2024-09-18 97 views
今日9月18日,11點幾去到,叫左9樣嘢,到12點幾,先黎4樣野上餐速度太慢,服務態度一般,最後中途離場,以後都唔會再去,想去嘅朋友我建議食第二間,唉垃圾垃圾垃圾
2024-05-05 453 views
母親節聚餐我們選了一間方便,都係區內多人選的酒樓。平常家人。常常去飲早菜,今晚試嗰母親節餐。12人餐,都係2200。嘩嗰價勁吸引。免茶介,座位舒服,服務員親切。講真樣樣都唔錯,碟碟都大份#併盤:分量多,種類齊#珍寶蝦球伊麵:大碟,味道正常#雙蚌片:有驚喜,好#竹笙花膠湯:鮮味#炒龍躉:咸了少少#蒸龍躉:原條蒸開心d#瑤柱雙菇:菜心軟,菇好味#一品燒雞:皮脆好味#蟠桃:好味,甜品正。#值得再去#呢嗰餐好
母親節聚餐

講真樣樣都唔錯,碟碟都大份
#併盤:分量多,種類齊
#珍寶蝦球伊麵:大碟,味道正常
#雙蚌片:有驚喜,好
#竹笙花膠湯:鮮味
#炒龍躉:咸了少少
#蒸龍躉:原條蒸開心d
#瑤柱雙菇:菜心軟,菇好味
#一品燒雞:皮脆好味
#蟠桃:好味,甜品正。

#值得再去
#呢嗰餐好

2024-03-27 401 views
食過幾次,都擺過幾圍,呢度食物都多款式,如果擺酒,會有4個套餐提供選擇。今晚食飯有兩個菜特別好食✔️魚都新鮮。呢度地方寬闊乾淨,唔會太過嘈吵,坐得舒適,適合一家大細嚟。身邊幾台人都係有小朋友一齊黎。蒜蓉海鮮粉絲有蝦蟹,十分鮮味。燒鴨很油膩但燒得香脆,但我只允許自己食兩件。甜品除了紅豆沙,還有紅棗糕,紅棗糕薑味比較濃,口感很淋,個人比較喜歡煙韌口感。服務方面:整個晚上很多時候都係飲凍茶水😅,沒有熱水供應,希望服務員能夠改善一下😮‍💨
食過幾次,都擺過幾圍,呢度食物都多款式,
如果擺酒,會有4個套餐提供選擇。
今晚食飯有兩個菜特別好食✔️魚都新鮮。

蒜蓉海鮮粉絲有蝦蟹,十分鮮味。

燒鴨很油膩但燒得香脆,但我只允許自己食兩件。

2023-11-29 605 views
目測份片皮鴨非常乾好似放咗出嚟好耐。 即時同個職員反映但佢態度非常差話特價就喺咁,你估三百幾蚊咩。之後另一職員插手處理,態度更加惡劣。叉燒有筋,籠仔蒸海蝦亦感覺唔太新鮮。唔會再去。
星期日一家食生日晚飯! 叫左幾次執一執檯比我哋切生日蛋糕都無人理, 我哋諗算啦星期日當你人手不足自己執! 點知一話埋單啲竟然即刻有阿姐嚟執檯!但當晚其實只有7成滿! 當輸比你一次, 絕無下次!
2023-10-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-09-08 618 views
叫澳龍蝦伊麵外賣,一入到去好似唔歡迎客人咁,服務員一個推一個,連收錢都一個推一個,其中有一個就拎咗個餐牌話叫你哋睇住先,落單嘅時候,一個推一個,個個黑衫都係咁,好似唔使返工咁,唔憂生意做,有一個擰轉身,叫收錢先,都要推,服務差 態度差 員工差,其實都係叫個外賣 自取,唔使地服務都可以咁差!
TakeAway
2023-06-21 581 views
這家酒樓的翡翠豆苗水晶餃是非常好吃的。餃子皮晶瑩剔透,餡料豐富,尤其是豆苗的清爽口感讓人回味無窮。然而,鹹水角的餡料量非常少,且味道不夠好,這是整體評分中的一個缺點。馬拉糕的口感非常好,十分鬆化,讓人感到非常舒適。叉燒包表現一般,沒有太多亮點,但也沒有什麼大問題。不幸的是,服務態度方面存在一些問題。可能因為我們坐在角落位置,服務員很長一段時間都沒有注意到我們,這讓我們感到有些不舒服。總體而言,這家酒樓的翡翠豆苗水晶餃和馬拉糕值得一試,但鹹水角的表現較差。服務態度需要改善,特別是對於坐在角落位置的顧客需要更多的關注。

