Restaurant: Tsing Shan Wan Seafood Restaurant
Info:

2024-09-27 2740 views
次次想食海鮮,都一定會去呢間,因為煮得實在太好味😋首先要去三聖邨買海鮮,次次都去第一間買(見最多人幫襯),所以唔知其他會唔會更好🤣買完姐姐會問你去邊間食,佢會幫你拎埋上酒樓。豉椒炒大蟶子煎米餅:大推必食👍🏻蟶子又唔會煮到好un,啱啱好。煎米餅好似星期一至四先有,平時有烏冬底。d豉汁索曬喺煎米餅度,正😋豉油蝦:真係勁惹味😍😍😍好味到要連殼食埋😂又係必食!蒜蓉粉絲蒸扇貝:勁多蒜蓉,蒜蓉控表示見到都開心😄上湯龍蝦伊麵:正常發揮,龍蝦淡淡肉😍之前食過芝士焗龍蝦(無伊麵),聽聞係呢度最出名,但我覺得搶咗龍蝦味。最後仲要甜品送😋試過lunch去呢間飲茶,點心都係好味嘅,但預咗好多人。總括嚟講會一去再去,如果唔係住大西北嘅朋友,都值得咁遠都去試吓5人份量,海鮮買咗$7xx,加工費唔記得咗😅預海鮮價錢x2
次次想食海鮮,都一定會去呢間,因為煮得實在太好味😋
買完姐姐會問你去邊間食,佢會幫你拎埋上酒樓

豉油蝦:真係勁惹味😍😍😍好味到要連殼食埋😂又係必食!

蒜蓉粉絲蒸扇貝:勁多蒜蓉,蒜蓉控表示見到都開心😄

最後仲要甜品送😋

試過lunch去呢間飲茶,點心都係好味嘅,但預咗好多人。

5人份量,海鮮買咗$7xx,加工費唔記得咗😅預海鮮價錢x2
2024-09-06 3306 views
屋企人生日食豪d!我地成家都鐘意食海鮮,而生日個位提出想去三聖食海鮮,我二話不說即刻去打電話book位!不過平日夜晚都仲有幾多空位,可能呢排暑假,好多人吾系香港。因為幾年前食過呢間,啲野整得幾好,所以再黎encore!海鮮系自己系留下啲海鮮檔買,買完自己拎上去酒樓,同酒樓啲人講點煮,酒樓按返重量收返加工費,另外茶芥加一呢啲都吾少得。個人感覺都無呃秤,4個人連埋買海鮮既錢total平均400-500蚊一個人。椒鹽賴尿蝦我地買吾到大隻賴尿蝦,不過都幾有肉,椒鹽味吾系好辣,幾惹味。酒樓有酒精濕紙巾同手套提供。蒜蓉粉絲蒸元貝元具大大粒,廚房有清腸清理得夠乾淨,蒜蓉同粉絲既量都夠多!豉椒炒蟶子 加煎米粉底第一次食炒米粉底,系酒樓職員建議,話加埋豉椒味一齊食幾正,又可以慳返吾洗叫白飯。米粉煎到一餅餅,撈埋豉椒汁食的確幾好味,無推介錯!蟶子炒得岩岩好,無炒到好老!

椒鹽賴尿蝦

蒜蓉粉絲蒸元貝
元具大大粒,廚房有清腸清理得夠乾淨,蒜蓉同粉絲既量都夠多!

豉椒炒蟶子 加煎米粉底
2024-07-29 2735 views
屋企人話去三聖飲茶話呢間抵食又多選擇間中見到有點心車推出嚟一打開點心紙好多款都想揀而家少有嘅芝麻卷 (菲林卷)必點😋😋加咗少少金箔響上面打卡又靚蝦餃超大粒👍🏻裡面隻蝦又太又爽口蟹肉伊麵好好味下次有機會會夜晚入嚟試吓佢先
$100 (Lunch)
  • 芝麻卷
  • 蝦餃
2024-07-23 2197 views
昨天星期一好久冇去咁就試吓最初早晨優惠到11點於是大約10::45 到左豬紅,水餃一直到11:40到未、來吹個說做緊成個鐘到未來好啦到來時候這兩樣嘢不夠hot好難食係咪不夠人見到好多食客都追單可能係食飯時間但你哋都要安排好好人手最重要有些食物不夠hot 望三姐向你們高層返影吓盡快改善吧!😡Yo
Yo

2024-07-11 2517 views
屋企人生日,聽朋友介紹嚟呢度食,果然冇介紹錯。海鮮美味,環境寬敞,態度友善。普通一個蒸蝦,個蝦都好鮮美,賣相吸引,垂涎欲滴。仲有蒜蓉粉絲蒸扇貝,粉絲索晒味,扇貝啱啱好(其中一隻未熟,老細送咗個甜品補償)。跟住到炒蜆,鮮甜好味,完全冇沙,全開。最後有椒鹽瀨尿蝦,超好食,彈牙實淨唔霉個椒鹽惹味得嚟冇蓋過瀨尿蝦本身嘅鮮味。炒菜呢啲基本嘢唔使多講,鑊氣嬴晒。個個都話三聖劏人,唔試真係唔知咁正,值得一試再試。

個個都話三聖劏人,唔試真係唔知咁正,值得一試再試。

2024-04-26 3881 views
假期一家人可以安樂地食飯,平日大家各有各忙!中菜是媽咪首選,無中菜食就不歡,她的專一程度真驚人!😬😬龍蝦伊麵,肉質入口鮮美,伊麵吸哂鮮美醬汁!清蒸蒜蓉扇貝,入口具蒜香!蒸鮑魚,好味道到不停口!燒鵝,啖啖肉,十分肥美!

龍蝦伊麵,肉質入口鮮美,伊麵吸哂鮮美醬汁!

清蒸蒜蓉扇貝,入口具蒜香!

蒸鮑魚,好味道到不停口!

燒鵝,啖啖肉,十分肥美!

2024-02-05 4393 views
咁多年來每次都係食海鮮, 第一次食佢哋啲鑊氣小炒, 呢度佢哋係專做加工海鮮, 所以佢哋小炒種類唔太多, 今次我哋嗌咗燒鵝, 小炒王, 生炒骨, 砂礓雞腳同皮蛋, 樣樣都好好食好有鑊氣, 最後我哋叫咗樽鮮榨橙汁好多果肉🥰🥰🥰
2024-01-31 2832 views
我覺得成個屯門做加工海鮮嘅呢度真係數一數二最好食, 今次我哋就買咗東風螺/蟶子同埋台山蠔🤤🤤🤤我哋就叫佢哋加工整咗辣酒煮花螺, 蒜蓉粉絲蒸蟶子同埋薑蔥台山蠔煲,樣樣都好好食尤其是個辣酒煮花螺, 又夠辣又惹味想攞返啲汁返屋企再煮魚蛋🫢🫢🫢

辣酒煮花螺/蒜蓉蟶子蒸粉絲/薑蔥台山蠔煲
辣酒煮花螺/蒜蓉蟶子蒸粉絲/薑蔥台山蠔煲
2024-01-03 3929 views
海鮮宴一定要同朋友一齊食開心開心🥳首先去發記海鮮買海鮮,再去酒樓加工。我地整左以下海鮮- 蒜蓉粉絲蒸蟶子口感超好 廚房控制火候十分好 - 辣酒煮花螺不過不失 有酒名 不太辣 - 豉椒炒花甲正常味道 - 西蘭花炒帶子都幾好食- 鹽焗奄仔蟹呢個不得了 好好味呀 能帶出鮮味咁樣整 應該係最好食- 芝士焗龍蝦伊麵ok 好重芝士味,我地覺得還是清蒸好- 椒鹽瀨尿蝦呢個無得輸的,啖啖肉個芝麻卷很有芝麻味🫰🏻唔甜買海鮮買左 $2000 左右加工就用了 $1900 左右一人預 $500-$600 就 ok
海鮮宴一定要同朋友一齊食
開心開心🥳

首先去發記海鮮買海鮮,再去酒樓加工。

我地整左以下海鮮

- 鹽焗奄仔蟹

呢個不得了 好好味呀 能帶出鮮味
咁樣整 應該係最好食

- 芝士焗龍蝦伊麵

ok 好重芝士味,我地覺得還是清蒸好

- 椒鹽瀨尿蝦
呢個無得輸的,啖啖肉

個芝麻卷很有芝麻味🫰🏻唔甜

買海鮮買左 $2000 左右
加工就用了 $1900 左右

一人預 $500-$600 就 ok

2023-12-02 3276 views
與家人共聚一餐豐盛的海鮮酒家CP值超高 - 炸飽魚炸物出色 口感一流仍保持鮮味- 蒸龍蝦如可以大隻小小會更出色 但由於龍蝦都鮮所以口感鮮味出哂來- 鹽焗蟹呢個好掂呀 蟹味盡出 100分- 椒鹽瀨尿蝦/ 蝦唔會失手的菜式- 蒸魚蒸得剛剛好 勁滑 95 分~
與家人共聚一餐豐盛的海鮮酒家

蒸得剛剛好 勁滑

95 分~

海鮮晚宴
海鮮晚宴
青山灣漁港@屯門三聖 有咩開心得過身邊班朋友仔都鍾意食海鮮,約左好耐終於去三聖食海鮮餐,仲試一直好想試嘅芝士脆皮焗龍蝦😍而家打返食評都回味緊啊🤣今次都係去開朋友仔買開嘅海鮮檔【忠仔記生猛海鮮】,而晚飯就去三聖商場入面2樓間青山灣魚港。以下落黎就介紹菜式比大家🍻 💥 芝士脆皮焗龍蝦 HK$300 +加工HK$216上枱已經聞到好香芝士味,芝士焗得好乾身亦脆卜卜👍入面龍蝦肉熱辣辣又嫩,肉質一梳梳,夾埋芝士皮一齊食真係好夾👍好食。 👍🏻 評分 : 8.5/ 10 💥 蒜蓉開邊蒸龍蝦 HK$150 +加工HK$72朋友仔因為唔食芝士,所以一隻另做蒜蓉開邊蒸我就試左小小,肉質都係好新鮮鮮甜,帶小小蒜蓉香好食,不過個人就喜歡芝士焗多啲🤣 👍🏻 評分 : 8/ 10 💥豉椒聖子王加炸麵底 約HK$190 +加工HK$162豉椒味好惹味,炒得幾好聖子掛汁,亦唔會過熟,口感幾爽,麵底好乾身脆卜卜,沾埋汁食一流👍 👍🏻 評分 : 8/ 10 💥 蒜蓉粉絲蒸扇元貝 約HK$150 +加工HK$75五隻元貝,又係蒸得剛剛好,元貝肉都幾厚肉同大粒,食落仲好Juice鮮甜亦唔會好(鞋)。 👍🏻 評分 : 8/ 1
青山灣漁港@屯門三聖

💥 芝士脆皮焗龍蝦 HK$300 +加工HK$216

👍🏻 評分 : 8.5/ 10

💥 蒜蓉開邊蒸龍蝦 HK$150 +加工HK$72
朋友仔因為唔食芝士,所以一隻另做蒜蓉開邊蒸

💥豉椒聖子王加炸麵底 約HK$190 +加工HK$162

💥 蒜蓉粉絲蒸扇元貝 約HK$150 +加工HK$75
五隻元貝,又係蒸得剛剛好,元貝肉都幾厚肉
同大粒,食落仲好Juice鮮甜亦唔會好(鞋)。

💥鹽油水粉絲煮蜆  【海鮮檔送】+加工HK$140
雖然蜆肉唔算好肥好大粒,但食落無沙都幾鮮甜,
粉絲索哂啲湯幾好味,不過有些小咸🤣

👍🏻 評分 : 7/ 10

💥鹽焗奄仔蟹 約HK$500 +加工HK$156
呢3隻奄仔蟹真係好正好正😍啲糕爆到不得了
好鮮甜好甘香👍蟹肉食落又係一梳梳啖啖肉好肥美👍

💥椒絲腐乳炒通菜 HK$98
普普通通,都夠鑊氣,略為咸左小小。

👍🏻 評分 : 7/ 10

茶位  HK$ 16/位
晚飯小食 HK$20
汽水 HK$19/1罐
啤酒(藍妹) HK$38/1支

青山灣漁港 @屯門三聖
📍屯門三聖街6號三聖商場2樓2B號舖
2023-10-13 2714 views
自帶大頭蝦瀨尿蝦各一斤。大頭蝦鼓油皇炒/蒜蓉開邊蒸兩食,炒得非常香口。蒸蝦生熟程度拿捏準繩,比起炒更加保留蝦膏。椒鹽瀨尿蝦亦好香口,要求少咸亦能做到。另加三個點心,埋單$337。食食下侍應竟然幫手換碟。又平又好食,難怪平日午巿坐滿人。

2023-10-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$113 (Lunch)
2023-09-29 2142 views
又係食大餐嘅時候 今次主要都係海鮮有蟹仔,鮑魚,扇貝,炒象拔蚌,東風螺同埋乳鴿啲海鮮都好新鮮, 蟹仔多肉有多高 住得啱啱好唔會走曬啲肉, 鮑魚好新鮮蒸得好好,好軟熟少少煙韌, 扇貝都蒸得好好,沒有overcook,最緊要係隻扇貝黐殼的,唔係放上個殼度蒸, 炒象拔蚌都炒得剛剛好唔會老,東風螺就比較辣我就冇乜點食, 其他人都話好新鮮啲肉都比較大粒, 乳鴿香脆肉汁多 燒得好好呀 😀今次份量都算多,火喉都做得好好,值得讚 👍
今次份量都算多,火喉都做得好好,值得讚 👍
2023-09-26 1404 views
今次去咗屯門青山灣食海鮮❤️試咗啲特別嘅海鮮,鬼爪螺🙊聽講好鮮甜,所以就試下,我覺得比較少用同埋好難拆啲肉出嚟食試一次就夠啦椒鹽瀨尿蝦,果皮蒸鮑魚,粉絲蒜蓉蒸帶子都係正常水準🤗環境舒適,坐得舒服
椒鹽瀨尿蝦,果皮蒸鮑魚,粉絲蒜蓉蒸帶子都係正常水準🤗
環境舒適,坐得舒服
2023-08-23 2368 views
今日在青山灣這裡吃飯,可能生意太好了,7點鐘來,9點先有海鮮食,店長服務態度非常差勁!!香港服務跟唔上了……可能老板赚钱了,不在管理这个店,差评、差评、下次大家不要来这家店

2023-08-23
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday