2022-08-17 22 views
今日出左土瓜灣做野 做完野 諗住買外賣返屋企食 見到呢間東京街日本料理 外賣店都多人等 望下佢餐牌有 壽司 刺身 手卷 丼飯 仲有生蠔 同成板海膽賣 真係好多選擇👍 睇到樣樣都想食🤣最後揀左東京A 特選壽司盛 藍鰭吞拿魚 同埋三文魚腩刺身東京A 壽司盛三文魚 鱆紅魚 池魚 三款魚壽司 🍣好嫩 鮮甜 一D根都冇柚子吞拿魚 有淡淡柚子清香 感覺好清新 帶子拖羅魚子戀 帶子鮮甜加埋魚蓉 魚子脆卜卜 一口食落去好滿足北寄貝 爽口彈牙 唔會靭 三文魚腩刺身 厚切 新鮮肥美 充滿魚油 讚👍藍鰭吞拿魚刺身 入口柔軟 魚味香濃😋整體所有食物都用料新鮮 真係有驚喜🤗仲有其他想食 一定會回頭🤓門口見佢慶祝葵芳分店開業 做優惠 滿$330減$50 抵👍另外呢間外賣店都幾細心 有免費冰袋提供 拎得遠小小都唔怕 抵讚👏🏻

最後揀左東京A 特選壽司

藍鰭吞拿魚刺身 入口柔軟 魚味香濃😋
門口見佢慶祝葵芳分店開業 做優惠 滿$330減$50 抵👍
2022-08-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2022-08-16 26 views
東京街日本料理 (馬頭角道) (土瓜灣)土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖自從阿爸阿媽有兩蚊車費之後,就好鍾意拍拖周圍去,真係靜靜地有機會熟悉下呢啲土地,今日晏晝去咗土瓜灣,屯馬開通真的很興奮呀嘛,都真係好方便嘅,食街好多嘢食,佢哋最鍾意食日本嘢。東京B$188成個餐都係火炙嘅餐,熟少少🤏🏻又香口啲,都係佢哋鍾意食嘅口味。火炙油甘魚厚切非常肥美,肉質帶結實而又鮮嫩無比火炙鮮藍鯨拖羅肉身超厚,油甘感強,齒頰留香火炙左口魚真心入口即溶,厚切,魚質鮮嫩火炙芝士蟹棒芝士味香濃,蟹棒肉質都幾厚身火炙芝士三文魚🍣三文魚厚身,魚質鮮嫩,味道鹹甜得宜火炙辣味魷魚🦑口感爽脆,味道好鮮,辣度惹味整體來講,所有食材都係好新鮮,炙燒嘅味道好香。吉列豬扒飯$58豬扒肉質軟熟,非常香脆嫩滑,飯質香甜鬆軟,粒粒有口感。
東京街日本料理 (馬頭角道) (土瓜灣)

東京B$188

火炙油甘魚
厚切非常肥美,肉質帶結實而又鮮嫩無比

火炙鮮藍鯨拖羅
肉身超厚,油甘感強,齒頰留香

火炙左口魚

真心入口即溶,厚切,魚質鮮嫩

火炙芝士蟹棒
芝士味香濃,蟹棒肉質都幾厚身

火炙芝士三文魚🍣

三文魚厚身,魚質鮮嫩,味道鹹甜得宜

火炙辣味魷魚🦑

口感爽脆,味道好鮮,辣度惹味

整體來講,所有食材都係好新鮮,炙燒嘅味道好香。

吉列豬扒飯$58
豬扒肉質軟熟,非常香脆嫩滑,飯質香甜鬆軟,粒粒有口感。
2022-08-14 26 views
$128極上壽司定食 三文魚腩x 2 pieces,三文魚腩夠香滑,而且肥而不膩,油脂好有口感。🐟油甘魚,入口甘香好有魚肉嘅質感。❤吞拿魚,帶有少少拖羅feel真係好正。帶子,新鮮厚肉。🦐赤蝦,鮮味彈牙。鰻魚,醬汁香滑,好濃厚。左口魚、🥢魚籽,鮮味,而且爆汁非常豐富。🍣海膽鮮甜滋味。😘takeaway趕時間meeting,都可以一齊lunch time食好啲。#外賣 #壽司 #sushi #takeaway
$128極上壽司定食

#外賣 #壽司 #sushi #takeaway
2022-08-11 16 views
今日行過土瓜灣見到呢間壽司外賣店,見到櫃入面既刺身都好厚切,於是就決定買一盒外賣壽司返去當晚餐。餐牌上既款式非常多,有刺身、壽司、丼飯、壽司拼盆等等,即叫即做😍我叫左一個外賣拼盆,一見到個拼盆好驚訝,包裝得好靚,好精緻,個盒好實淨唔會一壓就扁。首先最推薦既係怪獸三文魚腩壽司,真係超厚😍咬落去啖啖肉,唔似出面既壽司店,呢間既壽司,上面塊刺身大塊到完全覆蓋下面既飯。帶子推羅魚子戀,帶子好鮮甜,好大粒,係真材實料呀👍🏻食得出材料好新鮮,對比其他外賣店既質素黎講真係好高質。最後想講埋怪獸鰻魚壽司,好多人因為怕骨而唔食鰻魚,呢間既鰻魚壽司好大塊但成塊都係冇骨既😍可以大啖大啖咁咬落去😍配上鰻魚汁完全突出鰻魚既味道,以呢個價錢黎講真係好抵👍🏻
今日行過土瓜灣見到呢間壽司外賣店,見到櫃入面既刺身都好厚切,於是就決定買一盒外賣壽司返去當晚餐。餐牌上既款式非常多,有刺身壽司、丼飯、壽司拼盆等等,即叫即做😍

為何深宵總是餓? 呢幾日落雨,通常早少少食晚飯,然後夜晚又想食宵夜,但係落雨又唔想落樓。所以今晚挑起條筋,決定買定宵夜外賣返屋企晏的食。其實事緣係因為行去坐車返屋企時,咁啱經過呢間外賣壽司店,然後咁啱見到不少人等外賣,有街坊look 嘅人、有似剛收工嘅人、亦有一對情侶嘅人。然後好奇之下睇下餐牌,然後見佢食物係即叫即做,需時間等約十分鐘,然後價格又合理,咁咪買個外賣咁囉。食物種類頗多、有手卷、有和食 、有壽司定食、亦有魚生飯丼。最後選了《北海道丼》($168),鍾意食多款魚生,本來以為只有一個飯丼,原來仲包沙律、同埋一罐汽水,真係好鬼開心。返到屋企到念嘅時候打開一睇 … 嘩 ~ 估唔到仲有彩蛋添。好高質外賣魚生丼飯,有超大帶子、肥美三文魚腩、鮮甜油甘魚、甘香海膽、香濃蟹肉蟹膏,仲配有玉子、蟹柳、紫菜絲、青瓜粒及大量三文魚子,真係超足料又用心。真心超驚喜十分滿足,而且餐具精美、衞生方便,以咁嘅價錢,外賣店能夠提供咁高嘅質量,真係冇得彈。老實說甚至比不少堂食餐廳更高質。我好少有食緊嘅時候,已經好想聽日再返去encore 。呢間「東京街」真係得,推薦值得去試。
為何深宵總是餓?

,咁咪買個外賣咁囉

食物種類頗多、有手卷、有和食 、有壽司定食、亦有魚生飯丼

返到屋企到念嘅時候打開一睇 … 嘩 ~ 估唔到仲有彩蛋添

,推薦值得去試。
2022-08-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$168 (Last Night Supper)
  • 北海道丼
2022-08-06 27 views
今天因工作關係要到土瓜灣區,完成工作後,想找個地方吃晚餐, 看到此間日式小店,主要是做外賣的, 見有幾位客人在等外賣,有此等情況應該有點水準吧,便來試試。餐廳是主打外賣,店內也有小型長枱位置可供立食,但店員通知,疫情期間禁止使用,而枱面就放滿了待取的外賣。在餐牌上點了什錦剌身定食,很精美的賣相, 材料看起來也很對辦,包括有三文魚、赤身、油甘、鱆紅、帶子、八爪魚、北寄貝、甜蝦。三文魚刺身肥美而切得厚身, 口感柔軟細膩, 非常鮮味; 北寄貝是爽口而鮮度十足;甜蝦非常新鮮鮮甜,食落夠爽口彈牙,其他刺身的新鮮程度也是滿意,定食附有沙律、味噌湯及白飯。沙律整體有清爽的感覺,生菜新鮮爽脆, 加了些沙律醋,酸酸的味道極為開胃。味噌湯入口熱辣辣之餘,味道濃郁而不會太鹹。整份定食吃完後真的滿足。這間小小的店子,做出來的食物是有板有眼不失禮,水準也不錯。
這間小小的店子,做出來的食物是有板有眼不失禮,水準也不錯。
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2022-07-29 35 views
《土瓜灣高質外賣壽司店》.乜土瓜灣有條東京街咩?哦原來係壽司外賣店叫做東京街。放工見到唔keep 住有人等緊外賣,好多都係住附近街坊,街坊encore 既一定味道唔差!佢壽司款式多,又有熱食丼飯,一條友就散叫幾款店員推介既壽司:.🔹拖羅🔹🔹北寄貝🔹🔹活赤貝🔹🔹鯛魚🔹🔹芒果花之戀🔹.魚生全部新鮮,肥美。魚生都係大大件,飯調味剛好,唔會一夾就散,飯既大小又適中。總括黎講,係性價比好高既外賣壽司店!.
《土瓜灣高質外賣壽司店》

壽司款式多,又有熱食丼飯,一條友就散叫幾款店員推介既壽司

🔹拖羅🔹

🔹北寄貝🔹

🔹活赤貝🔹

🔹鯛魚🔹

🔹芒果花之戀🔹

TakeAway
悶熱的天氣總係令人想食清爽的刺身和壽司見到外賣丼飯有 9 折優惠就外帶了份『北海道丼』返屋企慢慢嘆 ~~北海道丼〈HK$168〉包了沙律、味噌湯丼飯裡面有齊儍媽愛吃的 ...三文魚、帶子、牡丹蝦、油甘魚、海膽、蟹膏、蟹肉、魚籽和玉子整個飯面全部鋪得滿滿的,滿到看不到飯壽司和丼飯都是即叫即做所有很新鮮,米飯也是用日本產的米帶子厚身又鮮甜海膽的份量也很慷慨,味香甘甜牡丹蝦好大隻,蝦頭仲有濃香的蝦膏,鮮甜爽口不食壽司刺身,也有和食便當 ...滑蛋豬扒飯、吉列豬扒飯、鰻魚飯、安格斯牛扒飯 ...** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
悶熱的天氣總係令人想食清爽的刺身壽司
見到外賣丼飯有 9 折優惠
就外帶了份『北海道丼』返屋企慢慢嘆 ~~
北海道丼〈HK$168〉包了沙律、味噌湯
丼飯裡面有齊儍媽愛吃的 ...
三文魚、帶子、牡丹蝦、油甘魚、海膽、蟹膏、蟹肉、魚籽和玉子
整個飯面全部鋪得滿滿的,滿到看不到飯
壽司和丼飯都是即叫即做
所有很新鮮,米飯也是用日本產的米
帶子厚身又鮮甜
海膽的份量也很慷慨,味香甘甜
牡丹蝦好大隻,蝦頭仲有濃香的蝦膏,鮮甜爽口
不食壽司刺身,也有和食便當 ...
滑蛋豬扒飯、吉列豬扒飯、鰻魚飯、安格斯牛扒飯 ...
2022-06-24
Dinner
  • 北海道丼
今日同朋友去土瓜灣,經過見到有間叫 東京街日式料理外賣專門店,門面裝修非常有去咗日本嘅感覺,細睇之下,佢地係專做外賣壽司嘅本身好鍾意食花之戀,見到有就即刻買黎試,佢地所有食材都好新鮮,即刻order即刻整,大概等10-15分鐘左右就有花之戀嘅有:蟹子、三文魚子、芒果、粟米、海膽、拖羅蓉壽司、帶子魚籽花,Total 16件最鍾意嘅花之戀係海膽、三文魚子同埋芒果,海膽新鮮清甜、三文魚夠凍,新鮮唔係軟淋質地既🤤,so far 抵食又高質另外佢嘅Wasabi好攻鼻,勁正
,細睇之下,佢地係專做外賣壽司

花之戀嘅有:蟹子、三文魚子、芒果、粟米、海膽、
拖羅蓉壽司、帶子魚籽花,Total 16件
另外佢嘅Wasabi好攻鼻,勁正
2022-05-24 1131 views
因為之前確診過但又未拎到康復碼,所以我都仲係未堂食得,依家都係繼續自己煮或者買外賣。今日就約左朋友買外賣上我到食dinner,咁我哋就大雜燴每間舖都買啲嘢食。因為我哋大雜燴,所以就唔逐個逐個點壽司,直接帶咗一個壽司拼盤。我哋要左壽司精選B $298,有成30件壽司,仲有幾啖海膽仔☺️ 有8件三文魚,佢啲飯比平時出邊嘅壽司細啲啲,但係刺身正常冇話縮小平時我都好鍾意食鯛魚壽司,但通常出面嘅壽司套餐都好少會有鯛魚。隻色好靚,入口都好鮮,肉質都有彈性北寄貝壽司,正常唔會乾身。仲有海膽魷魚壽司,第一啖就食左個海膽😂 正常無怪味,細細啖過口癮,而個人本身都好鍾意魷魚,食落口有種黏稠口感帶甜。北海道帶子壽司有4件,肥肥鮮甜醋青魚壽司,我就比較少食。本身望落去個樣好似乾乾地,但食入口反而係濕潤,冇諗過入口會滑嫩,佢有少少醋酸味,幾特別!吞拿魚壽司有4件,口感實嫩我覺得呢一盒壽司拼盤幾岩我,有成30件壽司,有我必食嘅三文魚、鯛魚、帶子、魷魚,仲有少少嘅海膽😆😆 CP值都算高。

北海道帶子壽司有4件,肥肥鮮甜

吞拿魚壽司有4件,口感實嫩

我覺得呢一盒壽司拼盤幾岩我,

2022-05-10
Dinner
2022-05-20 43 views
今日係學校附近東京街買外賣去野餐🍱.🍣怪獸三文魚腩壽司 hkd$25/件🍣黑松露吞拿魚壽司 hk$21/2件🍣海膽大赤蝦壽司 hkd$25/件🍣左口魚壽司 hkd$22/2件🍣原隻北寄貝壽司 hk$15/件🍣火灸左口魚壽司 hk$24/2件.首先三文魚腩壽司個名改得冇錯叫怪獸👾超級大件又厚身油膩滿滿👍🏽黑松露吞拿魚壽司+ 海膽大赤蝦壽司🦐好鮮甜加埋海膽好正😻吞拿魚同黑松露非常夾👍🏽左口魚分別叫咗2款,鮮食同火灸,果然冇令Vienn失望,鮮食油甘味好正‼️原隻北寄貝超級滿足,大舊得嚟係鮮甜‼️.Overall呢間東京街外賣專門店比平時既高質,價錢親民,唔係揸流攤!值得一試🙌🏽.如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~..🍣東京街日本料理 (土瓜灣) 🍣土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖
今日係學校附近東京街買外賣去野餐🍱

🍣怪獸三文魚腩壽司 hkd$25/件
🍣黑松露吞拿魚壽司 hk$21/2件
🍣海膽大赤蝦壽司 hkd$25/件
🍣左口魚壽司 hkd$22/2件
🍣原隻北寄貝壽司 hk$15/件
🍣火灸左口魚壽司 hk$24/2件

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~
🍣東京街日本料理 (土瓜灣)
🍣土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖

2022-05-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Tea
  • 怪獸三文魚腩壽司
  • 原隻北寄貝壽司
  • 海膽大赤蝦壽司
  • 左口魚壽司
2022-05-17 31 views
話說今日要係土瓜灣工作,做完野就突然想去食啲日本野,但又要趕住返屋企繼續做野喎,咁就見到依一間東京街日本料理。首先好有心地全部都係即叫即整,等左十分鐘左右,返到屋企,就發現非常值得。由個飯開始,佢係用珍珠米,咬落有煙煙韌韌嘅感覺,重有飯味,醋既比例好好。因為有小小趕時間同時超中意食三文魚,所以就叫左個花之戀盛盒($288),依個盛盒真係超抵,總共有7款14件壽司🍣三文魚全部都係有厚道,真係好厚道所以食落係有口感,好幸運,咁岩我食依條三文魚應該係有做運動,所以啲肉更加有口感。裏面有蟹籽花之戀,三文魚籽花之戀,芒果花之戀,栗米花之戀,海膽花之戀,拖羅蓉壽司,同時有個叫帶子魚籽花,我當初都唔知係咩黎,原來係用左原粒帶子再加工,雕左朵花,視覺上真係好靚,全部都係啖啖肉,個飯份量啱啱好,每件壽司都有滿滿既刺身,正特別推介,拖羅蓉壽司,油分好香之外,加上有啲蔥絲可以將個口感提升。海膽花之戀,我平時好小食,個感覺就好似食緊蟹膏咁既味,成日都聽人講會海膽會有腥,所以都唔係好敢食,依個我又覺得唔錯既。最後係個芒果花之戀,個芒果係超級甜,配埋一齊好特別又意外地夾絕對會encore 題外話,可以散叫壽司,價

因為有小小趕時間同時超中意食三文魚,

全部都係啖啖肉,個飯份量啱啱好,每件壽司都有滿滿既刺身,正
特別推介,拖羅蓉壽司
油分好香之外,加上有啲蔥絲可以將個口感提升。

絕對會encore
題外話,可以散叫壽司,價錢由10 至48蚊。
花之戀盛盒
花之戀盛盒
  • 花之戀
2022-05-15 31 views
高質外賣壽司小店😋-💛黃色商家-🍱極上火炙壽司定食 ($108)個人覺得好高cp值,刺身每件都好大件同新鮮,尤其係怪獸三文魚腩,好厚而且食落唔腥而且充滿油香😋唔同炙燒壽司會跟唔同自家製醬汁,食落好有驚喜同埋好夾,味道好有層次,好推介!!-土瓜灣店係外賣店冇堂食,平日都好多人排隊,可以早啲打電話預訂外賣~如果walk in嗌都要等半個鐘到九個字 因為係即叫即做🥲小編之前都試過其他定食,味道一樣好高質,價錢又唔算好貴,真係超高回頭率嘅小店😋-味道 9/10回頭率 9.5/10總評 9.25/10😋🤍人均消費 $110💰-📍東京街日本料理土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖(其他分店:太子西洋菜南街228號地舖太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖)#米食土瓜灣 #米食太子 #米食旺角 #米食日本菜 #米食外賣 #hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評
高質外賣壽司小店😋
💛黃色商家
🍱極上火炙壽司定食 ($108)

味道 9/10
回頭率 9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $110💰
📍東京街日本料理
(其他分店:
太子西洋菜南街228號地舖
太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖)

2022-05-12 38 views
話說母親節 的一晚見食評講到咁正🧐我哋就諗住試下啦都order左差不多共9百多元🍣2款套餐華麗刺身盛$458火炙壽司A$398另外叫多個炭燒雞扒飯$58我哋6點半叫外賣自取 店員話45分鐘就有得拎足足等左2小時其間大約30分鐘左右我哋見到我哋叫既火炙壽司A同炭燒雞扒飯已經一早pack好左 但係刺身套餐影響到我哋未有得拎差不多9點先有得拎外賣🥡其間都好幾個客人問幾時有得拎但店員無正面回應🙇🏻‍♀️2小時企條街度 無奈無助終於拎到外賣 翻到屋企相機📷食先火炙三文魚🍣不錯👍🏻帶子火炙,鰻魚火炙都幾好刺身 都算新鮮 不過不失炭燒雞扒飯 已經涷晒 所以味道真係一般無意之中再望下張點餐單張有個叫定食套餐 入面刺身定食,火炙定食,壽司定食 原來其實同我哋本身個套餐差唔多款 價錢平過我哋叫既2款套餐 感覺食咗900元好唔抵🤦🏻‍♀️所以下次應該叫定食套餐 起碼平一半🙇🏻‍♀️
話說母親節 的一晚

但店員無正面回應🙇🏻‍♀️

2小時企條街度 無奈無助

終於拎到外賣 翻到屋企相機📷食先
火炙三文魚🍣不錯👍🏻
帶子火炙,鰻魚火炙都幾好

刺身 都算新鮮 不過不失

炭燒雞扒飯 已經涷晒 所以味道真係一般

無意之中再望下張點餐單張

所以下次應該叫定食套餐 起碼平一半🙇🏻‍♀️

2022-05-08
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
黎開土瓜灣做野,知道呢到有間價錢親民既壽司外賣店,買左返屋企過下口癮先😛🌟刺身盛G $198刺身拼盤望落超吸引🤩擺盤好精緻,見到真係心心眼😍,刺身有4款,包括三文魚、北海道帶子、鱆紅魚、三文魚腩,三文魚厚切,相當肥美,口感清爽細嫩。三文魚腩刺身口感綿軟清甜,魚油的香味充滿口腔,令人回味無窮😋北海道帶子粒粒圓大飽滿,肉厚味甜,肉質柔軟,鮮味濃郁!鱆紅魚魚肉帶紅色,卷成花狀🌷,賣樣好吸引😍,肉質爽口,味道與油甘魚相似😋📍東京街日本料理 (土瓜灣) (土瓜灣)土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖

🌟刺身盛G $198

📍東京街日本料理 (土瓜灣) (土瓜灣)