2020-01-19 582 views
聽朝-早有啲事做, 大食妹夜晚拿拿林就食咗Spaghetti House嘅一人套餐套餐包括一份主食、湯、沙律同埋一杯嘢飲<煙味燒烤腸鮮白菌意大利粉>主食嘅選擇唔係好多, 再加上大食妹近排太過熱氣, 所以就嗌咗個蕃茄意粉但蕃茄醬味道唔係好濃郁, 意粉都做得普普通通, 係自己喺屋企都可以做到嘅味道<沙律>沙律菜都幾新鮮, 配上車厘茄、小小嘅麻醬, 同埋脆卜卜嘅parma ham, 唔錯<南瓜湯>南瓜湯口感濃稠, 但味道唔足夠<檸檬茶>檸檬茶喺糖水可以自己落呢一點度做得幾唔錯
套餐包括一份主食、湯、沙律同埋一杯嘢飲

<煙味燒烤腸鮮白菌意大利粉>

<沙律>

<南瓜湯>
南瓜湯口感濃稠, 但味道唔足夠

<檸檬茶>
檸檬茶喺糖水可以自己落呢一點度做得幾唔錯
2020-01-10 448 views
之前和客戶朋友們來吃過幾次下午茶,一直念念不忘下午茶拼盤。是晚要參加公司一年一度的頒獎晚宴,深知晚餐會晚😬叫上同事先來個下午茶墊墊肚子。我念念不忘的下午茶拼盤基本不變,除了把春卷換成了三文魚黑松露碎蛋酥,就先試試這新種類,入口竟然有濃濃的黑松露味,十分驚喜,碎蛋滑溜不膩,我一直是碎蛋大粉一個。更驚喜的是不僅整個酥卷充滿牛油香,還入口酥脆。這次的是檸蜜雞翅,清新不膩,一隻實在是有不夠喉的感覺🙈巴拿馬火腿配上黑醋沙拉,一口油香,一口解膩。炸薯條從來都沒有讓人失望過,熱辣辣,皮脆肉厚,還非常粉。烤雞胸配藜麥沙律是第一次吃,柚子蜜醬汁為新鮮的脆爽沙律菜增添了開胃的甜蜜味道。雞胸肉一向不是我的選擇,因為比起啖啖肉,我更愛Lun骨😬沒想到雞肉非常嫩滑,最後由我完成清盤行動😉一直很喜歡她的香濃咖啡,但深知下午時間喝了肯定會失眠,所以還是選了消滯的檸檬茶。意粉屋也是吃了最少10幾年的餐廳了,和不同的客戶朋友們在不同的分店留下了許多美好的回憶。帶過義大利的朋友來晚餐,他也大讚意粉十分正宗,隔天中午又自己過來午餐了。從以前的幾乎每區都有分店,尖沙嘴甚至有兩間,到現在全港只剩下數間分店,雖然每間的分店水準各

這次的是檸蜜雞翅,清新不膩,一隻實在是有不夠喉的感覺🙈

巴拿馬火腿配上黑醋沙拉,一口油香,一口解膩。

炸薯條從來都沒有讓人失望過,熱辣辣,皮脆肉厚,還非常粉。
下午茶拼盤

烤雞胸配藜麥沙律

熱檸檬茶

意粉屋也是吃了最少10幾年的餐廳了,和不同的客戶朋友們在不同的分店留下了許多美好的回憶。帶過義大利的朋友來晚餐,他也大讚意粉十分正宗,隔天中午又自己過來午餐了。從以前的幾乎每區都有分店,尖沙嘴甚至有兩間,到現在全港只剩下數間分店,雖然每間的分店水準各異,由於近公司的關係,現在最常來的這間分店從午餐到下午茶一直保持水準。也希望她能一直保持下去,讓我們一直有個心心念念可以回來重溫的好地方。

一直很喜歡店裡的彩色燈罩,總給我溫暖的感覺。
2020-01-09
$81 (Tea)
下午茶拼盤
烤雞胸配藜麥沙律
熱檸檬茶
  • 檸檬芝士蛋糕
我同3個朋友每年都會 相約一齊食芝士鍋 今年就試左意粉屋嘅芝士鍋 🧀🥘意粉屋 total 有3款芝士鍋 可選🌟🔘 特級黃金芝士火鍋🔘惹味牛肉黃金芝士火鍋🔘輕素黃金芝士火鍋🔷餐牌寫 全部都係二人餐 我地4個人 就點左一個特級黃金芝士火鍋 加左份火鍋配料 香腸 同點左份德國咸豬手配酸菜及薯條🔺 特級黃金芝士火鍋 $558😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗🔸 法國康堤24個月熟成芝士拼盤 (鮮果+ 意大利風乾火腿)◻️咸香味四溢 食火鍋前開開胃🔸 惹味紐西蘭特級肉眼🔸 意大利香菌雲吞,大啡菇,火雞豬肉丸,星星薯粒,法包粒,西蘭花,車厘茄◻️芝味好濃郁 點咩配料都好好食😋除左意大利香菌雲吞 個皮有點厚 🤔 中間食落不夠熱 唔可以一次一啖食 要食一半 再點多次芝士 助熱反 整體來講都不錯🥳 呢個set好豐富 2個人食一定食唔哂 因為我地4個人都食唔哂🤡🔺火鍋配料 香腸 $48😋指數: 🌕🌕🌗🌑🌑◻️我地習慣食芝士火鍋要有香腸 但係佢個套餐係冇 所以另外叫 $48黎講 有啲失望😞 味道一般 份量不多🌝🔺 德國咸豬手配酸菜及薯條$198😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌖◻️呢個都幾有驚喜 唔算太咸 皮夠脆✨👍🏻 我地仲用呢個薯條 點

意粉屋 total 有3款芝士鍋 可選🌟

🔺火鍋配料 香腸 $48
😋指數: 🌕🌕🌗🌑🌑

🔺 德國咸豬手配酸菜及薯條$198
😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌖
◻️呢個都幾有驚喜 唔算太咸 皮夠脆✨👍🏻 我地仲用呢個薯條 點芝士鍋食 好正😚

🔺 草莓鮮果夢幻賓治$52
😋指數: 🌕🌕🌕🌖🌑
◻️跟餐價 $26 感覺似就咁飲緊什果賓治

🔺 香芒冰涼特飲$42
😋指數: 🌕🌕🌗🌑🌑
◻️ 跟餐價 $21 呢個 第一啖似飲緊香精 少奇怪 但後來飲飲下又ok 接受左😂
2019-12-24
  • 德國咸豬手配酸菜及薯條
  • 特級黃金芝士火鍋
2019-11-15 632 views
今次被個美女約我去占卜問事, 問我想去邊到食飯, 我當然選擇我的飯堂意粉屋啦!對我黎講, 尖沙咀意粉屋係最就腳.去到意粉屋啱啱有 Lunch Set, 所以點咗蘇格蘭三文魚 pizza , 黑松露煙肉鮮菌燴直通粉 同兩個酥皮磨菇忌廉湯.酥皮磨菇忌廉湯 : 有人點酥皮磨菇忌廉湯係唔食酥皮, sorry 我係成個酥皮浸湯食哂, 味道濃郁,幫襯十次十次都保持水準,滿意!蘇格蘭三文魚 pizza : 三文魚味道偏咸,但配上味道偏淡嘅 pizza 就啱啱好,雖然芝士味不足,但加上芝士粉就解決問題,所以,每次去意粉屋,都問佢囉芝士粉.黑松露煙肉鮮菌燴直通粉 :望埋去份量以為不足,但食食吓又啱啱好,黑松露味道唔太凸出,慶幸白汁香濃,直通粉彈牙,唯一問題係鮮菌略為不足.一路食,一路同美女占卜,點知計到佢依家財困重窮過我!唉...我都唔好意思佢埋單,我請翻轉頭算數.....

