2019-03-10 35 views
今天和朋友相於尖沙咀找個地方傾計, 就在天文台道找到了一家叫timber的酒吧。 入到酒吧當然是有酒吧的氣氛, 位置和位置之間有 寬敞 的位置, 而且最surprise的是他有全港唯一的遊戲桌, 可以與朋友一邊傾談一邊玩遊戲, 非常特別。甜蝦Amaebi pizza $268賣相非常吸引 , 整個pizza上有超過20隻甜蝦, 喜歡吃甜蝦的朋友一定喜歡這個pizza。chicken wing $88估不到一間酒吧,炸物也做得出色, 雞翼炸過後仍然保留肉汁,味道香滑細緻。Shrimp dragon ball $78蝦球炸得香脆, 吃到蝦鮮味, 底部還有沙律菜伴碟。Fruit punch $78香甜橙味HK yau Times Square LargePale Large , HK 78麥味不太重的啤酒, Happy Hour 還買一送一!

甜蝦Amaebi pizza $268

chicken wing $88

Shrimp dragon ball $78
蝦球炸得香脆, 吃到蝦鮮味, 底部還有沙律菜伴碟。

Fruit punch $78
香甜橙味

HK yau Times Square Large
Pale Large , HK 78
麥味不太重的啤酒, Happy Hour 還買一送一!
2019-03-09 33 views
之前放假冇嘢做同幾個friends落吧飲酒,幾個人吹下水、飲下酒生活嘅一種放鬆,而且呢間酒吧新開設施勁新勁多game玩嘢食款式唔算太多、都係一啲送酒嘅小食beer pong 同埋飛鏢一定會有只要叫酒飲就免費有得玩 ,喺香港都係第一次見呢部機可能我見識少聽waiter 介紹話呢部機有七款遊戲玩有多款特色酒飲,荔枝清酒好清新易入口,甜甜地好飲用火龍果同鮮奶整嘅cocktails ,飲落好好味,酒同奶味好夾喎又易入口,女仔真係要小心好快飲完香港製造手工啤酒涼透心當然唔少得小食送啤酒,香脆可口👍🏻炸蝦球配泰式辣醬香辣雞翼新鮮炸味道都都OK 下次生日開P都可以諗下嚟呢度,一大班friend可以喺度飲酒、玩遊戲真係幾爽
嘢食款式唔算太多、都係一啲送酒嘅小食
beer pong 同埋飛鏢一定會有
waiter 介紹話呢部機有七款遊戲玩
有多款特色酒飲,荔枝清酒好清新易入口,甜甜地好飲
香港製造手工啤酒涼透心
當然唔少得小食送啤酒,香脆可口👍🏻炸蝦球配泰式辣醬
香辣雞翼新鮮炸味道都都OK
2019-03-07 27 views
同老公去到尖沙咀,早早地⏰,未太餓😌,又要hea陣等看戲🎬,就找下有咩chill🥂的地方!我們的criteria係1. 有少少野食🧀🍕🥙2. 地方舒服好坐🛋3. 最好仲有d野玩下🎯🎰🎲消磨下時間啦!看看下見到附近呢間酒吧👉🏻Timber👈🏻幾符合我們的要求,就衝在上去啦!地點好易找👀而且呢棟商業大廈的廁所🚽condition 好好👍🏻呢到係用部patpat📱做menu的!酒類🥃選擇好多,不過我們一陣要看戲就只係試下d cocktail🍸 就算啦! 小食🍿有4-5款typical的!主食🍕就未有住!宜家仲做緊個酒。放題🥃🍸🍷🍺🍹🍾$288任飲指定酒類2️⃣個鐘!叫完野飲野食就周圍去explore下!地方好大,装修好新,好乾淨👏🏻平日放工時間都無咩人!電子版的beer pong table 🏓 detect得好好,非常過癮!買一jar酒就可以玩啦🥰仲有好大張氣墊球桌,可以同時4個人玩!最適合一大班人來👥👥👥都係買jar酒就可以玩啦!我估人多的氣氛應該會好正!💕掛住玩,原來d野飲野食都到曬啦!🥰炸薯角🥔,配cocktail一流!熱呼呼的!中心係淋淋的個種薯角,正!👍🏻炸蝦🍤又出奇地彈牙,好味!👍

我們的criteria係
1. 有少少野食🧀🍕🥙
2. 地方舒服好坐🛋
3. 最好仲有d野玩下🎯🎰🎲消磨下時間啦!

