Restaurant: The Wall Street Bar & Lounge
Info:

3 day(s) ago 0 views
同朋友尖沙咀食飯,俾我搵到呢間樓上餐廳食西餐,感覺幾有格調,裝修都有唔少位置好啱同朋友影相打卡,環境昏暗好有mood,我哋坐位仲要對住玻璃大窗,感覺唔會太侷促。我哋唔想諗食咩,所以點咗個二人餐,見啲嘢食啱食又幾豐富下._.🍽 / Dinner Set for 2 / 🍽🦆| 鵝肝薯仔千層 |🦆呢個小食個薯仔千層令我哋讚嘆,上枱已經聞到好香,薯味好香濃,整到好脆好香口,裏面仲夾雜咗忌廉,非常惹味香口,配埋香濃嘅鵝肝好夾。·🤎| 磯煮凍鮑魚 |🤎鮑魚凍食,味道夠,面頭仲有好多蟹籽,好有口感。有沙律菜作為伴碟配菜,好fresh!·🦀| 香草忌廉蟹肉意大利飯 |🦀忌廉汁好夠,意大利飯有滿滿嘅香草忌廉汁,好夠味,每一啖飯仲有唔少蟹肉,好正!·🐂| 慢煮澳洲M4肉眼扒 |🐂肉眼扒大大塊厚身,香燒完好香,有燒網格紋,配菜配薯蓉同燒汁。·🦞| Lobster Soup (+$38.0)|🦞龍蝦湯好香濃,仲有啲蟹肉絲,配埋塊餐包可以點配黎食!·🍸| Grassy Flash |🍸(Lemon Grass, Jasmine, Lime)好香嘅檸檬草味,新鮮解渴·🍹| Salted Guava |🍹(Gua
我哋唔想諗食咩,所以點咗個二人餐,見啲嘢食啱食又幾豐富下
._.
🍽 / Dinner Set for 2 / 🍽
🦆| 鵝肝薯仔千層 |🦆
🤎| 磯煮凍鮑魚 |🤎
🦀| 香草忌廉蟹肉意大利飯 |🦀
🐂| 慢煮澳洲M4肉眼扒 |🐂
🦞| Lobster Soup (+$38.0)|🦞
龍蝦湯好香濃,仲有啲蟹肉絲,配埋塊餐包可以點配黎食!
🍸| Grassy Flash |🍸
(Lemon Grass, Jasmine, Lime)
好香嘅檸檬草味,新鮮解渴
🍹| Salted Guava |🍹
(Guava, Pickle Juice, Raisins Oolong)
有酸瓜汁調配,幾特別,仲帶有少少蕃石榴嘅香甜。
._.
Dinner
尖沙咀樓上酒吧🍻呢間餐廳已經唔係第一次嚟,之前嚟過一次覺得味道唔錯,質素話水準嗰啲都幾好,所以決定同朋友嚟多次傾吓偈😌《蘋果酒煮紐西蘭藍青口 $178》性價比嚟講都算幾高,藍青口份量幾多,食落好新鮮而且唔算好細隻,味道都幾鮮甜!《火焰香草烤雞 $248》一上枱就有表演睇😂火焰烤雞好吸睛🔥本身以為係烤春雞細細隻嗰種,點知原來上枱咁大隻👍🏻估唔到火候控制得幾好,雞肉肉質嫩滑,係雞胸位先鞋身少少,撘配醬汁食一流🤭《Grassy Flash $98》呢杯Mocktail加左檸檬草,茉莉同埋青檸,用左Ginger Ale做base,飲落好清爽又唔會太甜👍🏻《Hotel California $138》呢杯Cocktail比較適合男仔,較重煙燻感,用左Whisky做base,再混合花雕酒,飲落帶有米香,餘韻既泥煤味都幾岀😂The Wall Street Bar & Lounge尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓[⭐️5分為滿分]味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️