2023-05-07 493 views
推車仔點心,態度差,醬唔肯比,唔係我枱都係要放落嚟,仲要寫落張單,仲鬧食客,態度極差,唔肯認錯,覺得自己岩晒,亂寫上單,服務一開始就好似仇人咁。如果唔願做,咁有性格,做乜鬼推車點心員,做老闆吖
平時都唔會寫食評 不過今次真係忍唔到手 唔想大家中伏!東星班$7xx 蒸得嚴重過熟😡龍蝦落勁多粉去炸😠片皮鴨唔新鮮 🤮🤮其他小菜都無樣得 🫥同經理反映 態度極差 完全無想改進既意思6個人埋單差唔多$2800 買左個大教訓🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️大家睇路‼️⛑🚧🛑One of the worst Chinese restaurants my family and I have ever been to. Very expensive with low value. The way they cook is wasting food and you will be paying for them. Waste of money and bad attitude. My advice: think twice before going there or just don’t go there! I would give zero stars if OpenRice allows me to.
平時都唔會寫食評 不過今次真係忍唔到手 唔想大家中伏!

東星班$7xx 蒸得嚴重過熟😡
龍蝦落勁多粉去炸😠
片皮鴨唔新鮮 🤮🤮
其他小菜都無樣得 🫥
同經理反映 態度極差 完全無想改進既意思

大家睇路‼️⛑🚧🛑

$450 (Dinner)
2023-02-23 1131 views
20230202平日--百好名宴地址: 上水龍琛路33號龍豐花園平台1-2層到上水辦事,下午茶想吃點心,到未光顧過的百好名宴試試門口有大吉擺設,充滿喜慶感上扶手電梯後,有接待員招待,安排我坐在近門口的當風位置,我跟她要求想坐酒樓較入位置,她只冷冷的拋下一句安排不到,就走開了當時我看到人客還沒滿座,便自行找到一個有客人的桌子,她回來說你坐了在這裏,我回應說我看到較入有很多座位,你不安排我便自己找,招呼不週,可笑的是,她指著旁邊的桌子,你可坐那裏,我說我找到這個位子,何解你現在要我坐另一個位,我沒理會她。接著等了很久,沒人開茶,但有侍應拿著一壺鐵觀音來,我說沒人要便放下吧點餐:貴妃雞瀨粉($18.8) 期望是粗身的瀨粉,這店的是幼身的,不過份量慷慨,雞肉軟梅,不好吃的釀尖椒,尖椒帶銀,頗辣,鯪魚肉沒咬口,很油膩蘿蔔絲煎魚餅炸得金黃,賣相不錯,蘿蔔絲太腍,混合魚肉的做法,口感比預期中差埋單:好像$7X多,我也忘了價錢服務欠熱誠,招呼不週酒樓環境光猛明亮,不過衛生麻麻,我坐的位置,枱布有上一手用剩的污漬,拼桌客人走後,侍應一直沒有換枱布食物味道普通上水都有好幾間酒樓可選擇,短期內也不會再選擇到
20230202平日--百好名宴

地址: 上水龍琛路33號龍豐花園平台1-2層
到上水辦事,下午茶想吃點心,到未光顧過的百好名宴試試
門口有大吉擺設,充滿喜慶感

點餐:

貴妃雞瀨粉($18.8)
釀尖椒
,尖椒帶銀,頗辣,鯪魚肉沒咬口,很油膩
蘿蔔絲煎魚餅
埋單:好像$7X多
,我也忘了價錢

服務欠熱誠,招呼不週

食物味道普通

上水都有好幾間酒樓可選擇,短期內也不會再選擇到此
2023-02-02
$85 (Tea)
2023-02-01 648 views
雖然系特價的片皮鴨,但份量系以前的一半,餅皮也是一半一半😂無人服務酒樓,無人沖茶,無人加水,終於有人加水,拿走了茶壺然後失蹤了⋯店員都等拿熟客利是去了(當然理解既)我非熟客就無比,所以職員姐姐話小朋友2歲以上要收茶錢。再叫了一個正價餸(無寫明辣),order時也知有小朋友,來到時辣既,大人食都辣,要求處理,拿走後又拿回來,說不能換⋯我說請經理來,幾分鐘回來又拿走說幫我換⋯換回來的就如圖中份量(以茶杯作比例)幾片肉,幾條菜咁,而且極度咸,大人都覺得,小朋友也食唔到⋯已知咩事,拿拿臨埋單走人算啦,好彩無肚痛
雖然系特價的片皮鴨,但份量系以前的一半,餅皮也是一半一半😂

店員都等拿熟客利是去了(當然理解既)
我非熟客就無比,所以職員姐姐話小朋友2歲以上要收茶錢。

2023-01-30
Type of Meal
Dinner
2022-06-02 1951 views
假期前夕想話撐個枱腳點知搞到冇啖好食是咁的原本見松葉靚仔生猛 特登同老婆黎拆蟹撈隻生猛好肉斤半有多另外片皮鴨一般地差 醬用帶發酵味甜麵醬炸鴨鴨皮亂切等左半個鐘上左一隻穿窿斷腳死蟹蝨卵唔同位斷位已封口轉色殼肉分離死左有段時間 結果當然冇人認經理提出免單不過我當然要俾返埋單呢間野唔老實 無下次蟹已經返左去游水簡單分享注:以上係今晚嘅真實情況,嬲緊冇心情寫太多,真金白銀食飯換隻死蟹。食客有權知道,唔該唔好再彈我帖!!!
假期前夕想話撐個枱腳

埋單
呢間野唔老實 無下次

蟹已經返左去游水

簡單分享
食客有權知道,唔該唔好再彈我帖!!!

2022-06-02
$50 (Dinner)
2022-05-28 1067 views
今日相約幾個友人出外郊遊,大家在上水集合後,先去百好名宴酒樓醫肚後再出發。因為是假日的關係,所以都要等了好一陣子。坐低先來一輪點心先,我一口氣劃了八個, 所有點心出品都差不多時間排隊上來。先到的燒賣味道還是可以,有咬口沒有蒸得過淋。煎魚餅和蝦餅同時上枱,兩者賣相帶點金黄色,不過就是煎好了放得過久不熱,影響口感。蘿蔔糕就煎得不過不失,但仍是有點夠熱。牛肉腸粉的皮算做得滑,沒有那種粗糙的口感。羅漢齋鴨掌亦是覺得一般水準,而鴨掌個頭過小一些。還有一個用錫紙包著焗的沙薑鳳爪, 鳳爪個頭不大又沒什麼肉;而且沙薑味也不夠,把另外上的沙薑醬倒入後亦覺得不夠沙薑味,有點失敗。最後來多一碟班腩河,看賣相覺得應該比點心的水準好,河粉是剛炒出來的,熱氣騰騰夠晒鑊氣,而且班腩的份量也很多,涼瓜亦夠甘味,用豉椒嚟炒味道絕配。總括今次飲茶價錢算是十分經濟,食品的等級算入中等水平。

