2020-07-15
呢幾個月少了很多外出膳食, 又無得去旅行.... 心裡開始有點鬱悶~ 忍唔住同屋企人去市中心附近食放題>< 以前食過一次, 覺得價錢合理, 而且屯門無咩地方有放題食, 餐廳對住公路有隔音屏遮住, 如果唔係上openrice/路過, 都幾難發現到~放題只有飲品/雪糕/甜品需要行出去拎, 我欣賞餐廳員工有提醒食客要戴口睪出去拎野, 都係保障大家保障自己, 我同隔離枱有足夠的距離, 就更加安心了~餐廳每位送一個椰皇~ 仲唔透心涼食放題當然主攻剌身啦~ 款式唔算好多, 但大路野都有, 而且新鮮~同屋企人食, 都考慮埋佢地可能唔太好剌食, 餐廳熟食都有好多選款, 真係唔使擔心長老食唔飽一大碗煮蜆~ 平時蜆肉大大粒, 平時一碗都唔平GA! 食家仲任食, 絕對係回本~ 食幾十粒蜆肉都唔怕塞飽了~手打漢堡扒又真係幾嫩燒鯖魚都唔錯, 魚肉有啖啖的魚味~剌身一睇就知新鮮, 特別是帶子! 阿媽食完蜻魚, 阿爸又話要食雞粥細細碗剛剛好, 煮到綿晒~ 味道唔錯~阿媽好欣賞榴槤波波, 我坐佢對面都聞到陣陣榴槤香~難得近市中心食個放題, 又吊下忍, 下次再幫襯~
放題只有飲品/雪糕/甜品需要行出去拎, 我欣賞餐廳員工有提醒食客要戴口睪出去拎野, 都係保障大家保障自己, 我同隔離枱有足夠的距離, 就更加安心了~ 餐廳每位送一個椰皇~ 仲唔透心涼
食 放題當然主攻剌身啦~ 款式唔算好多, 但大路野都有, 而且新鮮~
手打漢堡扒又真係幾嫩
燒鯖魚都唔錯, 魚肉有啖啖的魚味~
剌身一睇就知新鮮, 特別是帶子!
阿媽食完蜻魚, 阿爸又話要食
雞粥細細碗剛剛好, 煮到綿晒~ 味道唔錯~
阿媽好欣賞榴槤波波, 我坐佢對面都聞到陣陣榴槤香~
難得近市中心食個放題, 又吊下忍, 下次再幫襯~