《蘋果酒煮紐西蘭藍青口 $178》

服務⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-03-29 557 views
最近去了位於尖沙咀這間bar & lounge,想飲野relax下,佢做緊happy hour 第二杯半價,岩晒一班朋友黎飲野聚下~一入到去見到超大個酒架,有各式各樣嘅酒,另一邊係書櫃,仲有個大落地玻璃窗,設計幾古典,比人一種好chill嘅感覺!🔹 Carbonara ($158)先點了Carbonara, 麵條煮得剛好,彈牙有嚼勁,搭配著濃郁的奶油醬和煙肉,味道豐富。醬汁的口感非常順滑,完美地融合在麵條上,每一口都帶來濃厚的奶油和煙肉的風味,值得推薦👍🏻🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)呢個set可以揀食肉眼扒/ 羊架,我揀左慢煮澳洲M4 燒肉眼扒,配龍蝦湯同薯蓉,龍蝦湯好濃郁👍🏻 散發著龍蝦的美味香氣,入口時帶來豐富的海鮮風味。而慢煮澳洲M4燒肉眼扒,肉質鮮嫩多汁,有濃郁的牛肉香,不過比較多筋,搭配薯蓉的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香🔹Pop-Star ($88)由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味

🔹 Carbonara ($158)
Carbonara

🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)
的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。

呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香
龍蝦湯
慢煮澳洲M4 燒肉眼扒

🔹Pop-Star ($88)
由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味和口感
Pop  Star

2024-03-11
Carbonara
龍蝦湯
Pop  Star
  • 傳統意式卡邦尼意粉
2024-03-20 425 views
the wall street bar & lounge位於尖沙咀金巴利道40號WM plaza 1樓返工好忙,不過我都會同朋友定期聯絡,聚下了解大家近況今晚黎到位於尖沙咀 the wall street bar & lunge因為朋友係社交平台見到人做緊happy hour時段第二杯飲品半價餐廳位於1樓可以行樓梯或電梯前往係門口有餐廳,牛頭造型的裝飾入口位置係調酒師工作的地方同一個裝滿各類酒既酒架,頂上仲有燈,非常靚另一面係放滿書籍的裝,仔細看書架中仲有黑膠唱片機,單鏡相機,音響等非常有型格係天花上有好多用烏絲燈泡的吊燈,非常復古燈光較暗,播放著輕快音樂,令人放鬆肉醬薯仔千層麵$138肉醬帶一點辣薯仔千層麵非常工整底層非常脆拌住黎食好夾四式芝士薄餅$138四式芝士令拉絲效果同芝士分量增多薄餅鬆軟非常美味特濃卡邦尼意粉$138卡邦尼意粉中加點鹹蛋黃碎令意粉帶出鮮味扁意粉分量多麵質彈牙掛滿醬汁非常特別鐵板心太軟雪糕$78鐵板上滿舖朱古力碎的朱古力蛋糕非常香脆雪糕上淋上朱古力醬令人心情變靚的甜品職員有禮貌老闆老闆娘熱情可以慢慢飲慢慢食放鬆

返工好忙,不過我都會同朋友定期聯絡,聚下了解大家近況

因為朋友係社交平台見到人做緊happy hour
時段第二杯飲品半價

餐廳位於1樓
可以行樓梯或電梯前往

係門口有餐廳,牛頭造型的裝飾

非常有型格

係天花上有好多用烏絲燈泡的吊燈,非常復古

燈光較暗,播放著輕快音樂,令人放鬆

肉醬薯仔千層麵$138

放鬆

2024-03-18
  • 特濃卡邦尼意粉
  • 四式芝士薄餅
尖沙咀酒吧餐廳林立,想找一家環境舒適、食物美味的餐廳並不容易。The Wall Street Bar & Lounge是一家以美式餐點為主打的餐廳,位於尖沙咀的中心地帶,交通便利。餐廳的裝潢典雅,以深色木質為主調,牆上掛滿了書籍和藝術品,營造出舒適放鬆的氛圍。芝士凱撒沙律沙拉配有大量的麵面、培根和芝士。芝士非常濃郁,而且味道很特別。慢煮澳洲M4燒肉眼扒招牌菜。牛排的肉質非常鮮嫩,而且非常有味道。牛排配有紅酒醬汁、蔬菜和千層薯蓉。紅酒醬汁非常美味,而且與牛排的味道非常搭。蔬菜也很新鮮,而且非常有味道。千層薯蓉口感很特別,而且非常脆口。鮮蝦焗釀芝士菠菜烤蘑菇小蘑菇非常新鮮彈牙,而且非常有味道。蝦肉也很新鮮,而且非常有彈性,芝士味非常濃郁。Grassy Flash (Mocktail)味道薄荷為主,底層開始有姜味。但我有一點點覺得底層的姜味過重。甜味多一點會比較好。The Wall Street Bar & Lounge是一家非常值得推薦的餐廳,無論是情侶約會還是朋友聚餐,都非常合適。餐廳的環境非常舒適,而且食物也非常美味。我強烈推薦這家餐廳。

芝士凱撒沙律

慢煮澳洲M4燒肉眼扒

鮮蝦焗釀芝士菠菜烤蘑菇
Grassy Flash (Mocktail)

2024-03-04
4 day(s) ago 0 views
尖沙咀有好多樓上餐廳~想同朋友/另一半chill下🍻🥂🍸食下好食西餐飲下唔同酒類 , cocktail~🍸🍹依間The Wall street & Lounge真係介紹比大家~英倫風餐廳,我第一次去😍入到去裝修好華麗,環境好放鬆😌😋牛油果水牛芝士蕃茄沙律🥑🥬🧀 $98沙律好新鮮,配上水牛芝士一齊食口感好豐富,同埋好fresh😋 黃金炸薯條 $78邪惡又好味嘅炸薯條,每一啖都沾滿咗蛋黃一口接一口咁食🤤太正😋 辣味雞翼$ 98雞翼炸到好香脆,再點埋泰式辣醬👍🏻😋 卡邦尼意粉 🍝 $158意粉掛滿咗蛋黃同忌廉汁😍仲有芝士粉嘅香味再加煙肉必叫意粉之一~😋Day dream cocktail🍸入面有Vocka, Midori, Yuzu sakeCucumber strub, Lemon juice用蜜瓜,青瓜,柚子等等嘅水果為配搭元素,所以感覺好清新加埋用紅桑子製造出空氣感泡沫飲落去會酸酸甜甜😍
尖沙咀有好多樓上餐廳~
想同朋友/另一半chill下🍻🥂🍸
食下好食西餐
飲下唔同酒類 , cocktail~🍸🍹
依間The Wall street & Lounge
真係介紹比大家~
英倫風餐廳,我第一次去😍
入到去裝修好華麗,環境好放鬆😌

😋牛油果水牛芝士蕃茄沙律🥑🥬🧀 $98
沙律好新鮮,配上水牛芝士一齊食
口感好豐富,同埋好fresh

😋 黃金炸薯條 $78
邪惡又好味嘅炸薯條,每一啖都沾滿咗蛋黃
一口接一口咁食🤤太正

😋 辣味雞翼$ 98
雞翼炸到好香脆,再點埋泰式辣醬👍🏻

😋 卡邦尼意粉 🍝 $158
意粉掛滿咗蛋黃同忌廉汁😍
仲有芝士粉嘅香味再加煙肉
必叫意粉之一~

😋Day dream cocktail🍸
入面有Vocka, Midori, Yuzu sake
Cucumber strub, Lemon juice
用蜜瓜,青瓜,柚子等等嘅水果
為配搭元素,所以感覺好清新
加埋用紅桑子製造出空氣感泡沫
飲落去會酸酸甜甜😍

6 day(s) ago 0 views
上次嚟呢間餐廳食過,覺得味道好好,而且氣氛好輕鬆,今次同事Farewell,再次提議嚟呢度食😍😍真係食過返尋味啊今次嚟叫咗啲唔同嘅嘢食,main 叫咗一個豬,然後叫咗pizza,同埋牛舌😍 最後再嚟過cheese cake😍😍 非常之滿足而且佢happy hour時段啤酒嘅話第二杯半價,真係好抵,啱晒情侶朋友或者同事一齊嚟飲杯嘢食好西,😍而且餐廳嘅位置闊落,傾偈有足夠私人空間,推介大家過黎試下呀😇😇😇
真係食過返尋味啊

😍

朋友幫襯過The Wall Street Bar & Lounge,叫我要來試一下,食物果然非常有驚喜!聽餐廳經理Alan所講,餐廳由專注酒吧一路轉營,開始更注重食物質素,吸納客人意見,推陳出新,這天就跟朋友試了最近新出的兩人晚餐套餐($598)!是日餐湯法式龍蝦湯(+$38)湯色濃郁誘人,呈現深邃的橙紅色澤,令人食慾大開。湯汁細緻富有滑嫩感,口感濃厚綿密,充分發揮了龍蝦的甜美鮮甜。小碎的龍蝦肉粒點綴其中,增添了口感層次。蕃茄雜菜湯(是日餐湯)色澤鮮紅誘人,營養豐富,可以從湯色中感受到許多蔬菜的鮮甜。湯品質地柔和滑順,滋味清爽而不過於酸澀,十分開胃可口。前菜(四選二)鵝肝薯仔千層這道菜擺盤精緻美麗,薯仔切片平整,疊層分明,薯仔外酥內軟,上面鋪有厚厚的鵝肝,口感飽滿,綿密細滑。鵝肝的濃郁香氣與薯仔的清甜完美融合,,調味拿捏得恰到好處,不油不膩,層層遞進,令人欲罷不能。燒牛肉他他(配牛油果)這道燒牛肉他他擺盤極為簡潔大方,厚實的牛肉片鋪陳在盤中,牛肉薄片經過精心烹飪,外表微焦,散發著迷人的燒烤香氣。咬下去,肉質鮮嫩多汁,入口即融,回味悠長。而牛肉上面放有一粒肥美的牛油果,整體清爽雅致。牛油

是日餐湯
法式龍蝦湯(+$38)

蕃茄雜菜湯(是日餐湯)

前菜(四選二)
鵝肝薯仔千層

燒牛肉他他(配牛油果)
這道燒牛肉他他擺盤極為簡潔大方,厚實的牛肉片鋪陳在盤中,牛肉薄片經過精心烹飪,外表微焦,散發著迷人的燒烤香氣。咬下去,肉質鮮嫩多汁,入口即融,回味悠長。而牛肉上面放有一粒肥美的牛油果,整體清爽雅致。牛油果清新爽口,與牛肉形成了絕佳的搭配,相互襯托,彰顯了各自的風味。

主食(四選一)
特濃卡邦尼扁意粉
這盤特濃卡邦尼扁意粉擺盤簡約大方,粉條分量十足,上面淋上了濃郁的卡邦尼醬汁,灑有碎培根粒,看起來誘人十足。名為特濃,只因意粉加入了咸蛋,令意粉口感濃郁。而意粉本身煮得恰到好處,Q彈有勁,入口綿順不粘,質感極佳,可謂餐廳皇牌,絕對值得一試!

肉食(四選一)
慢煮澳洲M4肉眼扒10oz
這塊慢煮澳洲M4肉眼扒,厚實的肉塊呈現出紅褐色,外表微焦,散發著撩人的烤肉香,咀嚼起來極為柔軟嫩滑,肉質鮮嫩多汁,充滿了濃郁的牛肉香氣,令人垂涎三尺。這樣的頂級牛肉絕對是肉食愛好者的最愛。強烈推薦!

鐵板冰火朱古力軟餅(+$48)
有創意的甜品,將軟餅和朱古力溶漿融合在一起,呈現出熔岩般的視覺效果,非常吸引人。從口感上來說,軟餅表層有一層脆脆的朱古力甜味,然後裏層是柔軟濕潤的軟餅,澆上濃稠熱情的朱古力溶漿,三種口感層次疊加在一起,非常有張力和層次感。

看見書架後別有洞天的私人房,同朋友笑言感覺像武俠小說中的密室,非常私密,可以朋友聚會又可享高質食物!

見到餐廳將四人餐包含的漢堡,以同一尺寸在另一邊廂用作一個大胃皇比賽,25分鐘內要吃完,份量驚人!😂

The Wall Street Bar & Lounge (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓
2024-05-28 0 views
大書櫃搭配黑色皮革沙發,營造出典雅氛圍。吧檯用餐增添了悠閒感覺。整體環境舒適安靜,非常適合各類型的聚會或慶祝。磯煮凍鮑魚(秘製海鮮醬)新鮮爽口,調味溫和,搭配新鮮沙律更是完美。燒牛肉他他(配牛油果)賣相吸引,牛肉燒得恰到好處,牛油果切得像朵花一樣,口感層次豐富。香草忌廉蟹肉意大利飯香濃蟹肉,搭配有「咬口」的意大利飯,口感不錯。慢煮紐西蘭羊架肉質超級軟嫩,外層煎至香脆。薯菜也十分美味,佐以香濃的燒汁,值得一試!Grassy Flash充滿清新茅香,加上酸酸甜甜的果味。解渴消暑。Home Sweet Home特色雞尾酒濃郁的荔枝玫瑰甜酒香氣十足,口感濃郁但不過於甜膩。

磯煮凍鮑魚(秘製海鮮醬)
新鮮爽口,調味溫和,搭配新鮮沙律更是完美。

燒牛肉他他(配牛油果)

香草忌廉蟹肉意大利飯
香濃蟹肉,搭配有「咬口」的意大利飯,口感不錯。

慢煮紐西蘭羊架

Grassy Flash
充滿清新茅香,加上酸酸甜甜的果味。解渴消暑。

Home Sweet Home
餐廳以英倫風裝潢讓人感到有心思🤎一邊是華爾街書房充滿藝術氣息📖另一邊是裝滿各款酒類的酒吧位🥂食物方面多國菜菜式選擇多不勝數😌法式龍蝦湯🥣一入口喝到濃郁龍蝦味,質感濃稠,吃到蝦肉相當足料,再配搭香脆法包更美味😋鮮蝦焗釀芝士菠菜蘑菇🦐🍄‍🟫平時得少看見這組合,爽口彈牙的大蝦🦐配上大啡菇,內裡釀入芝士及菠菜,吃起來更有層次感特濃卡邦尼扁意粉🍝刺穿蛋黃🍳拌入濃厚忌廉,吃到咸香味有點像鹹蛋黃味道🤩,再拌入大量煙肉口感非常豐富,扁意粉煙韌而每一條也沾滿醬汁,吃起來很惹味又邪惡😈港式奶茶🍸奶茶🍵是香港人喜歡的飲料之一,意想不到港式奶茶能融入酒類之中,這種是超乎想像的創意🤩,顏色是透明的,口感獨特可以喝到伯爵茶的味道,而酒味不算太濃,很適合女生🧏🏻‍♀️冰火朱古力軟餅🍰飯後喚醒了第二個胃,當然少不免甜品環節😋,布朗尼軟餅配上雪糕🍦,將朱古力倒入鐵板發出”滋滋咋咋”聲很療癒🥰,冰火交融的口感,為晚餐劃上完美句號,很滿足🥰這次用餐體驗滿意,食物質素好及店員服務態度友善,店員很有禮貌及主動,還推薦二人套餐,看見餐單上菜式份量豐富,價格又划算,只可惜我跟朋友兩個人怕太多會吃不完😂附加資料:加入VIP後能享有價值
餐廳以英倫風裝潢讓人感到有心思🤎

