2023-10-17 8 views
呢間茶飲店雖然係外賣店形式,但係都有啲裝修,粉色系簡約裝修,感覺都幾舒服。草莓係其中一個主角,草莓爆檸係鮮果聯盟系列,名副其實既健康果茶,成杯由草莓同青檸鮮榨出嚟,充滿草莓嘅果肉同埋青檸嘅果肉,比較酸,但係都飲到草莓嘅清甜,成杯嘅感覺都好健康,好清新,飲完會好開胃,好舒服🌸另一杯牛油果草莓沙冰係當季限定,更係全店第2銷量,牛油果嘅幼滑同草莓嘅爽嫩好夾,有兩種唔同嘅口感,充滿牛油果既果香香同埋草莓嘅甜味,唔會好膩好滯,加上沙冰嘅口感,更加清新,就算加咗啲cream喺上面度好好飲🌼黑糖珍珠牛乳就係另一傳統茶飲,黑糖煮得好濃好稠,熱辣辣嘅黑糖混合埋凍冰冰嘅鮮奶同茶,撞埋一齊結合出細滑既口感,香濃嘅奶茶同軟糯嘅珍珠非常配合,傳統簡單得來好有水準🪻
Waiting Time
13 Minutes (TakeAway)
2023-10-16 7 views
今日有幾單要去交收,出左去幾個地方,最後既站點係屯門,又累又口乾,見到有間賣飲品既專門店,見餐牌都幾多選擇,又睇到圖片好吸引,咁就自己飲埋順便幫人買埋,不過呢間係特別多人,呢度既店員都好快手,好有速度,等緊既時侯就係咁睇住佢地工作,入面既廚房好乾淨,睇到佢地做得好快好熟手!🫰🏻牛油果草莓沙冰🫰🏻呢一杯主要都係甜味為主,夠晒凍,成杯都係沙冰,特別好飲,上面仲有層厚厚既忌廉,最正就係一齊飲埋好Creamy,牛油果既味好清新,係一杯唔錯既飲品!🫰🏻芝士奇異果🫰🏻呢杯就買比細佬,芝士味好濃厚,然後成杯都係奇異果,平時好怕食完奇異果之後個感覺,呢一杯完全地好飲,份量好大杯,分兩餐飲都仲得 !🫰🏻莓芝莓芝🫰🏻個名好有趣,裡面既芝士味都好香濃,濃濃既芝士味再配上草莓,味道好夾味,無諗過係咁好飲 !
🫰🏻牛油果草莓沙冰🫰🏻
🫰🏻芝士奇異果🫰🏻
🫰🏻莓芝莓芝🫰🏻
2023-10-12 7 views
今日去到呢頭附近行吓,行到攰想買杯嘢飲,就見到呢間新開嘅飲品店,同朋友一人買咗一杯。我揀咗杯草莓爆檸少冰 少少甜😌,味道清新,飲到少少草莓肉,茶底同青檸嘅組合,唔會蓋過草莓嘅香味好好飲👍🏻朋友就揀咗杯牛油果草莓沙冰,沙冰係用牛油果肉🥑草莓肉🍓打成,飲落酸酸甜甜,解渴又開胃!沙冰面仲有creamy😜,混合埋一齊,味道有少甜又順滑,好得意😊朋友都對呢間飲品店讚不絕口,兩杯都真材實料,好好飲又健康😚😚下次經過再飲其他產品😼

Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
2023-10-11 13 views
天氣熱,👀梗係入商場行街啦,幾個朋友去買衫,行下街睇下野,都買左小小野,行到累累地有點口乾,行好耐都唔見啱心水,點知又比我見到有間賣野飲,叫做一鼎茶,我地每人叫一杯,拎到上手都好大杯,涼浸浸好夠凍👅💋芝士奇異果👉🏻入面有好多芒果味同埋奇異果,係用實既水果做出來,呢兩隻味一齊變得酸酸地,而又好有味道,飲完之後開胃又解渴💋鮮芒芒甘露👉🏻呢一杯既芒果肉同甘露都係晒面層,好好飲,食到芒果肉之外,仲有好香既椰奶,成杯都好飲又清甜💋一鼎西柚👉🏻其實呢杯既味道都好濃郁,好有西柚既味道,而呢種味真係用西柚去做出來,入面有埋果粒,好飲又健康
💋芝士奇異果
💋鮮芒芒甘露
💋一鼎西柚