對我黎講, 尖沙咀意粉屋係最就腳.

蘇格蘭三文魚 pizza : 三文魚味道

黑松露煙肉鮮菌燴直通粉 :

一路食,一路同美女占卜,點知計到佢依家財困重窮過我!
唉...
我都唔好意思佢埋單,我請翻轉頭算數.....

2019-10-07 483 views
同朋友行街經過,佢抱住個b,話想搵間舒服啲嘅餐廳,所以我地就去左Spaghetti House。一入到去,職員見我地有bb車,即刻安排左個靚位比我地,抵讚一坐低就叫左野食,啲食物都黎得幾快碗湯都未飲完,主菜都到啦,真係好快手我地今次點左海鮮墨魚汁意粉同牛油果沙律,係我最中意嘅牛油果呀佢一啲都唔孤寒,牛油果嘅份量好多,食完即刻覺得好健康至於個意粉,海鮮真係好多,多到我地2個女仔都食唔晒。太耐無食spaghetti house, 今次對佢完全改觀!不論食物定服務都100分!

一坐低就叫左野食,啲食物都黎得幾快

碗湯都未飲完,主菜都到啦,真係好快手

佢一啲都唔孤寒,牛油果嘅份量好多,食完即刻覺得好健康
至於個意粉,海鮮真係好多,多到我地2個女仔都食唔晒。

2019-09-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2019-09-29 424 views
平日下午食D平時無咩機會食到既餐廳下午茶,上到去唔多人好多位,下午茶選擇12個,呢間做會員都幾多優惠。個飯黎到心諗雖然下午茶,份量唔洗咁呀嘛,$69就得咁既份量唔算抵,不過味道唔錯,環境幾好,可以坐低慢慢傾。

2019-09-29
Type of Meal
Tea
2019-09-08 427 views
今日大約7:30去到唔使點等位直接入去坐帶位嘅店員服務態度好好安排左我坐卡位可以方便我擺嘢介紹咗個帶子蕃茄意粉比我(好似係唔知有冇講錯)幾好味幾大碟之後男朋友嗌左個白汁海鮮通粉都好好味五至六隻大蝦全部都好有咬口好新鮮之後仲帶咗個蘋果薑茶 好味好味
今日大約7:30去到
唔使點等位直接入去坐
帶位嘅店員服務態度好好
安排左我坐卡位可以方便我擺嘢
介紹咗個帶子蕃茄意粉比我(好似係唔知有冇講錯)
幾好味幾大碟
之後仲帶咗個蘋果薑茶 好味好味
2019-05-01 1167 views
好耐冇食過,咁啱經過開就食吓,意粉屋:食物❤️❤️❤️ 意粉屋嘅食物本身水準都維持得好中等,唔會非常好食但絕對唔會差,今日食咗個$298嘅二人套餐有豬排骨,辣肉腸pizza,加$20有龍蝦湯,番茄湯,凍檸檬茶,熱咖啡。份量❤️❤️❤️份量正常,唔算好多但亦都唔算少,不過好似少過以前啲啲。服務❤️❤️❤️正常,冇乜特別,服務員都幾穩定環境❤️❤️❤️正常意粉屋格局格局,都坐得幾舒服,唔會有好多人喺你隔離行嚟行去價錢❤️❤️❤️普通價錢,最平嘅二人套餐,兩個加埋$400左右。經過食下都唔錯,熱咖啡嘅奶我喜歡,喜歡飲多奶咖啡或者日式咖啡嘅人都啱,同呢度嘅龍蝦湯都係我摯愛。
好耐冇食過,咁啱經過開就食吓,意粉屋:

食物❤️❤️❤️
份量❤️❤️❤️
份量正常,唔算好多但亦都唔算少,不過好似少過以前啲啲。
服務❤️❤️❤️
正常,冇乜特別,服務員都幾穩定
環境❤️❤️❤️
價錢❤️❤️❤️
普通價錢,最平嘅二人套餐,兩個加埋$400左右。

龍蝦湯
辣肉腸意大利Pizza
熱咖啡
凍檸茶
2019-04-14 819 views
尖沙咀意粉屋地點方便,一上樓梯,餐廳好大,不用等位,二人入去,比左4人枱,就算成枱都放滿食物,都有足夠位置進食。龍蝦蘇皮湯 超好飲,好重龍蝦味!不過太少龍蝦肉,蘇皮可以再鬆化啲,而且價錢比較貴。雙重芝士煙斗粉岩曬喜歡食芝士的朋友,好多creamy 不過得火腿粒,比較單調乏味厚肉而且吾太韌,juicy 肉汁。飯的汁重菇味,成個配搭好Match 清新檸檬Tart 底餅脆脆地 曲奇味推薦蛋香味,幾滑💗加上一層蕉糖脆皮 甜到入心

龍蝦蘇皮湯 超好飲,好重龍蝦味!
不過太少龍蝦肉,蘇皮可以再鬆化啲,而且價錢比較貴。

雙重芝士煙斗粉
岩曬喜歡食芝士的朋友,好多creamy
不過得火腿粒,比較單調乏味

清新檸檬Tart
底餅脆脆地 曲奇味
推薦

蛋香味,幾滑💗加上一層蕉糖脆皮 甜到入心
2019-04-04 577 views
今日係尖沙咀行左一日街,因為無book 定其他餐廳,又咁啱望到spaghetti house,咁就沖左入去。叫左一個慢煮牛尾意粉同埋一個龍蝦汁大蝦天使面。推介牛尾意粉,份量夠多,牛尾煮得好林,好好味!另外個天使面就不過不失啦。

叫左一個慢煮牛尾意粉同埋一個龍蝦汁大蝦天使面。

推介牛尾意粉,份量夠多,牛尾煮得好林,好好味!

另外個天使面就不過不失啦。
2019-03-28 595 views
好耐冇去 Spaghetti 食嘢啦,一於食番个 tea 先。這一間在雅蘭中心,地方寬敞,環境清静,但客人很少。我們入座後,唔知係咪因為坐係轉角位,嘗試揮手落單,足足10分鐘也冇人埋我,最後有位㕑師代我們叫侍應。這時段咁少客,真不明白他們忙什麼?定去左揸流灘。吾理啦,我們叫咗2个下午茶餐,一份是 pizza,另一份是波菜意粉。波菜汁濃淡適中,又唔!會過鹹,意粉份量足,唔會話未煮熟或者熟到爛,水準發揮。pizza 有4件,上面有菠蘿、青椒、 火腿、辣肉腸及茹,至於餅底也算脆口,配少少沙律菜,可惜pizza蕃茄醬少,而且芝士也不算多,整體味道,麻麻地啦。講真服務真係有很大改善空間,啱啱先拿起最後一塊pizza,侍應問都冇問就拿走我的碟!嘩大佬,仲未食完呀!落order又冇人埋,未食完就急住收碟😥已經係下午茶時間,又係度趕咩呢??以價錢計,都算經濟。如果只想找个地方靜靜傾計,這裹也是一個選擇。

$50 (Tea)
2019-03-05 662 views
周末本來打算與家人到某餐廳吃午飯,怎料已結業,所以改往應該不用等位﹑位處樓上的意粉屋~ 還記得以前這家意粉屋的set lunch可配酒類,但今次餐牌就沒有了! 我們點了二人餐和2個午餐~二人餐非常豐富,炸雞薯條份量很多,惟炸雞的炸粉過厚,肉質及味道亦未見突出,而小妹小時最愛的煙斗粉的煙斗粉過稔,芝士粉不再是卡夫,很重羶味 墨魚汁飯的墨魚汁顏色不夠黑,賣相有點失色,但豬扒厚而不老! 北海道帶子海鮮意式茄醬燴扁意粉挺令人開胃,帶子雖小但頗彈牙~ 對我來說,現在Pizza和意粉連鎖店不過是吃回憶吃情懷吧!

