和兩個朋友過來位於樂富廣場A區的「和歌山」😆,由於朋友訂了位,所以不用等位就可以入座,而裝潢是以淺色簡約木系風格、山景掛畫等作佈置,色調簡潔柔和,環境十分悠閒舒服。餐廳都是用手機掃QR Code落單,非常方便。七味炸墨魚咀  - 金金黃黃酥炸墨魚咀,廚師處理墨魚咀處理得很好,不會有腥味,脆漿不太厚,墨魚咀有肉汁。自家製豚肉餃子 - 餃子煎至金金黃黃,而且外皮也有點脆,餡料十足之餘而且鮮味濃郁。芝士玉子燒 -  邪惡的芝士配合玉子燒,有一種感覺在吃高蛋白的pizza一樣😆。安格斯牛小排鍋(壽喜湯) - 蔬菜十分新鮮豐盛,「和歌山」的安格斯牛小排非常高質,牛小排捲起來以為份量很少,但原來每捲都有三片,十分滿足,牛小排點些日本蛋汁,十分惹味。雞豚二重奏定食 - 十分豐富的定食,雞豚兩味份量已經十分十足,還有兩碟小伴菜,雞扒和豚肉都炸得十分香脆可口,而且保留到肉汁。海膽醬蟹肉意粉  - 起初以為圖片只供參考,沒想過這個意粉真的有兩隻長長的蟹腳,蟹肉清甜,海膽醬有一點腥但尚算可以。真的十分豐富的一餐,人均消費都是大約200元。至於職員質素就較參差,有一個十分有禮貌,壽喜鍋要換火時請她幫忙,她都十

真的十分豐富的一餐,人均消費都是大約200元。至於職員質素就較參差,有一個十分有禮貌,壽喜鍋要換火時請她幫忙,她都十分樂意,但另外有一位則有種愛理不理的感覺,請她幫忙但她好像聽不懂一樣🤣。
2023-11-24
$200 (Dinner)
2023-11-22 124 views
前日放工去咗樂富廣場既「和歌山」食日本菜,餐廳價錢親民,而且食物種類多元化,有我最鍾意既炸豬排定食,又有拉麵、天婦羅等等,食物質高,餐廳環境舒適,抵食又好味😋。雞豚二重奏定食係一款主食,真係好豐富!有炸雞肉同炸豬扒,仲有白飯、麵豉湯同小菜,份量好足夠。炸得香脆嘅雞肉同豬扒好juicy,每一口都好有滿足感。配上白飯同麵豉湯,真係一個滿足嘅餐點!🍗🥩🍚🥣😋另外推介野菜天婦羅抹茶蕎麥面定食,尼款係一個健康又美味嘅選擇!天婦羅炸得香脆,蔬菜保持咗鮮甜嘅口感,仲有抹茶蕎麥面爽滑好吃。呢個定食令我感覺好清爽同滿足,係一個好好嘅平衡餐!🥗🍜🍤😍叉燒豚骨湯拉麵係一款令人垂涎欲滴嘅主食!湯底濃郁鮮香,叉燒肉軟嫩多汁,拉麵彈牙好吃。每一口都充滿豬骨湯嘅濃郁味道,真係令人回味無窮。呢碗拉麵絕對係拉麵愛好者嘅最愛!🍜🍖😋而小食方面,自家制牡犡餃子確實令我驚喜!餃子皮薄脆,內裡嘅牡犡肉鮮美多汁,每一口都好有嚼勁。配上醬汁,味道更加豐富。真係一個好正嘅小食選擇!🥟😍最後飲品我哋點咗和歌山水果茶王,真係好開胃同解渴!呢杯茶飲有濃郁嘅水果味道,清新爽口。喝落去好舒服,係一個完美嘅飲品配搭!🍹🍊🍓😋總括嚟講,「和歌山」