今次同男朋友試咗呢間新開屯門嘅「一鼎茶(  °‪꒳​° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪」‬‬‬‬‬‬‬望咗佢哋個Menu見到都幾多選擇,價錢都算合理,今次就決定飲一杯黑糖珍珠同一杯芒果系列°*.\(*´∀`*)/.*゜⸜(*ˊᗜˋ*)⸝黑糖珍珠牛乳- ̗̀‎𖤐呢杯肥仔水超級正,黑糖甜甜地加上牛乳味道好濃郁,仲有珍珠都係好煙韌,超級多珍珠,飲晒成杯都好滿足!鮮芒芒甘露- ̗̀‎𖤐另外呢一杯鮮芒芒甘露都好足料,有好多芒果肉,芒果都幾甜下,下一次都會再叫呢杯嚟飲⸜( ◍´꒳`◍ )⸝呢兩杯飲品我都冇特別order少冰或者少甜,正常嘅甜度同正常冰都覺得味道啱啱好,當然如果有需要都可以再同店員order要求。整體嚟講兩杯嘢飲,我覺得都幾好飲,都唔需要話排好耐就已經整好,效率都幾高!

黑糖珍珠牛乳- ̗̀‎𖤐
鮮芒芒甘露- ̗̀‎𖤐
Waiting Time
9 Minutes (Dine In)
2023-10-06 10 views
行出街個人都㷫合合,真係要整番杯台飲消消暑!👀 餐牌有非常之多嘅選擇,令到大媽選擇困難症,每一種水果口味都想試,一定要試曬勻曬咁多款口味先滿足。😋今次第一次試草莓爆檸,聽個名都知係小清新口味。超鐘意呢度嘅草莓,因為有真·果肉攪拌而成,非常健康又美味!新鮮粒粒口感草莓,成個口感好正,一啖入喉暑氣全消,真心覺得好飲!友人就揀左勁耐都未決定好,最後店員推介芒芝芒芝。佢話真係勁fresh ,成杯野係用新鮮芒果打成果香濃郁,甜度適中嘅淡黃芒芝芒芝。芝芝口感特別綿密可口,芒芒芳香濃郁,入口瞬間湧入口中跟鼻腔的感覺,口感一流,著實令人難忘。好滿足!!整體飲品質素中上,如果經過不妨去試吓🥰同埋佢依家裝修越黎越靚 打卡都唔錯呀🫶🏻

Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
2023-10-06 12 views
而家夏天咁熱真係隨時隨地都好想有一杯凍冰冰嘅飲品飲(*≧ω≦)所以基本上每一次出街見到手搖飲品店都會買一杯嚟飲吓,今次呢一個就係第一次飲之前都未飲過(´・ω・`)我同朋友分別叫咗草莓爆檸同埋一鼎西柚。草莓爆檸會比較解渴,真係超級適合夏天熱辣辣飲一杯,士多啤梨嘅咪喺個底度,檸檬味走冇咁出↖(^ω^)↗另外一杯西柚係沙冰作為基底,真係見到有一塊西柚係飲品入邊,西柚果然係夏天嘅必食嘅生果真係好適合(*¯︶¯*)飲品店仲有好多清新清涼嘅飲品,下次可以再嘗試試下其他嘢
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-10-05 15 views
天氣又熱又🥵,經過屯門時代廣場見到有間新開嘅台式飲品店,就同朋友買咗一鼎茶飲下😜我揀咗杯提芝提芝😍少冰,姐係芝士+青提,飲落好爽,茶底好滑,芝士好好味,夠香濃!配合清新嘅青提,甜甜地有嘢咬😚朋友揀咗杯牛油果草莓沙冰🍧,依杯係Top 2👍🏻👍🏻,外觀色彩繽紛,牛油果的濃郁奶油口感配埋草莓的酸甜,有多層嘅層次感😋而沙冰的口感綿密細膩,入口即化😆仲有杯頂嘅少甜嘅忌廉🤩🤩味道非常清新,不會過甜,舒爽又開胃🤤
10 Minutes (TakeAway)
屯門市廣場新開左間茶飲店,本身商場入面其他嘢飲都試過晒,見到呢間睇落都幾吸引,就同朋友買咗幾杯嘢飲試吓🥰草莓爆檸🩷本身自己都好鍾意士多啤梨,所以揀咗呢杯夏天都好啱飲嘅草莓爆檸,草莓甜甜地加上酸酸檸檬,幾鍾意配搭。香水爆檸💚呢一杯就會比草莓爆檸再酸啲,但我朋友話好好飲,因為佢好鍾意飲酸嘢!鍾意酸啲嘅朋友可以考慮試吓呢杯。芝士桂花烏龍+純茶💛跟住仲叫咗呢一杯芝士桂花烏龍,芝士好濃郁,加上清香嘅桂花烏龍,好好飲!一鼎茶整體評價:環境: ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)食物: ♡ ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)服務: ♡ ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)
草莓爆檸🩷
香水爆檸💚
芝士桂花烏龍+純茶💛

一鼎茶整體評價:
環境: ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)
食物: ♡ ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)
服務: ♡ ♡ ♡ ♡ ♡(5星滿分)
2023-09-29 8 views
係屯門時代廣場食晚飯,意猶未盡,想同老公行陣街咁岩見到「一鼎茶」。老公就話:如果排大長龍,就唔飲。於是我就話:如果排隊多過十五個人,就唔飲。結果行近鋪頭,排隊既人唔多。排左唔洗五分鐘就可以落order了!!我揀❤️莓芝莓芝❤️,因為許多饕客的必喝大推的熱門飲品。莓芝莓芝確實出色. 比較過好多間芝士系列茶飲確實真系冇得輸,口感味道都系好出色!!!!芝士鹹香加埋草莓果味竟然在口中迸發交織而成的美味,讓人越喝越著迷。鍾意奇異果嘅朋友唔可以錯過❤️芝士奇異果❤️!新鮮奇異果肉,果味濃郁口感柔滑,加上厚厚一層芝士奶蓋,味蕾更添層次。PS. 飲品方面,選擇款式夠哂多,全人手即叫即調,夠哂心思

PS. 飲品方面,選擇款式夠哂多,全人手即叫即調,夠哂心思
Waiting Time
6 Minutes (TakeAway)
2023-09-28 4 views
慶祝朋友搬新屋,去開Party🥳🥳,緊係要買啲珍珠奶茶🧋上去玩啦🥰提芝提芝 $43係芝士🧀️加青提嘅飲品🥤,飲落有種清新又特別的口感👍🏻茶底嘅口感滑順,芝士有濃郁嘅奶香味,加上清甜嘅青提,有果肉😍😍,好好飲😆莓芝莓芝 $49係芝士🧀️加士多啤梨🍓,芝士味好香,士多啤梨都幾甜😙有粒粒嘅果肉食😼,芝士加士多啤梨係完美嘅組合,一啖接一啖,完全停唔到😽一鼎橙橙 $35有好多嘅新鮮橙肉粒,飲落唔係死甜,真材實料,健康又好飲😻鮮芒芒甘露 $42感覺有啲似我最愛嘅楊枝甘露😘有新鮮的芒果、西米、椰汁,仲有杯面有啲西柚粒組成,質感濃稠☺️芒果嘅甜汁加椰汁的濃郁相互融合,西柚粒可以中和椰汁嘅濃,味道舒爽😆去朋友屋企玩又有多個買嘢飲嘅選擇啦😋😋
提芝提芝 $43
莓芝莓芝 $49
一鼎橙橙 $35
有好多嘅新鮮橙肉粒,飲落唔係死甜,真材實料,健康又好飲😻
鮮芒芒甘露 $42

去朋友屋企玩又有多個買嘢飲嘅選擇啦😋😋
10 Minutes (TakeAway)
喜歡飲奶蓋嘅你,一定唔可以錯過🏵️一鼎茶🏵️佢哋嘅奶蓋可能係全港最正最高質嘅一間,用上進口忌廉打發而成,豐厚實在,鹹香得嚟芝士味會慢慢係口入面揮發,飲完立即愛上❤️首先係🍇提芝提芝🧀採用高甜度嘅青提,青提獨有嘅香水香氣完完全全滲入飲品中😻附送芝士奶蓋,無得頂另一杯🥭芒芝芒芝🧀個名好QQ😽真材實料用靚芒果打成汁,唔會有好假嘅人工香精味。依杯都有芝士奶蓋,正正清清地想飲真啲芝士奶蓋嘅話,🧀芝士琥珀+ 牛乳茶☕️係好好嘅選擇。琥珀茶係深焙茶,茶味會濃郁啲,同時更回甘,飲時嗒到芝士奶蓋,就會明白佢哋嘅芝士奶蓋有幾勁!
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2023-09-26 12 views
午飯時間到,買杯野飲返屋企送飯,落去時代廣場3樓,超多人排隊,但間野的飲品真係好飲的,廣場又有冷氣都唔怕熱😆🧋黑糖珍珠牛乳,香濃甘甜黑糖煮珍珠,又香又甜又煙靭,時間煮得剛剛好,口感Q彈,一粒一粒食彈牙有口感,食得好過癮。加上香滑而奶味十足的牛乳。成杯嘢都好好飲。🍓🍋草莓爆檸,草莓加檸檬非常清新,清香的果香酸甜味十足,每一啖都有草苺🍓和檸檬🍋肉,非常有口感🍋香水爆檸,超級清香檸檬味於口腔爆發,檸檬🍋果肉夠曬有咬口,清香又夠酸,鍾意飲檸檬水嘅一定唔可以唔飲,呢個係一個高級精緻版又美味嘅凍檸水,每一啖都係檸檬清香味
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
2023-09-25 30 views
🧀芝士桂花烏龍+純茶飲開廢水既我對芝士奶蓋情有獨鍾,一定要試呢杯!芝士奶蓋好濃芝士味,好香,飲落有種鹹香,再飲落去就飲到桂花烏龍嘅茶香,係有種花茶嘅香味,再加埋普通嘅茶葉,一杯有三種味道,三種層次,好綿滑嘅感覺!🍓莓芝莓芝呢杯就係沙冰,全場第一既茶飲,其實就係芝士草莓,同樣香濃嘅芝士奶蓋配上用新鮮草莓打成嘅沙冰,飲到有粒粒草莓肉,酸酸甜甜,再混合埋芝士嘅鹹香,係好配搭嘅味道,加上沙冰索索聲既口感,無咁單調,飲完好清涼,夏天飲就最岩!呢度鋪頭細細,但裝修都有心思,簡約得黎有啲少女心,而且每杯唔駛得好耐,好有效率!
🧀芝士桂花烏龍+純茶
🍓莓芝莓芝
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
2023-09-22 10 views
朋友上次話屯門有一間新開嘅飲品店,佢話幾好飲所以上次喺屯門行街就特登再行過去買咗一杯嚟飲吓!我兩位都係作為士多啤梨嘅愛好者當然都係選擇左士多啤梨嘅飲品!第一杯係比較少見嘅牛油果草莓沙冰,真係第一次見到牛油果配士多啤梨嘅組合。士多啤梨味相對比較重,牛油果味就偏弱少少,兩者都唔會有衝突!另外一杯就叫做莓芝莓芝,其實就係平時飲開嘅芝士草莓。表面有一層芝士奶蓋,下邊就係士多啤梨沙冰,奶蓋加上士多啤梨沙冰都好夾,奶蓋係甜甜鹹鹹的,士多啤梨唔會好酸,酸酸甜甜係一半程度左右!
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)