2023-02-12 110 views
北角錦屏街有一條食街,今晚黎到一間餐廳食晚飯。餐牌有幾款2人餐,其中一款期間限定$388@2人幾抵食!🦞法式龍蝦湯味道鮮味,應該用了大量蝦殼淆製而成,🦑自家製意式香草包香草包美味脆口,口感軟熟。很多餐廳用墨魚製作食品都只有顏色,出奇地這個有顏色外,還有墨魚味。🍕煙三文魚pizza首先餅底是用了墨魚汁做已經特別,而且脆口唔韌,番茄的酸酸甜甜使人更有食慾,煙三文魚鹹香,本來以為兩種芝士加煙三文魚會好鹹,點知味道好配合,雙重芝士味道濃郁,但我最鍾意軟芝士,口感半融鹹味適中。🐥芝麻雞翼雞翼的皮很香脆,芝麻味亦很濃,雞肉軟滑。🥗慢煮雞胸沙律沙律菜很新鮮,配了柚子汁,慢煮雞胸冇鞋口,而雞胸份量都頗多。🍰藍莓輕乳酪蛋糕有乳酸味道,中間仲有啲藍莓醬。🍰伯爵茶朱古力蛋糕伯爵茶味道幾濃,朱古力唔太甜。小店座位有限,建議先訂座呀。📍Villa Villa (北角)北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號舖#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #西式 #薄餅 #蛋糕 #北角#foodielife #為食妹 #tm128_
北角錦屏街有一條食街,今晚黎到一間餐廳食晚飯。
餐牌有幾款2人餐,其中一款期間限定$388@2人幾抵食!
🦞法式龍蝦湯
味道鮮味,應該用了大量蝦殼淆製而成,
🦑自家製意式香草包
🍕煙三文魚pizza
🐥芝麻雞翼
雞翼的皮很香脆,芝麻味亦很濃,雞肉軟滑。
🥗慢煮雞胸沙律
🍰藍莓輕乳酪
蛋糕有乳酸味道,中間仲有啲藍莓醬。
🍰伯爵茶朱古力蛋糕
伯爵茶味道幾濃,朱古力唔太甜。
小店座位有限,建議先訂座呀。
📍Villa Villa (北角)
北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號舖
#西式 #薄餅 #蛋糕 #北角
#foodielife #為食妹 #tm128_love food
2023-02-12 313 views
位於地鐵站附近的錦屏街後街雖然只是一條不顯眼的小街,但良心食肆臨立,作為街坊的我經常到訪當中主打西式輕食,走大眾化親民路線的意式小店是我的最愛餐廳有戶外位,環境簡約不花巧,用上原木設計小店做蛋糕起家,以全純天然材料自家製作蛋糕季節限定二人套餐四道菜只須$550,價格公道頭盤黑松露蘑菇忌廉湯加鵝肝多士份量十足黑松露蘑菇忌廉湯菇菌香馥撲鼻,濃稠度剛剛好鵝肝多士的鵝肝鬆軟肥美,油而不膩!多士以墨汁製成,口感香脆北海道帆立貝配低溫慢煮美國特級肉眼肉味濃重蒜香銀魚蓉蜆肉意粉的蜆肉飽滿又多汁,加上蒜蓉香草,惹味可口甜品軟心朱古力馬卡龍外層脆脆,中間軟心創意蛋糕法式燉蛋芝士餅將軟硬元素合一,增加了層次感熱黑糖薑茶濃郁的薑汁味配合健康的黑糖,味道足料
當中主打西式輕食,走大眾化親民路線的意式小店是我的最愛
餐廳有戶外位,環境簡約不花巧,用上原木設計
小店做蛋糕起家,以全純天然材料自家製作蛋糕
季節限定二人套餐四道菜只須$550,價格公道
頭盤黑松露蘑菇忌廉湯加鵝肝多士份量十足
黑松露蘑菇忌廉湯+鵝肝多士
黑松露蘑菇忌廉湯菇菌香馥撲鼻,濃稠度剛剛好
黑松露蘑菇忌廉湯
鵝肝多士的鵝肝鬆軟肥美,油而不膩!多士以墨汁製成,口感香脆
鵝肝多士
北海道帆立貝配低溫慢煮美國特級肉眼肉味濃重
北海道帆立貝配低溫慢煮美國特級肉眼
蒜香銀魚蓉蜆肉意粉的蜆肉飽滿又多汁,加上蒜蓉香草,惹味可口
蒜香銀魚蓉蜆肉意粉
甜品軟心朱古力馬卡龍外層脆脆,中間軟心
軟心朱古力馬卡龍
創意蛋糕法式燉蛋芝士餅將軟硬元素合一,增加了層次感
法式燉蛋芝士餅
熱黑糖薑茶濃郁的薑汁味配合健康的黑糖,味道足料
熱黑糖薑茶
2023-02-09
$303 (Dinner)
黑松露蘑菇忌廉湯+鵝肝多士
軟心朱古力馬卡龍
法式燉蛋芝士餅
熱黑糖薑茶
2023-02-11 83 views
鄰近北角地鐵站B2出口,Villa Villa Cafe走輕食風格有多款意大利麵食,手造薄餅,全日早餐,招牌菜手造意大利雲吞,必試小食黃金炒薯條。1️⃣ 蘑菇湯+墨汁香草包蘑菇湯入邊有少少蘑菇碎粒湯唔太濃,所以唔會令人好濟墨汁包係熱既,不過唔係好脆2️⃣ 北海道帆立貝意大利飯帆立貝大大粒,用牛油煎到好香意大利飯搭上黑松露,10分惹味雖然係意大利飯,但係唔會太硬個人來講幾鍾意🫶🏻3️⃣卡邦尼意粉煙肉夠香脆,意粉煮得啱啱好,卡邦尼汁冇得輸好快就清晒成碟4️⃣黃金炸薯條薯條炸到熱辣辣,每條薯條都沾上鹹蛋黃醬,超級好食,推介👍🏻👍🏻👍🏻5️⃣煙三文魚雙重芝士薄餅薄餅係墨魚汁薄底,墨魚汁係冇咩味,應該純粹黑色係特色🤣餅底夠薄夠吹口兩種芝士的配搭令口感10分豐富,仲有拉絲😍煙三文魚有調味作用,增加鹹味6️⃣蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉蒜蓉炒得好香,一上枱已經陣陣香味銀魚用唔會太鹹,反而顯得蜆肉更加鮮味如果平時唔鍾意食卡邦尼嘅朋友,推介你試吓尼個意粉7️⃣ 帕爾馬火腿水牛芝士辣肉腸蕃茄簿餅每一個薄餅除咗辣肉腸蕃茄的餅底之外,上面的配料是可以自行配搭Fatty好創新揀parma ham配水牛芝士😑個人覺得Parma ham唔啱做薄餅上面

