2024-08-20 594 views
今晚早啲去打邊爐!8月份‼️全線菜單勁減‼️全線免加一服務費‼️唔係唔去下化!?Gogogo💨💨首先每位會有一碗雪耳糖水,好滋潤開胃~ 🍲麻辣鴛鴦鍋 💲118 - 揀咗《 麻辣+椰子雞鍋 (小鍋) 》椰子雞鍋嘅湯料有雞肉、椰肉、馬蹄、紅棗、番茄,仲有百香果!首先用三層架上,然後店員會將湯料放入鍋~百香果嘅酸甜令湯底更香~ 有18款方叔叔嘅推薦菜,我就叫咗其中三款:🌱《 霞浦海帶苗(一份) 💲36 》 十分鮮嫩爽口~🦪《 美國桶蠔(半份) 💲85 》兩大隻十分肥美嫩甜~🐟《 頂級黑尾耗兒魚(半份) 💲68 》 肉質滑溜~🥓《 極品黑豚腩肉(半份) 💲38 》 肉爽不膩~🥩《 嫩嫩嫩牛肉(半份) 💲45 》 嫩嫩嫩~~🐡《 鮮魚膘(半份) 💲35 》 漲卜卜,外層嫩滑~🪸《 桂花蚌(半份) 💲85 》 鮮甜滑嫩~🍜《 鮮滑魚麵(一份) 💲48 》 彈牙爽口~🥠《 包漿豆腐(一份) 💲28 》 中間嫩到好似豆腐漿咁,有豆香又滑溜~🦆《 鴨血(半份) 💲25 》 滑嘟嘟~ 🍻金裝青島啤酒罐裝 💲28/罐 ** 茶芥 每位💲20 **服務:第二次嚟銅鑼灣店都好滿意佢哋嘅服務態度,有禮友善~

今晚早啲去打邊爐!

8月份‼️全線菜單勁減‼️全線免加一服務費‼️
唔係唔去下化!?Gogogo💨💨

首先每位會有一碗雪耳糖水,好滋潤開胃~

椰子雞鍋嘅湯料有雞肉、椰肉、馬蹄、紅棗、番茄,仲有百香果!
首先用三層架上,然後店員會將湯料放入鍋~
百香果嘅酸甜令湯底更香~

有18款方叔叔嘅推薦菜,我就叫咗其中三款:
🌱《 霞浦海帶苗(一份) 💲36 》 十分鮮嫩爽口~
🦪《 美國桶蠔(半份) 💲85 》兩大隻十分肥美嫩甜~
🐟《 頂級黑尾耗兒魚(半份) 💲68 》 肉質滑溜~

🥓《 極品黑豚腩肉(半份) 💲38 》 肉爽不膩~
🥩《 嫩嫩嫩牛肉(半份) 💲45 》 嫩嫩嫩~~

🐡《 鮮魚膘(半份) 💲35 》 漲卜卜,外層嫩滑~
🪸《 桂花蚌(半份) 💲85 》 鮮甜滑嫩~
🍜《 鮮滑魚麵(一份) 💲48 》 彈牙爽口~
🦆《 鴨血(半份) 💲25 》 滑嘟嘟~

🍻金裝青島啤酒罐裝 💲28/罐

** 茶芥 每位💲20 **
服務:第二次嚟銅鑼灣店都好滿意佢哋嘅服務態度,有禮友善~
2024-08-19
$230 (Dinner)
有時唔想返大陸,但係又想食正宗嘅四川重慶麻辣嘅話,我覺得方叔叔係一個好選擇🥰因為佢個湯底可以揀鴛鴦鍋,有普通辣同埋重慶咁我就揀咗重慶辣+ 山珍菌鍋🍄佢個菌鍋係0香精,自然香~勁似屋企煲嘅湯,所以忍唔住飲咗三碗🤣近期佢哋做緊優惠!菜單菜品全線降價,可以大膽食!兼且全線免加一服務費!-肉:美國牛板腱,紐西蘭精品羊肉卷🫔,藤椒鮮牛舌,小郡肝串串-海鮮:美國桶蠔,鮮龍躉片,桂花蚌-菜:田園菜籃,淮山條-其他:鴨血,特色迷你燕餃,武隆苕粉-飲品:洛神花鮮橙特飲,水仙烏龍檸檬茶🍹個人特別推介藤椒鮮牛舌🐮平時啲牛舌都係圓形一塊塊!佢呢一隻係長條形薄片~但係食落去好彈牙好有牛味!另外美國桶蠔都好推介!一黎新鮮,二黎同隻手一樣咁大隻🦪另一樣覺得特別嘅係小郡肝串串🍢其實係唔知咩嚟所以叫😂食落去勁似大陸食嗰啲麻辣燙串,細細串停唔到😂鴨血都正!有別於台灣鴨血~佢係好似一嚿嚿「林之之」咁,口感唔同,不過好好味!最後一樣推介嘅唔少得係桂花蚌🧡真心其他餐廳嘅海鮮都冇呢度嘅新鮮!

-海鮮:美國桶蠔,鮮龍躉片,桂花蚌
-菜:田園菜籃,淮山條
-其他:鴨血,特色迷你燕餃,武隆苕粉
-飲品:洛神花鮮橙特飲,水仙烏龍檸檬茶🍹

另外美國桶蠔都好推介!一黎新鮮,二黎同隻手一樣咁大隻🦪
#方叔叔重慶老火鍋,次次黎銅鑼灣都會諗起,渣甸中心又就腳,見到十幾款推薦菜就忍唔住😎裝修舒服新派有氣氛,食返個糖水暖暖胃,依家仲全線減價再免加⼀,哇,真係唔使睇價錢😆鴛鴦麻辣鍋,唔辣既部分揀左花膠雞湯,幾濃既金湯,滾起⼀陣就飲得,好濃雞味好好飲😍花膠大條,雞湯配蔬菜,萵苣冬瓜娃娃菜都好入味好正👍🏻鮮腐竹配雞湯都好入味好正,麻辣以外既好味道👏🏻鴛鴦麻辣鍋,揀左普通辣,辣味已經好足,香料超多,麻得爽🍲推薦菜先行!最正既嫩牛肉黎先,食過重慶麻辣都知,嫩牛肉真係絶配,超嫩滑,牛味夠而厚身口感正🤤長城小白豬午餐肉,配麻辣又入味又腍,必食好好味👍🏻鮮龍躉片,辣唔辣都好爽,肉質好彈好鮮,相當唔錯😆仲有鴨血添,麻辣湯好朋友👻食下食下幾爽😎食物高質性價比極高,服務好而又充滿重慶風味🀄️黎緊會搬落1樓,仲要做新店超特價🤗🤗🤗唔試就走寶!🦸🏻‍♂️

Sapporo 生啤

重慶麻辣鍋
鮮龍躉片
長城小白豬午餐肉
嫩牛肉
麻辣鮮牛肉,🐮牛肉色澤鮮艷奪目,片片切得剛剛好。放入鍋中輕輕一涮,撈起時已掛滿香辣濃郁嘅湯汁。🥩咬一口,鮮嫩多汁,麻辣嘅味道即刻喺舌尖綻放。口感緊實有嚼勁,係愛吃辣嘅朋友們嘅首選!现炸豆皮金黃誘人,🔥煮過之後,豆皮吸收咗火鍋嘅湯汁,變得更加美味。一口咬落,🥢豆皮嘅嫩滑和汤底嘅鮮香好夾。鮮毛肚嘅質素真係無得頂!每片都粗細均勻,彈性十足。喺鍋中七上八下涮一涮,即刻變得爽脆可口。😍裹上蘸料,麻辣鮮香。

2024-10-02 105 views
很奇怪如店鋪空調坏了待修為何不在客人預訂時提出?或可在店外聲明空调待修?食物種類及質數尚算可以,如麻辣度可分等级客人挑选那便更好,因感麻辣度不足夠.第一次看見鍋底拿來時麻辣湯是由三塊凝固立体組成,而不是液態湯底.总观食物及服务可以,只环境空調理想!
总观食物及服务可以,只环境空調理想!
2024-09-24 164 views
見到方叔叔重慶老火鍋8周年,有好多優惠,帶埋女女來銅鑼灣分店打邊爐。🔥8周年勁慳優惠🥰全線菜單勁減😍全線免加一服務費😙🥘湯底麻辣+蕃茄湯鍋今次個麻辣湯有d不同,店員在湯底加入涼茶,話無咁燥。每次必點🥩 美國Prime特級牛小排,肥美嫰滑👍今次試埋手切鮮牛肉,肉質新鮮。🥟韭菜豬肉水餃🥬娃娃菜🌽甜玉米🥢潮汕手打牛筋丸🦑手打墨魚滑🐟鰻魚(白鱔)好多菜式都做緊特價,好抵食。🥤飲品:加多寶🍻🍺日本七寶札幌生啤甜品:冰粉清涼美味,打完邊爐必吃🥰😋

8周年勁慳優惠🥰全線菜單勁減😍全線免加一服務費

😙🥘湯底麻辣+蕃茄湯鍋

今次個麻辣湯有d不同,店員在湯底加入涼茶,話無咁燥。

每次必點🥩 美國Prime特級牛小排,肥美嫰滑👍

今次試埋手切鮮牛肉,肉質新鮮。

🥟韭菜豬肉水餃

🥬娃娃菜

🌽甜玉米

🥢潮汕手打牛筋丸

🦑手打墨魚滑

🐟鰻魚(白鱔)

好多菜式都做緊特價,好抵食。

🥤飲品:加多寶

🍻🍺日本七寶札幌生啤

甜品:冰粉

清涼美味,打完邊爐必吃🥰😋

2024-09-24
平時都好鐘意食川式火鍋,呢間「方叔叔重慶老火鍋」自己都去過幾次,味道有驚喜最近佢地為慶祝8周年有多個勁慳優惠,除左全線菜單勁減之外,全線仲要免加一服務費,真心好抵食!一坐底會有碗雪耳糖水,比大家暖一暖胃鍋底揀左麻辣拼皮蛋香菜鴛鴦鍋,麻辣味夠香夠麻,可以加埋配料鴨血更正!皮蛋香菜鍋清甜滋潤另外佢地有個十八大推薦菜武隆苕粉食落煙韌有咬口,索左湯汁十分惹味香滷豬大腸老鵝鮮鵝腸千絲柏葉豬大腸冇異味,鵝腸爽口煮10秒就食得,柏葉吸汁同樣出色鮮蝦串手打魚籽蝦滑蝦肉爽彈好新鲜,蝦滑內有鮮蝦都好滋味嫩嫩嫩牛肉同佢個名一樣好嫩,牛肉味重,口感軟諗十秒鮮牛舌藤椒鮮牛舌佢地既牛舌好好食,薄而爽口,鐘意食辣必試藤椒牛舌,夠麻夠香小郡肝串串必點之選! 小郡肝入口爽滑,調味香辣,送酒一流蔬菜類叫左油麥菜、平菇、包漿豆腐同萵筍條,食到原汁原味好清甜即食有鮮花椒重慶炸酥肉同紅糖爆漿糍粑炸酥肉外皮香脆,調味香口惹味,糍粑一咬紅糖爆曬出黎,香甜富口感

一坐底會有碗雪耳糖水,比大家暖一暖胃

另外佢地有個十八大推薦菜
武隆苕粉食落煙韌有咬口,索左湯汁十分惹味

香滷豬大腸
老鵝鮮鵝腸
千絲柏葉
豬大腸冇異味,鵝腸爽口煮10秒就食得,柏葉吸汁同樣出色

鮮蝦串
手打魚籽蝦滑
蝦肉爽彈好新鲜,蝦滑內有鮮蝦都好滋味

嫩嫩嫩牛肉
同佢個名一樣好嫩,牛肉味重,口感軟諗

十秒鮮牛舌
藤椒鮮牛舌
佢地既牛舌好好食,薄而爽口,鐘意食辣必試藤椒牛舌,夠麻夠香

小郡肝串串
必點之選! 小郡肝入口爽滑,調味香辣,送酒一流

即食有鮮花椒重慶炸酥肉同紅糖爆漿糍粑

方叔叔重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣).▪️鴛鴦麻辣鍋加大骨滋補湯▪️.一貫可以食到方叔叔嘅獨有辣味,再加上足料嘅大骨煲煮而今次個辣湯店員係我地面前加入茶底,表示無咁熱氣,勁香茶味!.▪️無骨鴨掌·乾貢菜▪️.呢兩樣嘢係我覺得黎方叔叔必定要食,因為喺其他嘅火鍋店我都未試過食到呢兩樣配料無骨鴨掌需要滾20分鐘先食得,真係完全冇骨好有咬口另外乾貢菜淥兩分鐘,千祈唔好過時佢就會變得唔爽口!.▪️十秒牛舌·蟶子▪️.呢度嘅牛舌係非常之出色,真係實十秒就夠另外今日食仲有期間限定嘅蟶子.📌 方叔叔重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
方叔叔重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)

