諗起以前中學時放假會去銅鑼灣嘅樓上小店食吓嘢、飲吓嘢、吹吓水,放工後相約中學同學重拾舊日情懷☕️同朋友各點一個Pasta🍝再升級+$66套餐,包括有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品,好抵食,如果想主攻甜品🎂餐廳做緊Promotion🤩星期一至四只要+$28,冇錯係$28!就可以嚟個蛋糕放題🍰蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138————————————真係好大隻軟殼蟹🦀外層好酥脆,裡面有少量嫩滑蟹肉,蜆肉份量都好多,蒜香辣椒意粉夠惹味🍝海鮮同辣都係我好喜歡嘅配搭😋Chef’s Choice $128————————————是日Chef’s Choice 係黑松露雜菌忌廉意粉🍄‍🟫黑松露味真係超香濃,整個意粉好Creamy,加上片片芝士更豐富🧀特濃芒果乳酪————————————芒果夠香甜🥭同乳酪好夾,加上玫瑰花瓣,夠晒少女心🌹芝士蛋糕(抹茶&柚子)————————————兩款芝士蛋糕入口口感都好綿密又軟滑🍰抹茶味蛋糕好濃茶香,唔會過甜🍵柚子味蛋糕果味好凸出。下次要試吓蛋糕放題,抵食又高質🍰

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138

Chef’s Choice $128
Chef’s Choice

特濃芒果乳酪
特濃芒果乳酪

芒果夠香甜🥭同乳酪好夾,加上玫瑰花瓣,夠晒少女心🌹

芝士蛋糕(抹茶&柚子)
————————————
芝士蛋糕(抹茶&柚子)

2025-03-17
$219 (Dinner)
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 黑松露雜菌忌廉意粉
  • 特濃芒果乳酪
  • 柚子芝士蛋糕
2025-02-26 2960 views
之前一早已經book咗銅鑼灣這一間人氣Cafe。今日終於和朋友前往銅鑼灣後,預約前往。餐廳接近7:00的時候,幾乎滿座,如果前往建議預約。最後我們叫了以下食物。1.招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯( $158)非常IG Able的一道菜,不只賣相吸引,味道亦都非常豐富。他們用上肥美的鰻魚,佈滿了我最愛的滿滿的蒲燒汁,配上香滑蛋香味濃的滑蛋,和大板燒的意大利飯,十分喜歡 這個配搭。2.蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹( $138)意大利粉的質感是我喜歡的,非常開胃及惹味的一道住食。他們用上蜆肉和帶有蟹膏的軟殼蟹。軟殼蟹炸得金黃酥脆,且帶有蟹膏的香氣和口感。配上他們的蒜香辣椒醬汁,非常惹味。3.脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬($58)另外我們叫了一道小吃,雞翼炸得非常香脆,配上大量的香辣蛋黃醬,口感豐富。4.升級套餐(+$48)抹茶芝士蛋糕|黑松露忌廉湯|熱美式最後升級套餐,升級套餐包括有黑松露忌廉湯,飲品,自選蛋糕一款。他們的蛋糕相對細小,但非常滿足,為這一道晚餐畫上完美的句號下次可以試試他們的甜品放題。
之前一早已經book咗銅鑼灣這一間人氣Cafe。

今日終於和朋友前往銅鑼灣後,預約前往。

餐廳接近7:00的時候,幾乎滿座,如果前往建議預約。

最後我們叫了以下食物。

1.招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯( $158)

2.蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹( $138)

3.脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬($58)

4.升級套餐(+$48)
抹茶芝士蛋糕|黑松露忌廉湯|熱美式

下次可以試試他們的甜品放題
2025-02-26
  • 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
【$28蛋糕放題?銅鑼灣高質特色水泥風Cafe❤️‍🔥】工作壓力大?梗係要食甜品放鬆下,任食蛋糕😍,呢間銅鑼灣工業水泥風cafe以灰白色為主tone,型格時尚,打卡一流!更不得不提:📣$28蛋糕放題📣只限星期一至四,6款口味任君選擇🥰‼️🔶原味芝士 🔷朱古力芝士🔶抹茶芝士 🔷柚子芝士🔶奶茶海綿蛋糕 🔷榛子海綿蛋糕🔶抹茶芝士蛋糕細膩嘅抹茶味與濃郁嘅芝士融合,細膩順滑,甜而不膩。🔷奶茶海綿蛋糕奶茶控注意‼️海綿蛋糕輕盈鬆軟,帶有淡淡的奶茶香氣,值得一試!!🔶番茄照燒汁炸雞煙肉意粉 $128炸雞超級香脆!食落去微辣,但愈食愈惹味,好似麥炸雞嘅感覺🤤🤤意粉融合了濃郁的番茄照燒汁,口感滑順,醬汁的酸甜得宜,愈食愈開胃🤤。🔷明太子意大利粉配珍珠帶子 $128以濃郁的明太子醬為基底,帶有海鮮風味,搭配新鮮的珍珠帶子,味道清新。🥰🌟+$66升級套餐:餐湯、特色飲品及甜品🤍🔶抹茶豆腐拿鐵口感順滑,既有抹茶的清香,又有豆腐的細膩,喝起來既清新又不油膩,健康之選。👍🏻🔷特濃芒果乳酪果香四溢,清新的芒果甜與濃郁嘅乳酪融合,口感豐富,清新健康。#Laglag美食推介
【$28蛋糕放題?銅鑼灣高質特色水泥風Cafe❤️‍🔥】

只限星期一至四,6款口味任君選擇🥰‼️
🔶原味芝士 🔷朱古力芝士
🔶抹茶芝士 🔷柚子芝士
🔶奶茶海綿蛋糕 🔷榛子海綿蛋糕

🔶抹茶芝士蛋糕
細膩嘅抹茶味與濃郁嘅芝士融合,細膩順滑,甜而不膩。
🔷奶茶海綿蛋糕

🔶番茄照燒汁炸雞煙肉意粉 $128

🔷明太子意大利粉配珍珠帶子 $128

🌟+$66升級套餐:餐湯、特色飲品及甜品🤍
🔶抹茶豆腐拿鐵

🔷特濃芒果乳酪

#Laglag美食推介
#foodielagblah銅鑼灣#foodielagblah打卡cafe
📍:Undici (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

#銅鑼灣美食#銅鑼灣cafe#美食優惠#蛋糕放題#西式cafe#cake#樓上cafe#香港探店#美食推介#Undici
2025-02-08
  • 抹茶豆腐拿鐵
  • 明太子意大利粉配珍珠帶子
  • 蛋糕放題
  • 番茄照燒汁炸雞煙肉意粉
星期六繼續發掘Cafe😌呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品叫咗一個小食、兩個main,upgrade兩個+$48 set▶️ 黑松露野菌湯用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣幾creamy,味道偏淡如果有蘑菇渣咬吓更好🍄‍🟫▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)賣相靚上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽為沙律菜帶自然鹹香沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)款式特別,食落帶微辣🌶️雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente但整體味道可以▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)呢個吸引!勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹下面係蛋包飯risotto,飯一粒粒有質感👍🏻唔會一pat pat用白汁奶油煮,入味又creamy另外有雜菌蘑菇,食落多層次面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP▶️ Americano 香咖啡味,唔苦又唔酸配蛋糕食一流☕️▶️ 抹茶芝士蛋糕抹茶味頗濃唔假,
星期六繼續發掘Cafe😌
呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto
+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)
+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品

▶️ 黑松露野菌湯
用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣
幾creamy,味道偏淡
如果有蘑菇渣咬吓更好🍄‍🟫
黑松露野菌湯

▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)
賣相靚
上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽
為沙律菜帶自然鹹香
沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬
UDC 凱撒沙律

▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)
款式特別,食落帶微辣🌶️
雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味
不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪
椰香冬陰功海鮮意大利粉

意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente
但整體味道可以

▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)
呢個吸引!
勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融
蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹
用白汁奶油煮,入味又creamy
另外有雜菌蘑菇,食落多層次
面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP

▶️ Americano
香咖啡味,唔苦又唔酸
配蛋糕食一流☕️
Americano

▶️ 抹茶芝士蛋糕
抹茶味頗濃唔假,有芝士香💚
下面有薄薄一層海綿蛋糕,好食

▶️ 奶茶海綿蛋糕
三層海綿蛋糕夾雜忌廉
海綿蛋糕輕身,未至於spongy濕潤
味道食落較似白爵茶味🤭
忌廉上面有啲開心果粒
個人覺得芝士蛋糕好味啲hehe
精選甜品

「鰻魚大阪燒意大利飯」有特色,值得一試
環境氣氛舒服,樓上店安靚啲,唔少情侶食客🤭
佈置比較有藝術氣息

服務都唔錯
套餐抵食,賣單$200/人,已經有咁多野食🙂‍↕️
平日星期一至四做緊蛋糕放題優惠,+$28可以任食六款精緻蛋糕🍰

原來「汐」同「Unnie」都係佢地嘅分店,一間走日式,一間韓式~
全部起銅鑼灣,方便!
UDC 凱撒沙律
Americano
精選甜品
2025-01-02 4698 views
依日出左去行銅鑼灣,發現百樂中心 11/F 嘅 Undici Cafe,呢間樓上Cafe有驚喜,平日星期一至四 +$28 蛋糕放題,有6款蛋糕選擇,鍾意食cake既我一定唔會錯過啦 ~Cafe以灰色為主調,裝修型格,地方舒適寫意。餐牌上多款不同主菜選擇,有意粉、意大利飯、肉類、小食、沙律及飲品等等;另外,升級套餐優惠,只要揀 Pasta/Risotto/Meat +$48 可享有 : 櫻花濃蝦湯+精選甜品+特色檸檬茶/美式咖啡,另加$15可轉其他特飲(熱花茶除外)。椰香冬陰功海鮮意大利粉       $128依款選用冬陰功醬汁配意粉,感覺都幾特別。冬陰功帶香料味,少少辣,散發著淡淡嘅椰香,多款不同海鮮及蔬菜,青口、八爪魚、帶子、蜆肉、蘑菇、蕃茄等等,爽口鮮甜,搭配彈牙嘅意大利粉,每一口都咁滋味。廚師發辦          $128期待著既廚師發辦,一上枱好有驚喜!原來係喜歡嘅黑松露蘑菇忌廉意大利粉,片片芝士鋪面,意粉煙煙韌韌,彈牙順滑,濃郁嘅黑松露醬汁,香氣撲鼻,配合香滑忌廉同鮮爽蘑菇,與意粉拌勻食就更美味。櫻花濃蝦湯橙紅色嘅濃蝦湯,賣相吸引。蝦湯質地濃稠,甘甜濃郁,食落有櫻花蝦香味及
2059 views
椰香冬陰功海鮮意大利粉       $128
廚師發辦          $128
廚師發辦
櫻花濃蝦湯
橙紅色嘅濃蝦湯,賣相吸引。蝦湯質地濃稠,甘甜濃郁,食落有櫻花蝦香味及櫻花粒粒,口感豐富順滑。
精選蛋糕
蛋糕有6款選擇,揀左抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕。抹茶芝士蛋糕散發淡淡抹茶幽香,茶味回甘,芝士同抹茶嘅兩種成份結合所帶來清爽嘅口感。另一件朱古力芝士蛋糕,朱古力味夠出,同樣食到芝士香濃,兩款口感好creamy,食多件都唔會覺得膩。
抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕
特色檸檬茶
一凍一熱嘅檸檬茶,同樣氣味芳香,味道酸酸甜甜,散發檸檬清香,好fresh。
2025-01-02
廚師發辦
抹茶芝士蛋糕及朱古力芝士蛋糕
  • 朱古力芝士蛋糕
銅鑼灣百樂中心一向都美食云集 今次我地精選11樓嘅UNDICI cafe 黎試 一黎就俾門口嘅精緻人樣吸引住 入到去裝修偏向水泥風 加少量畫作 勾調出獨特風格招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯條鰻魚超大條!有我成個手掌加前臂咁長呀 超級滿足 下面飯底直接做左個麻辣卡邦尼意粉🍝個卡邦尼意粉有驚喜 個汁唔會太濃太膩 再加埋少少麻辣Crossover 成件事入口係好爽好舒服 少少麻辣係會令你想不停再食 停唔到口另外加$48 可以升級套餐 包黑松露野菌湯 + 特色檸檬茶/美式咖啡 + 精選甜品 (我地今次揀左柚子芝士蛋糕 好清新 食完都唔會膩😆 蛋糕size岩岩好) 如果你星期一至四黎 仲可以on top +hkd28 就有埋蛋糕甜品任食!餐廳會不定期咁轉蛋糕款 都起碼有6款揀 唔洗怕悶 每款叫返件都回本!

麻辣卡邦尼意粉🍝

2025-04-16 0 views
餐廳超近銅鑼灣的時代廣場地鐵站出口,走一條街便到,地點超方便,吃飯逛街一條龍!黑松露野菌湯是加購套餐裡包括的,黑松露味香濃,湯裡還有一點蘑菇粒!招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯的鰻魚真的超大條,鰻魚比蛋包飯的還要多,吃起來還不覺有魚骨,吃得舒服!蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹,味道帶一點微辣,意粉軟硬度適中,軟殼蟹是一整隻的,炸得脆卜卜!Latte 的味道香濃,奶味跟咖啡的比例剛剛好!朱古力芝士蛋糕也是套餐裡包括的,朱古力味道也濃,芝士味特出!

Latte 的味道香濃,奶味跟咖啡的比例剛剛好!

**三款主菜精選**    **1. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉 × 軟殼蟹**   - 天使麵完美吸附蒜辣橄欖油,配肥美蜆肉   - 軟殼蟹酥脆不油,蟹膏香氣濃郁   - 辣度適中,適合喜歡微辣的海鮮愛好者    **2. 關西牛肉燒 × 牛肝菌意大利飯**   - A4和牛片炭燒香氣足,搭配Al dente燉飯   - 牛肝菌香氣突出,溫泉蛋增添滑順口感   - 日意融合的創意之作,飽足感滿分    **3. 明太子意大利粉 × 珍珠帶子**   - 明太子奶油醬濃郁不膩,帶子煎至完美焦糖化   - 檸檬皮屑平衡厚重感,層次分明   - 海鮮愛好者必試,建議搭配白酒    **甜點推薦**   - 芝士蛋糕**總結**:三款主菜各具特色,海鮮控推薦1或3,肉食者選2。環境舒適有格調,適合約會或小聚。
**三款主菜精選**

**1. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉 × 軟殼蟹**

**甜點推薦**   - 芝士蛋糕
2025-02-09
2025-04-11 0 views
同朋友到百樂中心一間樓上cafe-Undici,點選了三道令人印象深刻的菜式🧡首先是「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹」意大利粉煮得彈牙有致,質感滑順而不失嚼勁,蒜香與辣椒的融合恰到好處,微辣中帶出蜆肉的鮮甜海味。配搭的軟殼蟹炸得金黃酥脆,外皮香脆可口,內裡肉質卻依然嫩滑多汁,與濃郁的醬汁相得益彰🌟「關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯」,這道菜同樣出色。牛肉燒得火候精準,肉質軟嫩多汁,肉香濃郁卻不帶腥味,搭配牛肝菌的獨特土香,令人感受到食材的天然風味。意大利飯則煮得軟糯中帶微彈,奶油香氣與牛肝菌的深邃味道交織,濃而不膩,每一口都有滿足感🫶🏻「蒜香牛油酒煮蜆」蜆肉肥美鮮嫩,每一顆都吸滿了蒜香牛油與白酒調製的濃湯,湯汁醇厚卻不油膩👍🏻是次平日用餐場外已排長龍,建議提前預約,這裡的用心料理值得一試🩶

2083 views
2025-04-09
$200 (Dinner)
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138(+$66餐:黑松露野菌忌廉湯+自選飲品+精選甜品)甚少能夠看見整隻軟殼蟹的意粉,視覺上讓小編感覺頗震撼。軟殼蟹炸得金黃酥脆,入面熱騰騰啖啖肉。意粉是用蒜蓉辣椒及蜆肉一併炒香,非常惹味和鮮味。味道:8/10麻辣卡邦尼意大利粉 $128(+$66餐:黑松露野菌忌廉湯+自選飲品+精選甜品)這道意粉是經典的卡邦尼,再伴上一些紅色的麻辣醬汁,配搭非常新鮮。感覺是把平時火鍋的麻辣湯加到卡邦尼中,但混合起來味道意外地有驚喜,刺激之餘又帶溫柔的感覺。奶香中帶微微麻辣味,而且兩道菜意粉的口感也剛剛好,值得一讚。味道:7.9/10焦糖脆脆鮮奶咖啡脆脆的硬度剛剛好而且焦糖味十分之香。鮮奶咖啡奶香較為突出,餘韻散發出咖啡香。這杯飲品更像是一道甜品,嗜甜的朋友會十分喜歡。味道:8.1/10紅肉火龍果梳打整杯梳打充滿紅肉火龍果肉,因為本身火龍果味道唔算太突出,所以味道較清甜,相當適合配味道較濃的食物。味道:8/10奶茶海綿蛋糕、榛子海綿蛋糕海綿蛋糕的質地,濕潤鬆軟。奶茶能嚐到幽幽的伯爵茶香,榛子味道較為隱晦,感覺更似巧克力。味道:7.7/10抵食:7.8/10環境:7.7/

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138

焦糖脆脆鮮奶咖啡

味道:8.1/10

紅肉火龍果梳打

味道:8/10

奶茶海綿蛋糕、榛子海綿蛋糕

味道:7.7/10

抵食:7.8/10
環境:7.7/10
服務:7.7/10

Undici (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖

#香港必食 #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #小紅書 #hkig #hkfood #hkfoodie #hkeat #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybay #cwb #cafe #brunch #dinner #咖啡 #咖啡店 #西餐 #fusion #pasta #意粉 #放題 #cake #dessert #甜品 #蛋糕 #麻辣 #seafood
2025-04-02 225 views
📍$138 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹先講個意粉,個辣味同個蒜味幾出,配埋個蜆肉一齊食係幾惹味🤤同埋個辣味唔會過份地重,就算唔太食得辣的B小姐都食到另外,個軟殼蟹既size唔算細外層係炸到酥脆個種食落脆卜卜咁,認真唔錯.📍$158 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯蛋包意大利飯真係第一次食首先個意大利飯係有少少鰻魚汁在入面所以食落同個鰻魚係好match🥰另外,鰻魚食落幾香醬汁味,同唔會話好多骨,夠哂啖啖肉整體兩個Main都唔錯,食得出係廚師心機之作⭐️.📍跟餐+$66_(湯+飲品+甜品)📍黑松露野菌湯黑松露味同忌廉湯幾夾跟餐黎講係唔錯.📍抹茶豆腐拿鐵抹茶味唔算太重但個驚喜位係飲到中間係會食到D動L的豆腐凍令到成個口感更加豐富🤩.📍柚子芝士蛋糕柚子味相當出,而個芝士味都好濃臨走個時仲見到如果平日黎仲可以加$28飲食芝士蛋糕最衰我地今次係假日,下次黎可能會揀平日時間再試試🤣
📍$138 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
先講個意粉,個辣味同個蒜味幾出,配埋個蜆肉一齊食係幾惹味🤤
同埋個辣味唔會過份地重,就算唔太食得辣的B小姐都食到

📍$158 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
蛋包意大利飯真係第一次食
另外,鰻魚食落幾香醬汁味,同唔會話好多骨,夠哂啖啖肉
整體兩個Main都唔錯,食得出係廚師心機之作⭐️

📍跟餐+$66_(湯+飲品+甜品

抹茶味唔算太重
但個驚喜位係飲到中間係會食到D動L的豆腐凍
令到成個口感更加豐富🤩

📍柚子芝士蛋糕
柚子味相當出,而個芝士味都好濃
臨走個時仲見到如果平日黎仲可以加$28飲食芝士蛋糕
最衰我地今次係假日,下次黎可能會揀平日時間再試試🤣
2025-03-30 324 views
今次來到銅鑼灣呢間隱世樓上Cafe,餐廳主打西日料理、特色飲品同埋蛋糕🍰!裝修以輕工業風為主,環境非常之有格調~✨蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹軟殼蟹外脆內嫩!仲有蜆肉同磨菇去增添口感!每一條意大利粉都帶有蒜香同埋微微嘅辣味,色香味俱全~✨關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯牛肉柔軟多汁,充滿醬汁嘅香味!牛肝菌意大利飯同牛肉嘅味道相得益彰~✨黑松露野菌湯帶有好濃厚嘅黑松露香氣,入口順滑~✨凍 抹茶豆腐拿鐵估唔到抹茶同豆腐呢個配搭原來係咁夾㗎!表層有一層綿密嘅奶泡,每一啖都飲到好滑嫩嘅豆腐花~✨凍 美式咖啡味道經典,咖啡迷千祈唔可以錯過~✨朱古力芝士蛋糕朱古力味濃得來甜度又剛剛好,質地結實而幼滑~✨日式原味芝士蛋糕質地同樣結實幼滑,充滿濃郁芝士香味~

✨蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

✨關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯

✨黑松露野菌湯
帶有好濃厚嘅黑松露香氣,入口順滑~

✨凍 抹茶豆腐拿鐵
抹茶豆腐拿鐵

✨凍 美式咖啡
味道經典,咖啡迷千祈唔可以錯過~
美式咖啡

✨朱古力芝士蛋糕
朱古力味濃得來甜度又剛剛好,質地結實而幼滑~

✨日式原味芝士蛋糕
質地同樣結實幼滑,充滿濃郁芝士香味~
朱古力芝士蛋糕、日式原味芝士蛋糕
Type of Meal
Lunch
抹茶豆腐拿鐵
美式咖啡
朱古力芝士蛋糕、日式原味芝士蛋糕
  • 日式原味芝士蛋糕
  • 朱古力芝士蛋糕
Lunch time再黎呢間樓上cafe主食可以加$48/$66 set upgrade,包餐湯、飲品、甜品,選擇都幾多。松露野菌忌廉湯,松露味好香,口感鮮味濃滑。招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯將日式大阪燒、risotto 融合fusion,有特色! 原條鰻魚,成隻碟咁長真係好吸引! 外皮微焦,肉質厚身細嫩,搭配大阪燒元素:木魚花、蛋香、濃郁醬汁,層次感十足。 蕃茄照燒汁炸雞煙肉意粉炸雞外皮酥脆帶辛香,蕃茄照燒汁味道層次豐富,仲有煙肉既油香。 意粉煮得剛好彈牙,麵條都掛上醬汁。 Honeycomb Coffee Latte賣相好吸引😍焦糖脆脆放喺咖啡上,好像快要滿瀉! 鮮奶咖啡泡沫綿密,焦糖冇遮蓋咖啡香氣。 甜品喺6款蛋糕中揀,柚子芝士蛋糕,面層有一層柚子蜜糖,蛋糕有柚子既甜蜜清香。朱古力芝士蛋糕,朱古力味道濃厚,芝士蛋糕質地綿密細膩,配埋Americano 真係好夾。 鍾意食甜品,仲可以加$28任食蛋糕添!
Lunch time再黎呢間樓上cafe
2071 views

松露野菌忌廉湯,松露味好香,口感鮮味濃滑。

招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
將日式大阪燒、risotto 融合fusion,有特色!
原條鰻魚,成隻碟咁長真係好吸引!

蕃茄照燒汁炸雞煙肉意粉
意粉煮得剛好彈牙,麵條都掛上醬汁。

Honeycomb Coffee Latte
賣相好吸引😍
焦糖脆脆放喺咖啡上,好像快要滿瀉!
鮮奶咖啡泡沫綿密,焦糖冇遮蓋咖啡香氣。

甜品喺6款蛋糕中揀,
柚子芝士蛋糕,面層有一層柚子蜜糖,蛋糕有柚子既甜蜜清香。

鍾意食甜品,仲可以加$28任食蛋糕添!

2025-03-21 413 views
我哋1955到 book左8點 一入去同佢講我地有booking嘅 問都冇問我哋姓咩去confirm booking 直接叫咗我哋出去等 態度差嗌左明太子同軟殼蟹意粉各2個 兩款味道都好一般完全冇其他食評講到咁好食明太子意粉就咁加咗啲沙律醬撈埋 完全冇任何明太子味蒜香軟殼蟹意粉可以成個意粉一啲蒜味都冇 淨係食到冬陰功味 連一片蒜頭都搵唔到😂黑松露蘑菇湯=金寶濃湯加咗幾滴黑松露油 盛惠38蚊完全唔値呢個價最後埋單兩個小食四個意粉同埋兩個跟餐野飮同埋2個細蛋糕 900蚊真心完全唔値呢個價900食其他西餐廳好過
明太子意粉就咁加咗啲沙律醬撈埋 完全冇任何明太子味
黑松露蘑菇湯=金寶濃湯加咗幾滴黑松露油 盛
惠38蚊完全唔値呢個價
最後埋單兩個小食四個意粉同埋兩個跟餐野飮
同埋2個細蛋糕 900蚊
真心完全唔値呢個價900食其他西餐廳好過
明太子意粉
2025-03-21 321 views
到銅鑼灣晚餐,想起大家都喜歡吃甜品,來到undici ,吃fusion西餐加蛋糕放題。點主菜,加$48或$68配成套餐,就可以再加$28吃蛋糕放題,甜品控一定覺得超值的,注意是星期一至四才有蛋糕放題啊!餐湯黑松露野菌湯,黑色灑在湯上的就是香香的黑松露,濃稠的湯裏滿是蘑菇碎,又香又美味。明太子意大利粉配珍珠帶子$128,醬汁有點像千島沙律醬味道,配料有蟹柳、蘑菇,與帶子同吃,更能襯托出鮮甜味道,加上明太子咬下卜卜作響,拌紫菜增添香氣,味道口感層次豐富。椰香冬陰功海鮮意大利粉$128,真的非常有冬陰功味,吃到濃濃的椰汁香,微酸辣的冬陰功湯味,與意粉一起炒至乾身。海鮮配料有魷魚、青口、珍珠帶子、蜆肉等,以辣椒蒜香突出海鮮,酸辣開胃滋味之選。餐飲美式咖啡,是咖啡豆即磨的,咖啡豆大概是中度烘焙,入口酸道適中,苦澀味回甘,不會太濃,喝咖啡的人都能接受。奶茶海綿蛋糕,飾面灑上開心果碎,令海綿蛋糕增加口感,真的像珍珠奶茶的香甜味,吃完有茶香在口腔回盪,旁邊的奶油還很幼滑啊!榛子海綿蛋糕,是蛋糕放題裏我最喜歡的。海綿蛋糕做得鬆軟,空氣感十足,榛子味道香濃,飾面奶油塗滿外層,幼滑而淡香,中和濃味,很好吃!

點主菜,加$48或$68配成套餐,就可以再加$28吃蛋糕放題甜品控一定覺得超值的,注意是星期一至四才有蛋糕放題啊!

其他蛋糕還有抹茶芝士、柚子芝士、朱古力芝士、日式原味芝士,芝士餅底是軟身的日式製法,沒有紐約芝士餅的硬度,卻有鬆軟黏稠口感。

我們每人吃了八件,大滿足!除了滿意主菜,很有創作心思又好味,還滿意甜品放題的質素。見到晚上八點不斷有客人入座,餐廳有藝術氣息,座位又舒適,的確很受歡迎。

2025-03-18