2013-10-20
呢間野我哋一入秋冬點都要去返兩三次嘅,由大角咀開始已經覺得佢哋好得,知道觀塘有新店即時組隊試新場 ,一行廿多人約七點多到,先講講方便程度,地鐵D4出行2分鐘就到更欣賞今次地點居然有.....𨋢直達(雖然只限貨𨋢),上到13樓一出𨋢有埋Banner指示,不用四圍找,比起其它天台BBQ場,直頭無得頂!跟著就要講講地方及設備,一入到去地方相當寬敞,比較前店大一倍多,冷氣相當充足而呢間仲有兩部鏢機,正!跟著店員先安排我們座低稍息片刻(每個店員均著正整齊制服),待開爐後由另一位店員帶我們到天台開餐,沿途每位店員非常有禮貌,上到天台地方比室內更大,光線充足,可能新裝原因感覺非常整潔,中間有架盛食物嘅食物車,我即時行去睇睇......嘩! 多過之前呀!數落有三十幾樣,一埋位即刻食我最欣賞既魷魚鬚,放上網炒呀炒呀 ....呢度嘅魷魚選用非常大嘅魷頭開,條條口感十足,味道帶些少香辣宜切忌燒太耐,見到收汁乾身就是最佳入囗時間,鷄亦方面有香茅同香辣,絕對是兩種極端味道,但辣嗰款我就有些頂唔順....堅辣!另外金沙骨我係其他燒烤場都有食過,又實且雪味重,呢度嘅金沙骨不但肉質鬆軟而且醃得剛剛夠味,這可能同
跟著店員先安排我們座低稍息片刻(每個店員均著正整齊制服),待開爐後由另一位店員帶我們到天台開餐,沿途每位店員非常有禮貌,上到天台地方比室內更大,光線充足,可能新裝原因感覺非常整潔,中間有架盛食物嘅食物車,我即時行去睇睇......嘩! 多過之前呀!數落有三十幾樣,一埋位即刻食我最欣賞既魷魚鬚,放上網炒呀炒呀 ....呢度嘅魷魚選用非常大嘅魷頭開,條條口感十足,味道帶些少香辣宜切忌燒太耐,見到收汁乾身就是最佳入囗時間,鷄亦方面有香茅同香辣,絕對是兩種極端味道,但辣嗰款我就有些頂唔順....堅辣!另外金沙骨我係其他燒烤場都有食過,又實且雪味重,呢度嘅金沙骨不但肉質鬆軟而且醃得剛剛夠味,這可能同佢哋天天根據訂座人數醃制食材有關,仲有一定要食嘅就係豬頸肉,切得薄尺寸兩隻手指大細唔需燒太耐,秘制醃料效果野味帶些微咖哩香,今晚我本人就無叫海鮮啦,但見D朋友有食大虎蝦(好大隻呀), 見到佢哋今次有大頭蝦供應,下次再黎一定要試試, 不得不提呢度有個四眼店員招呼無得彈,我D朋友多多聲氣又多要求,佢全程笑容招待,一問之下原來係呢度嘅老闆,難怪其他員工D服務水準都有番咁上下啦,由fill食物,加炭,加飲品全程自動自覺,食物方面首選推介:魷魚鬚,豬頸肉,叉燒粒,豬扒,大虎蝦($28好抵食)!
食飽飽成班朋友落樓下唱K吹水,差不多十二點,我們取回預先放在店內雪櫃的旦糕,佢哋仲幫我安排生日歌,到差不多一點埋單走人,如此服務仲連加一都無,我真的非常滿意!