辣味和蕃茄味好match,但又唔會互相搶咗大家的味,麵中的滑蛋真係好好味,d 湯都飲得Good. 價錢適中,份量又多,推!!餐廳環境乾淨,不過冷氣唔係好足,但ok 可接受
2019-08-19
$50 (Lunch)
2019-08-13 236 views
嗌左個精選午餐:嫩雞肉蕃茄濃湯配牛乳滑蛋(小辣)米線、凍泡沫檸茶份量還好,ok正正常常咁,滑蛋未至於「滑」、嫩雞肉不「嫩」😂😂😂蕃湯係幾濃既,有啲洋蔥蕃茄肉,不過不失

蕃湯係幾濃既,有啲洋蔥蕃茄肉,不過不失

2019-08-11 240 views
我其實係個不嬲去邊到食粉麵都會排除蕃茄湯既人,因為我成日覺得蕃茄湯有d淡,同粉麵唔太夾。。。不過今日男朋友帶我黎食,我就就下佢陪佢食下,點知有驚喜我食左個蕃茄湯米線配咸豬手加芝士(我係芝士控)叫左巴辣🌶巴辣蕃茄湯真係好正好夠辣,好刺激蕃茄湯係好!濃!郁!好入味d米線仲有茄肉喺湯入面,好fresh!芝士份量勁多,芝士控一定要試好抵咸豬手有個醬汁,甜甜酸酸好開胃,咸豬手做得好高質!下次一定再黎,令我對蕃茄湯改觀

我食左個蕃茄湯米線配咸豬手加芝士(我係芝士控
)叫左巴辣🌶
巴辣蕃茄湯真係好正好夠辣,好刺激
蕃茄湯係好!濃!郁!好入味d米線
咸豬手有個醬汁,甜甜酸酸好開胃,咸豬手做得好高質!
下次一定再黎,令我對蕃茄湯改觀
2019-07-18 265 views
🍅湯麵系列 🤓🤓▫️餐廳:蕃滿門 Tomato Club▫️地點:全港有4間分店(大埔、大角咀、尖沙咀、九龍灣)📍大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖(👧🏻去開依間)▫️營業時間:Mon - sun 11:00 am - 11:00 pm▫️價錢:~$40-50+—美味:🍅🍅🍅🍅環境:🍅🍅🍅價錢:💰💰💰—見到個名都知佢地出名🍅🍅🍅🍅🤤👧🏻係好怕蕃茄,覺得又酸🤢又唔好食。但係覺得蕃滿門既🍅好易入口,令人開胃,又幾好食🥰再加埋滑蛋,簡直一流🤫佢地有好多款餸同麵比你選擇,湯底當然係🍅🍅湯😚個人覺得配豬手🐽🐷/漢堡扒最好食🙈豬手真係好大份,而且唔油🤭至於飲品方面,👧🏻最鐘意泡沫檸檬茶🍋,同出面茶餐廳既檸茶唔同味,係幾清新😌😉如果唔夠飽,可以考慮加小食,佢哋既雞翼🐔🐥係好好食🙊—
🍅湯麵系列 🤓🤓
▫️餐廳:蕃滿門 Tomato Club
▫️地點:全港有4間分店(大埔、大角咀、尖沙咀、九龍灣)
📍大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖(👧🏻去開依間)
▫️價錢:~$40-50+

美味:🍅🍅🍅🍅
環境:🍅🍅🍅
價錢:💰💰💰

2019-07-16 176 views
難得約同事來大埔食飯,就帶佢去我最鍾意嘅飯堂。位置唔算好方便,但地膽來講一定知的名小店。蕃茄魔大愛,超鍾意,勁喜歡! 蕃茄滑蛋濃湯長通粉配脆皮咸豬手  蕃茄濃湯的確好濃,有啖啖蕃茄肉,加微辣就更加惹味,加埋又香又滑嘅滑蛋實在太正斗。魔大叫好美味呀。。。 主角配上脆皮咸豬手,兩大舊都好多肉。煎得脆脆,肉質爽口好入味,加少少蜜糖芥末已經好正!!! 朋友選擇左香酥雞扒似乎都唔錯。偷左一舊來試果真夠脆。無介紹錯呢?!
蕃茄魔大愛,超鍾意,勁喜歡!

