2024-05-28 9201 views
早幾日同媽咪去左食lunch☺️帶左佢去呢間人氣都幾旺嘅韓燒餐廳,呢度可以揀set lunch,又可以揀放題😍我之前都黎過幾次🤭都幾經濟實惠👍雖然地方唔算好大,但佢哋坐位空間好闊落,坐得非常舒服😌今次同媽咪揀左食lunch放題,$168已經包好多野食🤤有14款肉類同韓味小食13款,出面仲包自助區十幾款小食前菜、十款左右蔬菜瓜果燒物😳😳仲有雪糕🍦、小泡芙、布朗尼朱古力蛋糕食,真係滿足到呢🤤🤤如果你仲係覺得差啲嘅,仲可以加$38食埋海鮮類😍不過媽咪最近因為皮膚敏感唔食得海鮮,所以我哋就無加到啦☺️食物全部QR落單,方便快捷,上菜速度都快,而且店員收碟都密,大家可以盡情狂食,唔怕成枱都放滿碟擺唔落🤣雖然係咁,食得晒先好點咁多,唔好浪費啊🤭🤭📍韓燒大叔 (旺角)旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓#韓燒 #unclekorea #bbq #korea #燒肉 #燒肉控 #放題 #燒肉放題 #旺角 #mk #lovebeef

📍韓燒大叔 (旺角)
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓

2024-05-06
Lunch
6 day(s) ago 0 views
韓燒大叔真是好火爆,好在我們早早訂位,有好多人等位。價錢晚市298起,星期五六日或者公眾假期只需要加20,我們都中意吃海鮮,所以就每位加多88任吃海鮮,包括14款海鮮和8款刺身,豐富多樣包括:半殼扇貝、虎蝦、凡立貝、希靈魚、三文魚等美國安格斯肉、 五花腩、韓式辣豬肉燒完後,鲜嫩多汁,油花分布均匀,咬上一口,肉汁瞬间在口中绽放,浓郁的肉香令人陶醉!澳洲草飼黑安格斯牛頸脊、牛板腱、封門柳肉质同樣鲜嫩且带有细腻的嚼劲,這裡的每一块牛肉都经过精心挑选,能夠令人品尝到最优质的美味!多種平時少有的特色海鮮:青口、海虎蝦、翡翠螺、白蜆、墨魚嘴、扇貝等經過燒烤後,既有海鮮的鮮甜,又有燒烤的濃郁醇厚香氣!好味道原條鰻魚size 真是好大,甜鹹交融。搭配自家制泡菜、酸蘿蔔、酸黃瓜和菠蘿,酸、辣、鲜、甜层次豐富,真是味蕾狂欢不停止!韓式柚子單骨雞翼、泡菜煎餅、炸雞、韓式炸紫菜粉絲卷、粉絲煎餃、炸雞翼,由於熱食是即叫即制,散發剛出爐的新鮮誘人的熱度!任飲各種飲料和啤酒:藍妹生啤Hite、Black Beer Stout、Terra,真是令人心滿意足!另外,可以自己製作雪糕,多種配料任意搭,真是夠嗮好玩好吃!這

另外,可以自己製作雪糕,多種配料任意搭,真是夠嗮好玩好吃!

這次吃得太爽了,而且我們超級幸運,抽獎中了慶州千年韓牛西冷!看到宣傳單午市都有好大優惠,4人同行送韓國醬油食品一份,韓製藍妹生啤 500ml 大杯只需要$48買一送一,而且午市的話不論六日公眾假期都是同價,嘩,超抵食!So我們約好下次一定要過來吃午餐!
2024-10-07 2113 views
今天我們選擇了🥳90分鐘的午市自助放題,如果想品嘗更多海鮮,只需在168套餐上額外加38哦!😋這裡有各式各樣的肉類、🦐海鮮和韓式小吃可以選擇,🇰🇷好久沒去韓國了,這次可以盡情享受,回味一下那裡的美食😆午市時人幾多,受歡迎,還可以自己動手做冰淇淋,還有DIY爆米花🍿呢!好吃而且有得玩哦~韓式的燒肉品種🥩是這裡的主角,牛肋骨接近牛骨的部位,肉味香濃。薄切牛舌,🥢口感細嫩多汁。豬頸肉爽口,肥美彈牙。我每樣都追加咗好幾次😍

