2023-02-23 79 views
東涌喜來登酒店附近有好多靚餐廳,今次就揀左間望到海景嘅美式酒吧扒房,餐廳環境優美,座位舒適闊落,間時仲有現場樂隊。Weekend Brunch $248超抵食有3道菜嘅Set,前菜可選沙律、麵包或班尼迪蛋,我就揀左班尼迪蛋,荷蘭醬調得唔錯,酸度適中,濃厚香滑。跟住主食就揀左青醬手工意粉,青醬係新鮮製作,意粉口感都好好,入面仲有D 蘆筍同紅椒增加口感同味道嘅層次,最後個甜品都好好食,雖然係焦糖拖肥,但唔會太甜。The American BLT $188美國牛肉漢堡,漢堡包食落香軟,漢堡扒又厚又多汁,薯條都好食,外脆內軟。

Weekend Brunch $248

是日青醬意粉
美式漢堡BLT
是日甜品
2023-02-18 86 views
今日到東涌 "The Upper Deck‘‘’ 食午餐,位置在Sheraton 酒店旁,進入餐廳感受到充滿異國風情,地方寬敞、設有多坐位、有live band設備🎷🎤🎸🎧🎺🎹,桌球等等......👍窗口坐位還可以飽覽海景,十分舒適、寫意🎶🎶*店員親切主動,服務態度好👍👍👍午餐有多款選擇🤔我們選了2 Set🍽頭盤:(二選一)洋蔥湯Onion Soup🧅🍵濃郁洋蔥味Yummy💯烤蔬菜拼盤Grill Vegetables Platter🥗有三色椒、茄子、青瓜、車厘茄、脆肉瓜,材料新鮮So fresh🤤主菜:煙肉、洋蔥辣椒片、蕃茄醬長通粉Pancetta onion chilli flake tomatoes sauce rigatoni pasta🍝鹹香煙肉味和香濃洋蒽味道再加上芝士片,味道豐富😋鱸魚Seabass配蔬菜🐟很香牛油檸檬味道,能調出鮮魚味,肉質㜜滑🍴甜品:Mango cotta Panna 🥭🥥🧆上層以士多啤梨、芒果肉、椰絲、中間以布甸、低層威化餅底,除了有鮮甜芒果味,還有濃郁椰香,好出色💯😋餐飲凍檸茶🍹👍

*店員親切主動,服務態度好👍👍👍

午餐有多款選擇🤔我們選了2 Set🍽

頭盤:(二選一)
洋蔥湯Onion Soup🧅🍵濃郁洋蔥味Yummy💯

主菜:
鹹香煙肉味和香濃洋蒽味道再加上芝士片,味道豐富😋

甜品

餐飲凍檸茶🍹👍

Type of Meal
Lunch
2023-02-18 2504 views
今日同老公去慶祝拍拖n週年紀念❤️呢度喺東涌喜來登酒店隔離,景觀開揚,飽覽機場海景✈️座位都非常寬敞,仲有桌球枱,俾客人打桌球!Weekend Brunch (💰248pp)🔸前菜🔸▫️Chef Salad 廚師精選沙律🥗(7/10)非常豐富,好多不同款式嘅沙律菜,不過個沙律醋就有點太酸。▫️Egg Benidicts煙肉蛋松餅(7.5/10)佢用一大片煙肉包住隻流心荷包蛋,仲有個荷蘭醬,幾creamy,個muffin包都好味。🔸主菜🔸▫️Fish & Chips 魚片配炸薯條(7/10)呢個炸魚味道幾好,外皮就炸得幾脆,但係內裡嘅魚肉就太濕啦!薯條炸得剛好軟硬適中!👍🏻▫️Stuffed Chicken Breast冠軍早餐(8/10)火腿芝士釀雞胸肉味道幾夾!炸得香脆,芝士漏出黎😋不過得一舊,感覺唔夠豐富🤭🔸甜品🔸▫️Chocolate cake 朱古力蛋糕(7.5/10)全個蛋糕有幾層,配上朱古力同士多啤梨醬,正常發揮,但個餅底唔知點解好濕。食完仲可以去東涌海濱散散步,睇下飛機升降✈️舒服開心!呢個景色,配上服務同環境,食物質素都唔差,不錯啊!評分: 7.5/10

