2023-03-24 47 views
平時都好少黎新蒲崗,今次係附近做完野,順便係到食埋dinner。今日食呢間日本野都幾唔錯。叫左丼飯,叫左松葉蟹雙重丼。原來仲有沙律同面豉湯,面豉湯好足料,仲有D腐皮,好好飲。丼飯好足料,D蟹膏勁多!! 松葉蟹拆左肉,好方便就咁撈黎食,好鮮甜D蟹。鋪名叫海膽仔,緊係要試下佢D海膽! 叫左個海膽三色丼,有三文魚籽同吞拿魚蓉,同一板海膽,又係足料之選,全部都好新鮮! 之後叫左三文魚壽司,火灸三文魚腩壽司同埋炸蝦蟹籽卷。個人最鐘意係火灸三文魚腩壽司,燒得岩岩好,好食! 估唔到炸物都好OK,唐揚炸雞上台係熱辣辣! 串燒叫左7味五花腩串同埋雞肉大蔥串,比想像中大串!
今日難得嚟到新蒲崗,梗係要試吓之前屋企人都讚好嘅日本餐廳🤣餐廳門面細細間,入到去原來非常闊落😱😱😱今次嚟到一定要叫朋友介紹嘅海膽三色丼(配送沙律/湯)😍非常抵食!三色當有海膽,吞拿魚蓉同埋三文魚子!食材新鮮好大份量,海膽鮮甜入口即溶😋吞拿魚蓉超香幼滑🤩三文魚籽新鮮吾咸👍🏻 另外我哋仲叫咗幾款壽司,火灸左口群邊壽司(一定要 Encore超多油香)❤️海膽壽司(鮮甜香濃,難怪舖頭名叫海膽仔🤣)三文魚卷新鮮足料🐟鰻魚壽司(入口微暖即溶無腥味)😆最重要係鵝肝壽司,暖滑香濃😍😍😍最後仲食埋軟殼蟹手卷,又脆又熱又香🤣特別是壽司飯裏面加埋蟹籽同沙律醬成件事好完美😆

2023-03-22 35 views
原來新蒲崗有好多食店都好正㗎~尤其呢間專食日本直送海膽嘅專門店勁多朋友推介今日同劉爸拍拖仔搭屯馬線到新蒲崗搵食今日我哋order咗🍴海膽凍豆腐豆腐味有好勁豆香味不過唔係滑豆腐嗰種海膽夠鮮美🍴海膽三色丼連沙律、麵豉湯話明呢間主打係海膽梗係要嗌呢碗海膽三色丼啦一小板海膽呈現金黃色 味道鮮甜又creamy 仲一啲都唔腥加埋拖羅蓉、三文魚籽撈埋醋飯一齊食簡直絕配仲有跟幾片紫菜 可以夾海膽食😋🍴珍味丼一碗有齊三文魚、鮑魚、鮮蝦、帶子、希靈魚同拖羅蓉性價比超高👍🏻份量超足三文魚、帶子、希靈魚好厚身拖羅蓉加咗啲洋蔥食落好清新🍴活赤貝🍴珍寶赤蝦刺身 (2雙)🍴油甘魚刺身(4切)活赤貝係即叫即開款款都好新鮮👍🏻食落有鮮美🍴和風水母我哋都係第一次食水母 口感爽脆好獨特 會越食越上癮🍴原味泡芙劉爸話要食埋泡芙做完美完結今餐咁豐盛午餐今餐食咗$550真係好抵連劉爸都話呢間可以安哥再來😋海膽仔 (新蒲崗)📍 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
原來新蒲崗有好多食店都好正㗎~
尤其呢間專食日本直送海膽嘅專門店
勁多朋友推介
今日同劉爸拍拖仔搭屯馬線到新蒲崗搵食

今日我哋order咗
🍴海膽凍豆腐
豆腐味有好勁豆香味不過唔係滑豆腐嗰種
海膽夠鮮美

🍴海膽三色丼連沙律、麵豉湯
話明呢間主打係海膽梗係要嗌呢碗海膽三色丼啦
一小板海膽呈現金黃色 味道鮮甜又creamy 仲一啲都唔腥
加埋拖羅蓉、三文魚籽撈埋醋飯一齊食簡直絕配
仲有跟幾片紫菜 可以夾海膽食😋