2024-10-05 1673 views
原來旺角都有咁高質嘅韓燒🔥款式超多,仲有性價比高💕原條大鰻魚係咪好吸引啊😋4位我枱就會送一條,真係超抵🫶🏻我哋全部人都捧住個肚走🤭落單好方便,直接掃QR code ,熱食即叫即整,呢度仲有扭波波抽獎,我哋抽中韓牛西冷🥩真係正到爆🤩除咗電話落單,自助區仲有好多選擇🔥蔬菜🥬韓國小食🍱自家製泡菜🌶️醃蘿蔔等,自助飲品區,窩夫🧇爆谷🍿雪糕🍦等,應有盡有💕呢度主打6種唔同部位安格斯美國牛,澳洲牛肉,油花分布均勻,而且入口泌汁🤤好香濃牛香🥹食到停唔到口😆⭐️晚市每位加多$88 ,就可以嘆埋14款海鮮,半殼扇貝 虎蝦 凡立貝等,全部都好新鮮😋仲有刺身啊🤭三文魚 ,帶子 ,赤蝦 ,任食🤭鮮味十足🤗見我哋飲埋啤酒🍻送㗎🆓 韓國啤酒同藍妹生啤任飲🤭
原來旺角都有咁高質嘅韓燒🔥款式超多,仲有性價比高💕

2024-09-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
同朋友gathering,我地4人就揀左交通方便嘅旺角區「韓燒大叔,」今次我地食個勁量級燒肉放題。晚市120分鐘放題$298/1位(🎉4人同行送原條鰻魚)星期五六日及公眾假期每位加$20。晚市放題任食20款肉類 🥩、韓式小菜、韓式熟食、甜品等等,全部用QR code落單,肉類選擇勁多,美國安格斯下肩胛肉、澳洲穀飼黑安格斯內群肉、韓式牛助骨、封門柳、牛板腱、牛頸脊、韓式辣豬肉、韓式豬頸肉、五花腩、韓國豬皮等,岩哂食用獸人士!而餐廳送既原條燒鰻魚超大條又厚肉,燒到外焦脆內軟嫩,勁惹味😍食得韓燒點少得韓式小菜同蔬菜,都可以係出面嘅自助區,仲有好幾款添,有醬醃蓮藕、涼拌芽菜、泡菜、醃蘿蔔、醃辣青瓜、鵪鶉蛋等等。熟食係即叫即製,有蛋卷、野菜粉絲、柚子單骨雞翼、粉絲煎餃、炸紫菜粉絲卷、魚片串、炸雞、泡菜煎餅等。我地仲加左$88可以任食12款海鮮、8款刺身同任飲4款韓國啤酒連埋藍妹生啤。海鮮有韓式八爪魚仔、韓式魷魚鬚烈、海虎蝦,墨角嘴、半熟扇貝、青口、帆立貝、魷魚等!刺身有三文魚、希靈魚、赤蝦、赤貝、北寄貝、帶子、墨魚片、立魚,全部都幾新鮮。甜品有任食自助區雪糕、爆谷、夾餅同甜點。四人同行仲會有一次

甜品有任食自助區雪糕、爆谷、夾餅同甜點。

四人同行仲會有一次抽獎機會,有機會抽到免費醬油蟹、韓牛西冷。

📍 今日去咗探 UNCLE SIUUUUU! 之前就見到韓燒「滿韓全席」轉盤好吸引 🙋🏻‍♀️講起放題 即刻就諗起呢間! $298 晚市 120分鐘任飲任食✔️ 配搭20款肉類同韓國小食 呢日算係小慶祝 就加咗$88 升級任食海鮮刺身 同任點韓國啤酒 坐位空間夠闊落🔅 肉類主打多款韓國及美國牛肉 朋友表示各款質素都很不錯 其中美國安格斯下肩胛肉/ 澳洲穀飼黑安格斯封門柳/ 霜降一口牛都肉質軟嫩 牛味夠濃😮 個韓式豬頸肉口感爽嫩 醃得好入味 🔅 韓國小食 超過20種韓式小菜 幾啱口味 炸紫菜粉絲卷/ 粉絲煎餃/ 單骨雞翼/ 蛋卷/ 紫菜飯卷/ 韓式炸雞/ 泡菜煎餅 一應俱全😻 每份細細碟 啱曬我可以試多幾款 🥳 自助區有佐餐小菜如 泡菜/ 涼拌大豆芽/ 酸蘿蔔醃青瓜等 竟然有韓式魚糕串 如果魚湯味再濃郁d就好啦 🔅 刺身 & 海鮮刺身好新鮮 三文魚幾厚身 另外海鮮除咗有翡翠螺/ 海虎蝦/ 青口等 我就鐘意扇貝 越烤越鮮味! 🔅 原條鰻魚 & 韓牛西冷餐廳贈送的原條鰻魚好大條 配上甜甜的蒲燒汁 肉質滑溜啖啖肉 燒過之後會更加軟身好食 而家餐廳做緊優惠活動會有抽獎機會 🔊 如果抽到大獎第一名就
📍

🔅 肉類

🔅 韓國小食

🔅 刺身 & 海鮮

🔅 原條鰻魚 & 韓牛西冷

🔊 如果抽到大獎第一名就好😹 可以全免單 不過都得到第四獎 有韓牛西冷一塊 油花油脂平均 見好似好多枱都中獎

🔊 自助區有爆谷機同窩夫機 仲有多款甜品蛋糕 整體性價比幾高

$298 (Dinner)
2024-10-02 913 views
唔建議大家去 嘢食係OK嘅 熟食就麻麻 上到嚟都凍晒 最難頂嘅係有個阿叔店員嘅服務態度勁差 換爐嘅時候可能見我哋仲有好多肉未食 用一種父母教仔嘅惡態度 叫我哋唔好剩低 一定要食晒 (勁乞人憎嘅表情咩我唔自在錢 總之一定要食晒 嗰下我真係O晒嘴 明白可能平時有啲客會剩好多 唔想浪費食物嘅態度值得欣賞但係善意提醒喺OK嘅 用呢種說教嘅態度就完全唔理解 話晒都俾咗錢 都叫做係客人啦 呢種好似其他人都爭佢幾百萬 說教嘅態度唔該真係收返埋我哋最後係全部食晒嘅 除咗有幾舊真係燒燶咗食唔到自己都做過服務行業 明白係好攰 好唔容易所以自己都唔要求要好高質素嘅服務水準但呢啲人如果你自己真係咁勁 就唔好做服務業🙏🏻🙏🏻🙏🏻
唔建議大家去 嘢食係OK嘅
所以自己都唔要求要好高質素嘅服務水準
但呢啲人如果你自己真係咁勁 就唔好做服務業🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2024-10-02
Lunch
有冇諗過午市?只要俾$168就可以任食到非常豐富嘅韓燒放題呢?!呢間係旺角中心地帶嘅午市韓燒自助餐- 有勁多款吾同嘅肉類- 韓式牛肉韓式牛肋骨、韓式辣豬肉、韓式豬扒、韓式豬頸肉、美國安格斯下肩胛肉、韓式雞肉、薄切牛脷、紐西蘭羊肩肉、韓式雞翼仲有海鮮類- 翡翠螺、青口、多春魚、韓式魷魚鬚、韓式海魷魚、韓式海墨魚、韓式八爪魚仔等等熱食類- 紫菜包飯、韓式炸雞、韓國粉絲春卷、韓式粉絲煎餃、韓式柚子單骨雞翼、韓式野菜粉絲湯類,主食蔬菜仲有甜品而且全程係自己上網點嘢食, 想食咩就食咩,一點完餐,轉下眼店員就即刻送到,真係快得好緊要!而且每碟份量都啱啱好,唔會太多,賣相又夠靚;而且肉類質素都唔錯,連埋加一都只係$200一個人左右,環境性價比都算高!
呢間係旺角中心地帶嘅午市韓燒自助餐- 有勁多款吾同嘅肉類
仲有海鮮類
熱食類
湯類,主食蔬菜仲有甜品

2024-09-29
$220 (Breakfast)
2024-09-27 1036 views
- 旺角|韓燒大叔 -▪️肉類🐷🐮🐑🐔有多達20款豬牛羊雞肉可以揀,包括韓式豬頸肉、薄切五花腩、韓式牛肋骨、澳洲草飼黑安格斯封門柳、薄切牛脷、紐西蘭羊肩肉、韓式雞軟骨等。另外每枱客人都會有一次抽獎機會,我就抽到韓牛西冷啦~▪️海鮮如果想再多嘢食啲,每位加$88就可以任食海鮮、刺身,同埋任飲啤酒🍻。海鮮有14款,除咗韓式八爪魚仔🐙、韓式魷魚鬚🦑、海虎蝦🦐,仲有多春魚🐟、扇貝、翡翠螺🐚等,晚市四人同行更加會送一條鰻魚🐟,非常抵食▪️刺身🍣有三文魚、希靈魚、赤蝦、赤貝、北寄貝、帶子、墨魚片,同埋立魚,以放題嚟講都幾新鮮▪️熱食全部都係韓式經典小食,例如韓式野菜粉絲、韓式柚子單骨雞翼🐔、泡菜煎餅、紫菜包飯、韓式蛋卷🥚、韓式炸紫菜粉絲卷,味道都好地道自助區仲有蔬菜、韓式前菜、飲品同甜品,真係超級多選擇🙆🏻‍♀️韓燒大叔📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
- 旺角|韓燒大叔 -

▪️肉類🐷🐮🐑🐔

▪️海鮮

▪️刺身🍣

▪️熱食

韓燒大叔
📍旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
呢間韓式燒肉餐廳真係好誇張四個朋友食任食任飲成枱都係食物覺得自己好似去咗豪華盛宴一樣首先佢嘅刺身係任點任食,刺身都幾新鮮款式好多,個人最鍾意就係佢哋魷魚原條鰻魚好大條,四個人食完都飽咗一半咁滯調味等等恰到好處自己喺路上面加熱一陣就成功自己好有成功感飲品款式超多,除咗汽水,佢哋自製嘅有子蜜之外仲可以點唔同嘅啤酒,款式都係好飲嘅!睇返呢個價錢,居然可以食到咁多嘢大胃王必去啊講返座位,其實都幾闊落,而且舖頭嘅抽氣好好,不停宵夜都唔會覺得有油煙味成班朋友上去聚會好好溫馨提示,留意番朋友生日嘅話要切餅費㗎!下次可以約朋友上去一齊慶祝生日🎂
呢間韓式燒肉餐廳真係好誇張
四個朋友食任食任飲
成枱都係食物
覺得自己好似去咗豪華盛宴一樣
首先佢嘅刺身係任點任食,
刺身都幾新鮮
款式好多,個人最鍾意就係佢哋魷魚

原條鰻魚好大條,四個人食完都飽咗一半咁滯
調味等等恰到好處
自己喺路上面加熱一陣就成功
自己好有成功感

飲品款式超多,除咗汽水,佢哋自製嘅有子蜜之外
仲可以點唔同嘅啤酒,款式都係好飲嘅!

