2024-12-12
星期六同朋友閒逛,行到攰攰哋就搵吓有冇咖啡店坐坐,Chill吓、飲杯咖啡、食啲嘢☕️西營盤咁多Coffee shop都唔知去邊間好,行過一條小街,見到有間咖啡店好靚,熱帶雨林嘅感覺🌴行過正好有陽光☀️打咗好多咭🤣再入去睇吓有咩飲有咩食😝入到去好似去咗花園🌾有各式各樣嘅花花草草🪻仲有另一個房間進行緊陶藝工作坊,好感受到依間咖啡店嘅藝術氣息☕️原來,餐廳夜晚會變身成酒吧🍸已經預約咗嚟緊嘅星期六晚同朋友去聚吓🥂香煎鵝肝酸種多士 $88————————————香氣逼人嘅鵝肝,香到爆嘅油脂湧出嚟,表皮少許香脆,入面軟嫩順滑,配上酸種多士。伴碟仲有Kale等等嘅蔬果,配上黑醋汁好夾,而且可以中和鵝肝嘅膩感。香炸雞軟骨 $68————————————食過最好食嘅炸雞軟骨😋真係冇誇大,超香口,大大粒超有咬口,食唔停😋點埋蛋黃醬仲邪惡。BLACKCCINO $50————————————泡沫黑咖啡☕️咖啡泡沫減低黑啡嘅苦味🫧入口綿密,有層次感,不平凡嘅凍黑啡。MATCHA LATTE (C) $43————————————抹茶香🍵奶香🥛平衡,甜而不膩,口感順滑嘅Latte。
香煎鵝肝酸種多士 $88
香炸雞軟骨 $68
BLACKCCINO $50
MATCHA LATTE (C) $43
————————————
抹茶香🍵奶香🥛平衡,甜而不膩,口感順滑嘅Latte。