▪️鴛鴦麻辣鍋加大骨滋補湯▪️
一貫可以食到方叔叔嘅獨有辣味,再加上足料嘅大骨煲煮

▪️無骨鴨掌·乾貢菜▪️
無骨鴨掌需要滾20分鐘先食得,真係完全冇骨好有咬口
另外乾貢菜淥兩分鐘,千祈唔好過時佢就會變得唔爽口!

▪️十秒牛舌·蟶子▪️
呢度嘅牛舌係非常之出色,真係實十秒就夠
另外今日食仲有期間限定嘅蟶子

📌 方叔叔重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-08-18 93 views
今日生日🎂屋企人知我鍾意打邊爐..特登帶我去食麻辣火鍋🍲佢哋話方叔叔嘅麻辣湯底係最正宗😍個個食完都話正🤭⭐️湯底(招牌麻辣湯拼山珍菌湯)✨麻辣湯辣得勁過癮,每啖都充滿着濃濃嘅香味菌湯味道鮮甜可口,每一啖飲落去都好濃烈嘅菇菌味🤤⭐️蟹柳🦀芝士腸,潮汕手打牛筋丸🐮鮮滑魚麵🐟土豆片🥔手打魚籽蝦滑🦐鮮黃喉,鮮竹笙,大刀筍片,每款食物既口感都爽口彈牙..重點系吸收晒湯底嘅精華..鮮甜得黎勁惹味😍⭐️美國桶蠔🦪脆脆小水母✨小水母好少地方有得食,佢嘅口感咬落去係爽脆可口,桶蠔size真系巨型,真係有成隻手板咁大隻,味道鮮甜新鮮🤩⭐️美國牛板腱,牛板翼🐮✨牛肉嫩滑,好重牛嘅香味,每一片都系薄切,食完一片會好想接住再食多片🤭

⭐️湯底(招牌麻辣湯拼山珍菌湯)

⭐️美國桶蠔🦪脆脆小水母

⭐️美國牛板腱,牛板翼🐮

一聽到方叔叔呢個名相信大家都唔陌生,係幾標準既重慶火鍋,有唔同既辣度🌶️可以揀,亦都用心咁唔種類既香料用心熬製,集麻、香、辣🌶️於一身~ 事先仲幾有心咁整碗清潤既雪耳糖水🥣比你打底,無咁傷胃同細心~ 如果想無咁辣🌶️甚至唔食得辣🌶️都可以試下其他湯底🥣,一樣咁滋味😋 每一枱亦有自己既麥茶🌾🍵同醬油,配套都幾齊全~(5 😍 係滿分,🤩係半分)鴛鴦麻辣鍋 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)雖然小編唔係好食得辣🌶️,但一場黎到就試下個鴛鴦鍋叫普通辣試下~ 佢地堅持用重慶石柱紅頭茬辣椒🌶️、漢源花椒、上等牛油🧈、郫縣豆瓣醬、雲南黃口老薑🫚等幾十種香料再經炒多40 分鐘,先可以整到個火鍋湯底🍲🥣,色澤鮮艷,香氣濃郁,麻辣鮮香又醇厚,感覺幾正🤤養生花膠雞鍋 - +$20 (好味指數:😍😍😍😍🤩)另一半唔辣既湯底🥣就試左呢個,感覺唔錯😌 喺正式打邊爐🍲之前就可以飲左湯🥣先~ 係由足料嫩雞🐥同養顔花膠熬製而成,雞味🐥濃郁,而且質地黏黏地幾有膠質,養生滋潤得黎又有滿滿既骨膠原😜冰糖紅棗雪耳糖水 🔴🥣 (好味指數:😍😍😍😍🤩)開頭店員就上左個糖水,感覺清新滋潤,味道甘甜,雪耳爽口,質感有少少特別既黏口,而且可以喺食

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

鴛鴦麻辣鍋 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

養生花膠雞鍋 - +$20 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
冰糖紅棗雪耳糖水

冰糖紅棗雪耳糖水 🔴🥣 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
開頭店員就上左個糖水,感覺清新滋潤,味道甘甜,雪耳爽口,質感有少少特別既黏口,而且可以喺食辣野🌶️之前打個底先,可以養胃同解辣,呢個安排幾有心👍🏻

美國Prime牛小排 (半份) 🇺🇸🥩 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
牛小排🥩屬於肋眼部位,喺牛胸腹上方,係牛中間既肋骨🍖,呢個部位比較少運動所以油花非常豐富,煮熟之後油香更加突出,肉質軟嫩juicy幾好食😋

安格斯牛板翼 (半份) 🐮 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
牛板翼🐮係牛肩肉入面比較軟稔既部位,薄切用黎打邊爐幾好,牛肩呢個部位經常做運動,所以肌肉發達,肉質會厚實啲,比較有咬口但唔會韌,肉味🐮香濃~

西班牙黑豚梅肉 (半份) 🇪🇸🐷 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食完牛🐮就叫左半份豬🐷試下~ 個黑豚梅肉🐷豬味🐷幾濃郁,油花細緻,油香豐腴,肉質鮮嫩,爽口幼滑都唔錯~

美國桶蠔 (半份) 🇺🇸🦪 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲蠔🦪真係超大隻,蠔味🦪濃郁,肥大飽滿脹卜卜咁,煮完都唔會縮水,依然綿密軟嫩,滑溜多汁,鮮甜又有礦物氣息~

沙白 (半份) 🦪 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
沙白即係白蜆🦪,會比較鮮色,底部有黑邊~ 都幾大隻,洗到乾淨無沙,肉會比較厚,肉質鮮嫩,味道鮮甜~

手打四寶丸 (半份) 🍡🦐🦑🐮🐷 - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
四寶丸🍡分別係鮮蝦丸🦐🟠、墨魚丸🦑⚪️、牛肉丸🐮🟤同埋豬肉貢菜丸🐷🥬🔴,全部都真材實料去整,粉感唔會好重,幾爽口彈牙,鮮味juicy,小編幾欣賞個牛丸🐮🟤同豬肉🐷,牛丸🐮🟤肉味濃郁,爽口彈牙又juicy~ 而個豬肉丸🐷🥬🔴惹味香口,有埋貢菜就更加爽口~

胡瓜絲 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲胡瓜絲清新爽口,唔會好快煮到腍晒,亦都幾索湯底🥣既味道,感覺會特別啲

唐生菜 (半份) 🥬 - $18 (好味指數:😍😍😍😍)
啲生菜🥬顏色幾翠綠,新鮮爽口

白蘿蔔 (半份) ⚪️🥕 - $18 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
全部白蘿蔔⚪️🥕都切左薄片,咁樣煮可以快啲腍,有雞湯🐥吊出鮮味,味道清甜,質感軟腍

莆田老樹龍眼 🟤 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食完熱辣辣🔥🌶️既邊爐🍲之後,除左飲特飲🍹之外,有新鮮又凍冰冰🧊既龍眼🟤幾正🤤 味道芳香,清甜多汁,解辣🌶️一流

水仙烏龍檸檬茶 🌼🍋☕️ - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
一上枱既時候真係比呢個size嚇親😂 超級大杯,味道特別過普通既檸檬茶🍋☕️,應該因為用左水仙🌼同烏龍茶底☕️既緣故,味道會更加清新同回甘,相對無咁澀,配埋酸爽既檸檬🍋幾清爽~

洛神花鮮橙特飲 🌺🍊 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另一杯一樣係巨無霸size😂 通常有洛神花🌺既野飲都會酸酸甜甜,香味濃郁,有獨有既深紅色幾靚,配埋芳香清新既鮮橙片🍊,感覺更加refreshing~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$400 (Dinner)
冰糖紅棗雪耳糖水
2024-07-29 150 views
1.調味料在枱上,比較其他分店要行出去拎就手,但係種類少,又無左小食(例如:小蕃茄)。我要問店員,他們額外拎了支麻醬及少量辣椒切片。整體來講,種類少咗。2. 店鋪少,私隱度不夠其他店,坐位有啲係無椅背,冷氣不足,熱到打了一個半鐘要走。3. 味道正常。惟上菜的速度比較慢。可能廚房比較人少。總的來說,味道保持水準。但係比較起其他分店,呢間店面真係細間好多,部分位置坐得太密,冷氣唔夠,調味料都少過其他分店。我如果係再想食,會去其他分店。