總括嚟講,「和歌山」係一間價錢親民嘅日本菜餐廳,食物種類多元化,質素高,環境舒適。如果你想食日本菜又唔想太貴,「和歌山」絕對係一個值得嚟嘅餐廳。😄🍽️👍

2023-11-15 117 views
呢間日本料理午市好多人,差不多滿座。餐牌有好多定食選擇,亦有拉麵、小食、前菜、甜品等。我哋先嚟講講前菜,叫咗涼拌紋甲墨魚$58,呢碟涼拌墨魚🦑份量都幾多,食落幾爽口。仲有佢哋嘅自家製牡蠣餃子🥟$78,一份有五隻,每隻餃子都好鮮美,牡蠣好新鮮,包裹喺薄皮度,一口咬落去,肉質鮮甜。再嚟講下主菜,我哋揀咗比目魚柚庵燒御膳$138🍱。比目魚燒得好入味,肉質鮮嫩,加上柚庵燒嘅醬汁,味道好豐富。飲品方面,我哋加咗$18揀咗熱鮮水果茶,茶味香濃,酸酸地好解渴開胃。另一個揀了三重吉列定食$128。裡面有炸豬扒、炸蝦同炸蠔。豬扒好薄身,炸得香脆。蠔幾鮮味,炸蝦好香口。仲附有芝麻同醬汁,可以點吉列炸物,增加味道。

仲附有芝麻同醬汁,可以點吉列炸物,增加味道。

2023-11-10 93 views
樂富廣場嘅「和歌山」真係抵食又好味啊!呢間餐廳裝修日式,用咗木質嘅設計,簡約舒適。佢嘅菜單好多元化,以和洋料理為主,有不同選擇,例如炸物、和式意粉、天婦羅、拉麵等等。唔單止食物質素高,價錢都好大衆化,真係性價比超高!雞豚二重奏定食 🍗🐷🍚真係好豐富,有炸雞扒同豬扒兩種主菜,仲有白飯同埋小伴菜,雞肉保持香口多汁,豬扒又嫩又滑,兩款都好好味。仲有日本米白飯,飽肚又食得滿足!真係一個好滿足嘅套餐。🍗🐷🍚😋而野菜天婦羅抹茶蕎麥面定食 🥦🍤🍜個另一推介,天婦羅炸得香脆,野菜新鮮有嚼勁,仲有抹茶蕎麥面作主食,呢個定食既美味又健康!如果你鍾意天婦羅同蕎麥面,呢個定食絕對係你嘅首選!🥦🍤🍜🌿😍另外,自家制牡犡餃子真係好好食!餃子皮薄脆,內裡嘅牡犡肉汁多多,肉質鮮美。每一口都好滋味,真係停唔到口!🥟🤤芝士玉子燒 🧀🍳真係好誘人!燒得恰到好處嘅玉子燒,內裡仲有融化嘅芝士,口感濃郁,味道好香濃。一切咗落去,真係好滑好滋味!🧀🍳😋最後,當然要點飲品和歌山水果茶王。佢係一杯清涼嘅水果茶,入面加咗新鮮嘅水果,味道鮮甜又清爽!一飲就覺得好舒暢,真係好好飲。🍹🍉🍓🌞總括黎講,「和歌山」喺樂富廣場係一間非常抵食又好味嘅

總括黎講,「和歌山」喺樂富廣場係一間非常抵食又好味嘅餐廳。佢嘅裝修日式木系簡約舒適,食物種類繁多,呢度一定有滿足你嘅選擇。😋🍽️🎌
2023-11-07 82 views
今日同肥仔去食晚餐,見到門口餐牌價錢合理就進來,環境不錯,裝修新淨,坐得舒服。我地叫左牛小排壽喜燒,想不到賣相幾精緻,還有納豆前菜,生雞蛋,鍋裡有芋絲,煎豆腐(我的最愛),味道不錯。值得一讚的是這裡的天婦羅,我們怕吃不完,所以沒叫拼盤,叫了一份天婦羅蝦和天婦羅秋葵。擺盤精美,份量適中,吃得出是即叫即做。然後我地還叫了唐揚炸雞,想不到6X蚊,有五塊大大塊的炸雞,也是即叫即炸,肉汁鮮嫩。最後還叫了朱古力雪糕做甜品,巨峰梳打酸酸甜甜都幾得,滿足啦💕
),味道不錯。

2023-10-28 89 views
開始入秋,天氣涼涼哋係時候食火鍋,但又唔想咁單調,和歌山極上二人盛就可以滿足曬心多多嘅我;起初疑慮輪椅入去是否方便,但原來擔心得太多,無論門口到店內間都足夠。$388就可以食到日本優質烹調食物,套餐包括前菜、天婦羅拼盤、鍋物、煮食及甜品,無論你有幾三心兩意,想滿足幾多個胃,到一定唔會失望。除此之外,仲可以$28加配特飲,或$98配酒類飲品。特飲都係以清新為主,今次選了粉紅葡萄柚玫瑰茶,及手搖鮮水果茶,鮮艷一紅一黃相當給精;葡萄與柚子配撘,能覆蓋柚子澀味[,再配合玫瑰花香味,大自然清香在口腔內散發;至於水果茶有豐富果香,也見到百香果粒及其他,相信也很鮮甜。率先上枱嘅係枝豆同埋墨魚鬚;原條枝豆放入口就感受到佢外皮上面嘅味道,在將粒豆擠出黎一齊食嘅時候,喺口入面融和配合得非常之好,食到唔捨得停口;至於墨魚鬚,爽脆肉厚,在佩爾蓀汁調味醃製,十分開胃。之後上枱嘅就係令人期待天婦羅,嚟到嘅時候仲係熱辣辣、香噴噴,兩隻大蝦、兩件厚厚墨魚、兩件南瓜、一件矮瓜、兩片紫蘇葉,食材新鮮,大蝦鮮甜,當中我最鍾意就係厚厚嘅墨魚,肉質厚實爽甜,口感實在令人回味。到咗鍋物,因為朋友唔食蠔,所以我哋揀咗雞肉美人豆乳鍋

到咗鍋物,因為朋友唔食蠔,所以我哋揀咗雞肉美人豆乳鍋;鍋內放置咗唔同嘅蔬菜,黃牙白、金菇、冬菇、紅蘿蔔、洋蔥、豆腐等等,配合埋豆與烹調,就更加能夠帶出蔬菜嘅甜味,亦都有一份嫩滑口感;趁住未落肉之前我哋特登試飲一下鍋豆乳,那份香濃豆乳喺口腔內散發,非常可口。因為所定嘅豆乳不多,放咗雞之後又驚唔熟,所以可能煮得太耐,令到厚厚嘅雞髀肉都變得不夠鮮嫩,但係依然能夠保留雞味。

主食喺抹茶蕎麥麵,我哋2人分別各自揀咗一冷一熱,熱食嘅湯面上面放滿了青蔥;至於我選嘅冷麵,麵質嘅口感好好,配合冷麵醬汁以及薑蓉同埋青芥辣一齊食,真係恰到好處。

食完煮食,當然係嚟到甜品時間,為咗滿足喜歡食溏心蛋嘅我,雖然已經好飽,但都額外加叫咗一隻溏心蛋,溏心滑溜,蛋味香濃,一人一半就啱啱好,當係甜品前嘅總結;到咗正式嘅甜品,我哋2個人都選擇咗食朱古力味雪糕,雪糕球唔會好快溶,而且朱古力味濃郁,亦唔會只係得瞓死甜,都係高質嘅雪糕,違者一餐畫上完美句號,相當滿足。
2023-10-24
成日都話樂富係美食沙漠最近喺商場平台,發現一間門口無中文嘅餐廳原來樂富商場有日式御膳‼️除左食物精緻 味道都有水準!好驚喜🤩餐廳木系簡約風格,座位闊落舒適🤍-🍤三重吉列定食 $108呢款定食包吉列豬、吉列蝦、吉列蠔炸物酥脆🈴金黃色無用千年油 相當好!有別於平日普通豉油佢有一小壺烏梅醬配白芝麻好有儀式感!酸酸地好夾炸物 讚!😋定食有包前菜漬物、麵豉湯 -🦀軟殼蟹天婦羅 $48係原隻炸軟殼蟹見到都開心!炸得香脆!可以額外request 要沙律醬😎-🐟比目魚柚庵燒御膳 $128定食好豐富🥰包温泉蛋 前菜漬物、關東煮、花甲麵豉湯比目魚係我最愛嘅定食選擇‼️食落嫩滑同好香魚油味🥰 -🥚芝士玉子燒 $62芝士玉子燒係將芝士舖面 再用火燒焦表面😍 加香草蛋身係偏實淨口感!食完好滿足Like!!-🥟自家製牡蠣餃子(5隻)$68餃子正常不過不失 蠔係打碎左撈喺餡料入面未去到好驚艷🫢-🍨意大利朱古力雪糕 $28🍨日本椰子雪糕 $28儀式感滿滿!有靚碗裝雪糕兩款雪糕都唔錯 朱古力🍫好濃小提醒要先食椰子味再食朱古力😉完滿!=====🔆小提示 餐廳門口好唔起眼無中文字 得WAKAYAMA嘅牌經過唔好錯過🤣#yumy
成日都話樂富係美食沙漠
最近喺商場平台,發現一間門口無中文嘅餐廳
原來樂富商場有日式御膳‼️
除左食物精緻
味道都有水準!好驚喜🤩
餐廳木系簡約風格,座位闊落舒適🤍

🍤三重吉列定食 $108
呢款定食包吉列豬、吉列蝦、吉列蠔
炸物酥脆🈴金黃色無用千年油 相當好!
有別於平日普通豉油
佢有一小壺烏梅醬配白芝麻
好有儀式感!酸酸地好夾炸物 讚!😋
定食有包前菜漬物、麵豉湯

🦀軟殼蟹天婦羅 $48
係原隻炸軟殼蟹
見到都開心!炸得香脆!
可以額外request 要沙律醬😎

🐟比目魚柚庵燒御膳 $128
定食好豐富🥰包温泉蛋
前菜漬物、關東煮、花甲麵豉湯
比目魚係我最愛嘅定食選擇‼️
食落嫩滑同好香魚油味🥰

🥚芝士玉子燒 $62
芝士玉子燒係將芝士舖面
再用火燒焦表面😍 加香草
蛋身係偏實淨口感!
食完好滿足Like!!

🥟自家製牡蠣餃子(5隻)$68

評分:🌕🌕🌕🌕🌗
地址:樂富廣場A區1樓1106-1107號舖
  • 比目魚柚庵燒御膳
2023-10-20 45 views
《精緻和風御膳🇯🇵》———————————————-#和歌山 🍂-好少嚟樂富,喺附近商場行吓見到呢間日式小店,餐廳走木系裝修,坐位都幾舒適🪵-🐟 比目魚柚庵燒御膳比目魚魚肉甘甜嫩滑,煎到油脂爆發哂出嚟,超正,十分肥美😌 和風御膳套餐好豐富又精緻,配搭溫泉蛋、蜆肉味噌湯同多款前菜,包括青瓜、芋絲、蘿蔔等等冷盤,充滿和風感覺🎌-🦀 白汁芝士軟殼蟹焗飯足料軟殼蟹肉質鮮嫩,一啲都唔油膩,炸得酥脆😋 另外用咗香濃嘅拉絲芝士,完美配搭炒飯底,口感飽滿豐富😎-🦪自家製牡蠣餃子呢款係自家新鮮製作嘅日式餃子,皮薄餡靚,使用日本產牡蠣,煎至金黃色嘅外皮,幾特別🥟-🧀 芝士玉子燒玉子燒綿密口感,同芝士溶為一體,熱辣辣,非常美味🤤-🦑 七味炸墨魚咀炸得好香脆,而且唔會好油,上面有啲七味粉調味,非常惹味😝-🍍 和歌山水果茶王賣相好吸引,色彩繽紛,味道清新,酸酸甜甜,開胃解渴,refreshing😆-⭐ 參考價錢︰白汁芝士軟殼蟹焗飯: $108比目魚柚庵燒御膳: $128自家製牡蠣餃子: $68七味炸墨魚咀: $48芝士玉子燒: $62和歌山水果茶王: $38🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$250
《精緻和風御膳🇯🇵》
———————————————-
#和歌山 🍂
🐟 比目魚柚庵燒御膳
🦀 白汁芝士軟殼蟹焗飯
🦪自家製牡蠣餃子
🧀 芝士玉子燒
玉子燒綿密口感,同芝士溶為一體,熱辣辣,非常美味🤤
🦑 七味炸墨魚咀
炸得好香脆,而且唔會好油,上面有啲七味粉調味,非常惹味😝
🍍 和歌山水果茶王
和歌山水果茶王: $38
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$250
2023-10-19
$250 (Dinner)
✵這店走清新日式風格,餐廳設有卡位,燈光很光猛,這裏的店員服務態度很好,不時關心我們的爐火是否足夠。✵自家製牡蠣餃子外面金黃色的牡蠣餃子,內裏滿滿都是豐富的牡蠣,吃時更可沾一些餃子醬汁。✵壽喜牛肉鍋定食壽喜燒中的小牛排,小牛排嫩身,可以用生蛋作為醬汁,各式配菜有冬菇,金菇和豆腐等。✵比目魚柚庵燒御膳比目魚份量十足,比目魚當中的油份與魚肉味道豐富,有柚子的香味,御膳當中配有多款小吃,當中有關東煮和日式青瓜。溫泉蛋放入飯中一同吃,蛋漿的味道,令到飯口感更好。✵和歌山水果茶王水果茶中材料豐富,當中有士多啤梨,百香果、西柚和青檸。喜歡水果茶的清新味道,配合御膳一起吃,更有風味!另鮮萃茉莉綠茶清新,有香和的茉莉味道。

✵自家製牡蠣餃子

✵壽喜牛肉鍋定食

✵比目魚柚庵燒御膳

✵和歌山水果茶王

2023-10-11
$180 (Lunch)
我不太喜歡食魚,但老公忽然想吃魚。這個時候,叫一個一人前燒魚套餐自可解決問題🐟就如這個燒喜之次御饍,燒得火候剛好的原條喜之次,肉質彈牙又有魚味(老公的評價),完全滿足愛魚之人想食魚的願望見他食得滋味,我也試了一口,附上的蘿白茸柚子醬油汁令燒魚肉更香,然後魚肉的鮮甜慢慢滲出來,連不喜歡食魚的我也不抗拒。🍱這個御饍還有很多前菜小食和漬物。有拌飯一流的溫泉蛋,煮得入味的關東煮,味噌湯裏還有一隻大蜆,非常豐富🦀我的白汁芝士軟殼蟹焗鈑也很足料,大大隻軟殼蟹豎立在焗飯上面,十分搶眼。上面蓋上厚厚的芝士,焗得焦香。因為影相放涼了一點,但兜起來芝士還是可以拉絲。芝士的醎香和脆口又甘香軟殼蟹真是絕配,襯上炒飯底和爽口的雜菌,很美味餐牌上還有很多款小食,看到忽然想食蠔,就叫了兩款牡蠣🦪的小食🥟自家製牡蠣餃子:煎得脆脆的餃子,上枱已經香氣撲鼻。把蠔打碎混入小量豬肉作餡料,以肉味帶出蠔的鮮味,把餃子的味道提升到另一境界🍤牡蠣天婦羅:薄薄金黃炸䊢包著大大隻漲卜卜的蠔,外面鬆脆而裏面的蠔肉像豆腐般嫩滑,鮮味濃郁的蠔汁在口腔中綻放如花還叫了兩杯飲品🍹和歌山水果茶王:半透明的粉橙色,看得見用上大量的水果,初調是酸甜的
我不太喜歡食魚,但老公忽然想吃魚。
這個時候,叫一個一人前燒魚套餐自可解決問題

還叫了兩杯飲品

🍹和歌山水果茶王:半透明的粉橙色,看得見用上大量的水果,初調是酸甜的百香果,之後是鮮橙和菠蘿,茉莉茶的香味在最後的回甘才出來,很有層次的味道,沒要求少甜已經不會太甜,飲完還可以吃掉裏面的士多啤梨和其他水果粒做甜品

🥃紀州南高梅梅酒:濃濃的梅子味,好香醇,配任何菜式都對味

• 自家製牡蠣餃子
2023-09-28 81 views
📍 和歌山 Wakayama🌍樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1106-1107號舖Shop 1106-1107, 1/F, Zone A, Lok Fu Place, 198 Junction Road, Lok Fu📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝以淺木色調,簡約風格,柔和燈光,予人優閒溫和感覺。◇ ◆ 白汁芝士軟殼蟹焗飯 ◆ ◇ $108▸ 軟殼蟹酥香,愈嚼愈香口▸ 用左炒飯底,加左好多菇同蛋,連埋白汁同芝士食,多層次風味◇ ◆ 三重吉列定食 ◆ ◇$108▸ 三重:炸蠔、炸蝦、炸豬扒▸ 炸蠔鮮味豐沃,咬落去柔軟多汁,值得單點!▸ 炸豬扒肉嫰多汁又厚肉,勁飽足~◇ ◆ 叉燒玉子豚雞湯拉麵 ◆ ◇ $89 ▸ 湯頭奶白鮮美,味道清而不濁,雞香突出 ▸ 叉燒的肉質鮮嫩 ▸ 糖心蛋好入味◇ ◆ 七味炸墨魚嘴 ◆ ◇ $48▸ 墨魚嘴好有嚼口,加上七味粉的辛辣香氣更多層次~▸ 炸得酥脆,唔算好厚,似玉米片咁嘅口感但就油左啲◇ ◆ 燒喜之次 ◆ ◇ $98▸ 魚身體柔軟,魚脂特別肥厚,口感細緻鮮美,燒得香嫩多汁▸ 搭配柚子醬清
📍 和歌山 Wakayama

🌍樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1106-1107號舖

📝整體評分:8/10

以淺木色調,簡約風格,柔和燈光,予人優閒溫和感覺。

◇ ◆ 白汁芝士軟殼蟹焗飯 ◆ ◇ $108
▸ 軟殼蟹酥香,愈嚼愈香口

◇ ◆ 三重吉列定食 ◆ ◇$108
▸ 三重:炸蠔、炸蝦、炸豬扒
▸ 炸蠔鮮味豐沃,咬落去柔軟多汁,值得單點!
▸ 炸豬扒肉嫰多汁又厚肉,勁飽足~

◇ ◆ 叉燒玉子豚雞湯拉麵 ◆ ◇ $89
▸ 湯頭奶白鮮美,味道清而不濁,雞香突出
▸ 叉燒的肉質鮮嫩
▸ 糖心蛋好入味

◇ ◆ 七味炸墨魚嘴 ◆ ◇ $48
▸ 墨魚嘴好有嚼口,加上七味粉的辛辣香氣更多層次~
▸ 炸得酥脆,唔算好厚,似玉米片咁嘅口感但就油左啲

◇ ◆ 燒喜之次 ◆ ◇ $98
▸ 魚身體柔軟,魚脂特別肥厚,口感細緻鮮美,燒得香嫩多汁
▸ 搭配柚子醬清新嘅味道~
之前呢個位都係日本餐廳⛩️,依家轉咗新嘢,硬係嚟試試喇。估唔到呢度街坊商場,都有咁高質素嘅日本餐廳🎌。影張全家幅先📸和風御膳主食🎌🍱,個人覺得係必食。我地一人叫一個🍱,合埋一齊,好似幅畫咁靚。旁邊嘅side dishes 都唔錯架比目魚柚庵燒御膳🍱($128)比目魚🐟外帶少少甜味,加上燒一燒,成件事完美的。燒喜之次御膳🍱($158)雖然分開咗2邊,望落唔太靚仔咁,佢食落啲肉實實地,質量好重,味道好濃。自家製牡蠣餃子🦪🥟($68)牡蠣🦪嚟做餃子嘅餃子餡,比較特別。軟殼蟹天婦羅🦀🍤($48)大大隻嘅軟殼蟹🦀,送飯🍚就最啱。日本UCC熱咖啡🎌☕($38)-----------和歌山地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1106-1107號舖
之前呢個位都係日本餐廳⛩️,依家轉咗新嘢,硬係嚟試試喇。
估唔到呢度街坊商場,都有咁高質素嘅日本餐廳🎌。

影張全家幅先📸

和風御膳主食🎌🍱,個人覺得係必食。
我地一人叫一個🍱,合埋一齊,好似幅畫咁靚。

旁邊嘅side dishes 都唔錯架

比目魚柚庵燒御膳🍱($128)
比目魚🐟外帶少少甜味,加上燒一燒,成件事完美的。

燒喜之次御膳🍱($158)

自家製牡蠣餃子🦪🥟($68)
牡蠣🦪嚟做餃子嘅餃子餡,比較特別。

軟殼蟹天婦羅🦀🍤($48)

大大隻嘅軟殼蟹🦀,送飯🍚就最啱。

日本UCC熱咖啡🎌☕($38)

-----------
和歌山
地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1106-1107號舖

• 比目魚柚庵燒御膳
  • 燒喜之次御膳
1K
2023-09-06 244 views
👧🏻😋👅🍽✨和風海鮮盛宴🦀 -和歌山 Wakayama🇭🇰 樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1106-1107號舖 🇭🇰-🏔成間餐廳用木色同藍色做主調, 天花用上尖頂設計呼應和歌山主題🏔餐牌圖文並茂, 全部都好正, 雖然最初俾超抵食嘅$388極上二人盛吸引, 但最後都係單點左特別想食嘅嘢-🐠 比目魚柚庵燒御膳 $128💯勁鍾意食呢啲日式御膳, 多款日式前菜好多元化主要係漬物, 關東煮等等, 又靚又好味💯比目魚超厚身, 魚肉又滑; 柚庵燒唔會太鹹太重味, 同魚鮮味好平衡-🦀 白汁芝士軟殼蟹焗飯 $108✨揭開餐牌見到呢頁好唔似日本餐廳, 但fusion菜黎講又好想試下✨原隻軟殼蟹放係焗飯面, 炸得好透有去鰓; 芝士好厚, 個邊焦脆鹹香, 加上軟殼蟹係炸會朕少少漏, 不過我鍾意😂-🍤 海鮮天婦羅 $108💯有海老, 牡蠣, 墨魚, 比目魚, 紫蘇葉, 全部都好出色, 尤其是墨魚, 厚身彈牙又有味唔會淡戌戌-🥟 自家製牡蠣餃子(5隻)$68✨超大粒但入面唔鬆散, 係滿滿既蠔蓉; 個皮煎得好脆-🍵 和歌山水果茶王(凍) $48💯百香果, 蘋果, 桃, 西柚等等鮮果粒, 茶味甘香, 入口清甜
👧🏻😋👅🍽✨

海鮮天婦羅 $108
海鮮天婦羅

🥟
自家製牡蠣餃子(5隻)$68
✨超大粒但入面唔鬆散, 係滿滿既蠔蓉; 個皮煎得好脆

🍵
和歌山水果茶王(凍) $48

白汁芝士軟殼蟹焗飯
海鮮天婦羅
2023-09-05 83 views
上個星期五晚放工就去左樂富廣場嘅「和歌山」食日本野,真係好正呀!餐廳裝修好舒服同埋高雅,而且食物款式好多,有拉麵、炸豬扒、蕎麥麵等等,真係唔知揀邊個好啦!再加埋啲日本小食同飲品,全部質素都好高。✨我哋叫咗吉列豚二重奏定食,真係一絕!個豬扒夠厚實,煎得啱啱好,外脆內軟,仲有個醬汁配得岩岩好。食埋個配菜同埋米飯,真係飽肚又滿足!🍽️另外叫咗野菜天婦羅抹茶蕎麥麵定食,真係唔可以錯過!個天婦羅炸得好香脆,啲蔬菜都好新鮮,一咬落口即溶。而抹茶蕎麥麵都好有嚼勁,仲有啲凍凍地,好開胃!🍻最後,我要推薦返個芝士玉子燒,好似食燒芝士咁,又香又滑,整個口感好豐富!真係好好味!👍🏻至於飲品,我地飲咗和歌山水果菜王,真係好清新又開胃!有啲甜甜嘅味道,仲帶啲水果嘅清香,好開心飲到咁健康又好味嘅飲品。🍻總括而言,「和歌山」係一間好好嘅日本餐廳,裝修舒適優雅,食物款式多,質素又高。吉列豚二重奏定食、野菜天婦羅抹茶蕎麥麵定食同芝士玉子燒都係必試嘅菜式,飲品方面又有和歌山水果菜王好開胃。真係值得一試!😋👌

2023-09-05 1947 views
樂富廣場有很多餐廳,今晚到和歌山,位於樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1106-1107號舖。 店內以木系設計為主,座位舒適,餐廳主打日式料理,種類多,有小食、和風御膳、定食、拉麵、意粉和鍋類等等,價錢相宜。晚餐 ~ 自家製牡蠣餃子$68、芝士玉子燒$62、比目魚柚庵燒御膳$128、壽喜牛肉鍋定食$158、和歌山水果茶王$38。 🔸自家製牡蠣餃子🥟~ 煎至金黃色的外皮,蠔肉餡料鮮味濃郁。 🔸芝士玉子燒🍳 ~ 綿密口感的玉子燒與芝士溶為一體, 一定要襯熱食,非常美味。 🔸比目魚柚庵燒御膳🍱 ~ 一個豐富又精緻的和風御膳,由小碟前菜、醃漬醬菜、漬物、小吃、味噌湯、米飯和主食組成, 比目魚肉甘甜嫩滑又肥美, 絕對是必吃的。🔸壽喜牛肉鍋定食🍱 ~ 配白飯、時令前菜、日本生蛋和美國牛小排, 鍋裏有滿滿的新鮮蔬菜, 壽喜燒湯底味道甜甜的, 牛小排軟腍牛味重, 配搭生雞蛋一起吃,口感更嫩滑。 🔸和歌山水果茶王🍹 ~ 賣相已經好吸引, 幾款不同的水果, 感覺特別清新,味道酸酸甜甜,開胃解渴。 整體食物質素很好, 價錢相宜,一定再黎🥰。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸自家製牡蠣餃子🥟~ 煎至金黃色的外皮,蠔肉餡料鮮味濃郁。

自家製牡蠣餃子

芝士玉子燒

醃漬醬菜

壽喜牛肉鍋定食

,味道酸酸甜甜,開胃解渴。
和歌山水果茶王

整體食物質素很好
, 價錢相宜,一定再黎🥰。

2023-09-04
自家製牡蠣餃子