今次到訪呢間曾經ig爆紅嘅銅鑼灣樓上cafe,食物果然好有gimmick,每款都好好睇好啱打卡,食落味道都唔錯,值得來訪!📍 Undici (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖🤤招牌名古屋鰻魚大阪燒義大利飯 $158鰻魚真係原條上,一啲都唔吝惜!鰻魚用汁煮得好捻好入味,配飯一流!加埋下面炒得好靚嘅滑蛋,滑蛋舖係白飯上面,三個口感加埋一齊真係唔錯好好食!🤤蒜香辣椒硯肉義大利粉配軟殼蟹 $138呢個香辣意粉簡直搶奪眼球,大大隻軟殼蟹擺係上面。軟殼蟹都已經煮得好軟,但外層依然保持酥脆,好容易分得開。意粉好香口,但唔算好辣,唔食得辣嘅朋友都容易入口,好啱打卡!🤤香草蜜糖無激素雞翼 $58雖然外層裹左蜜糖,但外皮依然保持到薄薄一層脆皮,味道唔錯!好食指數💗💗💗💗性價比指數💗💗💗💗回頭指數💗💗💗💗推薦指數💗💗💗💗follow @seriishungry 睇更多00後探店紀錄!

📍 Undici (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

🤤招牌名古屋鰻魚大阪燒義大利飯 $158

🤤蒜香辣椒硯肉義大利粉配軟殼蟹 $138

🤤香草蜜糖無激素雞翼 $58
雖然外層裹左蜜糖,但外皮依然保持到薄薄一層脆皮,味道唔錯!

好食指數💗💗💗💗
性價比指數💗💗💗💗
回頭指數💗💗💗💗
推薦指數💗💗💗💗

2024-06-07
$200 (Dinner)
  • 炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
  • 原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯
2024-06-10 468 views
北海道帶子明太子意大利粉$148蒲燒鰻魚意大利丼飯$158轉套餐 +$48好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️喜歡去cafe 的朋友,今次介紹了我來這間隱世cafe。真的想不到一幢在灣仔銅鑼灣交界的商業大廈其中一層會有間cafe。Cafe裝修簡潔,座位舒適。最重要是可以眺望維港景色,應該會是欣賞煙花的好地方!二人各點了一款主食及加配套餐。北海道帶子明太子意大利粉🍝好多汁。醬汁帶有明太子味又creamy。加了不少爽口蟹籽,增加口感。意粉配了3隻帶子,帶子不會過熟,而且帶有燒香過的味道蒲燒鰻魚意大利丼飯的鰻魚頗大條,算厚身,又多汁。加了點芝麻,令味道更香。意大利飯口感軟綿。套餐配飲品及甜品🍮。飲品可以自選。草莓🍓酸奶酸酸甜甜的,帶有濃厚士多啤梨味。繽紛樂榛子朱古力🍫貌相好,忌廉口感順滑。朱古力甜度適中。甜品是tiramisu。Tiramisu 不會過濕,帶點咖啡香味。灑了點脆口cereal,可增加口感。個人認為如果要點主菜及飲品,選套餐會較抵。因為部分飲品要$42,只要多付$6,就會多件甜品了!
轉套餐