港式奶茶🍸
港式奶茶

冰火朱古力軟餅🍰
冰火朱古力軟餅

附加資料:加入VIP後能享有價值$500優惠券,另外全單有9折優惠,若在happy hour時段前飲品第2杯有半價,每晚9pm後生啤做買一送一優惠,適合放工後與朋友放鬆心情談天說地🍺🍻
2024-05-23
鮮蝦焗釀芝士菠菜蘑菇
港式奶茶
冰火朱古力軟餅
2024-05-23 12 views
英倫歐式風格嘅酒吧餐廳,一貫沉系色嘅裝修會有一種高級同神秘感。調酒水吧位置鮮明加上燈光形成強烈嘅對比。Slow Cooked Roasted Beef (10oz) Set $388龍蝦湯, 薯餅千層前湯有得揀龍蝦湯,幾杰身幾香濃。10oz牛扒好大塊,夠兩個人食,7成嘅熟度岩岩好,表面同邊位都煎得勁焦香香脆。另外仲有一舊薯餅千層,一層層疊埋一齊嘅薯餅整到成粒骰仔咁,焗得好脆身而且仲有D芝士嘅香味,幾特別Four Cheese Pizza $138難得有即叫即烤嘅pizza可以係酒吧餐廳入面食到,制作上都需時。Pizza餅皮厚身,邊位烤得好夠脆身。4種芝士鋪上面,可以拉到絲之餘,原來有blue cheese係入面,食落芝士味道勁香濃。相信鍾意芝士嘅朋友仔都會抵抗唔住個種好味道嘅衝擊。Mocktail - Roasted Beef Drink +$38呢杯mocktail用guava, pickle juice, raisins oolong整成,味道酸酸地帶有D清香。而且會有一粒酸瓜仔係杯面,呢個酸香味幾開胃

龍蝦湯, 薯餅千層

前湯有得揀龍蝦湯,幾杰身幾香濃。

Four Cheese Pizza $138

2024-05-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Happy Friday,相約朋友來到尖沙咀的The Well Street Bar食晚飯,餐廳是英倫風的裝修,樓底比較高,放了一盞盞很有特色的吊燈。餐廳未到8點已經全院滿座,所以強烈建議去前一定要book位。👭🍽️😙餐廳設有Happy Hour時段,晚上8點半前飲品第二杯半價,基本上每人點餐前會先叫飲品。🥃🍷🍸🍹✨ Grassy Flash($88),以新鮮為主的Mocktail,檸檬汁、薄荷葉,再混合微微的茉莉香味。每一啖都有冰爽涼快的感覺。🍋🌱🧊✨ Pop-Star($44),菠蘿味的梳打,色澤很有夕陽的氣息,飲品最特別的是加了八角,飲品味道撞落有種燒焦的味道,很特別的配搭。🍹🍍🌟✨ Avocado Quinoa Salad With Balsamic Dressing($88),牛油果沙律菜配藜麥,很健康的沙律組合,牛油果夠哂軟身滑溜,配上果味的黑醋汁,酸味又開胃。🥑🥗✨ Baked Mushroom With Prawns And Cheese Spinach($128),鮮蝦配大啡菇一口一隻,好味又製作出色。蝦肉大隻很爽口,大啡菇的菇汁超甜,啡菇裡還釀入了菠菜和芝士,入口的味

✨ Baked Mushroom With Prawns And Cheese Spinach($128),鮮蝦配大啡菇一口一隻,好味又製作出色。蝦肉大隻很爽口,大啡菇的菇汁超甜,啡菇裡還釀入了菠菜和芝士,入口的味道豐富,而且很有層次。🦐🍄‍🟫🌿🧀
Baked Salmon Fillet

✨ Baked Salmon Fillet($128),三文魚的外皮焗得很脆,內裡焗至約7成熟,令三文魚鮮嫩甜滑,配上香草忌廉汁,味道夠哂濃味,食完真的有大滿足的感覺。🐟☺️
Baked Salmon Fillet
2024-05-20 12 views
The Wall Street Bar & Lounge, 餐廳裝修型格, 室內有懷舊復古的皮梳化, 優雅英倫格調裝修, 特別有情調, 我收工泥呢度relex唔止一次㗎喇, 呢度坐得好舒服, 店員仲好有禮貌,性價比高, 重點happy hour第二杯酒, 只係半價, 抵! 個廚師仲好了得, 啲嘢好好味, 重點今次畀我發現原來呢度有一間卡拉ok房㗎, 良朋歡聚, 有k唱又有得食, 又有得飲, 私隱度極高, 值得推介.-香蒜白酒蜆肉扁意粉 $158.0好有誠意製作, 每一隻蜆脹卜卜又大隻, 蜆肉肥美無沙, 鮮味濃郁,, 意粉軟硬適中, 又有咬口, 陣陣白酒清香, 蒜香味濃及辣辣地, 意粉吸收曬所有材料嘅精華, 真係食到停唔到口-四式什錦芝士薄餅 $138.0鐘意食芝士的, 一定要叫呢個pizza, 一次過享用四種不同芝士製成的, 口感香脆的薄餅,風味濃厚-香草莎莎醬焗牛油虎蝦 $148.0虎蝦大隻爽口又彈牙, 配香草蕃茄粒, 夾埋蝦肉一齊食, 十分惹味

-香蒜白酒蜆肉扁意粉 $158.0

-四式什錦芝士薄餅 $138.0

-香草莎莎醬焗牛油虎蝦 $148.0

2024-05-14 13 views
返工太辛苦 放工想飲杯野吐下苦水 🍹搵到間英倫風酒吧餐廳 有個大圖書櫃同復古梳化可以打卡可惜當日去到已經有人坐咗個靚位 🥲Slow-Roasted Beef Set🍹Pop Star 菠蘿梳打加咗八角 味道清新 🦞法式龍蝦湯龍蝦湯味道濃郁 口感creamy 🥩慢煮澳洲M4燒肉眼扒肉眼扒好厚身 牛味好香濃 炭燒味好香油花分佈均匀 肉質香嫩多汁自家製薯蓉好有口感 加上牛肉汁好好味😋🧀黑毛豬火腿芝士卷Iberico Ham包住軟滑嘅芝士加上火箭菜獨特嘅香味 口感味道豐富希望下次可以坐到打卡位啦📚
返工太辛苦 放工想飲杯野吐下苦水 🍹

Iberico Ham包住軟滑嘅芝士
加上火箭菜獨特嘅香味 口感味道豐富

希望下次可以坐到打卡位啦📚
2024-05-14 10 views
今日我食嘅餐廳叫The Wall Street Bar & Lounge,位於尖沙咀嘅一間西餐廳。我哋嗌咗三樣食物。法式龍蝦湯龍蝦湯好濃郁,好creamy,飲得出好足料。慢煮澳洲M4燒肉眼扒慢煮完既肉質口感都係昇華左不少 ,肉眼扒煮得啱啱好5成,好嫩滑,帶點血的味道,肉味香濃。四式什錦芝士薄餅薄餅餅底好脆,芝士好香濃🥰每一啖都食到厚厚的芝士配料豐富。呢間餐廳環境好正,好有格調,好啱一班朋友嚟傾計飲吓酒,估唔到食物質素都唔錯!
我哋嗌咗三樣食物。

法式龍蝦湯

龍蝦湯好濃郁,好creamy,飲得出好足料。

慢煮澳洲M4燒肉眼扒

四式什錦芝士薄餅

薄餅餅底好脆,芝士好香濃🥰每一啖都食到厚厚的芝士配料豐富。

2024-04-11