2024-11-20
環境復古漂亮有幾面打卡牆其中有一面係令人置身於貴族皇室之中🤭(係突登要求想坐呢個位😂)每一款鹹甜點細細件造型好精緻🤩仲有可愛的泰迪熊陪我一齊ʜɪɢʜᴛᴇᴀ🥰🍂秋之童話英式下午茶🧸☕以傳統三層架盛載,設有10款鹹甜點及2杯飲品特色鹹點🥪煙三文魚紅菜頭忌廉芝士撻🥧:酥皮口感十分脆口,內餡是紅菜頭混入忌廉芝士打成,加上煙燻三文魚及酸梅鵝肝醬多士🫓:鵝肝醬入口即溶的幼滑質感,配搭香脆可口的多士炙燒左口魚裙邊配香脆米紙🌮:左口魚裙邊微微炙燒過,食落爽口彈牙,表面有三文魚子做點綴,米紙口感香脆但食完有啲漿住牙齒布利芝士蕃茄酥盒🫔:外層酥脆,配上布利芝士🧀的香味,加上車厘茄有微微焗過,食落酸酸甜甜幾開胃,口感層次豐富巴馬火腿卷🌮:巴馬火腿鹹香味夠突出,裡面包住沙律菜🥗平衡返,黑色粒粒是香醋好解膩,係一道刺激味蕾滿滿的鹹點精緻甜點🧁開心果意式奶凍🍮:食到淡淡開心果味,唔會太甜焗蘋果脆脆卷🍎:焗蘋果清新香甜迷你雜莓果撻🥧:有士多啤梨,紅桑子,撻口感鬆化手工馬卡龍🍬:馬卡龍分別紅色及藍色,表面印上品牌logo,紅色馬卡龍食到紅桑子味,藍色馬卡龍唔知咩味,友人食到疑似藍莓味手工英式鬆餅🥧:友人覺得鬆餅散發出
其中有一面係令人置身於貴族皇室之中🤭
(係突登要求想坐呢個位😂)
每一款鹹甜點細細件造型好精緻🤩
仲有可愛的泰迪熊陪我一齊ʜɪɢʜᴛᴇᴀ🥰
🍂秋之童話英式下午茶🧸☕
以傳統三層架盛載,設有10款鹹甜點及2杯飲品
特色鹹點🥪
鵝肝醬多士🫓:鵝肝醬入口即溶的幼滑質感,配搭香脆可口的多士
精緻甜點🧁
開心果意式奶凍🍮:食到淡淡開心果味,唔會太甜
焗蘋果脆脆卷🍎:焗蘋果清新香甜
迷你雜莓果撻🥧:有士多啤梨,紅桑子,撻口感鬆化
手工英式鬆餅🥧:友人覺得鬆餅散發出牛油香氣,鬆餅唔會焗到好乾,搽上牛油及士多啤梨果莓食滋味啲
飲品☕
多士紅啤啤凍奶🍓🍹
加$40可升級泰迪熊特飲,怕醜的泰迪熊🧸朱古力超可愛,以手工純朱古力製造,放上面頭忌廉令賣相可愛用來打卡一流,飲落甜甜地似士多啤梨奶昔,仲有士多啤梨果肉🍓
黑糖薑奶咖啡🫚☕
加$20轉特飲,咖啡表面印上品牌ʟᴏɢᴏ🪐好靚,有一片切得好薄的薑片,咖啡加入薑片一齊攪拌,飲到香濃咖啡及薑味辣辣地馬上暖入心
作為一間品牌的打卡店,環境裝修復古英倫真係非常適合打卡,但食物的質素方面,食材真係唔算太高級而且都係細細粒🙈