睇返呢個價錢,居然可以食到咁多嘢
大胃王必去啊

成班朋友上去聚會好好
溫馨提示,留意番朋友生日嘅話要切餅費㗎!
下次可以約朋友上去一齊慶祝生日🎂
2024-09-24
Celebration
Birthday
  • 刺身
  • 原條鰻魚
任飲任食韓燒,真係一個唔錯既選擇💃🏻晚市套餐🌙主打𝟔款唔同部位既安格斯美國牛🇺🇸 • 澳洲牛🇦🇺而我地全枱都係海鮮控,就每人加多$𝟖𝟖,要埋海鮮 & 刺身任食 & 韓國啤酒 / 生啤任飲🍻餐廳仲有多項優惠,又有抽獎我地豬🐷 • 牛🐃 • 羊🐐 • 雞🐔 • 海鮮 • 刺身 • 熟食小食 • 啤酒🍺 • 甜品都食晒飲晒🤰🏻🫃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌙 晚市120分鐘任食 (星期一至四 $298/位) 🌙(*五/六/日/公眾假期 • 加+$20/位)(海鮮 & 刺身任食 & 啤酒任飲 • 加+$88/位).▪肉類 (𝟐𝟎款)有齊豬🐷 • 牛🐃 • 羊🐐 • 雞🐔重點𝟔款唔同部位既安格斯美國牛 • 澳洲牛🇺🇸美國安格斯下肩胛 / 肩胛翼🇦🇺澳洲穀飼黑安格斯牛板腱 / 內裙肉 • 澳洲草飼黑安格斯封門柳 / 牛頸脊豬頸肉 • 豬皮 • 五花腩 • 雞軟骨 • 雞翼• 紐西蘭羊肩肉….▪海鮮 (𝟏𝟒款)扇貝 • 帆立貝 • 青口 • 虎蝦🦐 • 翡翠螺 • 魷魚🦑 • 墨魚 • 白蜆....▪刺身 (𝟖款)赤蝦 • 帶子 • 北寄貝 • 赤
任飲任食韓燒,真係一個唔錯既選擇💃🏻
餐廳仲有多項優惠,又有抽獎

🌙 晚市120分鐘任食 (星期一至四 $298/位) 🌙
(*五/六/日/公眾假期 • 加+$20/位)
(海鮮 & 刺身任食 & 啤酒任飲 • 加+$88/位)
▪肉類 (𝟐𝟎款)
有齊豬🐷 • 牛🐃 • 羊🐐 • 雞🐔
重點𝟔款唔同部位既安格斯美國牛 • 澳洲牛
🇺🇸美國安格斯下肩胛 / 肩胛翼

▪海鮮 (𝟏𝟒款)

刺身 (𝟖款)
赤蝦 • 帶子 • 北寄貝 • 赤貝 • 三文魚…

▪韓味小食 (𝟏𝟔款)
韓式炸雞🍗 • 泡菜豬肉湯 • 柚子雞翼 • 煎餃 • 粉絲卷 • 魚片串 • 泡菜煎餅 • 飯卷...

▪自助區
多款醬料 • 自家製泡菜 • 蔬菜 🥬,可以配住燒肉食。
野飲: 汽水🥤 • 柚子蜜🍊 • 熱麥茶
甜品 : 即整窩夫🧇 • 軟雪糕🍦 • 蛋糕 • 泡芙 • 爆谷🍿...

𝟒位同行優惠👨‍👩‍👧‍👦
🈹 送原條鰻魚 : 𝐒𝐢𝐳𝐞勁巨型,肉厚。
🈹 抽獎🎁 (有機會抽到醬油蟹 / 韓牛西冷 / 各種韓國美食…)
我地抽中左🇰🇷慶州韓牛西冷🥳 : 油花都唔少,食落肉味濃多汁🥩

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
呢間韓燒放題真係抵食,午市只需$168/位,加多$38仲有海鮮!食物選擇多到你唔知由邊度開始,每碟都細細碟,放喺爐邊睇落去已經好豐富。肉類選擇;韓式牛肉同牛肋骨係必試之選,肉質嫩滑,醃製得啱啱好,燒到微焦嘅時候,最正。韓式豬頸肉同五花腩油脂分佈均勻,肉質唔錯。雞肉選擇多樣化,有雞軟骨同雞翼,尤其係雞軟骨,咬落去香脆可口。海鮮選擇;加多$38就可以享受海鮮,真係抵玩。八爪魚、墨魚、魷魚燒嗰陣時嗞嗞聲,正。青口同多春魚都唔錯。另外,前菜、飲品、甜品任食,韓式泡菜同各式小菜都做得好地道,仲有唔少飲品選擇。甜品有泡芙、朱古力布朗尼。

