2024-03-10
【Weekday夜晚$168/位任食任飲|爭咩吖溝埋一齊做BBQ+打邊爐!❤️🔥】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #大埔 - TLCBBQ (大埔)TLCBBQ早排進駐大埔,有別於傳統燒烤場嘅raw味,呢度裝修好新淨,衛生情況唔錯,一入場就加分!✅職員耐心講解燒烤流程,又有職員幫手透爐,出去攞完野食就啱啱好燒得!估都估唔到可以喺燒烤場打邊爐,我講緊係烚吓烚吓嗰啲打邊爐!煲仔放喺燒烤爐中央,原本極易燶嘅位置用嚟打邊爐,efficient之餘好有創意!啲丸類🍡等等,既可燒又可烚,真係幾好玩👻價目摘錄(成人/夜間)星期二至五6pm-10pm: $168 + $80爐費星期六日及公眾假期6pm-11pm: $188 + $80爐費【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 燒烤|9/10 自助嘅選擇好豐富,淨係雞翼已經有6隻口味任君選擇,實有啱你嘅口味,又有9項丸類🍡同11種菜類🥬,基本上每樣夾一粒/份已經夠我飽。食材overall乾淨同都幾新鮮。美中不足係無得燒棉花糖,個人認為呢樣嘢係BBQ嘅必食!◐ 野炊小吊鍋|7/10
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #大埔 - TLCBBQ (大埔)
價目摘錄(成人/夜間)
星期二至五6pm-10pm: $168 + $80爐費
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 燒烤|9/10
◐ 野炊小吊鍋|7/10
由於係爐中央,痛恨電磁爐嘅我即刻無咗怨氣,因為真係滾得好快🔥!自家製嘅豬骨湯清清地,鍾意濃味嘅朋友不妨試下落秘製嘅黑蒜醬汁!各種丸、腸仔同菜類都繼續用得上,仲可以落埋各種即食麵🍜或烏冬,真係齋打邊爐都夠飽。
可惜無薄嘅肉類用嚟烚,不過我估嚟得呢度BBQ🥩先係主角吧
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
TLCBBQ (大埔)
🥢 @tlc_bbq
🚶 大埔墟站專綫小巴總站,20C小巴🚌約35分鐘到汀角村再步行4分鐘
📍 大埔大尾篤汀角路202號
🏷️
地區:#laymao_大埔 #laymao_TaiPo
分類:#laymao_港式 #laymao_bbq
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*