Weekend Brunch (💰248pp)

🔸前菜🔸
▫️Chef Salad 廚師精選沙律🥗(7/10)
非常豐富,好多不同款式嘅沙律菜,不過個沙律醋就有點太酸。

▫️Egg Benidicts煙肉蛋松餅(7.5/10)

🔸主菜🔸
▫️Fish & Chips 魚片配炸薯條(7/10)

🔸甜品🔸

評分: 7.5/10
  • Chocolate cake
2023-02-18 1642 views
難得約到好耐冇見嘅老朋友聚舊,加上新正頭,當然要揾個好地方,可以一邊傾吓計一邊食番個靚晚飯。呢個朋友仔家住東涌區,所今次試下呢間位於東涌的「The Upper Dech」。到達餐廳,立即被環境及氣氛吸引。除了有靚裝bar 枱;現場有Live band;仲設有桌球枱;餐廳亦有室外位置,夜間景色尤其醉人。餐廳除有多款特色前菜、沙律;更有 House Made Burger;主菜有豬、牛、羊、魚及海鮮等;亦有意粉及燴飯。其中尤其一提,餐廳不單提供多款不同牛的位置,更有 Dry Age (21-31 days) & Wet Age 選擇,然後再可自選不同 side dish & extra sauce,如果喜愛牛嘅朋友仔,真係不要錯過。《美國牛肉漢堡BLT》($188)牛肉漢堡厚實香濃富牛肉味,配上煎香了煙肉,加上炸洋蔥圈,車打芝士,再加入新鮮生菜及蕃茄,秘製醬汁。呢個house made burger 我同朋友都超鍾意,真係好好味,超有驚喜!《醬燒豬肋骨》($298/半份)份量比預期中大,配有薯條及沙律菜,沙律汁很特別,濃濃香草味,十分不錯。而配肉的自家調製醬汁味道令人頗醒胃,整體相當不錯。

《美國牛肉漢堡BLT》($188)

美國牛肉漢堡BLT

《醬燒豬肋骨》($298/半份)

醬燒豬肋骨(半份)

一間CP值超高,環境舒服及氣氛又正,除了食物味道高質,雞尾酒賣相亦都相當靚,當晚不少客人都有order 。另外一提當晚店員服務態度很殷切,令人賓至如歸。而當晚剛巧有幾枱人客生日,店員更唱了兩次生日歌,認真十分讚。

2023-02-07
$300 (Dinner)
2023-02-16 102 views
情人節book咗9:30時間食飯,當晚準時到達去到門口驚見到有10幾人喺度等位,初時以為係War in客,當我上前了解,原來發現佢哋都係book咗時間但未有位坐,心知不妙個西人reception叫我哋等吓,最終等到10:00頂唔順啦!大家一齊起哄,叫佢退返訂金,返屋企食杯麵好過,我發現佢哋個廚房根本就煮唔切,搞到啲食客食唔切,所以走唔到,個西人reception態度極差!佢話唔關佢事,好彩我住附近姐,依間餐廳好野!
2023-02-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Valentine's Day
2023-02-15 85 views
餐廳環境優雅,有無敵大海景,星期日嘅七點仲有live Band助興,氣氛好熱鬧。餐廳座位寬敞,亦設有大圓枱,一家大細10幾人進餐亦冇問題,三五知己有梳化位,適合唔同人嘅需要。大蝦闊條麵棉質煙靭有口感,白汁很Creamy,比較杰身的那種比較掛面,所以每啖面口感很豐盈。蝦比較細粒,食得出係雪蝦,冇咩鮮甜味,不過口感爽口。煎鱸魚配返茄汁,一上枱就很香,魚香撲鼻而來,加上茄汁的甜甜酸酸很開胃,中和左煎魚的油膩感。

