2023-02-12
喺太古坊返工搵食就搵到間臥虎藏龍嘅漢堡包小店小店座位有限, 以外賣為主既, 不過老闆同店員好friendly, 親切推介佢地有既burger 種類。最後我地兩人就點左特選美國牛肉漢堡同手打蝦餅漢堡特選美國牛肉漢堡餐點黎到時好有驚喜, 個包烏卒卒架, 原來係用咗自家製墨汁漢堡包, 口感比起其他漢堡店既包軟熟,而 漢堡肉外皮煎得鬆脆, 漢堡有成兩吋厚,啖啖豐富,塊肉生熟程度剛剛好,肉質juicy不得不提洋蔥, 焦糖化後與漢堡,最適合食肉獸的我,充滿滿足感。手打蝦餅漢堡(少少辣)蝦餅超級大塊, 老闆同我哋講真係人手現做架,蝦肉新鮮彈牙,心機野要加分配上蕃茄,洋蔥,泰式海鮮汁及甜辣沙律醬, 口感豐富,口腔中 不斷變化味道,十分惹味。我哋仲加配咗薯條,炸番薯條同埋脆蒜雞翼,份量都好足夠,雞翼大大隻又juicy,都值得推介食嘅期間仲睇到漢堡嘅製作,睇得出好認真同好有心機。下次返黎試下個期間限定黑松露漢堡先!
最後我地兩人就點左特選美國牛肉漢堡同手打蝦餅漢堡
特選美國牛肉漢堡
手打蝦餅漢堡(少少辣)
食嘅期間仲睇到漢堡嘅製作,睇得出好認真同好有心機。 下次返黎試下個期間限定黑松露漢堡先!