2022-04-28 449 views
服務員有禮貌。。我自己叫左佢埋黎問左三次做會員的問題。。佢都很有禮貌解答。。食物又好食。。地方又舒服。。一定會再去。。👍👍👍所以都加了200做升級會員...
所以都加了200做升級會員...
2022-04-28
$622 (Dinner)
  • 水煮魚
2022-01-10 1299 views
原來唔辣同辣嘅味道爭咁遠十二味lunch time 都幾抵食,基本上唔使咩點等枱,而且可以枱空間距離都好大,坐得都舒服。今日約咗媽咪一齊嚟食,佢唔食得辣所以第一次嗌唔辣,原來同辣嘅味道爭咁遠😂!雞翼香鍋直情變咗第二隻味,平時辣味有好多辣椒🌶️,而且好香孜然味,唔辣直情變咗麵豉醬咁,雞翼亦都冇炸過。反而酸菜魚味道辣唔辣都冇咩差別,魚肉一樣滑,湯底帶酸味,都一人好食。另外再嗌左個尖椒炒雞肉,第一次食估唔到小辣都咁辣😂,雞肉帶有骨頭,唔算太好入口,不過蓮藕炒得爽脆,味道都OK。總體來講覺得辣係好食好多😆
原來唔辣同辣嘅味道爭咁遠

總體來講覺得辣係好食好多😆
2022-01-05
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2021-12-30 856 views
🤩 大围|十二味 HKD130 #丁丁香港探店地址:大圍村南道45-47號搵食市集1樓11號舖-先说重点openrice上预约下午17.00/17.30打六折算是在香港吃过很不错的川菜了而且有折扣的话人均也不高-「酸菜魚」这个酸菜鱼真的很太二!酸度刚好有一点麻麻的超下饭!「乾煸肥腸」肥肠稍微有一点点奇怪不过也是好吃的「干煸四季豆」这个是我的最爱!和肉碎一起炒的超香!「麻婆豆腐」下饭神器!一定要拌饭吃!「干锅花菜」稍微有一点点咸「辣子鸡」辣子鸡里面腰果还挺多的!很香!
🤩 大围|十二味 HKD130 #丁丁香港探店
地址:大圍村南道45-47號搵食市集1樓11號舖
先说重点
openrice上预约下午17.00/17.30打六折
算是在香港吃过很不错的川菜了
而且有折扣的话人均也不高
「酸菜魚」
这个酸菜鱼真的很太二!
酸度刚好有一点麻麻的超下饭!
「乾煸肥腸」
肥肠稍微有一点点奇怪
不过也是好吃的
「干煸四季豆」
这个是我的最爱!
和肉碎一起炒的
超香!
「麻婆豆腐」
下饭神器!一定要拌饭吃!
「干锅花菜」
稍微有一点点咸
「辣子鸡」
辣子鸡里面腰果还挺多的!很香!
酸菜鱼
辣子鸡
麻婆豆腐
口水鸡
干煸花菜
$130 (Dinner)
酸菜鱼
辣子鸡
麻婆豆腐
口水鸡
  • 干煸四季豆
2021-12-26 747 views
作為一個四川人,十二味的川菜絕對是幫我解決了我對四川味道的相思之苦。他們家的酸菜魚是招牌菜,看起來上面有很多辣椒和花椒,但是不要被它的表面所嚇倒。其實沒有想象中的那麼辣, 還沒有三哥米線的小辣厲害。而且他們也分小辣,中辣,加辣的。我覺得一般人是可以接受中辣的。另外酸菜魚還可以選擇在裡面加紅薯粉,我覺得值得一試,紅薯粉也是四川的特產。而我最喜歡的是酸菜魚裡面的配菜, 有萵筍,雞腿菇,還有牙菜。另外最喜歡的就是武隆尖椒雞,超級好吃,裡面有蓮藕和青椒。不過這個是比較辣一點喔。紅糖粑粑是很特別的飯後甜點,配有紅糖,口感很特別。
2021-12-24 369 views
每次黎大圍做嘢食午飯時間每間餐廳都好多人排晒隊,但呢度通常唔使等位,可能唔係太多人知道呢間餐廳,個入口比較低調😂基本上食完之後可以慢慢坐傾下計都得,加上佢個lunch set 真係好抵食。夜晚唔會食到呢個價錢。牛肉香鍋 - 呢度嘅香鍋好好味😋,好多配料,有蓮藕木耳同薯仔,牛肉好香口,份量都唔少,好似怕你唔夠食咁😂。酸菜魚 - 魚肉非常滑,而且份量好多👍🏻 好抵食😋午餐已經包埋一盒紙包凍檸茶,或者可以加$8轉超大杯嘅飲品(熱情果梳打)。個餐已經包咗一碗白飯同埋前菜,都係$50至$70到,真心抵食。

酸菜魚 - 魚肉非常滑,而且份量好多👍🏻 好抵食😋

2021-09-23
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2021-12-18 588 views
第一次寫食評,超級難食,酸菜魚太酸,冇魚味,粉皮多到嘔,漲嗮!!乾辣香鍋,好似師傅失戀,唔記得落鹽甘。唯一的好,就系白飯唔錯,冇去過的人,唔使去。小次唔會幫襯!!

乾辣香鍋,好似師傅失戀,唔記得落鹽甘。

唯一的好,就系白飯唔錯,冇去過的人,唔使去。

小次唔會幫襯!!
2021-12-09 477 views
餐廳位置寬躺乾淨,QR code 落單方便快捷,職員解釋OpenRice訂枱優惠非常清晰,食物味度不錯份量適中,食物價錢合理只係汽水單叫有少少貴,酸菜魚味道非常好!

2021-11-30 531 views
性價比高午餐中午時間大圍每間餐廳🍴都好多人,但十二味通常唔使等位😂,可能佢哋好多位又或者學生唔係太食辣。食完lunch可以慢慢坐喺度吹吓水,所以成日都嚟依一間食,加上佢個lunch性價比高。平時夜晚就食唔到呢個價錢。牛肉香鍋佢個香鍋真係好好味😋,而且好多配料,有菜蓮藕木耳薯仔🥔,牛肉好惹味,份量非常足夠。酸菜魚我覺得偏酸,但魚肉非常滑,而且份量好多👍🏻午餐送紙包凍檸茶,或者可以加$8轉大大杯嘅飲品.配白飯一碗及前菜,都係$50至$70埋單,抵食。唯一最唔好係個廁所🚽,每次去都覺得好污糟😂
性價比高午餐

牛肉香鍋

酸菜魚
我覺得偏酸,但魚肉非常滑,而且份量好多👍🏻

午餐送紙包凍檸茶,或者可以加$8轉大大杯嘅飲品.

配白飯一碗及前菜,都係$50至$70埋單,抵食。

唯一最唔好係個廁所🚽,每次去都覺得好污糟😂
2021-11-23
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2021-11-28 399 views
昨天訂左位,食6:30的晚市。門面比較不起眼,經過左都唔覺。因為訂左枱就直接入得去。叫左豪華板酸菜魚,即係3-4人份。味道不錯,湯底吸引到我飲完再飲。另外叫左個辣子雞,雞量適中唔會得辣椒。蔥油拌麵就唔太夠蔥油味。萵筍絲很不錯,值得叫下,可以中和下啲辣未又好味。
昨天訂左位,食6:30的晚市。
門面比較不起眼,經過左都唔覺。
因為訂左枱就直接入得去。
叫左豪華板酸菜魚,即係3-4人份。
味道不錯,湯底吸引到我飲完再飲。
另外叫左個辣子雞,雞量適中唔會得辣椒。
蔥油拌麵就唔太夠蔥油味。
萵筍絲很不錯,值得叫下,可以中和下啲辣未又好味。

清炒萵筍絲
蔥油拌麵
紅糖糍粑
2021-11-27
Type of Meal
Dinner
清炒萵筍絲
2021-11-10 408 views
#十二味 | #大圍 | #川菜 |.#午市套餐 算CP值高,大概七款小菜等你選擇,也可以選擇干鍋。兩人或以上選擇午餐套餐再share小菜就最正👍🏻.#酸菜魚,魚片嫩,份量也多,是次三人share每人也有五片起跳。.#口水雞,雞件擺放精緻,起初以為件數不多,但其實份量足,估計有四分之一隻雞,小辣味道略嫌淡。建議選中辣起跳⬆️.#乾煸四季豆,味道👍🏻不會太油,也可以選擇全素.午餐套餐一個小菜包白飯一碗,紙包檸紅茶一包,也可以加錢選擇其他飲品。.值得再去指數🌕🌕🌕🌕🌕 (5🌕為滿分).人均消費 HK$63 | 自助下單,上菜快 | 無限時.
#十二味 | #大圍 | #川菜 |
#乾煸四季豆,味道👍🏻不會太油,也可以選擇全素
值得再去指數🌕🌕🌕🌕🌕 (5🌕為滿分)
人均消費 HK$63 | 自助下單,上菜快 | 無限時
2021-10-26 497 views
第二次去食十二味喇上次去旺角分店 位置好迫好多人今次係去大圍分店地方寬敞闊落 舒服好多!原來5pm到5:30pm入座食個半鐘 全單六折 真係抵好多💬💬💬💬我哋叫咗💟人見人愛酸菜魚呢個係咁多個餸入邊最好食既酸菜分量多 魚亦都好滑冇骨湯底有少少油 但係飲落味道都好飲💟飄香毛血旺原來毛血旺係樣樣都有d 加辣椒炒入面有午餐肉 牛柏葉 蓮藕 肥腸等食落味道又普通 唔算惹味💟乾扁肥腸呢個好難食,肥腸炒過龍超級硬,而且配料剩係得辣椒所以我哋成碟都冇食到💟清炒萵筍絲呢個好好食 萵筍絲好翠綠爽口清甜 味道啱啱好💟酸辣土豆絲好大碟 土豆絲份量好多酸辣都好開胃💟酸辣木耳好好食 有好大碟木耳好爽口 推介💟蒜拍青瓜味道正常 但比起木耳好食好多💟飲品冇半價但係嗌左個熱情果$28好大杯都幾抵飲另外叫咗個慾望酸梅$28一樣咁大杯 但係就太酸四個人去食半價左埋單大約$500
第二次去食十二味喇
上次去旺角分店 位置好迫好多人
今次係去大圍分店
地方寬敞闊落 舒服好多!
原來5pm到5:30pm入座
原來毛血旺係樣樣都有d 加辣椒炒
入面有午餐肉 牛柏葉 蓮藕 肥腸等
食落味道又普通 唔算惹味
💟乾扁肥腸
呢個好難食,肥腸炒過龍
超級硬,而且配料剩係得辣椒
所以我哋成碟都冇食到
一樣咁大杯 但係就太酸

四個人去食
半價左埋單大約$500
2021-10-19 429 views
又到左食辣野既心情~首先星期六6點幾去到餐廳 已經要等位喇😖想食既記住早少少去到座位方面都舒服 唔會好逼😚我地2個人 叫左好多野食去相!!!!人見人愛酸菜魚(小辣)$258酸菜魚入面有萵筍 茹類既配菜😚魚好滑 完全唔柴 而且份量算多 2個人食非常夠😳個湯微酸 同埋我地叫左小辣 食落唔算好辣個味幾好食😋但鐘意食辣既建議可以叫辣少少🤣配菜唔入味 但係都好食既😋乾煸四季豆 (走辣)$68個四季豆 好好食!! 送飯一流😋完全唔乾唔柴 係爽同軟之間😳屋企食唔到既質感 好好食😍推紅糖糍粑 $47酸菜魚最佳甜品😚😚😋😋必點熱情果蘇打 (少甜少冰)雖然叫左少甜 都仲係有少少甜🤣😳健康人士建議少甜已經好足夠野飲加埋辣辣既酸菜魚😍正
又到左食辣野既心情~

座位方面都舒服 唔會好逼😚

個四季豆 好好食!! 送飯一流😋
完全唔乾唔柴 係爽同軟之間😳屋企食唔到既質感 好好食😍推

紅糖糍粑 $47
酸菜魚最佳甜品😚😚😋😋必點

熱情果蘇打 (少甜少冰)
雖然叫左少甜 都仲係有少少甜🤣😳健康人士建議少甜已經好足夠
野飲加埋辣辣既酸菜魚😍正
2021-10-06 428 views
一間以“港漂”以主打客人既川菜 發現開到周圍都係 今次黎到大圍站 見佢係大圍站方便都震就試試佢上到去以為自己返大陸 好旺 好忙 環境一般 好多街坊一家大細黎食 老夫老妻黎食 後尾我終於明點解會咁熱鬧 因為如果得兩個人根本食一碟野就飽!唔吹雞真係搞唔掂!雖然知道份量好大 都叫左兩樣野普通版酸菜魚(冇加寛粉):個碗又大又寬 大過我地塊面 魚幾滑 不過有細骨 冇得大啖大啖咁食冇咁爽快 味道都係比大陸輕手 唔會太酸太辣太刺激 合格經典辣鹵香鍋:完全FAIL 以為係個豐富既大雜燴 點知全部都係D豬手 雞腳 薯仔 蓮藕 冇咩味 骨多過肉 唯一優點又係好大份總結:我地屬於正常食量既胃 已經儘左最大努力但都係食唔曬 因為太大份啦 好易打爆左個胃🥴建議一大班朋友/一家大細或者食量大少少既去食

雖然知道份量好大 都叫左兩樣野

2021-09-20 586 views
想食酸菜魚,今次揀搵咗呢間試吓佢哋啲lunch set。酸菜魚ok的,酸同辣都剛好,不過略嫌油咗啲。川香回鍋肉,上枱時賣相完全唔吸引,但好彩食落唔算差,但唔夠辣。麻辣小龍蝦係散叫的,不是lunch set。味道可以的,但唔夠麻唔夠辣食得唔過癮。整體嚟講味道尚可,環境整潔度亦可以,想過下微辣癮都可以諗下再嚟食嘅。
想食酸菜魚,今次揀搵咗呢間試吓佢哋啲lunch set。

酸菜魚ok的,酸同辣都剛好,不過略嫌油咗啲。

川香回鍋肉

麻辣小龍蝦

Type of Meal
Lunch
川香回鍋肉
麻辣小龍蝦
2021-09-12 489 views
收工去大圍十二味食飯。職員服務態度友善,上餐好快🙂酸辣土豆絲🥔份量很大一碟,叫左小辣完全唔辣,土豆炒得爽脆,味道偏酸霸王辣子雞🐔腰果炸得好香口,雞件炸完再用大量干辣椒炒得干身,細細粒似一口雞,惹味人見人愛酸菜魚🐠魚肉嫩滑唔鞋口,配菜足料,味道偏酸,好開胃,叫左小辣完全唔辣,鐘意食辣可以叫重味D熱情果梳打🍹超級大杯,價錢唔貴,味道酸甜酸甜,岩晒配食辣野,讚😋
收工去大圍十二味食飯。職員服務態度友善,上餐好快🙂
酸辣土豆絲🥔
份量很大一碟,叫左小辣完全唔辣,土豆炒得爽脆,味道偏酸
霸王辣子雞🐔
人見人愛酸菜魚🐠
熱情果梳打🍹
超級大杯,價錢唔貴,味道酸甜酸甜,岩晒配食辣野,讚😋