繽紛樂榛子朱古力
草莓酸奶

繽紛樂榛子朱古力
草莓酸奶
可以欣賞維港煙花的餐廳通常都很貴~最近就找到一家位於銅鑼灣海傍的樓上cafe一整排窗邊位置可以180度欣賞維港景!人均只是$200不到就享有美景😍‣ UMI全日早餐 ($138)沙律菜/乳酪杯/煙燻黑豚肉腸/日式芝士年糕/串串章魚燒/燒大啡菇/紫薯餅/酸種包多士/櫻花蝦炒蛋這份ADB真的很豐富,一共用了9款材料!而且材料與常見的ADB挺不一樣的當中我覺得炒蛋炒得很滑🍳啡菇就大大啖夠多汁👍🏻整體來說覺得這個價錢這個份量、質素,很不錯!‣ 黑松露大啡菇自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條 ($148)漢堡好巨型呀~中間的和牛漢堡扒肉味夠,而且多肉汁大啡菇當然也很多汁麵包表面鋪滿芝麻,烘得脆脆地很香不過黑松露的味道不是很突出~‣ 檸檬茶特飲+乳酪杯 (跟餐+$28)跟餐+$28就可以有飲品加yogurt檸檬特飲味道酸酸甜甜的應該是加了蜂蜜;乳酪杯就跟ADB裡面的一樣~‣ 靜岡抹茶豆乳+ 藍莓芝士蛋糕 (跟餐+$48)兩者都是正常發揮~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳能夠欣賞無敵維港景是最大加分位加上食物質素不錯,價錢也不貴不知道晚上看到夜景,甚至煙花景會怎麼樣😆值得下次再回訪❤️💰Total:
可以欣賞維港煙花的餐廳通常都很貴~
最近就找到一家位於銅鑼灣海傍的樓上cafe
一整排窗邊位置可以180度欣賞維港景!
人均只是$200不到就享有美景😍

‣ UMI全日早餐 ($138)
這份ADB真的很豐富,一共用了9款材料!
而且材料與常見的ADB挺不一樣的
當中我覺得炒蛋炒得很滑🍳
啡菇就大大啖夠多汁👍🏻
整體來說覺得這個價錢這個份量、質素,很不錯!

漢堡好巨型呀~
中間的和牛漢堡扒肉味夠,而且多肉汁
大啡菇當然也很多汁
麵包表面鋪滿芝麻,烘得脆脆地很香
不過黑松露的味道不是很突出~

‣ 檸檬茶特飲+乳酪杯 (跟餐+$28)
跟餐+$28就可以有飲品加yogurt
檸檬特飲味道酸酸甜甜的
應該是加了蜂蜜;
乳酪杯就跟ADB裡面的一樣~

‣ 靜岡抹茶豆乳+ 藍莓芝士蛋糕 (跟餐+$48)
兩者都是正常發揮~

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳能夠欣賞無敵維港景是最大加分位
加上食物質素不錯,價錢也不貴
不知道晚上看到夜景,甚至煙花景會怎麼樣😆
值得下次再回訪❤️

💰Total: $398.2 ($199.1pax 已包括10%服務費)
📍Umi|@umi.cafedining_cwb

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
2024-06-10 80 views
-睇到180度維港景色既cafe邊度搵?發現銅鑼灣有間可以飽覽維港景嘅餐廳選擇都唔算少 小食、意粉、意大利飯、沙律、漢堡包、全日早餐.✅蒲燒鰻魚意大利丼飯 $158動L既木魚配意大利飯 加埋鰻魚好肥美又大條😍🤗走少少日意fusion菜既概念 用意大利飯有咬口啲 加埋啲菇一齊食 整體味道都唔錯✅黑松露大啡菇自家手打芝士和牛漢堡配脆香薯條 $148呢個就好有驚喜 牛肉超厚😯目測有成5-8cm厚(?)而且肉質一啲都唔會乾 肉味都好濃😋加埋芝士🧀生菜🥬蕃茄🍅 又fresh啲 無咁膩大啡菇🍄‍🟫就細粒啲😂 薯條即炸熱辣辣 都jeng✅香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68個人都幾鍾意呢款香脆多汁嘅雞翼 外層裹上一層蜜糖🍯呢個價錢有五隻絕對岩數

睇到180度維港景色既cafe邊度搵?
發現銅鑼灣有間可以飽覽維港景嘅餐廳
選擇都唔算少 小食、意粉、意大利飯、沙律、漢堡包、全日早餐
✅蒲燒鰻魚意大利丼飯 $158
動L既木魚配意大利飯 加埋鰻魚好肥美又大條😍
🤗走少少日意fusion菜既概念
用意大利飯有咬口啲 加埋啲菇一齊食 整體味道都唔錯

✅黑松露大啡菇自家手打芝士和牛漢堡配脆香薯條 $148
呢個就好有驚喜 牛肉超厚😯目測有成5-8cm厚(?)
而且肉質一啲都唔會乾 肉味都好濃😋
加埋芝士🧀生菜🥬蕃茄🍅 又fresh啲 無咁膩
大啡菇🍄‍🟫就細粒啲😂 薯條即炸熱辣辣 都jeng

✅香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68
個人都幾鍾意呢款香脆多汁嘅雞翼 外層裹上一層蜜糖🍯
呢個價錢有五隻絕對岩數
2024-06-09 123 views
主打西日fusion 菜嘅《UMI》對住維港靚靚景色😍食都食得開心啲,人都精神啲😌ღ北海道帶子明太子意大利粉 $148+$88 可以自選飲品同甜品😌一串煎到香噴噴嘅帶子放喺意粉上面好吸睛😍意粉掛滿醬汁好creamy,配菜仲有菇菌、蟹籽同蟹柳等等😋ღ香蕉朱古力咖啡味道各自取得平衡,又唔會過甜ღ薄荷朱古力牛角窩夫Wow 🤩有兩大球薄荷朱古力雪糕窩夫即叫即製,入口酥脆鬆軟加上冰涼雪糕同香甜朱古力蛋糕同脆脆,超級豐富🤗ღ香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68雞翼真係人見人愛,燒雞翼皮脆肉嫩,肉汁豐富,香口惹味ღ靜岡抹茶豆乳 $42豆乳口感順滑,加上靜岡抹茶茶香,清新淡雅
主打西日fusion 菜嘅《UMI》
對住維港靚靚景色😍食都食得開心啲,人都精神啲😌

ღ北海道帶子明太子意大利粉 $148
+$88 可以自選飲品同甜品😌

一串煎到香噴噴嘅帶子放喺意粉上面好吸睛😍
意粉掛滿醬汁好creamy,配菜仲有菇菌、蟹籽同蟹柳等等😋

ღ香蕉朱古力咖啡
味道各自取得平衡,又唔會過甜

ღ薄荷朱古力牛角窩夫
Wow 🤩有兩大球薄荷朱古力雪糕
窩夫即叫即製,入口酥脆鬆軟

加上冰涼雪糕同香甜朱古力蛋糕
同脆脆,超級豐富🤗

ღ香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68
雞翼真係人見人愛,燒雞翼皮脆肉嫩,肉汁豐富,香口惹味

ღ靜岡抹茶豆乳 $42
豆乳口感順滑,加上靜岡抹茶茶香,清新淡雅
2024-06-08 135 views
景色很美,裝修不錯,環境乾淨俐落,可加籃子給客人放袋。店員比食客任簡位坐,服務態度整體有禮物及友善。食物賣相不錯,味道較濃。食物及飲品選擇頗少,而且大多都加了海鮮。價錢略貴,份量可增多一點。飲品普通,味道較淡,可能冰放多了所以整杯變得稀釋。甜品相對比較出色,tiramisu 的忌廉厚身入味,比較特別值得一試。吃飯有限時(1.5小時),平日未滿坐但催促客人離開,理解但略感不悅。厠所算整潔,但沒厠紙。
景色很美,裝修不錯,環境乾淨俐落,可加籃子給客人放袋。
店員比食客任簡位坐,服務態度整體有禮物及友善。
飲品普通,味道較淡,可能冰放多了所以整杯變得稀釋。
厠所算整潔,但沒厠紙。
2024-06-08 165 views
又係一間食境一流既cafe😂成個維港表露無遺🥳坐既位置都係好舒服👏🏻今次和朋友一齊叫左幾款食物😋小食就叫左七味薯條松露醬($62)幾熱氣但食唔停😆 主菜就分別有:火炙北海道帶子明太子意粉($148),充滿鹹香又惹味🍝,帶子又香又大又彈牙☺️ 仲有M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯🥘 ($148),個risotto唔會好淋,入面仲有溫泉蛋🍳,撈埋一齊好好食,亦都會好膩。😎最後係慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁($258),牛面頰好爽嫩😗,醬汁嘅甜味帶出牛既鮮味,令個肉更香濃鮮甜🍖最期待當然係甜品,賣相見到都覺得勁靚😍打卡able📷我哋叫左薄荷朱古力牛角窩夫 ($78)有三大球的mint chocolate 🍫雪糕不特止,仲有brownie 和croffle 一齊食🫢🫢 但croffle 都唔酥脆😬。另外仲有宇治金時班戟($78),又係材料超級豐富,有抹茶雪糕糯米糍,紅豆雪糕配抺茶brownie同pancake,一樣都係外觀美麗,內涵普通🤲🏻 例如brownie個抹茶味都唔太好食😀