1️⃣ 蘑菇湯+墨汁香草包
蘑菇湯入邊有少少蘑菇碎粒
湯唔太濃,所以唔會令人好濟
墨汁包係熱既,不過唔係好脆

2️⃣ 北海道帆立貝意大利飯
帆立貝大大粒,用牛油煎到好香
意大利飯搭上黑松露,10分惹味
雖然係意大利飯,但係唔會太硬
個人來講幾鍾意🫶🏻

3️⃣卡邦尼意粉
煙肉夠香脆,
意粉煮得啱啱好,
卡邦尼汁冇得輸
好快就清晒成碟

4️⃣黃金炸薯條
薯條炸到熱辣辣,
每條薯條都沾上鹹蛋黃醬,
超級好食,推介👍🏻👍🏻👍🏻

5️⃣煙三文魚雙重芝士薄餅
薄餅係墨魚汁薄底,
墨魚汁係冇咩味,應該純粹黑色係特色🤣
餅底夠薄夠吹口
兩種芝士的配搭令口感10分豐富,仲有拉絲😍
煙三文魚有調味作用,增加鹹味

6️⃣蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉
蒜蓉炒得好香,一上枱已經陣陣香味
銀魚用唔會太鹹,反而顯得蜆肉更加鮮味
如果平時唔鍾意食卡邦尼嘅朋友,推介你試吓尼個意粉

7️⃣ 帕爾馬火腿水牛芝士辣肉腸蕃茄簿餅
每一個薄餅除咗辣肉腸蕃茄的餅底之外,
上面的配料是可以自行配搭
Fatty好創新揀parma ham配水牛芝士😑
個人覺得Parma ham唔啱做薄餅上面的配料,建議大家可以揀返其他配料
反而辣肉腸蕃茄薄餅底幾好食

