2022-12-18
呢排真係好凍要打邊爐暖下身,荃灣不嬲都好多嘢食,揀咗喺千色嘅牛摩。我哋晏晝嚟食,揀咗個午市90分鐘嘅極品美國牛小排放題,係最貴嗰隻,都係$299乍。坐低咗之後就可以自己用電話落單,非常方便,除咗有牛肉豬肉之外,仲有羊肉,比較少見羊肉都可以飲食。我哋揀咗幾款牛肉試下,我覺得最好食嘅係美國牛小排,肉質嫩滑,每塊都好切得好薄,淥一淥就食得,好易熟,唔使驚淥到熟得滯會好鞋。脂肪分布適中,唔會太肥。羊卷肉都好好味,完全冇臊味,而且食落都幾爽口,冬天最啱食返啲羊肉補下身😂湯底方面揀咗博多美人膠原啫喱雞湯同埋麻辣鴨血。膠原啫喱雞湯好得意呀,係一個牛摩造型嘅啫喱,得意又好味。唔食辣嘅朋友可以揀呢款,feel到滿滿嘅骨膠原呀😍麻辣鴨血湯底,入面本身都有啲鴨血,好滑好正!飲品方面都好多選擇,呢排咁凍,熱飲方面可以揀熱朱古力咖啡,好飲!不會太甜!最後食番個雪糕,正!
麻辣鴨血湯底,入面本身都有啲鴨血,好滑好正!
最後食番個雪糕,正!