【$28蛋糕放題?銅鑼灣高質特色水泥風Cafe❤️‍🔥】工作壓力大?梗係要食甜品放鬆下,任食蛋糕😍,呢間銅鑼灣工業水泥風cafe以灰白色為主tone,型格時尚,打卡一流!更不得不提:📣$28蛋糕放題📣只限星期一至四,6款口味任君選擇🥰‼️🔶原味芝士 🔷朱古力芝士🔶抹茶芝士 🔷柚子芝士🔶奶茶海綿蛋糕 🔷榛子海綿蛋糕🔶抹茶芝士蛋糕細膩嘅抹茶味與濃郁嘅芝士融合,細膩順滑,甜而不膩。🔷奶茶海綿蛋糕奶茶控注意‼️海綿蛋糕輕盈鬆軟,帶有淡淡的奶茶香氣,值得一試!!🔶番茄照燒汁炸雞煙肉意粉 $128炸雞超級香脆!食落去微辣,但愈食愈惹味,好似麥炸雞嘅感覺🤤🤤意粉融合了濃郁的番茄照燒汁,口感滑順,醬汁的酸甜得宜,愈食愈開胃🤤。🔷明太子意大利粉配珍珠帶子 $128以濃郁的明太子醬為基底,帶有海鮮風味,搭配新鮮的珍珠帶子,味道清新。🥰🌟+$66升級套餐:餐湯、特色飲品及甜品🤍🔶抹茶豆腐拿鐵口感順滑,既有抹茶的清香,又有豆腐的細膩,喝起來既清新又不油膩,健康之選。👍🏻🔷特濃芒果乳酪果香四溢,清新的芒果甜與濃郁嘅乳酪融合,口感豐富,清新健康。#Laglag美食推介
【$28蛋糕放題?銅鑼灣高質特色水泥風Cafe❤️‍🔥】

只限星期一至四,6款口味任君選擇🥰‼️
🔶原味芝士 🔷朱古力芝士
🔶抹茶芝士 🔷柚子芝士
🔶奶茶海綿蛋糕 🔷榛子海綿蛋糕

🔶抹茶芝士蛋糕
細膩嘅抹茶味與濃郁嘅芝士融合,細膩順滑,甜而不膩。
🔷奶茶海綿蛋糕

🔶番茄照燒汁炸雞煙肉意粉 $128

🔷明太子意大利粉配珍珠帶子 $128

🌟+$66升級套餐:餐湯、特色飲品及甜品🤍
🔶抹茶豆腐拿鐵

🔷特濃芒果乳酪

#Laglag美食推介
#foodielagblah銅鑼灣#foodielagblah打卡cafe
📍:Undici (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

#銅鑼灣美食#銅鑼灣cafe#美食優惠#蛋糕放題#西式cafe#cake#樓上cafe#香港探店#美食推介#Undici
2025-02-08
$200 (Lunch)
  • 抹茶豆腐拿鐵
  • 明太子意大利粉配珍珠帶子
  • 蛋糕放題
  • 番茄照燒汁炸雞煙肉意粉
星期六繼續發掘Cafe😌呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品叫咗一個小食、兩個main,upgrade兩個+$48 set▶️ 黑松露野菌湯用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣幾creamy,味道偏淡如果有蘑菇渣咬吓更好🍄‍🟫▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)賣相靚上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽為沙律菜帶自然鹹香沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)款式特別,食落帶微辣🌶️雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente但整體味道可以▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)呢個吸引!勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹下面係蛋包飯risotto,飯一粒粒有質感👍🏻唔會一pat pat用白汁奶油煮,入味又creamy另外有雜菌蘑菇,食落多層次面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP▶️ Americano 香咖啡味,唔苦又唔酸配蛋糕食一流☕️▶️ 抹茶芝士蛋糕抹茶味頗濃唔假,
星期六繼續發掘Cafe😌
呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto
+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)
+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品

▶️ 黑松露野菌湯
用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣
幾creamy,味道偏淡
如果有蘑菇渣咬吓更好🍄‍🟫
黑松露野菌湯

▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)
賣相靚
上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽
為沙律菜帶自然鹹香
沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬
UDC 凱撒沙律

▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)
款式特別,食落帶微辣🌶️
雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味
不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪
椰香冬陰功海鮮意大利粉

意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente
但整體味道可以

▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)
呢個吸引!
勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融
蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹
用白汁奶油煮,入味又creamy
另外有雜菌蘑菇,食落多層次
面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP

▶️ Americano
香咖啡味,唔苦又唔酸
配蛋糕食一流☕️
Americano

▶️ 抹茶芝士蛋糕
抹茶味頗濃唔假,有芝士香💚
下面有薄薄一層海綿蛋糕,好食

▶️ 奶茶海綿蛋糕
三層海綿蛋糕夾雜忌廉
海綿蛋糕輕身,未至於spongy濕潤
味道食落較似白爵茶味🤭
忌廉上面有啲開心果粒
個人覺得芝士蛋糕好味啲hehe
精選甜品

「鰻魚大阪燒意大利飯」有特色,值得一試
環境氣氛舒服,樓上店安靚啲,唔少情侶食客🤭
佈置比較有藝術氣息

服務都唔錯
套餐抵食,賣單$200/人,已經有咁多野食🙂‍↕️
平日星期一至四做緊蛋糕放題優惠,+$28可以任食六款精緻蛋糕🍰

原來「汐」同「Unnie」都係佢地嘅分店,一間走日式,一間韓式~
全部起銅鑼灣,方便!
$200 (Lunch)
UDC 凱撒沙律
Americano
精選甜品
  • 抹茶芝士蛋糕
2025-01-02 3000 views
依日出左去行銅鑼灣,發現百樂中心 11/F 嘅 Undici Cafe,呢間樓上Cafe有驚喜,平日星期一至四 +$28 蛋糕放題,有6款蛋糕選擇,鍾意食cake既我一定唔會錯過啦 ~Cafe以灰色為主調,裝修型格,地方舒適寫意。餐牌上多款不同主菜選擇,有意粉、意大利飯、肉類、小食、沙律及飲品等等;另外,升級套餐優惠,只要揀 Pasta/Risotto/Meat +$48 可享有 : 櫻花濃蝦湯+精選甜品+特色檸檬茶/美式咖啡,另加$15可轉其他特飲(熱花茶除外)。椰香冬陰功海鮮意大利粉       $128依款選用冬陰功醬汁配意粉,感覺都幾特別。冬陰功帶香料味,少少辣,散發著淡淡嘅椰香,多款不同海鮮及蔬菜,青口、八爪魚、帶子、蜆肉、蘑菇、蕃茄等等,爽口鮮甜,搭配彈牙嘅意大利粉,每一口都咁滋味。廚師發辦          $128期待著既廚師發辦,一上枱好有驚喜!原來係喜歡嘅黑松露蘑菇忌廉意大利粉,片片芝士鋪面,意粉煙煙韌韌,彈牙順滑,濃郁嘅黑松露醬汁,香氣撲鼻,配合香滑忌廉同鮮爽蘑菇,與意粉拌勻食就更美味。櫻花濃蝦湯橙紅色嘅濃蝦湯,賣相吸引。蝦湯質地濃稠,甘甜濃郁,食落有櫻花蝦香味及
1940 views
椰香冬陰功海鮮意大利粉       $128
廚師發辦          $128
廚師發辦
櫻花濃蝦湯
橙紅色嘅濃蝦湯,賣相吸引。蝦湯質地濃稠,甘甜濃郁,食落有櫻花蝦香味及櫻花粒粒,口感豐富順滑。
精選蛋糕
蛋糕有6款選擇,揀左抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕。抹茶芝士蛋糕散發淡淡抹茶幽香,茶味回甘,芝士同抹茶嘅兩種成份結合所帶來清爽嘅口感。另一件朱古力芝士蛋糕,朱古力味夠出,同樣食到芝士香濃,兩款口感好creamy,食多件都唔會覺得膩。
抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕
特色檸檬茶
一凍一熱嘅檸檬茶,同樣氣味芳香,味道酸酸甜甜,散發檸檬清香,好fresh。
2025-01-02
廚師發辦
抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕
  • 抹茶芝士蛋糕
  • 朱古力芝士蛋糕
2024-12-14 4090 views
呢間樓上 cafe 位置方便,店內以灰色為主色,行輕工業水泥風格, 所有主食加$48可升級為套餐包括:湯+甜品+茶/啡,如另加$15可轉其他特飲😋 如果鐘意食蛋糕可再加$28享用蛋糕放題(只有平日星期一至四供應)😊🔸櫻花濃蝦湯🔸入口好濃郁的蝦味,香滑得嚟不會過鹹,還有粒粒蝦碎增加口感。🔸招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯$158 🔸好大條嘅燒鰻魚,燒到剛剛好外香內嫩,肉質肥美😋下面再加個蛋包意大飯又幾特別喎,呢道Fusion 菜驚喜之餘又好食😋🔸廚師發辦 $128 🔸 唔想選就由廚師煮咩就食咩啦,等驚喜🤣 黑松露芝士磨菇意粉有濃濃黑松露味,每條意粉都掛到醬汁😋🔸朱爺咖啡🔸 香濃咖啡倒入椰子雪糕及粒粒朱古力雪糕,冷熱溶合令咖啡味道更有層次😋👍🔸抹茶豆腐拿鐵🔸呢個配答都幾新鮮,而且仲要好夾喎😋🔸柚子芝士蛋糕🔸 芝士蛋糕質感入口軟滑得嚟有口感👍 帶有淡淡柚子酸酸甜甜,食落好清新開胃😋🔸榛子海綿蛋糕🔸海綿蛋糕好鬆軟,有淡淡榛子味😊

🔸抹茶豆腐拿鐵🔸呢個配答都幾新鮮,而且仲要好夾喎😋

🔸榛子海綿蛋糕🔸海綿蛋糕好鬆軟,有淡淡榛子味😊

2024-12-12
Lunch
2024-12-01 4142 views
Weekend 出去銅鑼灣,到處都係人山人海,所以想搵間靜靜地嘅cafe 食lunch,朋友就帶我去呢間cafe, 地點就係百樂中心,超方便。呢間樓上cafe 主打輕工業風,設計簡約,輕工業風得嚟好有藝術設計感,而且食物好唔錯👍🏻所有主食加$48就可以upgrade 至套餐,包餐湯、芝士蛋糕及咖啡/茶,加$15 還可以點特色飲品,好划算👍🏻🌟櫻花濃蝦湯湯頭好濃郁蝦味,再加上櫻花蝦的鹹香,增加香味又增加口感🌟招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)Cafe 的招牌菜,燒鰻魚配蛋包意大利飯,一整條的鰻魚,超大一條,鰻魚厚肉,啖啖肉,燒得甘香,加上照燒汁,非常的惹味。而蛋包飯變了意大利飯,fusion 得嚟又好夾,飯更加的煙韌有口感,與鰻魚都好夾🌟明太子意大利粉配珍珠帶子($128)配料滿滿的日式意大利麵,明太子鹹香,蟹柳加珍珠帶子,珍珠帶子細細粒但味都鮮味,再有大量的蟹籽,每一啖都好豐富,味道濃郁creamy,好好味😋🌟香草蜜糖無激素雞翼($58)雞翼炸得外皮微脆,但面層塗滿蜜糖,香脆好味,是我鍾意的蜜糖雞翼🌟甜品:芝士蛋糕Cafe 平日一至四有芝士蛋糕放題,但假日當然就冇,但唔緊要,甜

🌟櫻花濃蝦湯
湯頭好濃郁蝦味,再加上櫻花蝦的鹹香,增加香味又增加口感

🌟招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)

🌟明太子意大利粉配珍珠帶子($128)

🌟香草蜜糖無激素雞翼($58)

🌟甜品:芝士蛋糕
Cafe 平日一至四有芝士蛋糕放題,但假日當然就冇,但唔緊要,甜品都有佢嘅地芝士蛋糕選擇😋
今次揀咗抹茶及柚子芝士蛋糕,柚子味好軟滑,柚子味酸酸甜甜好好味,而抹茶芝士蛋糕則比較實在有口感,2款芝士蛋糕都好好味😋

🌟飲品:士多啤梨酸奶/焦糖脆脆鮮奶咖啡
Cafe 當然要飲咖啡,我就揀咗焦糖脆脆鮮奶咖啡,個樣好靚,咖啡香濃,加上焦糖脆脆,更加香甜。
朋友揀咗士多啤梨酸奶,士多啤梨清新香甜,加埋酸奶,無可能唔好飲🤣
  • 明太子意大利粉配珍珠帶子
5 day(s) ago 0 views
店名: Undici 地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖銅鑼灣站A出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5餐廳裝修以灰色系為主,加上窗邊高樓大廈既景觀,有一種清淨自身既寧靜感😆無論同家人定朋友嘅聚會🎈都好合適😚日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手 ❤️❤️❤️❤️$168德國鹹豬手用左汁燴既方法,加上日式照燒汁,令到猪手本身既肉同皮更加細緻,而且猪手肉味道亦香濃😍底下仲有risotto,夠哂飽肚😗蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ❤️❤️❤️❤️❤️$138意大利粉富有口感,配上蒜香辣椒蜆肉,些微香辣味亦非常開胃惹味,而軟殼蟹亦都啖啖肉,炸至外脆內軟😚而且味道都比較新鮮😆黑松露野菌湯+自選飲品(不包括花茶)+精選甜品+$66 可升級此套餐黑松露野菌湯 ❤️❤️❤️❤️黑松露野菌湯味道香濃之餘,亦吾會過鹹,而野菌味非常突出,黑松露更增添特色,哩款湯頗為驚喜😍紅肉火龍果梳打 ❤️❤️❤️❤️紅肉火龍果梳打,增加開胃感,火龍果非常足料,感覺似真係食緊火龍果🤩柚子芝士蛋糕 ❤️❤️❤️❤️❤️蛋糕柚子味非常突出,清新之外唔會太甜,飯後食都非常滿足😍
店名: Undici

+$66 可升級此套餐

黑松露野菌湯 ❤️❤️❤️❤️

紅肉火龍果梳打 ❤️❤️❤️❤️

柚子芝士蛋糕 ❤️❤️❤️❤️❤️
蛋糕柚子味非常突出,清新之外唔會太甜,飯後食都非常滿足😍
平日星期一至四 +$28 蛋糕放題!可惜我係星期五去享受不到。午餐主菜加$48就可以轉套餐,有湯+甜品+飲品。關西牛肉配牛肝菌意大利飯$158好好食,超juicy,醬汁不得了好香濃,而且意大利飯軟硬適中,不會過硬。牛肉都好有咬口👍明太子意粉配珍珠帶子$128其實好食既意粉好難遇到,但今次試完無後悔,因爲個忌廉汁做到好好,吾係濃到要飲水果隻,意份好入味。加上有頗多細粒帶子,變相好有口感,好滿足。蘑菇湯都不錯,最讚係甜品,個綠茶芝士蛋糕無得輸♥好滑,估不到蛋糕都好食。值得再訪既餐廳👍🥢Undici 🌏銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖
午餐主菜加$48就可以轉套餐,有湯+甜品+飲品。
關西牛肉配牛肝菌意大利飯$158
明太子意粉配珍珠帶子$128
值得再訪既餐廳👍
🥢Undici
🌏銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖
Lunch
2025-02-20 0 views
朋友跑完馬拉松, 想搵間cafe食下野, 輕鬆一下, 便揀左呢間銅鑼灣既樓上cafe放空一下,餐廳裝潢簡約, 坐底傾下計食野幾舒服~  呢到可以單點食物和野飲或者加錢轉套餐都得, 按個人喜好, 睇到牆上餐牌介紹有幾款甜品蛋糕都吸引,平日一至四仲可以加$28食蛋糕放題好抵食, 今日我地就升級要了一個套餐先啦!*香草蜜糖無激素雞翼 $58 ~ 雞翼甜甜地, 肉質嫩滑, 內裡juicy*辣脆雞芝麻醬凱撒沙律 $88辣脆雞炸到外脆內軟, 辣辣地, 刺激味蕾, 沙律菜新鮮配上芝麻醬好開胃*椰香冬陰功海鮮意大利粉 $128今日想食辣, 揀左呢款以冬陰功醬汁為主的意粉不會很辣但好香椰香冬陰味道,意粉軟硬適中, 海鮮包括有青口、八爪魚、帶子、蜆肉, 仲有蘑菇和蕃茄, 食落好惹味, 越食越想食~ *柚子芝士蛋糕入口即時食到柚子味的酸酸甜甜, 之後帶有香滑芝士味, 食落很有口感, 味道清新*特濃芒果乳酪賣相好靚, 打卡一流, 好香芒果乳酪味, 甜度剛好, 喜歡呢杯特飲
*辣脆雞芝麻醬凱撒沙律 $88
*椰香冬陰功海鮮意大利粉 $128
*柚子芝士蛋糕
*特濃芒果乳酪
2025-02-09
Dinner
2025-02-16 0 views
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $158蒜香濃郁,蜆肉份量充足,鮮甜,辣椒令整體微辣非常開胃。軟殼蟹炸得酥脆,外皮金黃,造型吸引。招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $138名古屋鰻魚整整一條,超級吸睛!醬汁香甜,帶有一點焦糖化的風味,肉質鮮美多汁。鰻魚下的大阪燒意大利飯配合大阪燒的特製醬料,味道鹹甜鹹甜的。榛子海綿蛋糕香濃的榛子味突出,海綿蛋糕柔軟抹茶芝士蛋糕濃郁的抹茶味與芝士的乳香很搭配,抹茶的微苦令蛋糕不過於甜膩紅肉火龍果梳打味道清甜,帶有一絲微酸,搭配梳打水後,增添了清爽的感覺特濃芒果乳酪味道濃郁,芒果甜味伴隨著乳酪的淡淡奶香,口感豐厚滑順,乳酪質地濃稠+$66 黑松露惹菌湯+精選蛋糕+自選飲品(不包括花茶)+10% service charge
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $158

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 $138

榛子海綿蛋糕
香濃的榛子味突出,海綿蛋糕柔軟

抹茶芝士蛋糕
濃郁的抹茶味與芝士的乳香很搭配,抹茶的微苦令蛋糕不過於甜膩

紅肉火龍果梳打
味道清甜,帶有一絲微酸,搭配梳打水後,增添了清爽的感覺

特濃芒果乳酪

+$66 黑松露惹菌湯+精選蛋糕+自選飲品(不包括花茶)

+10% service charge
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
2025-02-11 0 views
想不到這家cafe是unnie cwb 和汐cwb 的姐妹餐廳!吃過那兩家味道不錯也有驚喜,選這家肯定不會出錯了!之前朋友吃過絕對不錯,讓後本來有一次要去的,可惜錯過了。想去一定要訂位,因為餐廳座位比較少。🍳招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯這個是這家餐廳的招牌吧!手臂這麼長的鰻魚非常滿足!很喜歡大阪燒醬,但是不會很多,鰻魚的味道也可以保留著。除了鰻魚是重點,底下的飯也很好吃,蘑菇意大利飯🍝椰香東陰功海鮮意大利粉這款辣辣的很開胃,海鮮也多,味道新鮮!唯一就是椰子味可能比較淡了一點(不過我本人不太喜歡椰子所以沒影響)。意粉硬度也是我喜歡的。🍗香草蜜糖無激素雞翅好吃!他們的雞翅也是我必點之一,一口下去很有汁水,蜜糖雞翅誰不喜歡!🍰抹茶芝士蛋糕味道很不錯,可以吃的出是自家做的蛋糕。🧋oreo 朱古力飲品好好看,口感輕,不膩。

🍳招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🍝椰香東陰功海鮮意大利粉

🍗香草蜜糖無激素雞翅

🍰抹茶芝士蛋糕
味道很不錯,可以吃的出是自家做的蛋糕。

🧋oreo 朱古力
飲品好好看,口感輕,不膩。
  • 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
最近試咗呢間餐廳嘅意粉,真係好正!意粉煮得彈牙,咬落去非常過癮,口感超級好,搭配上濃郁嘅醬汁,令我每一口都食得津津有味!而且,佢哋嘅炸雞真係一絕,外面嘅皮炸得超脆,口感一流,咬落去仲可以感受到裡面嘅肉汁,實在好嫰。不過要提一提,炸雞有少少辣,對於唔係好鍾意辣味嘅朋友可能會有啲挑戰。不過,對我來講,呢個辣味恰到好處,令整個菜式更添風味。份量方面都好足,絕對可以滿足大胃王。整體而言,呢道意粉同炸雞真係值得一試,無論係同朋友聚餐定係家人一齊食,都會有個愉快嘅經歷。如果你鍾意彈牙意粉同脆炸雞,呢度唔好錯過!我已經諗住下次再嚐多一次!

2025-02-08
2025-02-09 0 views
哩間樓上cafe都係UMI姊妹店見成日好多foodie推就黎試下🤔個去到無咩人 平日830pm得兩三張檯🤫本身見到甜品放題+$28都幾吸引但去到落單先知原來要加左$45/68嘅套餐on top先可以再加$28放題🥵但係本身套餐其實已經包左湯 飲品 一件甜品就覺得唔太抵🥶😰同埋個日試左原味芝士蛋糕同榛子海綿蛋糕🍰cheesecake正常 但另一款就麻麻地😢覺得哩個放題可以唔加都得❌食完dinner轉場再去甜品鋪應該更加盡興👍🏻main叫左鰻魚意大利飯同明太子蟹籽意粉鰻魚好大條🙏🏻加埋蛋幾好食但唔係好知啲飯同意大利飯有咩關係😂明太子意粉都多蟹籽同埋蟹柳但係沙律醬味重偏甜 個人口味比較鍾意食到鹹香明太子味多啲💩overall哩間樓上cafe定價不低🤑選擇都唔多‼️但份量但合理 可以食得飽😢
哩間樓上cafe都係UMI姊妹店

但係沙律醬味重偏甜
個人口味比較鍾意食到鹹香明太子味多啲💩

overall哩間樓上cafe定價不低🤑
選擇都唔多‼️但份量但合理 可以食得飽😢

$220 (Dinner)
2025-02-05 311 views
脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬🍗🔥雞翼外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,搭配香辣蛋黃醬,味道香濃,辣度適中。椰香冬陰功海鮮意大利粉🍝🦐將東南亞的冬陰功湯與意大利粉完美結合,椰香的濃郁搭配海鮮的鮮美,香甜可口,甜與辣味恰到好處,必定要試。蒜蓉牛油酒煮蜆🐚🧄蜆喺蒜蓉同牛油的包圍下更加突出,蜆肉彈牙可口,酒香清新之餘亦帶出蜆肉鮮味,兩個字“好味”😋。抹茶豆腐latte🍵🧊抹茶嘅甘甜與豆腐滑順結合得恰到好處,喜歡抹茶同豆腐嘅朋友一定要飲吓。焦糖脆脆咖啡☕🍬咖啡嘅苦味與焦糖甜蜜交融,脆脆的焦糖增加口感層次感,好飲又好食👍🏻。

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬🍗🔥

椰香冬陰功海鮮意大利粉🍝🦐

蒜蓉牛油酒煮蜆🐚🧄

抹茶豆腐latte🍵🧊

焦糖脆脆咖啡☕🍬
2025-02-03
$190 (Dinner)
2025-02-02 437 views
熱鬧銅鑼灣樓上cafe以工業風design嘅undici 地方雖然唔算大但坐落好舒服唔會焗促黑松露野菌意粉好creamy又充滿菌香嘅意粉意粉煙煙韌韌 每啖都充滿松露香脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬雞翼好大隻又炸得好香脆入口脆卜卜 乾身又唔油膩咬入口內裏好juicy 加上微辣蛋黃醬酸酸甜甜又帶點辛香 好惹味蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹原隻炸軟殼蟹炸得金黃軟殼蟹脆身而且鮮甜意粉充滿蒜香 又帶微微辣椒辛辣感朱爺咖啡雙球雪糕affogato 雪糕分別係朱古力&椰子雪糕味道濃厚得黎又清新感入口帶住一熱一冷嘅口感
熱鬧銅鑼灣樓上cafe

味道濃厚得黎又清新感
入口帶住一熱一冷嘅口感
Dinner
朱爺咖啡
嗰晚細佬問我餐廳名點讀,是不是「晏啲先」?咁係咪要晏啲見?估唔到細佬咁有創意🤣 打開門行入餐廳,見到「Hello」,然後店員迎接,問有冇訂位。幸好有訂位,原來平日都full booking㗎,真係坐滿食客! 😮餐牌上有好多選擇,點主菜可以加 HK$48或 HK$66 就有湯、飲品和蛋糕。一件蛋糕唔夠要蛋糕放題,有另加HK$28喔,正合愛食甜品嘅女士們👭🏻🥘 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 (HK$158). 原條長長的醬燒鰻魚,厚肉,軟滑,調味好好,差唔多遮蓋晒下面的蛋包飯. 蛋包薄薄的,口感嫩滑滿蛋香,內𥚃意大利飯真係高汁,煮到啲飯粒粒分明,腍但仍保留一些煙韌感,配搭蘑菇忌廉汁,好好味😋🦀🍝 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 (HK$138). 炸得酥脆乾身的軟殼蟹,原隻的企咗係啲意粉上,口感酥脆之餘,蟹肉滿滿的. 意粉炒得軟硬適中,很掛汁,辣得嚟又令人想食多一口😋. 配有蘑菇片和蜆肉,令口感豐富🍄‍🟫 黑松露野菌湯. 濃厚的野菌忌廉湯,加入黑松露碎粒,香濃美味🍋🍹 特色檸檬茶. 飲落似乎是柚子茶配柚子蜜搭2片檸檬,清甜可口,好有特色🍵🥛 抹茶豆腐拿鐵. 靚靚杯子𥚃呈現綠

🥘 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 (HK$158)

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🦀🍝 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 (HK$138)
. 意粉炒得軟硬適中,很掛汁,辣得嚟又令人想食多一口😋
. 配有蘑菇片和蜆肉,令口感豐富

🍄‍🟫 黑松露野菌湯
. 濃厚的野菌忌廉湯,加入黑松露碎粒,香濃美味

🍋🍹 特色檸檬茶
. 飲落似乎是柚子茶配柚子蜜搭2片檸檬,清甜可口,好有特色

🍵🥛 抹茶豆腐拿鐵
. 靚靚杯子𥚃呈現綠白色的迷彩圖案,非常吸睛!
. 香濃而不甜的抹茶配軟滑微甜的豆腐,正合我心意

抹茶豆腐拿鐵

🍊🍰 柚子芝士蛋糕
. 濃厚的芝士味中帶出清新酸甜的柚子味道,很好味😋
🍫🍰 朱古力芝士蛋糕
. 黑朱古力比芝士味濃,是少甜,質量高,食一件就飽滿了

📌提提你:平日晚上都full booking,想食記得訂位喔!
2025-01-15
$205 (Dinner)
抹茶豆腐拿鐵