2007-09-08 11 views
以前銅鑼灣都食過服務好好食物都算ok上次個經理私人醒佐200蚊coupon比我先去到旺角食因為銅鑼灣結業去到d waiter問佢d食物好似乜都吾識甘又話要等一陣要問同事唉....食物雖然比銅鑼灣快但味道差好遠,d copon 又吾用得哂因為只可用到100蚊得2位女仕銅鑼灣果經理又吾係度平時佢地都會有free drink 送,真失望我諗冇下次
2007-09-04 17 views
只講魚生既...佢地真係整得好..d魚子一d都唔腥...仲好甜.海膽真係冇得頂..食落口果種香甜真係好想快d去日本食既感覺!!
只講魚生既...佢地真係整得好..
d魚子一d都唔腥...仲好甜.
2007-08-19 1 views
岩岩開張時食過都ok, 今晚再提議d朋友黎食, 真係差左好多... 牛油帶子冇乜味,連牛油味都冇!刺身尚算可以..但有個朋友就話唔夠新鮮.. 吉列炸蠔完全唔得,層粉好厚,d蠔又唔得.. 石頭飯都ok.. 炸豆腐千祈唔好食,都唔知似乜,一d豆腐味都冇,怪怪的! 最後叫左雪糕,又係一次失望,好多冰粒係入面,奶味又重, 紅豆湯雪糕湯丸都唔掂! 呢間野太令我失望啦... 應該都唔會再黎!
2007-08-18 2 views
朋友介紹去呢間, 但睇左呢度食評好多話麻麻, 所以又係抱住即管一試心態, 結果覺得係so far so good, 2個人叫左以下食品:土佐豆腐:朋友話覺得好油, 但我唔覺, 只係覺得外面層皮不宜吃, 裡面舊豆腐都幾滑既石頭鍋飯:混泡菜, 微辣, 痴到d飯焦, 都ok辣辣薯條:原本諗住會辣辣地, 點知辣都唔辣下, 但都炸得幾新鮮香脆, 好味過麥當當蒜蓉帶子:一般, 和x 好食dwasabi八爪魚:幾好, 八爪魚新鮮, 但要受得到wasabi先得, 勁攻鼻巨峰提子飲品:我朋友飲, 但我見到好似色素好重埋單HSBC card 10% off, 嚮旺角諗唔到食乜時又唔想嚮和x 等位都可以食下呢間, 事關係有得book位, 但諗住長坐傾偈就不推介呢間, 因為佢限時只可坐2 hrs
石頭鍋飯:混泡菜, 微辣, 痴到d飯焦, 都ok
蒜蓉帶子:一般, 和x 好食d
巨峰提子飲品:我朋友飲, 但我見到好似色素好重
2007-07-05 2 views
跟同事慶祝日生, lunch 來這兒吃. 同事推介這兒的照燒漢堡, 就一試啦!.. 味道真的不錯, 好吃過mos burger d 漢堡添.. 不過有同事叫了咖哩漢堡, 個賣相仲吸引..而且lunch 白飯任添.. 下次可以一試
味道真的不錯, 好吃過mos burger d 漢堡添..
2007-06-19
前幾日同朋友去瓊華行街,順便係樓上搵野食啦!其實都無心黎呢間既,都係是但咯即!7點幾上到去都幾少人,叫左幾樣野!一個豬軟骨拉麵,迷你芝士,脆炸豆腐,傳統pizza,以上既菜名可能有少少分別,因為真係唔太記得清楚D名!不過都無咩所謂啦!因為真係無一樣好食!個麵太"林",芝士入面竟然有菜根本一D都唔夾,個豆腐一D豆腐味都無!仲有個PIZZA食落淨係覺得成口麵粉,真係好失望!真係請我都唔會再去,不過D侍應態度都OK既!
(Non-member)
我上年去過一次,覺得味道、環境都唔錯。之前上網睇見D人踩得咁緊要,都諗過會唔會再去食。最後,我係父親節帶左我爸爸上去食。我同佢都覺得唔錯。我地叫左個親子食譜三文魚籽炒飯、泡菜石頭鍋飯。過$50仲可以以半價加甜品/野飲添!呢度既牛肉燒都唔錯,不過今次無叫。
我上年去過一次,覺得味道、環境都唔錯。
之前上網睇見D人踩得咁緊要,都諗過會唔會再去食。

