今日上去bbq,原本見到食評以為覺得👌,上到去先知道同預期中有好大落差,一行到上去天台已經覺得一個好細既空間但就逼滿好多個爐同人,空間逼都算,重要野食選擇不多,質素也不高,我同我班fd完全覺得係俾$238只係食普通雞翼金菇同魚蛋等等食品,同樣價錢拎呢個價去食大喜屋/日燒/韓燒都相信會正好多野食比較廉價都算,俾人地拎曬d野食,三個字過左都唔refill,成個冰箱一半野食都係空既,想食隻雞翼都冇,幾個人喺到share兩隻雞翼... 落到樓下唱k下面成班職員喺到食煙,支mic又較到勁細聲,玩大富翁d牌又唔齊,我同d fd去赤柱惠康每人買$100都唔洗都絕對可以食得好過今晚

2016-11-26
呢間野,未幫襯已"著火"!!!就係知道節日價錢可能有唔同,先問清楚,好簡單講明邊日,問幾錢?俾一大段例牌資料我,當中包括平日同假日既價錢,咁我仲以為自己明知故問,好有禮貌咁講sorry,點知反而串我『看見“節日另議“四個字嗎?』我一開頭咪就係問緊價錢囉,日期俾晒,仲要串人,呢啲係咩態度,再問多句,先講另一個價錢,完全無係個段資料提及過既價錢,話佢離譜,之後打完場咁話『反正都滿座』!咩事呀你~~~~~係咪滿座,太多生意,就咁對啲客?!唔休做都唔係咁架,唔使錢我都唔會幫襯,離晒譜!!!
呢間野,未幫襯已"著火"!!!

2016-09-27 7389 views
好開心中秋節果晚天氣咁好,之前book左BBQ都勁驚,天文台又話打風又話橫風橫雨,好在最後都天朗氣清,一大班人可以喺觀塘市區工廈入面BBQ實在好方便,因為唔係個個朋友間公司都咁有良心有得早走,有D朋友無得早走,收7、8點都可以嚟join,唔會太夜,又唔洗山長水遠入赤柱或西貢,so good!估唔到市區可以有咁大既BBQ場,問問負責人話天台燒烤場連室內有成6000呎!!! 當晚係BBQ自助放題,可以任食、任飲、任玩6粒鐘!之前嚟過一次覺得D野食幾好味,雞翼、豬扒、牛扒、魷魚、腸仔等等大路食物應有盡有,丸類亦唔少,味道亦有水準,唔會因為任食就求其hea畀你,特別要讚下有錫紙提供比你包粟米、金菇同蕃薯,仲好細心有埋牛油添,你知無牛油個味會爭幾遠!另一開心位係雪糕任食,比起上次,今次新增左5款口味雪糕任食,食完熱氣野狂食雪糕是常識吧!當晚天氣唔算好熱,不過呢度都有大牛角扇,所以都唔洗怕熱。

2016-09-15
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2015-08-03 15856 views
星期六gathering約左去觀塘呢間bbq!野食款式唔算多,但係真係好好味!魷魚,雞翼,豬扒,腸仔,牛扒等等,仲有金菇,蕃薯,粟米都可以搽牛油,再用石紙包埋燒!野飲任拎!仲有專人幫你加炭😗我地仲叫左扇具,$18一隻,好抵,仲有蒜蓉任加😛!特別中意佢地既雞翼,有分辣同唔辣,辣味果陣真係非一般既辣。魷魚都經佢地醃製過,所以唔洗點加調味料已經好好食!最輕重要係燒到11點都仲可以落去室內坐低飲野傾計,唱k,玩紙牌!下次一定會再黎!
星期六gathering約左去觀塘呢間bbq!

野食款式唔算多,但係真係好好味!

我地仲叫左扇具,$18一隻,好抵,仲有蒜蓉任加😛!

特別中意佢地既雞翼,有分辣同唔辣,辣味果陣真係非一般既辣。
魷魚都經佢地醃製過,所以唔洗點加調味料已經好好食!

下次一定會再黎!
2015-07-25
$236 (Dinner)
2013-11-21 20155 views
今晚跟同事廿多人上去,本以聚會為主,食物其次。没想到食味質素很好,工作人員説是自己㕑房調味的,我地都同意這兒的食物没有其他燒烤店的重味精或偏咸,失了食物的原味,底讚- 叉燒粒-這是第三次品嘗,叉燒本身只帶少許肥肉有助得更香軟,醬汁的顏色也没有過份的橙紅,恰到好處- 多春魚-必食,店里提供比較大條及相當肥美- 雞翼-這兒提供兩種口味,其中一種有點辣,好味- 蒜蓉飽-用的是法式長麵包切薄片,並已細心涂上適當的蒜蓉牛油,如果喜歡多點牛油烤得香點,店内也都免費提供- 丸丸-三四種常見的牛丸魚蛋,質素也蠻可靠店内另有加費食味,如虎蝦、羊架等,可以的話下次再去試下另外特别值得讚許的是飲品無限免費提供,這是燒烤以外最體貼的服務,值得再去。