今個Weekend入左TC東薈城行下入到黎順便食埋個dinner先返去啦上網見到有間扒房幾正又有海景睇 一於試下啦😎餐廳位於Sheraton酒店隔離有個"灣景薈"今次揀左呢間The Upper Deck 扒房一邊望住個海食野🌅又可以飲返杯🍹望住機場🛫Chill 住影相打卡 除左環境靚之外 食物質數都好高🤩(左) Lychee Breeze $58 混合了荔枝和菠蘿汁 以薄荷葉為襯托 酸酸甜甜(右) Tropical punch $58 熱情果味 酸酸地夠freshTagliatelle $188用上意大利煙肉和雞油菌配搭蛋扁麵烹調麵質煙韌帶蛋香 用左橄欖油和香草調味芝士creamy 得嚟帶點鹹肉香 有咬口 好食!Cajun Smoked Short Ribs $298用48個鐘慢煮牛肋骨牛味濃郁 入口嫩滑 再配埋金脆薯條面頭灑上橙色既香料粉 增添風味🧡餐廳中間有張snooker枱下次可以同fd黎一邊飲野傾計 一邊篤下球🎱(雖然我唔識😆)
估唔到食物份量都大碟 甜品就留返下次黎再食啦😋
今個Weekend入左TC東薈城行下
入到黎順便食埋個dinner先返去啦
上網見到有間扒房幾正又有海景睇 一於試下啦😎
餐廳位於Sheraton酒店隔離有個"灣景薈"
今次揀左呢間The Upper Deck 扒房
一邊望住個海食野🌅又可以飲返杯🍹望住機場🛫
Chill 住影相打卡 除左環境靚之外 食物質數都好高🤩
(左) Lychee Breeze $58
混合了荔枝和菠蘿汁 以薄荷葉為襯托 酸酸甜甜
Lychee Breeze & Tropical punch
Tagliatelle $188
用上意大利煙肉和雞油菌配搭蛋扁麵烹調
麵質煙韌帶蛋香 用左橄欖油和香草調味
芝士creamy 得嚟帶點鹹肉香 有咬口 好食!
Tagliatelle
Cajun Smoked Short Ribs $298
用48個鐘慢煮牛肋骨
牛味濃郁 入口嫩滑 再配埋金脆薯條
面頭灑上橙色既香料粉 增添風味🧡
Cajun Smoked Short Ribs
餐廳中間有張snooker枱
下次可以同fd黎一邊飲野傾計 一邊篤下球🎱(雖然我唔識😆)

估唔到食物份量都大碟 甜品就留返下次黎再食啦😋

2023-02-12
$300 (Dinner)
Tagliatelle
Cajun Smoked Short Ribs
The Upper Deck 難得入東涌行街,係呢度荒島揾野食有點難,終於搵到間望落幾吸引嘅西餐廳。滿有情調的,有落地大玻璃望住飛機飛過,打卡一流。✈️牛扒肉眼🐮7成熟剛剛好,薯條又多,當我差唔多食咗一半牛扒的時候,開始聞到木板上面嘅酸臭味,omg ,非常失望,如果大家去食強烈建議轉碟上,從此我對木板反感🤮😰希望這餐廳可以改善一下。🍔漢堡包分量十足,值得一試的,配菜也很好食,男士食都絕對飽肚👍🏻
The Upper Deck
難得入東涌行街,係呢度荒島揾野食有點難,
終於搵到間望落幾吸引嘅西餐廳。
滿有情調的,有落地大玻璃望住飛機飛過,打卡一流。✈️