掛住玩,原來d野飲野食都到曬啦!🥰

炸蝦🍤又出奇地彈牙,好味!👍🏻

雞翼,個外皮唔係炸個種又硬又乾,而是好軟好香的,味道都好好喎!🐔

酒呢我們試左兩杯🥂!藍色杯係All The Best,係long island iced tea做基底加energy drink! 味道比較清新🌿!下面個杯係Orea Land,其實就係🍫Baileys 加orea 碎🍪!不過就好隠陣囉!

其實最特別係呢張7in1的遊戲枱!係一張枱咁大的monitor,每種game都係買jar酒就玩得!可以配合啤牌🎲,飛行棋仲有隻真的飛機仔✈️,超可愛💕

好靚呀d graphic 🎉!d侍應都好nice咁我們玩❤️

同朋友係尖沙咀食左少少野,望望錶只係7點幾又想傾多陣計,於是去左天文臺道8號既Timber。一入鋪內,覺得個場好新淨舒服,酒櫃很大,酒類好多,有得睇波,仲有PS4、switch、掟標等遊戲。頭一輪免費送3款零食(薯片、Nuts)朋友一坐低即刻嗌杯紅酒,我就嗌左杯 strawberry surprise ($78),士多啤梨味濃郁,又清新,雞翼($88)有6隻,好juicy,外皮脆卜卜。薯角($68),熱辣辣,外脆內軟,配凍飲一流呀。炸蝦球($78),有8粒,食到一粒粒蝦肉,外皮加左粟米片去炸,加強口感,誠意之選!食下飲下就出去掟下標,玩下佢D機。不得不提就係全港獨家既遊戲桌,有Air hockey、beer pong,可惜得我地兩個人玩,下次一大班人再上黎玩過。
同朋友係尖沙咀食左少少野,望望錶只係7點幾
又想傾多陣計,於是去左天文臺道8號既Timber。

一入鋪內,覺得個場好新淨舒服,
酒櫃很大,酒類好多,
有得睇波,仲有PS4、switch、掟標等遊戲。

頭一輪免費送3款零食(薯片、Nuts)

朋友一坐低即刻嗌杯紅酒,

Strawberry  surprise

雞翼($88)有6隻,好juicy,外皮脆卜卜。
Chicken  wings

薯角($68),熱辣辣,外脆內軟,配凍飲一流呀。
炸薯角

炸蝦球($78),有8粒,食到一粒粒蝦肉,
外皮加左粟米片去炸,加強口感,誠意之選!
Shrimp  dragon  ball

食下飲下就出去掟下標,玩下佢D機。
可惜得我地兩個人玩,下次一大班人再上黎玩過。
2019-03-05
$260 (Last Night Supper)
Strawberry  surprise
Chicken  wings
炸薯角
Shrimp  dragon  ball
  • 雞翼
早前朋友六點多先才收工, 就相約我到他公司附近尖沙咀區飲野食小食, 傾一傾心事。 這裝修具現代時髦酒吧風格,好有西方感覺。** 酒吧內有飛鏢機,遊戲桌及beer pong,供大家玩。** 首先店員俾IPAD我,可睇到飲品 MENU 。*送來Nuts,有開心果及薯片。(忘記影)* 點了兩杯cocktail 及兩款小食【Oreo Land】 $138 飲一口原來Baileys 朱古力甜酒味很重,有幼細沙冰,入口很香滑冰凍,配上Oreo的餅碎,味道更豐富美味,在旁有幾塊Oreo餅呢!**【Jap Jap】 $108 這Jap Jap呷一口有好濃的荔枝香氣,是加有清酒,荔枝甜香令人回味,而酒精味不太重。** 【Shrimp Dragon Ball】 $78 蝦龍球入口外好脆口內好彈牙,並以酸酸沙律醬沾點,是不錯小食。** 【Chicken Wing】 $88 這熱呼呼的炸雞翼是,外脆雞翼肉嫩,不會厚粉,也不會炸到乾巴巴,香脆惹味人人愛。**
早前朋友六點多先才收工,
就相約我到他公司附近尖沙咀區飲野食小食,
傾一傾心事。
這裝修具現代時髦酒吧風格,好有西方感覺。
酒吧內有飛鏢機,遊戲桌及beer pong,供大家玩。
首先店員俾IPAD我,可睇到飲品 MENU 。
送來Nuts,有開心果及薯片。(忘記影)
點了兩杯cocktail 及兩款小食
【Oreo Land $138
飲一口原來Baileys 朱古力甜酒味很重,有幼細沙冰,
入口很香滑冰凍,配上Oreo的餅碎,
味道更豐富美味,在旁有幾塊Oreo餅呢!
【Jap Jap】 $108
這Jap Jap呷一口有好濃的荔枝香氣,是加有清酒,
荔枝甜香令人回味,而酒精味不太重。
【Shrimp Dragon Ball】 $78
蝦龍球入口外好脆口內好彈牙,
並以酸酸沙律醬沾點,是不錯小食。
【Chicken Wing】 $88
這熱呼呼的炸雞翼是,外脆雞翼肉嫩,
不會厚粉,也不會炸到乾巴巴,香脆惹味人人愛。
$226.5 (Dinner)
2019-02-24 910 views
同朋友喺尖沙咀行開街,想搵個地方坐下傾吓計,就比我上網搵到呢間新開嘅酒吧上到去睇到地方好大,新裝修地方都好企理,坐低左之後店員就俾左部iPad俾我哋睇有咩食同飲啦,呢度有幾種好特別嘅cocktails我同朋友就一人叫咗一杯試吓,呢杯Dragon Diaz顧名思義真係有個火龍果係杯野上邊,店員仲提我要攪勻先好飲喎,其實好易入口,水果嘅成份都幾多下好似一杯好健康嘅果汁加咗就酒咁。朋友就叫咗個Oreo Land,杯野落咗勁多Oreo甜得黎又有陣酒味,岩哂中意食甜野嘅女士加上佢呢杯野擺得勁靚,就好似份甜品咁。飲野當然唔少得有小食啦送嘅有薯片同埋開心果,用嚟送酒一流之後我哋仲叫咗幾款嘢食,呢個炸蝦球好新鮮,岩岩炸好大大粒配埋佢個泰式醬汁仲正另外有個雞翼,味道都唔錯新鮮炸起熱辣辣都好好食,價錢都係幾十蚊仲有個炸薯角都好正,夠哂厚切最後不得不提嘅就係呢間酒吧佢有全港唯一嘅遊戲枱,好多game玩,大家可以買唔同嘅遊戲,同朋友邊吹水邊飲酒邊玩雖然呢間野係商場樓上,位置都幾方便,地方又夠大,係同朋友聚會嘅好地方

好似一杯好健康嘅果汁加咗就酒咁。

加上佢呢杯野擺得勁靚,就好似份甜品咁。

飲野當然唔少得有小食啦送嘅有薯片同埋開心果,用嚟送酒一流

之後我哋仲叫咗幾款嘢食,呢個炸蝦球好新鮮,岩岩炸好大大粒
配埋佢個泰式醬汁仲正

另外有個雞翼,味道都唔錯
新鮮炸起熱辣辣都好好食,價錢都係幾十蚊

仲有個炸薯角都好正,夠哂厚切

2019-01-15
$300 (Dinner)
得閒收工或者放假,上去某個地方飲杯野已是我的習慣,這晚突然想到為自己轉換活動地點,攪攪新意思來到甚少到訪的尖沙咀天文台道的【Timber】。跟朋友說提議不去太子了,換換口味好了。朋友問【Timber】有什麼好?我說新開的,於是我倆對望了一下,然後互相點頭內進!剛晚上九時,【Timber】的客人較疏落,在坐食客大致是新的捧場客,環境安靜。我倆找個舒適的梳化位置先坐下,在酒吧內看目有人在玩飛鏢,已經心癢癢。侍應先給我們端來一個小食架及一部點飲品野食的iPad,果然新場係要用新科技呢。小食架內有,薯片同開心果。「頭一輪免費」Menu入面小食選擇唔多,有些想點更是賣光了,所以只點了兩三樣配配美酒。樣樣新鮮熱辣即叫即整,炸雞翼、薯角 、炸蝦丸。飲品點了兩杯,呢度d cocktail好特別,又多選擇,一杯是Dragon Daz另一杯是Pina Colada。場內播d歌我都幾鍾意可能不會太過吵鬧,好有情調,氣氛好好,眼見呢個場好乾淨企理,遊戲都有唔少,好似有呢年好Hit既beer pong、傳統飛鏢、就連好刺激既Air hockey都有呀,呢D遊戲兩個人玩又得,多人對戰又得!仲有部全港獨家的多功能電

小食架內有,薯片同開心果。「頭一輪免費」
小食架
小食架

場內播d歌我都幾鍾意可能不會太過吵鬧,好有情調,氣氛好好,眼見呢個場好乾淨企理,遊戲都有唔少,好似有呢年好Hit既beer pong、傳統飛鏢、就連好刺激既Air hockey都有呀,呢D遊戲兩個人玩又得,多人對戰又得!仲有部全港獨家的多功能電子遊戲枱,設有七款遊戲,如Rainbow、Lucky Seven、飛行棋、大富翁等。得分競賽遊戲,真係會玩到好Higt,真係好推薦呢個新場。

如果玩到攰唔想玩又可以坐低慢慢咁欣賞下球賽同朋友傾下心事。

傾左陣計杯野飲都到了,Signature Cocktails ,Dragon daz $138
賣相好靚,紅紅白白配搭好搶眼。真係有切邊火龍果插杯邊作點綴掛邊,主要用火龍果同鮮奶整再以Rum酒調製,像落杯酒有火龍果嘅甜味,再呷一口酒味較為淡薄但帶點純既Rum。清新之作,可能女士會更喜愛,可以用一句表詳就係「果汁味比較出,酒味就相對低調」。
Dragon daz

另一杯是Pina Colada $118,非常熱情奔放的名字
好愛Pina Colada,是一款由朗姆酒,椰子忌廉,菠蘿汁調制而成的甜美可口的Cocktails。其椰香是精髓所在!但跟其他雞尾酒一樣,在外會加上冰塊,喝到尾升時味道變得淡而無味...呢杯算是入門級呢,任何人也適合飲的。
Pina Colada

小食也炸起了,薯角 $68
薯角驚喜沒有太大,但水準是有的,唔會炸到過左龍,外層香脆入面暖暖,入量兩個女生食都足夠。
薯角

炸蝦丸$78,外層沾上脆片再去炸,因此,外層極脆,好有口感,但做到不油膩值得讚美,蝦丸鮮爽彈牙,比想像好吃多了。點埋醬汁一流。
炸蝦丸

我最推介就係呢款小食呀,有驚喜

爭D想食堆朋友個一份呢,炸雞翼$88
一客六件,雞翼沾上薄薄漿再去炸,色澤金黃,皮脆肉嫩它的味道微辣配上兩杯Cocktails,是無敵的姐合,熱辣辣好好食,質素比預期高呀。
炸雞翼