- 多春魚-必食,店里提供比較大條及相當肥美

- 雞翼-這兒提供兩種口味,其中一種有點辣,好味

,店内也都免費提供

- 丸丸-三四種常見的牛丸魚蛋,質素也蠻可靠

店内另有加費食味,如虎蝦、羊架等,可以的話下次再去試下
2013-11-13
$188 (Dinner)
  • 蒜蓉包,魷魚鬚,叉燒粒
2013-10-20 14914 views
呢間野我哋一入秋冬點都要去返兩三次嘅,由大角咀開始已經覺得佢哋好得,知道觀塘有新店即時組隊試新場 ,一行廿多人約七點多到,先講講方便程度,地鐵D4出行2分鐘就到更欣賞今次地點居然有.....𨋢直達(雖然只限貨𨋢),上到13樓一出𨋢有埋Banner指示,不用四圍找,比起其它天台BBQ場,直頭無得頂!跟著就要講講地方及設備,一入到去地方相當寬敞,比較前店大一倍多,冷氣相當充足而呢間仲有兩部鏢機,正!跟著店員先安排我們座低稍息片刻(每個店員均著正整齊制服),待開爐後由另一位店員帶我們到天台開餐,沿途每位店員非常有禮貌,上到天台地方比室內更大,光線充足,可能新裝原因感覺非常整潔,中間有架盛食物嘅食物車,我即時行去睇睇......嘩! 多過之前呀!數落有三十幾樣,一埋位即刻食我最欣賞既魷魚鬚,放上網炒呀炒呀 ....呢度嘅魷魚選用非常大嘅魷頭開,條條口感十足,味道帶些少香辣宜切忌燒太耐,見到收汁乾身就是最佳入囗時間,鷄亦方面有香茅同香辣,絕對是兩種極端味道,但辣嗰款我就有些頂唔順....堅辣!另外金沙骨我係其他燒烤場都有食過,又實且雪味重,呢度嘅金沙骨不但肉質鬆軟而且醃得剛剛夠味,這可能同
,呢度嘅金沙骨不但肉質鬆軟而且醃得剛剛夠味,這可能同佢哋天天根據訂座人數醃制食材有關,仲有一定要食嘅就係豬頸肉,切得薄尺寸兩隻手指大細唔需燒太耐,秘制醃料效果野味帶些微咖哩香
,今晚我本人就無叫海鮮啦,但見D朋友有食大虎蝦(好大隻呀), 見到佢哋今次有大頭蝦供應,下次再黎一定要試試, 不得不提呢度有個四眼店員招呼無得彈,我D朋友多多聲氣又多要求,佢全程笑容招待,一問之下原來係呢度嘅老闆,難怪其他員工D服務水準都有番咁上下啦,由fill食物,加炭,加飲品全程自動自覺,食物方面首選推介:魷魚鬚,豬頸肉,叉燒粒,豬扒,大虎蝦($28好抵食)!
食飽飽成班朋友落樓下唱K吹水,差不多十二點,我們取回預先放在店內雪櫃的旦糕,佢哋仲幫我安排生日歌,到差不多一點埋單走人,如此服務仲連加一都無,我真的非常滿意!

2013-10-04
  • 叉燒粒
  • 鷄扒
  • 大虎蝦
2013-09-24 9934 views
今次係我第二次幫襯View 8 Fire Club,上次喺大角咀店經已覺得無得彈,BBQ+卡拉OK+有鏢掟,簡直一次過滿足哂我3個願望!適逢中秋佳節,友人話官塘開咗分店,我地一眾〝好火之徒〞當然要去追月兼趁吓熱鬧啦!一眾14人由官塘站出發,5分鐘就到!呢度比大角咀店更大更舒適,仲有Locker可以租用,幾個朋友仔夾份租一個都係廿蚊,咁就玩得安樂放心啦!可能大時大節嘅關係,個場比較平日多人,不過呢d日子出得嚟玩就預咗啦,得小貓三四隻嘅話你仲驚!二話不說上去開餐!大虎蝦係我哋嘅不二之選,又大隻又彈牙!之前喺大圍食過,一樣咁嘅size要五六十蚊隻,呢度只係$28隻,好抵食!!豬頸肉同金莎骨都係我嘅至愛。豬頸肉燒到個面脆卜卜,咬落入面爽脆!金莎骨甜甜地夠哂入味,肉質軟滑,燒耐咗都唔會韌!呢度嘅食物醃得好入味,款式又夠多,唔似有d燒烤場求其落幾粒蒜蓉就當醃咗,淡而無味。尾聲必定留肚食嘅蒜蓉牛油法包,夠哂特色,輕輕一烘又香又脆,自從上次試過之後我就決定以後唔再燒方飽!醫飽個肚,再落番樓下嘆冷氣、唱歌仔、掟吓鏢,一個圓滿嘅追月夜!睇嚟下次再想輕輕鬆鬆咁BBQ,呢度都會係我地嘅首選!

Other Info. : 呢度嘅員工同服務態度的確值得一讚,雖然見佢地做到大汗叠細汗,但係都仍然笑容滿臉,好有禮貌!食物飲品都 fill 得好快!
2013-09-20
  • 大虎蝦
  • 豬頸肉
  • 金莎骨
  • 蒜蓉牛油法包
2013-09-22 7701 views
迫-中秋第二晚同十幾個朋友去呢度BBQ,一上到個天台勁迫,十幾檯背貼背坐,好似坐喺難民營度燒咁,我諗係假期多收人數關係,我哋13人安排1個爐已經坐得好迫,加上吹正一邊風勁煙眼坐唔到人。個環境令我唔想燒落去。咸-啲食物醃得較咸,返到屋企ur返啲過濃嘅醃料味出嚟,喉嚨半夜已痛。嘈-食到咁上下落去樓下室內坐,因座位根本唔夠應付天台咁多人,所以當坐滿人同時卡拉ok,玩game,猜枚嘅聲音困埋一齊即時頭痛起上嚟要早走。都有讚嘅地方,就係服務唔錯,個個員工好有禮貌,飲品任飲都fill得好快。

2013-09-21
$188 (Dinner)