蕃茄滑蛋濃湯長通粉配脆皮咸豬手
朋友選擇左香酥雞扒似乎都唔錯。偷左一舊來試果真夠脆。
無介紹錯呢?!
2019-07-14 73 views
🍅湯麵系列 🤓🤓
▫️餐廳:蕃滿門 Tomato Club
▫️地點:全港有4間分店(大埔、大角咀、尖沙咀、九龍灣)
📍大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖(👧🏻去開依間)
▫️價錢:~$40-50+

美味:🍅🍅🍅🍅
環境:🍅🍅🍅
價錢:💰💰💰

2019-05-31 347 views
以前在內地就有看到營銷號推薦過的一家番茄店。這次經過特意來試試呀!門口就有菜單可以看,確實大部分都是以番茄為主了。中午的套餐分量驚人……我點了一個雜錦,就是咩都有那種。好大一個盆送上來,太恐怖了。我吃吃完了配菜,主食幾乎沒怎麼動。如果食量不大的女仔,估計兩個人可以share.主食和辣度都能選擇,我是少辣,也覺得很辣,可能是廚房手抖了我感覺我吃辣還行(相對於廣東這邊來說哈)~豬手沒有特別好吃,隔壁叫的牛排看起來還不錯……總的來說,如果愛番茄,就可以試試,特意來,就不必。
主食和辣度都能選擇,我是少辣,也覺得很辣,可能是廚房手抖了
我感覺我吃辣還行(相對於廣東這邊來說哈)~
2019-05-20 218 views
今日外出工作完成,趁時間尚早食個靚飯。雖然公司附近都有大把好野食,不過食多都厭,所以一有時間就去大埔中心果頭搵食。早排知道有間專做蕃茄食品嘅餐廳,今日就做過小蛇行遠少少食飯。 特式牛腩西蘭花拼滑蛋蕃茄濃湯意粉 一碗湯意粉份量驚人, 一黎到已聞到陣陣蕃茄香味。蕃茄湯底絕對配得起「特濃」二字,湯底除左用茄膏之外,仲加左唔少新鮮蕃茄肉,一碗湯配給到嘅份量相信有一整大個。湯底酸酸甜甜,味道一啲都唔人工化。客人可以選擇唔同程度嘅加辣,加少許辣,湯底更惹味。呢款湯底相信比阿媽靚湯還要濃郁,恨不得一滴不留,清得見底,而且食後唔覺得口渴,絕對真材實料。蕃茄湯底自動配上炒滑蛋,滑蛋炒得滑,配蕃茄食亦係唔錯。鍾意亦可以攪勻湯底,自製蕃茄蛋湯。今個意粉配上牛腩同西蘭花,唔好以為會自動淪為配角,兩者都係OK的。牛腩帶少許筋,煮得夠腍,吸收左蕃茄湯更加好味。而意粉都可以接受,不過見好多人都會選擇長通粉或者螺絲粉,相信可以邊食邊飲湯,會更加滋味。
特式牛腩西蘭花拼滑蛋蕃茄濃湯意粉
2019-05-01 211 views
早排去蕃滿門嗌左個炸雞扒配蕃茄通粉 濃郁蕃茄湯底 好開胃 仲有小小炒蛋同蕃茄茸 羅絲粉吸滿哂d蕃茄湯 好好味 炸雞扒新鮮熱辣香脆唔油膩又juicy 點埋配既泰式辣醬酸酸甜甜更好味
2019-04-20 241 views
呢間真係從來無失手,最鍾意佢嘅豬手蕃茄湯意粉。有濃郁嘅炒蛋蕃茄味,口感非常豐富,最重要佢嘅豬手。點啊佢嘅黃色醬汁酸酸美美,令本身肥膩嘅豬手,食極都唔厭。仲有最鍾意佢嘅香酥雞扒,啖啖肉肉質滑。性價比極高啊,但千祈唔好光顧佢嘅飲品難飲! 不過我唔知其他分店係點嘅,最鍾意就係食大埔呢間佢而家嘅分店越開越多啦,好有回憶。另外佢嘅其他小食我自己就覺得麻麻地,要食就食佢嘅番茄湯意粉配其他嘅菜,你到大埔嘅朋友一定要試呀
  • 豬手
2019-04-12 213 views
跟朋友仔上深圳前,突然想吃個久違的蕃茄麵,於是即使不順路也去一躺,依舊必點選豬手,份量足、皮夠脆、啖啖骨膠源,水準依然維持到!不過雞扒就略嫌太多粉,太乾身不好入口。