❇️總括❇️
老細服務態度好
完全係北角搵食好地方👍🏻

二人餐 $388 另收加一 7:30前離座,享有88折優惠 🍴龍蝦湯竹炭麵包 (7/10)竹炭麵包好大舊,質感好軟熟,口感濕潤,有少少竹碳味,龍蝦湯好香濃,帶少少鹹香,有蝦嘅香味。🍟鹹蛋黃薯條 (8.5/10)揸得好香脆,粗身好有口感,每一條薯條都裹滿鹹蛋黃,好香濃鹹蛋味,好邪惡,幾好食!🍴卡邦尼意粉 (8.5/10)真係好有驚喜,意粉係普通意粉軟硬適中,只係加咗少少煙肉,個汁超級香濃忌廉味,好香芝士味,醬汁好Creamy,每條意粉都掛滿晒醬汁!一啖一啖停唔到口!🍴香煎澳洲羊架 (8/10)羊架肉質好軟滑,好香嘅羊味,但係會唔會好臊,好好食!去咗少少沙律菜!不過就細分啲,食完前面啲嘢已經好飽肚啦,所以係啱啱好嘅!推薦指數: 9/10基本上所有嘢都幾好食,而且真係好高性價比, $388可以食到咁豐富嘅頭盤,小息主菜係真係好唔錯嘅!都會再去食😆

二人餐 $388 另收加一 7:30前離座,享有88折優惠

🍴龍蝦湯竹炭麵包 (7/10)

🍟鹹蛋黃薯條 (8.5/10)

🍴卡邦尼意粉 (8.5/10)

🍴香煎澳洲羊架 (8/10)

推薦指數: 9/10
2022-12-18 278 views
已經第二次再食呢間店舖🫢,因為呢間真係大份又抵食。因為有上一次嘅經驗,所以今次我哋四個人都只係叫咗兩個主食,一個小食同各自既嘢飲🍹店員好好,即是我哋只係叫咗兩個主食,佢都俾咗四人份量嘅竹炭包我哋。🍕意大利辣肉腸車厘茄配墨魚汁餅底pizza滿瀉既蕃茄醬同芝士鋪滿表面,上菜時熱辣辣香噴噴,芝士可以微拉斯🧀 Pizza底薄脆,再配上辣肉腸同蕃茄仔配搭一流。🍝虎蝦茄汁扁意粉食之前一定要撈勻,因為汁都係底到,如果直接食味道好淡,所以建議每次食之前都撈一撈令到汁可以平均。🍟黃金炸薯條條條薯條都佔有鹹蛋黃,條條都好惹味,唔會一條好重味一條好淡,做得好平均。推介👍🏽☕️🧊冰釀咖啡杯入邊有一個大冰再加咖啡,咖啡好香,咖啡味濃唔會話因為有個大波冰而令到咖啡變淡。呢間店嘅座位有分indoor 同outdoor,自己覺得outdoor嘅位置比較闊落,如果indoor 嘅話就比較迫。

🍕意大利辣肉腸車厘茄配墨魚汁餅底pizza

🍝虎蝦茄汁扁意粉

🍟黃金炸薯條

☕️🧊冰釀咖啡

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
基本上我從來唔係OpenRice留言,但呢間野嬲到我破例寫衰佢。晏晝時間,同女朋友去完玩,睇下附近有咩食,見食評唔錯就入左去。雖然我地拎住個旅行GIP仔,但12點果陣餐廳仲係一個人都無。入到鋪個著住波衫既男職員不停鬧鬧鬧,話我地個gip一陣會阻到人又乜又7咁。一分鐘無停過咁鬧,就算出糧俾我我都唔認為做人可以咁冇禮貌係咁鬧人,何況我係食客係顧客。究竟一個背囊大少少既Gip仔有幾阻埞呀?使唔使句句鬧人啊?餐廳嗰陣仲要一個人都未有。嬲到我食都唔食就走左,呢間嘢就算貼錢請我食我都唔會去食,服務態度差嘅舖頭唔Deserve好生意。

Villa Villa @villavillacafe 📍:北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號鋪🚗:北角地鐵B4出口 步行1分鐘📞:+852 2777-9033💲:~HKD240/head for dinnerFood quality✔️:自家制煙薰芝士帆立貝意大利雲吞、黃金炒薯條、法式燉蛋芝士餅、玫瑰乳酸特飲👌🏼:雙重芝士脆薄餅、自家制芝士肉醬千層面、餐湯及麵包(跟餐)總結:😋三訪完後 可以同大家講呢間系好高質嘅黃店 北角no.1 cafe 小店嚟員工都好後生熱情洋溢 好有氣氛👍🏼😋佢嗰意大利雲吞非常好食 完全唔expect小店會出品到fine-dining質素嘅意菜 每次嚟呢度都系必點 整晚最滿意‼️😋黃金炒薯條就系咸蛋黃薯條🍟極重咸蛋黃味 邪惡到覺得卡路里會好勁嘅一碟 同埋份量超多要瘦身嘅女士就要考慮下了😋cake有好多選擇 份量合理 而且唔系hea貨又系有驚喜 畀我一種淡淡嘅好食感🤪😋說實話玫瑰乳酸就正常發揮 但$48買一送一 仲要有泡沫好吸精 啱哂愛打卡嘅朋友 而且又幾好飲 性價比打卡之選👍🏼😋雖則就冇咩環境 但食物質素高同埋人情味濃厚 而且鋪頭細細但食物選擇好多 所以唔太
Villa Villa @villavillacafe
📍:北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號鋪
🚗:北角地鐵B4出口 步行1分鐘
📞:+852 2777-9033
💲:~HKD240/head for dinner

Food quality

總結:

😋雖則就冇咩環境 但食物質素高同埋人情味濃厚 而且鋪頭細細但食物選擇好多 所以唔太適合有選擇困難嘅人士 但以上種種加埋一切就好抵食🍺

🤔️店內皇牌雙重芝士脆薄餅就有啲失望 正常幾好食 但芝士味唔太濃 餅底非常薄且脆 但拉絲效果比我想像中差 如果系普通pizza可接受 但招牌嚟講就有點失望😪

🤔️千層面非常足料 蕃茄味十足 啖啖都重口味 而且又大份 幾好食👌🏼

🤔️老闆應該係意甲迷 店內裝修好多足球嘢 員工都係著球衣 呢排世界盃應該超有氣氛🤪
🥲另外要提提呢間都被針得幾勁 希望各位多多幫助🙏🏼

😨環境細所以坐得好密集且嘈吵 如果細聲嘅話成餐幾乎都聽唔到對面講咩 講私密嘢就唔太好了

• 自家制煙薰芝士帆立貝意大利雲吞
  • 法式燉蛋芝士餅
  • 玫瑰乳酸特飲
2022-11-23 925 views
已經回訪無數次嘅小店🥰難得去開北角買野先有機會係生產👶🏻前過黎食佢地既野食係好好味~主打一定係食佢地既💛雙重芝士薄餅💛黃金薯條🍟💛 Carbonara點咗個二人套餐但冇叫到pizza原因真係太多了Pizza🍕食唔晒攞走就唔好食所以點左個初嘗既帶子蕃茄意粉🍝餐湯係龍蝦🦞湯配香草包🌿香草包好鬆軟可口,就咁食又得沾湯食又得龍蝦湯都幾濃幾重味,而且飲好有啲沙沙感覺似係加左啲蝦頭蝦膏打碎佢再隔渣煲煮咁個湯都好有誠意😙😙😙❤️食落都幾足料,蕃茄味都幾香幾重😋👍🏻幾有驚喜❤️Carbonara真係每次黎必點必食🤣醬汁掛麵極高呢款冇生雞蛋配上但忌廉味好重同埋好多煙肉片❤️❤️❤️真係好好味🤤黃金薯條🍟係一款你明知食左又肥又膩又邪惡但你都係會叫既🔟級邪惡之首😂😂😂每條薯條都比鹹蛋黃包圍住咸香味剛好而且仲係新鮮熱辣辣咁送上枱面不過唯一唔好真係太過膩4個人happy share 會好好多兩個人就好難食得晒🤭🤭🤭又要打包返屋企食啦😆
已經回訪無數次嘅小店🥰

難得去開北角買野先有機會係生產👶🏻前過黎食
佢地既野食係好好味~
主打一定係食佢地既

原因真係太多了
Pizza🍕食唔晒攞走就唔好食
所以點左個初嘗既帶子蕃茄意粉🍝

餐湯係龍蝦🦞湯配香草包🌿
香草包好鬆軟可口,就咁食又得沾湯食又得

龍蝦湯都幾濃幾重味,而且飲好有啲沙沙感覺
似係加左啲蝦頭蝦膏打碎佢再隔渣煲煮咁
個湯都好有誠意😙😙😙❤️

食落都幾足料,蕃茄味都幾香幾重😋👍🏻幾有驚喜❤️

Carbonara真係每次黎必點必食🤣

Type of Meal
Dinner
  • 卡邦尼意粉
2022-11-16 192 views
陪囡出北角揾食 OpenRice 多推薦店, 餐廳比較吊脚,可能對北角街道未夠熟都要搵咗一陣。 去到餐廳有兩個舖位 員工好人肯畀我哋提前入座。 點了 烤雞蘑菇意大利飯 虎蝦茄汁扁意粉 辣肉腸墨魚汁餅底薄餅, 意大利飯烤雞很甜 炒得不夠乾身, 蝦扁意粉可接受,薄餅太薄身好似食餅乾般,我還是喜歡傳統餅底,可能茄汁太多芝士不夠,令到太酸失平衡,最後個女點咗當日甜品推介 芒果拿破崙$58,看賣相未算好吸引,我個女就話不過不失。 雖然整體食物味道賣相等, 同其他評論有點誇過其實,但我就好欣賞呢班後生仔員工 對客人好有禮貌和耐性,服務亦不錯,希望佢哋會改善一下食物水準,期待下次再嚟試。
2022-11-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
雖然話係二人餐,但佢嘅份量其實三個人食都唔過份!$388包兩個主菜+一份小食+兩碗法式龍蝦湯龍蝦湯飲到有龍蝦味;本人本身唔太鍾意太濃味太咸嘅覺得有啲咸,但朋友話好淡😂😂😂😂雙重芝士Pizza一啲都唔細件,兩個人每人食咗兩件都仲有四件淨咗;最後唔好嘥打包拎咗返屋企另一個主菜叫咗北海道帆立貝扁意粉配羅勒蕃茄汁帆立貝唔夠爽口,偏煙韌所以𡁻落有說不出嘅奇怪🤔羅勒蕃茄汁味道都OK同算掛到意粉小食係一口芝士 正正常常見到其他食客叫咗二心餐最後都食淨咗冇拎走,呢方面有啲可惜嘅….註:有訂座所以唔洗等
雖然話係二人餐,但佢嘅份量其實三個人食都唔過份!
$388包兩個主菜+一份小食+兩碗法式龍蝦湯
另一個主菜叫咗北海道帆立貝扁意粉配羅勒蕃茄汁
小食係一口芝士 正正常常
註:有訂座所以唔洗等
2022-09-30
$200 (Dinner)
2022-10-10 269 views
2022.10.04 lunch呢一天紅日約咗交收,順便出去行下,交收完約女友北角等,見咁耐冇行過就決定行行兼係呢頭食lunch … 係商場搵唔到想食嘅就諗起呢條巷,又見唔算多人就走左入呢間,好幾年前都食過晚餐嘅,印象中都好似唔錯。見唔算多人,可能都過咗兩點,坐低即刻揀,都多選擇喎,有啲價錢仲幾抵,意粉餐七十幾就有,揀咗一個飯一個意粉。餐湯到,幾好喎,一個大碟裝好兩湯+竹炭包,好吸引😋 吸引之餘仲幾好味,係蘑菇湯,似自家製,竹炭包已塗上牛油,好似係蒜蓉味添,不過對我嚟講,我鐘意自己搽多啲😝亦可選擇唔搽😝蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉到先,都幾香,幾好味,係意粉硬咗少少。到女友個北海道凡立貝意大利飯(黑松露忌廉汁)⋯⋯唔⋯⋯濕咗啲,好彩味道都唔錯,但帶子可以再煎耐少少,應該再香啲🤔
2022.10.04 lunch

餐湯蘑菇湯+竹炭包

蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉到先,都幾香,幾好味,係意粉硬咗少少。
蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉

北海道凡立貝意大利飯(黑松露忌廉汁)
2022-10-04
$117.5 (Lunch)
2022-09-27 275 views
今日係附近行街先知e 度有咁多小店好耐冇食小店burger的我好快就已經決定好食依間. 店舖唔大, 坐的位真係好少, 但裝修同D特色poster又幾有特色,岩打卡!除左招牌的手打牛之外,仲有另外一D牛的款式可以揀. 另外仲有雞同蝦餅。就咁睇聽好似冇咩特別,但我仔細望一下,佢D醬料的配搭幾新奇。所以我揀左個招牌牛同埋西檸雞西檸雞的雞扒好厚實,煎得岩岩好, 味道酸酸甜甜,好清新,幾岩夏天. 我仲好鐘意佢個包, 好軟好有咬口。而且個包熱熱地, 仲煎過下,食落幾正。同埋佢GE 菜係一絲絲, 唔係一片片, 都好味朋友話個牛好好味, 煎到好香,夠juicy, 中間又唔會唔熟餐會跟薯條同野飲。薯條係粗個種,外賣自取店員都好主動就比埋蕃茄醬我地。當佢裝盒個陣我先發覺佢D份量都幾多下。(相中係兩個餐嘅量)另外我仲加左雞翼XD。雞翼皮脆肉嫩,正。
今日係附近行街先知e 度有咁多小店

另外我仲加左雞翼XD。雞翼皮脆肉嫩,正。
TakeAway
2022-08-08 603 views
今晚星期日dinner揀左北角Villa Villa,店內有啲西餐廳佈置,又有啲港式感覺。🔶️🔷️🔶️🔷️辣肉腸Pizza係墨汁製成嘅香脆薄批,配上辣肉腸,好味道。黑松露帶子意大利飯,汁夠濃厚,加埋煎香帶子,好食。黃金炸薯條,以咸蛋黃炒香薯條,夠惹味,食到唔停口。冰釀咖啡,用左冰波嘅黑咖啡,入口舒服,帶有香氣。總結: Villa Villa 食物幾有新意,出品有誠意,店員服務唔錯,有別於其他連鎖集團食店。題外話:今晚有一位似是店長嘅員工,好有心機同我哋介紹佢哋餐廳嘅自家製作朱古力、馬卡龍同冰釀咖啡。最後我哋埋左單重買左一盒馬卡龍返屋企,又食又拎,滿足!
🔶️🔷️🔶️🔷️
辣肉腸Pizza
係墨汁製成嘅香脆薄批,配上辣肉腸,好味道。

黑松露帶子意大利飯,汁夠濃厚,加埋煎香帶子,好食。

黃金炸薯條,以咸蛋黃炒香薯條,夠惹味,食到唔停口。

冰釀咖啡,用左冰波嘅黑咖啡,入口舒服,帶有香氣。

西餐
2022-08-07
Type of Meal
Dinner
西餐
  • 北海道帆立貝意大利飯
必食💯黃金薯條🍟薄脆pizza🍕即食正好多,如果真係要外賣,記得返到屋企即刻打開嚟食㊙️嘢飲有買一送一優惠🆙有龍蝦湯同忌廉湯,兩款都好好味好夠濃郁。意大利飯如果再濃味啲會比較好,羊架同意大利粉都好好味。佢個pizza餅底超薄奇脆👍🏻佢係另外一日每樣每次去我都會叫嘅嘢😆推薦度(10👍🏻滿):8.5👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8⭐️賣相(10⭐️滿):8⭐️味道(10⭐️滿):9⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):8.5⭐️地點(10⭐️滿):9⭐️地址:北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號舖#晚餐 #晚餐吃什麼 #晚餐時間 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #dinner #dinnerideas #dinnerrecipes #dinnertime #foodgasm #homemade #hkfoodshare #discoverhongkong #hkeat #eeeeeats #foodiegram #instagood #winsomelai
必食💯黃金薯條🍟薄脆pizza🍕

即食正好多,如果真係要外賣,記得返到屋企即刻打開嚟食㊙️

嘢飲有買一送一優惠🆙

有龍蝦湯同忌廉湯,兩款都好好味好夠濃郁。

意大利飯如果再濃味啲會比較好,羊架同意大利粉都好好味。

推薦度(10👍🏻滿):8.5👍🏻
地點(10⭐️滿):9⭐️

[Villa Villa (北角)]
地址:北角錦屏街後街25A號東發大廈地下31號舖

2022-08-05 382 views
行過呢間西餐廳被廚窗西餅吸引同阿妹order左兩個 lunch set我地都由主餐牌揀一個主食配餐包,餐湯同餐飲餐湯有驚喜 黑松露白湯 聞落都好香餐包鬆脆 唔錯餐飲巨峰提子梳打/士多啤梨梳打 冇咩特別墨魚汁餅底 pizza 有賣相辣肉腸微辣配搭芝士車厘茄係幾好味雖然個pizza好簿但都算大個 有8件明太子鮮蝦意粉都好食嘅
行過呢間西餐廳被廚窗西餅吸引
同阿妹order左兩個 lunch set