骨佈滿燒汁醬料,焗到好軟腍又冇肥膏位,醬料味非常濃郁,熊妹同埋皇后都認為焗嘅火候🔥啱啱好!伴碟仲有一大堆沙律菜🥗同埋脆薯條🍟,沙律菜伴有沙律醋汁,酸酸甜甜好新鮮,脆薯條炸到放涼咗都仲係好脆口,唔錯!手撕燒烤豬肉三文治,$78好有驚喜喎!三文治包本身塗上牛油再煎烤🍞,食落
醬燒豬肋骨
醬燒豬肋骨,$78
手撕燒烤豬肉三文治,$78
好有驚喜喎!三文治包本身塗上牛油再煎烤🍞,食落充滿油脂好香口,手撕豬肉撈上燒烤醬汁,味道偏甜,啖啖肉,口感十足,係令人食上癮的食物!可以再encore👅!
手撕燒烤豬肉三文治
伴碟依然有薯條同沙律,成份下午茶大大份堅係大件好味夾抵食!
秘製香料脆雞翼
酥脆魷魚圈,跟餐價,加$20
有五大粒,酥脆炸炸皮有厚度,灑上調味粉,魷魚圈煙韌有咬口,小食份量好抵食!
酥脆魷魚圈,秘製香料脆雞翼
秘製香料脆雞翼,跟餐價,加$20
雞翼有兩件大大隻,外表炸到好脆口,加上秘製香料,味道好特別惹味,絕對可以再追加一份!
牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜蜜沙律汁
牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜蜜沙律汁,$168
除了下午茶,單點食物都有好多選擇。熊妹一餐點都要有啲菜纖維清理一下腸胃。沙律款式都有三款,瑪姬皇后話想試下呢款甜辣汁,好似幾特別。
好大兜沙律,每根沙律菜葉都沾滿甜辣汁,好夠味道,大蝦有4、5隻🍤,配料的芒果🥭同牛油果🥑好足料又新鮮,所有材料混合一齊食加埋甜辣味道🌶️,口感好豐富,係味蕾大享受!
朱古力心太軟、雲呢拿雪糕,$98
飯後梗係要跟甜品啦!朱古力心太軟做得都幾出色!外面蛋糕層帶點脆,內裡的黑朱古力漿澎湃湧出🍫,味道唔太甜,香濃朱古力味真係甜在心頭,仲有一球雲呢拿雪糕同忌廉,冰火交融的感覺就係心太軟的美味😋!
熱咖啡
凍檸茶
📌就嚟到普天同慶嘅日子,當然會推出節慶餐牌啦!$328一位,包頭盤、主菜同埋甜品,會做到去農曆新年,節日咁開心緊係要賀一賀去!
📌唔想食dinner set,仲有好多單點食物,前菜小食、主菜、漢堡包、意粉、豬手、牛扒、炸魚薯條、甜品等等,西餐黎講都幾多款色,環境大,裝潢光鮮💡,絕對適合多人聚餐🥳!
2024-12-11
$250 (Tea)
醬燒豬肋骨
秘製香料脆雞翼
酥脆魷魚圈,秘製香料脆雞翼
牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜蜜沙律汁
2024-08-23 2155 views
我偶爾會去megabox吃飯是因為那邊很多泊車優惠而且餐廳客人流量沒那麼多 比較容易找到座位The Salted Pig跟戲院同一層餐廳面積很大 座位闊落裝修融入了不少藝術元素 有寫意的感覺主打用豬不同的部位烹調的西餐午餐和晚餐時段提供實惠的套餐選擇這次我們晚上去點了套餐包括前菜和主菜只需$198起前菜我們分別選了海鮮蕃茄湯和日本帶子刺身,海鮮蕃茄湯配料頗豐富,裡面有蜆、青口、魚、蝦、辣椒片、蕃茄醬,湯不是走濃稠的路線,很適合在吃主菜之前喝,烤過的麵包也很好吃🥰 帶子刺身配上特製柚子豉油,令帶子刺身吃起來更清新🔹️ 炸脆皮豬腩肉 $198外皮超香脆 肥瘦剛好裡面肉的熟度在剛剛好的狀態所以咬下去肉汁就爆出來 很好吃隨主菜也附上蘋果蓉和杏脯酒汁沾著豬腩肉吃很搭我也特別愛伴碟的酸忌廉薯仔🔹️ 波士頓龍蝦意粉 $298這道菜的波士頓龍蝦是原半隻上的視覺上已經贏了可以原汁原味嚐到龍蝦的味道意粉口感和味道也不錯另外我們加錢點了法式焦糖燉蛋($18)和菠蘿果汁($25),甜品蠻大份的,我們兩個人分一個剛剛好,表面有一層脆脆的焦糖,而燉蛋質地偏實,蛋全熟小孩也可以吃喔
我偶爾會去megabox吃飯是因為那邊很多泊車優惠

意粉口感和味道也不錯

Type of Meal
Dinner
3 day(s) ago 0 views
上網見到呢間食德國鹹豬手好出名,今日我都嚟食下🤤Lunch hour過嚟食,鹹豬手有2人餐set lunch😉 跟餐仲有飲品同埋餐湯,幾抵食。呢間嘅德國鹹豬手,真係好大份。上枱已經切好,離左骨,直接就可以食好方便😉豬手個皮超級香脆,仲脆過薯片😂最正係豬手皮同埋肉中間嗰層少少哋嘅脂肪!好甘香,又滑,味道真係好正👍🏻豬手肉亦好鮮嫩👍🏻而且啲肉大大嚿,食完真係好滿足😌滿足曬食肉獸嘅慾望仲叫咗個安格斯漢堡:有兩層漢堡肉夾住中間芝士🤭漢堡肉都幾Juicy,加埋芝士同煙肉嘅鹹香👍🏻係好正宗美式漢堡嘅味道😉都好好味小食叫咗個炸魷魚圈,係炸得幾脆嘅,個味道就鹹咗少少🤏 呢間餐廳食物整體都好高質素,又坐得舒服,D staff 都好勤快👍🏻見佢出咗個新嘅節慶Menu都好吸引🤩聖誕同農曆新年過嚟食都得。決定咗聖誕假期再約朋友過嚟食埋其他正嘢😉
上網見到呢間食德國鹹豬手好出名,今日我都嚟食下🤤

招牌德國鹹豬手

豬手個皮超級香脆,仲脆過薯片😂

安格斯漢堡

仲叫咗個安格斯漢堡:有兩層漢堡肉夾住中間芝士🤭
漢堡肉都幾Juicy,加埋芝士同煙肉嘅鹹香👍🏻
係好正宗美式漢堡嘅味道😉都好好味

小食叫咗個炸魷魚圈,係炸得幾脆嘅,個味道就鹹咗少少🤏
酥炸魷魚圈

安格斯漢堡
酥炸魷魚圈
6 day(s) ago 5 views
聖誕大餐嚟啦😆🎄平時全家好少食西餐,但有一樣野佢每次係任何餐廳餐牌見到都一定叫,就係德國豬手🐷‼️試過無數咁多間之後,最念念不忘嘅都係the salted pig脆皮烤咸豬手🐷係餐廳最最最推介嘅經典菜式,份量超級多!!豬手皮脆肉嫩,個皮好酥脆,一啲都唔會硬。入面嘅肉仲係好Juicy、軟滑,帶點點鹹香,但唔會死鹹。炸嘅時間同調味都岩岩好,真係好難得母配菜仲有烤到香脆連皮嘅薯仔同酸菜等,就算食多幾舊肉都唔會膩。同埋,佢哋既兒童餐係一啲都唔hea,好多選擇仲配埋雪糕同果汁。我哋揀咗迷你漢堡,勁足料塊牛肉好厚。小朋友食得好開心,店員仲拎啲畫筆同圖畫俾佢哋髹顏色💕💕聖誕節佢哋仲推出左限定節日菜:香煎三黃雞、法式紅酒燉和牛面頰肉、歌劇蛋糕等等。不過今次太飽,聖誕節再黎食過💕💕餐牌會供應至農曆新年完為止。

脆皮烤咸豬手🐷

6 day(s) ago 0 views
位於Megabox 既特色西餐,坐位寬敞,環境舒服。平日都有唔同既用餐優惠,七點前埋單更有優惠,平日都算抵食。餐牌選擇好豐富,而且設計得好靚,樣樣望落都好好食咁!用餐時間1.5小時,不過如果唔多客等其實都唔會趕人走。咁啱星期四遇上豬手優惠,決定試試佢。招牌德國鹹豬手十分出色,皮脆肉嫩,份量又多,一定要試。旁邊既蘿蔔薯仔配菜都好入味,配上大量酸菜,開胃解溜另外叫左牛油帶子蕃紅花意大利飯,上枱好香牛油味,望落比較濕潤,但食落啱啱好,意大利飯有咬口得黎唔會太硬,都幾好食。仲留意到12月至新年期間,餐廳推出咗節慶餐牌同多款應節特飲,menu 包括starter, main 加dessert, 有多款菜式選擇,最平$328 per person 。當中有比較特別既海鮮馬賽魚湯同紅酒燉和牛面頰肉,好迎合聖誕既節日氣氛。

2024-12-12
$250 (Dinner)
  • 招牌德國鹹豬手
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣慢煮脆皮豬腩、薯仔沙律、烤甘荀、香辣醋汁 ($258)必點🆙話明豬門店🐽所以mochicouple都叫返份豬😊個樣有啲似東坡肉🥩🤤以為會好肥膩🥲但呢舊唔會!可能因為慢煮👩‍🍳 外皮超香脆 😊 咔一聲🥹肉見到一層肉一層肥膏😊層層分明😝好淋好juicy😉入口即溶而且仲有烤甘荀、豆角同酸忌廉薯仔🥔份量一足👍🏻香辣醋汁唔算話太辣, 酸酸地點個豬腩解膩好正😝好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬臣芝士 ($188)有4粒大大粒既帶子☺️帶子爽口彈牙🤓煎得好香好金黃😎好新鮮🤪飯汁主要用咗菠菜🥬巴馬臣芝士🧀同埋牛油🧈煮😗有好香既牛油味🤩Risotto軟硬適中🍛奶油味很濃🤔入口順滑😏唔會太油膩🤓十分好食😋好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣ 瘋狂!香蕉雪糕新地 ($98)都幾大杯🍨似係杯裝既香蕉船🍌🛥️有焦糖香蕉🍌、一舊仔窩夫、棉花糖粒同cream🤓入面有兩大球雪糕🍦雲呢拿同朱古力🍫雪糕質地好滑,味道香甜,一舊仔窩夫🧇有驚喜🤣 食落好脆又有少少煙韌,有啲似donut🍩十級邪惡😈好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡⸝⸝‪⸝♡ ꔛ

牛油帶子番紅花意大利飯

3️⃣ 瘋狂!香蕉雪糕新地 ($98)
瘋狂!香蕉雪糕新地

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓12號舖
🕒 Mon-Sun: 12:00-22:00
瘋狂!香蕉雪糕新地
The Salted Pig 不嬲都好食,佢嘅豬更係招牌之作。今日就嚟試吓MegaBox呢間。MegaBox嘅分店都幾大,有卡位,環境舒適。食晏有Kid Menu,大人 lunch set 唔過$100+10%包沙律或湯,主菜連嘢飲一杯。叫咗個Margarita Pizza,餅底唔會好厚,好夠熱芝士有拉絲,好好味。仲有叫咗個ribs,Lunch set嘅份量一啲都唔細,似係Regular size,ribs可以切到四至五條,仲有配好多薯條同埋沙律菜,粟米。Kids Menu份量都唔細,有兩個Mini burger加薯條同埋粟米。小朋友食到舔舔脷😋😋

Margarita pizza

Ribs  -  lunch menu

Burger-  kids  menu

Margarita pizza
Ribs  -  lunch menu
Burger-  kids  menu
2024-11-02 553 views
今日去開megabox行街,我地個小朋友最唔鍾意食正餐,見呢間美式餐廳有兒童餐、又有漢堡薯條,二話不說就入左去試試。✨兒童餐✨🍟🥳雖然話就話係兒童餐,但份量一d都唔馬虎,薯條熱辣辣唔會太咸,芝士通粉🧀有咬口,無煮到熔熔爛爛,食完仲有個雲妮拿雪糕🍦,我個小朋友食得好開心🥰✨燒烤醬豬肋骨✨🐷🍖豬肋骨好鬆化,一切就切得開。燒烤醬夠味又唔會太咸,我好怕bbq醬太過搶戲,呢間就啱啱好。不過我真係好欣賞每舊用刀叉都已經食得好乾淨👍🏻✨卡邦尼意粉✨🍝汁醬creamy,意粉有彈牙,我幾欣賞佢地用正宗咸肉,咸咸地balance返個濃味汁。地址:The Salted Pig (MegaBox)九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓12號舖@thesaltedpighk@chillchill_aloye#九龍灣美食#megabox美食#豬肋骨

✨兒童餐✨🍟🥳

✨燒烤醬豬肋骨✨🐷🍖

✨卡邦尼意粉✨🍝

地址:The Salted Pig (MegaBox)

@thesaltedpighk
@chillchill_aloye
#九龍灣美食
#megabox美食
#豬肋骨
2024-11-02 445 views
咁第一次嚟食啦,咁同七個朋友嚟食事後覺得其實套餐好似比較抵咁我第一樣食,亦都最有印象就係食呢個雞肉凱撒沙律幾好味👍🏻👍🏻跟住呢個其實冇乜點食~差唔多到最後先食幾塊味道都好好牛扒就真係要彈一彈….叫五成熟樣睇ok但好韌…好似食緊香口膠…真係難食👎👎👎👎唔知點解$348既扒會咁差(因為我哋都有成七大兩細咁就唔想太麻煩,當下係完全沒有出聲嘅,但係有影另外一張相切開咗之後入面係似三成同埋好難咬)呢個唔知乜嘢醬之招牌手撕烤豬肉三文治👍🏻👍🏻👍🏻勁好味我呢個雞肉嘅意粉就冇乜特別不過不失呢個都OK嘅慢煮脆皮豬腩呢個雞翼有朋友話好食,不過個人就覺得一般呢個牛油帶子意大利粉都幾好食咁呢個就係我哋今晚所食嘅嘢埋單$21xx, 每人31x都ok咩都試到下
咁第一次嚟食啦,咁同七個朋友嚟食
事後覺得其實套餐好似比較抵
雞肉凱撒沙律

跟住呢個其實冇乜點食~差唔多到最後先食幾塊味道都好好

呢個唔知乜嘢醬之招牌手撕烤豬肉三文治👍🏻👍🏻👍🏻勁好味
招牌手撕烤豬肉三文治

我呢個雞肉嘅意粉就冇乜特別不過不失

呢個都OK嘅慢煮脆皮豬腩

呢個雞翼有朋友話好食,不過個人就覺得一般

呢個牛油帶子意大利粉都幾好食

咁呢個就係我哋今晚所食嘅嘢

埋單$21xx, 每人31x都ok咩都試到下
2024-10-30
$315 (Dinner)
雞肉凱撒沙律
招牌手撕烤豬肉三文治
The Salted Pig - 餐廳有幾間分店,都有一個共通點,就係座位寬闊,空間感好大。今日去了九龍灣分店,午餐選擇多,配餐湯和飲品,仲可以優惠價追加小食。是日餐湯係大人細路都鍾意嘅甘筍湯,跟餐免費配了凍檸茶和凍檸水。西京燒比目魚$148,唔止係魚肉滑溜,青嫩嘅烤蘆筍鮮甜爽脆,仲有蔥、海苔片和幾舊大大件嘅烤薯。青口煙燻雞肉燴飯$158,賣相好靚,見到都食欲大增,有蕃茄、青豆、魷魚、雞肉,配上紅椒粉、茴香顏色更靚,沾埋檸檬蒜泥蛋黃醬就更惹味。烤大蒜香草羊架$238,配薯條和西蘭花,阿根廷青醬配羊架,味道好夾。
The Salted Pig -

是日餐湯係大人細路都鍾意嘅甘筍湯,
甘筍湯(餐湯)

跟餐免費配了凍檸茶和凍檸水。
凍檸茶、凍檸水(餐飲)