最後,我係父親節帶左我爸爸上去食。我同佢都覺得唔錯。

呢度既牛肉燒都唔錯,不過今次無叫。
2007-04-12 8 views
朋友生日推介光顧這間, 3人pm6.15 到達未有其他客人, 被安排近窗的四人座, 坐位幾寛敝, 但環境太暗, 可能近牆有蚊蟲, 坐下不久便覺得身痕似有野咬, 但不想掃慶沒有告訴朋友. 點了7 款食品:帶子: 帶子面有些葱, 味道淡淡的, 沒有什么顏色, 像煮熟便算.天婦羅豆腐: 本人不贊成叫豆腐, 除了青葉的是凍豆腐, 其他吃過的也是將豆腐包脆漿炸過加汁便算, 一點也不好吃, 但朋友要吃便陪她, 結果每人試了一口也不吃了.韓式海鮮石頭飯: 碗很大, 飯是濕濕的, 飯餸很少, 味道不錯, 但不像韓式的有飯焦, 不夠一人份量.串燒縲肉: 一客有兩串, 竟然是凍的, 也像煮熟便算, 也是沒有味道, 每人吃一顆也就不吃了, 算是吃過最差的串燒.創作壽司: 壽司面有三文魚子, 算大件但饀太少, 所以沒有什么味道, 只得滿口飯團.炸軟殼蟹: 幾鬆脆, 夠熱.韓式Pizza: 夠熱也夠脆, 但吃得滿口油.Service 普通, 有經常加茶, 但waiter 掛住談天, 說什么我們也聽到, 不夠專業. 食品似和民, 但味道和民比這間好多了. 星期三是女仕之夜, 吃滿一百元送20元coupon, 但朋

炸軟殼蟹: 幾鬆脆, 夠熱.

韓式Pizza: 夠熱也夠脆, 但吃得滿口油.

Service 普通, 有經常加茶, 但waiter 掛住談天, 說什么我們也聽到, 不夠專業. 食品似和民, 但味道和民比這間好多了. 星期三是女仕之夜, 吃滿一百元送20元coupon, 但朋友說很難用, 因為很多限制, 分時間也分日子才可用???
2007-03-22 1 views
上次幫襯過,食物普普通通.肯再來,因為鍾意這裡的座位,和朋友可以坐一個小型包廂,好適合傾偈.以旺角的食肆而言,九成滿但都不算太嘈,客人都算斯文.食物依然是"普普通通"啦.日式燒餅,外面夠熱,但中間呢,凍冰冰,好韌.野菜天婦羅,太多油喇,而且硬.反而新推出的豆腐天婦羅味道不錯,清淡但夠脆.另一款新推出的串燒豬肉卷(內包魚肉)同鰻魚壽司卷算最好味.洗手間每格內有沖廁發聲器,一按掣就陪住你辦公,好棧鬼.瓊華咁多間日式食肆,除了壽司亭,寧願去笑笑,總好過嘥錢去御家同麻布茶房.
以旺角的食肆而言,九成滿但都不算太嘈,客人都算斯文.
食物依然是"普普通通"啦.
日式燒餅,外面夠熱,但中間呢,凍冰冰,好韌.
野菜天婦羅,太多油喇,而且硬.
反而新推出的豆腐天婦羅味道不錯,清淡但夠脆.
另一款新推出的串燒豬肉卷(內包魚肉)同鰻魚壽司卷算最好味.
洗手間每格內有沖廁發聲器,一按掣就陪住你辦公,好棧鬼.
(Non-member)
同班friends 約左係笑笑7點鐘等點知班友仔7點9 先到我同另外兩個fds呆坐住"tatami"等左45分鐘其間個四眼妹waitress 行左過來不下5次(都算數)叫野食叫左cheese帶子sushi 日式pizza 雞翼炒飯全部都唔錯都几平﹗感覺良好不過到左講waitress既態度﹗差到爆﹗叫你倒杯水jer唔駛黑面呀? 重有加句﹕"都叫左你地等等lor..﹗"(原句抄錄)我几個fds即時黑面差d 搞到成間野都知道呢件事果個四眼妹真係計services 分一定係負分
同班friends 約左係笑笑7點鐘等
點知班友仔7點9 先到
我同另外兩個fds呆坐住"tatami"等左45分鐘
其間個四眼妹waitress 行左過來不下5次(都算數)

叫野食

我几個fds即時黑面差d 搞到成間野都知道呢件事

果個四眼妹真係

計services 分一定係負分
2007-01-26
我一向認為旺角的食店麻麻, 無論是環境, 服務和食物質素也不合格, 而笑笑是我難得光顧超過1次的旺角食店.先是環境方面, 位是窄了, 但有情調, 坐得也舒適. 以旺角來說, 算是中上.服務方面, 未如樓下的人所說那麼差. 侍應大多年輕, 反應是慢, 倒也禮貌. 初出校園的小伙子, 不要對他們要求太高. 有次我利用他們的反應開了個玩笑, 也令我女友歡心了一陣子.食物方面, 我會以不穩定來形容. 魚生是一般的, 魚生飯是用心去做但受限於材料質素. 土佐豆腐我覺得好呀. 樓下有大大說這味菜令他很怒氣, 可能是廚師水準不穩定? 有味新菜好像叫"炸蝦卷", 值得一試. 而牛油果三文魚卷就怪怪了... 蔥太多, cover了牛油果和三文魚的味道. 三種材料的比例應該多點考究. 湯麵不好吃. 值得注意的是, 菜的賣相是花了不少心思的. 在旺角吃飯, 不能要求太高. 租金太貴, 食物中上已算是很好的了.我是吃晚飯的.

