2023-02-22
❥⧽齋啡 ❥⧽餐廳分開2 個舖位, 一邊點餐同取餐, 另一邊可以自由揀座位。餐廳環境非常舒適, 而且好啱打卡, 門口位真係好靚! 另外, 呢度推行善待動物嘅概念, 所以食材同甜品都不含肉類/ 奶類/ 蛋類, 而咖啡/ 飲品都係使用燕麥奶沖調, 鼓勵大家嘗試接觸素食。𓊈Pizza Margarita $𝟷𝟸𝟾𓊉Pizza 烤得薄脆, 上面有蕃茄仔, 芝士同香草, Pizza底係蕃茄醬, 味道帶酸, 幾開胃。𓊈Vego All Day $𝟷𝟺𝟾𓊉All day breakfast 好豐富呀, 有羽衣甘藍, 生菜, 大啡菇, 牛油果, 酸種麵包, Impossible 植物豬柳, 香蕉, 蕃茄仔, 士多啤梨同火龍果。每樣都好新鮮, 可以食到好飽, 好滿足!𓊈Hojicha Latte ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉培茶味好濃, 用燕麥奶沖調, 味道都幾夾。𓊈Avocado Smoothie ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉濃濃牛油果味, 真係好似食緊牛油果咁, 比較濃稠, 感覺健康。𓊈紅絲絨純素蛋糕 ✧ 加配 $𝟺𝟾𓊉打卡必備! 蛋糕鬆軟, 不過味道偏甜。𓊈抹茶紅豆蕨餅 $𝟺𝟻𓊉早陣子突然愛上咗蕨餅, 所以一見到就叫
𓊈Pizza Margarita $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓊈Vego All Day $𝟷𝟺𝟾𓊉
𓊈Hojicha Latte ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉
培茶味好濃, 用燕麥奶沖調, 味道都幾夾。
𓊈Avocado Smoothie ✧ 加配 $𝟹𝟻𓊉
𓊈紅絲絨純素蛋糕 ✧ 加配 $𝟺𝟾𓊉
打卡必備! 蛋糕鬆軟, 不過味道偏甜。
𓊈抹茶紅豆蕨餅 $𝟺𝟻𓊉
早陣子突然愛上咗蕨餅, 所以一見到就叫咗呢個甜品喇! 蕨餅好煙韌, 抹茶唔會太濃太苦, 配埋紅豆一齊食, 好好食!
♡♡ 整體食物都好食, 值得推介比平時好少接觸素食嘅朋友。