🍴珍味丼
一碗有齊三文魚、鮑魚、鮮蝦、帶子、希靈魚同拖羅蓉
性價比超高👍🏻份量超足
三文魚、帶子、希靈魚好厚身
拖羅蓉加咗啲洋蔥食落好清新

🍴活赤貝
🍴珍寶赤蝦刺身 (2雙)
🍴油甘魚刺身(4切)
活赤貝係即叫即開

🍴原味泡芙
劉爸話要食埋泡芙做完美完結今餐咁豐盛午餐

今餐食咗$550真係好抵
連劉爸都話呢間可以安哥再來😋

海膽仔 (新蒲崗)
📍 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
2023-03-18 44 views
朋友知我鍾意食海膽介紹咗呢間海膽仔喺新蒲崗附近咁啱約咗個鍾意食海膽嘅朋友一試一入到餐廳就聞到好新鮮嘅海鮮味店員介紹我哋叫左依個加拿大海膽波波飯 $248依個海膽波波飯真係好抵食啲海膽勁甜勁新鮮配左好多塊紫菜 同青瓜🫣真係好扺食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香草蕃茄煙三文魚沙律$68份量勁多,實在太抵食煙三文魚都有勁多片⭐️⭐️⭐️⭐️仲叫咗個軟殼蟹手卷$28我真係好鍾意佢塊紫菜同軟殼蟹一樣都係好脆⭐️⭐️⭐️⭐️熔岩海膽魚餅$38⭐️⭐️⭐️⭐️雖然外表好黑,但係入邊都有好多海膽勁扺食油甘魚壽司$28三文魚壽司$12松葉蟹膏軍艦$38🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤⭐️⭐️⭐️⭐️3款都係my favourite 🤤🤤🤤厚燒鰻魚串$28魷魚鬚串$18⭐️⭐️⭐️⭐️即叫即燒總結來講,所有嘢都係即叫即整。
朋友知我鍾意食海膽

配左好多塊紫菜 同青瓜
🫣真係好扺食
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

香草蕃茄煙三文魚沙律$68
份量勁多,實在太抵食
煙三文魚都有勁多片

仲叫咗個
軟殼蟹手卷$28
我真係好鍾意佢塊紫菜
同軟殼蟹一樣都係好脆

熔岩海膽魚餅$38
⭐️⭐️⭐️⭐️
雖然外表好黑,但係入邊都有好多海膽
勁扺食

油甘魚壽司$28
三文魚壽司$12
松葉蟹膏軍艦$38🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
3款都係my favourite 🤤🤤🤤

厚燒鰻魚串$28
魷魚鬚串$18
即叫即燒

總結來講,所有嘢都係即叫即整。

• 加拿大海膽跟波波飯
  • 松葉蟹膏軍艦
2023-03-17 809 views
朋友從外國回港,相約食飯聚舊。由於朋友之前係新蒲崗工作超過廿年,可以講得上係地膽,所以今次重遊舊地懷念一下。朋友推介呢間「海膽仔」,質素高而且價錢非常街坊價。一入餐廳左、右兩邊已經設有不同魚生、海膽及生蠔吧供客人點選。當晚有多款時令原條鮮魚、法國及日本生蠔、貝類等,當然少不了招牌主打海膽。客人可以即時點選喜歡的海鮮。再入裏面就是餐廳座位,大概有二十多個左右。原來餐廳更設有上層,推開酒架便是通往上層樓梯,非常特別。今晚開心當然要飲下酒,所以先來了一枝《瀨祭 · 四割五分》($168/300ml),這款清酒日本銷售量冠軍,口感細膩通透,特色帶有洋梨果香,非常適合配搭食物。食物方面,選了兩款日本生蠔:《室津》($38/隻),味鲜清甜《令和之怪物》($68/隻),想試呢款好耐,果然名不虛傳,鮮甜肉更肥美而味更濃郁。另加一隻《活赤貝》($45),赤貝係本人至愛之一,喜歡貝肉質爽口,鮮甜而有濃厚海洋味道。餐廳以海膽為主打,而且每日有不同款時令海膽直送,當然不能錯過。朋友選了《海膽丼》($168),鍾愛海膽嘅朋絕對超滿足。至於我比較花心,所以選了《海膽三色丼》($138),嘅有海膽之餘,更配有我至愛

今晚開心當然要飲下酒

食物方面,選了兩款日本生蠔:
《室津》($38/隻),味鲜清甜

朋友選了《海膽丼》($168),鍾愛海膽嘅朋絕對超滿足。

至於我比較花心,所以選了《海膽三色丼》($138),嘅有海膽之餘,更配有我至愛嘅三文魚籽,每粒晶瑩剔透、仲有鮮味吞拿魚蓉。可以一次過滿足了三個願望,本人認真覺得性價比超高。

最後來多一款熱食,選了朋友喜愛嘅炸雞《唐揚炸雞》($38),共有五件,香脆肉嫰。

個人來說整體評價十分高
,有水準有質素,價錢合理、食物選材新鮮高質、環境衛生舒適、店員細心有禮,絕對可以收藏為最愛餐廳之一,大家不妨一試,相信不會令你失望。

2023-03-07
$420 (Dinner)
  • 海膽丼
  • 生蠔
  • 活赤貝
  • 唐揚炸雞
2023-03-17 45 views
❤️壽司定食 $128性價比超高 有9件壽司加2件卷物海膽軍艦,三文魚子軍艦,2件三文魚腩,赤身,帶子,赤蝦,油甘魚蔥 吞拿魚蓉軍艦 件件壽司都大大件 用料十足 新鮮❤️海膽三色丼 $138超級豐富,有加拿大海膽 三文魚子 同蔥吞拿魚蓉 加拿大海膽 大大片 好新鮮同甘香 三文魚子卜卜脆 蔥吞拿魚蓉 分量超多 撈飯一流❤️三文魚腩 $88三文魚腩 即叫即切 好新鮮 又肥美大大片 性價比極高 ❤️燒雞皮 $12即叫即燒 又香又脆❤️七味五花腩$28夠晒惹味 五花腩肥瘦分明 好香又有小小脆 必食❤️鵝肝多士好肥美嘅鵝肝呀 厚厚嘅鵝肝片 外脆內軟 入口甘香 油脂爆棚 配埋香脆多士一流呢間低調高質壽司店記得bookmark ,價錢同質素 好有驚喜 仲見到有即開日本及法國生蠔 下次要再黎海膽仔 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
❤️壽司定食 $128
性價比超高 有9件壽司加2件卷物

❤️海膽三色丼 $138
超級豐富,有加拿大海膽 三文魚子 同蔥吞拿魚蓉

❤️三文魚腩 $88
三文魚腩 即叫即切 好新鮮 又肥美大大片 性價比極高

❤️燒雞皮 $12
即叫即燒 又香又脆

❤️七味五花腩$28
夠晒惹味 五花腩肥瘦分明 好香又有小小脆 必食

❤️鵝肝多士

海膽仔 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
  • 鵝肝多士
2023-03-16 45 views
/阿肥🦁阿瘦🐰介紹/阿肥🦁阿瘦🐰不嬲都好鍾意食日本野,今次呢間日本餐廳性價比極高🤩,而且刺身質素好好,仲有唔同嘅壽司、生蠔同刺身外賣。阿肥🦁阿瘦🐰大力推薦💯!🍱刺身定食,配壽司飯 $128 (汽水+$5)每款刺身都好厚切🤩,而且幾新鮮!當中最好食嘅一定係大蝦刺身🦐,厚肉之餘都好鮮甜。三文魚魚油都好豐富,北寄貝都食到爽口嘅肉感🤤。🥙 海膽三式丼 $138 (波子汽水+$10)海膽比較creamy,亦都冇任何腥味👍🏻。吞拿魚茸油脂味好重,點少少豉油可以更加帶出吞拿魚嘅甜味😋。不過最好食嘅食法一定係撈埋三文魚子,因為醃製三文魚子嘅醬油少少鹹鹹甜甜,更加能夠激發油脂香,撈埋飯就好好食🤣🤣!🥗 黑松露鮪魚他沙律 $88吞拿魚刺身出面炙燒過,再加上黑松露醬,入口食到好香嘅黑松露味🤓。食法比較西式,幾特別✨。🍗 明太子雞翼 $28將明太子同埋雞肉混合之後釀喺雞翼入邊,少少近似居酒屋嘅食法,雞翼都幾惹味😚!🍢 一口甜薯串 $16/七味五花腩串 $28除咗刺身之外餐廳亦提供各種唔同嘅串燒,味道唔錯,不過就記得趁熱食啦♨️~💸 人均消費:$240📍 海膽仔 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
/阿肥🦁阿瘦🐰介紹/

🍱刺身定食,配壽司飯 $128 (汽水+$5)

🥙 海膽三式丼 $138 (波子汽水+$10)

🥗 黑松露鮪魚他沙律 $88

🍗 明太子雞翼 $28

🍢 一口甜薯串 $16/七味五花腩串 $28

💸 人均消費:$240

📍 海膽仔
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
$240 (Dinner)
店面有外賣部分,裝修企理,仲內有乾坤,同朋友仔傾計談心又得,一班人聚會仲可以上一層慢慢傾添👉🏻三文魚大蝦帶子丼 $88飯底相當有水準,好耐冇食過咁恰到好處既丼飯,醋同飯味融為一體,仲要唔會太濕,醋味仲冇搶到啲飯香,中意食醋飯底既朋友一定要試啊三文魚好肥美,帶子大大粒,岩曬我衣個帶子魔人。所有刺身都勁新鮮,性價比勁高😍👉🏻沙律,麵豉湯 $0不過不失👉🏻香草蕃茄煙三文魚沙律 $68煙三文魚同沙律配搭得好好,沙律菜都好新鮮添,沙律仲有淡淡既香味,相當唔錯👉🏻自家製叉燒拉面 $68大塊叉燒湯底味道有啲濃,好足料👉🏻安格斯肉眼扒 $168熟度由廚師調教,目測約5成熟。配搭住秘制黑椒汁,咬落口,陣陣既牛肉香味由個咀度大爆發

👉🏻三文魚大蝦帶子丼 $88

👉🏻沙律,麵豉湯 $0
不過不失

👉🏻香草蕃茄煙三文魚沙律 $68

👉🏻自家製叉燒拉面 $68
大塊叉燒
湯底味道有啲濃,好足料

👉🏻安格斯肉眼扒 $168
熟度由廚師調教,目測約5成熟。
配搭住秘制黑椒汁,咬落口,陣陣既牛肉香味由個咀度大爆發
網上見到不少人推薦,於是同朋友兩人一齊試午餐。我朋友要了一份海膽丼,海膽鮮甜濃郁,最令我驚喜是壽司飯,海膽仔無論是落醋的比例,還是飯的溫度,掌握得剛剛好。(我個人認為壽司飯是壽司同丼的靈魂,烹調得好更有效帶出刺身的鮮美)海膽丼超贊絕對會Encore! 下次想試試握壽司。海膽丼另外跟麪豉湯同沙律,沙律忘記拍照,朋友手速太快。我就要一份牛舌拉麪,牛舌是厚切,同白蘿蔔炖得十分軟淋入味,糖心蛋超好食,整體不錯,但因為個人更喜歡薄切牛舌,算是自己大懵點錯菜,下次想試下豬軟骨。我們另外加配兩個小食,一份是酥炸生蠔,即叫即炸,裡面生蠔個頭不小,吉列裹得剛剛好。好食會Encore的菜式!另一款是牛肉薯餅,其實即是可樂餅,味道尚可,但是對比其他菜式,有點一般。最後是西京燒銀鱈魚,味道尚可,但是油太多。總體來說,餐廳環境整潔舒適,服務態度良好,上菜速度算快,食品質素有保證,會是一間我會再光顧的餐廳。
海膽丼

海膽丼另外跟麪豉湯同沙律,沙律忘記拍照,朋友手速太快。
麪豉湯 (跟餐)

牛舌拉麪
酥炸生蠔

最後是西京燒銀鱈魚,味道尚可,但是油太多。
西京燒銀鱈魚
2023-03-02
牛舌拉麪
酥炸生蠔
2023-03-12 34 views
海膽仔💁🏻‍♀️刺身定食 $128刺身好新鮮魚肉細緻甘甜、滑嫩多膠質甜蝦、帶子好肥美 質感厚實滑嫩💁🏻‍♀️海瞻三色丼 $138海膽一向係深受香港人喜歡的日本食材都屬於幾昂貴的食材海膽刺身營養豐富、色澤金黃今次帶兩款唔同海膽 我習慣將佢原塊放入口先可以感受佢本身的味道一款口感鮮嫩甘甜☺️另一款則濃郁細膩 幾乎入口溶😆💁🏻‍♀️ 熔岩海膽魚餅 $38唔好睇佢外表黑炆炆🫢原來內有玄機外層係彈牙魚漿製的黑墨魚餅一咬開已經見到色澤鮮黃的海膽餡料口感好特別 有漿漿地但唔係好實既質感真係好似熔岩咁慢慢流出來
海膽仔

💁🏻‍♀️刺身定食 $128

刺身好新鮮
魚肉細緻甘甜、滑嫩多膠質

甜蝦、帶子好肥美 質感厚實滑嫩

💁🏻‍♀️海瞻三色丼 $138

海膽一向係深受香港人喜歡的日本食材
都屬於幾昂貴的食材
海膽刺身營養豐富、色澤金黃

今次帶兩款唔同海膽 我習慣將佢原塊放入口

2023-03-07
Type of Meal
Dinner
2023-03-12 33 views
去完新蒲崗睇傢俬,搵地方醫肚!誤打誤撞嚟到一間原來咁出名既居酒屋!十分有驚喜!先有一個正宗日本麵豉湯!好香濃同足料!大量日本海苔同豆腐!好暖胃!天氣凍飲一飲就暖曬!海膽丼大大件燈黃色日本直送海膽!一個字:鮮!夠曬新鮮!唔洗二百蚊!抵到不得了!海膽三色丼有新鮮嘅海膽同吞拿魚蓉!鵝肝多士極邪惡!外皮脆卜卜,入口即溶,有回甘味!明太子雞翼雞翼係冇骨嘅!比明太子充滿!燒菠蘿新鮮菠蘿🍍甜甜甜燒茄子🍆大量蒜蓉,好好食😇超級有驚喜嘅日本餐廳!食完先知原來咁出名,book mark 左!一定會再黎!

去完新蒲崗睇傢俬,搵地方醫肚!
誤打誤撞嚟到一間原來咁出名既居酒屋!十分有驚喜!

海膽丼
大大件燈黃色日本直送海膽!一個字:鮮!
夠曬新鮮!唔洗二百蚊!抵到不得了!

海膽三色丼
有新鮮嘅海膽同吞拿魚蓉!

鵝肝多士
極邪惡!外皮脆卜卜,入口即溶,有回甘味!

明太子雞翼
雞翼係冇骨嘅!比明太子充滿!

燒菠蘿
新鮮菠蘿🍍甜甜甜

燒茄子🍆
大量蒜蓉,好好食😇

• 海膽丼
朋友喺新蒲崗番工,佢帶我試呢間日本餐廳“海膽仔”,夜晚6點半去到唔多人,因為多數人未收工,但7點幾時已經差唔多滿座,幾受歡迎呢度嘅食物幾出色,我試咗好幾樣,有丼飯、刺身、壽司、串燒、天婦羅🌟海膽三色丼丼飯上面有海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,每款都好新鮮,叫得做“海膽仔”果然海膽特別正,好鮮甜,完全冇怪味,而個丼飯充滿壽司醋,酸甜度調得啱啱好,撈埋新鮮芥末一齊食更加香🌟燒左口魚邊丼左口魚邊燒得勁香,食入口充滿魚油脂,撈埋照燒汁黎食個飯好惹味🌟三文魚腩刺身有8件厚切三文魚腩,魚味十足,入口即溶,而且冇筋🌟魷魚壽司壽司師傅手勢好,魷魚同個飯痴得夠實,魷魚新鮮爽口🌟牛舌串呢個牛舌好有驚喜,牛舌肉質鮮嫩爽口,食入口爆哂汁,真係想食多幾串🌟雜錦天婦羅有茄子、蕃薯、南瓜、紫蘇葉、海老,炸到金黃色,香脆唔油膩,仲有個成把扇咁嘅炸麵,平時好少見呢餐食咁多野每人都只係大約$250,好抵!食物好味又實惠,我下次去開新蒲崗都會再食

呢度嘅食物幾出色,我試咗好幾樣,有丼飯、刺身壽司、串燒、天婦羅

🌟海膽三色丼

🌟燒左口魚邊丼

🌟三文魚腩刺身
有8件厚切三文魚腩,魚味十足,入口即溶,而且冇筋
三文魚腩刺身

🌟魷魚壽司
壽司師傅手勢好,魷魚同個飯痴得夠實,魷魚新鮮爽口

🌟牛舌串
牛舌串

🌟雜錦天婦羅
雜錦天婦羅

呢餐食咁多野每人都只係大約$250,好抵!
食物好味又實惠,我下次去開新蒲崗都會再食

2023-03-08
$248.5 (Dinner)
三文魚腩刺身
牛舌串
雜錦天婦羅
1K
👧🏻😋👅🍽✨新蒲崗高質必食小店👍🏻-海膽仔 🇭🇰 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖 🇭🇰-🧡高質, 抵食, 海膽仔食海膽當然正, 但其他野樣樣都好高質🧡近門口係師傅處理壽司刺身既地方, 雖然座位係入面, 但行入去時都見到魚生好靚放晒係玻璃雪櫃, 仲有得買刺身返屋食!-🖤🤍🧡倍化帶子吞海膽 $98💯超厚帶子切半夾住爆晒出黎既加拿大海膽, 海膽超creamy, 配上清甜帶子更顯鮮味-🧡💗🧡🤍海膽三色丼 配沙律, 麵豉湯 $138✨三文魚子, 拖羅蓉, 海膽另上, $138黎講份量算超多; 魚子勁新鮮!-🤎🤍燒左口魚邊丼 配沙律, 麵豉湯 $108💯左口魚裙邊厚肉又長身, 每食一啖啲油都係口腔浪下浪下, 燒汁同芝麻平衡左油膩感, 但又唔會搶味, 正-🍤🍄🌱什錦天婦羅 $68✨炸蝦好好多款唔同野菜, 個天婦羅汁唔會太重味, 減輕油膩得黎都能夠突顯食材原味-🖤🧡熔岩海膽魚餅 $38💯外形直頭成舊海膽咁🤣 係冇左啲刺, 皮薄餡多, 入面海膽蓉一咬開都彈晒出黎-
👧🏻😋👅🍽✨

🖤🧡
熔岩海膽魚餅 $38

倍化帶子吞海膽
2023-03-09 25 views
海膽仔是一間我非常喜愛的日本餐廳,位於市中心一個比較偏僻的位置,但這也是它的特色之一,能讓用餐的人感到舒適、安靜,遠離市區的喧囂。進入餐廳,映入眼簾的是一個舒適的用餐空間,燈光柔和,裝潢簡潔雅致。坐在位子上,店員會提供熱茶以及問候,讓人感到非常貼心。讓人最難忘的當然是食物,海膽仔的海膽非常出色,食用過程中可以感受到海膽的清甜與微妙的鮮味,而且不膩口,讓人一口接一口地吃。除了海膽外,期間限定的鵝肝三文魚定食也是餐廳的一大特色,鵝肝味道非常香濃,加上外脆內軟的口感,令人非常滿足。三文魚也非常不錯,新鮮的三文魚帶有豐富的油香,肉質柔嫩鮮美,簡直是美食家的必嘗之選。除了上述這些美食,海膽仔還提供了許多其他常見的壽司、刺身等日本料理,如光滑柔軟的鰻魚、口感豐富的章魚等,每一道菜都讓人驚艷不已。餐廳的服務也非常出色,服務員態度友善,會細心地介紹菜單上的不同食物,並推薦一些口味與用餐時間相匹配的美食,令人感到非常貼心。佢榮登我心目中2021, 2022 和 2023 的我最喜愛日本餐廳, 經過新蒲崗必試。
除了上述這些美食,海膽仔還提供了許多其他常見的壽司刺身等日本料理,如光滑柔軟的鰻魚、口感豐富的章魚等,每一道菜都讓人驚艷不已。
經過新蒲崗這間日式餐廳,聽聞主打海膽,但比較趕時間便只叫了簡單的晚餐。進內感覺良好,環境光猛寬敞,坐得舒服。店員感度不錯而且效率高。食物性格比非常高,拉麵套餐只是$6x,配埋沙律和麵豉湯。最多可追加2個小食,我點了4切三文魚$3x,三文魚新鮮,而且厚切,非常滿意;另外5件炸餃子$22,炸得來不會界口,很難得。單點丼飯都不用$60,飯的份量能滿足男士的食量,飯和餸的比例剛剛好,牛肉汁出色,豚肉亦不會有腥味。下次再來會試試期間限定的套餐和海膽。

下次再來會試試期間限定的套餐和海膽。
自家製叉燒拉麵
和風牛肉丼
生薑豚肉丼
炸餃子
三文魚
2023-03-08
$87.3 (Dinner)