我是吃晚飯的.
時光又跳到平安夜的中午, 連唱兩堂共14首詩歌之後, 5姊妹2弟兄一共7人午膳. 由於姊妹T想食日本菜, 在附近無乜選擇下揀了笑笑.到達時是12點幾, 基本上全場只得我們, 看來大家之前一晚都很夜訓. 有特價午餐, 一眾姊妹已連揀5款. 我見特價午餐並不吸引, 當然叫其他小食, 而溫文的弟兄F就沒有跟大家一同搶叫. 最後, 要姊妹P叫停才停下我們的點菜, 共點了5款特價午餐加上6款小食. 餐後再加甜品.壽司御膳: 4分, 只分吃了一件壽司, 不太新鮮, 飯是一夾即散.豬扒飯定食: 4分, 豬扒炸得過老, 味道非常一般, 有一陣粉味.天婦羅烏冬定食: 4分, 天婦羅放在湯面, 未上臺已開始稔. 烏冬很淡,豬骨湯面定食: 4分, 豬骨湯面基本上沒有什麼配料, 湯是無味道的. 拉麵麵質亦是麻麻.三文魚飯定食: 5分, 三文魚不是新鮮的貨色. 味道平平.5款特價午餐是非常普通. 前菜是一般. 不知那款特價午餐另跟拉麵, 味道亦是不佳. 只屬填肚之作.正宗日式薄餅: 7分, 用鐵板上的薄餅熱辣辣, 煎得剛好. 不俗.日式牛仔粒: 6分, 牛仔肉有點過老, 但味道是幾香口的.名古屋風炸雞翼: 5分

三文魚飯定食: 5分, 三文魚不是新鮮的貨色. 味道平平.

日式牛仔粒: 6分, 牛仔肉有點過老, 但味道是幾香口的.

名古屋風炸雞翼: 5分, 勁炸的一碟. 雞翼食落口都好多油, 但雞皮炸得太勁, 不算可口.

炸雞軟骨: 7分, 比炸雞翼為佳, 炸得剛好.

北海道牛油粟米: 8分, 加上牛油的粟米很甜美, 食落口有一陣濃濃的牛油香.

帶子牛油: 6分, 比牛油粟米差, 帶子過老, 有點難咬開, 牛油味亦到不了帶子身上.

豆腐雪糕: 6分, 看來沒有太多人食豆腐雪糕, 擺落口是冰冷, 硬硬的, 只有點點豆腐味道.

南瓜雪糕: 5分, 姊妹J的選擇. 比豆腐雪糕還差, 完全是雪到硬過石頭, 極難分開. 食落口只有一陣冰味, 南瓜味不足,

芝麻雪糕: 8分, 最美味的雪糕, 似乎是基於芝麻雪糕是最多人叫的一款, 雪糕無雪得過硬. 芝麻味香濃, 相當不錯.

蜜糖雪糕: 7分, 比前三款雪糕貴, 是新地形式. 除了雪糕球之外, 還有蜜糖糖醬在面, 蜜糖味不算太出, 沒有那份甜蜜的感覺.

服務態度麻麻, 食物味道平平, 部份好差, 亦無乜特別. 但坐得幾舒服, 環境不錯, 幾適合一大班人傾計.

食完笑笑, 轉地方食下午茶.
2006-12-14 1 views
以前一路都有食開笑笑.尤其是佢係旺角新開時更幫襯到而家.但唔知點解佢地係咪換左d 廚師呢..真係好..難食....我地叫左1)壽司(八件) - 好唔新鮮.魚生表面冇光澤.唔好食(2)凍朱古力- 一d都唔好味.同"麻布茶房"差好遠..(3)豚肉炒面- 豬肉好so.呢個dish係我favourite.但佢地竟然整得佢好難食.(4)土佐豆腐-嘩...超難食...d木魚同豉油大結合."林"到一pat pat.跟本入唔到口.好鹹.仲要28蚊本來食頭果三個items我都可以啞忍.但到左個土左豆腐時實在食到火到黎埋.跟本就係度呃錢.於是我一邊抄低佢地既customer services hotline.一邊同個侍應投訴d野好難食.尤其果個豆腐.同佢講呢d野都唔係人食既.佢地開頭都借左聾耳陳隻耳.后尾我又揾個高級d既人黎. 我話而家呢碟野好難食.跟住鹹到食唔到.跟住係咁丙佢地.開頭佢哋都堅持話食物無過期, 仲要話我哋都差唔多食晒先講,後尾我話:我哋根本無食到, 而家成碟俾番晒你哋, 我枱面隻碟仲有件未食過既豆腐, 我e家準備打你哋office 投訴", 就係因為咁, 佢哋即刻話幫我哋取消呢碟餸, 所以

我地叫左:
(1)壽司(八件) - 好唔新鮮.魚生表面冇光澤.唔好食
(2)凍朱古力- 一d都唔好味.同"麻布茶房"差好遠..

本來食頭果三個items我都可以啞忍.但到左個土左豆腐時實在食到火到黎埋.跟本就係度呃錢.於是我一邊抄低佢地既customer services hotline.一邊同個侍應投訴d野好難食.尤其果個豆腐.同佢講呢d野都唔係人食既.佢地開頭都借左聾耳陳隻耳.后尾我又揾個高級d既人黎. 我話而家呢碟野好難食.跟住鹹到食唔到.跟住係咁丙佢地.開頭佢哋都堅持話食物無過期, 仲要話我哋都差唔多食晒先講,後尾我話:我哋根本無食到, 而家成碟俾番晒你哋, 我枱面隻碟仲有件未食過既豆腐, 我e家準備打你哋office 投訴", 就係因為咁, 佢哋即刻話幫我哋取消呢碟餸, 所以話: 人善被人欺!!! 遇到呢d咁差咁食店一定要出聲!!!

呢餐都要二百.送埋d lady nites coupon我"禮"手丟落垃圾桶.一定唔會再幫襯!!!!!

2006-12-12 2 views
29/11(三) 8:15pm友人為兒女私情徹夜難眠,我這知己豈能安枕;況且某程度上我也是責無旁貸.與友人"盡訴心中情"的飯局,首要條件是環境要清靜舒適.於此區欲覓一清靜地實在教人有點費勁;腦海裏立時浮現此店的大名;預先致電訂留,準時8時多到達,店內以黑色為主調,新派居酒屋格局,環境昏暗,裝潢簡約骨子,能予人舒適之感.被安排坐較寧靜的塔塔米,服務生尚算順從民意.翻閱圖文並茂的餐牌後,我倆點了笑笑沙律$38,京都腐皮海鮮卷$78,豆腐鐵板燒$40,鍋燒烏冬$48.笑笑沙律--材料有雞蛋,海苔,薄脆,生菜,洋蔥及蕃茄,拌上微鹹帶酸的醬汁,食味合格.京都腐皮海鮮卷--一碟8件,新鮮的海膽及飛魚子各4件分別點綴於卷物上,卷物內的甜蝦,吞拿魚,青瓜及牛油果均味道清新,壽司飯不算得超具嚼感,況且酸度可再高些.豆腐鐵板燒--一份4件,每件豆腐體型皆具相當份量,大量木魚,蔥及洋蔥碎灑於炸豆腐上,咬一口已吃到豆腐的嫩滑及釀入內的鯛魚肉,配以稍鹹的醬油,整體不錯!敗筆是味道偏濃及油膩.鍋燒烏冬--先評湯底,醬油湯底味道略鹹,烏冬份外煙韌,富嚼勁;而配料分別有什菌,大蒜,竹輪及炸鳳魚;炸鳳魚味道平平.服務方
29/11(三) 8:15pm

服務方面年青服務生總算效率高,禮貌周周,唯欠缺親切笑臉.那個外型貌似雞蛋的電召鐘也應記一功!

花費$212,可跟友人促膝長聊達兩小時之久而沒遭白眼,此店是試得過!

P.S.逢周一及三為Ladies' Nites,贈送帳單的25%之優惠卷,是晚因而獲贈$45的優惠卷,唯一條件是優惠卷只適用於Ladies' Nites.
2006-11-25 1 views
2006年2月19日三位人兄在旺角找吃的地方,見過笑笑這個名字已久了,來惠顧反而是第一次,什錦魚生飯,剌身的份量也算多,而且都幾夠凍,幾好食的.生菜吞拿魚卷沒什麼味道,太清淡了,若然是常說要修身的人,也許適合吃這個,但對於我來說,是淡出個鳥來!豆乳鍋:個人幾喜愛這道菜,湯底的味道好像鹹豆漿,伴著配料吃,個味道都幾得意架,不過唔係人人可以接受,好吃與否就見仁見智了!個人而言,較為喜愛吃和民,如果這裡的味道濃一點的,我會喜愛它,或許這點是以健康飲食為大前題吧!
2006年2月19日