今次和朋友一齊叫左幾款食物😋

小食就叫左七味薯條松露醬($62)幾熱氣但食唔停😆

最期待當然係甜品,賣相見到都覺得勁靚😍打卡able📷
銅鑼灣隱藏著好多高質餐廳最近同朋友去咗呢間 環境超舒適飽覽整個維港景色啱哂同朋友聚會揀主菜 / 小食.仲可以upgrade套餐跟埋甜品.餐飲人均消費百零蚊.仲有咁靚嘅景觀性價比極高✨ M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯面層和牛份量充足加上半熟震騰騰嘅溫泉蛋每粒米飯都均勻沾上壽喜燒嘅香甜味道✨Umi全日早餐All Day Breakfast 集合多款食材樣樣都有啲.擺盤好靚又豐富▫️煙燻黑豚肉腸▫️日式芝士年糕▫️串串章魚燒▫️燒大啡菇▫️紫薯餅▫️酸種包多士▫️櫻花蝦炒蛋▫️沙律菜▫️乳酪杯Yoghurt面層灑上脆脆.令口感更豐富✨檸檬茶特飲除咗新鮮檸檬.仲加入柚子酸酸甜甜好清新✨靜岡抹茶豆乳豆乳味道好濃郁口感似食緊豆腐花咁配上抺茶 輕輕搞拌.味道好夾✨甜品最後享受埋抺茶味蛋糕裡面加入紅豆.唔會太甜 為今餐劃上完美句號

銅鑼灣隱藏著好多高質餐廳

2024-06-03
Lunch
  • M5和牛壽喜燒温泉蛋意大利飯
2024-06-05 67 views
今日老公陪我過海,食好嘢一入去餐廳,環境好舒適!好多食物都好吸引,最後揀咗海鮮餐😆😆北海道帶子明太子意粉$148帶子燒得好香,夠鮮味,意粉除咗有明太子汁外,仲有好多配料,有蟹子、蟹柳、紫菜、磨菇、芝麻、沙律醬等,全部混好一齊食,超好味👍甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉$158甲羅燒裡面有蟹膏同蟹子,海鮮有元貝、墨魚咀、蜆肉,全部真材實料,所以鮮味十足!所有主食都可以跟餐+$28 檸檬茶特飲/美式咖啡+乳酪杯+$48 自選飲品+精選甜品+$88自選飲品+ 自選甜品草莓酸奶$42呢個調味相當唔錯,草莓沙冰嘅汁,再加上酸奶都唔會太酸,賣相味道都要讚!薄荷朱古力牛角窩夫$78我至愛嘅薄荷朱古力雪糕竟然出現在甜品Menu,所以一定要order!!!牛角窩夫夠脆口,上面有件朱古力蛋糕,配上薄荷朱古力雪糕,所以成件事唔會太甜,裝飾嘅脆脆都要食埋,真係脆到呢~~🤭餐廳裝潢係水泥工業風,全店每一個座位都可以望到全海景,睇住日落食嘢飲嘢好chill
今日老公陪我過海,食好嘢