牛扒肉眼🐮

2023-02-12 93 views
見入東涌見到好多留言話必食,本身懷着愉快心情去探索東涌美食文化~不可看少,一個簡單的菜色就可以睇到餐廳對美食的執著及追求,對客人舌尖的重視及認真。光顧了假日brunch, 食後評如下:1. Egg Benedict 前菜,第一次食,真係好特別。味道尚可外相ok,不過,熟蛋?Egg Benedict 係熟蛋?咁叫Boiled Egg on Top 算。水波蛋都吾識整,我四個人用膳,八隻熟蛋,喂好基本,吾係咁求其?吾係呃你,黃係熟架!2. 散叫左和牛漢堡,賣相ok,個包同平時食的漢堡包有d吾同,個囗感係好粉,好似食緊一堆粉,吾係麵包的囗感,好怪。和牛漢堡扒就不了,無牛味,吾juicy, 完全中晒伏,薯條配菜普通。要$258一份,心諗間餐廳望落高級,野食質素就尼汁得。其他就正常,甜品飲品都還可接受 ,服務,環境我覺得ok。好希望認真重視美食製作,給遠道而來的食客一場美與味的享受。
不可看少,
光顧了假日brunch, 食後評如下:

吾係呃你,黃係熟架!

其他就正常,甜品飲品都還可接受 ,服務,環境我覺得ok。
好希望認真重視美食製作,給遠道而來的食客一場美與味的享受。

2023-02-12
𝙒𝙝𝙚𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙮𝙤𝙪'𝙧𝙚 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙤 𝙘𝙖𝙩𝙘𝙝 𝙖 𝙜𝙡𝙤𝙧𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙨𝙪𝙣𝙨𝙚𝙩🌅𝙤𝙧 𝙨𝙥𝙤𝙩 𝙖 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙚✈️𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙨, 𝙏𝙝𝙚 𝙐𝙥𝙥𝙚𝙧 𝘿𝙚𝙘𝙠 𝙝𝙖𝙨 𝙞𝙩 𝙖𝙡𝙡. 𝙇𝙖𝙧𝙜𝙚 𝙥𝙞𝙘𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙙𝙤𝙬𝙨 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙖𝙡𝙡𝙤𝙬 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡 𝙙𝙖𝙮𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙩𝙤 𝙨𝙚𝙩 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙤𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙧𝙤𝙫𝙞𝙙𝙚 𝙖𝙣 𝙪𝙣𝙤𝙗𝙨𝙩𝙧𝙪𝙘𝙩𝙚𝙙 𝙫𝙞𝙚𝙬 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜 𝘼𝙞𝙧𝙥𝙤𝙧𝙩 𝙧𝙪𝙣𝙬𝙖𝙮𝙨. 𝘿𝙞𝙣𝙚𝙧𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙩𝙤𝙤𝙩𝙝 𝙨𝙝𝙤𝙪𝙡𝙙𝙣’𝙩 𝙢𝙞𝙨𝙨 𝙤𝙪𝙩 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙬-𝙨𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘼𝙡𝙖𝙨𝙠𝙖, 𝙖𝙣 𝙞𝙘𝙚-𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙥𝙤𝙣𝙜𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖𝙣 𝙞𝙜𝙡𝙤𝙤 𝙤𝙛 𝙢𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜𝙪𝙚.🤍𝙏𝙝𝙚 𝙐𝙥𝙥𝙚𝙧 𝘿𝙚𝙘𝙠 位於東涌世茂喜來登酒店,餐廳環境非常開揚,地方寬敞,而且採光度十足,最重要係能夠飽覽整個赤鱲角機場海景,𝘽𝙖𝙧枱前面有一張好大嘅桌球枱,一路𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮緊美食同海景嘅同
𝙏𝙝𝙚 𝙐𝙥𝙥𝙚𝙧 𝘿𝙚𝙘𝙠 位於東涌世茂喜來登酒店,餐廳環境非常開揚,地方寬敞,而且採光度十足,最重要係能夠飽覽整個赤鱲角機場海景,𝘽𝙖𝙧枱前面有一張好大嘅桌球枱,一路𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮緊美食同海景嘅同時仲可以同朋友或者其他食客互相切磋球技,非常寫意😌

餐廳推出嘅午市套餐,有前菜沙律或餐湯、主菜、甜品或餐飲,性價比十足!

𝑾𝒆𝒆𝒌𝒅𝒂𝒚 𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕
𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝘚𝘰𝘶𝘱 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺: 𝘖𝘯𝘪𝘰𝘯 𝘚𝘰𝘶𝘱
洋蔥湯🧅
洋蔥甘甜味尤其突出,係水準以上嘅頭啖湯
𝘛𝘩𝘦 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘰𝘧 𝘰𝘯𝘪𝘰𝘯𝘴 𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳𝘴 𝘪𝘯 𝘮𝘺 𝘮𝘰𝘶𝘵𝘩. 𝘕𝘰𝘵 𝘵𝘰𝘰 𝘴𝘢𝘭𝘵𝘺 𝘰𝘳 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘱𝘰𝘸𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨.

𝗦𝗲𝗮𝗯𝗮𝘀𝘀 $𝟭𝟵𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘚𝘦𝘢𝘣𝘢𝘴𝘴 𝘚𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘝𝘦𝘨𝘢𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴
烤鱸魚配蔬菜🥬
鱸魚外皮香脆,食落口有淡淡嘅鮮甜魚味同埋牛油香氣,由蒜油同香草而成嘅秘製醬汁亦都令人驚喜,一開始帶有少少咸味,之後就會響口腔内散發檸檬嘅淡淡酸味,同主菜鱸魚以及配菜蘆筍非常配合,令你嘅味蕾受到唔同方面嘅刺激
𝑶𝒕𝒉𝒆𝒓 𝑹𝒆𝒄𝒐𝒎𝒎𝒆𝒏𝒅𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏𝒔
𝗣𝗮𝗽𝗽𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗹𝗲 $𝟮𝟬𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝘓𝘢𝘳𝘨𝘦 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘚𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱 & 𝘈𝘴𝘱𝘢𝘳𝘢𝘨𝘶𝘴
大蝦蘆筍闊扁麵🦐
手打麵身又闊又薄,完美吸收濃郁嘅奶油芝士乳酪精華,配上新鮮彈牙大蝦,食到停唔到口
𝘛𝘩𝘦 𝘩𝘢𝘯𝘥𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘍𝘦𝘵𝘵𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘦 𝘪𝘴 𝘸𝘪𝘥𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘪𝘯, 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘳𝘣𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘦 𝘦𝘴𝘴𝘦𝘯𝘤𝘦 𝘰𝘧 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘺𝘰𝘨𝘶𝘳𝘵. 𝘈𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘸𝘺 𝘴𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱𝘴, 𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘢 𝘳𝘦𝘮𝘢𝘳𝘬𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘴𝘩.
𝗕𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗔𝗹𝗮𝘀𝗸𝗮 $𝟭𝟬𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝘚𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦, 𝘐𝘤𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘔𝘦𝘳𝘪𝘨𝘶𝘦
熱烤阿拉斯加🤍
海綿蛋糕, 雪糕, 蛋白霜
表面嘅蛋白糖霜變成隔熱絕緣體,即使將蛋糕放入焗爐,入面嘅士多啤梨雪糕都唔會溶! 所以食落味道同層次都非常豐富,口感輕盈軟滑🤤
2023-01-31
$280 (Lunch)
  • Baked Alaska
  • Seabass
2023-02-06 94 views
⸝⸝⸝⸝𝙒𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝘽𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝| 𝟮𝟰𝟴週末早午餐適用於星期六及日𝟭𝟮:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟯𝟬套餐已包含前菜、主菜、甜品 另加一服務費可以另加 𝟮𝟯𝟴任飲𝙋𝙧𝙤𝙨𝙚𝙘𝙘𝙤 / 𝙒𝙞𝙣𝙚 / 𝘽𝙚𝙚𝙧餐廳位於東涌喜來登酒店旁空間寬敞 坐擁𝟭𝟴𝟬度海景 俯瞰香港機場跑道落地大玻璃飽覧海景(ू•ᴗ•ू❁)絕對係𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡住飲酒鋸扒嘅好去處⸝⸝⸝⸝前菜3選1廚師精選沙律 / 煙肉蛋松餅 / 經典意式烤麵包⚑ 煙肉蛋松餅 荷包蛋配鬆餅及煙肉 以前菜嚟講份量都頗大已經飽咗一半ƪ(•̃͡ε•̃͡)∫ 半熟蛋一切開仲要係流心㗎.ᐟ.ᐟ.ᐟ.ᐟ⚑ 經典意式烤麵包 新鮮蕃茄、大蒜、新鮮羅勒 EVO油、香醋鋪面法包烤得香脆 夾埋一齊食𝙮𝙪𝙢𝙮𝙪𝙢 ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)ᕘ⸝⸝⸝⸝主菜6選1法式香脆三文治 / 是日意大利麵 / 魚片配炸薯條 / 冠軍早餐 / 里脊肉配雞蛋炸薯條 / 肋眼牛排配炸薯條⚑ 是日意大利麵麵條質感煙靭 掛滿濃濃蕃茄醬汁⚑ 肋眼牛排配炸薯條 +𝟭𝟬𝟴熟度揀咗𝙈𝙚𝙙𝙞𝙪𝙢 拿捏得剛好 牛味濃郁 ⸝⸝⸝⸝甜品指定為是日廚師精選當日款式係心太軟 擺盤好精緻
𝙒𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝘽𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝| 𝟮𝟰𝟴
週末早午餐適用於星期六及日𝟭𝟮:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟯𝟬
套餐已包含前菜、主菜、甜品 另加一服務費
餐廳位於東涌喜來登酒店旁
空間寬敞 坐擁𝟭𝟴𝟬度海景 俯瞰香港機場跑道
落地大玻璃飽覧海景(ू•ᴗ•ू❁)
絕對係𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡住飲酒鋸扒嘅好去處

前菜3選1
廚師精選沙律 / 煙肉蛋松餅 / 經典意式烤麵包
⚑ 煙肉蛋松餅
荷包蛋配鬆餅及煙肉 以前菜嚟講份量都頗大
已經飽咗一半ƪ(•̃͡ε•̃͡)∫
半熟蛋一切開仲要係流心㗎.ᐟ.ᐟ.ᐟ.ᐟ

⚑ 經典意式烤麵包
新鮮蕃茄、大蒜、新鮮羅勒 EVO油、香醋鋪面

主菜6選1

熟度揀咗𝙈𝙚𝙙𝙞𝙪𝙢 拿捏得剛好 牛味濃郁

甜品指定為是日廚師精選
當日款式係心太軟 擺盤好精緻
2023-02-04 89 views
📍 The Upper Deck (東涌)東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖網上見到呢間咁有情調餐廳,一早bookmark左,放假就去試吓😆週末有brunch menu,呢到採光度十足,又望到海景,可以Chill 住影打卡靚相🤭Brunch menu💰248+1 (starter, main and dessert) Starter👉 EGG BENEDICTS 煙肉蛋松餅😋😋😋😋.3/5前菜竟然有benedict,英式鬆餅上面有煙肉同蛋,蛋黄當然係流心架啦。正仲有荷蘭醬同黑松露嘅香味。Main👉 Rib eye steak(US Prime Rib Eye 80Z serve with fries)(美國優質肋眼牛排8盎司配薯條💰另加108😋😋😋😋.3/5我叫左rare肉眼扒的脂肪比例較高,油花豐富,味道甘香,同埋好juicy!食落去有好有牛肉嘅味道💓甜品👉 Daily chef's selection😋😋😋😋.5/5當日嘅甜品係朱古力心太軟, 佢唔會好甜,但係就充滿朱古力既香味,蛋糕質地好實在 面頭仲有酸酸甜甜嘅士多啤梨中和下,停唔到😆回頭:yesyesyes,🤭🤭店舖環境真係好無
📍 The Upper Deck (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖

甜品
👉
Daily chef's selection
😋😋😋😋.5/5

回頭:yesyesyes,🤭🤭店舖環境真係好無頂,最正係海景加落地玻璃窗,望住機場同海💓💓

#kermit食在東涌
#upperdeck #sheratonhongkongtungchung
2023-02-03 29 views
本人日前經Openrice訂座並如期出席,兩日後出席狀態仍然顯示等待確認,我致電餐廳查詢並要求更新我的出席狀態,一位英語女員工接聽,一聽到我不是預約訂座而是詢問以上情況就截斷我說話並不耐煩地指此問題不在餐廳,著我更新openrice app就收線,此對話中連我contact no,預約時間都無查詢過就敷衍掛線。我向openrice反映後並稍後再致電餐廳要求跟進,同一女員工接聽,一聽到我詢問同一問題就提高聲浪兼截斷我說話一輪咀發表分幾兩分鐘晦氣說話並叫我listen carefully!內容大致係今日已經答過你一次,叫你問openrice,一日咁多客人打嚟問呢樣嘢,我唔confirm你點入嚟呀?我知你好想儲miles,但佢已經confirm咗,system無update都唔關佢事,叫我搵返openrice 我話你連我幾時book,咩contact no.都無問就話comfirm咗? 佢嘅結論都係話有乜問返openrice態度勁不耐煩

態度勁不耐煩

2023-02-01 94 views
作為飲食先鋒,地點絕對無阻我地周圍食野既決心。如果食到好野就值回票價。小編今次黎到位於東涌喜來登酒店旁既灣景薈T Bay,入邊有幾間餐廳,經Openrice訂座可以有85折,小編決定先試一試The Upper Deck前菜叫左凱撒沙律 $148,新鮮爽脆嘅菜配埋酥香煙肉乾,同大量芝士意式肉醬長通粉 $198,醬汁肉碎好足料,有驚喜 🤪Seabass鱸魚 $228,醬汁調味剛剛好,不過不失餐廳窗邊位可以睇到機場景,望到飛機升降,夜晚好浪漫。如果日頭睇飛機一定更清楚👻另外不得不提餐廳有桌球台,等野食期間仲可以出去打返一兩Q 👏🏼

意式肉醬長通粉 $198,醬汁肉碎好足料,有驚喜 🤪

Seabass鱸魚 $228,醬汁調味剛剛好,不過不失

2023-01-20
Celebration
Anniversary
東涌靚景餐廳- The Upper Deck約左朋友仔放假去踩單車,由欣澳出發去東涌,事前我地已經bookmark 左要去《灣景薈》入面既海景餐廳。貪佢平日有位泊單車又有得食海景Chill 下🥰因為我地早左去,仲可以睇埋日落tim 呀,一路傾計一路望住個景實在太寫意,而喺餐廳最邊既位置假日會有Live Band 炒熱氣氛,諗起都興奮👍👍👍 而中間地方就好闊落,仲有張桌球枱,枱同枱之間都有d 距離,空間感十足👀生蠔半打$230即開生蠔新鮮,生蠔鮮甜滲透些少海水味,好食👍蟹肉薯餅$168比我想像中有更多蟹肉,一咬落去啖啖蟹肉絲,配上芒果酸辣沙沙醬,好惹味。烤豬肋骨伴沙律薯條(半份)$298烤豬肋骨面頭配上自家製嘅燒烤醬,好夠味,而且肉好林,用叉可以撕開,但略嫌肉質偏瘦,而薯條炸得香脆,面頭灑上橙色既味粉,增添風味,最令我驚喜係沙律,可以每條菜都裹上醬汁,好入味喎😱原本我地仲想嗌埋甜品,不過我已經好飽啦,唯有下次再試啦,驚太飽陣間踩返東涌站會頂胃,最後想提提大家假日渣車黎食飯停車場可能要等位, 所以最好book 位時先講定,預留下停車場車位既數目。
東涌靚景餐廳- The Upper Deck

生蠔半打$230
即開生蠔新鮮,生蠔鮮甜滲透些少海水味,好食👍
生蠔半打

蟹肉薯餅$168
蟹肉薯餅

烤豬肋骨伴沙律薯條(半份)$298
烤豬肋骨伴薯條沙律

2023-01-30
$350 (Dinner)
生蠔半打
蟹肉薯餅