墨魚汁飯的墨魚汁顏色不夠黑,賣相有點失色,但豬扒厚而不老!

對我來說,現在Pizza和意粉連鎖店不過是吃回憶吃情懷吧!
☃️☃️☃️☃️冬天來了☃️☃️☃️☃️第一時間係諗起食芝士火鍋🧀打過去問係無得訂位💁🏻‍♀️所以直接到尖沙咀北京道依間分店拎位依間分店🙆🏻‍♀️晚餐時間竟然係唔洗等位🥳入座時,店員有同我地講用餐時間係90分鐘到我地一個鐘左右...有一位員工已經係咁催我地重點係...仲有好多吉位,好多台都係無人我地計左切餅費但我地蛋糕都仲未切,都係想切埋個蛋糕就走😑😑😑😑咁樣催人地走,感覺真係好差👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻如果你係滿座既,我地都會加快比返張台你問題係...我地又未夠鐘...你好多張吉台...點解要咁催人走?個別員工既問題,又唔關個店事既而個芝士火鍋係好味既...對於我地2位女生係食唔哂既...蛋糕🌙😘
☃️☃️☃️☃️冬天來了☃️☃️☃️☃️
第一時間係諗起食芝士火鍋🧀
打過去問係無得訂位💁🏻‍♀️
所以直接到尖沙咀北京道依間分店拎位

依間分店🙆🏻‍♀️晚餐時間竟然係唔洗等位🥳

入座時,店員有同我地講
用餐時間係90分鐘

到我地一個鐘左右...
有一位員工已經係咁催我地

重點係...仲有好多吉位,好多台都係無人

我地計左切餅費
但我地蛋糕都仲未切
,都係想切埋個蛋糕就走😑😑😑😑

咁樣催人地走,感覺真係好差👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

如果你係滿座既,我地都會加快比返張台你

問題係...我地又未夠鐘...你好多張吉台...

點解要咁催人走?

個別員工既問題,又唔關個店事既

而個芝士火鍋係好味既...對於我地2位女生
係食唔哂既...蛋糕🌙😘
2018-12-12
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2018-12-31 565 views
今日專程去到尖沙咀意粉屋食芝士火鍋,帶著bb車去其實都幾唔方便,因為間鋪係1樓,去搭升降機要先搬幾層樓梯,上到去好彩都唔算太逼,有位放到bb櫈同bb車但係衛生情況有待改善(水杯有飯係裡面)一去到就叫個芝士火鍋,價錢580左右,比較起pizzahut係貴咗啲,但係個芝士火鍋底味道確實係比較好食同埋冇咁膩,食落唔會好濟個特級肉眼味道唔錯,薯條都幾好味,車厘茄同哈密瓜好好味,巴馬火腿冇pizza hut咁咸,但係我個人都唔係食得好咸嘅野所以都係覺得好咸個麵包較pizzahut 遜色,肉丸也是一般般,整體來說還是很不錯的

但係衛生情況有待改善(水杯有飯係裡面

個特級肉眼味道唔錯,薯條都幾好味,車厘茄同哈密瓜好好味

2018-12-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Christmas
  • 芝士火鍋
2018-11-20 879 views
意粉屋,連鎖式,好耐無食過,今次食覺得好有質素,可能因為無咩credit card套餐優惠質素會好d架?哈哈唔知wor~個青口好正,鮮青口,我sauce調得幾好,薯條正啦,粗身~pizza good good,個皮個texture好好,都幾正宗既意式pizza 底,夠料.係個海鮮酥皮湯就差dd lar,有海鮮料,但個白湯湯底味道差dd~overall ok 呀~約$200/head

個青口好正,鮮青口,我sauce調得幾好,薯條正啦,粗身~

overall ok 呀~約$200/head