西京燒比目魚$148,
西京燒比目魚

青口煙燻雞肉燴飯$158,
青口煙燻雞肉燴飯

賣相好靚,見到都食欲大增,有蕃茄、青豆、魷魚、
青口煙燻雞肉燴飯

烤大蒜香草羊架$238,
烤大蒜香草羊架

配薯條和西蘭花,
烤大蒜香草羊架

阿根廷青醬配羊架,味道好夾。

2024-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2024-10-20 410 views
去開睇戲🎬想食得舒服啲 就直接去豬門店2courses晚市套餐都係$198起👍頭盤揀左ITALIAN CAPRESE SKEWERS意式卡布里沙律:水牛芝士🧀。車厘茄。羅勒。黑醋。欖欖油SEAFOOD SOUP海鮮蕃茄湯、蜆、青口、魚、蝦、辣椒片、蕃茄醬主菜PORK LASAGNE意大利千層麵、豬肉、意大利青瓜、茄子、蕃茄、水牛芝士份量十足再配上青瓜茄子 口感十足 亦冇咁溜GRILLED ARGENTINIAN RIBEYE STEAK 120Z(+S100)燒阿根廷肉眼、燒肉汁、雜菜沙律、薯條🍟燒香既肉眼扒 彈牙多汁薯條炸到香脆🤤TRUFFLE VANILLA ICE CREAM (+$18)黑松石雲呢拿雪榚、松露醬、松露油香濃松露香味CREME BRULEE |-$18]法式焦糖燉蛋份量十足 但偏硬身十月份加$228/248 仲可以有2L木桶生啤夠哂過癮
去開睇戲🎬
想食得舒服啲 就直接去豬門店

2courses晚市套餐都係$198起👍

頭盤揀左
ITALIAN CAPRESE SKEWERS
意式卡布里沙律:水牛芝士🧀。車厘茄。羅勒。黑醋。欖欖油

SEAFOOD SOUP
海鮮蕃茄湯、蜆、青口、魚、蝦、辣椒片、蕃茄醬

主菜
PORK LASAGNE
意大利千層麵、豬肉、意大利青瓜、茄子、蕃茄、水牛芝士
份量十足再配上青瓜茄子 口感十足 亦冇咁溜

燒阿根廷肉眼、燒肉汁、雜菜沙律、薯條🍟
燒香既肉眼扒 彈牙多汁
薯條炸到香脆🤤

黑松石雲呢拿雪榚、松露醬、松露油
香濃松露香味

CREME BRULEE |-$18]
法式焦糖燉蛋
份量十足 但偏硬身

十月份加$228/248 仲可以有2L木桶生啤
夠哂過癮
  • 招牌德國鹹豬手
2024-10-18 340 views
呢間餐廳喺香港有幾間分店,之前試過西灣河分店,每一道菜都非常大份😍好似喺美國食嘢一樣咁正😆今次喺MegaBox分店再度光臨MegaBox雖然唔近地鐵站,但係九龍灣有免費嘅Shuttle Bus,其實都幾方便,食完嘢仲可以去溜冰場溜冰 ⛸️今次我哋叫咗三款嘢食,兩個人食真係飽到不得了🔸太平洋蟹餅,配青檸蛋黃醬蟹餅外脆內嫩,可以見到一絲絲嘅蟹肉🦀蟹肉鮮甜可口,加上青檸蛋黃醬,味道更加清新😀🔸 招牌手撕烤豬肉烤三文治嚟到豬肉專門店點可以唔叫返個招牌菜🔥手撕烤豬肉肉汁四溢,搭配香脆的烤三文治配沙律薯條真係好正☺️🔸 脆焗火腿芝士雞胸扒,配沙律薯條雞胸扒有兩塊,兩塊都非常大😯足夠三四個人share,外皮金黃酥脆,裡面嘅肉質鮮嫩,加上火腿同芝士嘅搭配更係增添咗濃郁嘅風味芝士份量十足🧀真係超級邪惡😈
今次喺MegaBox分店再度光臨