2022-04-28
2022-01-30 1227 views
今年轉咗新工,第一年在這間公司吃團年飯,而且還遇上疫情,所以今年的團年飯是每枱四個人😅每枱自己喜歡吃什麼就叫什麼🤔四個人竟然吃了這麼多😅😅😅😅😅——————————-1⃣️燒鵝:燒鵝熱辣辣皮脆肉嫩👍2⃣️燒腩:燒腩皮脆卜卜亦都係好靚👍3⃣️炸九肚魚:又係新鮮即炸,炸粉皮薄香脆👍4⃣️蜆芥鯪魚球:魚肉彈牙蜆芥夠多又好味😋5⃣️肉鬆炒肉豆:炒得夠香又夠味😋6⃣️蝦腸:成碟腸粉都係好大隻嘅蝦🦐😋7⃣️咕嚕肉:又香又脆又夠味😋8⃣️海鮮炒飯:足料海鮮夠大碟,炒得夠香又夠熱😋9⃣️炸春卷:炸得脆卜卜又好味道😋🔟羅漢齋肉絲炆伊麵:真係好足料,配料夠爽口,伊麵夠入味😋1⃣️1⃣️紅油炒手:算做得唔錯,係唔夠辣😂1⃣️2⃣️生菜🥬:新鮮又爽甜😊1⃣️3⃣️棉花雞:好大件棉花(即魚肚)😂😍1⃣️4⃣️蝦餃:皮彈牙,皮簿通透,入面大大隻🦐蝦👍1⃣️5⃣️馬蹄糕:不會太甜,甜度適中😋1⃣️6⃣️紅棗糕:又彈牙又有煙勒口感,實在好吃😋——————————🙏🙏服務就好個人化,有D就好好,有D就彩你都傻,咁就睇你好唔好彩😂😂😂🙏🙏——————————期望新的一年疫情快點離開😏祝願所有人身體健康⋯世界和平🥰其實開心🥳簡…單就在你身邊..。食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…
每枱自己喜歡吃什麼就叫什麼🤔
四個人竟然吃了這麼多😅😅😅😅😅
——————————-
1⃣️燒鵝:
燒鵝熱辣辣皮脆肉嫩👍

2⃣️燒腩:
燒腩皮脆卜卜亦都係好靚👍

3⃣️炸九肚魚:
又係新鮮即炸,炸粉皮薄香脆👍

4⃣️蜆芥鯪魚球:

成碟腸粉都係好大隻嘅蝦🦐😋

7⃣️咕嚕肉:
又香又脆又夠味😋

8⃣️海鮮炒飯:
足料海鮮夠大碟,炒得夠香又夠熱😋
9⃣️炸春卷:
炸得脆卜卜又好味道😋

🔟羅漢齋肉絲炆伊麵:
真係好足料,配料夠爽口,伊麵夠入味😋

1⃣️1⃣️紅油炒手:
算做得唔錯,係唔夠辣😂

1⃣️2⃣️生菜🥬:
新鮮又爽甜😊
1⃣️3⃣️棉花雞:
好大件棉花(即魚肚)😂😍

1⃣️4⃣️蝦餃:
皮彈牙,皮簿通透,入面大大隻🦐蝦👍

1⃣️5⃣️馬蹄糕:
不會太甜,甜度適中😋
1⃣️6⃣️紅棗糕:
又彈牙又有煙勒口感,實在好吃😋

——————————
——————————
期望新的一年疫情快點離開😏
祝願所有人身體健康⋯世界和平🥰
其實開心🥳簡…單就在你身邊..。
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-

今日 滿心歡喜的 想食片皮鴨 點知今日冬至 冇就算啦甘就求求其嗌過1200蚊set 2號果個 話有2隻龍蝦 原來有4隻鉗就系兩隻 d翅就好似未叮熱既7仔碗仔翅甘再加唐生菜罐頭鮑魚仔 認真講句 去呢度食片皮鴨就算 其他野全部都係直升機 伏伏伏伏伏伏伏
今日 滿心歡喜的 想食片皮鴨 點知今日冬至 冇就算啦
再加唐生菜罐頭鮑魚仔
2021-12-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner