屯門隱蔽少有即叫即整羊架壽司刺身放題專門店 - 緣聚西日餐廳(仁愛堂圍)平時約朋友食飯多數都係約係市區既, 好難得大家肯入番黎屯門一次就我, 咁我作為東道主,  一定要帶大家食好野啦! 今次就帶大家黎到屯門市中心附近唔太遠既何福堂附近, 去一間可以又食到羊架,又食到日式料理, 又可以隨便叫即沖飲品, 又有大量甜品食既餐廳食野啦!緣聚係一間集日式放題與刺身火鍋於一身的餐廳,場內共約有160個座位,裝潢走以時尚工業風,設有以貨櫃為元素的玩味裝置。餐廳提供IPAD的快速點餐配備,唔洗好似出面D餐廳一到晚市, 舉極手等侍應都等唔到人咁慘啦!餐廳食物種類多元化, 提供刺身、西日扒類、燒物、卷物、天婦羅、火鍋等。因為食物太多,小編重點講最令小編印象深刻果幾樣啦"刺身: 刺身當中小編最愛食虎蝦, 處理得新鮮, 無海水味, 肉質鮮甜, 滑又有咬口, 正!西日扒類: 羊架係必食, 小編食左3塊! 火喉夠哂再配上特調香料, 無得彈!天婦羅: 紫薯天婦羅係燒物中CP值最高,因為相對其他無咁肥膩,唔佔小編太多QUOTA但又滿足到小編中意食甜野既心 XD燒物: 鰻魚燒一定係最吸引的一樣, 佢地無燒到過龍, 又唔

緣聚係一間集日式放題刺身火鍋於一身的餐廳,場內共約有160個座位,
裝潢走以時尚工業風,設有以貨櫃為元素的玩味裝置。

因為食物太多,小編重點講最令小編印象深刻果幾樣啦"
燒物: 鰻魚燒一定係最吸引的一樣, 佢地無燒到過龍, 又唔會燒唔夠熟太生, 所以保留到良好口感加魚肉的鮮味!
卷物: 三文魚手卷一定要試, 佢同普通食三文魚壽司既分別唔係塊紙菜,而係漿汁先會帶出魚肉既靈魂, 增加到肉既TEXTURE!
火鍋就原諒小編已經飽了, 俾唔到評價T_T

整體黎講每人200元消費左右有咁多款美食落肚, 底到爛啦!

緣聚西日餐廳(仁愛堂圍)
地址 : 屯門仁愛堂圍45號興泰大廈地下1,1A,2至8地鋪
電話號碼 : 23681691
營業時間 : 星期一至日 11:45 - 15:30 / 17:00 - 23:30
2021-11-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$258 (Dinner)
香港人好鍾意食🇯🇵日本嘢,當中包括你同我呀!但要搵價錢相宜🤩,大份又好食嘅😋,屯門區裡我會搵佢做代表!其實哩間野主打做放題,但亦可以入去食set。而Lunch set中都有好多唔同類型選擇,包括🍜拉麵、🧆炒飯、🍲石鍋飯同🍚丼飯。今次已經係我第二次食哩款🔥🐟燒三文魚飯!因為佢面頭嘅餸真係好豐富,有芥辣八爪魚刺身🐙、熟蝦🍤、🔴蟹籽、🦀蟹柳、🥚玉子同🥗沙律菜!套餐包咗一客🥬中華沙律、🍵味噌湯同🥤飲品!價錢超值!其實真係好少係哩區食嘢,今次都係同同事第二次食,質素無變,覺得值得為大家推介一下呀!

燒三文魚雜錦飯
2021-12-03
Type of Meal
Lunch
燒三文魚雜錦飯
由於今日終於星期五,辛苦左成個禮拜,就同班friend一齊食飯🥰,咁就揀咗呢間性價比比較高嘅日式餐廳,仲要勁高質嘅放題~~,今次就推介幾款好食-1.刺身 首先就想推介拖羅,因為佢處理得好乾淨,食落去好軟糯,入口即溶,亦都唔會俾啲筋位你,令到舊肉好韌,同埋佢色澤勁光滑,就咁食都會有啲魚嘅油脂香,跟住就想推介甜蝦同帶子,雖然甜蝦個size唔係好大,但係甜蝦食落去個質地好滑同埋好鮮,帶子就非常有咬口,但絕對唔係好硬嗰種,係好軟綿綿的💕2.大蝦🍤由於佢嗰啲醃料醃得好入味令到佢個照燒味好重,好有日式嘅感覺,而且蝦都幾彈牙。3.跟住就係啲甜品類別想推介甜品裏面嘅芝士牛奶脆餅同埋可可球都幾好食,可可球裏面仲要朱古力餡,勁啱同啲雪糕一齊食4.韓國脆皮雪糕餅想講呢個脆皮雪糕🍦配合可可球同埋啲cake食,超有滿足感同埋超夾, Balance左佢哋個味道,唔會令到佢哋太甜4.介紹埋啲其他食品❤️羊架就有少少草原嘅騷味,建議接受到佢嗰種味道先食,牛肉都幾滑嘅,沙律仲可以當前菜食開下胃,但個手卷偏細,建議可以嗌幾個試吓,咁就唔會令到自己因為食太多壽司飯而太飽。同埋都有好多甜品雪條雪糕任君選擇,嘢飲都有好多種,韓式

2.大蝦🍤

3.跟住就係啲甜品類別

4.韓國脆皮雪糕餅

4.介紹埋啲其他食品❤️
羊架就有少少草原嘅騷味,建議接受到佢嗰種味道先食,牛肉都幾滑嘅,沙律仲可以當前菜食開下胃,但個手卷偏細,建議可以嗌幾個試吓,咁就唔會令到自己因為食太多壽司飯而太飽。同埋都有好多甜品雪條雪糕任君選擇,嘢飲都有好多種,韓式台式日式飲品皆有,心知亦都有一啲酒類可以選擇

食完都覺得呢間餐廳嘅服務都唔錯,啲員工都好友善,雖然我哋食嗰日係星期五晚但係佢哋都冇攀我哋走,最後食多咗半個鐘,同埋建議可以七點前離座會平啲,帶埋嗰個月生日嘅朋友仲可以全枱八八折
2021-11-19 1049 views
今次去到屯門食依間放題,舖頭位置喺屯門杯渡站附近,由車站行過去大概要三分鐘, 餐廳門口有好大個招牌一眼就見到,裏面有好多唔同嘢食嘅選擇門口有裏面嘅嘢食同埋價錢畀大家參考,就座後, 先以手機下單刺身拼盤有三文魚/生蠔/帶子/帆立貝等等 (生蠔需要另外加錢)金沙黃金蝦呢度啲炸嘢自己最鍾意食仲有串燒焗蠔等等焗蠔芝士焗比較的乾咗少少 壽司有好多唔同嘅選擇一次過叫咗幾十件芫茜蠔味道很特別
2021-10-10 1523 views
屯門分店黎食已經第三次泊車方便室內環境可接受星期日黎食5:00-7:00198+1又唔洗等位同人迫唔錯呢到既刺身都可以最鐘意食甜蝦同帶子三文魚中規中矩壽司都正常呢度既雪糕超多款左面兩款都幾好食
屯門分店黎食已經第三次

呢度既雪糕超多款

左面兩款都幾好食
  • 刺身
2021-09-26 1376 views
話說STAYCATION入住當晚的酒店自助晚餐<夫卜鯨>, 要排WAITING LIST廿几張枱囉!!! 心有不甘, 就想找個任飲任食的晚餐作補償, 最終找到屯門市區的放題. 由黃金海岸坐巴士到屯門市中心, 變成BUSCATION. 為求食到最盡, 全家提前4點9來到, 在5點鐘開波, 食足2小時, 應該可以回本. 在等候入座期間, 細看店門餐牌, 發現很多與芫荽相關的食物, 壽司焗蠔炒肉類, 連天婦羅都有.....  都是我喜歡的<鹽西>呀!  就座後, 先以手機下單, 再衝到自助區, 看看有什麼好東西.  不過自己不會取自助區的飲品呢!!! 如果肚子裝滿液體, 飲品佔據大部份的胃容量, 肚子可以放食物的空間就會變小了!!!!  只取來無糖的冷泡茶..... 火炙芫荽和牛壽司   第一次遇到青BB的壽司.  因為和牛比較薄, 没有太特別的感覺.  芫荽炒牛肉    應該是芫荽炒肥牛,,, 肥牛顏色很淡, 外表跟豬肉很相似, 而且没有牛肉味.  因為有芫荽加持, 所以覺得OK.     芫荽豚肉卷   跟燒大蝦漢堡扒羊架的燒烤盤放在一起.... 如果肚子
由黃金海岸坐巴士到屯門市中心, 變成BUSCATION.
為求食到最盡, 全家提前4點9來到,
在5點鐘開波, 食足2小時, 應該可以回本.
都是我喜歡的<鹽西>呀!
不過自己不會取自助區的飲品呢!!!
只取來無糖的冷泡茶.....
火炙芫荽和牛壽司
火炙芫荽和牛壽司
第一次遇到青BB的壽司.
因為和牛比較薄, 没有太特別的感覺.
芫荽炒牛肉
芫荽炒牛肉
應該是芫荽炒肥牛,,, 肥牛顏色很淡, 外表跟豬肉很相似,
而且没有牛肉味.  因為有芫荽加持, 所以覺得OK.
芫荽豚肉卷
跟燒大蝦漢堡扒羊架的燒烤盤放在一起....
如果肚子有空間, 會再點這款.....
芫荽焗蠔
餐牌有芝士和芫荽2款口味.... 嚐過2款焗蠔後, 還是比較喜歡芫荽焗蠔, 所以安哥几次了!
如果焗蠔有更多的芫荽會更美味.........
芫荽天婦羅
芫荽天婦羅
青BB一件很突兀, 這本來就是芫荽原本的顏色.......
這件有葉有莖, 芫荽味很足.

芫荽牛肉炒飯 & 芫荽辣酒煮花螺  無食到.....
而且没有點火鍋, 錯過了爆荽湯底,  芫荽牛肉和芫荽陳皮魚丸呢!
下次會試試.
除了芫荽系列, 還有其他款式.
各款擺盤靚靚的刺身, 壽司, 手卷,
特別是汁燒牛舌, 肉質很鬆化, 無需太多牙力即可享用.
汁燒牛舌
紅豆冰
紅荳雪條
細看食物標籤, 没有牛奶成份, 所以放心讓小米享用..
但是小米卻偷偷點了黑白綿綿冰............
黑白綿綿冰
全家在2小時內狂風掃落葉, 2大1小埋單6百几個大洋.
跟酒店自助晚餐的每位6舊水相比, 放題當然抵食.
真慶幸錯有錯著, 誤打誤撞找到2小時放題!
在7點左右離去, 漫步至巴士站, 乘坐小米喜歡的巴士返回酒店了!!!!
$218 (Dinner)
汁燒牛舌
2021-09-01 1090 views
今次第二次光顧,多個月前光顧本人覺得還可以算是合格; 但今次冇一款食物本人覺得好味,連可以都稱不上;魚生冇味;天婦羅是油浸天婦羅,特別是炸蝦天婦羅,蝦相信是受到輻射影響超級細隻,亦都冇提供天婦羅醬油;酥炸生蠔,亦是蠔餅一般size的蠔仔,且食到滿口油;更加不能接受的是,西冷牛肉及羊件(餐牌上寫西冷牛扒,羊架,但本人覺得是兩片牛肉及兩片黐住少少骨嘅羊件),送到的竟是室溫,我敢肯定絕對不會超過30度;牛舌雖然夠淋,而且表面鋪滿黑椒,但食落去竟然完全冇味;但畢竟好味的東西及優點是有的,就是……大腳八雪條, Asahi啤酒及Haagen Dazs雪糕,職員是非常有禮貌的,每次送餐過來都有太聲提醒:唔好意思,阻你一陣,小心後面,而且收碟員工收碟速度都非常快,以上都是本人與妻子的真心食評
魚生冇味;

酥炸生蠔,亦是蠔餅一般size的蠔仔,且食到滿口油;

牛舌雖然夠淋,而且表面鋪滿黑椒,但食落去竟然完全冇味;

,而且收碟員工收碟速度都非常快
,以上都是本人與妻子的真心食評

2021-08-31
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$207 (Dinner)
2021-08-31 744 views
刺身不過不失,但整體質素參差熟食唔熱,羊肉牛肉完全唔掂,d蠔又腥🤢食物又唔新鮮,選擇性又少送餐速度極慢,一杯熱檸水半個鐘先送到熱水機都冇部,仲瘋狂漏單服務態度差,價錢又唔係平,總之就冇下次真係唔好貪佢近👎
刺身不過不失,但整體質素參差
熟食唔熱,羊肉牛肉完全唔掂,d蠔又腥🤢
食物又唔新鮮,選擇性又少
送餐速度極慢,一杯熱檸水半個鐘先送到
熱水機都冇部,仲瘋狂漏單
服務態度差,價錢又唔係平,總之就冇下次
真係唔好貪佢近👎
2021-08-24 496 views
今晚同媽咪話出去食飯 就揀佐間近近地既放題一入門口啲員工嘅態度已經好差揀咗個位置 枱同枱之間太近啦感覺十分之嘈雜 刺身唔新鮮 其他嘢食只係食到味精嘅味道 食物嘅質素好一般 食食下聽到佢哋播歌嘅喇叭不停發出好尖嘅音頻 即刻咩心情都冇晒😮‍💨
今晚同媽咪話出去食飯 就揀佐間近近地既放題
一入門口啲員工嘅態度已經好差
2021-08-13 1092 views
見網評不錯就全家過來試試,免得去搭車出去旺角尖沙咀甘遠。講真有點失望,質素真的好一般,品種類型也少得可憐,刺身得七種,還要二只售罄,才七點,人才坐下,沒有幾張枱就售罄真有D無語。煎大蝦仲係霉肉,明顯不新鮮
2021-08-13
$300 (Dinner)
  • 濃湯煮蜆
好耐冇食過放題,今次去左屯門試下呢間餐廳,入到黎感覺ok,卡位乾淨寬敞,員工都幾有禮貌。呢度都係網上落單,食物種類都幾多。第一round當然係簡刺身啦,不過唔知係咪人手唔夠等左5個字,而且黎到刺身擺放得好肉酸,心諗中伏啦,但冇諗過出奇地新鮮美味,完全冇雪藏味,試左三文魚、三文魚腩、鮮蝦刺身、象拔貝刺身、鮮帶子刺身、鮑魚片刺身等等,樣樣都好好味好新鮮!手握壽司方面每件都細細粒,醋飯嘅比例啱啱好,食落去唔會好飽滯,賣相吸引而且有好多選擇,佢最特別有個火炙芫荽三文魚壽司,可能我唔係芫荽愛好者,所以我自己就覺得一般,但其他壽司都好好味,好似燒和牛壽司、醬燒三文魚壽司、火炙左口魚邊壽司、花之戀壽司入口即化,估唔到放題有咁樣嘅質素,真係好驚喜!我就喺度諗放題通常生野好食熟嘢都麻麻哋,但係呢一間又唔會喎,天婦羅炸物爽脆,粉漿夠薄食物夠熱唔油膩,而且調味都足夠,唔使點醬汁都夠味,其他炸物例如芝麻雞翼、雞軟骨都好惹味。我私心推介佢隻瑞士汁雞翼,真係滷得好入味,而且皮滑肉嫩,我自己都食咗好幾隻。飲品方面呢間舖頭好得意有奶茶檸茶檸水紅豆冰呢啲茶餐廳飲品,我哋叫咗奶茶同埋紅豆冰,紅豆冰就正正常常中規中矩啦,奶

飲品方面呢間舖頭好得意有奶茶檸茶檸水紅豆冰呢啲茶餐廳飲品,我哋叫咗奶茶同埋紅豆冰,紅豆冰就正正常常中規中矩啦,奶茶居然有驚喜,茶底又香又濃,好味過好多茶餐廳。

買單$248加一,呢間餐廳質素好食過其他大嘅連鎖放題餐廳,性價比好高,值得下次再嚟。

2021-06-19
家住附近,所以算是常客,分柝以下優點和缺點。優點:1. 鋪位闊落,座位舒適。裝修型格。2. 食物種類多。比較特別有象拔蚌,有手調飲品,有梅酒、清酒啤油,有自家製甜品,有火鍋……3. 食物質素不錯,刺身挺新鮮,壽司配搭也不錯(不會飯太多,飯也不硬),炸物熱辣辣,熱食都ok,甜品蛋糕不是很突出但不難吃。4. 平, 特惠時段二百蚊有找,仲有小童長者優惠!5. 上菜算快,手機落單,很少漏單。缺點:1. 服務一般。有時會送錯單。收拾吃完的碗碟也較慢。今日個醬油瓶一邊倒一邊滴,滴到一枱都係,要求換一個之後也沒有幫我們抹乾淨枱面,感覺就是不太周到。2. 自家製甜品味道一般,手調飲品不能選甜度,食物味道係元朗yoho那間比較好食和新鮮。3. 位置較格涉。杯渡站要再行十分鐘左右才到,不太方便。整體而言,屯門日本放題只有兩間,另一間因為比較貴所以未食過,呢間性價比其實不錯。間中食下係幾開心的。
家住附近,所以算是常客,分柝以下優點和缺點。

優點:
1. 鋪位闊落,座位舒適。裝修型格。
4. 平, 特惠時段二百蚊有找,仲有小童長者優惠!
5. 上菜算快,手機落單,很少漏單。

缺點:
3. 位置較格涉。杯渡站要再行十分鐘左右才到,不太方便。

2021-06-07 1344 views
雖然食物質素還可以,送餐速度都可以接受。放題價錢略貴。但係門口侍應(女)及帶位侍應(女)服務極差,口黑面黑,剩係睇佢哋對眼就想殺死人咁,好似爭佢哋錢咁🤣。其實諗住屯門終於有日式放題食,咁又去試下啦!點知極中伏(服務態度),真係冇下次,剩係呢兩位亞姐都已經嚇親人啦!真心從來未試過食放題咁早走(個零鐘)驚驚亞姐口黑面黑,冇下次🤣如果緣聚西日餐廳老闆真係睇到呢度嘅留言,希望你哋能夠作出改善🙏如果唔係,某dd員工繼續倒老闆米😆
雖然食物質素還可以,送餐速度都可以接受。放題價錢略貴。
真心從來未試過食放題咁早走(個零鐘)
驚驚亞姐口黑面黑,冇下次🤣

如果唔係,某dd員工繼續倒老闆米😆

2021-05-22 1158 views
成間舖頭啲野食冇樣係熱既比258+1 根本就係貼錢買難受所以熱食都係凍冰冰咁嚟 點擺入口啊刺身又唔係特別好食 比咁多錢根本就係幾十蚊水平啲職員先經典 送野食嚟倒瀉落張枱度理都唔理真心提醒大家唔好中伏 簡直就係垃圾
成間舖頭啲野食冇樣係熱既
比258+1 根本就係貼錢買難受

所以熱食都係凍冰冰咁嚟 點擺入口啊

刺身又唔係特別好食 比咁多錢根本就係幾十蚊水平
啲職員先經典 送野食嚟倒瀉落張枱度理都唔理
真心提醒大家唔好中伏 簡直就係垃圾
2021-05-22
$234 (Dinner)
2021-05-20 768 views
員工多野做就向老闆反映,不應向顧客發脾氣,超差的服務態度,上菜時大力掉在枱邊,last order唔比追單,只准你答有冇野加,落了3次單也沒有來,再加上食物質素欠佳,簡直不知所謂。