今次我哋叫咗三款嘢食,兩個人食真係飽到不得了
🔸太平洋蟹餅,配青檸蛋黃醬
蟹餅外脆內嫩,可以見到一絲絲嘅蟹肉🦀
蟹肉鮮甜可口,加上青檸蛋黃醬,味道更加清新😀

🔸 招牌手撕烤豬肉烤三文治
嚟到豬肉專門店點可以唔叫返個招牌菜🔥
手撕烤豬肉肉汁四溢,搭配香脆的烤三文治
配沙律薯條真係好正☺️

🔸 脆焗火腿芝士雞胸扒,配沙律薯條
雞胸扒有兩塊,兩塊都非常大😯
芝士份量十足🧀真係超級邪惡😈

2024-10-17 297 views
今日返工勁辛苦,所以放工真係要同朋友食餐好嘅,可惜收工已經成7:30 ,近近地就去附近MegaBox食啦,見到呢間餐廳其實係唔同區都有分店,於是就決定嚟食吓晚餐,發覺原來呢度個dinner set 都係 $198,包頭盤同主菜,如果想加甜品或小食或者酒精飲品,都係另外額外加少少錢,相當抵食。apetizer 我地要左帶子carpaccio,覺得佢相當新鮮,加埋清甜嘅Cherry Tomato,絕對係一道簡單又美味嘅菜。第二個就叫左海鮮蕃茄湯,入面勁豐富,好多海鮮,而且唔係平時好thick嘅湯,反而係比較light嘅湯,所以配搭埋我哋之後比較重口味嘅主菜,就剛剛好。主菜就要咗鴨胸片pizza,因為係北京style,上面有海鮮醬、京蔥、青瓜,味道相當特別,fusion味濃。第二個就係紅酒beef cheek burger,份量絕對唔細,beef cheek好嫩滑,直程入口即溶,入面有洋蔥、蕃茄、生菜同酸瓜,配埋酥脆嘅薯條同雜菜沙律真係食得好飽。最後就叫埋個炸脆皮豬柳肉配蘋果蓉同apricot sauce,呢個味道好特別,喺香港好少食到apricot sauce,令到pork belly冇咁

主菜就要咗鴨胸片pizza,因為係北京style,上面有海鮮醬、京蔥、青瓜,味道相當特別,fusion味濃。第二個就係紅酒beef cheek burger,份量絕對唔細,beef cheek好嫩滑,直程入口即溶,入面有洋蔥、蕃茄、生菜同酸瓜,配埋酥脆嘅薯條同雜菜沙律真係食得好飽。最後就叫埋個炸脆皮豬柳肉配蘋果蓉同apricot sauce,呢個味道好特別,喺香港好少食到apricot sauce,令到pork belly冇咁肥膩。

第一次黎食可能因為weekend黎的關係所以都好多人好明顯見到佢地手忙腳亂有booking都要等帶入去~叫左ribs(≧▽≦)不過呢間d ribs有少少乾身上面d汁覺得有d唔夠用d 薯條🍟普普通通無乜特別講起下面個 fish & chips 真係好嬲有乜理由 落完order 半個鐘都未上到個ribs都食完而且店鋪無表示歉意因為我都催佢地催左兩次d魚肉都係偏乾唔係平時食開juicy個種呢間比較係結實的半個檸檬比我擠曬落去🤣少少腥不過食唔曬~ 剩下半塊帶走隻碟好靚🤣

第一次黎食
可能因為weekend黎的關係
所以都好多人
好明顯見到佢地手忙腳亂
有booking都要等帶入去~

叫左ribs(≧▽≦)
不過呢間d ribs有少少乾身

半個檸檬比我擠曬落去🤣
少少腥
不過食唔曬~ 剩下半塊帶走

隻碟好靚🤣
帶一家人黎MegaBox行街,然後就搵嘢食見到呢間餐廳好大間,坐得好舒服🤝我地嗌卡邦尼蛋汁煙肉意粉,香濃奶油和煙燻嗰既煙肉,散發蛋黃香氣,濃郁滑順,每條意粉也掛上濃濃creamy醬汁,美味可口😍蒜辣橄油大梘意粉,材料有蒜頭、辣椒、橄欖油和番芫荽🌿 大梘好新鮮,份量好多,配上白酒煮出十分鮮甜呀♥️雜菌松露意大利飯,雜菌切粒,份量好多,導致整啲意大利飯都好香松露同雜菌嘅味道,意大利飯煮得啱啱好😜😜BBQ 手撕豬肉三文治,肉絲搭配上高麗菜沙拉在三明治中,咬下去有BBQ的肉香味和美乃滋拌出來的香脆味,真的很好吃呢♥️兒童餐蕃茄肉丸意粉🍝份量都幾多喎,仲有兩大粒肉丸,配菜有西蘭花同薯條仲有橙汁小朋友吃到舔舔脷😍

2024-10-12
Type of Meal