呢晚可以同朋友盡情吃喝玩樂,有傾有笑,坐係呢到身心放鬆,食小小野飲下野又再玩下,避風塘就形成了,壓力一掃而空。Friday chiil一chill,個人都會開心點呢。推介! 【Timber】
Type of Meal
Last Night Supper
Dragon daz
Pina Colada
炸蝦丸
炸雞翼
  • 炸雞翼$
2019-02-11 46 views
前幾日同男朋友落bar, 呢間bar都幾大!位置多,夜晚幾熱鬧! 遊戲桌都有3張,只要點酒飲就有得玩有電視有飛鏢一嚟到就有薯片同開心果食,一邊食一邊飲酒等主食不過可能係新開張,好幾款小食都未有,最後我淨係點左雞翼同埋炸蝦丸蝦丸外脆內軟,夠熱雞翼都炸得好脆,雞肉幾juicyMango mojito 冇乜mango味, 但mojito易入口呢度有無酒精飲品,我就點左chocolate monkey 朱古力味都幾重!! 雖然cream好肥,但都忍唔住飲晒 不過甜左少少最好飲係呢度的signature cocktails dragon daz 用火龍果同鮮奶整,本身以為會會唔夾,但飲落又幾好味喎 有淡淡鮮奶味 ,酒味唔重,好快飲完一杯推薦
遊戲桌都有3張,只要點酒飲就有得玩

有電視有飛鏢

一嚟到就有薯片同開心果食,一邊食一邊飲酒等主食

蝦丸外脆內軟,夠熱

雞翼都炸得好脆,雞肉幾juicy

Mango mojito
冇乜mango味, 但mojito易入口

呢度有無酒精飲品,我就點左chocolate monkey
朱古力味都幾重!! 雖然cream好肥,但都忍唔住飲晒
不過甜左少少

用火龍果同鮮奶整,本身以為會會唔夾,但飲落又幾好味喎
有淡淡鮮奶味 ,酒味唔重,好快飲完一杯
推薦

2019-02-11 44 views
地鐵站出黎要行一段路,但係位置都算方便,而且酒吧內部環境好好,好spacious,仲有遊戲台。 同埋播d歌我都鍾意,氣氛好好,岩哂放工同朋友黎relax一下一黎到先揀左cocktail ,Jap Jap十分推介!幾fresh既荔枝同alcohol 幾夾,好易入口除左附送既chips, nuts(頭一輪免費),仲點左小食,雞翼、蝦球、薯角,份量又幾夠。而且啤酒有promotion 買一送一 (唔知依家仲有冇呢) ,所以仲同朋友最後再點啤酒,一人一杯當第二round。

Jap  Jap
Sweet  16

Free  nuts

雞翼
蝦球

啤酒

$300 (Dinner)
Jap  Jap
Sweet  16
雞翼
蝦球
啤酒
2019-02-10 28 views
呢頭附近咁多酒巴,今次就一於試下新野啦。我同朋友比較早黎到,所以唔算多人,都幾岩幾個朋友傾下密計既地方,唔洗好大聲同對方講野。見到好多game可以玩,不過今次同朋友兩個人未必岩玩,如果下次同一大班人黎就正啦呢度d cocktail好特別,又多選擇,一開始嗌杯甜甜地既試下先,甜得黎係可以接受既程度,仲飲得出花香味tim,因為易入口,話咁快就飲晒啦。之後就梗係要嗌小食啦,小食主要有3-4款,我地咩都嗌左d試下,呢幾款野食入面我最鍾意就好係炸蝦球,一啖一個食唔停,而且佢好彈牙,又香口,我地食完一round再嗌多左次tim!!!!

2019-02-09 21 views
下午茶食得太飽,食唔落晚餐,我同男朋友就決定搵間酒吧飲下野、食下小食。之前我地黎過隔離間日本餐廳食飯,有印象見過呢間酒吧。男朋友想起呢間野就提議黎試下。上到黎發現呢間酒吧裏面都幾大,仲有好多特色cocktail我地叫左兩杯試下。Dragon Daz男朋友叫左呢款。呢杯係一杯以火龍果為主嘅signature cocktail,首先賣相好靚,紅紅白白配搭好搶眼。呢杯酒有火龍果嘅甜味,但酒味好濃郁好純。Jap Jap呢杯就細細杯,金黃色配以荔枝,感覺好夏天。比起Dragon Daz,呢杯酒味相對唔係好濃郁,但係就富有荔枝果種清新甜味,啱晒我!我地仲左炸雞翼同埋炸薯角。雞翼勁好味!炸得剛剛好金黃,皮脆肉嫩,再加埋個特別的辣醬,特別惹味開胃,送酒真係超正。薯角份量好多,而且炸得好香脆。仲有送的薯片和開心果。有得睇波,仲有得玩遊戲。店員仲介紹話呢到既遊戲桌係全港獨家的大家得閒不訪黎試下。絕對係值得encore的酒吧酒、小食、設施都一流。

上到黎發現呢間酒吧裏面都幾大,仲有好多特色cocktail
我地叫左兩杯試下。
Dragon Daz

Jap Jap

仲有送的薯片和開心果。
大家得閒不訪黎試下。
絕對係值得encore的酒吧
酒、小食、設施都一流。
2019-02-09 20 views
食完飯唔係好滿足,就諗住嚟飲杯嘢依先返屋企啦點知,飲完反而仲嬲啊門口reception係無人的糾結左一陣直接行入去定門口等結果等左10分鐘左右都係無人,先行入去入到去發現依到個場都幾大,但侍應就得幾個一坐低,侍應擺低左部ipad既menu比我地睇啦聞到有啲臭,原本以為係個侍應口臭啦,但坐多陣,都仲係聞到陣臭味係一陣嘔吐物既味就同侍應講換位啦,換左個位之後都仲偶爾聞到嗌左懶特別既cocktail,中晒伏All The Best ($148)嘩嘩嘩,伏到呢都唔知係咩溝出嚟,一大陣藥水味同怪味Oh La La ($138)另一伏之選,不過無all the best咁伏真係唔好亂試啲特別既cocktail真係飲唔落,但又想飲下酒,唯有嗌返唔會伏既啤酒啦ummmmmm兩杯既泡會唔會差得遠左少少呢嘢飲唔好飲,又耐唔耐有陣臭味,所以坐左半個幾鐘就走左📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝📃hunger(食物🤤/🤮): 🤮🤮🤮📃anger(感覺🥰/🤨): 🤨🤨🤨🤨📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥰/😍): 不了😟
食完飯唔係好滿足,就諗住嚟飲杯嘢依先返屋企啦

點知,飲完反而仲嬲啊

門口reception係無人的
糾結左一陣直接行入去定門口等
結果等左10分鐘左右都係無人,先行入去
入到去發現依到個場都幾大,但侍應就得幾個

一坐低,侍應擺低左部ipad既menu比我地睇啦

係一陣嘔吐物既味

就同侍應講換位啦,換左個位之後都仲偶爾聞到

嗌左懶特別既cocktail,中晒伏

All The Best
All The Best ($148)

嘩嘩嘩,伏到呢
都唔知係咩溝出嚟,一大陣藥水味同怪味

Oh La La
Oh La La ($138)

另一伏之選,不過無all the best咁伏

真係唔好亂試啲特別既cocktail

真係飲唔落,但又想飲下酒,唯有嗌返唔會伏既啤酒啦

Asahi
ummmmmm兩杯既泡會唔會差得遠左少少呢

嘢飲唔好飲,又耐唔耐有陣臭味,所以坐左半個幾鐘就走左

📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝
📃hunger(食物🤤/🤮): 🤮🤮🤮
📃anger(感覺🥰/🤨): 🤨🤨🤨🤨
📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥰/😍): 不了😟
Type of Meal
Last Night Supper
2019-02-08 357 views
新年前雖然重要反工,但反工都係執下野,輕輕鬆鬆禁過難得無工作壓力,梗係要同D同事一齊去飲下酒傾下計同事今日帶我去尖咀衣間新開既Timber可能時間尚早,只有一枱人入到去感覺好舒服,音樂又唔會太嘈,燈光都調得好好,唔會太黑。出面重有食煙區,唔洗走到留下地面。0reo land超愛oreo既我,梗係叫衣杯cocktail 啦要配oreo梗係用baileys.杯面噴左幾層cream同餅碎酒味唔太濃,可能太多冰,甜味都減淡了但擺盤好有心機,托盤上都放左oreo既餅乾JAP JAP我地係因為jap jap衣個酒名都幾特別而叫飲得出係sake加少少綠茶既味道面頭重寸左2粒荔枝,令杯酒容易D入口,岩我地女仔飲有酒精,點可以唔叫小食呢,炸物係首選,炸雞翼 $88薯角$68即叫即炸,衣個價錢,係尖沙咀既酒吧算平而且食物都OK酒吧有好多遊戲玩重有beer pong, 可惜我地得2個人,下次一定要約一大班人黎玩有一部機係玩D小遊戲
新年前雖然重要反工,但反工都係執下野,輕輕鬆鬆禁過
難得無工作壓力,梗係要同D同事一齊去飲下酒傾下計

同事今日帶我去尖咀衣間新開既Timber
可能時間尚早,只有一枱人
入到去感覺好舒服,音樂又唔會太嘈,
燈光都調得好好,唔會太黑。

出面重有食煙區,唔洗走到留下地面。

0reo land
超愛oreo既我,梗係叫衣杯cocktail 啦
要配oreo梗係用baileys.
杯面噴左幾層cream同餅碎
酒味唔太濃,可能太多冰,甜味都減淡了
但擺盤好有心機,托盤上都放左oreo既餅乾

JAP JAP
我地係因為jap jap衣個酒名都幾特別而叫
飲得出係sake加少少綠茶既味道
面頭重寸左2粒荔枝,令杯酒容易D入口,岩我地女仔飲

有酒精,點可以唔叫小食呢,炸物係首選,
炸雞翼 $88
薯角$68
即叫即炸,衣個價錢,係尖沙咀既酒吧算平
而且食物都OK

酒吧有好多遊戲玩
重有beer pong, 可惜我地得2個人,
下次一定要約一大班人黎玩

有一部機係玩D小遊戲

成日去開tst食飯飲野,今次都唔例外去左間新開既樓上酒吧Timber飲野,一見到個門口就已經係高級酒吧!頭頂有幾部大電視播緊波,不過我唔識睇就有少少可惜hehe 酒店入面仲有全港獨有既遊戲桌呀,包括我最鍾意既4人氣墊球,玩到個人出晒汗!我地嗌左5杯既特色cocktail都各有千秋,包括有清甜易入口既japjap亦都有酒味最濃最苦既Allthebest,sweet16就幾特別甜甜地有啲棉花糖味係入面,好適合啲岩岩學飲酒既大朋友🤭
Japjap
Sweet16
All  the  best
2019-02-05 28 views
今日放工特別想輕鬆下、於是相約同事去chiil一chill, 之前係open rice 收藏左D飲野餐廳資料、立即找一找!一於去呢間位於尖沙咀天文臺道新嘅商業大廈內嘅酒吧一入門口已經見到裝修新潮有格調,地方很大、仲有好多Game玩,有飛標,有beer pong 、最有趣嘅係店內居然有部遊戲桌,職員介紹話全港獨有,內有好多款Game選擇,更可以邀請其他枱一齊打機格鬦一番,相信氣氛一定高漲同開心侍應先拎咗薯片小食俾我哋,個Menu係用Mini iPad,蠻跟上潮流,有點兒肚餓,先叫幾個小吃醫一下肚薯條大大嚿,炸得外層啡黃,啖啖薯仔肉,點埋茄汁,美味可口,最啱我尼個薯仔控蝦丸有驚喜,外層脆,咬落蝦肉彈牙,他未來,點埋白汁醬,食不停口雞翼要襯熱食,炸得唔會乾爭爭,咬落肉汁juice至於飲品,既然有signature cocktails, 就試下, 新嘅一年應下節,叫左杯All the Best, 希望飲完好似尼杯個名咁事事順心!飲落唔重酒味,微酸帶甜、不過用around the world 尼個cocktail 做base再加其他飲料,所以酒精濃度唔低另外叫左支紐西蘭白酒,入口清甜,無酸味,不

雞翼要襯熱食,炸得唔會乾爭爭,咬落肉汁juice

另外叫左支紐西蘭白酒,入口清甜,無酸味,不錯的選擇

見今日天氣唔太凍,我哋就揀咗outdoor 坐,環境氣氛一流,加上舒服長梳化,飲下食下傾下,又影下相,尼度真係一個好聚腳地