豬手
2019-03-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
豬手
2019-04-07 156 views
因為附近遊玩完畢,回到大埔市中心尋找簡單晚餐既餐廳,因為全部都帶住小朋友,想揀一間有益健康嘅地方,正在苦腦豬之際,竟然俾我地發現一間蕃茄湯專門店,二話不說一致同意就入去了。簡單點了一個招牌蕃茄滑旦濃湯通粉,揀了肥牛。雖然有蕃茄,但仍覺得係罐頭湯,味道一般兒童餐係薯條+肉醬意粉+粟米粒,再一杯小果汁,其實煎炸野小朋友不能多食,最後要媽媽代食最後點了一個鮮茄蓉芝士豬扒焗薑飯,呢個味道ok, 但比起其他,算得上最好食。其實見餐廳還可以打邊爐,但帶小朋友就食唔到了,有機會試試吧

其實見餐廳還可以打邊爐,但帶小朋友就食唔到了,有機會試試吧
2019-03-23
$80 (Dinner)
2019-04-01 131 views
行完山到大埔中心搵地方醫肚,朋友在大埔工作,就帶我們來這裡吃,說這間的蕃茄湯很不錯,就決定試一試。現在很多餐廳都有賣這種蕃茄湯底的面、通粉,之前也有在別家別過,各有特色。朋友推薦配螺絲粉好吃,蕃茄湯底不是太酸,開胃好味,幾合我口味,因為我不太愛吃酸的東西。跟餐叫了一杯泡沫檸茶,據說都是他們家的招牌,我不太能喝出有甚麼特別,不過也不差。看到隔離桌叫了炸豬排,看著香脆可口份量大,有機會再到大埔可以一試
2019-04-01 86 views
一看到以蕃茄🍅為主題的食店,作為蕃茄控的我當然要試試。我們點了兩份也是特色蕃茄滑蛋濃湯,一個配長通粉,一個配螺絲粉,這兩種粉配蕃茄簡直是絕配。蕃茄湯粉大大碗,湯底濃厚味美,另外選了餃子🥟雙拼作配料,還有精美甜品,美好的一餐
一看到以蕃茄🍅為主題的食店,作為蕃茄控的我當然要試試。
2019-03-28 70 views
作為一個蕃茄控,絕對抵受不了  的誘惑🤤 濃郁的蕃茄湯底加上粒粒蕃茄肉,這是餓底吃過最有蕃茄味的蕃茄麵!非常之真材實料!!!.而且還可以根據個人喜好挑選不同的配料(額外加錢),結合港式車仔麵的吸引,教人如何可以不愛他🤤.只可恨最近的蕃滿門卻在  😭 每次泛起單思之苦都難以釋懷,非要人家千里迢迢入大埔不可😭 為了再嚐蕃滿門,我入!.味道:9/10價錢:HKD 50-60
味道:9/10
價錢:HKD 50-60