2022-05-05
上網睇牛摩近期推出左新產品: 三筋肉!! 梗係一於試下啦~~$258, 90分鐘除左有三筋肉同其他豬牛雞, 同埋有好多海鮮食! 嗌左個沙嗲湯+壽喜燒湯底 (有雞蛋一隻)先試三筋肉, 係牛肩胛後部分嘅肉, 一隻牛只取得 5-6%,真係好罕有。由於肉面肉底及肉, 中間都分別有一條薄薄嘅筋膜, 因而得名。油脂雪花分佈細密,肉味濃郁, 入口肉汁, 豐腴嫩滑, 絕對係罕見嘅滋味!之後其他豬牛雞都可以一試, 不過話晒三筋肉係新產品, 梗係要不斷encore啦!之後D海鮮亦到好出色, 個人比較中意海蝦+墨魚仔+墨魚滑! 因為每樣野都好新鮮! 蝦亦都有少量蝦頭膏, 而墨魚滑應該係手打, 真係好彈牙! 我都encore左4-5次! 而墨魚仔雖然細細隻, 但食落去都好有鮮味, 又彈牙, 唔會覺得好梅~出面亦都好有多配料選擇, 丸類都比較特別, 尤其係三層海鮮丸, 麻辣湯包丸, 喇沙丸! 呢D都係出面好難搵到既特色丸! 而且中意食壽司既朋友, 呢間火鍋店都有提供架!甜品方面, 有泡芺, cheesecake, 布甸 同埋有 雲尼拉雪糕! 食落去唔會覺得好甜/漏! 非常重既奶味! 為今次既邊爐之旅畫上完美句號
而且中意食壽司既朋友, 呢間火鍋店都有提供架!
甜品方面, 有泡芺, cheesecake, 布甸 同埋有 雲尼拉雪糕! 食落去唔會覺得好甜/漏! 非常重既奶味! 為今次既邊爐之旅畫上完美句號!
So far, 呢個新產品的確可以一試! 當日幫襯係閒日黎, 所以上菜速度都比較快~ 中意食三筋肉既朋友一定要試呀!