3. 味道正常。惟上菜的速度比較慢。可能廚房比較人少。

2024-07-27
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$640 (Dinner)
方叔叔6月份繼續推出激減優惠,凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計60天,真心好抵!推廣不適用於中環店!茶位/醬料 每位$20湯底 每位$38雙拼鴛鴦鍋大骨滋補湯 普通辣大骨湯偏鹹香,有骨頭粟米紅蘿蔔。普通辣幾多辣椒,好過癮但都幾辣下🥵🌶️包漿豆腐(半份) $28幾嫩滑!嫩牛肉(一份) $88每次嚟都要嗌,牛肉大片軟滑!重慶耗兒魚(半份) $68要煮15分鐘,肉質比較實。千絲柏葉(半份) $38好爽口手打四寶丸(半份) $58有牛肉,豬肉,蝦同墨魚,幾好食。鮮龍躉片(半份)$78新鮮有魚味。鮮魚膘(半份)$38幾新鮮。鮮活海蟶(半份)$45新鮮彈牙,好好食。淮山條(半份) $28鮮竹笙(半份) $38十秒牛舌(半份) $58切得好薄,爽口彈牙。手打墨魚滑(半份) $58有墨魚粒同食到墨魚香。手打魚籽蝦滑(半份) $58有蝦味又彈牙!鮮黃喉(半份)$58爽口!推薦指數: 8/10次次食都係咁高質!食重慶火鍋一定要嚟!
推廣不適用於中環店!

茶位/醬料 每位$20
湯底 每位$38

雙拼鴛鴦鍋大骨滋補湯 普通辣
大骨湯偏鹹香,有骨頭粟米紅蘿蔔。
普通辣幾多辣椒,好過癮但都幾辣下🥵🌶️

包漿豆腐(半份) $28
幾嫩滑!

嫩牛肉(一份) $88
每次嚟都要嗌,牛肉大片軟滑!

重慶耗兒魚(半份) $68
要煮15分鐘,肉質比較實。

千絲柏葉(半份) $38
好爽口

手打四寶丸(半份) $58
有牛肉,豬肉,蝦同墨魚,幾好食。

鮮龍躉片(半份)$78
新鮮有魚味。

鮮魚膘(半份)$38
幾新鮮。

鮮活海蟶(半份)$45
新鮮彈牙,好好食。

淮山條(半份) $28
鮮竹笙(半份) $38

十秒牛舌(半份) $58
切得好薄,爽口彈牙。

手打墨魚滑(半份) $58
有墨魚粒同食到墨魚香。

手打魚籽蝦滑(半份) $58
有蝦味又彈牙!

鮮黃喉(半份)$58
爽口!

推薦指數: 8/10
次次食都係咁高質!食重慶火鍋一定要嚟!
方叔叔重慶老火鍋(銅鑼灣店)今晚又約佐朋友一起去食方叔叔重庆火鍋,呢间食材又亮又新鮮,環境好好,服務周到,晚餐時段座无虛位,食火鍋最重要是氛圍、鍋底和食材。方叔叔麻辣锅底醇厚回甘、辣得清亮,系重庆街巷深处里最精华的老味道,真正的火鍋经典美味,地道川渝滋味!食火鍋,一睇湯底、二睇食材,方叔叔的菜品丰富,不管是荤素,都是肉眼可见的新鮮,多样的菜品,各个都想让人尝试,店里仲特別貼心的提醒你每种食材在锅里需要停留的时间,有颜值、有分量、有品质让你落座就能品尝到让味蕾“心动”的味道。湯底:雙拼鴛鴦鍋麻辣鍋+豬肚雞鍋海鮮:1X美國桶蠔(半份)$98美國桶蠔个头很大但非常新鲜,一点腥味也没有,一口氣咬下去,美味可口,实在非常出色!1X 鮮活海蟶(半份)$45煮熟的海蟶从藏在壳里变为撑开壳,直戳戳得展现在食客面前,夹起一只,轻轻一拽,蟶子肉脱壳,赶紧到嘴里来!软中带点弹性,肉味道鲜美,没有一点腥味。菜餚:1X 包漿豆腐(半份)$281X炸芋頭(半份)$281X萵筍條(半份)$181X大刀筍片(半份)$181X腦花(半份)$381X 牛骨髓(半份)$481X霞浦海带苗(半份)$181X現炸豆皮(半份)$
方叔叔重慶老火鍋(銅鑼灣店)

湯底:

1X嫩牛肉(一份)$88
1X大刀牛肝(半份)$48
1X大刀豬腰片(半份)$49
1X鮮豬心(半份)$38

店里特别贴心的提醒你每种食材在锅里需要停留的時間。这里的食材品质看得到闻得到。海鮮及肉類的下面都有冰块保鮮,品質保證。

飲品:
1X洛神花鮮橙特飲(凍)$48
此飲品具有清肝明目、润肺止渴的功效,橙汁味濃,酸酸甜甜,冰爽可口。

1X衝上雾霄百香果雞尾酒(含酒精)$48
果冻状果肉包裹着可食用种子所带来的奇妙口感是其他水果很难提供的,这绝对会让一杯鸡尾酒变得有趣不少。
//特大杯份量,已成方叔叔火鍋店里一道风景,清凉解辣最是一绝。

注意:推廣不適用於中環店

方叔叔重慶老火鍋(渣甸中心)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
  • 嫩牛肉
  • 美國桶蠔
2024-06-26 108 views
想吃重慶火鍋,這家真的是我的首選,雙拼鴛鴦鍋,一邊辣一邊唔辣,辣的那邊的辣是香辣,吃後不會瘋狂飲水,反而是惹味那種!6月份還有吃滿200元減100現金劵送下次使用(中環店除外),還可疊加用,超抵!西班牙黑豚梅肉肥瘦適中,吃起來豬肉味特別濃及冧軟!香鹵豬大腸吃麻辣的真的必吃,肥厚的豬大腸,鹵汁非常入味!手打豬肉貢菜滑、手打魚籽蝦滑及手打墨魚滑,三款手打滑都非常新鮮彈牙,很足料!嫩牛肉也是很推介,牛肉冧軟嫩滑!珊瑚蚌新鮮爽脆,吃火鍋必吃!大刀豬腰片也是非常新鮮,淥後帶點爽脆的口感,再沾上麻辣粉同吃,惹味非常!鹽爆魚肚很吸汁,建議放不辣的那邊,跟番茄湯很夾!水仙烏龍檸檬茶大大杯,超抵飲,是平常的2倍左右,不太甜,火鍋必喝!紅糖糍粑及冰粉也非常好吃,糍粑外脆內軟,中心處還有紅糖流漿;而冰粉則超多果仁及乾果,味道酸酸甜甜超解膩!

西班牙黑豚梅肉肥瘦適中,吃起來豬肉味特別濃及冧軟!

香鹵豬大腸吃麻辣的真的必吃,肥厚的豬大腸,鹵汁非常入味!

嫩牛肉也是很推介,牛肉冧軟嫩滑!

珊瑚蚌新鮮爽脆,吃火鍋必吃!

鹽爆魚肚很吸汁,建議放不辣的那邊,跟番茄湯很夾!

2024-06-24 88 views
慶祝一下找到新工作了,於是去了吃重慶火鍋,麻辣鴛鴦鍋,大骨高湯mix麻辣湯,這兩個湯底十分足料啊!店家使用非常新鮮優質的食材,我們點了嫩滑的牛蛙、無骨鴨掌、肥瘦適中的午餐肉、彈牙鮮嫩的豬心、肥美的魚膘以及美國牛小排。每一種食材在鍋中都有不同的烹煮時間,食材上面都有塊小牌寫着煮多久,確保每種食材都能煮至恰到好處👍🏻😆稻庭烏冬麵條也是相當不錯,Q彈有勁,能很好地吸收湯汁的醇厚風味~搭配脆脆的萵筍條,增添了火鍋的清新口感😍整體環境也非常雅致,火鍋桌全部採用木質材料,店內裝潢融合了重慶特色元素,十分有情調。服務人員也非常細心周到,適時添加湯料👍🏻服務不錯!火鍋店比以往熱鬧了很多😍人客差不多坐滿全店!我們用了現金券-$100非常抵!因6月消費滿$200送$100現金券!