2023-03-08 30 views
啲位勁窄,冇位擺野,地下都冇,全程要揹住個袋食!如果你買左野就唔駛諗啦,你攬住埋袋野係你心口前面食啦!啲野又唔係特別好食,服務態度又勁差!唔知啲好評點黎,一定唔會再嚟!
2023-03-07 45 views
去日本除咗食魚生最鍾意食海膽 聽講呢間新鮮又抵食仲要日本直送🛩️行完MIKIKI過去望下個menu 估唔到選擇又幾多❣️牛肉野菜鍋 $88成煲都係蔬菜 金菇 冬菇 上枱嘅時候全部都係生牛肉🐂 淥一淥變色即食 幼嫩嘅牛肉包住蔬菜一齊食 麵底係類似薯粉嘅透明粉條 掛滿鮮甜湯汁 勁好味❣️海膽三色丼+麵豉湯+沙律 $138話晒係海膽專門店梗係要試吓招牌菜海膽 吞拿魚蓉 三文魚籽 放滿面頭 海膽大大pat好新鮮 仲要唔係平價會腥嗰啲 吞拿魚蓉超綿勁濃吞拿魚香味 三文魚籽好似爆珠咁 噴滿口腔 鮮甜多汁❣️牛柳粒鍋定食+麵豉湯+沙律 $98佈滿洋蔥 三色椒嘅牛柳粒石鍋好colourful 賣相勁吸引 用石鍋嘅熱力炒香拌飯🔥牛柳粒一口一粒 黑椒汁煮得好入味 微辣口感食落非常過癮❣️甲羅燒配法包(2件) $68好多人推薦話係抵食之選 估唔到真係幾大份下 蟹殼🦀裝住嘅蟹膏醬搽完兩塊法包都仲有剩 濃郁蟹膏食落鮮甜飽滿但並不油膩 ❣️熔岩海膽魚餅 $38滿到爆瀉嘅海膽蓉 食落微甜同油炸過黑蚊蚊嘅脆皮外層有分明嘅對比呢個小食都幾抵食❣️厚燒鰻魚串 $28兩片軟綿嘅鰻魚片 燒
牛肉野菜鍋

❣️牛肉野菜鍋 $88

❣️海膽三色丼+麵豉湯+沙律 $138
話晒係海膽專門店梗係要試吓招牌菜

❣️牛柳粒鍋定食+麵豉湯+沙律 $98
甲羅燒配法包(2件)

❣️甲羅燒配法包(2件) $68

2023-02-22
Dinner
牛肉野菜鍋
海膽三色丼+麵豉湯+沙律
甲羅燒配法包(2件)
熔岩海膽魚餅
厚燒鰻魚串
-🔸一口芝士 $38🔸刺身定食 $128🔸壽司定食 $128🔸什錦天婦羅 $68🔸倍化帶子吞海膽 $98-收工朋友帶路去新蒲崗食日本嘢,第一次食海膽仔,原來又平又抵食,仲要好新鮮高質。朋友推介必食帶子包海膽,勁厚肉嘅帶子夾住海膽一大啖食晒超正!每人叫咗一份定食,刺身有大大隻牡丹蝦、三文魚腩、吞拿魚、帶子、希靈魚等,全部都好新鮮同厚切。壽司有十件全部唔同嘅款式,啱晒心大心細想咩都食嘅人,定食仲包沙律同味噌湯。最後仲叫多兩份小食,一口芝士好香濃好滿足、什錦天婦羅炸粉好薄且脆,用料都好新鮮。依間海膽仔值得encore啊!
🔸一口芝士 $38
🔸刺身定食 $128
🔸壽司定食 $128
🔸什錦天婦羅 $68
🔸倍化帶子吞海膽 $98

原來唔同小區真係幾多好野食🥣呢一日同老公泥到新浦崗拎野成日都聽朋友講好多野食🥢果然真係好多小店老公想食日本野🏮行經有一間叫海膽仔📍決定試下-九龍區小店都比較細,這家估唔到幾闊落🔎同埋人流都比我想像中旺⭐️而且有師傅現場處理刺身,特別有風味✨食物方面,都係有唔同日式食物!🥢老公揀了刺身定食(配和風沙律,餐湯) 🍱有齊三文魚、帶子、吞拿魚等唔同刺身🍣新鮮又肥美😍而且好大份 絕對唔會得好少!加埋和風沙律同麵豉湯,真係抵食!😋-由於我唔太餓,所以我點了海膽三色花之戀🧡呢個卷物以三文魚、吞拿魚等做襯托❣️加埋海膽同蟹籽,正🤩-另外,我地第一次試倍化帶子吞海膽🍣真係好好好肥美既帶子,加埋海膽😝啖啖既油脂美,真係不得了🥳好彩有紫菜襯托,相對會無禁油膩鍾意食帶子既朋友一定要試下!-刺身方面,我地點了三文魚刺身(8切)🧡同油甘魚刺身(4切) 同樣好肥美 新鮮🔎啖啖食到刺身既鮮甜美!🤤-我再點了每次食日本野必食既芝士年糕🍢熱辣辣既拉芝,外脆內軟,好食🧀飲品方面,我地點了木村蘋果汁🍎唔會太甜既蘋果汁!-好滿足既晚上,估唔到真係好抵食!💯當然地點的確唔算方便,可能要搵一下⚠️但如果經過的話,真係值得一試‼️
原來唔同小區真係幾多好野食🥣呢一日同老公泥到新浦崗拎野
成日都聽朋友講好多野食🥢果然真係好多小店
老公想食日本野🏮行經有一間叫海膽仔📍決定試下
九龍區小店都比較細,這家估唔到幾闊落🔎
同埋人流都比我想像中旺⭐️
而且有師傅現場處理刺身,特別有風味✨
食物方面,都係有唔同日式食物!🥢
老公揀了刺身定食(配和風沙律,餐湯) 🍱
有齊三文魚、帶子、吞拿魚等唔同刺身🍣
新鮮又肥美😍而且好大份 絕對唔會得好少!
加埋和風沙律同麵豉湯,真係抵食!😋
由於我唔太餓,所以我點了海膽三色花之戀🧡
呢個卷物以三文魚、吞拿魚等做襯托❣️
加埋海膽同蟹籽,正🤩
另外,我地第一次試倍化帶子吞海膽🍣
真係好好好肥美既帶子,加埋海膽😝
啖啖既油脂美,真係不得了🥳
好彩有紫菜襯托,相對會無禁油膩
鍾意食帶子既朋友一定要試下!
刺身方面,我地點了三文魚刺身(8切)🧡
同油甘魚刺身(4切) 同樣好肥美 新鮮🔎
啖啖食到刺身既鮮甜美!🤤
我再點了每次食日本野必食既芝士年糕🍢
熱辣辣既拉芝,外脆內軟,好食🧀
飲品方面,我地點了木村蘋果汁🍎
唔會太甜既蘋果汁!
好滿足既晚上,估唔到真係好抵食!💯
當然地點的確唔算方便,可能要搵一下⚠️
但如果經過的話,真係值得一試‼️
刺身定食(配和風沙律,餐湯)
三文魚刺身(8切)
油甘魚刺身(4切)
海膽三色花之戀
木村蘋果汁
2023-02-28
$230 (Dinner)
刺身定食(配和風沙律,餐湯)
三文魚刺身(8切)
油甘魚刺身(4切)
海膽三色花之戀
木村蘋果汁
  • 刺身定食
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.7/5💜居酒屋風格嘅海膽專門店,門口仲有好可愛嘅無臉男同海鮮刺身,可以外賣攞走又得,堂食都得🥡✅海膽丼$168配料有海膽、海膽同海膽🤣餐廳嘅海膽丼用咗加拿大海膽,都幾鮮甜,呢個價錢算唔錯😉定食仲配沙律同麵豉湯✅倍化帶子吞海膽$98勁大粒帶子夾住海膽!好邪惡😆😆不夠紫菜唔夠脆,可能影相擺耐咗✅關東煮定食$88關東煮好入味🍢最中意一定係蘿蔔🤣就咁飲湯都好好飲🤤✅活赤貝$45係門口見到個海鮮櫃好吸引,開咗兩隻活赤貝,果然爽口鮮甜👍🏻✅牛油果軟殼蟹卷$38軟殼蟹都幾香口,同沙律醬、牛油果嘅味好夾🥑🐻總結嘢食種類多,Cp值唔錯🍣午市仲無加一😝📍海膽仔 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅海膽丼$168

✅倍化帶子吞海膽$98
✅關東煮定食$88
關東煮好入味🍢最中意一定係蘿蔔🤣就咁飲湯都好好飲🤤

✅活赤貝$45
係門口見到個海鮮櫃好吸引,開咗兩隻活赤貝,果然爽口鮮甜👍🏻

✅牛油果軟殼蟹卷$38
軟殼蟹都幾香口,同沙律醬、牛油果嘅味好夾🥑

🐻總結
嘢食種類多,Cp值唔錯🍣午市仲無加一😝

📍海膽仔 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
2023-03-03 89 views
海膽係我地最愛嘅食物,今次我地搵到呢間係新蒲崗嘅日式餐廳,主打海膽😋😋😋 海膽丼定食$168一啖一啖鮮甜加拿大海膽配飯一齊食,非常滿足的感覺😋👍🏻 定食有埋沙律🥗及麵豉湯,抵食👍🏻海膽三色丼定食 $138採用加拿大海膽配鮮味蔥吞拿魚蓉及極香魚油味的三文魚籽,足料又滿足😋 定食有埋沙律🥗及麵豉湯,抵食倍化帶子吞海膽 $98紫菜包住超大粒King Size 帶子刺身再夾住海膽,一啖食到哂3個層次嘅味道😋海膽魚餅 $68香口墨汁魚餅包住甜甜的海膽,美味可口。三文魚籽壽司 $38/2件三文魚籽非常鮮味,食咗三色飯都要再encore👍🏻玉子壽司 $12/2件簡單而幸福的味道!

海膽丼定食$168

海膽三色丼定食 $138

倍化帶子吞海膽 $98

海膽魚餅 $68
香口墨汁魚餅包住甜甜的海膽,美味可口。

三文魚籽壽司 $38/2件
三文魚籽非常鮮味,食咗三色飯都要再encore👍🏻

玉子壽司 $12/2件
簡單而幸福的味道!
海膽丼定食
海膽三色丼定食
海膽魚餅
三文魚籽壽司& 玉子壽司
2023-02-28
$250 (Lunch)
海膽丼定食
海膽三色丼定食
海膽魚餅
三文魚籽壽司& 玉子壽司
  • 海膽三色丼
2023-03-03 80 views
海膽手卷(2位)$48海膽一叮一聲你都冇,非常之新鮮鮮甜;紫菜好爽脆;店員仲會提醒我哋要快啲食,如果唔係紫菜會變林身、影響口味。燒牛舌 $28 就有四塊大大嘅牛舌😍 盛價比高。而且牛舌非常之彈牙,調味不太醎、加檸檬汁🍋 食好正🦑魷魚筒 $98成條魷魚咁食都幾過癮😌 廚師都唔算笑得太乾身,魷魚入口都彈牙~但唔難咬開,係下酒嘅小食。 🐠燒油甘魚餃 $68冇諗過魚肉外面都可以燒到係有啡色咁呢靚🤎 油甘魚餃嘅肉都幾多,肉味亦都juicy ,用筷子篤開,會有汁咇出嚟🥰 另外仲有個醬油之類嘅醬汁點嚟食,鹹鹹地,送飯都幾夾🐟銀鱈魚定食 $128無得輸的和食料理,銀雪魚肉燒完之後本身都有一陣特別嘅甜味,再點埋QB沙律醬就好惹味,令人食極唔厭😛 🍣壽司類~刺身基本上都係有水準嘅發揮👍🏼 新鮮~~火炙三文魚和左口魚都幾好,有油脂香香。吞拿魚 $18油甘魚 $28灸燒左口魚邊 $32灸燒三文魚 $16
海膽手卷(2位)$48

燒牛舌

🦑魷魚筒 $98

🐠燒油甘魚餃 $68

🐟銀鱈魚定食 $128

🍣壽司
刺身基本上都係有水準嘅發揮👍🏼 新鮮~
~火炙三文魚和左口魚都幾好,有油脂香香。

吞拿魚 $18

油甘魚 $28

灸燒左口魚邊 $32

灸燒三文魚 $16

• 火炙左口魚邊壽司
  • 鹽燒牛舌
  • 海膽手卷
2023-02-28 56 views
海膽啊🤤🤤🤤🤤 作為一位熱愛海膽嘅人,周圍試食海膽係一件好正常嘅事~今次嚟到新蒲崗呢間海膽仔,一入去已經俾佢好靚嘅裝修吸引咗,睇埋價錢,更加覺得呢一間嘢非常抵食!除咗海膽類之外,仲有好多唔同嘅日式料理,選擇夠多👍🏻👍🏻我梗係叫咗海膽丼啦!配上香脆嘅紫菜,再加埋一啖飯吞落去,真係好甜又新鮮,係幸福的感覺呀我朋友就叫咗個鵝肝帶子三文魚丼,呢個配搭超正👍🏻👍🏻 啲刺身都好新鮮,鵝肝亦都非常之香,食落口好重香味,但係又唔油膩,實在係非常吸引小食方面,我哋叫咗個油甘魚鮫,魚皮煎得好香脆,同時間都保留左油甘魚嘅肉汁,配上酸酸地嘅檸檬汁,真係令人好開胃❤️海膽仔 (新蒲崗)❤️新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

❤️海膽仔 (新蒲崗)
❤️新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
2023-02-28 689 views
睇左好多食評同youtube都有推介呢間位於新蒲崗,主打海膽嘅日式餐廳。雖然話掃街姐,但行得耐都要坐下咁嘛,所以決定嚟食個午餐😏。星期六下午1點零,唔駛等位直入。海膽三色丼 $138平時喺出面食個三色丼,價錢多數都要百尾,但呢度只係$138,價錢非常親民。每個丼都包一碗湯同沙律,湯料有豆腐、海帶、油揚,算豐富,而且唔會太鹹。三色丼包括三文魚籽、加拿大海膽、吞拿魚蓉,三款無特別出色,正常發揮,唔會有魚腥或怪味,海膽亦夠甜。性價比幾高,丼飯好大碗,即使男仔食都一定夠飽!!博多豬軟骨拉面 $68以呢個價錢預左用有鹼水味嘅拉面,可以接受。豬軟骨有兩大件,肉炆得夠軟爛,但軟骨位未夠淋、硬左D,我估再炆多半個鐘會更好。追加三文魚刺身(4切) $32三文魚厚切,正常貨。追加牛肉薯餅(2件) 32無特別,勝在夠熱夠辣口。餐廳座位幾多,有兩層;平均百零蚊已經食到個飽肚刺身丼,加上午市無加一,性價比幾高。
星期六下午1點零,唔駛等位直入。

海膽三色丼 $138

博多豬軟骨拉面 $68
博多豬軟骨拉麵

博多豬軟骨拉麵

追加三文魚刺身(4切) $32
追加三文魚刺身

三文魚厚切,正常貨。

追加牛肉薯餅(2件) 32
追加牛肉薯餅

追加牛肉薯餅

無特別,勝在夠熱夠辣口。

2023-02-25
Lunch
2023-02-26 44 views
💥倍化帶子吞海膽$98嚟之前都有啲期待呢一度菜式😍帶子非常肥美厚肉,要分開兩啖先食晒;海膽口感棉密,鮮甜,值得嗌🙋‍♀️🍚海膽三色丼飯 $138呢個價錢來講海膽嘅份量比我想中多🤤三文魚子大大粒非常新鮮,拌飯一流如果吞拿魚蓉嘅蔥花可以多少少咁就更加Perfect🤪 題外話因為飯量都幾多,如果仲想嗌埋壽司嘅話建議可以等個丼到咗再衡量吓叫唔叫壽司食🐟油甘魚刺身$48/4非常抵食🍲鮮茄芝士豚肉鍋$88食到咁上下又想叫啲熱嘢暖胃😛想食烏冬嘅話額外加$10就有♨️除咗豚肉之外,鍋入面亦都有粉絲同蔬菜作配料

💥倍化帶子吞海膽$98

🍚海膽三色丼飯 $138

🐟油甘魚刺身$48/4
非常抵食

🍲鮮茄芝士豚肉鍋$88

2023-02-24 40 views
今日同老公去呢間餐廳食晚飯。入到去好日系嘅感覺。仲有open kitchen 見到三位師傅即場整嘢食👍❤️海膽三色丼, 沙律,麵豉湯$ 138材料有三文魚、海膽仔、拖羅蓉。一上枱見到就好想食😋賣相好靚:顏色靚、材料新鮮,感到療癒。海膽新鮮、有甘甜鮮味,完全不會腥臭。三文魚子粒粒實啲啲,好鮮味唔腥。拖羅蓉入口即溶,真心好推介!😍❤️香草蕃茄煙三文魚沙律$68材料新鮮,三文魚夠大塊👍❤️倍化帶子吞海膽$98原隻肥美厚肉帶子切開一半,包住加拿大海膽。海膽入口綿密,鮮味十足,入口即化! 帶子肥厚又新鮮、又滑!!配搭特別!超級推薦😍❤️❤️壽司定食$128來海膽仔梗食,梗係要叫海膽壽司!又係一樣,海膽甘甜冇腥味。拖羅魚蓉入口即溶。三文魚片肥美夠滑‼️😋

❤️海膽三色丼, 沙律,麵豉湯$ 138

❤️香草蕃茄煙三文魚沙律$68
材料新鮮,三文魚夠大塊👍

❤️倍化帶子吞海膽$98

❤️壽司定食$128
2023-02-20
$200 (Dinner)
  • 海膽三色丼
  • 倍化帶子吞海膽
  • 海膽丼
2023-02-23 31 views
壽司定食 $128總會有11件壽司🍣,有海膽壽司❤️,海膽係好鮮甜,仲有帆立貝同吞拿魚壽司等等,大路既高級壽司品種😋,魚生厚度都ok,新鮮度亦好好,呢個價錢食到呢個品質,非常抵食👍🏻海膽蟹肉炒飯 $128真係會食到蟹肉既口感,雖然肉眼無睇到海膽本人,但絕對係炒哂入個飯到,味道鮮甜,份量都好多下,仲有粟米粒,整體都更加有口感軟殼蟹手卷 $28軟殼蟹炸得外脆內軟,蟹身都多肉好味油甘魚鮫 $68好肥美既魚肉,每一啖都好甘香,仲好多肉食串燒系列都好出色,調味岩岩好,份量亦好足雞肉大蒽 $28金菇牛肉 $28厚燒鰻魚串 $28翠玉瓜 $16

壽司定食 $128

海膽蟹肉炒飯 $128

軟殼蟹手卷 $28
軟殼蟹炸得外脆內軟,蟹身都多肉好味

油甘魚鮫 $68
好肥美既魚肉,每一啖都好甘香,仲好多肉食

串燒系列都好出色,調味岩岩好,份量亦好足
雞肉大蒽 $28
金菇牛肉 $28
厚燒鰻魚串 $28
翠玉瓜 $16

2023-02-23 59 views
今日去MIKIKI 行街,所以就搵下附近有邊間有質素既日本餐廳~就選左海膽仔    話明海膽仔,當然海膽就係必點既,服務員仲推介左北海度海膽,嘩,一上枱已經好吸睛啦,忍唔住不停同佢影相,一睇就見到好新鮮。佢仲有紫菜同埋飯團,真係好好既配搭,真係食唔厭。其他食物都好正~*海膽帶子:嘩,真係好正,帶子好大粒既,包住海膽就真係絕配,必叫~*鵝肝同軟殼蟹手卷都係我既至愛,佢做得好好既係即叫即做,軟殼蟹仲係好脆既。*三文魚、蝦壽司,都係好有水準既,不得不讚。*燒物: 燒茄子、燒菠蘿,嘩~~~~~真係色、香、味俱全,賣相一流,而且燒得好好, 燒菠蘿就好JUICY. 燒茄子就真係好夠蒜頭,我真係好鐘意食。豬軟骨拉面同芒果沙律都是不錯既~好滿足的一餐,一定會再來~

*三文魚、蝦壽司,都係好有水準既,不得不讚。

豬軟骨拉面同芒果沙律都是不錯既~

好滿足的一餐,一定會再來~
燒茄子
鵝肝同軟殼蟹手卷
三文魚、蝦壽司
海膽帶子
豬軟骨拉面
芒果沙律
Other Info. : 北海度海膽~必食
2023-02-21
$250 (Dinner)
Celebration
豬軟骨拉面
芒果沙律
  • 北海度海膽、
2023-02-22 53 views
結咗婚一段時間既我哋, 而家已經唔會係情人節出街消費, 因我覺得當日消費-定貴過平時, 同埋好多人, 唔想同人迫,但我哋都係會後補情人節飯.係朋友強烈推介下,今年揀咗《海膽仔》.雖然地點唔算好就腳, 但朋友不停讚d 間歺廳, 又話cp 值高, 食物質素高, 全部新鮮日本食材, 咁就即管一試, 尊登搭車去,食完後我地都真心覺得非常唔錯, 冇白行一趟.我地叫咗d 壽司🍣, 手卷: 師傅手握壽司飯, 唔係機整,剌身新鮮肥美, 入口即溶海膽( 北海道,100g):好鮮甜, 物超所值, 可自由波波飯團, 青瓜同紫菜燒菠蘿: 燒得剛剛好, 唔會太乾, 酸酸甜甜又多汁, 上枱時已好細心切開一件件, 方便食用芒果蟹肉沙律: 健康之選,大大盤,份量多,芒果+蟹肉+青瓜絲+ 蟹籽一齊食, 清新香甜倍化帶子吞海膽:鮮甜帶子超厚肉, 中間夾住海膽,一齊食, 超級滿足👍👍👍下次要再黎試其他嘢😋😋😋

係朋友強烈推介下,今年揀咗《海膽仔》.

我地叫咗d

下次要再黎試其他嘢😋😋😋
2023-02-21
Dinner
2023-02-21 127 views
在新蒲崗工作完,朋友帶我到海膽仔食飯,一試難忘!!刺身很新鮮!!店面可以堂食,亦有不少原條刺身可以買走,價錢經濟實惠!!餐牌選擇很多花多眼亂,除咗餐牌上嘅選擇。見到餐廳有生蠔,留待下次再食!!☁️倍化帶子吞海膽 $98超級推薦!!!帶子迷感到很滿(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)原隻肥美厚肉帶子鮮味十足,入口即化!!帶子切開一半包住加拿大海膽,海膽入口綿密,這個配搭冇得輸!!☁️海膽三色丼 $138一上枱「哇」一聲,感到療癒~賣相不錯!!一次過食三款海鮮,海膽和三文魚子好鮮甜,口腔會有海膽的甘甜鮮味,完全不會腥臭!!!拖羅蓉入口即溶!!☁️空運雑錦丼 $98懶人之選!!貪佢咩都有 !!拖羅和三文魚粒撈飯一流!! 松葉蟹鉗鮮味十足!!☁️波子汽水 $20童年回憶~店員超好,見到我哋唔識開,都好主動友善咁幫我哋開!!!☁️ 炸雞軟骨 $38、芝士年糕(2件)$38炸物都有驚喜,特別喜歡芝士年糕外脆內軟,有流心效果!!

☁️倍化帶子吞海膽 $98

☁️海膽三色丼 $138
空運雑錦丼

☁️空運雑錦丼 $98
懶人之選!!貪佢咩都有
!!拖羅和三文魚粒撈飯一流!! 松葉蟹鉗鮮味十足!!

☁️波子汽水 $20

☁️ 炸雞軟骨 $38、芝士年糕(2件)$38
炸物都有驚喜,特別喜歡芝士年糕外脆內軟,有流心效果!!
空運雑錦丼
  • 雞軟骨粒