2016-04-20
韓國Tom N Toms Coffee終於到港,今天同朋友一起來朝聖。 店面積較少,每次只能容納好少客人,有兩排吧枱及數張圓枱,店內播放住韓國歌曲(太陽的後裔),good taste! 望吓Menu,其實主要得飲品同埋甜品,唯一嘅咸食就係pizza,而卷餅係韓國空運麵團整成,但可惜尚未有得食。 藍色檸檬汽水 $35個顏色好sharp,令人有透心涼既感覺,好適合夏天飲返杯,由檸檬同法國梳打水製成,檸檬味都幾出,飲飲下會食到檸檬既肉。 乳酪沙冰(原味) $35乳酪味不會太酸,入口即溶,不過味道不夠突出,建議可選擇士多啤梨味。 綠茶湯姆冰樂 $42綠茶味同奶味香濃,含豐富忌廉,還吃到一粒粒碎冰。 焦糖瑪奇朵 $39香濃的焦糖味加上香滑的咖啡,甜而不澀,幾好飲。 蜂蜜芝士吐司 $55好好食呀! 吐司中間有芝士,而面頭有一層厚厚既芝士同蜂蜜,入口有熔熔既芝士,又唔會好甜。吐司外層整得好脆,入面又夠鬆軟,食既時候會拉到芝士絲出黎。 朱古力奶油吐司 $55呢個甜品好有睇頭,吐司真係好厚身,食完已經好有飽肚感,上面佈滿朱古力醬、士多啤梨醬同埋忌廉,但朱古力味不夠濃,食食下會覺得比較乾身,幸好crea
綠茶味同奶味香濃,含豐富忌廉,還吃到一粒粒碎冰。
香濃的焦糖味加上香滑的咖啡,甜而不澀,幾好飲。
吐司外層整得好脆,入面又夠鬆軟,食既時候會拉到芝士絲出黎。
呢個甜品好有睇頭,吐司真係好厚身,食完已經好有飽肚感,上面佈滿朱古力醬、士多啤梨醬同埋忌廉,但朱古力味不夠濃,食食下會覺得比較乾身,幸好cream既份量都幾多平衡返。
餅底屬於薄批,咬落好脆,上面嘅忌廉芝士味道香濃,夾雜着雞肉粒都幾好食。
正式開業要待5月上旬喔! 唔好盲中中而家走去🌝🌝
遲d會推出窩芙