北海道帶子明太子意粉$148

+$88自選飲品+ 自選甜品

草莓酸奶$42

薄荷朱古力牛角窩夫$78

2024-06-02
$200 (Dinner)
  • 火炙北海道帶子明太子意粉
  • 薄荷朱古力牛角窩夫
這間位於銅鑼灣宇宙商業大廈的樓上咖啡店以精緻的日西料理為主打, 更以其維港景色而聞名。店內採用工業水泥風牆身,時尚型格,而且窗邊可以欣賞到銅鑼灣海旁的景色,非常適合約會或多人聚會。背景音樂是輕柔的日文歌曲,空間感覺也很寬敞,坐得很舒服。🦀炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯軟殼蟹很有肉汁,入口爆汁。他們的招牌菜之一是炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯。這道菜排盤漂亮,軟殼蟹除了肉質堅挺之外,內裡還有豐富的蟹膏。🥩M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯✨一上檯就聞到很香,驚喜的是,入面竟然窩了一隻蛋,吃上去很有壽喜燒嘅味道。和牛口感軟腍又入味,份量十足。🍵 靜岡抹茶豆乳 ✨底層是一層豆腐,很有口感 。個人認為這杯飲品可算是必點~👌🏻 🍫 繽紛樂榛子朱古力 雙重驚喜,能喝到朱古力又吃得到繽紛樂 。不會太甜。 🍰 🫐Daily Dessert 是日精選甜品藍莓芝士蛋糕: 藍莓醬混合得剛好,不會太膩在假日和朋友相聚,選擇來這裡絕對是個好選擇。無敵海景讓人目不暇給,一邊欣賞景色,一邊享受美食,絕對是一種賞心樂事。這裡的菜單選擇多樣,有飯類、意粉等選擇,適合不同年齡的人,而且擺盤也非常用心。Umi#mi

🦀炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
軟殼蟹很有肉汁,入口爆汁。

🥩M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯✨

🍵 靜岡抹茶豆乳 ✨

🍫 繽紛樂榛子朱古力
雙重驚喜,能喝到朱古力又吃得到繽紛樂 。不會太甜。

🍰 🫐Daily Dessert 是日精選甜品
藍莓芝士蛋糕: 藍莓醬混合得剛好,不會太膩

Umi#mi
2024-06-01
Dinner
2024-05-28 102 views
二訪🌟早幾日去食飯,估唔到會起餐廳睇到【全球首場多啦A夢無人機匯演】🤩‼️完全係意想不到超驚喜‼️我諗呢個就係海景餐廳的好處🙂‍↕️如果你哋唔信可以去試吓😂記得要book枱❗️非常full🫣1️⃣ 甲羅燒配龍蝦汁海鲜意粉甲羅燒基本配備有蟹肉、蟹膏同蟹籽🤩意粉本身已掛滿龍蝦汁,亦有好多粒帶子肉,材料豐富👍🏻所以加入甲羅燒攪勻後味道更濃郁更creamy😋2️⃣燒汁炸餃子新鮮即炸的餃子配上日式燒汁冇咁熱氣,我覺得味道好似鰹魚汁。這個配搭我覺得幾夾👍🏻3️⃣ 大阪燒脆炸雞翼雙重感受🤤味道好似食緊八爪魚丸但其實係食緊雞翼4️⃣繽紛樂榛子朱古力非常濃郁的朱古力🍫仲有半條繽紛樂😍正呀‼️5️⃣草莓酸奶如果怕甜就唔好搞得太勻🤣搞少少味道就啱啱好啦🙂‍↕️#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #海景咖啡廳 #umi

1️⃣ 甲羅燒配龍蝦汁海鲜意粉

5️⃣草莓酸奶
如果怕甜就唔好搞得太勻🤣搞少少味道就啱啱好啦🙂‍↕️

#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #海景咖啡廳 #umi
2024-05-21 309 views
見到呢個海景以為去咗高級餐廳?小店Cafe都可以食西餐嘆靚景!😋🔸火炙北海道帶子明太子意粉🍝 $148炙燒過嘅帶子串成一串好可愛,咬落彈牙唔會過熟。意粉入面有明太子、蟹柳、菇菌,撈埋一咬即破嘅飛魚子增加咗脆卜卜嘅口感😋🔸炸軟殼蟹咖哩蛋包意大利飯🦀 $158原隻炸軟殼蟹準備登陸!🤣 軟殼蟹炸到好香脆,甜甜嘅日式咖哩配蛋包飯,顏色賣相吸引😋飯底係香濃蘑菇意大利飯,份量十足👍🏻🔸七味薯條配松露醬🍟 $62食到停唔到口嘅薯條😋 細心提供埋紅白醬,松露醬同茄汁☺️ 🔸大阪燒脆炸雞翼 $68炸雞翼加啲創意變成大阪燒,放BB沙律醬、燒汁、鰹魚片、紫菜響雞翼面,又幾夾😆🔸繽紛樂榛子朱古力🍫 +48跟餐配指定甜品🔸檸檬茶🍋 +$28跟餐配檸檬茶配乳酪杯🔸藍莓芝士蛋糕🫐🔸乳酪杯餐廳位置響銅鑼灣地鐵站時代出口行去大慨10-15分鐘左右,星期五晚都算多人,旁邊仲有兩枱嚟慶祝生日☺️ 我哋咁啱坐響窗口位置,海景超加分🥰🐾貓奴足跡🐾🌐Umi (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓
火炙北海道帶子明太子意粉
🔸火炙北海道帶子明太子意粉🍝 $148
炸軟殼蟹咖哩蛋包意大利飯
🔸炸軟殼蟹咖哩蛋包意大利飯🦀 $158
炸軟殼蟹咖哩蛋包意大利飯
飯底係香濃蘑菇意大利飯,份量十足👍🏻
七味薯條配松露醬
🔸七味薯條配松露醬🍟 $62
食到停唔到口嘅薯條😋 細心提供埋紅白醬,松露醬同茄汁☺️
🔸大阪燒脆炸雞翼 $68
繽紛樂榛子朱古力  &  檸檬茶
🔸繽紛樂榛子朱古力🍫 +48跟餐配指定甜品
🔸檸檬茶🍋 +$28跟餐配檸檬茶配乳酪杯
藍莓芝士蛋糕  &  乳酪杯
🔸藍莓芝士蛋糕🫐
🔸乳酪杯

🐾貓奴足跡🐾
🌐Umi (銅鑼灣)
2024-05-17
Dinner
  • 火炙北海道帶子明太子意粉
  • 大阪燒脆炸雞翼
  • 炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
  • 七味薯條松露醬
【近期食過最好味嘅Cafe🥰銅鑼灣Umi】-“Umi うみ”係日文意思係大海🌊可能正正因為餐廳可以飽覽維港😝所以取名為Umi~除咗有靚靚海景睇,Umi嘅食物都相當出色🤩係小編近期食過最好味嘅Cafe🥰超級推薦‼️-餐廳裝修走呢個工業風,灰色水泥牆身配搭雲石餐桌🩶簡潔得來不失韻味~食物方面有意粉🍝意大利飯、牛扒🥩沙律🥗漢堡包🍔等等嘅選擇😆加$48升級套餐就有飲品🍸同埋精選甜品,千祈唔好錯過📣(小編個陣冇為意單嗌咗兩杯飲品🥹)-😋M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148+1牛肉嘅份量都幾多吓😍鋪滿晒成個飯😛意大利飯單食已經好好味🤩飯嘅硬度啱啱好🤤有蘑菇有芝士🧀配埋香甜濃郁嘅壽喜燒醬再加埋溫泉蛋🥰味道一流~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-😋甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉🦀$138+1蟹蓋上裝滿蟹膏蟹籽同埋蟹肉😳撈埋落掛滿龍蝦汁嘅意粉🍝Bravo🤌🏻意粉入面仲有唔同嘅海鮮,好似蜆肉、帶子同八爪魚🐙呢個價錢呢個味道👅我比💯分😜好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋靜岡抹茶豆乳🍵$42+1呢杯都有啲驚喜😌入面竟然有啲豆花😗同抹茶又幾夾喎~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋白桃柚子茶🍑$42+1柚子茶帶有淡淡嘅白桃香味,仲有一片橙乾做裝飾😙幾啱
【近期食過最好味嘅Cafe🥰銅鑼灣Umi】

😋M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

😋甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉🦀$138+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

😋靜岡抹茶豆乳🍵$42+1
呢杯都有啲驚喜😌入面竟然有啲豆花😗同抹茶又幾夾喎~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋白桃柚子茶🍑$42+1
柚子茶帶有淡淡嘅白桃香味,仲有一片橙乾做裝飾😙幾啱夏天飲~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍 Umi (銅鑼灣)
💸人均消費:$200
M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
2024-05-19
$200 (Lunch)
M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
🧡今個週末同朋友去咗呢間位於銅鑼灣宇宙商業大廈嘅樓上咖啡店,佢哋主打精緻嘅日西料理🌉店內採用工業風嘅水泥牆身,窗邊仲可以欣賞到銅鑼灣海旁嘅美景,充滿時尚簡約嘅氛圍,幾適合同聚會或者約會🥰𖦹 𝐌𝟓和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 ($𝟏𝟒𝟖)ᴍ𝟻 ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇғ sᴜᴋɪʏᴀᴋɪ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴡ/ ᴏɴsᴇɴ ᴇɢɢ 呢個有驚喜,份量超級足料,幾乎每一啖都有牛肉❤️❤️🎌幾有壽喜燒嘅ғᴇᴇʟ,個汁鹹鹹甜甜,撈勻埋溫泉蛋先食,質地勁濃厚,意大利飯嘅口感好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,而且牛肉肉質嫩滑,鍾意壽喜燒嘅朋友一定要試吓呢個💘𖦹 火炙北海道帶子明太子意粉 ($𝟏𝟒𝟖)sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ ᴄʀᴇᴀᴍ ᴡ/ ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ sᴄᴀʟʟᴏᴘ🤍🤍勁搶眼嘅三粒肥厚火炙北海道帶子放咗喺面,口感爽滑彈牙🍝意粉煙韌彈牙,份量好足,每條意粉都掛滿明太子忌廉汁,辛香得嚟又唔會太辣,好開胃,另外仲有大量嘅蟹籽、蟹柳絲、蘑菇做配料,好豐富好滿足哦(⁎⁍̴̀﹃ ⁍̴́⁎)♡𖦹 自選飲品+精選甜品 (+$𝟒𝟖)ᴀɴʏ ᴅʀɪɴᴋ + ᴅᴀɪʟʏ ᴅᴇssᴇʀᴛ𖦹 泡沫咖啡 ☕️ʜᴏᴛ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ 𖦹 蝶豆花香

𖦹 𝐌𝟓和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 ($𝟏𝟒𝟖)

呢個有驚喜,份量超級足料,幾乎每一啖都有牛肉❤️❤️

𖦹 火炙北海道帶子明太子意粉 ($𝟏𝟒𝟖)

🤍🤍勁搶眼嘅三粒肥厚火炙北海道帶子放咗喺面,口感爽滑彈牙

𖦹 自選飲品+精選甜品 (+$𝟒𝟖)
ᴀɴʏ ᴅʀɪɴᴋ + ᴅᴀɪʟʏ ᴅᴇssᴇʀᴛ

𖦹 泡沫咖啡 ☕️
ʜᴏᴛ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

𖦹 蝶豆花香梨梳打 💜
ᴘᴇᴀ ʙᴜᴛᴛᴇʀғʟʏ ᴘᴇᴀʀ sᴏᴅᴀ

📍 𝐔𝐦𝐢 (銅鑼灣)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #umi
#sweetiedaily_cwb

2024-05-18 95 views
上網見到呢度嘅意粉好打卡able !仲有靚靚嘅海景😍約咗朋友收工就沖去試吓火炙北海道帶子明太子意粉 $148帶子串好可愛3粒串起,炙燒過入口特別香!北海道帶子好大粒又好鮮甜😆 配料仲有蟹柳、蟹子同紫菜好豐富,淋上明太子醬同埋蕃茄汁成個配搭好夾M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148用上M5既和牛果然好香濃既牛味😍而且口感岩岩好,壽喜燒醬汁食落甜甜地,好入味。仲有隻溫泉蛋整穿d蛋汁撈勻d飯一齊食好正+$48可轉套餐有自選飲品加精選甜品揀左杯繽紛樂榛子朱古力 🍫朱古力面頭仲有好多忌廉🥰是日甜品係綠茶蛋糕🍰入面仲有紅豆粒

火炙北海道帶子明太子意粉 $148

M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148