早排我哋捉緊暑假嘅尾巴,選擇呢間餐廳聚會。呢度主打6款唔同部位安格斯美國和澳洲牛肉,有自家製泡菜,微辣口味,凍冰冰又爽脆,好開胃!全部熱食即叫即製,保持熱度和新鮮度,自助區大量自選蔬菜及韓國小菜,加埋掃QR code order嘅,食物款式真係超多!韓牛西冷呈現鮮紅色,油花分布細膩均勻,肉質柔軟滑嫩,入口咇汁,牛味濃郁,很有肉香,用鹽和黑胡椒簡單調味就可以,每一口都充滿了豐富油脂感,很滿足。原條鰻魚Size巨大,燒到表面略微焦黃,已經香味十足,肉質柔韌而富有彈性,味道鮮美,口感滑溜。刺身類最搶鏡莫過於大大隻嘅牡丹蝦刺身,咬下去肉質好juicy,質感滑順又鮮甜,令人不斷encore🥰

早排我哋捉緊暑假嘅尾巴,選擇呢間餐廳聚會。

原條鰻魚

最近hit爆既韓燒大叔😌,同朋友約左好耐終於book到位黎食喇🤩好鐘意樣樣食啲,咩都有啲,黎韓燒大叔就啱哂💗🌙晚市120分鐘~$298任你食到飽🤩好多唔同款既肉類🥩呢度主打六款唔同部位嘅安格斯牛,大滿足👍🏼4位就送我手臂💪🏽咁長既原條浦汁燒鰻魚,哇🤩,睇都同朋友都尖叫,好正呀,又大條又好味👍🏼😋除左肉類,仲有海鮮🦐🐚,開心指數up ⏫, 仲有好多唔同款嘅韓式小食, 真係超豐富呀😍 全部質素都好唔錯, 揀嘢食嗰陣時都有排揀😂仲有8款刺身,件件都咁大塊,又新鮮😌😌仲有啤酒,食燒肉當然要配啤酒🍻唔飲酒既當然仲有其他飲品👍🏼🥤🧃你以為食到好飽嘅時候,自助區,仲有爆谷窩夫同甜品等緊你呀😂😂🥰🥰

好鐘意樣樣食啲,咩都有啲,黎韓燒大叔就啱哂💗

🌙晚市120分鐘~$298任你食到飽🤩
好多唔同款既肉類🥩
呢度主打六款唔同部位嘅安格斯牛,大滿足👍🏼

除左肉類,仲有海鮮🦐🐚,

仲有8款刺身,件件都咁大塊,又新鮮😌😌

仲有啤酒,食燒肉當然要配啤酒🍻
唔飲酒既當然仲有其他飲品👍🏼🥤🧃

2024-08-29
Dinner
Celebration
Birthday
2024-09-18 900 views
日式燒肉吃多了試試韓燒也不錯這裡性價比優勝一口價90分鐘任食任飲蠻豐富的午市更周一至周日都同價燒烤方面豬、牛、雞、羊都有安格斯牛肉有六個不同部位喜歡吃牛的一定大滿足還有八爪魚、魷魚鬚、花甲等連比較少見的墨魚咀都可選熟食種類也不少炸雞軟骨和柚子單骨雞翼都很好吃高度推介要試一碗蘿蔔湯清新緩解肉類的油膩感配菜、蔬菜、汽水、甜品都是自助任取自家製泡菜和軟雪糕都是亮點飲飽食醉都只是百幾元一個人我覺得好抵食值得一試
日式燒肉吃多了

燒烤方面
豬、牛、雞、羊都有
安格斯牛肉有六個不同部位
喜歡吃牛的一定大滿足
還有八爪魚、魷魚鬚、花甲等
連比較少見的墨魚咀都可選

熟食種類也不少
炸雞軟骨和柚子單骨雞翼都很好吃
高度推介要試一碗蘿蔔湯
清新緩解肉類的油膩感

配菜、蔬菜、汽水、甜品都是自助任取
自家製泡菜和軟雪糕都是亮點

飲飽食醉都只是百幾元一個人